Franse artsen klagen premier aan om corona: ‘Regering heeft vanaf het begin gelogen’

—————————————————————————————————————————————–

Nederland vandaag: 4749 (= + 547) besmettingen en 213 (= +34) doden – Veel Nederlanders negeren sociale afstand; stranden, parken en OV weer vol

—————————————————————————————————————————————–

Net als in Italië en Spanje kunnen de Franse ziekenhuizen de stortvloed aan corona patiënten bijna niet meer aan. Drie Franse artsen hebben nu een officiële aanklacht ingediend tegen premier Philippe (foto (2)) en oud-minister van Volksgezondheid, Agnes Buzyn. Volgens de artsen wist de regering al in januari hoe gevaarlijk het coronavirus was, en hoe erg het allemaal zou worden, maar ‘kozen ze ervoor om niets te doen.’ Dit bevestigt de vermoedens dat de heersende politici het virus opzettelijk over Europa wilden laten verspreiden, om de ontstane crisis vervolgens aan te grijpen voor zeer drastische maatregelen die anders nooit zouden worden geaccepteerd.

‘Op zeker moment moet de waarheid worden verteld, en die is dat deze mensen vanaf het begin af aan hebben gelogen,’ verklaarde de advocaat van de drie artsen, Fabrice di Vizio. In de aanklacht wordt verwezen naar het interview dat minister Buzyn gaf aan de krant Le Monde, waarin ze zei spijt te hebben gekregen van haar besluit om af te treden en zich kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap van Parijs:

‘Ik wist dat de tsunamigolf eraan kwam. Op 30 januari waarschuwde ik (premier) Edouard Philippe dat de verkiezingen mogelijk niet door zouden kunnen gaan. We hadden alles moeten stoppen, maar speelden toneel.’

Zou het credo ‘never let a good crisis go to waste’ alleen voor de Franse regering gelden?

Franse weerzin tegen falende overheid groeit

Parijs ontkent natuurlijk iets verkeerd te hebben gedaan, en zegt dat de reactie op het virus ‘bevredigend’ is. Desondanks is het aantal besmettingen en doden in het land pijlsnel opgelopen naar 16.018  / 674 (= 4,2% sterfte).

Volgens Di Vizio is de overheid nog steeds niet goed voorbereid, en zijn er grote tekorten in de ziekenhuizen. Het commentaar van Zero Hedge: ‘Het zou een absolute ramp zijn als de Franse artsen en verplegers zich aansluiten bij de protesten van de Gele Hesjes, puur omdat ze walgen van het falen van de regering. Vorige maand sloot de Franse brandweer zich er ook al bij aan.’ (1)

Nederland: 4749 besmettingen (= minimaal 15.000) en 213 doden

In Nederland zijn er nog eens 34 dodelijke slachtoffers bijgekomen, waardoor het totaal is opgelopen naar 213. De jongste overleden persoon was 55 jaar. Het totaal aantal geregistreerde besmettingen steeg naar 4749. Inmiddels geven ook de media toe dat het werkelijke aantal veel hoger ligt (waarschijnlijk tussen de 15.000 en 40.000).

Sociale afstand zal de verspreiding vertragen, maar gezien de wederom volle stranden, treinen en parken houdt lang niet iedereen zich hieraan. Experts zijn het totaal niet eens of dit nu goed of slecht is. Volgens de ene helft wordt het gevaar van het virus sterk overdreven, en zou de samenleving weer zo snel mogelijk aan het werk, naar school en de zon in moeten. De andere helft ziet juist een ramp van ongekende omvang gebeuren, en vindt dat er zo snel mogelijk een lockdown moet komen.

 


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding Edouard Philippe: WikiMedia Commons, bron Edouard Philippe-2 , auteur Jacques Paquier, Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.
Virus: Vektor Kunst, Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

23-03: Corona drama’s in Spanje en VS;’’Dit is echt geen griep’ zeggen geschokte artsen
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
21-03: ‘Oproep tot onmiddellijk koerswijziging aanpak coronavirus’
20-03: Gelekte video van arts uit horrorziekenhuis Brabant: Alleen nog maar corona, 25% sterfte
20-03: Instanties zoals RIBW laten ouderen en chronisch zieken nu al aan hun lot over
19-03: ‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
19-03: Science studie: Tot 86% mensen met corona weten niet dat ze besmet zijn
19-03: Nobel laureaat professor Levitt: Geen paniek, hou strikte sociale afstand, dan zal het virus snel verdwijnen
18-03: Tijd voor een ander geluid: Bestaat het coronavirus eigenlijk wel?
17-03: Burgemeester Bergamo: Crematorium kan aantal corona doden niet meer aan
17-03: Denemarken voert met noodwet verplichte corona vaccinaties in; EU zal volgen
16-03: ‘Mensen moeten er vanuit gaan dat zijzelf, en iedereen die ze tegen komen, besmet zijn’
15-03: Niet enkel 60-plussers: Helft patiënten in Nederland is onder de 50, scholen gaan toch dicht
14-03: Belgische viroloog en SARS expert waarschuwt dat Europese corona variant veel dodelijker is
13-03: CDC / Universitaire studie: Corona is ‘airborne’, blijft tot 3 uur in de buitenlucht hangen
13-03: ‘We worden slechter behandeld als vuilnis’ – Heftige filmpjes uit Italië doen aan China denken
12-03: Eén dag langer wachten met sociale quarantaine betekent 40% meer slachtoffers’
11-03: Doodse stilte in Bondsdag nadat Angela Merkel zegt dat 60% – 70% bevolking besmet raakt
11-03: Schokkend: Sterftepercentage Lombardia stijgt naar ruim 8%
10-03: Arts in ziekenhuis Bergamo: Corona uitbraak is veel erger dan media berichten
10-03: Medische staat-van-beleg met massale zelfquarantaine kan corona nog stoppen

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

55

 1. Clement schreef:
  24/03/2020 om 11:45 am
  “Kwaad worden op de leiders van het land is de schuld aan anderen geven.
  Een algemene bekende menselijke reactie, als men beseft dat men zelf de verkeerde beslissing genomen heeft.
  De verkeerde beslissing van velen is gans hun leven op dezelfde party stemmen.
  Daar begint het en daar eindigt het. BIJ ONSZELF.”

