Grote overwinning voor anti-EU partijen Engeland, Frankrijk en Italië

Links (donkerrood, groen en felrood) behaalt slechts iets meer dan 1/3 van alle zetels. (Via @EuropeElects)

—————————————————————————————————————————————-

Polarisering Europeanen kan voor flinke botsingen gaan zorgen – Bepaald géén ‘overwinning voor links’, zoals Jesse Klaver beweerde

—————————————————————————————————————————————-

Als flinke pleister op de wonde van de teleurstellende uitslag voor de eurosceptische partijen in Nederland (FvD weliswaar +3, maar PVV en SP raken al hun zetels kwijt) hebben de anti-EU partijen in Groot Brittannië, Frankrijk en Italië fors gewonnen. Vooral de winst van RN leider Marine Le Pen is schokkend voor de globalistische elite in Brussel, want haar partij haalt de linksliberalen van president Macron in en wordt daarmee de grootste.

Ook de Hongaarse eurosceptische premier Viktor Orbán, die al veruit de grootste was, krijgt er nog meer stemmen bij. Uiteindelijk kan toch wat moed worden geput uit de verdeling in het Europese (schijn)parlement, want links blijft –inclusief Timmermans sociaaldemocraten- steken op slechts iets meer dan een derde van alle zetels.

In Groot Brittannië vaagt de kersverse Brexit Party van Nigel Farage zoals verwacht de Conservatieven van de aftredende premier May weg, en wordt in één klap de grootste.

Ook de Europese liberale fractie wint aanzienlijk. Naast hen en de eurosceptici krijgen ook de linksgroenen er flink wat zetels bij, wat vooral ten koste gaat van de sociaaldemocraten, die juist een zwaar verlies boeken.

Overigens raken de christendemocraten nog meer zetels kwijt. In Duitsland halen de groenen voor het eerst de sociaaldemocraten in, en zijn met ruim 20% van de stemmen nu de tweede partij van het land geworden. De rechtse AfD blijft na een beperkte winst van enkele procenten steken op ongeveer 11%.

Polarisering kan flinke botsingen gaan veroorzaken

Al met al kunnen we constateren dat de Europeanen in toenemende mate aan het polariseren zijn. Veel sociaaldemocraten zijn weggelopen naar de extremistische linksgroenen, en veel christendemocraten naar de liberalen en rechtse c.q. populistische vrijheidspartijen. Ook binnen Europa zijn er grote verschillen; zo schuift Duitsland steeds verder op naar links, terwijl Frankrijk juist naar rechts trekt.

In Italië is natuurlijk al enige tijd met succes een even opmerkelijke en interessante mix van rechtse en linkse populisten aan de macht, die vooral een groot wantrouwen tegen Brussel gemeen hebben. Toch zouden de almaar groter wordende meningsverschillen over kwesties zoals meer macht naar de EU en massa immigratie de komende jaren flinken botsingen kunnen veroorzaken.

Bepaald géén ‘overwinning voor links’, zoals Jesse Klaver beweerde

Uiteindelijk kan worden gesteld dat Nederland een behoorlijke vreemde eend in de bijt is met de onverwachte –en dus zeldzame- winst van de PvdA. Die lijkt nu nog meer dan al wordt geschreven vooral te danken aan een combinatie van een uitgekiende campagne van de EC-presidentskandidaat Frans Timmermans en een naar verhouding zeer hoge opkomst onder vooral de oudere PvdA kiezers.

Van een ‘overwinning van de linkse politiek’, zoals GL leider Jesse Klaver donderdag beweerde, is bepaald geen sprake – niet in Europa, en ook niet in Nederland. PvdA, D66, GL en PvdD komen immers op 12 zetels uit, waar CDA, VVD, FvD, CU/SGP er 13 halen (50PLUS staat met 1 zetel een beetje tussen beide blokken in). Dat verschil kan nog drie zetels groter worden als de Brexit in oktober doorgaat, want dan krijgt de PVV mogelijk alsnog 1 zetel, en gaan de andere 2 extra zetels naar de VVD en Forum voor Democratie. (UPDATE 27-5 / 14.30 uur)

 

Xander

Zie ook o.a.:

