‘Rutte ondanks afstraffing gewoon door met extreemlinks klimaatbeleid’

‘Niet de luxe partijen uit te sluiten’ = bijna expliciete boodschap dat Rutte niet wil samenwerken met Baudet – ‘Rubberen Rutte zal GroenLinks koers blijven volgen’ –Thierry Baudet met Theo Hiddema, misschien wel de belangrijkste ‘denker’ in het zo succesvolle Forum voor Democratie. .

————————————————————————————————————————————–

Voor het eerst kon de Nederlandse kiezer zich rechtstreeks uitspreken over het klimaatbeleid van het kabinet Rutte III. De afstraffing die gisteren volgde spreekt boekdelen, vooral omdat de partij die zich vierkant tegen dat klimaatbeleid uitsprak met 13 zetels in één klap de grootste wordt, een winst die te vergelijken is met die van de LPF in 2002. Veel commentatoren vinden dat Rutte of zijn beleid fors moet bijstellen, of nieuwe verkiezingen moet uitschrijven. Hij zal hoogstwaarschijnlijk geen van beide doen, maar juist nog nauwer gaan samenwerken met GroenLinks, dat daardoor ook de komende jaren zijn extreme ideologie via Rutte aan ons volk zal kunnen opleggen.

De VVD verloor weliswaar maar één Senaatszetel, maar ten opzichte van het huidige zetelaantal in de Tweede Kamer (33) betekent de teruggang nog altijd een fors verlies. Dat wordt ook nog eens gemaskeerd door het zelf in gang gezette leegzuigen van D66, waar neoliberalen die de koers onder Rob Jetten te links vinden deels overstapten naar de VVD, terwijl anderen terecht vrijwel geen enkel verschil meer met GroenLinks constateren en daarom kozen voor de charismatischere Jesse Klaver.

FvD wint door verzet tegen klimaatbeleid, EU superstaat Marrakesh

De uitslag (met bijna alle stemmen geteld) in het kort:

  2019 2015
Forum v Democratie 13 0
VVD 12 13
CDA 9 12
GroenLinks 9 4
PvdA 7 8
D66 6 10
PVV 5 9
SP 4 9
ChristenUnie 4 3
Partij vd Dieren 3 2
50PLUS 2 2
SGP 1 2
DENK / overig 0 0

Het Forum voor Democratie van Thierry Baudet is hoe dan ook de grote winnaar. Zijn scherpe en heldere boodschap, namelijk dat Nederland onmiddellijk moet stopzetten met de ‘groene’ klimaat- en energiewaanzin omdat dit beleid onze economie en welvaart zal vernietigen, heeft enorm veel mensen aangesproken. Dat geldt ook voor zijn felle tegenstand tegen de EU-superstaat in wording en het massa immigratie pact van Marrakesh, waarmee volgens diverse analyses minimaal tientallen miljoenen migranten naar Europa worden gehaald.

Het klimaat, de EU-superstaat en Marrakesh zijn precies de zaken waar ons volk nooit ook maar enige inspraak of zeggenschap over heeft gekregen, omdat deze topics in 2017 nog vrijwel geen rol speelden bij de Tweede Kamer verkiezingen. In dat jaar ging het weliswaar ook over immigratie, maar waren de extremistische ‘Marrakesh’ plannen nog niet bekend bij het grote publiek.

Bij lange na geen meerderheid voor links blok

De winst van GroenLinks wordt door veel media, die er al jaren alles aan doen om Jesse Klaver en zijn partij te promoten en naar voren te schuiven, bejubeld, maar is in het licht van de totaalresultaten van ‘links’ lang zo spectaculair niet als wordt voorgesteld. De andere linkse partijen verliezen namelijk dermate veel kiezers, dat het linkse blok GL-PvdA-D66-SP-PvdD op slechts 29 zetels uitkomt, waardoor ook met de feitelijk erg linkse CU erbij lang na geen meerderheid bereikt wordt.

