CDC / Universitaire studie: Corona is ‘airborne’, blijft tot 3 uur in de buitenlucht hangen

—————————————————————————————————————————————

Virus blijft ook op karton een dag actief, en op plastic en metalen voorwerpen zelfs 2 tot 3 dagen – Bevestigd: Ook mensen die nog geen symptomen hebben kunnen anderen besmetten

—————————————————————————————————————————————

Uit een nieuw, alomvattend wetenschappelijk onderzoek van de Amerikaanse CDC en researchers van de Universiteiten van California, Los Angeles en Princeton, is gebleken dat het coronavirus nog veel besmettelijker is dan werd aangenomen. Zeer verontrustend is dat SARS-Cov-2 ‘airborne’ lijkt te zijn, wat wil zeggen dat het ook via de buitenlucht op andere mensen kan worden overgedragen. Het virus kan zelfs tot 3 uur in de buitenlucht blijven hangen, en tot 3 dagen op oppervlakten blijven zitten. Dit betekent dat alleen de strengste quarantaine (zoals in China) het virus kan stoppen.

Geen handen meer geven, hoesten in je elleboog – maatregelen die de mensen het idee hebben gegeven dat ze daarmee besmetting met het coronavirus kunnen voorkomen. Nu blijkt definitief dat dit niet afdoende is. Aangezien het virus tot 3 uur in de buitenlucht kan blijven hangen –dus niet alleen in een gebouw-, is besmetting in dichtbevolkte gebieden nauwelijks te voorkomen, tenzij er zeer strikte quarantaine- en isolatie maatregelen worden genomen.

Op het inherent anti-microbiologische koper blijft het virus tot 4 uur lang zitten. Op karton? Een dag. Op plastic en roestvrij staal houdt het virus het –afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid- zelfs 2 tot 3 dagen uit.

Aerosolische transmissie

Desondanks zegt researchleider Neeltje van Doremalen van het National Institute of Allergy and Infectuous Diseases (NIAID) dat ‘wij in geen geval zeggen dat er een aerosolische (atmosferische) transmissie van het virus is.’ Op basis van de huidige bevindingen wordt gesteld dat zo’n transmissie alleen ‘theoretisch mogelijk’ is. Chinese wetenschappers van de Universiteit van Guangzhou toonden onlangs echter aan dat dit niet langer theorie, maar 100% bewezen is.

Het NIAID onderzocht in 2003 ook het SARS-1 virus. Het huidige SARS-2 virus blijkt zich op vergelijkbare wijze in de lucht en op oppervlakten te gedragen. Met één verschil, en dat is dat het nieuwe coronavirus veel besmettelijker is, en zich daarom veel sneller onder de mensen verspreidt.

Ook pre- en asymptomatische besmetting aangetoond

De researchers bevestigen waar we al enkele weken geleden voor waarschuwden, maar wat nog altijd niet door de Nederlandse media wordt bericht, namelijk dat het virus gedurende de zeer lange incubatietijd wel degelijk door mensen die zelf nog niet of nauwelijks symptomen vertonen op anderen kan worden overgedragen. Kortom: ook een corona drager die nog niet hoest of niest, kan anderen infecteren.

Behalve handen wassen adviseert Van Doremalen om voorwerpen zoveel mogelijk schoon te houden met desinfecterende middelen, zoals verdunde bleek. Maar hoe gaan mensen dat doen met verpakt voedsel, dat net uit de supermarkt komt, en waar een klant door te hoesten mogelijk microscopisch kleine vochtdeeltjes met corona op heeft achtergelaten?

Zo hard gaat het

Spanje heeft inmiddels voor tenminste 15 dagen de noodtoestand uitgeroepen om te proberen corona te stoppen (=1188 besmettingen, totaal 4334).  Het aantal doden in Frankrijk (3661 geïnfecteerden) is in één dag gestegen naar 79 (+18), in Italië zelfs met 250 naar 1266. Het aantal besmette Italianen ging met ruim 2500 omhoog naar 17.660.

In Nederland staan we inmiddels op 804 besmettingen (+190) met 10 doden (een verdubbeling). Omdat het virus zich hier net zo snel verspreidt als in Italië (wij lopen ca. 13 dagen achter), moet er een wonder gebeuren om vergelijkbare massale quarantaine en/of het uitroepen van de noodtoestand te ontlopen.

