IJslandse wetenschappers vinden 40 mutaties van het coronavirus

—————————————————————————————————————————————

Corona explosie in Nederland: +1172 naar 8603 gevallen, en +112 naar 546 doden – Meerdere types corona in Europa, Nederland heeft duidelijk de ergste (Italiaanse) variant – ‘Afzwakken virus gaat wel een paar jaar duren’

—————————————————————————————————————————————

In IJsland (365.000 inwoners) zijn zo’n 10.000 mensen op corona getest. Tot nu toe bleken 802 mensen besmet, en zijn er twee patiënten overleden. Voor de overheid werkende wetenschappers op het eiland vonden maar liefst 40 mutaties van het virus, wat kan verklaren dat in het ene land of gebied bijna uitsluitend ouderen worden getroffen, maar in bijvoorbeeld Pakistan vooral jonge mensen tussen de 21 en 30 jaar (2). Als corona inderdaad zo snel kan muteren, dan ziet de toekomst er buitengewoon onzeker uit, en valt onmogelijk te voorspellen of het virus deze zomer alweer verdwenen is, of wereldwijd juist enorme aantallen slachtoffers heeft gemaakt.

Zo’n 5000 IJslanders zonder symptomen gingen akkoord met een coronatest. 48 mensen, dus minder dan 1%, bleek besmet te zijn. Het virus op IJsland werd ‘geïmporteerd’ uit Oostenrijk, zo ontdekten de met de overheid samenwerkende wetenschappers van het biofarmaceutische bedrijf deCODE Genetics.  

Maar ‘mensen die in Italië zijn besmet, blijken een ander type te hebben. Dan is er nog een derde variant, die gevonden is in mensen die in Engeland zijn besmet. Zeven van hen hadden daar een voetbalwedstrijd bijgewoond.’ Eén persoon had zelfs twee varianten van corona in zijn lichaam.

40 varianten in 3 clusters; afzwakken virus ‘duurt wel een paar jaar’

Het IJslandse onderzoek moet nog wel worden onderzocht en bevestigd (peer reviewed) door andere wetenschappers. Allan Randrup Thomsen, een Deense viroloog van het Departement van Immunologie en Microbiologie van de Universiteit in Kopenhagen, denkt dat de conclusies van zijn IJslandse collega’s ‘logisch’ zijn.

‘Het is interessant dat 40 specifieke varianten in drie clusters vallen, die herleid kunnen worden naar specifieke infectiebronnen (in Italië, Oostenrijk en Engeland). Van coronavirus is bekend dat het behoorlijk heftig kan muteren, zoals ook berichten uit China zeggen.’ Daarmee bedoelt hij eerdere Chinese onderzoeken waaruit tenminste twee soorten corona naar voren kwamen, een agressieve versie, en een minder schadelijke versie.

Dr. Derke Gatherer, infectieziekten expert aan de Universiteit van Lancaster, denkt dat het nieuwe virus nog besmettelijker kan worden, maar dat de varianten die de ergste symptomen veroorzaken mogelijk zullen uitsterven. Dat proces kan echter ‘wel een paar jaar duren’.

Nederland heeft ergste Italiaanse variant, grootste corona explosie op één dag

Nederland lijkt met de grootste corona explosie op één dag (+1172 gevallen naar 8603, + 112 doden naar 546) overduidelijk de erge ‘Italiaanse’ variant van corona te hebben gekregen, wat voor een groot deel te wijten is aan het zo lang mogelijk openhouden van de grenzen door de regering, wat de krankzinnige actie van honderden studenten mogelijk maakte. Zij gingen gewoon op wintersport naar Noord Italië, terwijl de uitbraak daar al aan de gang was. (Net zo krankzinnig: deze studenten werden na terugkeer niet in quarantaine geplaatst).

