Boeren in opstand tegen linksgroenliberaal afbraakbeleid van Nederland

Afbeelding: (3).

—————————————————————————————————————————————

Huichelend begrip van VVD’ers, D66’ers en CU’ers, want dankzij hen gaat Nederland zijn ondergang tegemoet – PVV en FVD enige partijen die einde willen aan klimaatwaanzin – Elsevier: ‘Opvallend veel steun bevolking voor boeren’

—————————————————————————————————————————————–

Ruim 1100 kilometer file vandaag op de snelwegen, voor een groot deel doordat honderden boeren met hun trekkers met 40 km/uur naar Den Haag reden om daar te laten zien dat ze genoeg hebben van het extremistische klimaatbeleid, en niet de schuld willen krijgen van… ja, waarvan eigenlijk? Dat de natuur verandert? Dat is altijd al zo geweest, maar klaarblijkelijk moet de ‘natuur’ ineens een statisch systeem blijven (wat feitelijk tegen-natuurlijk is), en daarvoor is de klimaatgroep ‘Jetten, Jesse en Rutte’ hard bezig om Nederland aan alle kanten af te breken. Geen bouwactiviteiten = geen nieuwe woonwijken en wegen meer, gas inruilen voor peperdure en onbetrouwbare wind/zonne energie, bossen kappen en verstoken voor biomassa, en straks ook de helft van de landbouw en veeteelt opheffen, zoals D66 en GL willen? Als Nederland op deze wijze op slot gaat, zal het al snel definitief gebeurd zijn met onze welvaart.

De organisatie van ‘Agractie’ verwacht zo’n 10.000 deelnemers. Volgens de boeren worden zij met verkeerde en misleidende berekeningen (waar kennen we dat van?) ten onrechte als hoofdschuldige aangewezen van het stikstofprobleem, terwijl bijvoorbeeld de luchtvaart (nog) niet wordt aangepakt, en een bijna even groot deel stikstof als aan de landbouw/veeteelt wordt toegeschreven afkomstig is uit het buitenland. In sommige natuurgebieden worden de maximum waardes alleen al door stikstof uit het buitenland overschreden.

Huichelende reacties regeringspartijen

CU leider Gertjan Segers twitterde dat ‘de boeren niet onze stank, maar onze dank’ verdienen, omdat zij voor ons dagelijks voedsel zorgen. Toch voert zijn partij met minister Schouten het destructieve landbouwbeleid van het kabinet Rutte aan. VVD Kamerlid Helma Lodders verklaarde dat we de boeren ‘niet moeten wegjagen of betuttelen, maar juist koesteren.’ Daar is in het beleid van hun partij in de regering vooralsnog niets van te merken.

Klaver versus Wilders

Klimaatextremist Jesse Klaver was tenminste nog eerlijk door te stellen dat ‘het systeem van de bio-industrie failliet is,’ al voegde hij daar de leugen aan toe dat dit ‘wel de waarheid is’.

PVV leider Geert Wilders wees er juist op dat ‘de stikstofuitstoot door de boeren al gigantisch is gedaald. Niet jullie moeten boeten, maar Den Haag moet boeten. Onze boeren verdienen ons respect.’

FVD steunt boeren volledig; ‘klimaatlobby wil Nederlandse boeren kapot maken’

‘FVD steunt onze boeren volledig,’ twitterde Thierry Baudet. Op de FVD website wordt gesproken van ‘een aanval van de stedelijke groenen op het platteland. Het leidt tot economische zelfmoord, want de Nederlandse agrarische sector behoort tot de grootste voedselexporteurs ter wereld. Het werk van de Nederlandse boeren is een succesverhaal. De klimaatlobby wil dat kapot maken.’

‘De geradicaliseerde klimaatlobby wil de boer uit de weg ruimte. Via de EU… Frans Timmerman wordt de nieuwe Klimaat Tsaar die Europa groener dan groen wil maken. De EU wordt een groene planeconomie.’ Met wurgende regelgeving ‘zet de klimaatlobby de boer het mes op de keel… De klimaatactivisten drijven de Nederlandse boerenstand het faillissement in. Dat is hun doel.’

Boeren ‘zijn onderdeel van een gezonde economie. Het zijn hardwerkende mensen en een bron van innovatie… Zij voeden Nederland en grote delen van de wereld. Dat werk laten we niet afbreken door groene, vaak gesubsidieerde activisten die denken dat hun voedsel vanzelf in de koelkast terecht komt. Er zijn mensen die daarvoor hard werken. Dat zijn onze boeren.’ (2)

‘Opvallend veel steun bevolking voor boeren’

Elsevier schrijft dat de boeren op twitter ‘op opvallend veel steun’ kunnen rekenen. Veel mensen zijn blij dat er eindelijk een groep in opstand komt. ‘Zij protesteren niet alleen voor zichzelf, maar voor iedere burger die tegen de klimaathysterie van Jette, Jesse en Rutte is’; ‘Mijn respect voor de hardwerkende boeren… is zo oneindig veel groter dan voor die deugkneusjes met hun ‘klimaatstaking’.’ (1)

Omgekeerde scheppingsopdracht: Mens moet zich onderwerpen aan natuur

CDA/VVD/D66/CU en oppositiepartijen GL/PvdA/SP/PvdD willen eigenlijk een soort omgekeerde scheppingsopdracht uitvoeren. In het Bijbelboek Genesis krijgen de eerste mensen van God de opdracht om de aarde te bebouwen en de natuur te onderwerpen. Wat er nu gebeurt is dat de mensen en de door hen zorgvuldig opgebouwde welvarende samenleving juist ondergeschikt wordt gemaakt aan een drogbeeld van hoe ‘de natuur’ en ‘het klimaat’ er altijd uit zouden moeten zien. Zij willen ‘de aarde’, ‘de natuur’, dus laten heersen over de mens.

Op historische schaal nog maar kort geleden hebben we eeuwenlang gezien hoe ‘vriendelijk’ de natuur voor de mens is. Men was blij als men 40 jaar oud werd, want door talloze ziekten, plagen, hongersnoden, overstromingen, extreme koude- of juist hittegolven werden massa’s mensen uitgeroeid. En nu we ons daar sinds circa een eeuw met veel inspanningen aan ontworsteld hebben, moeten we daar weer naar terug? Willen we als volk gewillig mee met deze door de klimaatterroristen geëiste collectieve zelfmoord?

 

Xander

(1) Elsevier
(2) Forum voor Democratie
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

27-09: ‘Wreed en onverantwoordelijk om kinderen bang te maken met een niet-bestaand klimaatprobleem’
25-09: Maximum snelheid omlaag vanwege stikstof is volslagen zinloos en puur autootje pesten
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
23-09: ‘Beken uw klimaatzonden’ – Meer bewijs dat het klimaat een nieuwe religie is geworden
20-09: Tienduizenden gehersenspoelde schoolkinderen hebben geen flauw benul van klimaatfeiten
11-09: Wereld Meteorologische Organisatie neemt afstand van Westerse klimaathysterie
08-09: Ontdekking Universiteit Californië haalt officiële CO2 en stikstof propaganda compleet onderuit
02-09: NASA erkent dat klimaatmodellen 100x nauwkeuriger moeten voor juiste voorspelling
30-08: Greta Thunberg preekt nu in de VS haar valse, kwaadaardige klimaatreligie
01-08: Deze mannen en organisaties zitten achter het anti-humane genocidale Westerse klimaatbeleid
12-07: Finse en Japanse wetenschappelijke teams vinden geen bewijs voor menselijke klimaatverandering
21-06: Zoveelste klimaathoax: VN-baas poseert op eiland Tuvalu dat in zee zou wegzinken – niet dus
18-06: Global Cooling volgens NASA satellieten begonnen, kan 40 tot 60 jaar duren
27-05: Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
25-05: Radicale ommezwaai: IPCC erkent dat mens toch niet verantwoordelijk is voor opwarming (… maar propaganda verandert alweer van ‘global warming’ naar ‘uitsterven van soorten’)
22-04: Duitse universitaire studie: Elektrische auto’s veel slechter voor klimaat dan diesels
10-04: ‘Nederlandse staat brengt natuur onherstelbare schade toe met massale kop bossen voor biomassa’ (/ Verdwijnen 70% insecten niet door klimaatverandering, maar door opzettelijk verwoesten Nederlandse bomen en bossen)
29-03: Grote gletsjer op Groenland weigert mee te doen met klimaathoax en groeit al 2 jaar
21-03: ‘Rutte ondanks afstraffing gewoon door met extreemlinks klimaatbeleid’
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)
04-03: Oprichter Greenpeace: Stoppen met fossiele brandstoffen zal massasterfte veroorzaken
26-02: Bijdrage mens aan klimaatverandering ook volgens cijfers alarmisten te verwaarlozen (/ Is de maximale afname van de opwarming met 0,05 graden de totale afbraak van onze welvaart waard?)
24-01: Topeconoom Armstrong: ‘Confrontatie normale volk met klimaatextremisten een feit’
13-01: 25 deskundigen slaan alarm: Huidig klimaatbeleid veroorzaakt ondergang van Nederland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

59

 1. Wim Bierman, vergeet nu eens dat kwartje van kok na meer dan 20 jaar. Er is inmiddels een hele generatie die niet mee weet waarom Dit gaat.

