EP-verkiezingen: Teleurstellende prognose voor eurosceptische kamp

Zijn campagne is een groot succes gebleken. Gefeliciteerd Frans Timmermans, al is dat niet bepaald van harte. (Afbeelding: Embed From Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————–

Volgens de prognoses zijn de EP-verkiezingen (opkomst ca. 41%) gisteren op een teleurstelling voor het eurosceptische kamp uitgelopen. Het Forum voor Democratie komt weliswaar van niets op 3 zetels (11,5%), maar de PVV raakt vermoedelijk al zijn 4 zetels kwijt. Eenzelfde lot lijkt ook de SP te moeten ondergaan (van 2 naar 0). De PvdA van de gedoodverfde nieuwe EC-president Frans Timmermans, warm pleitbezorger van een Europese Superstaat met vrijwel grenzeloze massa immigratie en een wurgend klimaat/energiebeleid, is juist de grote winnaar en verdubbelt zijn aantal zetels (3 naar 6).

Kleine lichtpuntjes zijn de matige winst van GroenLinks (van 2 naar 3) en het zware verlies van grootste pro-EU partij, D66 (ca. 9% minder, van 4 naar 2 zetels) , gekoppeld aan het feit dat de partijen die openlijk tegen een Europese Superstaat zijn ongeveer een kwart van de stemmen haalden, precies volgens de prognoses voor heel Europa.

Zo zijn CU en SGP weliswaar niet tegen de EU, maar wel tegen méér EU. De kleine christelijke partijen voerden gezamenlijk campagne met ‘Nee tegen een Superstaat’, en kunnen daarom tot het (gematigde) eurosceptische kamp worden gerekend. Percentueel krijgen ze er een heel klein beetje (0,2%) bij, waardoor ze hun 2 zetels behouden.

Kwart van kiezers tegen EU-superstaat

PVV en SP zouden bij elkaar opgeteld dik een zetel halen, nèt geen 2, maar lijken ieder te weinig te halen voor zelfs maar 1 zetel. Met 50Plus (1 zetel) erbij zou het anti-superstaat kamp op dit moment 25,7% halen, ruim een kwart van het totaal. Dat komt exact overeen met de Europese peilingen van de afgelopen weken, waaruit bleek dat ongeveer een kwart van de burgers van plan zijn om op een Brussel-kritische partij te stemmen, meer dan ooit tevoren.

Desondanks is het even slikken dat de PvdA van ‘eurofederalist’ Frans Timmermans zo’n 18,5% haalt. Die winst lijkt overigens vrijwel volledig te worden weggehaald bij D66 en de SP. Ook regeringspartij VVD doet het met 14,5% erg goed en gaat van 3 naar 4 zetels.

Nul invloed, EU-Politburo bepaalt alles

Al met al heeft Nederland maar 23 van de 751 zetels in het Europese (nep)parlement, wat er 26 worden als de Brexit eenmaal een feit is – te weinig om zelfs maar een deuk in een pakje boter te slaan, zelfs al zou dat parlement wèl enige invloed op de besluitvorming in Brussel hebben. Maar dat is niet zo; het is de ongekozen Europese Commissie, het EU-Politburo, dat de scepter zwaait en alles bepaalt en besluit. Het kan goed dat dit een reden is geweest dat de meeste kiezers (‘het maakt toch niets uit’) weer zijn thuisgebleven.

Sommigen denken dat het nog te goed in Nederland gaat om het eurosceptische kamp echt de wind in de zeilen te geven, en halen troost uit de monsterzege die het Forum voor Democratie bij de recente Provinciale Statenverkiezingen haalde, toen de opkomst veel hoger was.

