Zijn veel kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?

We schijnen als volk een soort EUSSR te willen, en zullen die dan ook krijgen. Afbeelding: (2).

—————————————————————————————————————————————-

‘Autoritaire Brussel verraadt Europese geest van innovatie en vrijheid’

—————————————————————————————————————————————-

Van veel partijen, lijsttrekkers en media heeft de Nederlandse kiezer continu te horen gekregen dat een sterke Europese Unie noodzakelijk is om onze welvaart te behouden, en concurrerend te blijven ten opzichte van vooral China en de VS. Mogelijk dat veel kiezers in deze drogreden zijn getrapt, want een blik op de statistieken leert dat de meest welvarende landen in Europa geen lid zijn (geworden) van de EU: Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Ook op wereldschaal zien we geen oorzakelijk verband tussen welvaart en grote unies en machtsblokken – integendeel, Singapore, Taiwan, Zuid Korea en Nieuw Zeeland zijn allemaal kleine landen die op eigen houtje zeer welvarend zijn geworden.

Handel, cultuur en wetenschap gebaat bij versplintering

De voorstanders van een politiek verenigd Europa, een Europese Superstaat, die gisteren (met uitzondering van D66) de verkiezingen in Nederland hebben gewonnen, vergeten zoals zo vaak naar de geschiedenis te kijken. Sommige eurofielen vergelijken de EU graag met het Romeinse Rijk, maar volgens historici nam de Europese handel na de instorting van dat feodale imperium juist flink toe.

Daarna volgde vanaf de Middeleeuwen een lange periode met een zeer versplinterd Europa vol kleine landjes en ministaatjes. Desondanks bloeiden de handel, cultuur en wetenschap verder op, en groeiden minuscule staten zoals ook Nederland uit tot wereldspelers en –beheersers van formaat.

En was er dan een onderdrukker zoals de Franse koning Louis XIV, die het land op de rand van de afgrond bracht, konden de slachtoffers –in dit geval protestanten- vluchten naar veilige vrije havens zoals Zwitserland, Nederland en Engeland.

Juist bij gebrek aan politieke eenheid kon ons werelddeel geregeerd worden door een groot aantal kleine, soevereine, verdeelde en met elkaar concurrerende landjes. Dit stimuleerde talent en kapitaal, en bevorderde een zekere politieke discipline, wat alle ruimte bood aan de handel, vrijheid en wetenschap.

Renaissance?

Dat de Franse president Macron uitgerekend de ‘Renaissance’ aanhaalt in zijn campagne om een Europese Superstaat te promoten laat zien hoe weinig hij begrijpt van de geschiedenis. De Renaissance ontstond in een extreem verdeeld Italië, dat in die tijd tal van kleine stadsstaatjes telde. Volgens de Schotse filosoof David Hume was juist deze verdeeldheid de drijfveer voor de ontwikkeling van hoogstaande kunst en de wetenschappelijke vooruitgang.

Veel andere beroemde denkers, zoals Benjamin Constant, Motesquieu en Alexis de Tocqueville waren ervan overtuigd dat de toen verworven vrijheden het beste door kleine onafhankelijke staten konden worden gewaarborgd, en niet door één groot verenigd rijk of imperium. Eurofielen halen vaak de Tweede Wereldoorlog als argument vóór de EU aan, maar die ontstond nu juist door een vergelijkbaar streven naar één alles en iedereen omvattend ‘Reich’.

Autoritaire Brussel verraadt Europese geest van innovatie en vrijheid

De Europese Unie is een kartel van regeringen die juist streven naar zo’n groot verenigd imperium, dat historisch vrijwel altijd negatieve gevolgen heeft voor de welvaart, ontwikkeling en vrijheid. Het autoritaire Brussel en diens opgelegde politieke, bureaucratische en fiscale standaardisering zijn juist een verraad van de oorspronkelijke Europese geest van innovatie, die enkel bloeit bij zoveel mogelijk gedecentraliseerde macht en een groot aantal institutionele, politieke en economische concurrenten.

Intellectuelen Nathan Rosenberg en Luther Earle Birdzell vatten de bloei van het Westen als volgt samen: ‘De voorspoed van een beschaving hangt af van de uitbreiding van open handel op een politiek gefragmenteerd territorium. Toegepast op onze regio (Europa) leidt dit recept ertoe dat de droom van een Europa met honderdduizend Liechtensteins de voorkeur moet hebben boven de dystopie (oftewel nachtmerrie) van een continentaal overspannend imperium.’

Nederlanders stemden voor tirannieke dictatuur

Toch lijken de meeste Nederlanders de gestage opbouw van zo’n imperium, waarin wij als land en volk tot niets meer dan een kleine onmondige provincie zijn gereduceerd, helemaal prima te vinden. De stemmers op dat partijkartel moeten zich dan ook realiseren dat de onvermijdelijke ondergang van dat imperium met rasse schreden dichterbij komt. De onderdrukking en bestraffing van lidstaten die op sommige terreinen hun eigen beleid willen blijven bepalen (zoals Polen en Hongarije) is namelijk reeds een voldongen feit.