‘Rubberen Rutte zal GroenLinks koers blijven volgen’

Premier Rutte reageerde vandaag op het feit dat de VVD is ingehaald door het FvD dat hij ‘niet de luxe heeft partijen uit te sluiten’, een nauwelijks verhulde boodschap dat hij bepaald niet van plan is om samen te gaan werken met het FvD (hooguit voor de vorm). Het enige wat hem alsnog daartoe kan dwingen is zijn eigen partij, waarin de onvrede over de almaar linkser wordende koers, en zeker het aanschurken tegen GroenLinks, aanzienlijk is.

Dat zal de VVD echter in botsing brengen met D66, zoals bekend en nu ook onderkend door de kiezer feitelijk de vertegenwoordigende partij voor GroenLinks in het huidige kabinet. Ook het CU voelt zich wat het klimaatbeleid betreft veel meer thuis in het extreemlinkse kamp van GL en D66.

Het is nog te vroeg voor een echte conclusie, maar de premier verwierf niet voor niets zijn beruchte bijnaam ‘Rubberen Rutte’. Vermoedelijk zal hij daarom ook de komende jaren blijven buigen en draaien om –in nauwe samenwerking met GroenLinks- de onder zijn leiding in gang gezette stapsgewijze verwoesting van onze welvaartsstaat door het extremistische klimaatbeleid onomkeerbaar te maken. Zodra die taak is volbracht wacht hem ongetwijfeld een warm bad in Brussel.

Xander

(1) Afbeelding: screenshot Forum voor Democratie

1

 1. Reacties overgenomen van Xandernieuws.punt.nl

  Tom Hendrix op 21-03-2019 14:49
  Dit zou inderdaad wel eens het scenario kunnen worden. De linkse Rutte met de links-marxisten van GL.

  DickG op 21-03-2019 14:52
  Ik ben benieuwd hor de tweede kamer eruit ziet als men deze uitslag gebruikt. Is dit mogelijk?

  knight op 21-03-2019 15:24
  nu bij de europese verkiezingen in mei massaal tegen stemmen. Nederlanders word wakker het is nu tijd om af te rekenen met de brusselse kliek. deze heeft maar een doel de vernietiging van de Nederlandse welvaart. al jaren azen ze op onze pensioenpotten van 1500 miljard dit is het uiteindelijke doel om deze te bezitten. stem dus tegen europa in mei..

  willy op 21-03-2019 15:30
  Wat kan Premier Rutte eigenlijk doen? Het klimaat is een ideologie geworden door snotneuzen in gang gezet die niets weten van het klimaat.Ook wij zitten met hetzelfde probleem, ik ga een mars organiseren voor meer empathie en menselijkheid en vriendschap tussen de mensen veel belangrijker dan klimaatideologie er lopen al teveel zuurpruimen rond ! Shalom

  piet op 21-03-2019 15:33
  zitten allang geen 1500 miljard meer in de pensioenpotten keep on dreaming

  Altea – Hills op 21-03-2019 15:44
  Men dacht na de moord op Pim Fortuin dat de politieke elite weer rustig kon gaan slapen,en daar bracht Geert Wilders verandering in.

  Maar men had er iets op gevonden,men liet de PVV het kabinet gedogen, en dat werd gebruikt om Geert Kalt te stellen,hij werdt door de VVD, en het CDA weggezet als wegloper in het Catshuis.

  Dat het een leugen was is in dit filmpje te zien.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/ooggetuige-hans-hillen-val-van-rutte-i-kwam-niet-door-pvv-dat-is-later-gebruikt-om-cordon-sanitaire-op-te-zetten/

  Het kwaad is wel geschied,en Geert is nooit meer die partij geworden die het was.

  Maar net als in Belgié waar het Vlaamsbelang werd ingekapseld met een cordon sanitair, en waar Bart de Wever wel door kon breken met zijn rechtse partij NVA,en men geen tweede partij in een cordon sanitair kon gaan stellen,zal dat ook met het FvD niet gebeuren,met dank aan de PVV !

  Toch zal bij de volgende verkiezingen een zeer grote partij ontstaan in de tweede kamer het FvD,die zal dan de PVV leeg eten,en heel veel stemmen bij de VVD weg kapen,maar ook bij veel andere partijen stemmen weg zal halen,en ja,daar kan ik alleen maar blij mee zijn als lid van FvD,lidnummer ongeveer 300.