Xander

(1) GeenStijl (/ GeenPeil)
(2) NOS
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

34

 1. @piep: grote verliezer bij de verkiezingen: nva – grote winnaar: Vlaams Belang: “eerst ónze mensen”.
  Vlamingen worden stilaan slimmer…coalitie nva-ovld-cd&v afgestraft, groene ecofascisten: géén doorbraak maar ze zullen proberen te teren op de winst van ecolo om zich te bemoeien op federaal vlak.
  Vlaanderen maakt een ruk naar rechts, Vlamingen zijn het spuugzat om gepest en uitgemolken te worden door eigen politici.
  Nu afwachten of de keuze van de kiezer zal worden gerespecteerd en het cordon sanitaire rond VB gebroken zal worden zodat de winnaar VB niet meer kan uitgesloten worden van regeringsdeelname, zowel Vlaams als federaal.
  Cd&v kan al worden uitgesloten van coalitie vorming want zij weigeren openlijk samen te werken met de partij die de kiezer democratisch koos om de Vlaming te vertegenwoordigen.
  nva + VB is bijna meerderheid dus kan VB als 2de grootste partij niet meer uitgesloten worden om een coalitie te vormen…en wie van de andere partijen niet mee wil werken, die gaan maar in de oppositie zitten!

 2. @Ramuntxo: 11:25 PM, op 25/5. Whoehahahaha! Die houden we erin, ik kom niet meer bij!

 3. En ik die altijd dacht dat de nederlanders een verstandig volk waren.

 4. Wat zei de communist Lenin ook weer; o ja; ” het maakt niet uit wat de mensen stemmen, maar WIE de stemmen tellen”. Ik ben niet verbaasd, onze democratie is een particratie!

 5. @emile schreef:
  24/05/2019 om 8:41 am
  Exact beschreven voor NL en datzelfde geldt ook voor BE/Vlaanderen!
  Maar wij moeten morgen, zondag 26 mei 2019 dus nog gaan stemmen.
  Voor:
  Het europees parlement
  De kamer van volksvertegenwoordigers én
  Het vlaams parlement
  Ook hier zijn de mensen woedend over zowel het wanbeleid van de (pseudo-)Vlaamse regering waarbij de Vlaming openlijk wordt gediscrimineerd en bestolen door misleiding, bedrog en leugens als over de pestregeltjes van de onverkozen eu waarachter onze eigen politiek zich verschuilt om ons te verarmen en onder controle te krijgen.

  Die volkswoede (duidelijk waar te nemen op sociale media!) zou zich moeten vertalen in stemgedrag waarbij zowel de dictators van het vlaams parlement – nva,ovld, cd&v die de afgelopen 5 jaar de vlaming hebben bestolen en verarmd – als onverkozen eu met verplichtingen, wéggestemd worden of tenminste een ferme pandoering zouden krijgen.
  Als dat níet gebeurt, dan is er geknoeid met de uitslag want de boosheid en groeiend ongenoegen onder de bevolking is overweldigend.
  Uiteraard helpt natuurlijk dat kiezers die weigeren te gaan stemmen, niet meer vervolgd en geen boete meer zullen krijgen..op die manier wil de politiek de uitslag reeds manipuleren door in te spelen op mensen die uit protest niet willen gaan stemmen thuis te houden, dan hebben ze meer kans om enerzijds aan de macht te blijven en anderzijds ons stemrécht af te kunnen schaffen, dan kunnen ze legaal dictatortje spelen.

  Met verbazing heb ik dat circus in NL gezien en kan enkel hieruit concluderen dat ofwel de Nederlanders nog slapen en niet zien hoe ze uitgemolken worden ofwel dat er in het groot geknoeid werd met de DIGITALE uitslag om psychopaat timmermans de overwinning te bezorgen….echter op zodanige manier, met enkele kruimeltjes voor FvD voor de geloofwaardigheid van het bedrog en om te voorkomen dat er protesten uitbreken.

  We zullen zien wat het morgen geeft…als bij ons de verkiezingen voor eu niet massaal naar de overwinning voor eurosceptische partijen gaat, dan is dat de bevestiging dat er geknoeid werd met de uitslag want ook hier lust geen vlaming nog de bemoeienissen, verarming en dictatuur van eu.