 

Xander

(1) Natural News

Zie ook o.a.:

13-03: ‘We worden slechter behandeld als vuilnis’ – Heftige filmpjes uit Italië doen aan China denken
12-03: Eén dag langer wachten met sociale quarantaine betekent 40% meer slachtoffers’
11-03: Doodse stilte in Bondsdag nadat Angela Merkel zegt dat 60% – 70% bevolking besmet raakt
11-03: Schokkend: Sterftepercentage Lombardia stijgt naar ruim 8%
10-03: Arts in ziekenhuis Bergamo: Corona uitbraak is veel erger dan media berichten
10-03: Medische staat-van-beleg met massale zelfquarantaine kan corona nog stoppen
09-03: Chinese epidemiologen: Virus hangt 30 minuten in de lucht, legt 4 ½ meter af
08-03: Architect Nationale Pandemie Strategie: Ik ben banger voor corona dan voor Ebola, SARS en MERS
08-03: Iraanse generaal: ‘Corona is aanval met biologisch wapen op China en Iran’
07-03: Amerikaanse medische autoriteit gaan ervan uit dat 100% wereldbevolking besmet raakt
07-03: Nationale Universiteit Australië voorspelt minimaal 15 miljoen corona doden
06-03: WHO erkent dat corona veel dodelijker is dan griep; Vraag naar doomsday bunkers verzesvoudigd
05-03: ‘Corona pandemie aangegrepen voor verbod op cash geld en vorming werelddictatuur’
04-03: Bron in ziekenhuis: ‘Virus zal zich over heel Nederland verspreiden en velen doden’
03-03: Journal Medical Virology: Covid-19 is SARS-2 virus, veroorzaakt dodelijke longontsteking en kan hersenen aantasten
02-03: Nederland opvallend nonchalant terwijl Britse minister quarantaine hele steden niet uitsluit
01-03: 81% leden Zuid Koreaanse Kerk van Jezus besmet met corona
29-03: Chinese CDC waarschuwt dat corona zich ook via ontlasting en wc-lucht verspreidt
27-02: Israëlische wetenschappers zeggen al over enkele weken vaccin tegen corona te hebben
27-02: Britse krant publiceer overheidsdocument dat uitgaat van 80% besmettingen en half miljoen doden
27-02: Gelekt document Chinese CDC: Aantal slachtoffers tot 52 x hoger dan officiële cijfers
26-02: ‘Verhoogde invoering 5G in China en andere landen kwetsbaarheid voor corona virus?’
25-02: Als corona niet wordt gestopt zijn op 13 mei 2,2 miljard mensen besmet en 140 miljoen gestorven
25-02: Harvard epidemioloog verwacht dat 40% tot 70% wereldbevolking besmet zal worden

 

Vanwege de grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden. 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

54

 1. Willy, Noach bouwde een ark. Hij was voorberijd. En de rest was als jij. Wie leefde er na de zondvloed nog heeeeel lang. Prezies Noach. Was hij een echoist. Shalom in Yeshua.

 2. De cijfers griep seizoen 2018 / 2019 van het RIVM :

  400.000 mensen zijn ziek geworden
  11.000 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis wegens longontsteking
  2900 mensen overleden eraan

  dan nog het hoesten in de elleboog :L
  Ik hoest in de elleboog , mijn buurman hoest in de elleboog . We moeten ons voorstellen van de regering door de elleboog tegen elkaar te slaan. Vervolgens hoest ik wederom in de elleboog . ik adem de virussen in van mijn buurman. Tja