  Eelke Piers op 21-03-2019 16:05
  Heer vergeef het hun, zij weten niet beter.

  Onze regering, dus ook ook Rutte, weet niks over Minerva als is hij geschiedenisleraar

  Patatje Oorlog op 21-03-2019 16:21
  Nooit verwacht dat de VVD communistisch zou worden. Maar ja, het moet van Brussel….

  Hoeder op 21-03-2019 16:23
  Op zich mooi dat FvD de grootste partij is geworden. Helaas kunnen ze geen vuist maken, omdat muv PVV ze allemaal voor dat achterlijke klimaatakkord gaan. Kortom Rutte kan izm de communisten van GL gewoon doorgaan met het vernietigen van onze welvaart. Als je nu nog VVD stemt, heb je geen hersens. Helaas zijn dat heel veel mensen. Samen met de linkse MSM kunnen ze de bevolkingen blijven voorliegen. Het is niet anders.

  Gast op 21-03-2019 16:25
  Op https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4650251/de-speech-van-baudet-forum-voor-democratie-5-opmerkelijke 5 opmerkelijke uitspraken van Baudet.Verder hoopt Mark Rutte wel degelijk dat het FvD met het kabinet wil samenwerken, lees ik op https://nos.nl/artikel/2276988-rutte-per-onderwerp-naar-meerderheden-zoeken-hoop-op-forum.html.

  Bovendien vind ik het maar raar dat de FvD in één keer zoveel zetels won tijdens de verkieizngen van gisteren. Zou de Vrijmetselarij daarin een grote rol gespeeld hebben? Ik sluit niet uit dat Baudet een vrijmetselaar is, net als zoveel andere politici.

  Kees op 21-03-2019 16:38
  Met doet zijn best FvD in een kwaad daglicht te stellen, vergelijkingen met de jaren 30 zelfs! Maar die andere winnaar, daar hoor je dat niet over. Die zijn toch voortgekomen uit de CPN en het aantal slachtoffers van de nazi’s was aanzienlijk minder dan van de communisten. Dus dan verander je gewoon de naam in GL, klinkt beter dan CPN en Yasser Feras wordt Jesse Klaver. GL staat voor prikkeldraad, gedachtenpolitie, armoede enz enz

  De kempen op 21-03-2019 16:42
  Piet percies volgens mij ook geen 1500 miljard in de pensioenpotten, alles wordt uitgeknepen langer werken en pensioen omlaag de efteling draait door

  Cale op 21-03-2019 17:29
  Rutte sluit FvD niet uit. Dus zal het niet aan Rutte liggen indien FvD wel uitgesloten wordt. Tja. Wie gelooft Rutte nog?

  Realist op 21-03-2019 17:50
  Pas als de burger nog meer moet betalen voor de gewenste energietransitie (naar dubieuze alternatieven) komt er echt verandering.

  Met de klimaatwet in werking waarbij de gemeenten verplicht wijken moeten aanwijzen die van het gas af moeten, kan een volksopstand niet ver weg meer zijn.

  MP op 21-03-2019 18:26
  Is gewoon jammer dat ze de pvv hebben geweigerd. Nu zijn de mensen die daarop gestemd hebben nog steeds boos daarover. Hopelijk kan Fvd wel een partij worden waar men niet meer omheen kan! De partij spreekt toch net wat meer mensen aan dan de pvv. Dit heeft ook met het demoniseren van wilders te maken. De beste man kan geen eens normaal over straat en dat is blijkbaar hoe het hoort in het vrije nederland. Wie weet groeit er een gezamenlijke partij uit als ze dan de grootste kunnen worden. Forum voor Vrijheid en democratie!

  MP op 21-03-2019 18:29
  Toch verbaasd het mij dat de Vvd telkens niet keihard wordt afgestraft? Mark Rutte kan alles maken en velen trappen er toch weer in. Of is het de angst voor wat anders?