 2. @wachter

  Gewoon toepassen en stug volhouden.
  Ze komen er dan vanzelf achter dat de luxe die ze nu gewend zijn érgens vandaan moet komen en dat het beleid wat nu wordt gevolg je reinste onzin is.

 3. WIM Bierman, het kwartje van Kok dateedateer al van meer dan 20 jaar geleden. Ercis inmiddels een hele generatie opgeggroeid die niet eens meer weet wat dat is. Algemene lastenverlichting is veel beter.

 4. Agenda21, 31% van de stiksyofuitstoot komt uit het buitenland. Daar kunnen we weinig aan doen. Maar de rest is van binnenlandse oprsprong met als grootste bron (41%) de landbouw.
  Dat geldt trouwens niet voor de helet landbouw. De oprzaken liggen met name bij de intensieve veehouderij.

 5. Rustbrenger, wat een prachtig stuk heb jij hier geplaatst gisteren.
  Mijn vrouw en ik hebben er erg om gelachen ondanks de ernst van de situatie aangaande de klimaathysterie.
  Dit stuk laat ik meer mensen in mijn omgeving lezen, het zou eigenlijk groot als comlumn in de Telegraaf moeten staan.

  Wij zelf leven in een kleine gemeente (nog geen 30000 inwoners) die nog eens 15 jaar eerder klimaatneutraal wil zijn dan onze landelijke politici.
  Ben laatst naar een gespreksavond met dit thema geweest en gevraagd of ze zelf al weten hoe?
  Nee dus, dat werd bij de burgers gelegd…..
  We mochten op een groot stuk papier anoniem ideeën opschrijven.
  Iemand daar had wel een idee: dwingen mee te doen op straffe van hoge boetes!!!!
  Kon er helaas niet achter komen wie dat had geschreven (had wel mijn vermoedens) maar heb wel mijn ongenoegen geuit in het afrondingsgesprek en kreeg gelukkig wel bijval van meer aanwezigen.

  Degene die dit had geschreven heb ik niet gehoord……

 6. @Rustbrenger: práchtig en de praktijk waar we naartoe geleid worden door de huichelende politici met goedkeuring van kortzichtige, groen-linkse domoren die nog steeds hun eigen ondergang eisen. Élke jongere zou dit moeten lezen zodat ze beseffen wat de gevolgen zullen zijn van hun onbezonnen spijbelprotesten….verspreiden op sociale media, misschien opent dat de ogen van de jeugd welke toekomst hen te wachten staat?

 7. @ Rustbrenger 👍👍👍👍👍
  Het zijn gewoon verwende ‘varkens’ !

 8. @Goudsbloem: 12.22 AM. Amen! Deze tijd heb ik zelf ook meegemaakt Goudsbloem. Ben uit het begin van de jaren ’50 van de vorige eeuw, dus heb dit zelf ook helemaal zo meegemaakt, en we waren ook nog veel meer tevreden, dan de jeugd van nu. Neen, ik heb het wel gehad met dat linkse en groene gezever.

 9. Ik ga zo een enorme scheet laten en hopen dat die flink wat CO2 en Nitraat toevoegt aan Nederland, want alleen dan groeien de planten nog

 10. @Rustbrenger schreef:
  02/10/2019 om 3:31 pm Prachtig verhaal. Ik geef de boeren groot gelijk.

  DENK HIER Maar Eens Over Na!!

  Bij de kassa van een supermarkt stelt de jonge caissière mij voor, dat ik voortaan mijn eigen boodschappentas meebrengt, in plaats van een plastic tas te kopen.
  “Want plastic tassen zijn niet goed voor het milieu”, zo zegt ze.

  Ik verontschuldig me en leg haar uit: “Wij hadden dat groene gedoe niet toen ik jong was!”

  De caissière antwoordt:
  “Ja, en dat is nou juist Ons Probleem vandaag-de-dag: Jullie generatie maakte zich niet druk om het milieu te sparen voor de toekomstige generaties!”

  Ze heeft gelijk, onze generatie had dat groene gedoe niet in onze dagen.

  Toen hadden we melk in flessen, frisdrank in flessen en bier in flessen, die we leeg en omgespoeld terug brachten naar de winkel.
  De winkel stuurde deze dan terug naar de fabriek en in de fabriek werden deze flessen gesteriliseerd en opnieuw gevuld. Wij deden echt aan recycling.

  Maar we deden niet aan dat groene gedoe in die tijd!

  Wij liepen trappen, omdat we niet over roltrappen en liften beschikten in elk gebouw.

  Wij liepen naar de supermarkt en verplaatsten onszelf niet iedere keer in een 200 PK machine, als we 2 blokken verder moesten zijn.

  Maar ze heeft gelijk: wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd!

  Baby luiers gingen in de kookwas, omdat wegwerpluiers niet bestonden.

  We droogden onze kleren aan de lijn en niet in een energieverslindende machine die continu 220 volt verbruikt. Wind- en zonnen energie droogden onze kleren echt – vroeger, in onze dagen.

  Kinderen droegen de afdankertjes van oudere broers en zussen en kregen geen gloednieuwe kleren.

  Maar de jonge dame heeft gelijk! Wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd.

  In die tijd hadden we – misschien – één tv of radio in huis en niet een op elke kamer.
  De tv had een klein schermpje, ter grootte van een zakdoek en niet een scherm ter grootte van een kamer wand

  In de keuken werden gerechten gemengd en geroerd met de hand, omdat we geen elektrische apparaten hadden die alles voor ons deden.

  Wanneer we een breekbaar object moesten versturen per post, dan verpakten we dat in een oude krant ter bescherming en niet in piepschuim of plastic bubbeltjes folie.

  In die tijd gebruikten we geen motor maai apparaat op benzine als we het gazon maaiden.We gebruikten een maaier die geduwd moest worden en functioneerde op menselijke kracht.

  Wij sportten door te werken, zodat we niet naar een fitnessclub hoefden te gaan om op ronddraaiende loopbanden te gaan rennen, die werken op elektriciteit.

  Maar ze heeft gelijk. Wij hadden dat groene gedoe toen niet.

  Wij dronken uit de kraan wanneer we dorst hadden, in plaats van uit een plastic fles, die na 30 slokken wordt weggegooid. Wij vulden zelf onze pennen met inkt, in plaats van elke keer een nieuwe pen te kopen.

  Wij vervingen de mesjes van een scheermes, in plaats van het hele ding weg te gooien alleen omdat het mesje bot is.

  Maar, wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd.

  Mensen namen de trein of een bus en kinderen liepen of fietsten naar school in plaats van hun moeder als 24-uurs taxi servicedienst te gebruiken.

  Wij hadden 1 stopcontact per kamer en niet een heel arsenaal aan stekkerdozen en verlengsnoeren om een dozijn apparaten van stroom te voorzien.

  En wij hadden geen geautomatiseerde gadgets nodig om een signaal op te vangen van een satelliet die 2.000 mijl verderop in de ruimte hing, zodat we contact konden leggen met anderen om uit te vinden waar de dichtstbijzijnde pizzatent zich bevindt.

  Maar is het niet in-en-in triest dat de huidige generatie klaagt over hoe verspillend wij ‘oudere mensen’ waren, gewoon omdat wij ‘dat groene gedoe’ niet hadden in onze tijd?

  Ook ik ben zo’n “egoïstische” oudere mens, die (niet) zit te wachten op een les in het behoud van moeder aarde, gegeven door “intelligente” jongeren van deze tijd.

 11. @Rustbrenger: 3:31 PM. Geweldige ironie! Maar snappen ze dat wel, de door socialisten en groenen gehersenspoelde jeugd?

 12. @ Wim Bierman: 2:33 PM. Geheel met U eens. En verkiezingen en eerlijk, laat me niet lachen. CDA,VVD,PvdA,D66, en GL mensjes, bezetten de stemlokalen, en zorgen er wel voor dat er met onze stemmen gefraudeerd zal worden. O ja, Lenin de communist zei het al: ” maakt niet uit wat de mensen stemmen, maar wie de stemmen tellen”.

