‘Loopt Baudet bij debat woensdag toch in val van Rutte?’

Media beschuldigen Baudet valselijk van ‘vrouwonvriendelijkheid’, enkel vanwege het aanhalen van conservatieve normen en waarden –Afbeeldingen: Baudet ( (Forum voor Democratie (1)); Rutte (Embed from Getty Images“> (2)).

————————————————————————————————————————————-

‘Ik wil graag een debat dat ruimte biedt aan de ideeënstrijd (tussen het Forum voor Democratie en de VVD), en niet een soort aaneenschakeling van ingestudeerde oneliners, met een gekleurde en bevooroordeelde redactie van een TV-programma erbij.’ Deze eis stelde FvD leider Thierry Baudet om aanstaande woensdag in debat met de premier te gaan. In een deel van de Forum achterban is echter enige onrust ontstaan omdat Baudet een van zijn voorwaarden lijkt te hebben ingeslikt, en uitgerekend Jeroen Pauw van het GroenLinks bolwerk NPO het debat gaat leiden.

‘Dat is de val waar u misschien inloopt,’ erkende de NOS verslaggever dan ook. ‘Maar u neemt wel de uitdaging aan.’ Baudet reageerde dat hij op dat moment nog in gesprek was over de voorwaarden van zijn format, bedoeld om een gelijk speelveld te creëren, maar lijkt mogelijk toch een knieval voor de premier te hebben gemaakt.

‘Rutte krijgt op z’n ****** in zo’n format,’ schrijft iemand als reactie onder het op YouTube geplaatste interviewtje. ‘Zonder de NOS komt Marky niet goed uit de verf,’ vult een ander aan. ‘Thierry heeft helemaal gelijk. De publieke omroep is een verlengstuk van links.’

Anderen hebben er toch genoeg vertrouwen in dat Rutte ondanks de automatische eenzijdige steun van de NPO/NOS toch ‘afgaat als een gieter’ tegen Baudet. (3)

Mogelijk dat Baudet mede om deze reden vandaag flink aangevallen wordt door de NOS en het andere grote linkse mediabolwerk NU.nl. Met zeer tendentieuze, misleidende berichten over Baudets nieuwe essay wordt gedaan alsof de FvD leider ‘vrouwonvriendelijk’ zou zijn, terwijl juist het tegendeel het geval is. Maar Baudet haalt conservatieve normen en waarden aan, en dat is natuurlijk tegen het zere been van de pro-abortus, pro-euthanasie en anti-gezin elite van ons land.

Inderdaad, dit is je regelrechte verkiezingsbeïnvloeding door media die beweren objectief en neutraal te zijn, maar omdat Baudet net als Wilders van een ‘foute’ partij is, is het klaarblijkelijk ineens geoorloofd.

Om in de sfeer van het eerdere artikel van vandaag te eindigen: conservatief, rechts en populistisch zijn is anno 2019 een heuse Orwelliaanse ‘Thought crime’, een gedachten/ideeën misdaad geworden.

Het bouwwerk van de linksgroenliberale dictatuur is er reeds en wordt met behulp van de door links beheerste media met de dag verder verstevigd. A.s. donderdag kunnen we in het stemhokje NOG kiezen voor een hoogst noodzakelijke radicaal andere koers.  

 

Xander

(1) Forum voor Democratie
(2) Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(3) YouTube

Zie ook o.a.:

