Grote gletsjer op Groenland weigert mee te doen met klimaathoax en groeit al 2 jaar

Wetenschappers: ‘We konden het eerst niet geloven’ – Mini-ijstijd komt er vanaf 2020 aan: NASA satelliet constateert afkoeling atmosfeer –Deze gletsjer in Groenland wordt al jaren als zogenaamd bewijs aangevoerd voor de (antropogene) opwarming van de aarde. Sinds 2017 is de snel bewegende ijsmassa echter weer net zo snel gaan groeien. (Afbeelding: Embed from Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————-

Klimaatalarmisten halen smeltende gletsjers en ijsbergen steevast aan om door mensen veroorzaakte klimaatverandering te ‘bewijzen’, en erop aan te dringen dat er ‘nu iets aan gedaan moet worden’. Als het werkelijk zo’n simplistisch oorzaak-en-gevolg verhaaltje zou zijn, zoals ook onze scholieren valselijk wordt wijsgemaakt, dan kunnen we nu meteen stoppen met klimaatmaatregelen, want volgens de NASA is een al 20 jaar durende smeltende gletsjer de afgelopen 2 jaar weer even snel gaan groeien. Astronomen wijzen er in dit verband nogmaals op dat het aangebroken zonneminimum juist een periode met global cooling kan gaan inluiden.

De Jakobshavn gletsjer aan de westkust van Groenland was sinds 2012 bijna 3 kilometer korter en bijna 30 meter dunner geworden. Sinds 2017 is de gletsjer echter met dezelfde snelheid weer gaan groeien.

‘Eerst konden we het niet geloven,’ verklaarde hoofdonderzoeker Ala Khazendar van het gerenommeerde Jet Propulsion Laboratory (JPL) van de NASA. ‘We hadden feitelijk aangenomen dat Jakobshavn net zoals de afgelopen 20 jaar zou doorgaan (met smelten).’

Collega Josh Willis noemde dit goed nieuws, maar ‘ook slecht, want het betekent dat oceaantremperaturen een grotere rol spelen bij het smelten van gletsjers dan eerder werd gedacht. Op den duur zullen we onze voorspellingen voor de zeespiegelstijging weer moeten bijstellen,’ verklaarde hij met het verplichte, voorgeprogrammeerde politiek-correcte klimaatalarmisme.

‘Zegt niets over global warming’?

Andere wetenschappers reageerden op vergelijkbare voorspelbare wijze, en waarschuwden dat de ‘tijdelijke’ groei van de gletsjer niet betekent dat ‘Global Warming’ nu in twijfel moet worden getrokken. Als de trend andersom was geweest, dan hadden de media en politici het zoals altijd wèl als bewijs van hun eigen opwarmingstheorie aangehaald.

Sterker nog, inmiddels worden zo’n beetje alle weersverschijnselen gebruikt om hun klimaathysterie te verantwoorden. Dat gold zowel de hitte en droogte in Europa vorig jaar als de record koudegolven de afgelopen jaren in Noord Amerika.

Mogelijk vanaf 2020 nieuwe mini-ijstijd van tientallen jaren

De vraag is echter hoe ze zullen reageren als vanaf volgend jaar het door astronomen geconstateerde zonne minimum een nieuwe mini-ijstijd veroorzaakt, en de planeet in een periode met ‘global cooling’ terecht komt.

Sinds vorig jaar zijn er bijna geen zonnevlekken meer waargenomen. Volgens gegevens van NASA’s TIMED satelliet heeft dat inmiddels gevolgen voor de thermosfeer (de bovenste laag van de atmosfeer), die aan het krimpen en afkoelen is, een vaststaand en onvermijdelijk verschijnsel tijdens zonne mimima.

Op grond hiervan voorspelden wetenschappers van de universiteiten in San Diego en Northumbria (Groot Brittannië) in 2018 dat ons de komende tientallen jaren wqaarschijnlijk een ‘groot zonne minimum’ staat te wachten, vergelijkbaar met het Maunder Mimimum tijdens de 17e en 18e eeuw, beter bekend als de ‘kleine ijstijd’.

Dat leverde op schilderijen weliswaar mooie plaatjes op van dichtgevroren rivieren en zelfs kuststroken, maar zorgde verder voor een hoop ellende door kou, slechte oogsten, honger, ziekte en sterfte.