  En daar gaan we weer maar eens….de aloude zelfkastijding is toch zo moeilijk uit te roeien bij masochistische gelovigen, nietwaar?
  Clement, heb jij ooit gestemd op een politicus voor een belofte die hij maakte en die hij daarna, eenmaal verkozen, in de vuilbak kieperde?!
  Vást wél want dat is tegenwoordig schering en inslag bij “politiek bedrijven”!!! De onbeschaamde vlegels bekennen het zelfs openlijk dat ze hun beloftes niet houden – daarvoor wijzen ze dan oa naar coalitiepartners om de schuld op af te kunnen schuiven, compromissen maken noemen ze die volksverlakkerij.
  Is het dan JOUW schuld dat de politieke huichelaar loog, je besodemieterde, zijn belofte aan jou brak énkel om aan de macht en de vetpot te kunnen geraken?
  Of is het de schuld van de leugenaar die niet van plan was zijn belofte aan jou in te lossen maar je bedonderde zodat je voor hem zou stemmen?!
  Ben je werkelijk nog zo naïef?!
  Het is door zulke sukkelaars, die de politieke witteboordcriminelen beschermen door zichzelf de schuld te geven van de misdaden die de politiek pleegt tegenover de bevolking, dat de politiek ons kan blijven bedonderen, beroven, bestelen en beliegen.
  Leg de verantwoordelijkheid van beslissingen bij degene die de beslissing neemt: de politiek en NIET bij het volk dat geen inspraak/beslissingsbevoegdheid heeft en enkel tussen al de huichelende, politieke leugenaars moet kiezen om de schijn van democratie op te houden!

 2. Beste moderator,

  Is mijn reactie wel gepaatst, kan hem nergens vinden.
  Gr. Robin (AdelaarRobin)

  Het kan zijn dat uw post op het Gloofsforum hoorde. Mod.

 3. Xander begrip moreel ethiek in de ruimste zin des woord.De meeste virologen in deze wetenschap dragen ook een dierenarts titel simpel om dat men veel meer gelegenheid heeft om te kunnen testen op dieren en minder aan banden worden gelegd door overheidsinstanties zeker als zij bedrijfsmatig te werk gaan of als zij aangesloten zijn bij een instituut en natuurlijk moeten zij de richtlijnen volgen van het RIVM. De virologen die werkzaam zijn in de ziekenhuizen staan strenger onder controle door het RIVM denk maar aan proefdieren voor onderzoek al jaren worden er acties gevoerd dat het dieronvriendelijk is. Op dit moment heeft het RIVM toestemming gegeven alles uit de kast te halen en de hele ethiek te laten vallen zelfs aan tafel bij Jinek zat een gast die onderzoekmethodes in een academisch ziekenhuis uitvoert met gegevens van resultaten van artsen van diverse ziekenhuizen en dit invoert op een algoritme systeem en daarbij heeft hij ook toestemming gekregen van het RIVM om in ons medisch paswoord de vrijheid heeft gekregen van het RIVM om deze gegevens toe te voegen in zijn algoritme systeem. Zijn ze nou helemaal van god los geraakt bij het RIVM buiten dit om wordt er op dit moment volop vaccines gegeven aan patiënten en ook aan verplegers, ik heb al meerdere keren mijn opmerking beschreven over wetenschappers 40 procent lapt de ethiek aan zijn laars en daar zitten types bij die zich gedragen als dokter Mengele.
  Ander punt verschil tussen mens en dier in de virologie. Al jaren grijpt men in als er een ziekte uitbreekt in de vleesindustrie, gelijk een zone maken alles in quarantine zowel mens als dier mag er niet in en uit alle dieren worden vernietigd, breek er weer wat uit buiten de zone gaat men steeds groter opschalen. Dat is het hoe men omgaat in de vleesindustrie. Nou de mens ik wil dit niet beschrijven hier, vult uw het zelf maar in. Dit zijn de richtlijnen van het RIVM. het is misschien een ezels bruggetje? Op dit moment kijkt men naar de lasten en baten en wij als mens zijn hier de dupe van, hun voorkeur ligt nog steeds op de economie met andere woorden we moeten zo snel mogelijk weer aan het werk. Wat hun nu tegenwerkt zijn de klokkenluiders die aan het front staan. Ethiek ,ethiek, ethiek, houdt dat in godsnaam in de hand.

 4. Op https://www.ad.nl/politiek/schouten-situatie-landbouw-zorgelijk-europese-steun-gewenst~ac129862/ “Schouten: situatie landbouw zorgelijk, Europese steun gewenst”.

  Zie https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2020/03/24/kamerbrief-videoconferentie-eu-landbouwministers-over-covid-19 “Kamerbrief videoconferentie EU-landbouwministers over COVID-19”.

  Gaat de alsmaar voortdurende Coronacrisis tot een heuse voedselcrisis leiden met daarbij ook voedselschaarste?