Weg soevereiniteit, weg onafhankelijkheid, weg zelfbeschikkingsrecht, weg vrijheid – leve de EU, de herlevende socialistische Sovjet Unie? Daar lijkt het helaas wel op, maar dat zal –niet meteen volgend jaar, maar ook niet over pas 50 jaar- lijden tot de onvermijdelijke chaotische en mogelijk ook gewelddadige ondergang die vroeg of laat iedere tirannieke dictatuur wetmatig moet ondergaan. Mogen onze (klein)kinderen ons vergeven voor de kapitale fouten die gisteren opnieuw in het stemhokje zijn begaan.

 

Xander

(deels gebaseerd op)(1) The Mises Institute via Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, Finn Skovgaard, licentie: Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication

Zie ook o.a.:

24-05: EP-verkiezingen: Teleurstellende prognose voor eurosceptische kamp
23-05: Onhoudbare schuldenlast het monster in de kast bij Europese verkiezingen
23-05: Peiling onder tienduizenden Europeanen: Driekwart is tegen massa immigratie
22-05: Laffe wanhoopsaanval gevestigde orde om Baudet in antisemitische hoek te zetten
21-05: Naast website ‘De Fouten van VVD’ nu ook ‘De Fouten van CDA’ online
20-05: ‘Loopt Baudet bij debat woensdag toch in val van Rutte?’
20-05: Europese Commissie kopieert George Orwells ‘1984’ in verkiezingsslogan
18-05: Frans Timmermans wil bijna alle vliegreizen binnen Europa verbieden
18-05: Brexit partij vaagt iedereen weg, in peilingen op 35%; Conservatieven slechts 9%
16-05: De Putin-Nazi desinformators willen dat u op 23 mei op de verkeerde partijen stemt
13-05: EU maakt kiezers bang met desinformatie campagne over Russische beïnvloeding
08-05: EU en Arabische Liga besluiten dat bescherming islam en immigratie topprioriteit hebben
02-05: EU president: Rechtspopulisten krijgen na verkiezingen geen enkele hoge functie
14-02: Westerse staatspropaganda verdringt via media onze vrijheid van meningsuiting (/ Mensen en partijen die anders denken over klimaat/energie, immigratie, islam, Rusland en militaire interventies worden planmatig gedemoniseerd – Zogenaamde ‘feiten check’ artikelen en afdelingen van media juist garantie voor propaganda)
12-02: Frankfurter Allgemeine plaatst artikel rond vraag ‘Een Nazi EU?’ (/ Net als destijds Hitler wil Brussel niets weten van ‘verkeerd’ nationalisme – Burgers komen in opstand tegen autoritaire eurocraten)
06-02: ‘Sovjet’ censuur bijna een feit: EU presenteert propaganda richtlijnen voor alle media / ‘De EU-richtlijnen eisen van journalisten het publiek te desinformeren’ – EU en techgiganten treden samen op tegen ongewenste meningen)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

38

 1. EU = een vooraf bedachte programma om rijken rijker te maken en armen armer. En de feiten zijn inmiddels al feitelijk en aanwijsbaar. Arbeidsmigranten die de banen overnemen van goed op geleidde mensen in Noord Europa.

  EU is er nooit geweest voor de algehele verbetering voor iedereen.

  Dat er vrijere handel is prima niks mis mee, maar dat gelijk alle grenzen massaal zijn open gegooid was de grootste fout. en als dat zo blijft OOK de ondergang voor de EU op termijn.

 2. @Tigron: 6:55 pm, op 24/5. Doet U maar nummer 2, wat mij betreft. Te dom om te doorzien hoe we belazerd zijn en worden door de kartelpolitici.

  @ Nieuw Begin: 9:56 pm. Ook mee eens. Van de mensheid en de politiek verwacht ik weinig tot niets meer. Ik wacht op Christus Koning.

 3. Iemand schreef hier dat er met de uitslag is gesjoemeld. Ik kan denk ik wel zeggen dat dit niet het geval was. Ik heb zelf meegeholpen met stemmen tellen en de verhoudingen weerspiegelen wel de voorspelling die zeker niet er niet ver naast zal zitten.

  Helaas, zijn er veel te weinig mensen die kritiek hebben, ook vooral weggebleven. Het heeft met twee dingen te maken, n.l.:

  a) Er zit geen echte bekendheid in op rechts die zitting neemt.
  b) Op links is dit dus wel in de vorm van Timmermans en vooral een paar weken vooral gepromoot door de linkse publieke omroep. Timmermans heeft dus vooral een gezicht en daarop is gestemd. Helaas is bij de meerderheid van de kiezers het domme ervan dat ze denken dat een stem op rechts niets uit zal maken en vele Timmermans kiezers, want dit staat zelfs los van de PvdA, zijn te simpel het gevaar van dit mannetje te zien. Dit soort leiders vallen onder de categorie van “veelvraten”.