 3. Ik herinner mij een video uit rond 2009 waarin door een toen Amerikaanse minister gewoon zonder blozen werd verteld dat je bij grote crisissen de kans moet grijpen om dingen cq maatregelen er doorheen te drukken die je onder normale “omstandigheden” nooit voor elkaar kunt krijgen. Nou hier zeuren ze al jaren over vergrijzing en de toch ooh zo dure kosten van de pensioenfondsen. Dus als je de dingen bij elkaar optelt Rutte wil de scholen niet sluiten zogenaamd omwille van de economie maar als je dan leest dat mensen dragers kunnen zijn(corona) zonder symptonen te vertonen maar dat ze wel andere mensen(ouderen,chronisch zieken) vooral kunnen besmetten dan word de optelsom duidelijk. Plus dat ze al jaren zeuren om van het contant geld af te komen dan weet je dat dit een uitgelezen kans is voor Rutte en co. En dan zeggen dat het asociaal is om te hamsteren,weet je wat asociaal is de mensen aan het begin van je regerings periode €1000,- te beloven om vervolgen wel 3000 tot 4000 van iedere burger te stelen via bezuinigingsmaatregelen en door de btw fors te verhogen. En denk je nou echt dat die ministers zelf niet zorgen dat ze genoeg toiletpapier en voedsel op voorraad hebben. Schei toch uit,het zijn beroepsleugenaars en bedriegers.

 4. Alles heeft een oorzaak.In de 25de en 16de eeuw had je pest epedemieen.Daarna had je spaanse griep en tbc explosie`s.Sprinkhanen plagen vreten hele oogsten op/kaal,waardoor enorme hongersnoden ontstaan.Weet dat Eeuwige alles in zijn hand heeft en er is niets dat niet gebeurd onder de zon.Zondag 10 van de Heidelbergse catachismus is zo gek nog niet.

 5. Weer een reden om verplichte vaccinaties in te voeren en het volk zal opgelucht zijn…Dat de WHO zelf twijfelt aan de effecten van vaccins op het immuunsysteem, wordt niet vermeld uiteraard.

 6. @ HE
  Moet wel lachen om uw schrijven. Maar was inderdaad vroeger zo, de poepton, alle papier was welkom.
  Maar ik zie Greta dat echt niet doen op die manier.

 7. Dat gezinnen wat hamsteren kan ik mij voorstellen. Maar dat ze het zo erg doen dat er voor de voedselbank
  niets meer is, wat ik hoorde, is wel heel egoïstisch.
  Daaruit kun je wel opmaken dat het al chaotisch is.

 8. Op deze site krijg je geen informatie maar angst in hapklare brokken.
  Sites met zogenaamd bewijs worden hier opgevoerd, maar bij nadere studie blijkt van horen zeggen het bewijs te zijn!
  Ik geloof serieus dat we een probleem hebben, maar ik raad iedereen met gezond verstand aan deze website te mijden. Sorry Xander maar je raapt links en rechts wat data en presenteert dat als waarheid. Dat kan niet, mensen hebben recht op goede informatie en krijgen dat niet via de MSM. Maar deze site maakt het helemaal bont en ik raad iedereen aan deze site te mijden.

 9. M. en haar tweelingziel schreef:
  14/03/2020 om 2:35 pm
  Slecht nieuws voor Bill G, in India strafrechtelijk aangeklaagd:

  Nederlandse wetenschappers vinden anti-lichaam vs het c-virus. Zie NOS-nieuws

  Hopelijk wordt de in dit geval onethische ‘dubbel-blind’ fase overgeslagen.

  @M. en haar tweelingziel schreef:
  14/03/2020 om 2:35 pm
  Er was nieuws dat ie stop bij Microsoft, dacht die gaat de benen nemen!
  Een ander zou er niks achter bij zoeken, ik dus wel.
  Wist niet van het gene wat u scheeft, mijn dank.

 10. Er is een oproep van de beroepsleugenaar Rutte niet te hamsteren. Wanneer men allen in quarantaine moet voor de duur van vier weken heeft men waarschijnlijk in de meeste gevallen na een week geen eten meer. Zelf heb ik de situatie in China gevolgd en ben een week of zes geleden al begonnen met voldoende voedsel in huis te halen voor een aantal maanden zonder dat ik daar anderen mee tekort heb gedaan. Water, 400 tot 450L heb ik altijd in voorraad in flessen van 2L en ook een waterput met goed drinkwater met een elektrische pomp, aggregaat een voorraadje benzine en een goedgevulde vriezer. Ik denk als je nu nog een voorraad moet aanleggen om een aantal weken te overleven heb je het probleem niet serieus genoeg genomen.