 5. Het verschil met de gewone griep, waar ook enorm veel mensen aan overlijden, is dat dit een biowapen is.
  Dat zeggen ze niet, maar het is wel zo. Ze zijn immers al heel lang bezig om onder dwang de ene na de andere
  Verordening te bedenken om je alle geld en goed bij stukjes en beetjes afhandig te maken. En via scholen,
  instanties en adviesbureaus daar nog meer druk op te zetten Waarmee er al veel ellende is gecreëerd.
  Maar je word nu echt ingezet als moordwapen,biowapen om zoveel mogelijk mensen te besmetten, verzwakken
  En als je het verhaal van Oma leest, hoe ze mensen behandelen door ze te laten stikken, misschien ook wel
  voor donororganen worden gebruikt. Hoe jonger hoe beter. Wat mogelijk de leeftijds verschuiving per land
  verklaard.
  De Frieze ambulance is geschrokken van het erge leed wat er jn Brabant is.
  En ik heb zo’n gevoel, dat hoe meer de ziekte zich verspreid hoe sterker het wordt
  Het is verschrikkelijk dat je mensen niet meer mag bezoeken, vooral die eenzaam zijn en hieronder hebben te
  lijden,omdat ze nog meer zich gevangen gaan voelen.
  Ook wij zijn van bezoek afgesloten, maar zijn gelukkig samen en kunnen nog even naar buiten.
  Maar zoals velen doen, nu juist de drukte opzoeken en net doen of het vakantie is, nu ze niet naar school of werk
  hoeven zijn nu het oorlogsgevaar. En in hoeverre de zon in de buitenlucht het virus al heeft bestreden of waar de
  broeinest en kunnen zitten weten we niet.
  In het UMCG willen ze in ieder geval geen kaarten.
  En dan willen ze al vast een vaccin gebruiken bij verplegend personeel waarvan ze de uitwerking niet weten.
  Ik ben blij dat ik de griepspuit heb geweigerd.

 6. @ Nieuw Begin 10:29 AM. Ben het met U eens. Wat komt de Corona kwestie, de politieke elite goed uit. Zo is het makkelijk, om nu maatregelen te nemen, die op zijn zachtst gezegd volledig in tegenspraak zijn met een vrije samenleving. Let wel, ook ik ben voorzichtig in de omgang met anderen. Maar deze kwestie geeft mij een heel naar gevoel. Op naar de EUSSR dictatuur, dan een Wereldregering, dan een munt? Qui bono? De NWO.

 7. Even navraag gedaan bij een vriend (= luchtverkeersleider in Limburg) m.b.t. de vreemde vliegtuig patronen, hij zegt dat dit camera/film vliegtuigjes zijn die normaal gesproken dit niet mogen doen i.v.m. het drukke luchtruim, nu er bijna geen vliegtuig vliegt hebben ze wel alle toestemming en daar wordt gretig gebruik van gemaakt, aldus.

 8. Mensen worden bijna gedwongen om thuis te werken maar daar kan het virus ook ongenadig hard toeslaan:

  Wees gewaarschuwd!

 9. Corona-Krise in Deutschland: Die Versager haben das Wort
  Corona-crisis in Nederland: De mislukkelingen hebben het woord.

 10. Kwaad worden op de leiders van het land is de schuld aan anderen geven.
  Een algemene bekende menselijke reactie, als men beseft dat men zelf de verkeerde beslissing genomen heeft.

  De verkeerde beslissing van velen is gans hun leven op dezelfde party stemmen.
  Daar begint het en daar eindigt het. BIJ ONSZELF.

 11. Nieuw Begin schreef:
  23/03/2020 om 3:56 pm

  Wie heeft de patent op deze virus is er verantwoordelijk voor lijkt me. Tenzij deze virus is gejat. Maar dan hoort er een aangiften te liggen lijkt mij.

  Ook op Ebola en op de aids virus ligt er een patent en nog nooit heeft iemand zich druk gemaakt op de herkomst van deze virussen. Waarom zou nu hier een probleem erover zijn?

  En een oorlog tussen beide landen???
  Lijkt me niet. Want Trump pakt tot nu toe alles heel goed aan zie bv N korea.

  Veelkans wilt men beide landen in het kwaad dag ligt zetten.

 12. Margaret schreef:
  23/03/2020 om 11:42 pm

  Je mag gewoon vragen stellen aan de overheid.
  Onder WOB.

  Zet erbij dat dit een WOB vraag is en word deze niet in een bepaalde tijd beantwoord dan kan je een bepaald bedrag eisen.
  Zet wel de datum erbij en de tijd dat je dit gezien hebt boven je.

  Het verbaast me niet dat dit te maken heeft met de militaire oefeningen die nu plaats vinden in de EU.

 13. Heb respect voor onze hard werkende vuilnis mannen en verbrand je papierenzakdoekjes in je gootsteen.

 14. Zes manieren waarop klimaatideologen misbruik maken van het corona virus.
  Uit de rondzendbrief van Hugo Bos van de Stichting Cultuur onder vuur:

  1 Je zou denken dat onze overheid het geld dat ze heeft, uitgeeft aan mondkapjes en beademingsapparatuur. Maar nee: de overheid trekt nu 200 miljoen euro uit om huurhuizen aardgasvrij te maken. Volslagen nutteloos, want aardgas is schoon en goedkoop. En een extra financiële last voor hardwerkende huiseigenaren, die de rekening moeten betalen. Het zou tot verontwaardiging leiden, ware het volk niet afgeleid door corona. Nu kan de regering deze klimaatmaatregel stilletjes doorvoeren.