Niet minder, maar juist meer CO2 nodig

Met andere woorden: als menselijke CO2 uitstoot al voor een zeer klein deel verantwoordelijk zou zijn voor de –overigens nog altijd binnen de normale klimaatschommelingen vallende- opwarming van de aarde (en dat is een héél groot ALS), dan zouden we de CO2 uitstoot de komende jaren niet moeten afbouwen, maar juist fors opvoeren, omdat we het natuurlijke gas dan wel eens heel hard nodig kunnen hebben om nog een beetje normaal te kunnen blijven leven.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

13-03: (/ Alle miljarden kostende maatregelen zullen de temperatuur in ons land met maar 0,00007 graden doen dalen)
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog
04-03: Oprichter Greenpeace: Stoppen met fossiele brandstoffen zal massasterfte veroorzaken
26-02: Bijdrage mens aan klimaatverandering ook volgens alarmisten te verwaarlozen (/ Is de maximale afname van de opwarming met 0,05 graden de totale afbraak van onze welvaart waard?)
18-02: Rijkste Britse industrieel: Europa verliest door extreem klimaatbeleid internationale concurrentieslag
07-02: Hoezo spontaan? Klimaatspijbelaars blijken georganiseerd en gefinancierd door EU (/ Kinderen door schaamteloze Europese elite misbruikt om valse klimaatpropaganda te verspreiden, gefinancierd met € 340 miljoen subsidie)
03-02: ‘Europese (Dis)Unie wankelt, energie zekerheid moet boven klimaatbeleid worden gesteld’
26-01: Doe wat ik zeg, niet wat ik doe: Bekende steenrijke klimaatactivist reist in privé jet wereld rond (/ Sovjet Unie herleeft in het Westen: Leiders leggen bevolking steeds hogere lasten op terwijl ze zichzelf daarvan uitzonderen)
24-01: Topeconoom Armstrong: ‘Confrontatie normale volk met klimaatextremisten een feit’
14-01: ‘Verschuiving magnetische Noordpool echte reden klimaatverandering’
13-01: 25 deskundigen slaan alarm: Huidig klimaatbeleid veroorzaakt ondergang van Nederland 

2018: 

07-12: (/ Na VS breekt ook Brazilië met Marxistische klimaatagenda)
29-11: Topwetenschapper Dyson waarschuwt dat klimaatbeleid op ideologie is gebaseerd, niet op feiten (/ Groene klimaatideologie heeft alles weg van een nieuwe religie)
16-11: NASA satelliet ziet forse afkoeling, lijkt begin van nieuwe mini ijstijd
15-11: Klimaatwetenschappers geven enorme rekenfout Global Warming toe
09-10: IPCC wakkert klimaathysterie verder aan met angst zaaiend propaganda rapport (/ Met uitzondering van de EU trapt niemand meer in de CO2/opwarming hoax, dus moeten alleen de Europese burgers er fors voor gaan betalen)
03-09: Zonne minimum eerder begonnen, experts waarschuwen voor langdurige afkoeling Aarde
01-06: Petitie tegen gasvrij maken Nederland vanwege enorme kosten die burgers moeten betalen (/ Miljoenen Nederlanders dankzij GroenLinks, milieulobby en ‘duurzaam’ bedrijfsleven in armoede gestort – Ook huurders worden opgezadeld met CO2-klimaatproof maken woningen, wat ruim € 100 miljard gaat kosten)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

5

 1. Krijgen de Russen misschien dan toch gelijk??.
  Gerenommeerde Russische wetenschappers zijn na uitvoerige studie van de historie van de zonnecycli tot de conclusie gekomen dat de Aarde een periode van 100 jaar afkoeling tegemoet gaat (1). Ondertussen blijven de Westerse media met het oog op de klimaat(fantasie)conferentie in Durban stug meewerken met de leugenachtige propaganda van de VN dat onze planeet opwarmt en dat daar met uiterst kostbare -maar volstrekt zinloze- Co2 maatregelen iets aan gedaan moet worden. Tevens werd er onlangs vrijwel geen enkele aandacht besteed aan Climategate 2.0, toen uit een nieuwe serie van duizenden gehackte emails opnieuw bleek dat de door de VN gebruikte klimaatgegevens doelbewust worden verdraaid en vervalst, en dat ook de VN wetenschappers weten dat Global Warming niet bestaat.
  Bron: bijbels Optiek.