  @piep ! schreef:
  24/05/2019 om 2:23 pm
  “Cor, hahaha !!! grappig wat je zegt over Hollanders ! Vlamingen zijn slimmer, hoor !!! Wie weet zal het NVA zelfs een pact maken met VB (extreem rechts) en VLD ? Helaas, is extreem-rechts de énige “democratische” oplossing …Pest of cholera ?”
  Nva, piep? Een pact met VB, hun tegenstanders?
  nva weigert elke samenwerking met VB, ópenlijk, want VB komt op voor Vlamingen en nva is tégen Vlamingen, net als al de rest van dat politieke zootje waarvoor Vlaanderen enkel de melkkoe is.
  Vlamingen hebben geen enkele vertegenwoordiging in de politiek, géén enkele, zelfs als meerderheid tellen ze niet mee: nog steeds is een vlaamse stem maar de helft waard van een waalse/franstalige stem: de mínderheid.

  nva profileert zich als nationalistisch, als “rechts” maar ze zijn LINKS…dat hébben ze bewezen door de afgelopen 4,5 jaar regeringsdeelname!
  De vlaming werd nog nooit zo belogen en bestolen als door deze eerdere VU collaborateurs en weet je waarom? Na de oorlog werden nazi-collaborateurs zwaar aangepakt en gestraft en dat hebben ze nooit verteerd en nu nemen ze wraak als nva op de vlamingen hiervoor.

  Om aan de macht te geraken beloofde nva om de vlaamse transfers, een heet hangijzer sinds jaren, voor jaarlijks 16 miljard euro naar wallonië en brussel af te schaffen – en dat wérkte want ze werden daardoor verkozen, zowel in de vlaamse als in de federale regering en wát gebeurde er?
  METEEN werden de transfers in de diepvries gestoken, er werd zelfs met geen woord meer over gerept én de BTW op onze energiefactuur werd ook meteen opnieuw verhoogd van 6% naar luxetaks van 21%!
  Vorige week deed bdw onbeschaamd zelfs nog een poging om met deze vuile, communautaire truk opnieuw wat stemmen te ronselen door Vlamingen uit te spelen tegen Walen, maar zijn leugen werkt niet meer nadat nva de Vlamingen zo bedrogen en belogen heeft.
  Het gevoerde (wan)beleid van deze coalitie heeft vlaanderen economisch verzwakt, de Vlamingen fors verarmd en gediscrimineerd waarbij nva blijft voorwenden op te komen voor de Vlamingen terwijl ze grotere Vlamingenhaters zijn dan de franstaligen en moslims sámen!

  Vlamingen dus slimmer? Jij trapt zelfs in de nva-val?

 6. Angel B., precies wat ik denk. Wel erg toevallig allemaal. Ik houd mijn hart vast voor de toekomst.
  Ook ik ken helemaal niemand die op de PvdA gestemd heeft.

 7. @ Cefas
  Het hoeft er maar 1 te zijn die aanspoort naar in vorderingen, honger, geweld en oorlog.
  Mensen zijn dat waarschijnlijk vergeten.

 8. Toch vreemd dat deze EU verkiezing zo gewonnen lijkt te worden door pvda, bij de prov. Statenverkiezing een nietig partijtje en nu zonder noemerswaardig pvda nieuws opeens zo populair? Ik zou zeggen, een exitpoll is nog niet de eindconclusie. Ik denk pvda 3 fvd 5.

 9. Heel simpel! Wie de bijbel (een beetje) kent weet dat het alleen maar slechter wordt. We leven in de tijd van de weeen!

 10. De Nederlandse overheid houdt zich aan de regels van de Europese Commissie voor het bekendmaken van de verkiezingsuitslag om zo de verkiezing in andere landen niet te beïnvloeden……

  https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/europees-parlement/uitslagen/bekendmaking-uitslag

  Will there be exit polls? No – the rest of the EU will be voting over the next few days.
  It is a criminal offence for any country in the EU to publish exit polls, or any information about how people have voted during the election, before 22:00 BST on Sunday 26 May.

  https://www.telegraph.co.uk/politics/2019/05/24/european-elections-2019-results-exit-polls-uk/

 11. Mettertijd zullen de lijken uit EU-kast komen maar dan is het te laat. Geen weg meer terug. Verdeel en heers en brood en spelen houdt het volk dom, maar eens komt de waarheid toch boven. Bij Hitler was het ook zo en zo het de EU ook vergaan.