  2 Timmermans ‘juist nu hebben we klimaatwet nodig ‘. De vicepresident van de Europese Commissie bereidt in Brussel een ingrijpende Europese Green Deal voor. Timmermans laat zich niet afleiden. De coronacrisis is volgens hem “precies waarom we die klimaatwet nodig hebben.” De vicepresident zegt daarbij geholpen te worden door afgod Klimaat: “ik twijfel er ook niet aan dat Moeder Aarde ons bij de les zal houden.”

  3 Energieagentschap: meer, meer, meer subsidie
  Toch zit de angst diep bij de klimaatbeweging. Als corona echt toeslaat, concentreert een overheid zich op de gezondheid van haar burgers. Dan is er geen aandacht voor zeldzame plantjes die minder groeien door stikstof. Daarom roept het Internationaal Energieagentschap op tot overheidssubsidies aan ‘schone energie’. Alsof de belastingbetaler nog niet genoeg lijdt onder extra belastingen voor overheidssteun aan bedrijven die om dreigen te vallen door de coronacrisis.

  4.VN: niet corona, maar klimaat is ‘probleem nummer één’
  Een treetje hoger dan Timmermans’ EU staat de Verenigde Naties. Ook daar volledige aandacht voor klimaat. “De aandacht die nodig is om deze ziekte te bestrijden,” zegt secretaris-generaal Antonio Guterres, mag niet afleiden “van de noodzaak om klimaatverandering te verslaan.” Zijn VN-collega Petteri Taalas maakt het nog bonter: “Mensen van over heel de wereld begrijpen dat dit misschien wel probleem nummer één is waar de mensheid nu mee heeft te kampen.” ( De V.N. is voor een groot deel al overgenomen door Islamitsche landen 57 – N.B. )

  5.Klimaatactivist: richt de sterke arm van de staat straks op ‘klimaatcrisis’
  De massale mobilisatie van industrie, financiën en mankracht: het doet denken aan de totalitaire regimes van de twintigste eeuw. Elk normaal mens wil zo snel mogelijk terug naar de normale situatie van vrijheid en terughoudendheid. Niet de klimaatactivist May Boeve van de invloedrijke klimaatcampagne 350.org. Zij droomt hardop over het aanwenden van de sterke staatsarm om na de coronacrisis de ‘klimaatcrisis’ te bestrijden. Boeve, wier organisatie door George Soros wordt betaald, pleit voor het uitroepen van de noodtoestand bij natuurrampen als overstromingen, zodat overheden direct verregaande klimaatmaatregelen kunnen doorvoeren. Nood creëert wet.

  6.Hoofdeconoom ABN AMRO: grijp corona aan voor ‘CO2-neutrale economie’
  Banken maken zich zorgen over het dreigend faillissement van midden- en kleinbedrijven. Maar bij ABN AMRO is de hoofdeconoom Sandra Phlippen vooral blij voor het klimaat. Dat wordt minder belast doordat de economie stilvalt. Een bizarre redenering. Gaan we straks ook blij zijn dat er minder files zijn omdat een deel van de forenzen in het ziekenhuisbed ligt met corona? Bij Phlippen heerst een ongezonde geest van never waste a good crisis: “Politici en ambtenaren die nu net als ik in quarantaine zitten” moeten de coronacrisis aangrijpen om iets “fundamenteel goeds te doen voor het klimaat: zorg ervoor dat we straks met een CO2-neutrale economie weer opstarten.”

  Lees meer en bezoek de site van Cultuur onder vuur van Hugo Bos. En als u iets kunt missen…doneer aan deze strijder voor behoud van de Christelijke normen en waarden.

 15. Beste @PJ…u schreef: […] Voor het overige vind ik dat we de natuur haar werk moeten laten doen. Het is een biologische natuurwet dat de zwaksten moeten sterven. Als overheden nu al zo dictatoriaal optreden, stel je dan maar eens voor wat er gebeurt als er -zoals te verwachten valt van moeder natuur- een virus opduikt dat de zwaksten doodt voor ze de voortplantingsleeftijd bereiken en 14% van de -12 jarigen er aan sterft.””””

  Ik denk dat President Trump VS uw Ingezonden onder ogen gekregen heeft. Die doet niet langer mee met Europa hoorde ik vanmorgen in het Nieuws Classic FM: Wij laten onze economie niet kapot maken door Corona. Het dictatoriale China zou de lachende derde worden die een verzwakt Europa en Amerika met een zet van het wereldschaakbord zou kunnen spelen. No Way!!!

  Donald Trump laat met volle overtuiging opnieuw alle wereldleiders, WHO en RIVM met zijn Twitter in hun hemd staan. Hoop dat Rutte en de Koning de stoute schoenen aantrekken en hier ook de Economie redt van de Ondergang, die veel MEER slachtoffers zal gaan tellen dan Corona.

  Laat de kinderen weer naar school gaan en hun diploma’s halen en een toekomst hebben.Tof als de ouderen per direct weer bezocht kunnen worden. Laat ze niet wegkwijnen! Laat onze Driekleur weer gaan wapperen op alle Regeringsgebouwen en die EU-vlag voorgoed verdwijnen!!!

 16. Opvallend dat waar Frankrijk, België, het VK en nu ook Nederland de maatregelen aanscherpen, steeds meer richting een totale lockdown, er in de VS een tegengestelde beweging aan de gang is. President Trump zei vannacht dat Amerika weer snel open zal gaan voor zaken. Zijn argument is dat het middel niet erger moet worden dan de kwaal. De economische impact zou te groot zijn. Hij vergelijkt dit met autorijden door te wijzen op het grote aantal verkeersongelukken. “Dat betekent niet dat we iedereen gaan vertellen dat ze geen auto meer mogen rijden.”