26-05: NAVO beweert EU te verdedigen tegen ‘Russische inmenging’ Europese verkiezingen
24-05: Zijn kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?
24-05: EP-verkiezingen: Teleurstellende prognose voor eurosceptische kamp
23-05: Onhoudbare schuldenlast het monster in de kast bij Europese verkiezingen
23-05: Peiling onder tienduizenden Europeanen: Driekwart is tegen massa immigratie
22-05: Laffe wanhoopsaanval gevestigde orde om Baudet in antisemitische hoek te zetten
21-05: Naast website ‘De Fouten van VVD’ nu ook ‘De Fouten van CDA’ online
20-05: ‘Loopt Baudet bij debat woensdag toch in val van Rutte?’
20-05: Europese Commissie kopieert George Orwells ‘1984’ in verkiezingsslogan
18-05: Frans Timmermans wil bijna alle vliegreizen binnen Europa verbieden
18-05: Brexit partij vaagt iedereen weg, in peilingen op 35%; Conservatieven slechts 9%
16-05: De Putin-Nazi desinformators willen dat u op 23 mei op de verkeerde partijen stemt
13-05: EU maakt kiezers bang met desinformatie campagne over Russische beïnvloeding
08-05: EU en Arabische Liga besluiten dat bescherming islam en immigratie topprioriteit hebben
02-05: EU president: Rechtspopulisten krijgen na verkiezingen geen enkele hoge functie

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

24

 1. “Tom Hendrix schreef:
  27/05/2019 om 2:25 pm
  @Martin: 9:32 am. Ook ik verwacht de wederkomst van Christus Koning! De politiek gaat het niet oplossen, echt niet.”

  @Tom: ik zou mijn adem maar niet inhouden tot de wederkomst van Christus….en neen, de politiek zal het niet oplossen, dat moet de bevolking doen.

  Ken je dit?
  Bij een zware overstroming van een storm waarbij zijn hele huis overstroomde, heeft een man zijn toevlucht genomen tot zijn dak en hij bidt naar de Heer om engelen te sturen om hem te redden.
  Er passeert een bootje met de buurman die hem aanbiedt hem mee te nemen naar de veilige oever maar hij weigert want hij wacht op de engelen van de Heer.
  Dan vliegt een reddingshelikopter over, de redders laten een touw zakken maar de man weigert het touw te grijpen en zich op te laten hijsen om zich in veiligheid te brengen want hij wacht op de reddende engelen van de Heer.
  Intussen werd het reeds nacht en de man zit nog steeds te wachten op de engelen van de Heer, het water stijgt nog steeds en de man verdrinkt jammerlijk.
  Aangekomen in de hemel vraagt hij aan de Heer waar zijn reddende engelen bleven.
  De Heer zegt: ik heb je engelen gestuurd met de boot en de helikopter maar jij weigerde hun hulp te aanvaarden.
  Begrijp je het?

 2. We zien niet waarom deze europese verkiezingen überhaupt werden gehouden in heel europa: om de indruk te versterken dat het illegale eu wangedrocht enige legitimiteit zou hebben – en nu dus wel verkreeg want er werd immers ‘democratisch’ gestemd…wij mochten niet stemmen over het bestaan van dat dictatoriale eu-gedrocht maar wél over wie de macht nu krijgt en zodoende werd nu ook meteen het bestaan van deze criminele eu-bende gelegitimeerd.
  De europeanen werden erin geluisd, weer.

  @Ramshoren: de situatie in belziek is zodanig ingewikkeld gemáákt om de vlaamse meerderheid te knechten door de franstalige mínderheid al sinds 1830 en dat met de medewerking van (pseudo)vlaamse politici die nog steeds meeheulen met de franstalige minderheid voor graaipostjes.
  Daar diende het cordon sanitair rond de échte vlaamse nationalisten voor: van de politieke macht houden van partijen die opkomen voor de Vlaamse meerderheid – dat kan nu niet meer in stand gehouden worden omdat de kiezer beslist.
  En de kiezer besliste réchts dus zal het cordon moeten opgeheven worden of de Vlamingen komen op straat, ze hebben er genoeg van om uitgemolken te worden door de franstalige minderheid die de Vlaamse meerderheid minacht en jaarlijks teert op 16 miljárd euro transfers van Vlaams belastinggeld.

  Hier zie, een van de grootste vlamingenhaters en ‘christelijke’ verraders, “éminence grise eyskens” (cd&v)wordt dat nog wel genoemd, waardoor de vlaamse stem maar de helft waard is van een waalse stem:
  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/oud-premier-eyskens-cd-v-kan-in-regering-stappen-zonder-n-va~a77d5990/

  Vlamingen hebben geen politieke vertegenwoordiging en nooit gehád, telkens verkochten de “Vlaamse” politici hun ziel en de vlamingen aan de franstaligen voor machtsdeelname en graaipostjes.
  Daardoor hebben we nú een verrot politiek systeem dat om de haverklap geblokkeerd wordt door bedriegers die voorwenden op te komen voor de Vlamingen zoals nva maar in werkelijkheid vlamingenhaters zijn die meeheulen met de franstaligen.