 13. Niet geheel on-topic, maar oh zo leuk om te verkondigen tegen de klimaat geïndoctrineerde jeugd van tegenwoordig:

  “”Nadat onze dochter van vijftien tot tranen toe geroerd was van de toespraak van Gretha Thunberg gisteren, en kwaad werd op onze generatie “die al dertig jaar niets deed”, hebben we besloten om haar te helpen met het voorkomen van de door het meisje op tv aangekondigde “massale uitroeiing en het verdwijnen van hele ecosystemen”.

  We gaan onze dochter dus weer een toekomst geven. En de planeet vier graden afkoelen. Dat doen we als volgt:

  Ze gaat voortaan op de fiets naar school, want wegbrengen met de auto kost brandstof. Natuurlijk wordt het straks winter en dan wil ze met de bus, maar zolang dat een dieselbus is, lijkt dat ons niet bevorderlijk voor het Klimaat. Nu vraagt ze natuurlijk om een elektrische fiets, maar we hebben haar de verwoestingen aan de natuur laten zien ten gevolge van de Lithiumwinning, dus het wordt gewoon trappen. Is goed voor haar, wij fietsten vroeger ook naar school.

  Om alvast te wennen aan “het van het gas af moeten” hebben we de radiator in haar kamer afgekoppeld. Het daalt er nu ‘s avonds tot twaalf graden, maar in de winter zou het weleens kunnen gaan vriezen. In dat geval hebben we beloofd dat ze een extra trui, muts, maillot en handschoenen krijgt.

  Om dezelfde reden hebben we afgesproken dat ze voortaan alleen een koude douche neemt. Kleding wassen doet ze voortaan zelf, met het wasbord, want de wasmachine is nu eenmaal een stroomverbruiker en de wasdroger al helemáál. Dat kan natuurlijk niet meer.

  Nu we het toch over de kleding hebben, die ze nu heeft zijn allemaal synthetisch, dus gemaakt van aardolie. Maandag brengen we daarom alles naar de Kringloper. We hebben een eco-winkel gevonden waar uitsluitend kleding wordt verkocht uit ongeverfde en ongebleekte linnen, wol en jute. We denken niet dat het haar mooi staat, zelfs dat ze uitgelachen gaat worden, maar dat is wat ze ervoor over moet hebben, voor het Klimaat. Katoen is uit den boze, dat komt uit verre landen en er worden bestrijdingsmiddelen voor gebruikt.

  We zagen zojuist op haar Instagram dat ze best kwaad is geworden. Dit was de bedoeling niet. Maar straks om 19:00 zetten we de WiFi uit en die gaat pas morgen na het avondeten weer even aan. Op die manier sparen we elektriciteit, heeft ze geen last van elektrostress en is ze totaal geïsoleerd van de buitenwereld, zodat ze zich beter op haar huiswerk kan concentreren. Om elf uur ’s avonds halen we de stroom eraf, donker is dan echt donker. Dat scheelt een hoop CO2.

  Ze gaat niet meer mee op wintersport. Ze gaat niet meer mee op welke vakantie dan ook, want onze vakantiebestemmingen zijn praktisch onbereikbaar met een fiets. Terug naar de CO2-uitstoot en voetafdruk van je overgrootouders betekent domweg dat je ook leeft zoals je overgrootouders en die hadden nooit vakantie en zelfs geen fiets.

  Dan hebben we het nog niet over eten gehad. Geen CO2-afdruk betekent geen vlees, geen vis en geen gevogelte maar ook geen vleesvervangers op basis van soja (dat groeit immers waar eerst regenwoud was) en ook geen geïmporteerd voedsel, want dat heeft een negatief ecologisch effect. En absoluut geen chocolade uit Afrika, geen koffie uit Zuid-Amerika en geen thee uit Azië.

  Uitsluitend nog Nederlandse aardappelen, groenten en fruit dus en alleen van de koude grond, want broeikassen draaien op verwarmingsketels, CO2 en kunstlicht. Dat is slecht voor Het Klimaat. Brood kan nog, maar boter, melk en eieren, kaas en yoghurt, kwark en room komen van kippen en koeien en die stoten CO2 uit. Geen ijsjes in de zomer. Geen wijn. Geen frisdrank en geen bier, die belletjes zijn immers CO2. Ze wilde wat kilo’s kwijt, nou, dat gaat lukken.

  Ook gaan we alle plastic uitbannen, want dat komt uit chemische fabrieken. Ook alles van staal en aluminium moet weg. Weleens gezien wat een energie zo’n hoogoven verbruikt of een aluminiumsmelterij? En ten slotte krijgt ze geen make-up, zeep, shampoo, crème, lotion, conditioner, tandpasta en medicijnen meer en het maandverband wordt van linnen. Net als vroeger.

  Op die manier willen we de massa-extinctie en het verdwijnen van hele ecosystemen
  tegengaan. Voor haar. Zij gelooft er in.””

  PS, het is niet mijn dochter 🙂

  😉 Mod.

 14. Nu de boeren hun lijstje hebben ingediend moeten wij met de volgende lijst komen:

  – Terugdraaien kwartje van kok in hoge benzineprijs (belofte terug was ooit beloofd)
  – Terugstorten van uit ABP gestolen miljarden door Ruud R.
  – BPM afschaffen (Hoezo 1 Europa, nergens BPM, wel de lasten niet de lusten)
  – Terugdraaien AOW en Pensioenleeftijd, B 63,1, Fr 65,8, Italië jawel 57,9 !!!!, Griekenland 64,1) Hoezo 1 Europa.
  – Geen negatieve rente particulieren, wettelijk verboden in andere EU landen.
  – Terugdraaien eindeloze verhogingen ziektekosten, was beloofd verlaging. Spanje = Gratis
  – Rekenrente aanpassen en pensioenkortingen terugdraaien en idexeren
  – Stopzetten en terugsturen Jihad moslims, geen uitkering meer alleen BBB tot uitzetting, geen oprotpremie
  – Direct terug vluchtelingen uit veilige gebieden en volledig stoppen met nog meer import
  – Stopzetten uitkeringen kinderbijslag, www buitenland
  – Compensatie voor diefstal Gerrit Z. bij omzetten Gulden naar Pleuro
  – Stopzetten van lijkbelasting
  – Btw gelijktrekken met EU landen, dus verlagen
  – Stopzetten belasting over belasting, is verboden, overheid doet het het hardst Btw over IB
  – Stopzetten van vooruitbetalen IB over nog niet gemaakte omzet ZZP volgend jaar
  – Nu (gvd) een een keer echt werk maken van woningtekort (Over de grens 150 k vrijstaand)
  – Stopzetten voorrang gelukszoekers voor woningen
  – Stopzetten gratis geld (door belastingbetaler betaald want die moet er voor werken) aan gelukszoekers
  – Stopzetten kijkbelasting, NPO2 en NPO 3
  – Openbare zender in handen van onafhankelijke partij, geen linkse propaganda meer op zender
  – Veroordeling van alle regeringslijders die Nederland zo ongelooflijk verkloot hebben
  – Onderzoek naar stemfraude tegen PVV, FVD
  – Direct starten en uitbreiden van stilgelegde bouwprojecten.
  – Afschaffen en aanpassen hoogste netto bijdrage NL voor de EU (Bizar)

  Ik kan nog wel even doorgaan zo, wie heeft facebook voor een social media campagne ?

  Nederland terug voor de Nederlanders, wit lichtgetind of bruin, als ze maar werken of willen werken. Er is namelijk een immens migranten overschot en tekort aan arbeidskrachten ??

  Volg de boeren, met zijn allen zijn we te veel om stoppen, de elite is bang.

 15. De boeren zouden het werk maar eens stil moeten leggen, of is dat de bedoeling in den Haag?
  Alles stilleggen behalve migratie zijn ze wel hard mee bezig.
  Ze zijn zo dom te denken dat het buitenland wel voor voeding zorgt, of migranten.
  Eigen Europese bevolking wordt alle rechten afgenomen
  Het Malieveld licht er overigens een stuk beter bij, dan met de klimaat en milieudemonstraties.

 16. De landbouwers hebben gelijk, ook het gezever over het klimaat door ondeskundigen mag stoppen, minder vlees eten zal het klimaat niet redden.