  Trump neemt hiermee een grote gok. Hij ziet de economische achterstand op China, dat zijn economische activiteiten langzaam aan weer hervat, toenemen. Die achterstand wil hij teniet doen. Maar wat de gevolgen zullen zijn voor de gezondheid van de inwoners van de VS, is uiterst onzeker.

 17. Als er inderdaad een bio-wapen in Wuhan is ontsnapt (expres of per ongeluk), dan klopt dat met wat dr. Michael Levitt zo opvalt als hij cijfers bestudeert. Hij ziet namelijk twee verschillende cijfers. De gruwelijke cijfers van Wuhan ziet hij niet in de rest van China en de wereld. Hij denkt daarom dat we met twee varianten te maken hebben. Wat er in de rest van de wereld gebeurt, lijkt vooral op een griepgolf qua sterftecijfers.

 18. Het ‘vriest’ dat het kraakt, in Europa en de rest van de wereld. Iedereen wapent zich door inkopen, isolationisme , extreme angsten.en ‘beschermende kleding’ ; Italië is de hotspot. In Griekenland krijgen de vluchtelingen een ‘ontsnapping’s procedure’ aangeboden ; in Polen is de zwijnenpest uitgebroken, in de EU waart een financieel kankergezwel rond en …. de voedselbanken ? De armsten voelen vanwege de hamster-inkopen ‘de bui al hangen’ . Zo ook Italië : de bankencrisis . Italië werden drastische bezuinigingen opgelegd ( opgedrongen ) waarbij de ‘gezondheid’s tak’ voor een groot deel gecastreerd werd. In noord Italië leven de oudste mensen van Europa …. , héél langzaam komt er een beetje hulp uit Brussel. Italië voelt zich ter recht in de steek gelaten. Hulp werd aangeboden uit de vijanden …. van het Westen : China en Rusland & Co. Maar de EU ? : in tijd van nood leert men zijn ‘vrienden’ kennen. Europa is dit aangaande nog nooit zo verdeeld geweest, het rot van binnenuit. Met een zwerende vinger wordt er gezocht naar een schuldige die waarschijnlijk om geopolitieke redenen nooit gevonden zal worden…. ( MH 17 )
  ‘Terrorismebestrijding’ ( crises-management ) is met geld niet te betalen. Uit onderzoek is gebleken dat het 15 miljoen euro kost om één leven te redden. De schattingen om Europa indertijd economisch te helpen …. lopen uiteen, het ligt ergens tussen de 2 en 3 biljoen euro , zelfs dat heeft niets geholpen. Extreme angst legt grotendeels uw lichaam plat, het verlamt het nuchter denken, het ‘functioneren’ van uw lichaam hapert of laat het afweten. De gevolgen zijn bekend, ouderen, zwakkeren en medicijn-verslaafden …. . Wat de psyche, (de farm. industrie én het verbreiden van zeer twijfelachtige berekeningen en statistieken) een enorme impact heeft op ons ‘doen en laten’ óf wat er nog van over is, is inmiddels wel duidelijk. Dan maakt de EU maar een ‘rondje om de kerk’ , maar dat zijn we inmiddels wel gewend. Ook ! in deze bestaan er geen wetenschappers ; de zogenaamde adviseurs ‘geven het stokje aan de media’ , de media doet ‘er nog een schepje bovenop’ en voilà : paniek regeert de wereld.

 19. Dus 1,5 m afstand houden (ook thuis: whahaha), maar iedereen die niet thuis kan werken moet maar de Corona krijgen? Mensen die het OV in moeten, bouwvakkers en monteur die het hele land door gaan. Wij moeten de verspeiding op gang houden blijkbaar en russisch roulette spelen (als het werkelijk zo gevaarlijk). Dus als je wilt zien hoe ernstig het WERKELIJK IS, kijk dan naar het aantal sterfgevallen onder liftmonteurs komende weken. Zij worden ombescherm naar liften gestuurd, roken veelel, steken de sigaret met vieze vingers in hun mond: en likken dus eigelijk liftknopjes af. Tevens heeft NIEMAND gezegd dat je alleen in je eentje in een lift mag, en als iemand erin heeft geniest deze ontsmet zou moeten worden. Wens ons succes met onze immuniteit, want appalaus krijgen we niet, slechts het bevel om Corona te krijgen (had het al, slechts een koudje denk ik, hopelijk heb ik gelijk en ga ik niet verdrinken in mijn longen of krijg er glas scherven in) LIVE FREE OR DIE

 20. Voor mensen onder de 60 is het toch maar een griepje.
  Dus mensen boven de 60 in quarantaine voor 8 maanden en de rest weer vlug terug aan het werk. Als je naar het strand of het bos kan, dan kan je ook werken.
  Zo niet, dan is alles binnen 3 maanden kapot en legt iedereen het loodje.

 21. Zijn wij hoger verheven op deze planeet dan wat er leeft onder water wat er loopt, kruipt vliegt en wat onder de grond leeft en bloeit op deze planeet. Hoeveel wordt er niet gepraat over dat er diersoorten of wat dan ook beschermd moet worden omdat dat zij dan anders uitsterven. in zekere zin is dat een natuurlijk verloop maar het meeste kunnen we ons zelf als mens de schuld hier in geven. Het zou ook kunnen zijn dat wij als mens? ook worden bedreigt als dit de komende jaren zo door gaat zelf hoop ik dat dit nooit mag gebeuren. Op dit moment is de wereld in rep en roer de regie is men aan het kwijt raken. En verder mag je dit geen griep noemen het virus overleeft alle getijden van het jaar zie het maar als een soort pest Het verdere verloop van dag tot dag bid ik meerdere keren voor degene die voor hun leven vechten en degene die het land draaiende houden en zeker die de zieke verzorgen en de artsen natuurlijk.En wat mijn erg trots maakt als Nederlander is de inzet van onze burgers vanuit hierin kun je zien dat wij sneller omschakelen als burgers dan wat de overheid zelf heeft verpruts.