 12. Ik vind dit wel merkwaardig, dat de grootste leugenaar van de EU ineens zo hoog eindigt in de verkiezingen, hoe is dit in hemelsnaam mogelijk. Laten we hopen dat de andere EU landen een stuk verstandiger kiezen dan wij.

 13. Zou zondebok Putin dit keer geen tijd gehad hebben om tussen te komen in de verkiezingen in Nederland?

 14. Cor,

  hahaha !!! grappig wat je zegt over Hollanders ! Vlamingen zijn slimmer, hoor !!! Wie weet zal het NVA zelfs een pact maken met VB (extreem rechts) en VLD ? Helaas, is extreem-rechts de énige “democratische” oplossing …Pest of cholera ?

 15. Wat een klootjesvolk in NL, wat een gemakzuchtige lamme schapen (pvda) die zich bewust naar de slachtbank laten leiden, wat een ellendelingen die de medebewoners hier ons via het riool de zee in laat stromen. Wat een catastrofe. Wat een deceptie. Wat ook trouwens een manipulatie in de stemmen telling is geweest. Wat een decadentie van de elite. Wat een arrogante EU.

  Sla alvast maar flink blikvoer in, en haal je geld van de bank, want het wordt zwart (letterlijk en figuurlijk) om ons heen. De donderwolken pakken zich samen boven onze samenleving. En misschien is het ook tijd de koffers in te pakken. Maar ja, waarheen?

  Beste Belgen, stem goed op zondag, want er is bijna geen ommekeer meer, aan mij en mijn gezin heeft het niet gelegen.

 16. Maak u geen zorgen, het zijn de vuile truukjes van de EU om de publieke opinie (de onwetenden) te beinvloeden. Groen det dat ook.
  Daar we over mensenlevens spreken, zijn het criminee acties.
  Geindoctrineerde mensen voor hun karretje spannen en psychiatrische patienten om politieke debatten bij te wonen, want die, hebben toch geen rechten.

 17. Het is klaar. Toch heeft de meerderheid van Nederland niet gestemd. Ben benieuwd hoe het eruit ziet als die ook hun stem uit brengen. Wie weet zit hier nog een klein pluspuntje voor de anti eu partijen. Maar hoe kan de pvda nou de grootste zijn? Blijkbaar zijn wij dommer dan ezels!

  De hoop komt niet uit Nederland. Het afbreken van ons land kan vol worden doorgezet! Had het ergens ook al verwacht. Nederland is zn land wat altijd doormoddert, de hele zure appel opeet en geen of nauwelijks vaderlandsliefde kent.

 18. Reden te meer om ALLEN voor Extreem-Rechts te stemmen tegen een Sovjet-superstaat !!!!!

  Het is kiezen tussen de pest en de cholera …Er is helaas géén andere oplossing !

 19. Ik begrijp niet dat mensen nog steeds geloven dat je ook maar iets kunt veranderen…….. de elite gaan door, hoe dan ook en ze schuwen geen middel om hun doel(en) te bereiken. Al zou heel Nederland Eurosceptisch stemmen, of liever, heel Europa….. zelfs dan zal de eutrein blijven doordenderen…….. Dit hele circus is een middel om de mensen te laten denken dat ze iets te kiezen hebben. Geef het volk brood en spelen, verdeel en heers…….. Deze club zal de macht nooit vrijwillig uit handen geven en zeker niet door verkiezingen. Als het verkeerd dreigt te gaan (Brexit) veroorzaken ze zoveel ellende, dreigen ze met van alles en als het helemaal niet meer lukt dan veroorzaken ze wel een nieuwe crisis, zodat iedereen hen om hulp gaat roepen. Welkom in de Orwelliaanse Utolische Eurabische multiculturele nieuwe wereld.

  Shalom

 20. Wel wel . Dus de gedachte die ik had dat de Hollander een van de domste mensen zijn in Europa is is dan toch waar . Dan is er minder dan 50% die een stem hebben uitgebracht . Schapen zijn nog slimmer dan een Hollander .