 17. Wat helpt het te protesteren na dat het volk zijn volmacht gegeven heeft aan de huidige leiders.
  Protesteren helpt alleen als men in het kieshokje mag staan.
  Maar de meeste hebben geen kennis genoeg om een juist oordeel te maken over de gevolgen van hun stem die ze geven.
  Dat is democratie de macht van de meerderheid of de naiven of onwetende.
  Onderga het nog vier jaar en reageer dan met uw stem aan deze te geven die de huidige leiders al jaren verketteren.

 18. Veel sympathie voor de boeren, alleen gaat deze actie niet werken. Waarom niet, omdat één dag protest gewoonweg geen of niet genoeg impact zal hebben. Men zal toch echt zwaardere acties moeten overwegen, want dit is meer van “we dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was”. Nederland zal toch echt op slot moeten, langdurig o.i.d. , voordat er echt iets veranderd, oftewel de EU zal moet verdwijnen. Dan pas kunnen we dit desastreuze beleid veranderen.

 19. Beste Xander politiek is een vies en smerig spelletje. Nederland is gaande weg het grootste logistiek park ter wereld aan het worden, de inhoud van deze panden hebben meer schade aangericht dan onze tuin en landbouw sector, Dankzij Wageningen is Nederland toonaangevend in de wereld op het gebied van de tuin en landbouw sector, maar wat mij ook opvalt is dat wij een van de grootste export landen in de wereld zijn op dit gebied, ikzelf zal zeggen boer wees zuinig op je land koester het en verzin wat anders.

 20. @Margarita en haar tweelingziel schreef:
  01/10/2019 om 4:10 pm
  “Als niet-vleeseters vragen we ons af waarom veeboeren hun dieren voeding noemen.”

  De mens is omnivoor en staat aan het hoofd van de voedselketen, dat wil zeggen dat vegetariërs en veganisten er een ónnatuurlijk voedingspatroon opna houden.
  Dierlijke eiwitten vervangen door plantaardige substituten zoals soja (en dan nog genetisch verknoeid!) is een gegarandeerd recept voor allerlei tekorten in het lichaam met onvermijdelijk ziekten tot gevolg.
  Dat is simpel gezond verstand en logica dat zelfs een kind begrijpt…
  En, margarita met je tweelingziel: heeft je tweelingziel je niet verteld dat koeien, varkens, pluimvee, wild, vissen enz…op onze planeet geplaatst werden met het dóel om de mensheid te voeden? Of weet je dat niet?

  “Verder: veel ziekten worden voorkomen en daarmee een hoge ziektekostenverzekeringspremie
  wanneer boeren gif-/glyphosaatvrije producten telen: dus biologische …”

  Ziekten worden voorkomen door oa naar je lichaam te luisteren en je voedingspatroon daarop af te stemmen..kinderen kennen dat nog, maar als ze ouder worden leren de onwetende volwassenen deze natuurlijke manier af waarop met voeding dient omgegaan te worden en dwingen kinderen te eten wat de volwassene bepaalt en dat vaak ingaat tegen wat het lichaam vraagt en dus nodig heeft.

  De politiek en industrie hebben samen bedisseld dat er snel snel véél meer moest geconsumeerd worden voor…..de economie, voor méér winst..
  Boeren werden gedwongen om uit te breiden boven hun financiële draagkracht, om dan hun dieren op te moeten spuiten met hormonen om hun schulden onder controle te kunnen houden.
  Zo werden kleinschalige familiebedrijfjes weggeconcurreerd door de enorme fabrieken waar dieren op een schandelijke manier op elkaar gestapeld werden en volgespoten om zo snel mogelijk slachtrijp te zijn uit winstbejag.
  Dierenwelzijn en volksgezondheid is bijkomstig, zoals steeds, enkel GELD telt!
  Conclusie: het (wan)beleid van de politiek is de schuldige en verantwoordelijke voor het knoeien met ons voedsel, voor de huidige rampzalige toestand van onze voedselvoorziening én de hele agrarische sector die voor ons voedsel zorgt.
  Toename van de kankergevallen en Alzheimer: chemtrails
  Toename oa (deze lijst van schade is eindeloos) autisme bij kinderen: vaccinaties
  Toename van dodelijke gevallen door cholesterol verlagende middelen, die volstrekt overbodig, schadelijk en zelfs levensgevaarlijk zijn, enkel voor de miljardenbusiness van artsen, farmaceutica en margarinefabrikanten.
  Lees daarvoor het boek: “de cholesterol leugen” van Prof.Dr. Hartenbach, hartchirurg, reeds beschikbaar van in 2006…we zijn 2019….

  “Enkele tips:
  het boek ‘Het krasse brein diet’ van dr Preston Estep: veel mensen hebben een te hoog ijzergehalte in het bloed agv van roodvleesconsumptie, met alle gevolgen van dien als
  dementie: we hebben maar een klein beetje ijzer nodig …”

  https://www.hln.be/nina/fit-gezond/minder-rood-vlees-eten-wetenschappers-geloven-nu-dat-dat-advies-al-die-tijd-fout-was~a20b7a60/
  Telkens tegenstrijdige berichten over voeding terwijl de mens enkel naar het lichaam dient te luisteren want dat geeft zelf aan wat het op elk moment nodig heeft, dát is het natuurlijke voedingspatroon van de Mens.
  En als OMNIVOOR deze raad aan vegetariërs en veganisten: laat iedereen de vrije keuze om zelf te bepalen wat we willen eten, wij dwingen veggies ook niet om vlees te eten dus mogen wij datzelfde respect verwachten.

  @Mol:
  “Via de Bootleggers en Baptists-manier kon een coalitie van milieuclubs en Philips het gloeilamp-verbod doordrukken in Brussel. Philips behaalt meer winst met duurdere halogeen-lampen, en Greenpeace scoorde tegelijkertijd moreel bij de achterban.”
  Het gloeilamp verbod heeft nog een adder in het gras: de LED lamp die nu in zowat élk huis ingang heeft gevonden en het perfecte spy-big-brother voor de hele wereld zal blijken te zijn. Via de draadloze radiogolven wordt élke LED lamp namelijk een zénder die ons bespioneerd in onze eigen huizen…
  Wireless data from évery light bulb…
  https://youtu.be/NaoSp4NpkGg

  @Finadi: proficiat aan je 15-jarige zoon David, hij heeft meer gezond verstand dan alle linkiewinkies tesamen en hij slaat de nagel op de kop…nu nog zijn leeftijdsgenoten overtuigen en meekrijgen, zij zullen moeten strijden voor hun rechten en vrijheid, opnieuw…want de huidige politiek voert een bewuste afbraakpolitiek om west-europa en de europeanen te vernietigen, onze verworven (arbeids-burger- en mensen-) rechten, waarvoor gevochten werd in het verleden, wordt ons in snel tempo ontnomen met allerlei misleidingen, leugens en bedrog door onze eigen politici in opdracht van eu/elite voor totale machtscontrole.

 21. Mijn zoon van 15 heeft aan RT het volgende geschreven en wil ik graag het meedelen:

  MY MANIFESTO on CLIMATE CHANGE
  Hi, my name is David. I am 15 years old. And I am NOT OK with this kind of Climate change extremism Greta is promoting.
  From 2008, my mother used to travel the world to promote and accelerate the implementation of new sustainable technologies for all kind of industries.

  Especially production and construction but also Waste2 Energy, recycling the trash and producing energy. She often says that for example, we should by now have mini pyrolysis plants at every street corner’s, if the general intention has been for the good of the people and our planet instead of personal profit for money and power.

  If we listen to Greta, our generation will be imprisoned in a static life and we will live a scenario not far from the ‘Handmaid’s Tale’ movie. I don’t want my future having such a harmful scenario because the captains of industries chose to impose on us an industry based on quantity for maximum profit. They are the ones that should solve the problems they have caused and pay for it.

  I want to remain free to move wherever and whenever I want. Feel happy. All the nice things are now supposed to disappear. It will be only possible if adults gain some wisdom and act on it. Our future depends on it. I will also be very angry at you if you don’t recover your senses.

  Everything has to be in balance. Yes, we have to care for our planet. But I didn’t hear Greta talk about the influence of geoengineering of our skies happening now and started in early 2000, toxic aerosols, the chemtrails sprayed daily on us and for sure being very aggressive at attacking our nature, our air and our health!!

  What about that? In Europe, we are clean nations since most industries have been exported to China and India long ago, the biggest polluters of the world. We are also already caring by splitting our trashes and keep our doorstep clean. Alternatives for plastic are rapidly entering our everyday life. The other day I went with my mom for a drink and I got a straw made of biscuit.