20-05: Europese Commissie kopieert George Orwells ‘1984’ in verkiezingsslogan
18-05: Frans Timmermans wil bijna alle vliegreizen binnen Europa verbieden
18-05: Brexit partij vaagt iedereen weg, in peilingen op 35%; Conservatieven slechts 9%
16-05: De Putin-Nazi desinformators willen dat u op 23 mei op de verkeerde partijen stemt
13-05: EU maakt kiezers bang met desinformatie campagne over Russische beïnvloeding
10-05: ‘Het ultieme doel van globalisten is u in net zo’n monster als zij te veranderen’
08-05: EU en Arabische Liga besluiten dat bescherming islam en immigratie topprioriteit hebben
02-05: EU president: Rechtspopulisten krijgen na verkiezingen geen enkele hoge functie
28-03: (/ EU wil met controle over internet oppositie de mond snoeren…)
19-02: Robots en algoritmes schrijven deel van het nieuws en manipuleren verkiezingen
14-02: Westerse staatspropaganda verdringt via media onze vrijheid van meningsuiting (/ Mensen en partijen die anders denken over klimaat/energie, immigratie, islam, Rusland en militaire interventies worden planmatig gedemoniseerd – Zogenaamde ‘feiten check’ artikelen en afdelingen van media juist garantie voor propaganda)
12-02: Frankfurter Allgemeine plaatst artikel rond vraag ‘Een Nazi EU?’ (/ Net als destijds Hitler wil Brussel niets weten van ‘verkeerd’ nationalisme – Burgers komen in opstand tegen autoritaire eurocraten)
06-02: ‘Sovjet’ censuur bijna een feit: EU presenteert propaganda richtlijnen voor alle media / ‘De EU-richtlijnen eisen van journalisten het publiek te desinformeren’ – EU en techgiganten treden samen op tegen ongewenste meningen)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

34

 1. De Nederlanders hebben zich, voorlopig volgens de exit-poll, erin laten luizen door timmermans. Hij heeft gebruik gemaakt van de strijd tussen rutte en Baudet, twee honden vechten om een been…..alle europeanen zullen bloeden door de klimaatroof en verdere afbraak van onze sociale en burgerrechten met deze wolf in schapenvacht in eu.

 2. De democratie is dood, “morsdood”. We leven in een particratie aangestuurd door Bilderberg, de EU, en de NWO. Het is allemaal “schone schijn”.

 3. De linksgekkies zijn toch niet te overtuigen omdat ze diep gelovig zijn. En voor diep-gelovige mensen is een argument niet overtuigend. Het is dan ook idd. de linkse kerk. Ze gaan voor een gevoel. En laat de industrie samen met de fascisten een pact hebben gesloten om die linksgekkies te geven wat ze willen: een geloof. Een geloof dat ze de aarde moeten en vooral kúnnen redden. Met windmolen, zonnepanelen en elektrische auto’s gaan wij de aarde redden. Probeer een diep gelovige moslim of een diep gelovige gereformeerde maar eens met feiten te overtuigen. Het lukt je niet. Zo ook met de milieu-gekkies, de multiculti-gekkies, de co2-gekkies en eu-gekkies.

 4. Een debat heeft eigenlijk ook geen zin. Het gaat erom hoe de partijen stemmen.
  Rutte kan wel met allerlei stoere praat komen, maar als er stemmingen in de 2de kamer zijn is men ineens voor de tegengestelde mening (pro Europa, meer immigratie, hogere lasten en andere linkse hobby’s).
  Alles wordt in het werk gesteld om Rutte goed over te laten komen. Harbers treedt ook niet voor niets af (waarschijnlijk onder interne druk), zodat Rutte er niet op aangevallen kan worden.

 5. De links-liberale en socialistische elite, zouden eens respect dienen te betonen aan andersdenkenden. dat verdommen ze. Ze zijn vergeten wat de filosoof Voltaire heeft gezegd; loco citato; “Meneer ik ben het hartgrondig met U oneens, maar ik (Voltaire) zal ervoor vechten, dat ook U uw mening mag zeggen”. Einde citaat. En de huichelaars der politieke elite schermen wel met de waarden der Verlichting, maar menen er niet van!

 6. Thierry wil TE VEEL misstanden veranderen en dat lukt natuurlijk nooit , ondanks zijn goede bedoelingen. Hij mag al blij zijn als hij e e n punt kan veranderen. Hij moet niet teveel willen in korte tijd,want dan loopt hij vast. Rutte ben ik al lang kotsbeu. Thierry is een goed politicus evenals Geertje Wilders, zijn moesten elk een standbeeld krijgen. Zulke mensen zijn er in ons land veel te weinig.

 7. Ook ik blijf PVV stemmen, omdat die partij als enige op het gevaar van de islam blijft wijzen. Islam betekent onderwerping en is geen geloof. Het is dwang op straffe van de dood of slavernij. Vergeet niet dat er al veel islamitische republieken zijn waar de islamitische wetgeving de dienst uitmaakt, waar de menselijke wetgeving ondergeschikt aan is. Zo’n ideologie hoort niet te bestaan en als we dit in de EU (NL) kunnen voorkomen dan is de PVV de enige partij die de Joods-Christelijke (met de gezamenlijke God van Abraham,Izaak en Israël) samenleving wil beschermen en deze ideologie wil verbieden. De christelijke partijen zijn zo menslievend dat zij de gevaren van de islam niet wille onderkennen.