  Ab op 21-03-2019 18:41
  Soms pik je wat op: Baudet en Klaver zijn maten, klopt dit? En Rutte is vriend van links.

  kim op 21-03-2019 19:27
  Voor de liefhebbers:

  https://www.youtube.com/watch?v=6c0riyYFd2I

  Met dank aan een prachtig mens die elders woont.

  Peter op 21-03-2019 19:28
  Zal het allemaal echt waar zijn, die uitslagen. De VVD nog steeds de grootste na al die leugens en afbraak. Een volk krijgt wat ze verdienen .

  Marteau777 op 21-03-2019 19:30
  @gast op 16.25. lees dit artikel eens:

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/thierry-baudet-forum-voor-democratie-fvd-de-uil-van-minerva-spreidt-zijn-vleugels/

  Thierry Baudet Forum: De uil van Minerva spreidt zijn vleugels.

  Tycho op 21-03-2019 21:50
  “Also lautet ein Beschuss Das ein Mensch was lernen muss.”

  Tycho op 21-03-2019 22:01
  Realist: U bedoeld dat die wijken aan het gas kunnen,

  Cor op 21-03-2019 23:12
  Wel,wel. Dus de Hollaners leren het nooit .En gaan met open ogen de afgrond te gemoed . Wat een stelletje leeghoofden .

  tycho op 21-03-2019 23:31
  Net de overwinningsrede van Therry Baudet aangehoord. Veel geblaat en weinig wol; oftewel hoogdravend academisch gezwets. Het evenbeeld van Markon. Het is weer het oude liedje. Leert het volk dan nooit dat het met hoge heren kwaad kersen eten is. Wacht maar tot hij de pitten in hun gezicht spuugt.

  Mark S. op 22-03-2019 00:03
  Als Rutte en de politieke elite FvD buitensluiten dan wordt het nog duidelijker dat we niet meer in een democratie leven.

  De stemmen en zetels van FvD en PVV kan je gewoon bij elkaar op tellen. Ze verkondigen hetzelfde. Ik heb op de PVV gestemd maar heb getwijfeld over FvD. Wat mij betreft hetzelfde. Ik ben blij met de overwinning van FvD. Gefeliciteerd!

  Hubo op 22-03-2019 02:12
  @Dirk

  Volgens mij kan je gewoon de aantallen in de eerste kamer verdubbelen en dan heb je ‘de tweede kamer’.

  Bandiet op 22-03-2019 03:28
  En de 2 Willie’s zagen dat het goed was, alles loopt volgens plan,

  let op, spoedig nieuwe verkiezingen, Rutte verhuist naar Brussel,

  wordt de echte grote politieke baas, Yasser wordt nieuwe premier,

  Brexit draait uit op oorlog, alle schaakstukken staan klaar, de

  stoot-troepen komen oneindig binnen, eerst de Duitsers, Fransen,

  oost-europeanen, dan de Russen en tot slot VK/USA. Ergens daar

  tussenin zal het echte doel zich openbaren, het Goyim zal sterven,

  verdraaid alleen, dat zij dat zelf niet weten, dat zij dat zijn. Is dit

  nog te stoppen? Waarom zou je willen? Nederland wordt nergens

  genoemd!!

  Gerda op 22-03-2019 08:34
  Wat ik absoluut niet begrijp is dat er ondanks zveel leugens en verbroken beloftes van Rutte zijn aanhang toch trouw op hem blijft stemmen. Hebben de VVD stemmers allemaal oogkleppen op of is er iets anders aan de hand.

  Realist op 22-03-2019 08:44
  In de klimaatwet is zelfs onvrijwillige binnentreden van de woning geregeld. Dus die gasmeter gaat mee ook al wil je het niet.

  Praktijken waar links zo op afgeeft als kwaadaardige buitenlandse regimes dit doen.

  Tegenstander op 22-03-2019 08:50
  Marteau777 op 21-03-2019 19:30

  U heeft het helemaal begrepen! We zijn nog harder gepakt als we al dachten!

  Had al een onderbuikgevoel en mijn intuïtie maakte overuren!

