Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen

In Hongarije behaalde de in Brussel en Den Haag gehate premier Viktor Orbán zelfs de absolute meerderheid. De kiezers beloonden hem vooral voor zijn strenge anti-immigratie en anti-islam beleid. (Afbeelding: met dank aan Eigen Huis Hongarije (2*) ).

————————————————————————————————————————————–

Jonge Duitse en Nederlandse generatie stemt overweldigend op linksgroen, maar hebben nog nooit echte economische tegenwind ervaren

————————————————————————————————————————————-

Vooral in Duitsland boekten de Groenen (het Duitse GroenLinks) een enorme winst. Met 20%-22% van de stemmen werden ze zelfs de tweede partij. De Groenen kregen van de jongere generatie tot 30 jaar zelfs 1 op de 3 stemmen. Als belangrijkste redenen noemen analisten de jarenlang aangewakkerde (valse) angst voor klimaatverandering, lijsttrekkers die de taal van de jongeren spreken, en het feit dat die jonge generatie enkel grote economische voorspoed heeft gekend. Zodra dat verandert –en dat zal gaan gebeuren, zeker als het welvaart-afbraakbeleid van linksgroen wordt doorgezet- zou het wel eens heel snel afgelopen kunnen zijn met de populariteit van de neomarxistische eco-demagogen.

De kiezerskaart van Duitsland is het ondubbelzinnige bewijs dat financieel-economische voorspoed en politieke voorkeur hand in hand gaan. Het overgrote deel van de kaart kleurt nog altijd zwart van de christendemocraten van Angela Merkel, die weliswaar de grootsten blijven maar opnieuw een flink verlies boekten.

De meeste grote steden kleuren echter groen, wat te danken is aan de grote populariteit onder jongeren, studenten en Duitsers van migrantenafkomst. In het voormalige Oost Duitsland is het echter een heel ander verhaal; alleen Berlijn en Leipzig zijn groen, terwijl in de helft van de voormalige DDR –inclusief Dresden- het blauw van de AfD overheerst (2). Dat is niet zo vreemd; deze regio’s hebben het minst geprofiteerd van de economische voorspoed, en zien vooral de komst van miljoenen migranten als een grote bedreiging voor hun vaak toch al moeilijke situatie.

Conservatieve partijen te nonchalant geweest

De winst van linksgroen in Duitsland en ook Nederland is daarnaast niet alleen toe te schrijven aan de anti-conservatieve propaganda van de door links beheerste massamedia, maar ook te danken aan de nonchalance van de gevestigde orde partijen, vooral de christendemocraten en liberalen, die het jarenlang onnodig vonden (en in Nederland nog steeds vinden) om de sluipende linkse ideologische ondermijning van het onderwijs (van laag tot hoog) en het ambtenarenapparaat tegen te gaan.

Het gevolg is dat een complete generatie is onderwezen / geïndoctrineerd met extremistisch gedachtegoed dat op de meeste punten diametraal staat op de vrije en welvarende samenleving die na WO-2 werd opgebouwd.

Harde realiteit in Italië en Frankrijk

In Italië en Frankrijk is echter te zien dat massa’s jongeren, die noodgedwongen werkeloos thuis zitten –vaak tot in lengte van jaren bij hun ouders- en vrijwel niets te besteden hebben, veel eerder dan hier de harde realiteit onder ogen zien dat je met het navolgen van een utopische ideologie geen magen en bankrekeningen vult.

Dat lot dreigt heel de EU te gaan treffen, met uitzondering natuurlijk van een zeer kleine eliteclubje aan de top, dat gewoon wel het vliegtuig zal blijven nemen, auto zal blijven rijden en van het ‘goede leven’ zal genieten. (Als u denkt: dit lijkt verdacht veel op de toestanden in de voormalige Sovjet Unie – inderdaad.)

Onderklasse met vervoers- en energie armoede

De bestaande energie- en transportsystemen laten zich echter niet zomaar door een simplistische ‘elektrificatie’ ideologie veranderen, althans, niet zonder extreme financiële en maatschappelijke kosten die permanent een gigantische aanslag zullen plegen op onze welvaart.