 8. Baudet is niet alleen een filosoof, maar hij ziet alles wel heel positief.
  Hij lijkt iets terug te krabbelen wat de EU aangaat.
  Daarom blijf ik PVV stemmen anti EU en anti terreur door migratie

 9. Baudet ziet wat er leeft onder het volk,hij wil naar het referendum,maar dat heeft D( dwang) 66 afgeschaft. Bovendien wilde Rutte niet luisteren naar het volk toen het zich uitsprak in referenda. Rutte is duidelijk een lakei van de Elite en doet wat hem wordt opgedragen. .Wij moeten zelf weer kunnen bepalen wat we willen met ons land zoals bepalen of we nog meer migratie willen of juist niet, of de vissers door mogen gaan met pulsevissen en zich niet in de luren te laten leggen door de EU waar de Fransen evenals de Duitsers zitten te lobbyen voor hun eigen belangen. Wij moeten ook kunnen bepalen dat we degenen die zich misdragen ( denk aan bv de agressie vanuit azc ter Apel, de aanrandingen, verkrachtingen door asielzoekers) het land uit kunnen zetten .Daarvoor zijn dan wel grenscontroles nodig. Het beste zou zijn opheffing van de EU, dus alle landen eruit en niet alleen GB of NO. En dan terug naar de EEG.

 10. Ik moet eerlijk bekennen dat is bepaald niet alles volgt wat politiek Nederland aangaat.
  Ik vind het meeste van de partijen een regelrechte drama.
  Misschien zie ik het wel verkeerd…

  Ik persoonlijk vind Baudet helemaal niet on-vrouwvriendelijk. Men maakt er een vreselijk drama van, of voelen zich meteen aangevallen. Onzin, juist blij dat iemand dat naar voren durft te brengen.
  Men vergeet schijnbaar dat Baudet met zijn partij toch door veel Nederlanders van ons volk gekozen is.
  Wat een gekwak dan allemaal.
  En bij velen is het een noodzaak dat vrouwen mee verdienen. Bij velen is het grootste probleem schulden… de hebzucht en het materialisme voert bij velen de boven toon. En dan komen de tranen, zoveel jaren aflossen, voor hun hebzucht.
  Ik weet ook wel, dat het niet overal zo is… Maar met grote lijnen is dat wél het probleem.
  Alleen erg voor mensen, gezinnen die door heel vervelende toestanden het zo moeilijk hebben.
  Ik zeg ook niet dat Baudet, de goeroe van Nederland gaat worden… maar vind het mooi dat iemand in de regering zijn mening durft te zeggen.
  We moeten hoe het gaat lopen.

  Onze regering is waar je je dood voor moet schamen.
  En dan het enorme gepluk bij de burgers om steeds meer geld, alleen om Brussel…
  Omdat de smerige praktijken zoals abortus, homo-huwelijken, euthanasie enz. in de Nederlandse wet is opgenomen, als iets héél normaals… kunnen velen zich daar achter schuilen.
  Ook heel erg voor al die mensen die niet leren of het onderscheid niet meer zien wat goed en verkeerd is.

  Ik verwacht een Rijk, waar eerlijkheid, vrede, goedheid, geen ziekte, geen dood, waar ieder mens werkelijk gelukkig en tevreden is. Het Koninkrijk van de Heere Jezus.

  Vriendelijke groet, Esther.

 11. In wezen maakt het niet uit wie dat debat gaat ‘winnen’.
  Ik beoordeel mensen/politici op datgene wat ze hebben gedaan in de afgelopen jaren en niet op wat ze zeggen te zullen gaan doen/vinden.
  We hebben voor de 3e keer Rutte nu en het is gebleken dat deze man uitermate goed kan liegen en bedriegen en ons telkens knollen voor citroenen verkoopt.
  Ook van de andere partijen is niet veel goeds te verwachten, Weten we nog “het kwartje van Kok”? Het afschaffen van het “ziekenfonds”? De uitslag negeren van het referendum over de Europese grondwet? De uitslag van het referendum over de Oekraïne?
  En zelfs het afschaffen uiteindelijk van het referenda?
  Baudet heeft nog niets kunnen bewijzen evenals Wilders, maar ik gun ze ’n kans om de mensheid weer op het pad te krijgen van onze oorspronkelijke normen en waarden.