 2. In de interessante presentatie van Dr. Don Easterbrook van 2013, waar hij getuigde voor de Washington State Senate – Energy, Environment & Technology committee over klimaatverandering worden aan hem ook vragen gesteld over gletchers:

  35min 38min
  52:56min 53:57min

  https://www.youtube.com/watch?v=ofXQdl1FDGk

  De moeite waard om te bekijken.

 3. Waar ik wel aan zit te denken is:Als de zon wordt als een heren zak,dan duidt dit dat de zon is opgebrand of bezig is aan het opbranden en scijnt met een rode gloed op de maan,waardoor deze rood kleurt.éen ding is zeker:we leven in ernstige tijd.Maar het leven gaat gewoon door;maar:Blif waakzaam!

 4. Mamoeten zijn olifanten die uit zuid azia afkomstig zijn en hebben zich aagepast aan het klimaat,zoals de siberische kameel en de siberische tijger.Ik denk zo dat de dit soort olifanten is uit gemoord om hun ivoor!

 5. Reacties overgenomen van Xandernieuws.punt.nl

  Piet Haasnoot op 29-03-2019 15:55
  Zouden Jette en Klaver dit snappen.

  rescue op 29-03-2019 16:32
  Als je je verdiept in de al jaren aan de gang zijnde opbouw van de door China gewenste zijderoutes, begrijp je wel dat men om andere reden van het gas af wil en dat is de afhankelijkheid van Rusland. Met het klimaat heeft het helemaal niks te maken want Rusland en China bouwen de ene na de andere centrale en de arrogantie dat Nederland invloed op het klimaat heeft berust op list, bedrog en indoctrinatie van onnozele kinderen die worden bang gemaakt met spookhuisverhalen.

  Tegenstander op 29-03-2019 17:07
  Ik ga me steeds vaker en intenser ergeren aan die Klimaat: Gekkies, Zotten, Hufters!

  Indien er maar een klein beetje verstand in je blote hoofd schuilt, “Moet” je weten dat er altijd al vanaf het moment dat God deze wereld heeft geschapen, steenkoude en bloedwarme tijden zijn geweest.

  Maar nee, de klimaat-idioot loopt met de blinde meute mee en schreeuwt het van de daken dat de wereld zal vergaan.

  Welnu, dat de wereld waarschijnlijk eerder vergaat als er gedacht wordt klopt wel, want er komt een dag dat de normale mensheid dat achterlijke gezwam van die betweters spuugzat is en volgen er keiharde en radicale maatregelen die hun zal doen verstijven van angst!

  Dan heb je tenminste een echte reden om oer-stom uit je nek te kletsen! Klimaat Psychopaten……

  Cefas op 29-03-2019 17:20
  Klimaathoax wordt gelogenstraft

  Cefas op 29-03-2019 17:24
  @pier haasnoot. Ik denk niet dat Jet en Juul dit zullen snappen.

  ohje op 29-03-2019 17:48
  Elfsteden tocht leuk toch.

  Shadow1100 op 29-03-2019 17:50
  Toen ik geboren werd, in 1953, waren er ongeveer 3.000.000.000 (3 miljard) mensen op aarde. De gemiddelde leeftijd lag rond de 70 jaar.

  Al deze mensen hadden een lichaamstemperatuur van rond de 37 graden.

  Een rekensommetje leert dat:

  1953 -> 3 miljard x 70 jaar x 37 grd = 7.770.000.000.000 graden

  Nu lopen er 7 miljard mensen op deze planeet en deze worden gemiddeld 80 jaar en hebben nog steeds een lichaamstemperatuur van 37 graden.

  Een rekensommetje leert dat:

  2018 -> 7 miljard x 80 jaar x 37 grd =20.720.000.000.000 graden

  De door de totale mensheid afgegeven temperatuur is dus in 65 jaar met 12.950.000.000.000 graden gestegen oftewel

  twaalf biljoen-negenhonderdenvijftig miljard graden meer.

  Logisch toch dat de aarde warmer wordt……

  Johan op 29-03-2019 17:51
  Rescue,

  Je hebt het helemaal begrepen!We hebben komend weekend weer 1 april. De meeste grapjes vinden we eigenlijk wel leuk.Iedereen weet dat ze op bedrog berusten, maar we vinden het leuk als andere mensen er in trappen. Zo is het nu ook met de klimaat hoax.Er zijn miljoenen in ons land die er in trappen. Het grote probleem is, dat ze daarmee ook nog andere op kosten jagen. Natuurlijk geloof ik niet in dit soort fabeltjes, maar ik word wel met de financiële gevolgen geconfronteerd van de elite in Den Haag en de Nijpeltjes, die ons net als de Klavertjes geld uit de zak kloppen.Het heeft wel wat weg van de nieuwe kleren van de keizer. Wie er nog durft te roepen dat het allemaal bedrog is, krijgt zoveel etiketten opgeplakt dat hij of zij geen leven meer heeft.