 


Xander

(1) Daily Mail via NY Post
(2) Armstrong Economics

Zie ook o.a.:

27-03: Britse oud-premier Gordon Brown roept op tot wereldregering om corona te bestrijden
26-03: Britse universiteit Oxford verspeidt hoax dat helft van de bevolking al besmet is en virus geen gevaar vormt
26-03: 80% Chinese corona testen die naar Europa werden gestuurd blijkt niet te werken
25-03: In China zijn sinds corona 21 miljoen mobiele gebruikers verdwenen
25-03: ‘Duitsland schort woensdag de democratie voor een jaar lang op’
24-03: Tal van analisten zeggen dat de wereld na corona nooit meer hetzelfde zal worden
23-02: Franse artsen lagen premier aan om corona: ‘Regering heeft vanaf het begin gelogen’
23-03: Corona drama’s in Spanje en VS;’’Dit is echt geen griep’ zeggen geschokte artsen
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
21-03: ‘Oproep tot onmiddellijk koerswijziging aanpak coronavirus’
20-03: Gelekte video van arts uit horrorziekenhuis Brabant: Alleen nog maar corona, 25% sterfte
20-03: Instanties zoals RIBW laten ouderen en chronisch zieken nu al aan hun lot over
19-03: ‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
19-03: Science studie: Tot 86% mensen met corona weten niet dat ze besmet zijn
19-03: Nobel laureaat professor Levitt: Geen paniek, hou strikte sociale afstand, dan zal het virus snel verdwijnen
18-03: Tijd voor een ander geluid: Bestaat het coronavirus eigenlijk wel?
17-03: Burgemeester Bergamo: Crematorium kan aantal corona doden niet meer aan
17-03: Denemarken voert met noodwet verplichte corona vaccinaties in; EU zal volgen
16-03: ‘Mensen moeten er vanuit gaan dat zijzelf, en iedereen die ze tegen komen, besmet zijn’
15-03: Niet enkel 60-plussers: Helft patiënten in Nederland is onder de 50, scholen gaan toch dicht
14-03: Belgische viroloog en SARS expert waarschuwt dat Europese corona variant veel dodelijker is
13-03: CDC / Universitaire studie: Corona is ‘airborne’, blijft tot 3 uur in de buitenlucht hangen
13-03: ‘We worden slechter behandeld als vuilnis’ – Heftige filmpjes uit Italië doen aan China denken
12-03: Eén dag langer wachten met sociale quarantaine betekent 40% meer slachtoffers’
11-03: Doodse stilte in Bondsdag nadat Angela Merkel zegt dat 60% – 70% bevolking besmet raakt
11-03: Schokkend: Sterftepercentage Lombardia stijgt naar ruim 8%
10-03: Arts in ziekenhuis Bergamo: Corona uitbraak is veel erger dan media berichten
10-03: Medische staat-van-beleg met massale zelfquarantaine kan corona nog stoppen

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

20

 1. @ Ramshoorn 8:39 AM: Juist gezien van U, ik heb dezelfde mening.

 2. 40 he, shaken but not stirred dus
  Net bugs bunny die James bond, bij de konijnen af 🤡

 3. We dragen altijd al muterende corona-virussen bij ons. We zijn een biotoop voor virussen en bacteriën. Alleen werd er nooit getest op die corona-virussen. Wodarg stelt dat, als we niet testten, niemand iets bijzonders had opgemerkt.
  In Brabant toonden voor het carnaval mensen al de verschijnselen. Het zou dus kunnen zijn dat er een griepgolf zat aan te komen. Dan was er nog het slechte weer; koud met harde wind. Desondanks werd er flink gedronken en weinig geslapen. Dat tast de weerstand behoorlijk aan.

 4. Beste @Wachter, Dank voor uw positieve reactie.

  Hoe betrouwbaar zijn de adviezen van het RIVM nog??? Ik denk nog altijd met weemoed aan dat ijzersterke programma van de VARA. De leugen Regeert!!!

  Ja, ik begrijp ook niet dat onze Regering blind de adviezen van het omstreden RIVM opvolgt in deze Corona-gekte die burgers, ouderen en ondernemers radeloos/reddeloos maakt.

  Dat het RIVM omstreden is met hun tabellen/modellen en rapporten over Stikstof berekeningen richting boeren, bleek wel op het Malieveld en voor het kantoor van RIVM toen Boeren met heel andere cijfers kwamen aandragen. Ja, dat Boerenverstand heeft niet zoveel modellen en rapporten nodig om de echte cijfers op tafel te krijgen. Nu blijkt dat auto’ s en vliegtuigen en fabrieken die moesten stoppen wegens Corona…de Lucht zeer schoon is terwijl de Boeren bleven boeren!!!