 11. Mijn man en dochter gaan vandaag Jimbo,boodscappen halen voor vanavond en morgen.
  Er ligt niet eens verse groente in de schappen, even als potten groente en blikken groente.
  Geen w,c papie ect. En buiten dat was er geen brood, beschuit, creakers en afbak broodjes.
  Dat er mensen zijn die niet denken…dat andere ook eten nodig hebben.
  Nu ga je krijgen dat mensen ,door dit ook maar gaan hamsteren.
  Mijn man heeft na afloop van Jimbo, een berichtje gwkregen dat er straks weer een vrachtwagen komt.
  Dat schappen straks weer gevuld worden.

 12. Tip voor mensen die geen geld hebben om toiletpapier te kopen of die er niet meer aan kunnen komen.

  Haal die sticker van de brievenbus en dan krijgt u weer (kranten)papier, bijv.reclamefolders of regionale krantjes. Dit krijgt dan een tweede bestemming. Is goedkoop en nog milieuvriendelijk ook.

  (“Greta” zal u er dankbaar voor zijn.)

 13. M. en haar tweelingziel schreef: 14/03/2020 om 1:03 pm

  “Wb Rutte’s oproep: waarschijnlijk weten de meeste mensen wel wat te doen wanneer hij oproept niet te hamsteren.”

  Slechte oproep! Ikke, ikke en de rest… Rutte heeft wel gelijk alleen hij houdt zich er zelf niet aan. Dat neemt niet weg dat het ronduit asociaal is om te gaan hamsteren. Als je dat doet ben je echt een sukkel. Jarenlang de tijd gehad om een goed voorraadbeheer te plegen en nu iedereen ineens bang wordt voor z’n hachie ineens anderen de kans ontnemen om normaal boodschappen te doen.

  Ik heb net even de wekelijkse boodschappen gedaan in 2 supermarkten en in beide was het brood, wc-papier en handzeep, pasta, diepvries en zuivel totaal geplunderd (leeg dus). Echt àsociaal!

  Gelukkig heb ik zelf altijd een voorraadje spaghetti, rijst, bliktomaten, bonen, erwtensoep etc in huis. Plus een gevulde vriezer. En flessen water.

  Het achterlijke is dat de verse gezonde producten allemaal goed verkrijgbaar zijn. Gezonde voeding is blijkbaar niet belangrijk.

 14. Persoonlijk denk ik dat dit virus, en de economische en maatschappelijke gevolgen daarvan, zodanig uit de hand zal lopen dat Europese regeringsleiders het ook niet meer weten en daardoor de macht uit handen zullen geven aan de antichrist. Zeker wanneer er ook nog een oorlog gaat uitbreken in het Midden-Oosten. Heel goed mogelijk dat door dit virus in Europa een federatie van 10 landen zal ontstaan, van waaruit de antichrist aan de macht zal komen.

  Komt de antichrist aan de macht en begint dan ook de Grote Verdrukking, dan zal de Opname van de Gemeente ook spoedig gebeuren. Of de Opname voor of tijdens de Grote Verdrukking zal gebeuren, laat ik in het midden.

 15. Het virus blijft 3 uur in de buitenlucht hangen?
  Haha, daarvoor moet het wel volkomen windstil zijn.

 16. waarom zijn we zo bang van dit virus. waarom zovele reactie vooral door mensen die zogezegde christen zijn? Waarom jullie angst. We zijn niet gemaakt om hier voor eeuwig te blijven? Waarom hebben jullie schrik van de dood? waarom hamsteren in de supermarkten, want er moest is geen WC papier meer zijn, maar dat is een ramp. Het zelfegoisme van de mens zal onze dood worden, niet dat onnozel virus. Shalom

 17. Lieve mensen, sla houdbaar voedsel in. Aan wc papier heb je niks. Je kan ook je billen met water wassen. Als u weken voor de paniek had ingeslagen had u nu rust. Shalom in Yeshua.

 18. @ Lodewijk Vrije, beste
  Uw artikel brengt licht in de duisternis. Een dikke 👍, een hele dikke 👍. Maar toegeven ? never. In mijn reactie probeerde ik met enkele woorden datgene weer te geven wat er speelt : Event 201 . Laat ‘ze’ het zelf maar uitzoeken was mijn gedachtengang…. Het is en blijft een uit de hand gelopen experiment. Enkele jaren geleden werden er bij etnische Russen DNA profielen verzameld met de bedoeling de Rus met behulp van een DNA ‘versnipperaar’ op de knieën te dwingen. Hamsteren …. heeft alleen maar zin wanneer u de laatste 10 jaar ‘verantwoorde’ inkopen heeft gedaan, zo niet is het ordinaire maagvulling zonder noemenswaardig resultaat. Onschuldigen of onwetenden zijn altijd het slachtoffer, de sterksten overleven, de zwaksten sterven ; het is nooit anders geweest.