  Cale op 29-03-2019 18:07
  CO2, weg er mee! Scandeerden de door het linkse onderwijs gehersenspoelde klimaatspijbelaars. De waanzin. Hoe gevaarlijk. Niemand wordt gewaarschuwd voor afkoeling. Verwarming en voedsel worden duurder. Al eens nagedacht over al die migranten met hun andere ¨cultuur¨ die hun brood en verwarming niet meer kunnen betalen?

  kim op 29-03-2019 18:46
  Wie is de wereldmacht, wie bepaald dit allemaal. De elite natuurlijk weer, want dan (denken) kunnen ze hen gang gaan. Niets is minder waar. CO2 is nodig en geen elite. Er is geen opwarming, integendeel, er komt een ijskou aan en iedereen wordt voor de gek gehouden dat de aarde opwarmt. Ook al zal dat gebeuren over drie honderd jaar, nou, prima toch. Ik laat mij niet en te nimmer misleiden door de gekken die onze geld uit de beurs gaan kloppen, op z’n zacht’s gezegd. Wat een onzin om ons zo’n histerie aan te praten.

  Zelf ben ik afgedaald op de Grossglockner, wel met een 007 lift weer naar boven, Oostenrijk, als je daar loopt op zoveel eeuwen dikke ijs, dan is er niets mee met onze temperaturen.

  Tom Hendrix op 29-03-2019 18:49
  @rescue: 16.32. uur. Precies wat U zegt.

  Tom Hendrix op 29-03-2019 18:50
  @Piet Haasnoot: 15.55. uur. Die willen dit niet snappen.

  lies op 29-03-2019 19:33
  zou leuk als we mooi helder zonnig vriezend weer zouden krijgen. Hou niet zo van temperaturen bovende 25 graden

  Raveltje op 29-03-2019 20:17
  Er is veel apparatuur om iets te kunnen meten, maar het klimaat beheerd zichzelf.

  Daar heeft de mens geen vat of inspraak op.Ook met regels en wetten niet.

  Maar zonder natuur geen levensonderhoud, dat komt immers uit de natuur

  En nu gaan ze paal en perk stellen waarmee je eigenlijk geen levensonderhoud meer mag

  door alles zo duur te maken, dat het onbetaalbaar wordt.

  De bureaucratie is daar wat kortzichtig in

  En de elite interesseert het niet, heeft geld zat.

  Wat we nog moeten meemaken weet God alleen,Hij bestuurt het klimaat.

  jottum op 29-03-2019 20:53
  Niet best als het niet door de toegenomen sneeuwval in antarctica in 2017 en 2018 komt, want het groninger aardgas is sowieso bijna op, en import is meestal duurder, wordt zeker onbetaalbaar voor de meesten als de halve wereld meer moet verstoken.

  Celtic2b op 29-03-2019 21:49
  En dan gaan we dit doen in Nederland !

  Een gemiddeld huishouden van 4 personen in een tussenwoning van 150 m2 heeft een jaarlijks

  elektriciteitsverbruik van 4.120 kWh [CBS]. Een warmtepomp voegt daar een elektriciteitsverbruik van ca.

  4.850 kWh aan toe, met andere woorden, de elektrische energiebehoefte voor zo’n huishouden stijgt met meer

  dan 100%!! Om deze extra energie te produceren is extra elektrische energie nodig. Mocht u denken dat zulks

  met zonnepanelen op uw dak lukt… 17 panelen (het dak ligt nu vol!) zijn goed voor ca. 3.800 kWh, dus linksom

  of rechtsom, de energiebehoefte van 8.970 kWh komt grotendeels Niet van uw dak!

  Als je dan nagaat dat die zonnepanelen het minste stroom opleveren in de winter waar ze bedekt door

  sneeuw – ijs e/d pak em beet 30 % ?leveren .

  Dus moet Heel Nederland op de schop voor een zwaarder netwerk ….en waar komt die stroom vandaan dan ?