 12. Mocht Ritte het debat winnen, dan nog stem ik op FvD alleen al vanwege het feit, dat Rutte een leugenaar en mooiprater is. Wat heft hij niet allemaal beloofd en is het niet nagekomen? Hij dweept met “Het gaat goed met de economie”, maar gaat volkomen voor bij aan de ca. 1 miljoen Nederlanders die onder de armoede grens leven. Onder zijn premierschap nemen de voedselbanken niet af, in tegendeel, ze kunnen amper aan de vraag voldoen. Ik kan nog meer n voorbeelden noemen die hij weigerde op te lossen. In mijn ogen is hij de slechtste minister president die Nederland ooit heeft gehad!!!! Echt tijd, dat hij opkrast.

 13. MH, Hoezo terug naar de PVV. Zij zijn schreeuwers maar dan verder niets. Dan toch maar liever Baudet. En alles liever dan zijn kiezers terugkeren naar VVD of PVV.

 14. Het zijn allemaal acteurs, het doel is jullie stemmen te verzamelen, meer niet linksom of rechtsom maakt niet uit, het “vee” moet zijn/haar energie geven aan het systeem daarna gaan ze met jullie stem/energie aan de haal! Stem niet svp voedt het systeem niet deze deugt niet dank Wilma

 15. t.a.v. MH ,

  Filosoferen is toch in beginsel een onderwerp van alle kanten proberen te beredeneren waardoor welliswaar een subjectief beeld ontstaat ? Waarna, mits voldoende communicatie, voor de filosoof althans een objectief beeld ontstaat.
  In een openbare discussie of debat moet de , filosoof ‘ zijn of haar ideeën en of voornemens duidelijk kenbaar maken.
  Baudet, moet vlgs mij het energie probleem wel aanhalen maar meer de nadruk leggen op het belang van ons volk, de Nederlander ! In hoeverre zijn partij samenwerkt met de PVV is mij niet bekend. Een te grote differentiatie tussen beide partijen brengt ons niets.

 16. Wat mij betreft heeft Baudet gelijk maar helaas is zoals Xander al schreef alles wat conservatief is fout en ouderwets.

  Pas nu (de laatste tientallen jaren) hebben we het leven begrepen, alle vorige generaties waren dom en fout.
  Die hebben altijd gediscrimineerd, de wereld vervuild en, wellicht de grootste fout, in God geloofd en dit toegepast op hun leven.
  Dit geldt natuurlijk alleen voor de westerse blanke mens, alle anderen zijn onschuldig en het slachtoffer van deze vreselijke eerst genoemde bevolkingsgroep.

  Ik hoop dat iedereen die een andere koers wil in Europa het hoofd koel houdt en zich niet laat leiden door de (s) linkse media, scholen, en politici.
  Ook niet door het debat van morgen, hoe dat ook zal verlopen.
  Het is natuurlijk een thuiswedstrijd voor Rutte (die zelf al kan praten als brugman) dus het wordt spannend.
  Ik bid (hopelijk velen met mij) voor een positieve afloop voor Baudet en stem sowieso donderdag op zijn partij.

 17. Ook al zou Baudet dit debat verliezen, toch zal Forum mijn stem krijgen!
  Ik gruw van al die zogenaamde groene klimaatjochies.

 18. Maar natuurlijk stem ik op Baudet. Zijn ideeën zijn ook de mijne. En dat linkse gedramatiseerde en het altijd maar beter weten moet maar eens de mond gesnoerd worden.

 19. Raak geschoten.Dit land is gedoemd ten onder te gaan.Tenzij een enorme bedreigingen de mensen weer tot God gaan roepen

 20. Ik vertrow de socialistische omroep NOS voor geen cent. Ze zullen trachten Baudet op alle mogelijke manieren af te zeiken. Let maar op.