 19. Scholen zouden volgens Rutte ‘veilig’ zijn, omdat kinderen minder snel besmet worden én omdat alle zieke kinderen thuis zitten. Maar meneer Rutte weet vast ook wel (als docent maatschappijleer) dat hij met dat laatste klinklare onzin verkoopt!

  Ik werk als docent op een Mbo-school en de helft van mijn studenten hoest (kucht, zo u wilt) en is verkouden (snift, zo u wilt). Zij zitten in de schoolbanken op een halve meter afstand van hun mede-studenten. Ik probeer hen naar huis te krijgen, maar ze willen niet, want ‘dan mis ik belangrijke examenvoorbereiding en dan haal ik mijn examen niet’.

  Donderdag en vrijdag (12 en 13 maart) had ik een lesuur lang een ernstig hoestend meisje in mijn klas. Ze vertelde zelf dat ze zich woensdag ‘strontziek’ had gevoeld en benauwd was geweest met koorts. Maar ze was niet naar huis te krijgen vanwege die examenvoorbereiding. Ik heb geprobeerd mijn collega’s mee te krijgen in het naar huis sturen, maar eind van de dag zag ik haar nog hoestend op school lopen!!
  DAT is wat er in werkelijkheid gebeurt op scholen! De zieke kinderen, scholieren, studenten zitten niet allemaal thuis! Ja, misschien wel bij meneer Rutte op de middelbare school. Maar scholieren en studenten die examenvoorbereiding hebben én ziek zijn (hoest, verkoudheid en of koorts) blijven alleen thuis als de scholen gesloten worden! SLUIT DIE SCHOLEN, alsjeblieft??!
  En laten we eerlijk zijn, niet alleen ik als docent wordt geslachtofferd, maar ook u als ouder. Op de plek waar het (niet altijd in de elleboog) hoestende meisje zat, zaten die dag nog heel wat studenten…

 20. Slecht nieuws voor Bill G, in India strafrechtelijk aangeklaagd:

  Nederlandse wetenschappers vinden anti-lichaam vs het c-virus. Zie NOS-nieuws

  Hopelijk wordt de in dit geval onethische ‘dubbel-blind’ fase overgeslagen.

 21. @redactie

  ik volg al een tijdje de situatie op de voet (officiële website):
  https://www.rtve.es/noticias/20200314/mapa-del-coronavirus-espana/2004681.shtml
  dag na dag zag ik de besmettingen omhoog vliegen en de provincies achter elkaar besmet raken, er is nog maar 1 provincie over waar er nog geen besmettingen bekend zijn.
  Hoe lang nog voor heel Spanje rood kleurt?

  bron die ik gelezen heb op reddit en luchtvaartnieuws is de aandelen van Norwegian air waardeloos zijn geworden en dat de Noorse oliehandel in vrije val is geraakt. De koers van de NOK is flink gedaald, het daalde al jaren, maar nog nooit zo hard in zo’n korte tijd. Een uitspraak van een Noors reddit-lid was, whoa I have never seen the exchange rate lower than that of Sweden.

  situatie in denemarken http://cphpost.dk/?p=111178
  verklapt dat de grootste slachtoffers mannen zijn tussen 40-49

  Two thirds (67.8 percent) of the 785 cases recorded in Denmark are men.

  The figures also showed that the age group (both genders) with the highest number of cases was the 40 to 49-year-olds with 253.

  nu heb ik ook nog gehoord naast de mogelijke overgehouden schade aan organen ook risico is op onvruchtbaarheid. Is dit allemaal nou nog toeval? Waarom horen we nou nog steeds niets over statistiek naar ras? Van een bron die ik heb gelezen op reddit, door redditlezers, zijn de paar doden die in Afrika zijn gevallen voornamelijk blanke mannen.

 22. Op https://www.rtlnieuws.nl/economie/personal-finance/artikel/5056456/hamsteren-limieten-op-producten-hamsterschaamte “Hamsterwoede duurt voort: limiet voor producten, distributie op volle toeren”.