  De vorming van een federale regering met de overwinnaars van de verkiezingen is daardoor onmogelijk gemaakt: Vlaanderen stemde extreem rechts (VB) en Wallonië stemde extreem links (PTB/PVDA)

  De enige optie die overblijft zal confederalisme zijn – ieder zijn eigen potje koken én eigen inkomsten/uitgaven/eígen, autonoom beleid mét eigen budget – maar dan verliezen de franstaligen hun Vlaamse miljárden-infuus waarop ze teren en dát willen ze natuurlijk niet.

  De bedoeling van al die (6!) staatshervormingen was meer autonomie voor de Gewesten. Vlaams/Waals/Brussels
  Er zijn zelfs DURE Vlaamse/waalse regeringen hiervoor opgericht, die veel geld kosten aan de bevolking.

  Maar ook daarvoor zie je dat de vlaamse dievenregering meewerkte aan het verder bestelen van de Vlamingen: ze gingen volmondig akkoord met “meer autonomie, meer eigen bevoegdheden” (volksverlakkerij) maaaaar het budget bleef achterwege – dát bleef ‘federaal’ want de verraders vd vlaamse regering halen dat budget wel opnieuw bij de Vlamingen die zo dubbel bestolen kunnen worden: één keer federaal en één keer voor ‘vlaams’ budget want jah, de vlaamse regering moet toch ‘werkingsmiddelen’ hebben die ze verzuimden te onderhandelen bij de staatshervormingen?
  Zo konden de vlaamse transfers naar wallonië blijven vloeien en heeft de vlaamse dievenregering het perfecte excuus om alleen de vlamingen nog verder uit te persen, te verarmen onder het mom van vlaamse autonomie, dat we uiteraard zélf nog eens moeten financieren ten koste van onze Vlaamse welvaart, zorg, koopkracht, lonen en pensioenen!

  Waarom betalen Vlamingen oa alleen en dúbbel voor zorg door de verplíchte zorgverzekering, die níet bestaat in Wallonië/brussels gewest?? Ons Vlaams deel van die (zorg)koek wordt immers al door de federale uitgedeeld!
  En dat geldt voor álles, Vlamingen betalen dubbel en driedubbel belastingen maar worden steeds meer uitgesloten van hun verworven rechten en krijgen steeds minder ervoor terug, ook nog!

  Met zulke ‘vlaamse’ politici heeft de Vlaming geen vijanden nodig – de grootste vijand zijn de vlaminghaters in de politiek die hun eigen, Vlaamse kiezers, willens en wetens, benadelen, pluimen en verraden voor partij-en eigenbelang.

  De vorming van zowel een federale als vlaamse regering zal dus niet voor morgen zijn want de politiek voelt aan dat regeringen met verliezers vormen om een meerderheid te behalen zonder de overwinnaar VB deze keer niet zal lukken, Vlamingen pikken dat niet meer dus zal het eerst het opheffen van het ondemocratische cordon worden en dan confederalisme, mét budget en regeringsdeelname van VB of belgië barst.

 3. @Sparreboom: 9:52 pm, op 27/5. Heel verstandig van deze Belgen/Vlamingen. Ik zou op dat moment wel Belg/vlaming willen zijn. Wat zijn er toch domme schapen in Nederland, bah.

 4. Vergeet ook mijn land België/Vlaanderen niet waar de enige echte EU -sceptische en nationalistische partij “Vlaams Belang “de grote overwinnaar is van de verkiezingen gisteren en de 2de partij wordt net naast( de minder betrouwbare ) Nationalistische partij NVA. Vlamingen hebben dus massaal rechts gekozen en links en extreem globalisten hebben zwaar verloren.

 5. Het valt mij heel erg tegen dat ons volk niet voor de belangen van Nederland heeft gestemd.
  Terwijl ze dat voorheen wel deden, zelfs massaal. Nou aan mij heeft het niet gelegen.
  We gaan een onzekere tijd tegemoet en dat is dan de wil van het volk, die graag beduiveld wil worden.
  Of zou er toch met de stemmen zijn gesjoemeld?