  They don’t use plastic ones anymore for a while now. So, it means they started to make improvements before Greta. Why are we, the Europeans in particular, targeted to be the ones to be punished while the big pollution problems are happening in another part of the world? Why will I have to live poor and limited in my moves when the polluted air of the main polluting countries is moving around the planet and hang above my head thousands of kilometres away of where it originated?

  The vision of living CO2 free and overtaxed contribute at this stage to nothing except my depression to see how we are getting hooked and forced to live on extreme minimum wages because some 80% taxes are ripped off our wallet. This is unfair.

  What I also see is that when the CO2 brainwash could not be used anymore, because it became evident that thanks to the trees recycling it, we get the precious oxygen we need desperately to live and keep breathing. Think! without CO2 there is no Life on Earth. Oh…

  So now, it’s Methane. Oeps! It seems we needed a quick replacement for the ugly CO2, proven by science worldwide not to be the problem after all. It’s a matter of just switching smoothly to another bad guy called Methane, to continue the little war against mankind. Against me and the future of my wellbeing. That’s what I can observe.! They try to put us in a digital prison.

  I don’t believe that within 12 years, as Greta claims, the human race is going to be exterminated by Climate Change triggered by us. We deem Mother Nature incapable to cure itself, even she has proven that she does and this for millions of years in a constant on the move solar system.

  But for sure we will die younger because of the stress and depression of an empty life and over-regulated society that see us as things instead of souls. Because our governments’ people are bad managers and are not telling us the truth or they are so ignorant dummies which I cannot believe. I bet, in their mind, they still think profits only and see their gains from their lazy seat.

  I find sad to see on the news a little girl of 12, crying during a demonstration that she doesn’ t want to die because of climate change fairytales of extremism. She doesn’t understand why she is crying and she is used by green extremists liberals to go on strike by scare and will surely keep nightmares of this for a long time.

  Maybe she would like to play with her gender-free barbies instead. That little bit More to bring her completely disoriented. My mom says that big chance my generation will be a zombie generation thanks to her generation of idiots.

  My generation is going to live in Hell. All my dreams will be taken away because of Greta’s extremism support and the stupid manipulation of our diplomas saturated stupid parents. You can not expect to be praised enlighted when you behave stupidly. That’s not an insult, that’s a fact!

  I love cars and I can’t wait I can feel how it is to drive a car. I will love to travel to meet other cultures and see the beautiful landscapes of my home planet. All is about to be suppressed. I have been educated to take responsibility.

  But not from the school establishment I cannot trust because you see, wrongly educated people called ‘teachers’, educate us. They impose ideologies that are not funded and imposed to them by governments ministry of education. Even if they are not ok with the content, they must push it on us or otherwise, they lose their job.

  I was born on Planet earth to enjoy Life, discover and experience.
  It seems that soon, none of us will like to live in a prison society but nobody thinks about this aspect of our future if we let extremism take over.

  Let’s talk constructively without willing to destroy my generation’s future. What would be my reason to enjoy living then? I can already feel the desperation and it will be impossible to turn back to normal. What we should do is force the immediate implementation of sustainability by sanctioning the export of countries that do not produce sustainably and help the countries in development to build their industries green and clean.

  The products will be maybe a bit more expensive but we will regain Quality instead of Quantity of bad and useless products which will help to reduce the trash quantity. We would have a sustainable economy. That would be already a big step forward and I can still have a life to look for in front of me!

  Instead of going into extremism, let’s look to solutions that keep our living standards as they are, instead of immediately thinking to suppress all of it. Let’s work wisely. Not in name of profit but in name of comfort and balance for our future. It’s not about Suppressing; it’s about Transforming. If there is a will, there is always a way and it can be implemented very fast. Remember how quickly the lightbulbs were replaced worldwide? So quick!

  We all also should be worried about the coming of the A.I humanoid robots that look just like us. This is another serious danger to our future. It should be regulated and forbidden to and by governments and all its institutions to be used. As soon as possible, please. These have a real potential to exterminate us if we let. That I believe!
  Please think reasonable and in-depth before any action. Greta’s scenario is being used against us. the signs are there.

  I come from The Netherlands, you should see the experiments on society taking place in our country. All kind of rules are being flushed on the population. They had to stop the works of houses in construction for 2 months because of their new weapon ‘Methane’. As if a little dot of territory, like Holland, would make any difference. But for the people living it, it’s hell already. Don’t we know that Air is constantly on the move or are we so ignorant that we don’t take it into account? And sure…

  The VIP’s of the world will always take the privilege to travel by private jet, eat meat and drink champagne. Keep that in mind. They will stay untouched and will still make good money on our poverty under the pretention they are kings on earth. Sorry but we are all kings and queens and we all have been chosen by God to live for a moment an earthly life.
  We should also keep in mind that extreme weather is also happening in Space. The Universe is a living thing.

  For example, the Sun has his cycle of up and downs since always and it has always affected the earth climate; There have always been climate fluctuations. The effect of society on climate change is a half-truth or even less. When you sit in a plane at not even 500 meters high, look how big we people are on the ground. We look like ants colonies. Now, look at your feet this little ant stepping in an ant’s size truck, which still look like a little dust in the whole.

  Do you think the exhaust of the truck she is driving has any influence on your environment? We should not only look horizontally but take into account the vertical and depth as well. We live in space which is defined by Length x height x depth. It’s looking at the thing from a more realistic angle.

  My mom says always, you don’t need diplomas but foremost logic to see the things for what they are.

  Thank you for hearing me
  David

  Beste David, dank voor het delen van uw weloverwogen, doordachte visie en tegengeluid. Graag zouden we dit stuk ook in het Nederlands plaatsen, heeft u de Nederlandse vertaling, wilt u dat posten ?
  Mvg. Mod.

 22. De oplossing is niet minder boeren, maar meer boeren en terug naar kleinere bedrijven. Dit kan als consumenten bereid zijn 10 of 15 cent meer te betalen voor bijv. de melk, maar dat geld moet dan wel bij de boer uitkomen en niet bij de supermarkten. Sicco Mansholt heeft in de jaren ’60 tot ’80 de basis gelegd voor de problematiek waar we nu midden in zitten. Trouwens, een volk dat God verlaat, heeft smart op smart te wachten. In 1994 schreef ik al een brochure ‘Noddkreet voor onze landbouw’. God zegene onze boeren!

 23. Vanuit het buitenland waait ca. 31% van de totale hoeveelheid stikstof Nederland binnen, de totale agrarische sector levert ca. 45%, Huishoudens ca. 6.4%, Wegverkeer ca. 6.4%, Overig (Scheepvaart, Industrie etc.) ca. 11.2% (bron: LNV)
  31% (eenendertig procent), ca. 1/3, van over de grenzen!
  Hoe kan de Raad van State tot een dergelijke uitspraak over de stikstofdepositie komen?

 24. EU commissaris Frans Timmermans stelt deze week in een interview op BNR Nieuwsradio dat hij en Rutte zeer regelmatig, in ieder geval wekelijks, contact hebben.
  Kan het nog duidelijker?
  Rutte krijgt instructies uit de EU.

 25. Hulde aan de boeren!!!
  Helemaal waar wat geschreven is: ‘Mijn respect voor de hardwerkende boeren… is zo oneindig veel groter dan voor die deugkneusjes met hun ‘klimaatstaking

 26. De kracht van de massa is het grootste wapen tegen de politiek.

 27. Ik zal nu mogelijk veel mensen boos maken, maar in al die voorgenomen plannen wordt niet gesproken over het gaan verbieden van houtkachels. Van die stoten ook veel fijnstof en de rest uit.

  Iedereen moet gewoon een schonere verbranding gebruiken. Dat is eigenlijk momenteel gas of anders elektrisch.

  Kinderen hebben in hun groei juist goed vlees nodig voor de groei. Daar kan geen ander product tegenop. Zonder vlees is in deze dus absoluut niet verstandig. Iets anders is als je ouder bent. Je kunt dan met wat minder wel door.

  Spyfromthesky

 28. Zonne-energie en zonnepanelen is naar mijn mening best wel ok. Zelfs voor je portemonnee als je rendement wilt halen. Dat is althans voor mij de enige reden. Bovendien kan je als je voldoende zonnepanelen hebt en er worden goede accu’s voor thuis ontwikkeld dan al bijna of de grid leven.

  Natuurlijk is Wilders het eens, maar toch ook een kritische noot, welk alternatief is er dan die hij aanwijst. Het is toch juist een reden om te zorgen dat niemand meer binnenkomt? Meer mensen, is toch ook, gewoon meer belasting op onze zeldzame leefgronden.