  Van de met bruinkool gestookte centrales uit Duitsland zeker …man man !

  Die berekening van de kosten was al een lachertje las ik en dan nog het volgende..

  6 miljoen elektrische auto’s , voor het produceren van de accu’s moeten ze half Afrika afgraven ,maar dat

  terzijde . Nog een keer miljoenen kwh. erbij ….weer heelNederland op de schop…

  Hoe hoog zijn de kosten inmiddels per huishouden ???…bibberend van de kou …of toch maar een kolenkachel !

  Idioten aan het (werk) hier , kunnen niet logisch nadenken .

  I rest my case …

  Tycho op 29-03-2019 22:28
  Ik krijg het snotje van al die klimaatzwetsers. De natuur is sterker dan de leer.

  Mark S. op 29-03-2019 23:31
  De bomen en planten hebben CO2 nodig om te kunnen groeien. Er zit van nature maar heeeeeeel weinig CO2 in de lucht nl. 0.04% Dit hele kleine beetje kan nooit verantwoordelijk zijn voor evt. opwarming door de mens en dit proberen te verminderen is waanzin.

  Dit hele kleine beetje CO2 hebben de bomen en planten nodig. Blijf dus met je poten van het CO2 af en stop met liegen!

  Stop de ontbossing, plant bomen en planten, wees lief voor de natuur. Vandaag in het nieuws gehoord: De vlinderstand in NL is met 80 % afgenomen door gebrek aan wilde bloemen en planten.

  Ike op 30-03-2019 05:04
  CO2 is nodig maar Methaan is een extreem veel sterker broeigas dat word geproduceerd door iedereen en alle dieren en de veestapel. SpaceX wil daarom raketmotoren laten lopen op een mix met Methaan. Het lijkt een dromer, maar alle ruimteorganisaties schroeven hun plannen op om de lanceringen goedkoper te maken. Als men die doorzet zullen we basis gaan bouwen in het heelal en ruimtewerelden met tienduizenden bewoners die zich verplaatsen in het heelal.

  Medicijnen kunnen goedkoper worden geproduceerd en in de ruimte zijn nucleaire reactors ook geen probleem. Ook zonnecentrales zoals China ze wil bouwen die dichter bij zon gaan staan. Opslag van energie kan ook steeds beter in conceptbatterijen met op Aarde zeldzame materialen. Op Aarde zeldzaam maar niet in het het heelal of de ruimte. Water is ook niet zo zeldzaam in de ruimte als men wel eens bedenkt. Astroiden bestaan onder meer uit water en ijs. Straling en zwaartekracht kunnen echter een probleem zijn in de ruimte. Ook daar heeft men oplossingen voor.

  De mensheid heeft genoeg plannen om mensen als bacterieën door de ruimte te verspreiden en daarmee ook de problemen met overbevolking van de Aarde op te lossen. Ruimteorganisaties willen ruimteschepen en werelden uitvoeren met nucleaire reactors. Men wil huizen bouwen op manen en planeten m.b.v. 3D printers. Die wil men ook gebruiken voor gereedschap.. Op dit moment zijn er al experimenten voor 3D printers in de ruimte. Men heeft nu zelfs ontdekt dat er ook op Mars ijs en water genoeg is, alleen geen dampkring. De plannen voor de ruimte worden nu zo concreet m.b.v. particuliere bedrijven dat de mensheid alle milieuproblemen op Aarde met gemak kan oplossen en dat men al binnen 5 jaar met hele grote ruimteschepen door de ruimte gaat.

  Men zal ook vee kunnen meenemen om Methaan te produceren op manen en planeten en verder genoeg planten als eten kunnen verbouwen. Het zijn geen dromen meer. We kunnen ook extractors gebruiken om ons eigen ruimteafval weer om te gaan zetten in bruikbare materialen voor onze 3D printers. Los daarvan vervuilen we ons eigen leefklimaat nu zo dat we zoveel plastic in de natuur dumpen en chemicalieën dat we deze ook weer binnenkrijgen via ons eigen voedsel. Plastic komt voornamelijk uit olie en deze plastic is een te grote concentratie om door de meeste dieren en mensen verwerkt te worden in de organen. We eten daardoor ook vissen en vee die plastic en andere giftige stoffen hebben gegeten. Of we drinken melk van dit vee of we eten voedsel met giftige verpakkingen.