 21. Hoe het debat ook gaat, Baudet is een goede tegenhanger van links.
  Laat al die linksgeoriënteerde partijen maar eens zweten en in actie komen. Iedereen is al jaren geleden in slaap gevallen. Ondanks de mooie praatjes van Rutte, is hij niet geloofwaardig meer; hij heeft teveel gelogen. De welvaart is toegenomen voor de rijken, de gewelddadigheden worden niet bestraft, er zijn teveel immigranten (laaggeschoolden) binnengekomen die niets zullen bijdragen aan deze economie. Daarbij worden we niet beschermd tegen de gewelddadigheid van de islam. Allemaal zaken die de Vvd en andere partijen hebben genegeerd;
  en het dan vreemd vinden dat rechts wint???….

 22. Baas in eigen buik, dat was mijn eerste gedachte nadat het artikel over het zogenaamde ,vrouw onvriendelijk’ van Baudet gelezen had.
  Dolle Mina’s , een actiegroep zo eind jaren 60, begin 70-tiger jaren en niet te vergeten : blijf van mijn lijf …. . Maar de mens had in deze tijden nog vertrouwen in de toekomst.
  Zelfbestemmingsrecht : misschien, maar dan wel tot op zekere hoogte.
  In de staat Virginia (VS) hebben de democraten een wetsvoorstel gepromoot dat abortus gelegaliseerd is tot vlak voor de bevalling. Wie de waarheid zoekt ( voor zover die er nog is ) zal zijn of haar ,oor te luisteren moeten leggen’ , omdat elk nieuws of mededeling altijd twee kanten heeft.
  Ons kabinet is volgens mij een luis in de pels bij velen. Zelfbestemmingsrecht (referenda) niet aan de orde ! Ons land, de hele EU, wordt op een feodale manier bestuurd en iedereen weet, zou moeten weten, dat het op veel fronten zwaar de fout in gaat.
  Rutte 1-2-3 , het had bij 2 al moeten zijn hem géén voordeel van de twijfel meer te geven. Hij heeft ons meegezogen in een onvruchtbaar moeras, vol tegenstellingen en beloftes. Rechts is inmiddels links geworden….
  Voor mij had de EU, Brussel, een voorbeeld moeten zijn van dat wat de democraten in Virginia zouden willen, n.l. een voortijdige abortus .
  Geef de PVV of de FvD, ondanks dat hiermee de ,democratie’ niet terug (kan) komen het voordeel van de twijfel. De hele Nederlandse en Europese politiek is immers toch al een twijfelachtige zaak !

 23. Ik denk dat Mark Rutte het nog knap lastig gaat krijgen. Thierry heeft zeer veel feitenkennis en Mark kletst alles alleen maar aan elkaar. Ik vermoed dat Thierry Mark Rutte samen met Jeroen Pauw op feiten prima van repliek kan dienen. Hoopgevend is verder dat ik hoorde dat zelfs de jongeren VVD (JOVD) NIET op hun eigen partij willen stemmen omdat de VVD een samenwerking wil aangaan met Macron en dat staat haaks op hun ideeën. Velen overwegen een stem op Christelijke partijen en dat zou Weber in de kaart kunnen spelen omdat onze toekomst met Timmerfrans werkelijk inkt- en inktzwart is. Ondanks het feit dat het debat tussen Timmerfrans en Weber overtuigend op feiten werd gewonnen door de zeer beleefde Weber, kan de NOS het natuurlijk niet nalaten om alle punten die Timmerfrans met zijn fossiele linkse ideeën noemde als geweldig te bestempelen. Timmerfrans verloor niet alleen op punten, maar hij ging knock-out op het punt van gegevens-uitwisseling over terrorisme wat hij niet wil doen omdat dat a. tegen de privacy-regels ingaat en b. Oostenrijk door de Duitse geheime dienst niet zou worden vertrouwd. (Daarmee bevestigt hij dus dat de EU terroristen vrij spel geeft). Weber legde Timmerfrans fijntjes uit dat gegevensuitwisseling over terroristen iets heel anders is dan privacybescherming en intensieve samenwerking van geheime diensten.