 22. Dit doccie is eveneens buitengewoon goed te pruimen, vooral vanaf 2min20s !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=n-MJ3zbhF5c

  “In a kindergarten, you could NOT get away with the fairy tale that some chinese peasant ate a bat and crashed the global economy”

  Mooi gezegd !

  Doet me denken aan die “Al Qaida-kaperts” die met zakmesjes gewapend drie ..ehh … twee wolkenkrabberts in NY tegen de vlakte kregen.

  Ook nog in hun eigen ‘foot print’ heheh

 23. Evert schreef:
  23/03/2020 om 10:43 pm
  Zeer gekke vliegbewegingen boven ons land . Valt me de hele dag al.op wat is dat ??????

  Dat vraag site van Niburu co
  Zich ook al.
  Bij deze site kan je de patronen zien hoe zij vliegen.

 24. Zeer gekke vliegbewegingen boven ons land . Valt me de hele dag al.op wat is dat ??????

 25. wist u dit ook

  Ter vergelijking: volgens dezelfde WHO ligt de jaarlijkse sterfte aan alleen longcomplicaties veroorzaakt door griep tussen de 290.000 en 650.000, afhankelijk van de heftigheid van de seizoensgriep.

  In de winter van 2018/2019 kregen in Nederland naar schatting 400.000 mensen griep. In dezelfde periode overleden 2900 mensen meer dan statistisch verwacht mocht worden. Een jaar eerder was de griep nog heftiger. Die zorgde toen voor 900.000 ziektegevallen en er vielen tijdens de griepperiode 9500 doden meer dan gebruikelijk.

  Zo te lezen moet het corona virus nog flink gaan huishouden om deze cijfers te gaan te benaderen, in ieder geval werd toen niet de wereld in het diepe gegooid, waarom niet?

  Dit Virus is onbekend en de medische wetenschap heeft daar nog geen antwoord op.Leek het in eerste instantie een milde “griep” blijkt dat toch veel ernstiger te zijn en hoog besmettelijk. Zie overvolle IC’s in ziekenhuizen.
  Er is nog geen groepsimmuniteit en kan het grote schade aanrichten.
  Het is nu een kwestie van tijd rekken om er een vaccin en virusremmer voor te ontwikkelen. Mvg. Mod.

 26. hier ook wel eens notie van genomen

  Oversterfte aan influenza ruim 2.900 gevallen
  In het griepseizoen van 2018/2019 stierven ruim 2.900 personen meer tijdens de griepepidemie dan verwacht (Reukers et al., 2019). Het is waarschijnlijk dat deze ‘oversterfte’ samenhangt met de griep. Deze oversterfte is een stuk lager dan in 2017/2018, toen de hoogste oversterfte sinds de start van de monitoring (in 2009) is waargenomen. Seizoen 2013/2014 kende een erg mild griepseizoen, met maar vier weken griepepidemie, er was dat jaar daarom geen oversterfte ten tijde van de griepepidemie (Teirlinck et al., 2014).

  Ruim 1.200 sterfgevallen door influenza in 2018
  In 2018 zijn volgens de CBS Doodsoorzakenstatistiek 1.207 mensen (513 mannen en 694 vrouwen) overleden met influenza als onderliggende doodsoorzaak (ICD-10-codes J09-J11). Veruit het grootste deel van deze sterfgevallen (96%) betrof mensen boven de 60 jaar. Deze cijfers geven echter een onderschatting, omdat influenza niet altijd wordt gemeld als onderliggende doodsoorzaak. Modelberekeningen schatten een gemiddeld aantal sterfgevallen door influenza van bijna 2.000 per jaar in de periode 1999-2010 (Wijngaard et al., 2012; van Asten et al., 2012).

 27. In België ook
  Geëvacueerde Belgen uit besmetten gebieden in China: verplichte quarantaine.
  Terugkerende Belgen uit besmette skivakantiegebieden: geen probleem, griepje, handen wassen, blablabla, de overheid en de MSM leugenpers inclusief virologen.
  Dat was crimineel nepnieuws, het was toen al bekend wat de gevolgen gingen zijn.
  Voor het overige vind ik dat we de natuur haar werk moeten laten doen. Het is een biologische natuurwet dat de zwaksten moeten sterven. Als overheden nu al zo dictatoriaal optreden, stel je dan maar eens voor wat er bebeurt als er -zoals te verwachten valt van moeder natuur- een virus opduikt dat de zwaksten doodt voor ze de voortplantingsleeftijd bereiken en 14% van de -12 jarigen er aan sterft.

 28. How verhouden de sterftecijfers voor corona zich tov de seizoenscijfers. Vooralsnog kon ik hem duidelijke verhoging bij het CBS zien van aantallen sterfgevallen tgv corona.
  it’s niet veeleer sprake van georchestreerde paniek om al voorgenomen maatregelen door te voeren.
  – ouderen decimeren om de druk op de gezondheidszorg en de pensioenvoorziening af te laten nemen
  -moment creëren on gedwongen vaccinatie in te voeren

  ?

 29. @ Jan 5.26 u.
  Aan jouw schrijven 🥴te zien ben je Belg. 😄😄

 30. Bart schreef: 23/03/2020 om 4:50 pm
  Dank voor uw aanvulling maar voor een Mac gaat gaat niet op wat u schrijft. Voor Win10 kan ik niet beoordelen.
  MVG

 31. Jan schreef:
  23/03/2020 om 5:26 pm
  Jan, als Nederlander vind ik dat heb je dat goed hebt gezegd. De Belgen zijn vaak te voorzichtig in hun uitspraken maar dit verdient een compliment.