  Het RIVM bleek ook zeer Onbetrouwbaar met de uitbraak van de Varkensgriep 2009. Minister Ab Klink CDA luisterde naar hun raadgevingen en kocht voor 350 miljoen Griepspuiten en Tamiflu in. Nederlanders weigerden massaal toen om zich 3x te laten inenten alsook die Tamiflu waarvan de bijwerking erger was dan de kwaal. AB Klink stond in zijn hemd en kon zijn biezen pakken uit het Kabinet.

  Ik las het boek van Pim Fortuyn: De verweesde samenleving. Hij sloeg de spijker op de kop. Hoop dat alle Journalisten nu ook zelf gaan schrijven ipv die voorgekookte verhalen van het RIVM en het Kabinet blijven verkondigen.

  Een ander boek dat ik las is nu wel heeeel actueel: het boek van Els van Diggele:
  De Misleidings-Indrustrie – Hoe Nederlandse media ons dagelijks beetnemen – Een Pamflet.
  Hoop dat alle Media en alle Predikanten hier hun winst mee zullen doen.

  Joris Luyendijk schreef ook een dijk van een boek: Dit kan niet waar zijn….

  Twee jaar lang heeft Joris Luyendijk zich ondergedompeld in het hart van de financiële wereld in Londen en zijn bevindingen beschreven in ‘Dit kan niet waar zijn’. Juist omdat hij geen kenner was van de bankenwereld, was hij de ideale auteur om te onderzoeken wat er gebeurd is: hoe gesloten de wereld van de High Finance ook is, velen wilden met hem praten om uit te leggen hoe mooi hun werk was. Hoe zwaar. Hoe interessant. En hoe gevaarlijk. Want de conclusie is even stevig als pijnlijk…

  Een andere bestseller van Luyendijk is: Je hebt het niet van mij, maar…een maand aan het Binnenhof. Zelf spreken ze van de ‘Haagse kaasstolp’ en van ‘de vierkante kilometer rond het Binnenhof’. De politici, journalisten, voorlichters en lobbyisten die samen ons beeld van de landelijke politiek bepalen, Opereren in een zeer aparte biotoop. Ze kunnen vaak Minder Zeggen dan ze weten, en moeten soms Toneelspelen, voor en achter de schermen. Joris Luyendijk liep in 2010 een maand rond in de fascinerende en zo en nu dan verbijsterende, beklemmende wereld van de Haagse politiek….

  Hoop dat MEER journalisten moed grijpen en de juiste prangende vragen a.s. dinsdag aan Premier Mark Rutte en het RIVM zullen stellen en geen genoegen nemen met “wetenschappelijke” modellen en halve ontwijkende antwoorden!!!!

  Dit boek Luyendijk zal Journalisten helpen de juiste toon te vinden…

  Kunnen we praten? Joris Luyendijk op zijn best in een boekje geschreven voor wie het vertrouwen in de politiek kwijt is, of dreigt kwijt te raken.

 5. Wat een rotzooi ..de verhalen worden steeds spannender en de site wordt minder en minder

 6. Het begint stilaan op behangpapier te lijken al dat Coronanieuws. Lelijk behang. Een nieuw woord voor Van Dale; Corona-behang? Als al de doemberichten op deze site juist zouden zijn zitten we nog een heel jaar naar het behang te staren. Ik ga uitsluitend nog artikelen lezen met als titel “Coronamaatregelen ingetrokken” of “Samenscholen opnieuw toegelaten” en “Handen schudden, zoenen en knuffelen mag weer”. Als dergelijk goed nieuws in de MSM verschijnt zal ik het lezen. Waarschijnlijk is tegen die tijd de TV studio vers behangen en zijn al die lelijke truffels met rare uitsteeksels verdwenen. Één keer was er eens een foto met de elektronenmicroscoop genomen van het nieuwe Coronavirus. Lijkt in de verste verte niet op de afschuwelijke artist impressions waar de TV studios en ook deze website mee behangen worden tegenwoordig.

 7. wat de meeste mensen niet beseffen is dat al deze ‘wetenschappers’ etc in hun theorieën en modellen uitgaan van de foutieve evolutietheorie. Dat geeft een oneindige mutabiliteit en toenemende complexiteit wat dus een virtueel oneindig gevaarlijk en ongrijpbaar virus oplevert. Dit is echter niet reëel en in het geheel niet waar.