  Denken consumenten onbewust dat het financiële systeem t.g.v. de alsmaar instortende aandelenbeurzen misschien gaat klappen, waardoor het betaalverkeer plat zou gaan en de economie compleet in zou storten?

  Als dat asociale hamstergedrag de komende tijd zo doorgaat en supermarkten blijven maar leeg, kunnen we heuse voedselrellen verwachten. Dus gebruik je verstand en ga niet hamsteren, dan had je maar veel eerder houdbare producten en toiletpapier op voorraad moeten hebben.

  En je kunt ook zonder WC-papier leven, dan was je maar je poepert met water en zeep. Is bovendien ook schoner, waardoor je geen remsporen in je onderbroek hebt.

 23. @ De Mus 10:43 AM. Paniek is inderdaad het laatste wat we moeten willen. Mijn inziens dienen we vertrouwen te hebben op de Verlosser, Jezus Messias. Hebben we dat vertrouwen nog, of zijn we grotendeels gefixeerd op het wereldse?

 24. Als dit allemaal waar is “zeg dan maar dag me je handje.”

  Dan is er nl geen houwen meer aan.

 25. Bericht voor Rienus: u kunt desgewenst kijken op Natural News van 13 maart. (virus airborne)
  Het belang van een zo goed mogelijk immuunsysteem komt steeds opnieuw naar voren ….

  Wb Rutte’s oproep: waarschijnlijk weten de meeste mensen wel wat te doen wanneer hij oproept niet te hamsteren.

 26. “We gaan de grenzen niet sluiten, want dan spelen we Geert Wilders in de kaart.”

 27. ThePierre, New York : Event 201. Gelooft u in het toeval ? 65 miljoen slachtoffers. John Hopkins instituut .

 28. Toch zijn de bevindingen van dr. Wolfgang Wodarg interessant. De man is een expert op dit gebied. Bij griepgolven zitten altijd corona-virussen. China concentreerde zich op dit nieuwe virus, maar in zekere zin zijn die virussen elke keer nieuw, omdat ze veranderen teneinde het afweersysteem te ontwijken.
  Daar komt bij dat de testen altijd worden afgenomen bij mensen die zich ziek melden. Dan is de kans groter dat je de betreffende virussen vindt, maar zelfs dan weet je niet eens of die virussen de werkelijke doodsoorzaak zijn.
  Elk jaar sterven er mensen aan de griep en meestal omdat ze al verzwakt zijn. De man zegt zelfs dat dit jaar een milde griepgolf kent. De paniek ontstaat omdat China helemaal focust op dit virus.
  Volgens deze deskundige gebeurt nu wat er elk jaar gebeurt: muterende virussen die mensen een ernstige griep kunnen bezorgen. Hij vindt de paniek onzin en heeft een goede staat van dienst in deze..

 29. Angst voor de dood het ultimate wapen vd Cabal en hier zit weer een duivels plan achter.Denk voor uzelf en laat je niet beïnvloeden door de media die in overdrive hun best doen om paniek te veroorzaken.Bij mensen wat rondgevraagd en in een grote straal in mijn omgeving geen echt bewijs van een besmetting.Natuurlek doet de massa opgezweept door de media allerlei speculaties,men vader heeft koorts men schoonmoeder is gestorven van een longontsteking enz enz,word natuurlek door de paniekzaaiende verhaaltjes gelinkt aan Corona.Blijf met u voeten op de grond staan en gebruik je zintuigen.

 30. Gisteren zag ik een arts, dewelke vanwege zijn beroep geInteresseerd is in het virus. Hij vertelde dat het niet om Corona gaat, wel om Sars Cov-2. Het is een virus dat niet natuurlijk is… zo vertelde hij en dan beschreef hij het DNA-profiel: Deeltjes DNA Corona, deeltjes DNA influenza, deeltjes DNA Sars (luchtwegen), deeltjes DNA Prevotella (vermoeidheidssyndroom) in de darmen en besmettelijk bij toiletbezoek, deeltjes HIV. En dat dus airborn. Het addertje onder het gras was niet de eventuele griep en de luchtwegproblemen, maar wél wat erna komt: namelijk permanente immuniteitsdeficiëntie.