  Minder verkeer, veel minder fijnstof, dat zouden we eigenlijk allemaal moeten toejuichen!
  Dus de vraag is niet meer, maar veeleer minder bouwen.

  Een andere oplossing is om een groot deel van de Noordzee inpolderen en zo Schiphol te verleggen, evenals de Rotterdamse haven te verplaatsen naar de Noordzee. Die grote vervuilde diesel giganten, die moet je zo vroeg mogelijk opvangen, dus de haven en kust een stuk verleggen. Voor de rest een nog betere en functionerende spoorverbinding.

  De kosten zullen circa 60 miljard zijn, maar het gaat veel opleveren. Het nieuw gewonnen land kan je meteen veel hoger opspuiten aan meer moderne eisen.

  De emotie van natuurschade valt wel mee. Er ontstaat ter plekke wel een nieuwe kustlijn en ook nieuwe gewonnen land kan je voorzien van natuur.

  Zo kan je in een later stadium de Veluwe laten aansluiten via het grote gebied richting Schiphol en omgeven en zo doorgaan naar nieuw ingepolderd land.

  We moeten maar eerst beginnen dat de boer gewoon meer betaalt krijgt voor zijn product.
  Geen grote supermarkt ketens nog grote voedingsmiddelen industrieën die dat bepalen.

  Spyfromthesky (Arnold)

 29. Tussen de protestboeren liepen luistervinken met oortjes van de politie erdoorheen. De boeren hadden het door. Gaan we Stasi praktijken tegemoet?

 30. Priv
  Fotograaf van Interessante Tijden
  Columns en opinie
  De Abdij
  Verhalen Elsevier
  Verhalen Algemeen Dagblad
  Verhalen Bionieuws
  Verhalen NRC Handelsblad
  Verhalen Intermediair
  Verhalen De Ingenieur
  Verhalen Trouw
  Verhalen De Standaard
  Verhalen Natuur Wetenschap en Techniek
  EOS/Scientific American
  Verhalen Het Financieele Dagblad
  Valkeniersvakblad De Loer
  Verhalen Het Parool
  De Jager (KJV)
  Natuurlijke kapitalisten: hoe milieuclubs en multinationals elkaar helpen

  Shell, Philips en Unilever azen op de 12 biljoen euro belastinggeld die onder staatsdwang vrijkomt uit naam van ‘groen’, zo toont hun brief aan formateur Edith Schippers

  Elsevier Weekblad Kennis 24-02-2018

  Coalities van energiebedrijven, multinationals en bankiers lopen voorop bij het lobbyen voor ‘groen’ beleid, daarbij profiterend van milieuclubs die in media tegen ze lijken te protesteren. De Bootleggers and Baptists-theorie verklaart het wederzijds voordeel.

  Milieudefensie voert momenteel weer een campagne waarin ‘multinationals’ het moeten ontgelden. Die zouden niet geven om ‘mens en milieu’. Tegelijk zijn juist acht multinationals als Shell en Unilever verenigd in de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC), de belangrijkste protagonisten van ‘2030 Agenda’. Dat is de groene ontwikkelingsagenda van de Verenigde Naties (VN). Die vormt volgens DGSC ‘de leidraad voor het nationale duurzaamheidsbeleid van komende 15 jaar’.

  Afgelopen week vergaderden ook de CEO’s van het grootbedrijf en banken in Davos tijdens het World Economic Forum, over de versnelde invoering van die VN-Agenda voor ‘het klimaat’. Die agenda legde een VN-commissie vast op september 2015 in New York. Die commissie heet het High Level Panel of Eminent Persons, en stond onder leiding van de Britse ex-premier David Cameron. Ook Paul Polman van Unilever zat als ‘eminent person’ in die commissie.

  Anti-Trumpkoor

  In Nederland implementeert Hugo von Meijenfeldt als coördinator van de Sustainable Development Goals op het Ministerie van Buitenlandse Zaken die ‘duurzame’ agenda met werkgeversorganisatie VNO-NCW in Den Haag. Invoering gebeurt uit naam van ‘de klimaatafspraken in Parijs’. Toen Donald Trump zijn ‘exit’ uit die Parijse klimaat-afspraken aankondigde, kraakte een koor van milieu-activisten het besluit van de Amerikaanse president. Dat was niet verrassend. Wonderlijk voegden juist oliebedrijven Exxon Mobil en ConocoPhillips zich toen bij het anti-Trump-koor van NGO’s en milieu-activisten.

  Die combinatie lijkt onwaarschijnlijk, maar zij is bij milieubeleid vaker gangbaar. Het is namelijk een klassiek geval van de Bootleggers and Baptist-theorie. Dat stelt econoom Bruce Yandle vast voor de Foundation for Economic Education, in het artikel ‘Greens and Big Industry are the Baptists and Bootleggers of Climate Policy’. Yandle ontwikkelde die speltheorie in 1983, als econoom in dienst van de Amerikaanse overheid.

  Hij verbaasde zich er toen over dat de meest onwaarschijnlijke coalities konden ontstaan bij lobby rond milieu-regulering. Allianties van milieuclubs die op morele gronden tegen oliebedrijven actie voeren enerzijds en oliebedrijven en andere multinationals anderzijds kunnen volgens Yandles theorie wederzijds voordeel halen. Ook als ze niet één op één samenwerken.

  Illegale stokers

  Het mechanisme werkt op een zelfde wijze als Amerikaanse baptisten in de eerste decennia van de twintigste eeuw. Die voerden succesvol actie tegen de verkoop van alcohol en openstelling van cafés op zondag. De Bootleggers – illegale stokers en drankhandelaren – profiteerden van het uitschakelen van de legale concurrentie tijdens de zogenoemde Drooglegging. Desondanks konden de ‘vrome’ Baptisten tegelijkertijd hun morele gelijk halen in de ogen van hun achterban.

  Het paradoxale aan de situatie was dus dat het voor de Bootleggers loonde om de lobby van de Baptisten achter de schermen te steunen. En zo profiteren ook uitgerekend milieubedrijven van activisten als van Milieudefensie. Die dwingen via politieke lobby steeds meer lasten-verzwarende regels af, die de concurrentie op achterstand zetten. Wereldwijd opererende ondernemingen kunnen de steeds hogere lasten van milieubeleid veel makkelijker pareren dan het aan een land gebonden midden- en kleinbedrijf.

  Een saillant detail: Milieudefensie kreeg in 2016 liefst 10 miljoen euro subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken om voor ‘2030 Agenda’ te ‘pleiten en beïnvloeden’. Dat is tien maal meer geld dan Milieudefensie jaarlijks van haar in tien jaar gehalveerde ledenbestand ontvangt.

  Klimaatwet

  Het motief van multinationals voor ‘groen’ is en blijft het tevreden stellen van de aandeelhouders. Zo stelden Shell, DSM en Unilever in een brief aan formateur Edith Schippers op 28 maart 2017, dat er 12 biljoen dollar aan inkomsten in het verschiet lag als gevolg van ‘2030 Agenda’. Inkomsten die dus uit miljarden-subsidies vrijkomen voor energieprojecten, en andere ‘groene’ politiek. Bijvoorbeeld wanneer de overheid een Klimaatwet invoert. Dat is een wet waarvan Wijnand Duyvendak, oud-directeur van Milieudefensie een architect is.

  Met de Baptists en Bootleggers-theorie, wordt duidelijk waarom VNO-NCW Groen Links-Kamerlid Liesbeth van Tongeren (oud-directeur van Greenpeace) huldigen als ‘Kamerheld’ van 2017. Alle subsidies voor woningisolatie en zonnepanelen (de salderings-regeling bij kleinverbruikers) helpen de installatie-sector. Dat stelt Doekle Terpstra als voorzitter van die branche, de UNETO-VNI.

  Via de Bootleggers en Baptists-manier kon een coalitie van milieuclubs en Philips het gloeilamp-verbod doordrukken in Brussel. Philips behaalt meer winst met duurdere halogeen-lampen, en Greenpeace scoorde tegelijkertijd moreel bij de achterban. Ook kon Shell met Greenpeace een deal forceren om voor 2030 kolencentrales te sluiten in het Energieakkoord. Weer een energie-concurrent minder, terwijl Greenpeace met klimaatwinst kan pronken.

  Ecokapitalisme

  De Baptists en Bootleggers vinden elkaar ook bij Amerika’s variant op Natuurmonumenten, The Nature Conservancy. Die natuurclub wordt nu geleid door een bankier van Goldman Sachs: Mark Tercek. Meer dan de helft van de commissarissen van The Nature Conservancy bestaat uit Wallstreet-jongens van hedgefunds. Die promoten nu samen met de Rockefeller Foundation het ‘Natural Capital’-concept .