 6. Het verlies en tegenvallend resultaat voor PVV en FVD is te danken aan de lage opkomst. Degenen die niets met de EU hebben zien geen enkele reden om voor dit orgaan te gaan stemmen. Wat moet je daar? Voor de landelijke politiek zegt dit niks. Wel zijn de anti EU stemmers nog steeds een minderheid dus moet je daar mee leren leven. Nigel Farage heeft wel de grootste partij in Engeland maar 37% is nog steeds geen meerderheid. Nu doet het lachwekkende feit zich voor dat de anti EU partij in Engeland de grootste partij IN het europarlement is geworden. Hilarisch.

 7. @Will 27/05/2019 om 5:33 pm

  Ook de groeten van mij.
  Inderdaad de pvda stemmers moeten in een dwangbuis van de islam worden geplaatst, dan weten ze pas wat er aan de hand is hier in ons land. Agressie, geweld, intimidatie, onveiligheid, woede, mede door toedoen van ons huidige kabinet. Alleen FvD en PVV kon het tij nog keren, maar zoals je zei, de meesten weten niet eens wat het pact van M is.
  Of ze sluiten de ogen, nog nooit zo’n dom volkje gezien waarin ik woon. Maar deze generatie komt er pas achter als het te laat is, en huilen heeft geen zin meer.
  En uithuilen bij mij heeft ook geen zin zin meer. Ik heb goed gestemd en wel op de FvD. Het is een doffe ellende wat merkel heeft bewerkstelligt met haar diep en diep intrieste woorden:
  ‘wir schaffen das’. En rutte kwispelt als een teckeltje (schoothondje) achter haar aan.

 8. België: Ook Het Vlaams Belang gaat van drie naar achttien zetels in het federale parlement. Zou het Cordon-Sanitaire nu voor hen opgeheven worden? Stilzwijgende afspraak om een persoon of partij stelselmatig buiten te sluiten: een ~ rond een politieke partij.

  Democratie betekent toch dat iedere partij mag meedoen? Is de EU dan democratisch die ons al twee Referenda door de neus geboord hebben? Bah! Psalm 2.

 9. Iedereen die op de pvda heeft gestemd moet verplicht worden te verhuizen naar een rijtjes woning met links en rechts naast zich gelukszoekers met 9 kinderen , stom volk die weer eens links hebben gestemd , te gek voor woorden hoe dom die mensen zijn om te stemmen op hun eigen
  ondergang , ja tv kijken gaat voor het inlezen wat er gebeurt als Brussel aan de macht blijft . 9 van de 10 mensen die ik vraag wat het verdrag van Marrakesh is dan weten ze het niet Voor de rest denken ze alles te weten , maar aan de toekomst van de (klein)kinderen te denken daar zijn ze te stom voor . Met niet de groeten van mij. ps , Ik ben van mening dat xandernieuws lezers niet op de ze partijen hebben gestemd , die mensen wel de groeten .

 10. Ik denk dat in Nederland het e.e.a door elkaar is gegaan.
  Dat Timmermans zoveel winst weten te behalen had hij te danken aan het feit dat hij als spitzenkandidaat genomineerd stond. Veel mensen, ongeacht van hun politieke voorkeur hebben zeker gedacht, dat als hij gekozen wordt, kan voor Nederland voordelig uitpakken. Daarnaast een zekere ongeiteresserdheid, naiviteit en misschien ook domheid heeft zo ver geleid, dat ze gewoon puur voor de spitzenkandidaat Timmermans een kruisje zetten. Kort voor de verkiezing las ik ergens, dat zelfs de VVD-ers dachten dat Timmermans ook hen vertegenwoordigde. Daarnaast heeft Timmermans een enorme tam tam om zich heen gemaakt, waarmee hij zeker ook stemmen heeft gewonnen.

  Andere landen hadden daar geen last van. De socialistische partijen, waarvoor hij zich op onze belastingcenten heeft uitgesloofd verloren achter elkaar en niet zo een klein beetje ook.

  Wat Baudet betreft, persoonlijk was ik verbaasd, dat na het debat iedereen praatte over succes, de ene gaf meer punten aan hem, de andere meer punten aan Rutte. Ik heb het hele debat utgekeken en zelf vond ik het geen succes.

  Rutte was zoals altijd gehaaid, bijna agressief te noemen en vanuit ervaring natuurlijk gooide hij onderwerpen in de discussie, waar Baudet niet altijdl goed mee was weeggekomen.