 31. Het is gemakkelijk een theorie te verbinden aan het niet onmiddellijk sluiten van alle scholen in het hele land om te zorgen voor voldoende besmettingsgevallen zonder symptomen en vervolgens een quarantaine zoals in China in te stellen voor de waar je je huis niet meer uit mag. Het gevolg laat zich raden.

 32. Angst , angst, angst. We hebben veel vaker met besmettelijke ziekten te maken gehad. Maar omdat deze maatschappij het liefste alles over de top gooit, wordt hier ook weer schromelijk overdreven. Vroeger hadden we de mazelen, rode hond of de bof.. Dat was normaal. Ook was het normaal dat hele scholen dan dicht gingen, gewoon omdat iedereen ziek was. En wat deed men …. gewoon uitzieken. Angst is een slechte raadgever en heeft nog nooit wat opgelost.
  STOP EENS Met ANGSTZAAIERIJ !!

 33. Zojuist gezien en gehoord op NPO fabeltjeskrant: nu op dit moment 13-03 is er nog geen plan om basisscholen te sluiten. Kinderen kunnen eveneens besmet worden met het virus en zij hoeven echt geen symptomen te vertonen om besmettelijk te zijn. De basisschool kan daarmee een bron van besmetting worden en Rutte vind het niet nodig om deze te sluiten?????? Hoe bestaat het? Je valt met deze leugenachtige slapjanus van de ene verbazing in de andere.

 34. Op https://www.trouw.nl/buitenland/corona-in-de-vs-ziek-zijn-is-voor-velen-een-luxe~bdbe3fb4/ “Corona in de VS: ziek zijn is voor velen een luxe”:

  “Corona in de VS: ziek zijn is voor velen een luxe

  Niet alle Amerikanen kunnen het zich veroorloven om ziek te worden, laat staan om naar de dokter te gaan. Dat maakt de bestrijding van de corona-epidemie in de Verenigde Staten een stuk moeilijker.”

  Gaat dit leiden tot de Val van de Dollar nu dit virus de VS economisch en maatschappelijk aan het verwoesten is?

 35. DrM, vervolging? Nee hoor. ‘De kerk’ bestaat niet uit honderden mensen voor 2 uurtjes in een gebouw op zondag. Kerk zijn kan ook gewoon in kleinere groepen bij elkaar thuis. Heerlijk samenkomst houden, daarna nog lekker eten met elkaar. Dat lijkt meer op hoe de kerk oorspronkelijk (Handelingen) bedoelt was. Ook de bidstond en Bijbelstudie kan op die manier. Wij zijn de Kerk, niet het gebouw.

 36. Op https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/14/patient-europa-heeft-nieuw-medicijn-nodig-a3993795 “‘Patiënt’ Europa heeft nieuw medicijn nodig” over de Europese aanpak van het coronavirus en de financieel-economische gevolgen daarvan. Komende maandag komen de Europese ministers van Financiën in de Eurogroep samen om de aanpak van deze crisis te bespreken. Of daar wat besloten wordt om het aan te pakken, is maar de vraag. Op naar de Eurocrisis 2.0?

  Zie ook https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/europese-commissie-corona-duwt-eu-in-recessie-krimp-van-1-procent-voorspeld~baa847d6/ “Europese Commissie: corona duwt EU in recessie, krimp van 1 procent voorspeld”.

 37. Op https://www.telegraaf.nl/financieel/2004617530/beurzen-hebben-groot-gelijk-het-is-goed-mis “Coronacrisis herinnert aan eerdere crashes ’Beurzen hebben groot gelijk: het is goed mis’”:

  “Stevenen we af op een historische crisis? De coronacrash op de beurzen roept herinneringen op aan Zwarte Maandag 1987, het uiteenspatten van de internetbubbel en de bankencrisis. „De grootste schade, net als tijdens de kredietcrisis, komt door het psychologische effect, door de paniek die ontstaat.””

  Zal mij niet verbazen dat t.g.v. de enorme paniek rondom het coronavirus de komende weken het gehele financiële systeem onderuit gaat, banken massaal omvallen en de westerse samenlevingen helemaal instorten, om daarmee een monetaire reset door te voeren.