  Met ‘natuurlijk kapitaal’ wordt er een prijs gekoppeld aan ‘schade aan natuur’ die een overheid veroorzaakt door bijvoorbeeld de aanleg van wegen. Of als een bedrijf bos laat kappen, komt daar een geldbedrag tegenover te staan. Economen noemen die vorm van milieubeleid ‘ecokapitalisme’. Het idee van ‘natuurlijk kapitaal’ is dus de ‘biodiversiteit’-variant van ‘klimaatneutraal’, en heet ook wel ‘Biodiversity-offsetting’.

  Dichtbevolkt Nederland gebruikt dergelijke natuur-aflaten al sinds 1994 middels het Nationaal Groenfonds. Een overheid betaalt dan geld ter compensatie van wegen-aanleg. Maar ook in de vorm het Waddenfonds in 2006, waarvoor de NAM 800 miljoen euro betaalde ter compensatie van Waddengas-boringen.

  Biodiversiteit

  In Europees beleid heet die benadering ‘No Net Loss’ (geen nettoverlies): waar je natuurwaarden aantast, moet je het elders financieel compenseren. Bankier van Deutsche Bank, Pavan Sukhdev berekende in zijn studie ‘The Economics of Ecosystems and Biodiversity’ (TEEB) uit 2009 dat ‘verlies van biodiversiteit’ door ‘de 100 grootste bedrijven’ 3 tot 10 biljoen euro schade per jaar zou veroorzaken.

  En dat is ook tegelijk de winst die de ‘bootleggers’ ofwel duurzaamheidsclubs ter compensatie verwachten. De schade-berekeningen voor ‘verlies van biodiversiteit’ in TEEB ogen als complexe financiële producten. Sukhdevs TEEB-concept is in 2016 niettemin door het Europees Parlement in een resolutie aangenomen, als richtlijn voor Europees natuurbeleid tot 2030.

  Het door het Ministerie van Buitenlandse Zaken met 10 miljoen euro per jaar gesponsorde International Union for Conservation of Nature (IUCN), is in Nederland sinds 2016 de promotor van ‘natuurlijk kapitaal’. Met een commissie onder leiding van oud-Shell-directeur Rein Willems. De ‘Baptists’ van IUCN stellen in hun jaarverslag 2015 dat ‘het uitsterven van diersoorten 1000-10.000 maal sneller dan normaal’ verloopt. Zij verlenen daarmee de morele urgentie voor natuur-kapitalisme.

  En zo kunnen de natuurlijke kapitalisten als Boskalis in ‘De Marker Wadden’ uit naam van een ‘algemeen belang’ als ‘verlies van biodiversiteit’ hun aandeelhouders publiek gefinancierd plezieren.

  Een Natuurlijk Kapitaal-‘icoonproject’, zo heet die voor Elsevier Weekblad beschreven ‘Eilandengroep voor Plaagdieren’. Natuurmonumenten kan als Baptist voor ‘natuurontwikkeling’ scoren in media. En als dank voor 60 miljoen euro subsidies, zwijgt Natuurmonumenten in media over Lelystad Airport tussen vogelgebieden Oostvaardersplassen en De Wieden. En over windturbines in vogelgebied het IJsselmeer.

  Met die gecontroleerde oppositie van Natuurmonumenten, daar is haar belangrijkste financier en misschien wel belangrijkste Bootlegger- De Rijksoverheid – bijzonder blij. Met de ‘Crisis en Herstelwet’ ontslaat de overheid – en de lobby’s die haar sturen- zich van natuurregels waar ieder ander wel aan moet voldoen. En haar imago lijkt door alle steun van Baptists tegelijk ‘groen’.

  ////////////////

  [kader]

  ‘No Net Loss betekent niks’

  De wetenschappelijkheid en winst voor de natuur van ‘natuurcompensatie’, staat bij ecologen ter discussie. Want- zo stelt de Australische ecologe Martine Maron- zich januari af in ‘Nature Sustainability’: ‘No Net Loss’ kan werkelijk alles betekenen. De waarde die ‘verlies van biodiversiteit’ inhoudt, staat open voor misbruik. Er zijn geen objectieve maatstaven om je verlies in geld uit te drukken.

  In de praktijk constateert Maron dat overheden natuur-compensatiepotjes – dus geld uit bijvoorbeeld boskap voor een weg- vaak aanspreken om beleid te financieren dat ze toch al van plan waren. Er komt zelden evenveel natuur bij van de zelfde kwaliteit als verloren ging. ‘Het omrekenen van verlies van biodiversiteit koppelen aan winsten is nieuw’, reageert Maron, die verklaart ‘geen fan’ te zijn van monetariseren van natuur. ‘En het is extreem belangrijk dat je Groenwassen en perverse uitkomsten vermijdt’.

  Het Nationaal Groenfonds bijvoorbeeld, betaalt nu ook al ‘groene’ energieprojecten van geld dat overheden stortten in dat fonds voor het vernielen van natuur. Zoals houtcentrales die gekapt bos stoken. Uit het W

 31. De “fijn gristelijke” CU-rat gertjan segers is een zware mindcontrolled nwo-er die druk bezig is samen met demonen666 om zijn vaderland naar de bliksem te helpen. Ik moet nog steeds denken aan ene minister van …. uit dezelfde demonische CU-club die zo machtsziek was dat hij zijne excellentie genoemd wilde worden. De macht is deze lui compleet naar het hoofd gestegen en daardoor zijn ze een groot gevaar voor de samenleving geworden..

 32. Toch ongelooflijk dat er nog éne linkse domoor (overigens in heel europa) protesteert voor zijn eigen hongersnood, voor zijn eigen (zelf)moord, voor zijn eigen armoede!
  Linkse, groene ecoterroristen eisen hun eigen uitroeiing en de politiek werkt maar al te graag mee..onvoorstelbaar.
  Zíen zij nog steeds niet hoe ze misleidt en bedonderd worden? Zijn ze stekeblind?
  De boeren hebben heel wat macht doordat zij voor voedsel zorgen en als de bevolking hen massaal steunt, dan staat de criminele politiek buiten spel.
  Een goede zaak dus en hopelijk kan zo de misdadige zelfvernietigingskoers die de politiek opzettelijk voert, door deze eendracht van het volk door de boeren, eindelijk doorbroken en beëindigd worden…het moet niet veel rampzaliger worden, het is reeds een kwestie geworden van óverleven.
  Eéndracht maakt macht – en daar is dat (eu)politieke monster als de dood voor want daar kunnen ze niet van winnen.
  Nu gaan we in de leugenpers de pogingen zien om verdeeldheid te zaaien, ze gaan de boeren in een slecht daglicht proberen te stellen met gemanipuleerde berichten, roddels en insinuaties om boeren en bevolking tegen elkaar uit te spelen om zo toch klimaatmaatregelen erdoor te kunnen duwen, wedden?
  Mogelijk door jaloezie op te wekken bij de bevolking door eigendommen, wagens, huizen van welvarende boeren in de spotlights te zetten en zelfs fraude en gesjoemel te insinueren..en wég is de eendracht…..let maar eens op!!

 33. Klimaat is een nieuwe religie/ideologie aan het worden met de heidense gedachte van moeder aarde als godheid. Anders denkenden worden door de moderne linksgroene dictatorialen weggezet als criminelen. Hoe ver zijn wij gezonken. We worden gegijzeld door de nieuwe klimaatideologie van klimaatradikalen. De blokkeerboeren zijn de eerste stap tegen deze opgefokte klimaatwaanzin. Klimaat kun je als mens niet veranderen, wel kun je als mens het milieu beheren en waar mogelijk verbeteren.

 34. Hoe dom zijn Nederlanders. Ze zijn voor maatregelen om stkstof terug te dringen, maar steunen nu wel het boerenprotest.
  Onkunde en het blind geloven van de MSM is m.i. de oorzaak.
  Eerst was CO2 het grote kwaad, nu dus stikstof. En in beide gevallen is er niets aan de hand. Zie bv Climategate.nl
  Zowel een Raad van State als een Commissie Remkes geven blijk volledig de weg kwijt te zijn en proberen NL economisch om zeep te helpen. In de Tweede Kamer zitten vrijwel uitsluitend opportunisten, dus van die hoef je ook niets te verwachten. Blijf vooral kartelpartijen steunen, dan komt het dus nooit goed.

 35. SGP vergeten in het rijtje van klimaatwaanzinnigen. SGP is ook een volbloed illuminatie partij en verraders van de boeren.