 21. Laat Frans Timmermans dan maar voorzitter worden van de Europese Commissie i.p.v. minister-president van Nederland over enkele jaren.

  De zoveelste comeback van de PvdA na een positie in de marge. Na het Job Cohen-effect nu het Timmermans-effect met verstrekkende gevolgen voor Europa als dit creatuur zijn zin zou krijgen. Hoe is het mogelijk dat een bureaucraat met een sinistere agenda van omvolking en islamisering van geheel Europa zoveel stemmen binnenhaalt om deze agenda daadwerkelijk uit te kunnen voeren?

  Ik heb daar geen enkele logische verklaring voor, stembusfraude, klimaathysterie, hersenspoeling van onze bevolking door het demoniseren van de populisten of spelen er andere factoren een rol?
  Feit is dat de PVV een nederlaag heeft geleden in tegenstelling tot het FvD en daar zal met name Geert Wilders lering uit moeten trekken op wat voor manier dan ook.

  Aan de andere kant zal Salvini zeer waarschijnlijk wel een flinke winst gaan boeken en zullen de tegenstellingen binnen de EU na deze verkiezingen verder aangescherpt worden.

  Een nieuwe financiële crisis, veel heftiger dan de vorige kan ook een keerpunt inhouden voor de toekomst van Europa. Het ineenstorten van de verzorgingsstaat met verregaande gevolgen voor het maatschappelijke klimaat d.m.v. grootschalige rellen en demonstraties die kunnen uitmonden in een burgeroorlog zou het einde kunnen betekenen van de almacht van Brussel en Straatsburg.

 22. Nederland is links/liberaal/ totaal ongeïnteresseerd. Dus wen er maar aan, meer EU.

 23. Het verbaasd mij wel. Juist de partij die in de binnenlandse politiek grote klappen krijgt die nu dan zetels pakt. En dat onder leiding van globalist puppet Timmermans. Komt verdacht over, maar aan de andere kant zijn er genoeg mensen die DWDD, Jinek en Pauw als electoraal kompas nemen.

 24. Kan iemand mij uitleggen waarom de geregistreerde PVAZ [Partij Voor Alle Zaken] buitenspel is gezet bij de Europese Parlementsverkiezingen van 2019 ?

 25. Omdat sociopaat timmermans, zoveel stemmen heeft bewerkstelligt is vandaag mijn dag verpest

 26. Nou, dat was het dan voor NL.
  Ik hoop dat men in andere landen wel nadenkt, NL kan dat blijkbaar niet meer.
  De grootste mopperaars zijn niet gaan stemmen, wat een lui en laf volk zijn we.
  Ik gooi de handdoek in de ring, heb mijn best gedaan, het is nu over en uit, ik ga nooit meer stemmen, voor niets meer.

 27. Ik begrijp niet dat er mensen zijn, zoals o.a. Dhr. Timmermans, die zich inzetten voor een zeer ondemocratische-en geldverslindende organisatie onder het mom van DEMOCRATIE.
  Ze worden zwaar betaald en als ze moeten werken ( stemmen ) zijn ze niet aanwezig.
  Europa wordt WAKKER !!

 28. Het hersenloze klootjesvolk wordt door de msm ‘geprogrammeerd’ om te stemmen zoals het hoort te stemmen.
  En de msm worden voor deze ‘programmatie’ vergoed door EUSSR apparatsjik, die de rekening doorsturen naar de bevolking die uiteindelijk dus zelf betaalt voor haar eigen hersenspoeling.
  “Tegen de domheid strijden zelfs goden tevergeefs.” (Friedrich von Schiller)