Mede hierdoor zal er een almaar groter wordende maatschappelijke onderklasse ontstaan met vervoersarmoede (autorijden –brandstof èn elektrisch- wordt onbetaalbaar gemaakt, het OV is nooit een reëel alternatief) en energie armoede (door extreem hoge klimaatbelastingen), waardoor velen straks zullen moeten vernikkelen van de kou.

Grote bedrijven zullen vertrekken naar landen waar energie, vervoer en arbeid een stuk goedkoper zijn, en waar de consumenten veel meer te besteden hebben dan hier, aangezien het klimaatbeleid onze koopkracht zal hebben verwoest.

Hoeveel afbraakbeleid komt er nog tot het moment van bezinning?

Daarom zal ook hier ooit het moment aanbreken dat de tot over hun oren verwende linksgroenliberale jongeren van nu, die nooit echte economische tegenspoed hebben gekend en helaas nooit hebben geleerd kritisch na te denken, aan den lijve zullen ondervinden dat de luchtspiegelingen die ze van jongs af aan hebben nagelopen een enorme en vooral blijvende negatieve impact op hun leven hebben, terwijl de rest van de wereld gewoon verder ontwikkelt en welvarender wordt, en investeert in ècht groene en betrouwbare technologieën (zoals thorium kernenergie, en tot die tijd conventionele kernenergie gecombineerd met aardgas).

In hoeverre ze in staat worden gesteld om tot dat moment van hoognodige bezinning onze samenleving onder het mom van ‘het klimaat’ met regelrecht afbraakbeleid naar de rand van de beschavingsafgrond te voeren, is echter nog de grote vraag. Gezien de razendsnelle opkomst van het Forum voor Democratie –dat met 12 zetels in de Eerste Kamer net zo groot wordt als de VVD- gloort er in ieder geval weer wat hoop, al zal een absolute meerderheid zoals de Hongaarse premier Viktor Orbán dankzij zijn anti-EU, anti-immigratie en anti-islambeleid behaalde er hoogstwaarschijnlijk niet inzitten.

 

Xander

(1) Epoch Times
(2) Bild
(3) Afbeelding: privé opname ter beschikking gesteld door Eigen Huis Hongarije. (*: De medewerkers van Xandernieuws zijn op geen enkele wijze commercieel betrokken bij deze website).

 

Zie ook o.a.:

27-05: Grote overwinning voor anti-EU partijen Engeland, Frankrijk en Italië
26-05: NAVO beweert EU te verdedigen tegen ‘Russische inmenging’ Europese verkiezingen
24-05: Zijn kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?
24-05: EP-verkiezingen: Teleurstellende prognose voor eurosceptische kamp
23-05: Onhoudbare schuldenlast het monster in de kast bij Europese verkiezingen
23-05: Peiling onder tienduizenden Europeanen: Driekwart is tegen massa immigratie
22-05: Laffe wanhoopsaanval gevestigde orde om Baudet in antisemitische hoek te zetten
21-05: Naast website ‘De Fouten van VVD’ nu ook ‘De Fouten van CDA’ online
20-05: ‘Loopt Baudet bij debat woensdag toch in val van Rutte?’
20-05: Europese Commissie kopieert George Orwells ‘1984’ in verkiezingsslogan
18-05: Frans Timmermans wil bijna alle vliegreizen binnen Europa verbieden
18-05: Brexit partij vaagt iedereen weg, in peilingen op 35%; Conservatieven slechts 9%
16-05: De Putin-Nazi desinformators willen dat u op 23 mei op de verkeerde partijen stemt
13-05: EU maakt kiezers bang met desinformatie campagne over Russische beïnvloeding
08-05: EU en Arabische Liga besluiten dat bescherming islam en immigratie topprioriteit hebben
02-05: EU president: Rechtspopulisten krijgen na verkiezingen geen enkele hoge functie

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

16

 1. Ik ben er tevens van overtuigd dat een substantieel deel der NL bevolking (of Westerse bevolking in het algemeen) zichzelf en z’n hele familie zou opofferen voor de heiligheid van de multiculturele
  ‘samenleving’ (=complete mohammedanisering) en het zogenaamde klimaatprobleem. Dit zijn lieden die geleerd hebben zichzelf intens te haten. We zouden eigenlijk moeten beginnen met ze touwen toe te sturen zodat ze er zelf een einde aan kunnen maken zonder ons gewone mensen lastig te blijven vallen met hun zelfkastijdende oikofobe ideologie.