 36. Hulde aan de boeren. Geweldig dat het nog kan, nu de rest ook nog 😉

 37. Kram Ettur heeft gewoon de knuppel in het CU-hoenderhok gegooid, meer is het niet. Daar over nadenken mag wel !

 38. Boeren zijn decennia lang dom gehouden, net zoals het gepeupel wat op CDA, VVD en D66 stemt. Eigenlijk begin ik me serieus af te vragen wat er te stemmen valt? Zolang het die monsters in Brussel bevalt is de uitslag valide. Maar bevalt de uitslag niet, en wil de bevolking het recht in eigen handen nemen, pas dan op. Dan krijgen we karrenvrachten aan leugens en smoesjes over ons heen. Stel je voor zeg, een volksvertegenwoordiging die doet wat moet en zich niet laat leiden door omkoperij of makkelijk geld.
  Zie wat er in Engeland gelogen en bedrogen wordt om die sukkels binnenboord te houden.
  Het is een schande!
  Die verraders in Brussel dienen afgestraft te worden De boeren zijn nog beschaafd in hun protest.
  Ik hoop dat we snel die grens overschrijden en die monsters in Brussel, Berlijn en Den Haag ferm het mes op de keel zetten!

 39. Ik vraag mij af waarom er over een stikstofprobleem gesproken wordt. Men spreekt toch ook niet over een koolstofprobleem maar over kooldioxideprobleem. Is de media zo lui en laks geworden dat ze het probleem niet meer durven te benoemen of weten ze niet waarover ze praten? Het zijn de stikstofverbindingen met de nadruk op verbindingen die het probleem vormen en dat zijn er 100tallen. Zo is ook de koolstof niet het probleem maar de verbinding van koolstof met 2 zuurstof atomen
  Ik heb grote twijfels of de media wel weet waarover ze praten. Een scheet van een koe is methaan (CH4) dus een koolstof probleem en geen stikstof probleem
  Ik heb er ook geen verstand van maar mag dat hier wel roepen

 40. Zo te zien hebben boeren ballen. Hopelijk komt de rest nu ook van zijn bed en gooi die Rutte appel weg. Morgen de rest van Nederland.

 41. Er is maar een oplossing, uit de EU en opnieuw beginnen, als we dat niet doen raken we ons land kwijt dankzij nitwits als Rutte en consorten. Wat een stelletje onbenullen zitten er in het Binnenhof.

 42. Een mooi begin. Kan nog mooier als het een brede beweging wordt. Maar trap niet in valse beloftes van de minister of het kabinet, want hun krijgen betaald om dit afbraakbeleid voort te zetten. Wat ik nog het ergste vindt zijn de reacties van de kabinetspartijen! Wij zijn met de boeren. Jullie voeren dit beleid toch of anders hebben jullie het uit handen gegeven aan Brussel. Ze denken dat de boer en ook burgers zo stom zijn omdat niet te zien. Trap er niet weer in AUB mensen! Het zijn landverraders niks meer en niet minder!

 43. Het wanbeleid van deze overheid zal net zolang worden doorgezet totdat heel Nederland naar de knoppen is. Het is hoog tijd voor een grondige schoonmaak. De boeren hebben vandaag de toon gezet. Wie volgt ? Laat Nederland, ons Vaderland, niet langer over aan dat stel landverraders. Rechtgeaarde burger kom nu op voor je land. Laat ons niet langer buigen en zwichten voor de onderdrukking en uitbuiting. Laat ons niet langer ringeloren door duizenden die hier alleen maar komen om ons sociale stelsel en zelf nooit wat bijdragen of zullen bijdragen. Hoog tijd om het gezond verstand te laten zegevieren.

 44. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de ( Domme ) mensen toch weer iedere keer blijven stemmen op partijen NIET het zeer zeker niet goed voor hebben met de nederlanders , wel de andere . Ik hoop met het boerenprotest het een en ander heeft losgemaakt en dat we wakker worden en niet alleen met het co2 en klimaat onzinverhaal .

 45. Geheel eens met het protest van deze boeren. Het afbraakkabinet Rutte dient z.s.m. te verdwijnen. Want niet alleen de boeren zijn het kind van de rekening, maar ook de middenklasse en de gepensioneerden. Alles maken ze stuk, die van het steelkabinet.

 46. Als niet-vleeseters vragen we ons af waarom veeboeren hun dieren voeding noemen.

  Verder: veel ziekten worden voorkomen en daarmee een hoge ziektekostenverzekeringspremie
  wanneer boeren gif-/glyphosaatvrije producten telen: dus biologische …
  Ook van belang is het opnemen in het basispakket van natuurgeneeswijzen: dat brengt nog mee premiedaling en een betere gezondheid met zich mee.

  Enkele tips:
  het boek ‘Het krasse brein diet’ van dr Preston Estep: veel mensen hebben een te hoog ijzergehalte in het bloed agv van roodvleesconsumptie, met alle gevolgen van dien als
  dementie: we hebben maar een klein beetje ijzer nodig …

  Het boek ‘Plantparadox’ van dr Steven Gundry, ook in het Nederlands verkijgbaar.

  En volgens een (mannelijke) arts hebben vrouwen behoefte aan andere voeding dan mannen
  en worden ze ziek wanneer ze niet ‘vrouwelijk’ eten: mannen hebben meer eiwit nodig dan vrouwen bijvoorbeeld. Vrouwen hebben o.m. meer behoefte aan serotonine.

  :

 47. Ik steun deze boeren, want ze hebben groot gelijk. Eind augustus is de tijd waarin het ijs in het Noordpoolgebied het geringst in omvang is, maar ten Noorden van Canada liep er een schip met klimaatonderzoekers vast in het ijs, dat er volgens de klimaatalarmisten niet kon zijn.
  Op 4 september een Zweeds schip met opnieuw klimaatonderzoekers, die bij Spitsbergen in het daar volgens klimaatalarmisten niet aanwezige ijs toch echt muurvast kwam te zitten. De wetenschappers werd naar Longyearbyen geëvacueerd. Hilarisch toch?
  Ik denk dat als er al zo vroeg zoveel ijs daar aanwezig is, we een koude winter tegemoet gaan.

 48. Weer een opinie stuk naar mijn hart.
  Niemand is tegen innovatie, modernisering van boerenbedrijven. Iedereen wil een schone wereld, maar niet ten koste van gezinsinkomens. Hoe de visserij al door frankrijk om zeep geholpen is, is schandalig. En nu de boerenbedrijven?
  Ga bossen aanleggen, haal plastic uit zeeen en meren. Geef voorlichting in andere landen. Investeer daarin. India en china zijn de grootste vervuilers. Dan komt amerika.

 49. De klimaathoax is een onderdeel van de New World Order.Die greta thunberg wordt ook misbruikt door de satanische globalistische elite,de nazi,s (socialisten) en joseph stalin (communist) gebruikte ook kinderen voor hun satanische agenda.De satanische elite willen de aarde voor zichzelf alleen,maar daarvoor moet eerst 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden,de overige 10% dient als slaven.Wordt toch eens wakker mensen het gebeurt allemaal recht voor jullie ogen.

 50. Zo vaak heb ik het geschreven, niets is ‘voor niets’ , veel voor weinig, ‘positief’ contra negatief. Men gunt een ander (de middenstand) niets meer. Uiteindelijk zijn de slachtoffers in dit geval de veehouders of agrariërs. Een dicht bij mijn bed ‘show’ . In de rest van de wereld een ver van mijn bed ‘show’ . Nu het ons persoonlijk treft gaan alle remmen los, voor de rest wat niet weet wat niet deert .
  De consument is hier de boosdoener én niet de producent, die immers gedwongen wordt om steeds goedkoper te produceren …. . De producten in zo’n boodschappen karretje hebben gemiddeld 50.000 km afgelegd omdat elders goedkoper geproduceerd wordt. Mensen…. alleen maar uit op voordeeltjes, de Nederlandse producent van etenswaren heeft alle ellende aan u te danken. Voor een paar euro meer geeft u in deze ‘de boer’ de mogelijkheid om zijn beesten ….
  …. ach wie wil het horen. Het is al tientallen jaren zo, de boer is altijd al de lul ge-weest. De waarheid , de echte waarheid zit in de knip.

 51. Kijk even op de site “interessante tijden, ecologie voor de 21ste eeuw, Rypke Zeilmaker) embedden lukt niet, sorry.

  Een volledig ander beeld van co.2 en stikstof hype. Tja, het zijn weer de banken etc. en
  hun “billenmaten” (politiek) die wedrom een zeer “geslepen” plannetje hebben.

Comments are closed.