  Zogenoemde mutaties leveren nooit extra informatie op, alleen maar afbraak en verlies van informatie. Een virus is niet complex en kan maar in een beperkt aantal variaties overleven. De 3D vorm moet als een sleutel passen op de cellen van de gastheer. Doet het dat niet kan het zich niet vermenigvuldigen. Zelfs het aids virus dat al decennia gevolgd wordt heeft maar een beperkt aantal variaties maar is nooit complexer geworden.

  Evolutietheorie heeft nog nooit iets positiefs bijgedragen aan wetenschap of volksgezondheid omdat het onderzoek op een verkeerde basis begint.

 8. Uiteindelijk moet het binnenzitten toch een keer stoppen. Mensen worden anders ziek door de stress. Ook winkels moeten weer open gaan. Virussen muteren altijd. Ze kunnen zelfs op bacteriën mee reizen.
  Dus, wat is wijs. Ik zeg: over een week weer alles langzaam op de rails zetten. Maar dan gewoon met wat meer afstand van elkaar, hoewel virussen ook in de lucht hangen.

 9. @ Wachter, 2:28 u. Bijzonder niet, dat dit van generatie op generatie gaat.

 10. Tijdens WK voetbal hebben we miljoenen bondscoaches, nu hebben we miljoenen experts die de uitslag niet weten

 11. @ Clement beste,
  Er lopen op deze aarde zo’n zeven miljard gemuteerde ‘wezens’ rond. Ik ga voor een groot deel mee in uw reactie.

 12. De oorzaak kennen van een mogelijke katastofe of ze nu in het gezonheids wezen of ze zich in andere domeinen voordoet is Het begin van de mogelijke gevolgen begrijpen. Maar daar sentimentele reacties op geven, kan een frustratie mischien milderen maar brengt geen mens tot dieper nadenken. De vraag is, hoe is het tot zo een situatie kunnen komen?
  Na teruggaan in zijn geheugen van vele voorvallen kan men tot de conclusie komen.
  Alles begint bij het gedrag van ons als individu wanneer wij naar de stembus gaan en onze volmacht geven aan
  Mensen of groepen die wij niet kennen alleen blindelings vertrouwen door woorden, beloften, kritiek die ze geven aan hun opponenten. Interessant is dat wij niet bereid zijn onze volmacht te geven aan de mensen in onze directe omgeving.
  Zoals vrouw of kind of broer of ouder of beste vriend of goede buur !
  Het is en blijft een raadsel dat wij generatie na generatie dezelfde reactie behouden.
  Om deze reden herhaalt de menselijke maatschappij zich steeds na een of meerdere generaties.

 13. Belachelijk: Waarom testen op Corona als je gezond bent?
  Weggegooid geld! Blijf van mijn Lijf, wat vindt die Club er van?

  Spreuk: Ergens, op dit ogenblik, is er een commissie over onze toekomst aan het beslissen. Alleen: U bent niet uitgenodigd.

  Vroeger hadden burgers eeuwenlang te lijden onder bloedige godsdienstoorlogen! Nu hebben we te maken en moeten vechten tegen draconische maatregelen/mantra’s van Darwinisten, Marxisten, Communisten, VN, EU, die dmv RIVM/WHO en Media, onze Regering tot op deze dag in een Wurgreep houden. Wakkere burgers die niet meedoen, of kritiek uiten…?

  Wat te denken van Journalisten die door de NWO nu in de tang gehouden worden? Elke dag moeten zij tegen heug en meug kranten en Magazines volschrijven met NWO voorgekookte verhalen en verslagen. Wie heeft er geen medelijden met het personeel NPO/BNN TV wie het verboden is zelf na te denken en kritische vragen te stellen! Hoe komt dat toch?

  Er zijn natuurlijk ook schijnheilige, dubbelhartige, geveinsde, makkelijk om te kopen journalisten die maar wat graag het vieze spelletje van de NWO meespelen omdat ze daarvoor vorstelijk beloond worden. Zij kunnen dat werk doen omdat ze gewetenloos zijn, met gemak kunnen zij hun eigen verstand/geweten uit schakelen. Hoe lukt ze dat?

  Zij kunnen voordat zij gaan schrijven of voordat op TV/Radio de uitzending begint eerst een Joint roken, daarbij dromend op hun Yogamat gezeten zich concentreren om Mindful te denken en dan altijd politiek correct te reageren. Werknemers zonder ziel dus!