  Spyfromthesky

 4. Ik denk dat veel moslims zijn gaan stemmen. PvdA was vroeger al een partij waar ze op stemden.
  Europa is toch al vol met moslims, ze hebben niks te verliezen en voelen zich hier veilig. PVV moet echt met een programma komen, waarin de mensen zich in kunnen vinden.
  Moslims worden hier gepamperd, hoge pieten gaan met hun eten’Iftar’. wij zijn haram, zij zijn halal. Alles was haram is moet verdwijnen. Hulp aan de isis weduwen. Waar zijn we mee bezig. Als die kinderen van die vrouwen hier op de basis school komen, wordt het een leuke boel.
  Ik wens ze veel plezier, Het is eindtijd mensen. Blijf dichtbij de Here Jezus.

 5. Een aantal mensen op deze site hebben het spel door, zoals Martin Vrijland het zo kleurrijk verteld; “politiek en media poepen op het volk met nep verkiezingsuitslag EU verkiezingen (PVDA wint ineens) zie http://www.martinvrijland.nl

 6. Het blijft natuurlijk allemaal vrij speculatief al dat gepraat over welvaart dankzij de EU en de eventuele heilzame gevolgen van een ontbinding van de Euro.
  Opmerkelijk is natuurlijk de welvaart die een landje als Singapore al tientallen jaren kent,al lijkt dat nu wat tanende.Er wordt wel gezegd dat nederlandse adviseurs daar een belangrijke rol in hebben gespeeld.
  De haven van Rotterdam,Amsterdam en Schiphol zijn voor ons zeker ook een bron van welvaart,maar ik vraag me toch af of dat op langere termijn in en zelfstandig Nederland haalbaar is en of we dat moeten willen.
  En dan zouden we meer moeten denken aan een afscheiding van de randstad.
  Ik zou het liefst een sterk Europa zien,dat het ook aandurf de VS het hoofd te bieden en een goede relatie met Rusland heeft,maar dat zit er natuurlijk nu ook niet in.
  Verschrikkelijk als je iemand als Rutte daarover hoort,maar ik denk dat hij door bijvoorbeeld Baudet als Ruslandknuffelaar weg te zetten een aantal mensen aan het twijfelen heeft gebracht en ertoe gebracht heeft niet op FvD te gaan stemmen.
  Ik vond ook dat Baudet wat louche overkwam met dat baardje en hij zou wat beter toneel moeten leren spelen en wat minder gefronst kijken bij zijn uitspraken.
  Maar dat is verder niet mijn zaak.Ik heb niet de indruk dat FvD oplossingen biedt,net zo min als alle andere partijen op dit moment.
  Ik vind het eigenlijk ook wel beter zo met 3 zetels.

 7. Ik ben het met Peggy eens, dat we in een land van naïeve idioten leven. Velen zijn weer massaal ingetrapt in de mooie “verkoop” praatjes van o.a Frans Timmermans. Ze leren het maar nooit!. Het gaat precies als bij de Tweede Kamer verkiezingen. De “marktkoopman” uithangen om zijn waren aan te prijzen. Is de buit binnen, dan moet het domme volk zijn mond houden. Jammer, dat de PVV verlies heeft geleden. Misschien moet de toonzetting van Geert veranderen en moet de PVV een ledenpartij worden.

 8. Voor onze welvaart ? Hoe komisch kan men zijn de meeste Europeanen zijn juist aan het verarmen door hun hoge energieprijzen zoals in Vlaanderen . Shalom

 9. Als een bus vol met mensen en twee bestuurders een verkeerde weg ingeslagen hebben en het pas opgemerkt wordt wanneer de tweede bestuurder het stuur overneemt.
  Omdraaien kan niet omdat de ganse tijd op een enkele weg gereden wordt.
  Het goed maken zal lang duren en kan alleen maar via bestaande en kronkelige wegen.

  Dat is wat er nu gebeurd met ons leven.
  Het zal lang duren tot wij weer op de oorspronkelijke weg geraken, dank zij ons blindelings vertrouwen in bestuurders
  Die om duistere reden ons naar de afgrond rijden.

 10. Eigenlijk is de anti eu oppositie nu helemaal kapot gemaakt. FVD heeft de pvv helemaal leegezogen. Weet niet of dat de bedoeling was of dat het juist een aanvulling op de PVV zou moeten zijn in eerste instantie.
  Er zit niks anders op dan dat de PVV samen met Forum gaat. Forum voor Democratie en Vrijheid! En zich echt bezig gaan houden om alle thuisblijvers achter zich aan te krijgen. Dus geen extreem rechts gebral en ook geen Leids studenten gezever. Alleen zo zie ik nog wat hoop. Breng ook de vuile was eens naar buiten. Wilders weet hoe het eraan toegaat bij de VVD dus ook wat het daglicht niet kan verdragen. Over Rutte en zn pedo vriendjes is toch vast iets belastends te vinden! Of doen alle politici eraan mee? Of die rijke stinkert die de VVD uitnodigd in zn vakantiehuis in Frankrijk. BEN VERWAAYEN
  Dan die zogenaamde christelijke partijen. Kun je ook de vloer mee aanvegen lijkt me. CDA de boerenpartij zeggen ze. Maar hoeveel boeren zijn er nog over door al die jaren van CDA bestuur? Ze eten elkaar op totdat er een stuk of wat over zijn die als een soort multinational door het leven gaan. Dan het aantal zelfmoorden bij de boeren, heel christelijk allemaal! Bovendien de kindermishandeling die in vele zogenaamde christelijke instellingen gebeurt. Is vast wel te linken aan de christelijke partijen die graag de andere kant opkijken.
  Breng zelfs de koning ten val als het moet. Maar er moet iets gebeuren anders is het over en uit!