 32. Lees de website van Dr Wolfgang Wodarg.
  Op YouTube geeft hij als longarts zijn mening over dit zgn horror virus
  Deze man heeft jaren ervaring op het gebied van de virale ziekten en hij heeft voldoende kennis om de paniek, die nu heerst te relativeren.
  Alles is relatief ook dit zgn dodelijke virus…
  Het kijken waard !

 33. Ook ik ben ervan overtuigd dat er opzet in het spel is. Dit Corona-virus komt de globalistische elite en de Bilderbergbende heel goed uit. Op naar volledige dictatuur, dat is waar het de duivelse machten om te doen is. Vertrouw op God!

 34. Waar blijven de reacties toch van spraakmakende onderzoeksjournalisten nu de Tweede Kamer en de Ministers alle info van RIVM en WHO slikt als zoete koek?

  Met die MH=17 ramp zagen we 200 rouwauto’s met overledenen die de laatste eer ontvingen van de nabestaanden. Waar zien we al die lijkauto’s met overledenen nu naar begraafplaatsen rijden?

  Zijn de ziekenhuizen wel zo vol als beweerd wordt? Waar zijn al die nabestaanden die rouwen om hun geliefden? Zijn al die genoemde Corona-slachtoffers wel door een virus overleden of gewoon aan ouderdom en andere kwalen? Waarom is hier geen info over? Steeds meer burgers voelen zich in de maling genomen door RIVM en een overheid die hen van alle vrijheden beroofd heeft?

  Waarom mogen ouderen in verpleeghuizen geen bezoek krijgen waar nog steeds geen extra doden zijn door een Corona-virus? Mijn beste vriend van 88 jaar verkommert in stilte daar. Wasgoed en fruit mocht ik zelfs niet naar zijn kamer brengen!!! Nog nooit zo iets waanzinnigs meegemaakt. En het Kabinet maar spreken met hun Mantra…Omzien naar elkaar? Hoe dan mijnheer Rutte?

  Ontstellend: Waarom spreekt het RIVM nu dat verplegend personeel als proefkonijn moet gaan dienen voor het nieuw te maken Corona-Vaccin, notabene, zonder dat dit Vaccin eerst op dieren is uitgeprobeerd?

  Zijn ze bij het RIVM in Den Haag helemaal gek geworden? De Filistijnen over ons?

 35. Deze cijfers zijn van het RIVM, Is er echt reden voor paniek?

  In de winter van (2017/2018) was de sterfte 15 weken lang verhoogd (week 51 2017 t/m 14 2018). De verhoogde sterfte viel samen met de griepepidemie die plaatsvond van week 50 2017 tot en met week 15 2018. De oversterfte tijdens de 18 weken griepepidemie werd geschat op 9.444 (8.885 voor de gehele winter periode van week 40 t/m 20). Hiermee was de oversterfte het hoogst ooit gemeten sinds het begin van de monitoring in 2009. De oversterfte betrof voornamelijk mensen van 75 jaar en ouder, maar er waren ook enkele weken waarin de sterfte verhoogd was in mensen tussen de 55-64 jaar en 65-74 jaar.

  In de winter van (2016/2017) was de sterfte 12 weken lang verhoogd (week 48 2016 t/m 10 2017). De verhoogde sterfte begon 2 weken nadat de griepepidemie begon en duurde tot en met de laatste week van de epidemie (met uitzondering van week 52 2016). De oversterfte betrof voornamelijk de mensen van 75 jaar en ouder. Tijdens de 15 weken griepepidemie werd de oversterfte geschat op 7.503 (8.890 voor de gehele winter periode van week 40 t/m 20). Hiermee was de oversterfte relatief hoog. In de voorafgaande 5 jaar was de oversterfte alleen hoger in 2014/2015, toen de langste griepepidemie heerste ooit gemeten in Nederland (oversterfte van 8.600 in 21 weken).

  In de winter van (2015/2016) was de sterfte verhoogd van week 1 t/m 14 van 2016 (met uitzondering van week 7). De verhoogde sterfte viel samen met en duurde 3 weken langer dan de griepepidemie (die plaatsvond van week 1 t/m 11). Tijdens de 11 weken griepepidemie werd de oversterfte geschat op 3,900 sterfgevallen (6.085 voor de gehele winterperiode van week 40-20) en was daarmee gemiddeld vergeleken met de afgelopen 5 jaar. Dit betrof voornamelijk 75-plussers maar er waren enkele weken waarin de sterfte ook verhoogd was in 65-74 jarigen.

  De winter ervoor (2014/2015) lag de piek van de totale sterfte in de week van 8 tot en met 14 januari 2015 en de piek was hoger dan de pieken in de afgelopen 5 jaar. Tijdens de gehele lange griepepidemie van de afgelopen winter was de sterfte verhoogd. Er stierven ruim 65.000 mensen, dat is ruim 8.600 meer dan in deze 21 weken was verwacht (voornamelijk onder de 75-plussers). De oversterfte was hoger dan in de 4 eerdere influenza seizoenen.

  In de winter van (2013/2014) was de sterfte niet verhoogd. Dit viel samen met een mild griepseizoen (een lage incidentie griep-achtig ziektebeeld en een korte griepepidemie van 4 weken).