 2. @ster: 4:42 pm, op 29/5. Dat verwondert mij allang niet meer. VVD,D66,PvdA,D66, bemensen in hoofdzaak de stemlokalen, met hun gewillige volgelingen.

 3. Socialisme werkt tot het geld van de ander op is. Socialisme is een groot utopia, en reine waanzin.

 4. Waarom mogen wij geen welvaart hebben? Mijn voorouders hebben twee verschrikkelijke oorlogen meegemaakt door de duitsers, en nu is er een zogenaamde machtige idioot uit een Oostblok land opgestaan (vanachter het ijzeren gordijn?) die bepaalt hoe wij hier moeten leven? Hier in Europa? Hoe gek wil je het hebben.

  Zimbabwe was vroeger de graanschuur van de USA. Rhodesië en dat continent wordt in onze strotten gedouwd, geen graan maar ellende. Alleen maar ellende. De elite in de USA bepaalt hier op ons continent wat er gaat gebeuren? Amerika bestaat niet eens. Het is niets.

  Dank u allen in Vlaams België voor jullie stemmen. En Hongarije en de rest die tegen de EU is.

 5. Het Forum voor Democratie is ook een fopspeen. Als ze gaan mee regeren, zullen ze zetels gaan verliezen en daar gaat de PVV zeker weer van profiteren. Het Forum is vooral opgericht om de PVV te ondermijnen en evt. kapot te maken.

 6. Daar ben ik nog niet zo zeker van, want de jeugd denkt meer linkser. Shalom

 7. Als men meer uitgeeft dan verdiend, is de weg naar armoede ingetreden.
  Dit is geldig voor iedereen, ook voor de de staat.
  Waarom kan de staat het langer rekken dan het individu?
  Die kan alles wat op het territorium staat in garantie stellen, onze woningen inbegrepen.
  Wie dat niet gelooft, zie naar de geschiedenis.

 8. In Duitsland zijn de inwoners net zo erg in de war met de groene partij, als de Nederlanders met Timmerman. Ongelofelijk dat na zo veel ellende wat betreft de migrantencrisis de Duitsers verblind zijn door het tema climaat en totaal niet zien of uit het oog hebben verloren, dat de groene partijen Europaweid, net als Timmermans, eerste klas migrantenknuffelaars zijn.

  De enige echte verklaring hiervoor zou kunnen zijn, dat hun kiezers grotendeels uit jonge mensen bestaan. Wij hebben er al eerder over gehad, dat de studenten al vanaf jongs af aan gehersenspoeld worden door hun ultralinkse docenten Met het climaat of beter gezegd de gevolgen daarvan worden ze dan ook helemaal hysterisch gemaakt. Ze worden gebruikt en misbruikt voor politieke doeleinden, zelfs met toestemming voor spijbelen

  De Soros NGO-os hebben nog tot op het laatste moment voor de verkiezing gedemonstreerd praktisch in alle Europese landen, evenwel met heel veel jongeren/studenten (onder de naam Avaaz of zoiets) die dan de gelegenheid ook maar aangrepen om het volk te stimuleren om op dit soort partijen te stemmen. Door en door verrot systeem, soms denk je dat hier geen kruid mee tegen is opgewassen.

  Het verlies van Macron kan ik persoonlijk alleen maar toejuichen. Het werd tijd dat deze arrogante betweter en “europaredder” een kopje kleiner is gemaakt.

  De stevige winst van de Fidesz in Hongarije hebben ze te danken voor hun consquente beleid, voor de goede voorlichting en voor de buitengewoon goede cijfers van de economie.

  De oppositie, behalve de DK en de Momentum hebben zich gedecimeerd, mede te danken dat deze partijen én geen programma én geen qualiteit in huis hebben om een land te kunnen besturen en ze hebben met hun schandalige gedrag tijdens de demonstraties verleden jaar min of meer een soort zelfmoord gepleegd. De adviezen en de bemoeienissen van Sargentini daarin heeft ze nog verder naar afgrond geholpen. het recht zegeviert soms.
  In de afgelopen jaren hebben ze zich alleen maar uitgeslofd om de Fidesz en daarmee het Hongaarse volk op de lopende band, zo wel in Brussel als in andere landen door het slijk te halen.. Daarvoor zijn ze door het volk
  uiteindelijk genadeloos afgestraft. Bij de socialistische partij heeft zelfs niet geholpen dat Timmermans 2x naar Budapest voor hun partijcongress een bezoek heeft gebracht.