  Maar burgers die hen zien papegaaien zijn niet gek!!! Die hebben die hele club van de Nieuwe Wereld Orde [New York, Brussel, Straatsburg al tijden in de smiezen. Wat velen nog niet weten: Paus met alle Kerken en Moskeeën horen ook bij die NWO club. Een pot nat dus!

  Die weerzinwekkende lieden die een in streven zijn, hebben nog steeds niet in de gaten dat hun dagelijkse voorgekookte, leugenachtige Mantra’s op TV en Radio, die ook nog eens de hele dag door, honderden malen herhaalt worden, burgers kotsend de keel uitkomen!

  Wanneer mogen Kinderen en Mantelzorgers weer eens hun bejaarde ouders in de armen sluiten?

  Ik denk veel aan de toekomst, want het is daar dat ik de rest van mijn leven zal doorbrengen.

 14. Als dit klopt, komt dat overeen met wat wetenschappers (geen internet-leken!) als Wodarg en anderen zeggen. Het virus muteert steeds en dat is altijd zo geweest.
  Dus kun je niet eindeloos hele landen op slot gooien. Dan is het middel inderdaad erger dan de kwaal. Mensen bouwen immuniteit op. Waarom horen we dat nooit? Ook bij dit SARS2 virus.
  Jammer dat deze site in dit geval niet durft af te wijken van wat ongeveer alle media rondbazuinen.
  Ik zie eigenlijk alleen mensen als Kees de Kort en Bernard Hammelburg die openlijk ook de vragen durven te stellen.

 15. Er heerst ook geruime tijd een griepepidemie in NL. Dat maakt de situatie er niet beter op. Bovendien wordt het vanaf komend weekend zeer koud in NL cq de EU. Voorspelbaar is dat ziekenhuisopnamen dramatisch zullen stijgen door de komende koude.

  ” Vanaf dit weekend zal de meedogenloze Arctische kou praktisch heel Europa overspoelen met zinkende temperaturen van ongeveer 16 ° C onder het seizoensgemiddelde voor velen: ”

  https://electroverse.net/europes-big-spring-freeze-arctic-blast-to-grip-the-continent-delivering-sub-zero-temps-and-rare-april-snow/

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2035117537/winters-weekend-op-komst

 16. Er zijn tot op heden 200 verschillende corona virussen oftewel griepvirussen gekend, dit wil niet zeggen, dat er van het covid 19 virus, 40 verschillende varianten zijn
  Elke griep,waarmee je besmet word, in je leven,en waarvan je al dan niet ziek word, en waarmee je al dan niet andere mee besmet, laat zijn DNA in je lichaam achter, ook als het virus al lang verdwenen is, blijf je positief testen op een coronavirus, omwille van dat DNA virus dat achterblijft. Door constant met zijn allen over de wereld te reizen rapen we zonder het te vermoeden, ook de variaties in andere landen op. Als je maar specifiek genoeg test, kom je er een heleboel tegen in het menselijk lichaam, zeker als je volwassen bent. Vermoedelijk geeft dit de uitslagen die nu worden vrijgegeven in IJsland, waar veel buitenlands toerisme komt en dus veel varianten van over de hele wereld nu worden aangetroffen in de bevolking
  Elke viroloog kan u dat vertellen, maar dat past vermoedelijk niet in het hedendaagse plaatje

 17. Op https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5072366/levering-van-verse-groenten-onder-druk-door-coronamaatregelen “Levering van verse groenten onder druk door coronamaatregelen”:

  “Door de gesloten grenzen in Europa is er in veel landen een tekort aan arbeidsmigranten om groente en fruit te plukken. Daardoor staat de levering van verse groenten onder druk. “Consumenten hoeven zich nog geen zorgen te maken, maar bedrijven wel.” ”

  Duidelijk dat de Coronacrisis ook de voedselvoorziening in Europa in gevaar brengt!

 18. Als het waar is wat het artikel laat doorschijnen dan zijn we nog niet thuis met dat ambetante virus. Ik ben dat binnen zitten beu, zeker nu onze dames niet meer kunnen roddelen, het is stil in de straat, dus een vaccin zal nog een tijdje duren; Shalom

Comments are closed.