 29. We hebben dus gestemd voor het beleid van de afgelopen jaren….
  Toename van schulden en afname van economische output.
  Geen geld in de portemonnee maar wel virtueel geld in een nu nog opgeblazen huizenmarkt.
  Continue loonmatiging, geen werkelijke salarisstijgingen behoudens voor de elite.
  Samen met landen als Ierland en de kaaiman eilanden belastingdeals met multinationals.
  Abortus en Euthanasie.
  Bossen en schuren op het Brabantse platteland vol met drugs(afval). Toename van Europese “Opioid crisis” mede dankzij open grenzen beleid.
  Gevaarlijke veelplegers die te vroeg vrijgelaten worden op straat.
  Schietincidenten in Amsterdam
  Onderwijs dat zich internationaal niet meer kan meten met landen als Korea, Singapore, etc.. waavan het bruto nationaal product al voorbij dat van de landen uit de ‘oude’ EU is
  Nederland als land met de hoogste private schulden.
  Leraren en mensen uit de zorg en politie die zich geen huis of appartement kunnen veroorloven in de Randstad als gevolg waarvan problemen om goed gekwalificeerd personeel te vinden.
  30-jarigen die nog bij hun ouders wonen, omdat er tekorten zijn op de woningmarkt
  Groningers die al twee kabinetsperioden wachten op een duidelijk antwoord op hun probleem met huizen en aardbevingen.
  Amsterdammers die wellicht over 10 jaar dankzij Sharon Dijksma (ook PvdA) allemaal elektrisch moeten gaan rijden, hoewel er geen definitief plan ligt hoe we dat qua infrastructuur en financiering gaan realiseren.
  Amsterdammers die hun hele huis moeten verbouwen richting aardgasloos of de hele stad moet op de schop voor de aanleg van stadsverwarming uit “industrie”die er niet meer is. Mensen met woningen uit jaren 60 en 70 die wellicht de kosten daarvan niet kunnen betalen en hun huis misschien wel zullen moeten verkopen aan investeerders.

  Welke fantastische oplossingen heeft Frans Timmermans hiervoor?
  Waarom is de media in Nederland totaal niet kritisch meer? Zij zien toch ook dat hun land afglijdt naar een bedenkelijk niveau. Ik wil iedereen adviseren om Seoul in Zuid Korea te bezoeken om te zien dat dit land ons al voorbij gegaan is. Ga daar heen en kijk om je heen.

 30. De meeste kiezers uit Nederland stemmen toch niet slim. Dit bewijs het maar weer. Ze luisterende te veel naar de media (deze blaast de zaak vaak op) en lezen niet het programma van een partij. En de euro kritische stemmers moeten een wakker worden, zolang zij niet stemmen blijf Neerland pro Europa. Word eens wakker.

 31. Al jaren had ik het opgegeven, deze nep democratie en stemde niet meer. Gisteren een uitzondering gemaakt en FvD gestemd, maar nu zo teleurgesteld dat ik het wederom opgeef. Nederlanders denken niet verder na dan vandaag. De enige mogelijkheid is verhuizen en Nederland afgeven, alsjeblieft, pak mijn vaderland maar, ik ga wel weg.

 32. Ik vind het vooral opvallend dat leugenaars en fantasten beloond worden. Dit zegt veel over de Nederlander.
  Ik zal daarom mijn schouders de komende vijf jaar ophalen over geklaag als Brussel dicteert.

 33. Het gaat goed, zei de dokter, het andere been moet er ook af …. . En vol vertrouwen storten de lemmingen zich in de afgrond.
  Mocht het dan eenmaal zo zijn dan vraag ik mij af, is het de angst voor verandering ? Identificeert de kiezer zich met wat hij heeft en niet (meer) openstaat voor de gedachte dat politieke vernieuwing een ontsnapping is uit een mentale gevangenis. Een gevangenis waar bewust en op een intelligente manier het volk gemanipuleerd wordt (,,,,) .

  Het is bijna onmogelijk om een volk iets te laten begrijpen wanneer het inkomen afhangt van het niet begrijpen van de doelstelling (….) .

 34. Ik geloof werkelijk niets van deze uitslag. 3/4 is tegen massa-immigratie, terwijl PvdA bekend staat als islam-knuffelaar. Ik ken zelfs niemand in mijn omgeving die op de PvdA stemde. Timmermans moet (dat wordt al maanden door de media gepusht) voorzitter worden, dus ineens wint de PvdA. Het gaat er bij mij niet in

Comments are closed.