 36. Verhoog de staatsschuld naar een biljoen en stop iedereen een half jaar in een ww-uitkering om het virus weg te krijgen, alleen de voedselvoorziening en produktie gaande houden. Met een solide begroting en economie gaat de ecb toch extra uitdelen aan landen en bedrijven waarheen al biljoenen zijn gegaan en het virus (al) nog meer heeft toegeslagen.
  Kan men ook extra mondkapjes en testkits kopen en de bevolking testen of het griep is of corona: ‘hoef us nit zunig meer te zain, ook al ligt het aantal echte besmettingen in praktijk factor 100 hoger dan officiele cijfer.’

 37. Ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft, maar sinds zondag 22 maart zie ik ongebruikelijke vliegpatronen boven heel ons land; er lijken bepaalde gebieden in ons land gescant(?) te worden vanuit de lucht( ik heb een specifiek toestel nagetrokken en dat blijkt particulier bezit maar wordt regelmatig ingezet op verzoek van ministerie, gezien de declaraties )
  Kijk overdag maar eens op Flightradar24 , want ook vandaag werden er patronen gevlogen; niet steeds zelfde stuk maar baan schuift steeds paar 100 meter op.

 38. AD: https://www.ad.nl/dossier-instagram/waarom-fietsen-extra-bescherming-tegen-corona-biedt~a6c20bbc/:

  “Waarom fietsen extra bescherming tegen corona biedt

  Social Distancing werkt optimaal op de fiets, zo concludeert de Duitse overheid. Bovendien sterk je je longen en kun je ook anderen niet besmetten.”

  Zie verder https://www.spiegel.de/auto/corona-krise-warum-fahrradfahren-gleich-doppelt-schuetzt-a-46196d09-4aa4-4041-97e3-1fd1ff094c3f “Warum Radfahren gleich doppelt schützt”.

  Maar dan wel uit de buurt blijven van anderen om besmetting te voorkomen!

 39. Ze zeggen ooit de domme Belge maar ik heb Nederland ook leren kennen en dat volk is nog veel dommer als de artsen de overheid en de geleerden zeggen wat wij moeten doen en de stranden zijn vol en de bossen dan weet je wel hoe het zit er zijn hier zo een naïeve mensen dat ze het zelf wel uit maken wat ze doen tot dat ze in de familie een zieken of een overleden familielid hebben verloren dan gaat het knopje wel om hoe bestaat het mensen blijf binnen als je buiten niks te zoeken hebt en maak anderen niet ziek met je stom verstand de artsen werken zich kapot en de verpleging door jullie domheid
  Dit wilde ik even kwijt

 40. Goed bezig Xander team. Denk aan de boom en aan de rotte appels we gaan de komende tijden veel mee maken zolang ik het nog mee mag maken.

 41. Dan zie je macron zo serieus op tv verschijnen. Als een van zijn ministers alles wisten, dan wist hij toch ook wat er zou komen? We hebben rutte ook gezien. Zijn mooie praatjes kunnen mij gestolen worden. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat we uit de EU moeten. We hebben niets gehad aan die hele eu. De schade aan de economie is enorm.
  Betalen maar, mensen.

 42. @ Nieuw Begin schreef:
  23/03/2020 om 3:56 pm

  Sneller dan je cache leegmaken is door rechts te klikken op jouw link en dan te kiezen iets als “open in incognito / prive tab”.

 43. Op https://www.bnr.nl/podcast/kees-de-kort/10405811/een-krankzinnige-prijs het volgende:

  “Een krankzinnige prijs

  BNR Webredactie

  Vandaag, 12:44
  Update: vandaag, 13:38

  We storten de economie in een peilloos diep gat. In de VS zijn nu al vijftien miljoen mensen werkloos, dat is tien procent van de beroepsbevolking. Daar komt in de komende weken nog flink wat bij, waardoor zo’n achttien procent van de Amerikaanse beroepsbevolking werkloos wordt. Dat is Desastreus.”

 44. VS en China in ’oorlog over complottheorieën’
  WASHINGTON – Tussen de Verenigde Staten en China is een ware oorlog van complottheorieën uitgebroken over de vraag wie nu verantwoordelijk is voor de uitbraak van het coronavirus.
  Binnen conservatieve kringen in de VS is de theorie populair dat China in het diepste geheim het virus heeft gemaakt in een laboratorium. Een van de propagandisten daarvan was Steve Bannon, de voormalige topadviseur van president Trump. Hij werd bijgevallen door de Republikeinse senator voor Arkansas, Tom Cotton. Volgens die tot op heden onbewezen theorie kan het virus gemaakt zijn in een van de militaire laboratoria in Wuhan.

  Lees meer:
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/252061965/vs-en-china-in-oorlog-over-complottheorieen
  ( dit is een premie artikel wat u toch kent lezen als u de cache van uw browser ledigt )

 45. Waar is het allemaal begonnen in het Chinese Wuham, op een vismarkt waar ook wilde dieren werden geslacht en verkocht voor consumptie en daar hoor je niets meer van. Men noemt het ook zoönosen dus van dier naar mens. Dit gegeven is de bron van alle infectie zoals de Mexicaanse griep en SARS. Men moet zo’n markten dringend verbieden het is een groot gevaar voor de bevolking en dar liegt elke regering over, men pakt gewoon de bron niet aan. Dus het eten van vlees van wilde dieren moet verboden worden, en dat weten ze al jaren maar men doet er niets aan totaal niets. Ook Ebola is zo begonnen, we moeten onze relatie met dieren dringend herzien, of er zullen nog grotere rampen gebeuren, dus consumptie van chimpansees, vleermuizen,kamelen en zelfs wilde varkens moeten verboden worden, daar ligt de bron, en dat wordt doodgezwegen. Shalom

Comments are closed.