 24. Baudet merkt zelf op dat het om een essay over Houellebecq gaat en de meningen van die schrijver weergeeft.Ik snap niet dat men zich hier nu ineens zo druk over maakt.Vrouwen moeten het recht hebben gewoon voor hun kinderen te zorgen.Ik vind het idioot dat iedereen maar als loonslaaf aan het werk gezet moet worden.Vrouwen zouden overigens best in de vorm van een basisinkomen beloond mogen worden voor het verzorgen van hun kinderen en huishoudelijk werk.
  Ik vind dat abortus niet aangemoedigd moet worden,maar dat er wel ruimte voor moet zijn.Mensen moeten ook in staat zijn te kiezen voor beëindiging van hun leven.Op zich is het redelijk dat je dat je ouders niet zomaar aan wilt doen en ik heb het zelf ook nog op me genomen een tijdje op te treden als mantelzorger,maar ben er verder eigenlijk wel klaar mee,Het enige dat me tegenstaat is dat sommige regeerders zo wel heel makkelijk van hun onwelgevallige kritische elementen zouden kunnen denken af te kunnen komen door ze maar te laten kreperen en bovendien heb ik me toen ik een jaar of zestien was,dat ze van mij niet zo makkelijk af zullen komen.

 25. Baudet hoeft de redder van Nederland niet te zijn, dat moeten de Nederlanders zelf doen…hij kan wél de juiste richting geven.
  En laten we wel wezen: de kuiperijen en strategieën van linkiewinkies en landverraders/dhimmi’s a la rutte ism de leugenpers zijn achterhaald en doorzichtig – zoals de termen ‘populisme, extremistisch, racistisch zelfs nazistisch’ om vooral het opkomen voor eigen, autochtone bevolking en cultuur in de verdomhoek te duwen en partijen die het wagen aan zelfbehoud te doen van de macht te houden want die steken stokken in de wielen van nwo/eu plannetjes waarvoor rutte en co op de knieën liggen.
  Vermits dat moddergooien en zwart maken niet meer lukt, gaan ze voor elke grashalm die ze kunnen vinden om baudet in een slecht daglicht te stellen – daarom de vermeende vrouw-onvriendelijkheid – misschien vinden ze wel nog ergens in een drugskot een marginaal, verslaafd wijffie dat voor wat zilverlingen baudet vals wil beschuldigen van “seksueel, grensoverschrijdend” gedrag?
  Als er geen vuil te vinden is om zijn reputatie te schaden, dan verzinnen ze toch zelf nepnieuws? Als baudet terugslaat met laster en eerroof, dan hebben ze wel een probleempje…
  Zó wordt tegenwoordig ‘politiek bedreven’.
  Baudet kent echter de listen en lagen van doorgewinterde slijmjurken en hypocrieten zoals rutte en zal niet snel in zijn valstrikken trappen zolang hij zijn mening geeft en zich niet laat verleiden in te gaan op de leugens van rutte met de bedoeling baudet te verwarren, in een hoek te drijven en zichzelf vast te praten.

 26. Natuurlijk stem ik Baudet, een man met visie en intelligentie en niet alleen maar een filosoof.

 27. Baudet heeft een aantal zeer terechte punten over vrouwen geschreven.
  Ja we leven in een andere tijd dan mijn opa en oma.
  feitelijk heeft hij gelijk kijkende naar de ontwikkelingen van een volk.
  Volkeren die de vrouw centraal stellen binnen een huwelijk krijgen meer kinderen en daarmee het voortbestaan van een volk.
  Afgelopen decennia is ons geboorte cijfer flink gedaald per gezin. Dat zijn feiten.

  Voor mij is een vrouw net zo belangrijk als een man als individu
  als je discussie breed voert heeft Baudet een punt.
  Echter in onze maatschappij waar de kosten van een woning absurd zijn, met iedereen in het gezin werken om de vaste lasten te betalen.
  Ook vrouwen op de werkvloer hebben is een zege voor de inspiratie en chemie.

  Baudet heeft in beginselen geen ongelijk.

  Niet direct zijn standpunten afbranden als je het verhaal erachter niet begrijpt!

 28. Baudet is een filosoof en met filosoferen kom je er echt niet. Van mij mag hij dus afgaan in het debat met Rutte. Mogelijk dat vele dan ook weer terugkeren naar de PVV, die wel voor ons (volk) op zal komen.

Comments are closed.