  Hij had wel goede opmerkingen, maar hij was door Rutte ondergesneeuwd met lariekoek wat veel tijd in beslag nam. Onderwerpen zoals het afsluiten (met name hoe afsluiten) van de binnengrenzen, het tema Nexit had hij op een andere, slimmere manier moeten aanpakken, mede vanwege het feit, dat beide onderwerpen op het moment niet relevant waren en de uitvoering daarvan t.z.t, als het zo ver was gekomen, van alles en nog wat zouden afhangen. Het was gewoon dom van hem om daarop inhoudelijk in te gaan.

  De persoonlijke vragen tussendoor vond ik gewoon belachelijk. De vragen die Baudet aan Rutte stelde was ook niet echt handig, want daarmee heeft hij hem de mogelijkheid gegeven om zichzelf telkens nog meer in de schijnwerpers te zetten.

  Terwijl Rutte iedere seconde benut heeft om zijn verhaal kwijt te raken, Baudet wachtte met zijn antwoord elke keer net een paar seconde te lang, hetgeen bij mij overkwam of hij, te relaxed was of hij onder de invoed van een calmeringsmiddel was.

  Het is natuurlijk nog een jong partij, hij moet nog heel veel leren en met deze uitslag zal hij inmiddels ook zijn achtergekomen dat ook zijn partij moet heel veel doen om de kiezers aan zich zelf te kunnen binden en vasthouden. En dat hij beter op zijn utspraken moet letten, zeker als hij achteraf niet in staat is om het te kunnen verdedigen, zoals die over de positie van de vrouwen.

 11. @Martin: 9:32 am. Ook ik verwacht de wederkomst van Christus Koning! De politiek gaat het niet oplossen, echt niet.

 12. Ben ik de enige die het niet zo door een roze bril ziet?

  De EU kiezers bij elkaar opgeteld hebben gekozen voor dat wanstaltige midden, Verhofstadt wint en kan wel eens de nieuwe Juncker gaan worden. Als de nieuwe prognose correct is krijgen de partijen van Merkel 178, Timmermans 147 en Rutte 101 = 426 zetels, dus ruimschoots een meerderheid om Europa verder te laten volstromen naar de wens van de islam gedomineerde VN en terrorist Soros. De realisten in de nieuwe EU kunnen makkelijk worden genegeerd zoals de PVV in Nederland en Vlaams Belang in België. De slapende kiezer heeft de olifant in de kamer nog steeds niet gezien en stemt weer zoals gebruikelijk voor eigen portemonnee, zie de winst van de Liberalen, 33 zetels erbij.Voordeel is dat Timmermans zijn progressieve coalitie vermoedelijk kan vergeten maar aan de andere kant, de christenen doen altijd braaf met iedere richting mee om toch maar te kunnen regeren, dus? Een coalitie van Links, Groenen, Liberalen en Christenen zou op basis van deze prognose op bijna 500 zetels uitkomen. Europa kiest voor islamitisch EurAfrika. Bravo kiezers! Ik ga maar nadenken om af te reizen naar Zuid Amerika, misschien straks nog het enige continent dat weerstand biedt tegen de Satanische drie-eenheid van Links, Groen en Islam.

 13. En u denkt dat het in NL eerlijk verlopen is Heb er zelf mijn twijfels over

 14. Inderdaad maar of het iets zal opleveren is nog maar de vraag! Shalom

 15. Ook in Denemarken is het anti massa-immigratie sentiment flink gegroeid.

 16. Den Haag is de vreemde eend in de EU

  De echte Nederlanders niet, dat zijn vechters voor eigen gezin, grondgebied, veiligheid, gezondheid, vriendschap, liefde.

  Iedereen die hier komt aanwaaien, gaan we hartelijk weer uitzwaaien.

 17. Ik hoop dat de Nederlandse kiezers hiervan geleerd hebben, elke stem is belangrijk. Stem gewoon. Dan waren de eurosceptische partijen nog groter geworden.
  Elk stem telt.

 18. Ook allochtonen hebben hun stem uitgebracht en hebben velen strategisch gestemd op de PvdA vanwege de migratantenpolitiek. Landelijk stemmen vele moslims op DENK en de PvdA, nu eensgezins PvdA.

 19. De onderlinge tegenstellingen binnen de EU zijn alleen maar groter geworden na de verwachte winst van de populistische partijen, met Nederland als enige uitzondering.