 38. ik ben er ondertussen zwaar van overtuigd dat het Virus door Amerika naar China is gebracht tijdens de Army games, Amerika de best gefinancierde krijgsmacht op deze planeet. werd 35e? achter lander zoals Namibia? en zelfs noord Korea?

  daarnaast is het gasten huis waar de Amerikaanse soldaten verbleven, maar 5-10 minuuten loop afstand bij de Wuhan voedsel markt vandaan is.

  net minder dan 2 weken na dat de amerikanen naar huis zijn, breekt het corona virus uit.

  dan komt CDC directeur Robert Redfield tijdens een pers conferentie dat er in de VS mensen zijn dood gegaan aan corona, maar dat dit was VOOR dat de test er was. dit betekend dat “patient zero” in de VS is, en niet in China.

  de conclusie, de Amerikanen kwamen niet naar China om mee te doen aan de militaire spelen. zij waren daar om biologische oorlog te voeren, tegen een economie waar ze het van aan het verliezen waren in de zo genaamde “trade war”

 39. Alsof een virus stopt bij 99 deelnemers …

  Gewoon je verantwoording nemen en (als het goed is heb je al gehamsterd) indien mogelijk thuis blijven.

  Wel lachen trouwens: kwartier nadat Rutte opriep om niet te hamsteren, stond onze super vol met mensen en volle karren …

  Conclusie: wanneer Rutte zegt ‘niet hamsteren’ gaan we massaal op pad. – teken van de geloofwaardigheid van onze MP 😛

 40. Net elders gelezen: de helft der ouders wil dat scholen worden gesloten

  Wat let de ouders van schoolgaande kinderen zelf de stap te zetten die ze nodig vinden?
  Men kan ze thuishalen/houden.

  Ze zijn toch geen slaven van de ‘overheid’?

 41. Xander over een aantal weken ziet een deel de wereld er anders uit het zal zich als een zwarte deken gaan uitrollen. Op dit moment in Nederland zal men steeds meer gaan zien dat vanuit de overheid en de instanties plus de media en kranten zich gaan gedragen als een … zonder kop. Het grootste deel overkomt de oudere groep met dodelijke afloop, en de andere groepen gaan het ook ondervinden het gaat pijnlijk worden maar worden wel beter. Maar wat het mijn het meest verontrust is wat gaat er gebeuren met de schaapherders als de kudde op hol slaat?

 42. DrM,
  Kerkdiensten worden niet verboden, want het gaat vooral om de aantallen mensen.
  Kerken kunnen wellicht iets bedenken, b.v. meerdere diensten op een dag met minder dan 100 mensen.

 43. Niets 13 dagen verschil met italie.
  Nederland heeft ca een kwart van de inwoners van italie.
  In vergelijking met italie heeft Nederland dus nu ca 3.250 besmettingen vastgesteld.

 44. Wat een suggestief en onduidelijk artikel zeg. Neeltje van Dorenmalen heeft geen bewijs voor een airborn besmetting van het virus. Maar uit Chinees onderzoek blijkt het wel?
  Voeg dan een link bij het artikel waar zoiets onomstotelijk uit blijkt.
  De bijgevoegde link is gewoon rotzooi, dus kom met iets substantieels, of houdt je commentaar voor je.

 45. Patatje Oorlog

  Sommige mensen leren nooit , dus ik ben bang dat alle moeite tevergeefs is voor zulke leeghoofde ( Jaap van Dissel )

 46. Op https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5056061/celstraf-boete-evenementen-corona “Maximaal drie maanden cel voor organiseren evenementen in Brabant” het volgende:

  “Organisatoren van evenementen of bijeenkomsten in Noord-Brabant waar meer dan honderd mensen aanwezig zijn, kunnen drie maanden de cel in. In een speciale noodverordening zijn deze bijeenkomsten nu strafbaar gesteld.”

  Dit soort overheidsmaatregelen kunnen grote gevolgen voor christenen hebben, omdat onder het mom van het Coronavirus kerkdiensten verboden kunnen worden en christenen daardoor met vervolging te maken krijgen.

 47. Ik ben niet bang voor dat virus. Allemaal hetze voor niks. Gewoon je immuun systeem boosten, natuurlijk leven, ver weg van de zieke beschaving, de rest is onzin.

 48. Over 5 dagen leest Jaap van Dissel dit ook. Leert ie nog wat.

Comments are closed.