 11. Sjonge ,sjonge wat een teleurstelling weer wat een deceptie,ik heb wel gestemd! Maar vraag mij wel af of dit mijn laatste keer zal moeten zijn.Ik word schijtziek van dit politieke klimaat en en zijn leugens en verraad aan eigen cultuur en volk.Zoals anderen al terecht melden wat een dom volk die Nederlanders zijn nog te beroerd om zich eens echt te verdiepen in deze megaglomane gedrocht van de Europese staat .Kreeg van de week nog een filmpje via whatsapp over wat die parlements leden verdienen en kunnen declareren ongelofelijk wat worden wij belogen en bedonderd.En bij onze cao`s kan er nauwelijks 1 a 2 procent bij om de koopkracht te behouden.
  Terwijl onze banen slechter betaald worden en het makkelijker gemaakt word om mensen te ontslaan. En dan vinden het gek dat veel mensen ontsporen en diep in de schulden zitten. Plus de multiculti die ons door de strot geduwd word en dan ook nog een minister hebben die de zware misdaadcijfers verdoezelt onder het kopje algemeen. En dan ook nog lezen dat die lafbek van V.De Graaf helemaal niet van plan was/is om te emigreren maar doodleuk wel via rechter bedongen heeft om onder een aantal voor hem vervelende plichten uit te komen. Als je dat met zaken vergelijkt zoals de Deventer moordzaak waar de verdachte onschuldig is maar kapotgemaakt word, terwijl een bewezen moordenaar van een politicus doodleuk tegemoet gekomen word. Wat een wereld waarin wij leven. Maar èèn ding doet mij wel goed en dat is de reacties op sites als deze maar tenminste nog niet iedereen in slaap gedommeld is.

 12. De jeugd die vanaf de jaren 90 geboren zijn kennen Europa niet zonder EU en euro. Die kun je dus van alles wijsmaken, ook door schoolboekjes te herschrijven. Zo gemakkelijk is het. Er wordt door politici geroepen dat dankzij de EU er al 70 jaar vrede in Europa is. Iedereen gelooft dat. Maar wat is er dan met Joegoslavie gebeurd? En met Kososvo? En met noord Cyprus? En met Donbas, na de door EU leiders gesteunde moordpartijen op het Maidan plein in Kiev? De criminele massa-invasie uit Afrika en het MO? Gele Vestjes worden door de Franse politie aangevallen, verwond en soms zelfs vermoord. Om het dan maar niet over oorlog in Afghanistan, Iraq, Lybie, Syrie en Mali te hebben waar onze EU landen ook deel aan hebben genomen. Vrede, ja, ja..

 13. Tip: doe geen zaken met mensen waarvan u weet dat zij pro-EU / links zijn. Doe voor zover mogelijk aan ruilhandel en/of betaal cash. Vermijd linkse steden als Utrecht en Amsterdam. Alle kleine beetjes helpen.

 14. Bob @ 4/5 .

  Niet alleen de kinderen . Deze generatie zal er ook aan moeten geloven. Met voorbedachte raden hebben de eurofiele deze generatie met succes stom gemaakt . Een ieder die de kans heeft om te emigreren naar b.v New Zealand of Australia moet daar nu aan gaan denken .

  Alhoewel New Zealand een socialistische regering heeft zal deze bij de vol g ende verkezingen er uit gekiep worden en zal de trent van Australia volgen ,die zonet hun rechtse regering een ander termijn gegeven heeft met 78% van de stemmen .

  De Hollanders kunnen nog veel leren hoe er met de socialisten daar wordt om gegaan .

 15. We worden geregeerd door lui die in sprookjes geloven, bijv. dat de islam een wondermooie wereld is vol pais en vree, maar in God geloven ze allang niet meer. Wel in Bach, maar was dat ook niet zo n nare blanke europeaan? Daar moeten ze nog wat op verzinnen.

 16. Bob Fleumer schrijft: “wat een donkere dag voor de toekomst van onze kinderen”.
  Onze kinderen die het geen biet interesseert. Onze kinderen die de godganse dag aan hun SmartPhone geplakt zitten. Onze kinderen die “If you can’t beat them, just join them” hanteren. Onze kinderen die voor het merendeel rood/groen/links geïndoctrineerd zijn. Laat ze later maar gezellig op de blaren van hun naïeve passiviteit zitten. No merci.
  (En ja. Ik heb kinderen en kleinkinderen)

 17. heb mijn tijd beter besteed
  neus gepeutert, oren schoon gemaakt
  nagels geknipt

 18. Europa superstaat, een grote luchtballon, gefinancierd door banken waarvan de directeur dictator is Soros
  Hij moet het zijn die de rode leiders en hun campagnevoering financieren.
  De regelgeving lijkt op communisme net als in China, alles van de overheid.
  Ook Sovjet Unie met propaganda censuur. Geen vrijheid dus.
  En dan slaaf worden van de islam cultuur.
  De vreselijke benauwdheid waarvan de Bijbel spreekt?