  Zelfs het duo Merkel & Macron komt onder druk te staan nu Marine Le Pen de leider is van de grootste partij in Frankrijk. Het zou wel eens het einde kunnen inluiden van de voorheen zo innige samenwerking tussen Duitsland en Frankrijk op het gebied van de geplande omvolking en islamisering van Europa.

  Hopelijk nog dit jaar zal de PVV alsnog haar zetel krijgen in het Europees parlement. Wat overigens niet wegneemt dat deze partij wat moet gaan doen aan haar imago en de speerpunten van haar programma. Uittreding uit de EU moet worden geschrapt, want dat is een gepasseerd station nu de Brexit al drie jaren bezig is en het Engelse volk nog steeds in onzekerheid verkeert hoe dit in de praktijk gaat aflopen.
  Het Timmermans-effect laat zien dat wij liever in de EU blijven en dat alleen een referendum zoals het Forum wil daar een einde aan kan maken.

  De voormalige Oostbloklanden hebben nu voorgoed een aparte status binnen de EU en eigenlijk is er nu al sprake van een tweedeling en daar kan zelfs Timmermans niets aan veranderen als hij straks zijn beloning (Judaspenningen) opeist voor zijn strijd tegen het populisme.

  Na Italië is nu Spanje de zwakke onderbuik van Europa geworden nu de socialisten daar de grootste partij zijn geworden. Die zullen dus gewoon doorgaan met het opvangen van nepvluchtelingen en ze vervolgens doorsturen naar het noorden van Europa.

  Hopelijk verdwijnt het Timmermans-effect als sneeuw voor de zon als er nieuwe stromen vluchtelingen gaan zorgen voor nog meer terreuraanslagen, nog meer criminaliteit en het uithollen van onze verzorgingsstaat.

  Zo niet, dan is het volk van Europa zelf verantwoordelijk als dit hele scenario gaat uitdraaien op een Europees Islamitisch Kalifaat met als ‘bonus’ het niet geringe risico op een bloedige burgeroorlog.

 20. Er zal nog heel wat uit te vochten zijn, maar het is een begin. Hopelijk zullen voor de functie van Juncker meer kandidaten zich melden die hun hersens en hart voor Europa op de juiste plaats hebben en laten wij vooral hopen, dat geen van de huidige spitzenkandidaten (Timmermans of Weber) gekozen zal worden. Dan maakt Europa een kans om zich te herstellen. Heel heel erg jammer voor de verloren tijd en moeite en de miljarden belastinggeld die door het raam zijn verdwenen in plaats van om het aan de verdere ontwikkeling en voor de echte versterking , w.o. de grensbewaking van Europa besteed hebben. In elk geval de zon schijnt vandaag vrolijker.,

 21. Eindelijk worden de globalisten gestopt !!! Allelujah !!!

  GHopelijk komt de Sovjet Unie van Europa er nooit !

 22. Ongelovelijk dit,
  Wat is er hier in ons land aan de hand.
  Vol goede moed heb ik en andere leden van onze familie op FvD gestemd en ik dacht echt dat ook vele anderen dat zouden doen.
  En wat blijkt: men stemt masaal op de PvdA.
  Men wil hier dus nóg meer Europa en dus nóg meer klimaatbelastingen en alle ellende die daar aan vast zit, nóg meer immigranten en nóg meer bemoeienissen uit Brussel en dus nóg minder eigen cultuur.
  Ik had dit totaal niet verwacht en kan het dan ook amper geloven.
  Wat is er toch met mijn mede Nederlanders?
  We stemden tégen de Europese grondewet, tégen Oekraïne en amper een paar weken geleden massaal op FvD en nu?
  Op dit cruciale moment de PvdA??? Frans Timmermans???

  Ach ja, het staat natuurlijk allemaal al beschreven in de Bijbel, dit is weer een bevestiging dat we het niet van ons, de mens moeten hebben maar alleen van de Allerhoogste de Heere God.
  Ik kijk nu nóg meer uit naar de dag dat Hij terugkomt en Zijn plaats inneemt als Heerser over alles.
  Tot die tijd bid ik dagelijks dat het hier onder het linkse bolwerk leefbaar blijft.

 23. Als Brexit een feit is, zijn de Euroskeptische partijen plus de partijen die minder macht willen en willen hervormen zwaar in de minderheid en zullen we een Europees leger krijgen en Europese belastingen, met andere woorden: een Europese superstaat….

 24. De maandagmorgen begint goed voor mij. Er bestaan nog gelukkig realisten in Europa, met name dus in Engeland, Frankrijk en Italië.

Comments are closed.