  AEO op 22-03-2019 09:25
  Helaas heeft de antisemietische partij Groen Links ook veel stemmen gewonnen. Weet men dan niet, dat op een partijcongres de beslissing is genomen om zich achter de BDS beweging te scharen? In feite komt dit er op neer, dat Groen Links het eens is met het Palestijnse streven om de Staat Israël te vernietigen.

  Stan op 22-03-2019 12:08
  https://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/in-berg-en-dal-moeten-ze-van-het-gas-af-in-kranenburg-krijg-je-juist-subsidie-op-een-gasaansluiting~a80b47e8/

  T.D. op 22-03-2019 12:33
  Als Rutte en Klaver blijven vasthouden aan het klimaatakkoord en weigeren met Baudet samen te werken, betekent dit de ondergang van zowel Rutte en Klaver. Rutte kan niet tegen zijn verlies, een staatsman onwaardig. Klaver denkt de wijsheid in pacht te hebben met zijn gedram over het klimaatakkoord. Zelden zo’n domme man gezien en dat geldt ook voor Jetten. ik hoop het nog mee te maken dat deze drie mannen van het politieke toneel verdwijnen.

  Peter op 22-03-2019 13:35
  Uiteindelijk worden ze allemaal afgestraft bij de komende verkiezingen ,Rutte is een smeerlap,die over lijken gaat om Brussel te behagen .

  Tom Hendrix op 22-03-2019 14:37
  2tycho: 23.31. uur, op 21/3. We zullen inderdaad moeten afwachten, of Baudet en het FvD, niet zich laat paaien door Rutte (VVD) en de Bilderbergboevenbende. Ik ben er nog niet gerust op.

  Nieuw Begin op 22-03-2019 15:53
  @ tycho op 21-03-2019 23:31

  Tja, het is voor een aantal mensen te hoog gegrepen? Je kan Vondel natuurlijk ook bij academisch gezwets klassificeren. Er is nou eenmaal verschil in de mate waarin we gevoelig zijn voor romatisch intellectualisme!

  Persoonlijk is het slechts Pim Fortuyn onder alle politici geweest die het niveau van Baudet zou hebben geevenaard als hij niet was vermoord door VvdG die ook zoiets over PF heeft gezegd: veel geblaat en weing wol, weg met die man , zo een ijdeltuit, bah! Ik red het land door hem af te knallen, vieze rechtse populist en overjarige corpsbal. Leve links Nederland, levede linkse stijliconen, van Che Guevara tot Lenis en Stalin en Jesse Klaver en Samsom, de redders van de planeet! Weg met die Francofiel met zijn naaktpose op de piano, bah wat een narcist/ fascist/ xenofoob, literaire opgeblazen rechtse uilekop!

  Dertien zetels zou toch al voeldoende reden moeten zijn om deze graaier 2.0 te wantrouwen! 13! Nederland gaat zijn. ondergang tegenmoet als de klimaattafels het zwijgen worden opgelegd door TB. Nederland dreigt weer een referendum te krijgen en bah dat willen we niet! Wij de elite wille Nederland in de veilige haven van de EBU loodsen. Die sukken van TB snapt dat niet . Prem help ons!

  Mientje op 23-03-2019 03:30
  Onze PM: we zullen nooit buigen voor terreur of andersdenkenden

  WO2 duitsers vallen binnen: capitulatie

  Rom op 23-03-2019 23:34
  Ik laat mij niet leiden door emoties.Als FvD gaat mee regeren,krijgen we dezelfde situatie als LPF:Rollebollend over het tapijt.Toen moest Peter Balkenende weer de zaak zien te redden>een noodkabinet.l`histoire cest sur repet?Liever niet.

  Nieuw Begin op 25-03-2019 10:02
  Job Cohen (PvdA): ‘Leggen van relatie tussen Baudet en jaren ’30 is heel goed, ga daar mee door’

  https://tpook.nl/2019/03/24/job-cohen-pvda-leggen-van-relatie-tussen-baudet-en-jaren-30-is-heel-goed-ga-daar-mee-door/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  https://www.nporadio1.nl/nieuwsweekend 23 maart. Blok van 9 tot 10, vanaf 29ste minuut.

Comments are closed.