  Het is bekend, dat in Nederland alles wordt aangegrepen om Hongarije, met negatieve berichten herhaldelijk in de uitkijk te zetten. Op 23 mei, toen volgens de prognose Timmermans bijna 20% haalde terwijl Wilders stevig verloor, werd er meteen in het Nieuwsuur melding gemaakt, dat Orban een soortgenoot kwijt zou zijn. Want Wilders zou een goede vriend van Orban zijn en met het verlies van Wilders zou Orban steeds meer geisoleerd raken. Zeer “interessant” nieuws Je moet tot aan je bot linksliberaal zijn om dit soort berichten in Nieuwsuur te verwerken.

  Eveneens was verteld, dat als Timmermans zou winnen, (weliswaar niet met deze woorden) Orban zijn borst kon nat maken, want (of het jarenlange terroriseren nog niet genoeg is geweest), “er zal het e.e.a. op hem zitten wachten”. Nu dat hij de verkiezing weer met een overweldigende meerderheid heeft gewonnen, wordt hij in Nederland praktisch doodgezwegen, praat niemand meer over. Over onafhankelijke nieuws gesproken.

 9. Eens met het artikel. En het gehele onderwijs is in handen van socialisten en groenen terecht gekomen. Onze jeugd wordt daar geheel gehersenspoeld, met communistische en groene waanzin.

 10. Alles wat kostbaar is, is kwetsbaar. Daar moeten we dus zuinig op zijn, dat geldt ook voor onze welvaart waar hard voor gewerkt is en die welvaart moeten we ook niet weggooien aan zinloze, geldverspillende en geldverslindende projecten zoals die van het klimaat en andere nationale en EU- projecten.

 11. Even simpel gezegd. Links geeft lustig geld van anderen uit. Totdat het op is en dan stemt men snel weer op rechts die het geld weer gaan verdienen. Maar rechts zal ook moeten korten. Dat gaat goed totdat links weer kan aantonen dat er genoeg geld (door rechts) verdiend is zodat er weer paradijselijke onzin beloftes worden gedaan waar de meeste kiezers intrappen en stemt men weer links. En zo gaat het maar door. De geschiedenis herhaalt zich omdat mensen een veel te kort geheugen hebben en de dingen veel te simpel zien. Wegkijken kun je het ook noemen.

 12. De meeste jongeren stemmen echt geen links… er is een gedeelte dat er van overtuigd is dat ze inderdaad gratis onderwijs, gratis xtc, gratis alles zullen krijgen van links… de meeste jongeren worden dagelijks geconfronteerd met criminele Marokkanen en zijn dit zat. Buitenlanders en communisten stemmen links, normale mensen stemmen rechts.
  Er is een reden dat nieuwsredacties niet graag een klaslokaal binnenstappen met een camera… het is lastig uit te leggen dat je een uur vragen bent komen stellen en daarna de beelden niet gebruikt. Ik kan iedereen adviseren de aflevering te bekijken van Rambam over complottheorieën…. dat was een ramp.

  https://www.npo3.nl/rambam/14-02-2019/BV_101391612

  De jeugd trapt niet meer in de magie… en de oude garde kan daar maar moeilijk mee omgaan.

 13. Het gaat ook bergafwaarts in Nederland, omdat er maar door wordt bezuinigt.
  Er steeds hogere eisen worden gesteld die in de praktijk onhaalbaar zijn.
  En de toename van bureaucratie en betweters, kost veel geld maar lost niets op..
  Ze lijken te denken dat het buitenland wel voor het levensonderhoud zorgt.
  Maar ze vergeten dat het daardoor wel duurder wordt

 14. Als gevolg van de economische neergang en de bewijzen dat het klimaateffect van mensen 0 is, zal de volgende generatie verbitterd raken. Ze moeten nog langer blijven werken dan nu. Wat doet dat met hun kinderen dat hun ouders altijd afwezig zijn. Terwijl ze zullen ervaren dat de rijken nog rijker worden.

Comments are closed.