 19. 22/05/2019 om 9:14 pm
  Nadat morgenavond de stemhokjes gesloten zijn en het wachten op de uitslag is begonnen, denk ik dat als de uitslag bekend is, ik weer bevestigd wordt in m’n standpunt, dat ik in een land vol naïeve idioten woon. Dus nogmaals een oproep, stem aub op FvD of de PVV.

  Bovenstaande reactie plaatste ik enkele dagen geleden, helaas is toch gebeurd waar ik al bang voor was. Het grootste gedeelte van de Nederlanders heeft een grote mond en ligt over vanalles te zeiken, en vinden ook dat er iets moet veranderen, maar als het erop aan komt dat ze er iets tegen kunnen doen, in dit geval via de Europese verkiezingen, laten ze het weer afweten omdat ze in feite bang zijn voor verandering.
  Ik leef dus echt in een land vol idioten.

 20. @ Gunter 24/05/2019 om 3:53 pm

  Ook toen werd al niet meer geluisterd naar de zeer begaafde Prof Smalhout. Dankzij Prof. Smalhout werd wereldwijd de narcose zeer veilig door (wettelijk) verplichte monitoring van het CO2 percentage in de uitademingfase van de ademhaling , de zogenaamde capnografie. Samen met Prof Kalenda heeft hij uitputtend gedocumenteerd en gepubliceerd in alle toonaangevende wetenschappelijke instituten.
  Maar hij was ook een zeer groot kenner van de Bijbel en trouwens de gehele Joodse , religieuze en seculiere samenleving. en gaf na zijn verplichte pensionering ( hij werd gedwongen om te stoppen met werken wat hij juist niet wilde want de anesthesie had zijn hart ! ) op verschillende plekken in ons land lezingen in kerken over Bijbelse onderwerpen.
  Het ontroert me dat hier op XN een bijdrage van hem staat.
  Als Christen weet ik dat hij nu in het Nieuwe Yerusalem voor eeuwig bij God mag zijn Die hij 9, Bob, diende met zijn hele wezen en op uiteenlopende wijze!
  Moge zijn (geestelijke) nalatenschap toch velen inspireren de Heer ook te volgen in de moderne tijd waar de antichristelijke machten een acute bedreiging vormen voor een welvarend en vrij Nederland en ik weet dat de Professor dit toen al heeft voorzien en ook hem een moedeloosheid heeft bevangen t.a.v. het politiek functioneren op continentaal niveau. Uitermate triest hoe Nederland gisteren heeft geroepen: ‘weg met ons’. De laatste kans ook verkeken? Misschien nog 1 troost: NL stelt gelukkig niks voor in het EU parlement. Het zijn toch Duitsland, Frankrijk, Italië en Polen die het meest gewicht in de schaal leggen en de rol van NL als gidsland kan ook de PvdA wel vergeten. ( 27 stemmen tussen ruim 750 andere!)
  En nee, niet de EU brengt ons ware vrede, en dat vergeten helaas zelfs de Christelijke organisaties die binnen allerlei verbanden vaak met de beste bedoelingen het goede trachten te zoeken. Maar er staat geschreven: als ik het goede wil staat het kwade me bij. Dat geldt blijkbaar vooral in de politiek nietwaar Segers?

  @kim 24/05/2019 om 4:51 pm

  Helaas helaas, vluchten kan ( bijna ) niet meer. Inderdaad Kim!

 21. Verkiezingen zijn een zoethoudertje die ons moeten doen geloven dat wij nog in een democratie leven. Maar mensen, U moet toch inmiddels wel begrijpen, na het afwijzen van verschillende referenda, dat wij niets meer te kiezen hebben en dat de tijd van zoet houden voorbij moet zijn en wij ons van onorthodoxe middelen moeten gaan bedienen om verandering te brengen. Als wij nog langer blijven geloven in de door hen bedachte systemen vrees ik dat wij aan de vooravond staan van de verschrikkelijke gebeurtenissen vergelijkbaar met de terreur in de toenmalige Sovjet Unie onder Stalin. Europa zal rood kleuren van ons bloed.

 22. dan was het boek van george orwell 1984 een geniaal boek,niet helmaal hetzelfde maar met dezelfde doelstelling,straks volledige controle ,maar helaas voor hun houden dat soort systemen het niet lang uit,timmermans en consorten leven in hun eigen illusie,en zo moeten vooral doorgaan rusland uit te dagen,Ukraine in de navo nog beter vooral doen,ga nog verder,staat poetin binnen een week in berlijn en reken niet op hulp van amerika,ach misschien wel oorlog is geld verdienen voor de banken,wall street naar 50,000 ha ha

 23. Ik zie in de exitpolls maar 2 mogelijke conclusies;
  1, Er is gesjoemeld met de stemmen.
  2, Het merendeel van de Nederlandse bevolking is nog te stom om voor de duvel te dansen.
  Het Turkse kalifaat ging kapot.
  Byzantium ging kapot.
  Het Romeinse rijk ging kapot.
  Het rijk van Napoleon ging kapot.
  Het Duitse rijk ging kapot.
  De Sovjet Unie ging kapot.
  Het Amerikaanse ‘rijk’ gaat kapot.( de tekenen aan de wand zijn daar)
  De EU gaat ook kapot. ( Het merendeel van de Nederlanders moet eerst nog wakker worden)
  Het gaat de meesten hier nog te goed, weliswaar met mopperen en klagen, maar uiteindelijk zal iedereen gaan beseffen dat ze slaven zijn geworden, niet meer van Nederland maar van de EU.
  Wat is de eigenlijke boodschap ook al weer van de EU?
  “maak veel kinderen, studeer als ’n gek, werk kei hard, draag belasting af en,
  zeg ons na: Ik ben vrij………..

 24. Kiezers zijn hooguit om de vier a vijf jaar interessant. Voor de rest raak je die dwazen flink in hun welvaart. Dat vinden die dwazen prettig.
  De geschiedenis herhaalt zich.

 25. Domheid en naïveteit regeert de wereld en zeker ons continent en ons kiesvolk/stemvee maar ook onze overheid. Geen enkel benul van de gevaren die op ons afkomen, die zijzelf veroorzaken door een volslagen doorgeslagen politieke correctie en open grenzen..

 26. Verbreed je je gezichtsveld, dan kun je ook naar de EU kijken vanuit andere raamwerken dan alleen het economische.
  Kijk eens naar de EU vanuit een juridisch perspectief. De eu is het middel om wetten voor een slordige 500 miljoen burgers te harmoniseren en dicteren.
  Combineer dat met het elektronische/technocratische gezichtspunt, dan verschijnt er een nieuw fenomeen: de elektronische grens !
  Deze grens komt steeds sneller en helderder in zicht. Een elektronische grens is een nooit vertoond controlemiddel in de geschiedenis van de mensheid.
  Middels een onzichtbaar netwerk hebben de burgers (relatief) kort geleden in alle onwetendheid toestemming gegeven aan circa 1000 “vertegenwoordigers”, die zich alleen maar inzetten voor wetgeving!!!!!!! Herhaling: zij “produceren” alleen maar wetgeving (en propaganda)
  Deze groep is concreet de bron van waaruit de kloof tussen arm en rijk gevoed wordt.
  Op zijn beurt wordt deze “vertegenwoordigende bron” weer gevoed door een nog weer kleinere (politiek ongekozen) groep multinationale Corporaties (uit latijn: corpus/levenloos lichaam).
  Verontrustend genoeg stemmen die 500 miljoen EU burgers WEL dagelijks met de portemmonaie (economische welvaartsverslaving) voor deze “bron”. Met iedere multinationale aankoop voeden 500 miljoen EU burgers dagelijks deze economische kracht, totdat het een allesoverheersende macht is.
  Het economisch perspectief om de EU in te bezien, is een brilliant (PR / propaganda) rad wat ons voor ogen gedraaid wordt. Het zorgt ervoor dat we naar rechts kijken, terwijl op links het wettelijke web geweven wordt om middels techniek en data de touwtjes rukje voor rukje aan te trekken.
  Het enige wat nu nog nodig is om de vlam in de pan te laten slaan is de tactiek van polarisatie. Laat ieder individu zich vereenzelvigen met een groep (labeling/branding oftewel brandmerken) zodat ze vrijwillig tegenover elkaar gaan staan. Dit voert de emoties op, vooral de emoties van angst, jaloezie en hebzucht. Blijf twijfel zaaien, verwarring en zorg ervoor dat de bronnen van informatie moeizaam vindbaar zijn. Niemand heeft de tijd meer om zaken (en bronnen) zelf te onderzoeken en te toetsen. Het recept voor apathie ! in het denken.

  De alternatieve vraag waarmee je een stap verder komt is :
  Is de EU noodzakelijk om alles wat leeft te voeden, beschermen en tot bloei en welzijn te laten komen? Een ja of nee is helaas de enige keuze.
  Bij ja: sweet dreams
  Bij nee: wat zijn de alternatieven, de perfecte oefening om je verbeeldende vermogens te trainen.
  Schot voor de boeg:
  De alternatieve daadkracht waar iedere burger een stap verder mee komt is:
  als je koopt, koop klein, koop analoog, koop lokaal.
  Stop met het dagelijkse stemmen middels je portemonnaie. Zoek alternatieven, das een voedende kant van de techniek/internet.
  Xandernieuws, fijn dat je de andere kant van het nieuws zo dagelijks blijft belichten!
  Chapeau voor je tomeloze inzet en daadkracht!

 27. Ik moet eerlijk zeggen dat ook mijn twijfels heb over de uitslagen. Volgens mij waren er veel meer kiezers die rechts stemden. Of zouden de echte uitslagen pas na dinsdag komen,” o, foutje, we zijn vergeten”… of zoiets.
  En wat een ramp die timmermans, meer regels meer werkloze asielzoekers, meer belastingen

 28. De grote linkse ‘culturele revolutie’, die eind jaren 60 in het Westen begon, zorgt er in toenemende mate voor dat, omwille van het grote linkse gelijkheidsbeginsel, de kop van iedereen die boven het maaiveld uitsteekt, meestal uit pure afgunst, afgekapt wordt.
  Het gevolg is een linkse maatschappij waarin iedere vooruitgang stilvalt.

  Hierbij een passend citaat van de beroemde Amerikaanse schrijver Robert Heinlein:

  Throughout history, poverty is the normal condition of man. Advances which permit this norm to be exceeded — here and there, now and then — are the work of an extremely small minority, frequently despised, often condemned, and almost always opposed by all right-thinking people. Whenever this tiny minority is kept from creating, or (as sometimes happens) is driven out of a society, the people then slip back into abject poverty. (Robert Heinlein)

  Vrije vertaling:

  Door de geschiedenis heen is armoede de normale toestand van de mens. Vooruitgangen die toestaan dat deze norm wordt overschreden – hier en daar, nu en dan – zijn het werk van een uiterst kleine minderheid, vaak veracht, vaak veroordeeld en bijna altijd tegengewerkt door alle weldenkende mensen. Telkens wanneer deze kleine minderheid wordt weerhouden van het creëren van, of (zoals soms gebeurt) uit een samenleving wordt verdreven, slippen de mensen weer terug naar de bittere armoede.

 29. Ik had m’n hoop nog gevestigd op Corsica, eiland in de Middellandse zee, maar er is geen enkel plekje meer over hier op onze wereldbol om veilig te wonen. Het is zeer treurig en bedroevend dat we de haat-ideologie hier gedwongen moeten toelaten, die alleen maar verderf zaait. Door de grenzen open te gooien voor personen die hier niet kunnen acclimatiseren aan onze maatschappij en willen vechten, wat in hun genen zit ingestampt.

  http://verenoflood.nu/rellen-op-corsica/

  EU bestaat niet en zal ook nooit werken. Vooral niet gedwongen. Wij, alle mensen in verschillende landen met verschillende talen, leefden vreedzaam naast elkaar, en de grens was een stoppunt want kon je even eten en geld inwisselen, mooi stempeltje in je paspoort en reed je verder in een land met een andere prachtige Europese taal.
  De Schengen was een voorloper van de complete chaos wat hier nu heerst (en een bedrieger voor de inwoners van alle Europese landen) om te wachten totdat de invasie op gang kwam door merkel. Schengen had alleen maar nut gehad voor de vrachtwagens die door konden rijden, maar niet voor persoonsvervoer.

  Monaco is ook een optie, hoef je geen belasting te betalen, maar duur om te wonen, Liechtenstein (mini-staatje met circa 40.000 inwoners) heeft de Zwitserse frank, geen lid van de EU. Het is een dwergstaatje, en niet gemaakt voor de EU, want kan het infuus naar Brussel niet bevochtigen.

  Vluchten kan (bijna) niet meer.

 30. Nee,lieve mensen,met de uitslagen is gesjoemelt.Als ik commentaat geef op een reactie van MSN via facebook wordt mij dit geweigerd.Dus is EEG een dictatuur!!

 31. Weg met ons?
  Vele politici in ons land worden, naarmate de datum van 1 juni nadert, steeds zenuwachtiger. Want op die dag zal het allereerste referendum plaatsvinden dat ooit in Nederland is gehouden. We mogen dan voor of tegen de zogenaamde Europese grondwet stemmen. Het wordt onze eerste maar ook laatste kans om überhaupt iets te kiezen betreffende de EU.

  Na de catastrofe van de Tweede Wereldoorlog was het begrijpelijk dat men zocht naar een politieke constructie die ernstige conflicten binnen Europa voorgoed onmogelijk zou maken. Via de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal in 1951 en de Europese Economische Gemeenschap (EEG) van 1957 ontstond de Europese Unie in 1993 waarvan het machtscentrum zich in Brussel bevindt.

  Evenwel begint deze EU het karakter te krijgen van een soort totalitaire staat waar het begrip ‘democratie’ steeds onduidelijker wordt. Bovendien ontwikkelde zich een soort EU-elite van politici en hoge ambtenaren die aan de wensen en ideeën van de gewone bevolking eigenlijk geen boodschap meer hebben. Die euro-elite waartoe ook velen van onze politici behoren, is er dan ook alles aan gelegen om iedereen, dus ook u en mij, zo onwetend en zo dom mogelijk te houden. En dat betekent zo min mogelijk objectieve informatie en zoveel mogelijk door de overheid gecontroleerde propaganda.

  Voor het eerst trad deze kwalijke tendens aan het daglicht bij de door vrijwel geen enkele Nederlander gewenste invoering van de Europese eenheidsmunt, de euro. De reclame die er via de pers en vooral via de tv voor werd gemaakt, lag op het geestelijk niveau van een zwakzinnige. In het bijzonder onderscheidden zich toen hierbij de ministers Wim Kok en Gerrit Zalm en de toenmalige directeur van de Europese Centrale Bank, Wim Duisenberg. Op schaamteloos infantiele wijze debiteerden ze de grootste nonsens.

  Oorlog

  Voortdobberend op de kennelijk geestverruimende effecten van de euro zag onze euro-elite de pan-Europese heilstaat al aan de multiculturele einder opdoemen. En het belangrijkste was dat er nu nóóit meer oorlog zou kunnen komen. De eenheidsmunt zou daarvoor de beste garantie zijn. In februari 1996 uitte de toenmalige Duitse kanselier Helmut Kohl deze op niets berustende stelling toen hij een eredoctoraat kreeg aan de Katholieke Universiteit van Leuven in België. En warempel, onze eigen minister van Justitie, Piet Hein Donner, zag veertien dagen geleden kans deze enormiteit nog eens te herhalen. Als we tegen zouden stemmen bij het referendum over de Europese grondwet, zou er weer oorlog komen, zei hij. Kennelijk was het iedereen ontgaan dat in het verleden talrijke bevolkingsgroepen elkaar hebben afgeslacht niettegenstaande het feit dat ze dezelfde munteenheid hadden. Om maar enkele voorbeelden te noemen: de Amerikanen, tijdens de Burgeroorlog tussen 1861 en 1865, de Rode- en Wit-Russen, tijdens de revolutie van 1917, de Spanjaarden in de Spaanse Burgeroorlog van 1937 en heel recentelijk de Joegoslaven die elkaar tussen 1991 en 1999 naar vermogen uitroeiden.

  Maar blind voor de feiten speelden de Nederlandse politici het klaar de grootste monetaire ingreep in 700 jaar te verrichten zonder dat ook maar iemand er iets over te zeggen had gehad. Dat was geheel in strijd met onze eigen grondwet. De Tweede Kamer was door Wim Kok het zwijgen opgelegd en de Eerste Kamer had de invoering van de euro gereduceerd tot niet meer dan een onbeduidend hamerstuk.

  Zelden was de democratie meer met voeten getreden. Maar inmiddels weten we beter. De bittere waarheid haalde de leugen snel in. De euro heeft ons meer dan elf miljard gulden gekost, de prijzen zijn de laatste drie jaar vrijwel verdubbeld, de economie is niet verbeterd en steeds meer mensen vervallen tot armoede of gaan failliet. De landen die niet bij de EU zijn aangesloten, doen het beter dan wij.

  Manipuleren

  En nu wordt ons wederom iedere relevante informatie onthouden, want hoe dommer een volk wordt gehouden, des te gemakkelijker is het voor carrièrebeluste politici te manipuleren. Vrijwel niemand heeft enig idee wat die eurogrondwet voorstelt. Onze regering heeft ons slechts voorzien van een gratis grondwetkrantje dat geheel gevuld is met slecht leesbare overheidspropaganda, om maar vooral ‘ja’ te stemmen. Maar in feite leveren we dan ons laatste beetje identiteit in en geven we ons laatste restje zelfbeschikking uit handen.

  Niemand minder dan de befaamde Russische politicus Michail Gorbatsjov vergeleek de Europese pseudodemocratie met de vroegere situatie in zijn eigen land. Hij noemde het raadselachtig waarom West-Europa probeert het sovjetsysteem, bestaande uit één centraal machtscentrum en vele ondergeschikte staten, weer in te voeren. Dit alles is te lezen in de thans overal opduikende kritische literatuur die ons unaniem waarschuwt voor de ‘weg met ons’-politiek. Deze is in de jaren zestig gepredikt door alles wat links was, maar die duikt thans onder Europese vlag weer op.

  Euroramp

  Om echt te weten wat er speelt, is er onder meer een groot artikel in Elsevier van 16 april jongstleden te lezen met de titel ‘Waarom nee beter is dan ja’. Ook was er reeds het succesvolle boek van Martin Dessing: ‘De euroramp treft ons allemaal’ (uitgave Aspekt, Soesterberg). Dat is thans reeds aan de derde druk toe. En nu is juist verschenen het handzame boekje getiteld ‘Samen zwak’ met vijftien pleidooien van uiteenlopende auteurs tegen de Europese grondwet. Het is uitgegeven door Polpam (Amsterdam) voor de Edmund Burke Stichting in Den Haag (ISBN 90.8591.451.5).

  Het was de in 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn die reeds in 1996 in zijn boek ‘Zielloos Europa’ (uitgeverij Bruna) de visionaire woorden schreef: ‘Ik houd van Europa. Ik houd van zijn veelheid aan volkeren, culturen, weersomstandigheden, talen en mensen. Ik haat soms de euro-elite in zijn verwaten achteloosheid. Kortom, ik wil een Europa van de mensen, van de menselijke maat. Een Europa van u en van mij’.

  Vrijwel dezelfde mening heeft thans SP-leider Jan Marijnissen. Kennelijk komen zowel wijlen Fortuyn, Gorbatsjov als Marijnissen ondanks hun geheel verschillende politieke achtergronden maar gestuurd door hun intellect en hun gevoel voor democratie tot dezelfde conclusie, namelijk stem ‘NEE’, voor het te laat is.
  =========================================
  Dit bovenstaande werd op 30 April 2005 geschreven door Prof. dr. Bob Smalhout en is onveranderd, letterlijk overgenomen.

 32. De schrijver heeft voor 10.000 procent gelijk, wat een donkere dag voor de toekomst van onze kinderen.

Comments are closed.