  Als alle vervuilende industrie verplaatst word naar de ruimte zal de Aarde al helemaal een veel betere plek worden voor de mensheid en de dieren en planten. Zij zullen dan nl. niet meer onze rivieren, kanalen en bossen vervuilen.

  Door supergeleiding met zeldzame materialen hebben we steeds minder energie nodig en zelfs met LED technologie hebben we ook per huishouden steeds minder nodig als men uitgaat van bestaande consumptie. Hierboven word gepraat over een energie behoefte van 8.970 KWh. Maar wat wil men als mensheid verbruiken? Ik heb LED verlichting door het hele huis en een 65″ LED tv, maar mijn verbuik is eerder < 1.200 KWh voor 1 persoon.

  We hebben alleen meer energie nodig als we ons allemaal in ons eigen elektrische voertuig willen verplaatsen en extreem grotere beelschermen willen gebruiken en steeds snellere computers of zelfs Quantumcomputers willen gebruiken. Maar is dat altijd een goed idee? Als we alle kleine stukken gaan afleggen op elektrische fietsen gaan we allemaal dikker en ongezonder worden als we niet minder gaan eten.

  Willen we beeldschermen zo groot als onze huiskamermuur in een extreem hoge resolutie die ook een camera bevat om te kunnen communiceren? In slechte tv programma's als Hunted word gebruik gemaakt vaan onze mobiele telefoons. Daarbij word de microfoon en de camera op afstand ingeschakeld. Dit kan allemaal m.b.v. de software. Willen we wel dit soort technieken in onze huizen of zullen de meeste mensen dan de camera's en de microfoons gaan afplakken? Hoeveel controle willen we regeringen en SIC's (veiligheidsapparaten) geven over ons leven?

  En om lief en goed te zijn voor de natuur, kunnen we ook allemaal bij een Chinese discounter een insectenhotelletje kopen om in de tuin op te hangen of er met veel arbeid zelf één maken. We kunnen ook zelf bloemen en planten in onze tuinen planten voor bijen en vlinders. We kunnen ook zelf biologischer voedsel gaan eten waar veel minder chemicaliën bij worden gebruikt.

  Ook als de toekomst van de mensheid in het heelal ligt zullen we allemaal weer moeten leren om ook zelf ons voedsel te verbouwen en zelf natuur te maken.

  En qua wereldpolitiek: Als iedere 2 Afrikanen, Latino's en Aziaten 4 kinderen of meer zou nemen zitten we heel snel te kampen met extreem teveel mensen op onze planeet. Zeker als we daarnaast ook steeds langer gaan leven omdat we gezonder gaan eten en leven en minder zouden gaan vervuilen. Met meer bevolking zal er echter ook meer mensen komen die alle problemen kunnen oplossen met het ons verplaatsen door het heelal. Zonder superhypersonische snelheid zal de mensheid zich echter niet buiten ons zonnenstelsel kunnen verplaatsen. Onze hypersonische techniek is daar niet snel genoeg voor. Maar we zullen wel in de ruimte moeten gaan leven om van de Aarde geen hel te gaan maken.

  Niks wat ik in dit bericht heb gezegd gaat over dromen. We zijn al zover met onze techniek en politiek dat alles kan. Het is alleen aan ons om het goed te doen. We moeten het ook niet overlaten aan politici die extreem slechte oplossingen willen uitvoeren op onze planeet. Niet afstevenen op oorlogen en extreme vervuiling van ons leefklimaat. Misschien zal het nog een miljoen jaar duren voordat we een ander intelligente levensvorm ontdekken in het heelal. We weten dit nu gewoon niet. Maar als we doorgaan met het vervuilen van onze eigen leefomgeving en het verhogen van de pensioenleeftijd, zullen we zelf niet willen blijven leven op een 20m2 in een wereldstad als Tokio of New York met een baan van 80 uur p/w.

  Hubert Luns op 30-03-2019 09:06
  Het is wetenschappelijk vastgesteld dat waterdamp 10x meer effect heeft op global warming dan CO2 en dat er 20x meer waterdamp in de lucht zit dan CO2. Commentaar overbodig. Ook is vastgesteld dat er opwarmingsverschijnselen zijn op alle planeten in ons zonnestelsel. Samen met de inkrimping van de Noordpool verminderde ook de ijskap van Mars (bestaande uit bevroren CO2). Ons zonnestelsel maakt een rondje in het Melkwegstelsel elke 600 miljoen jaar en passeert dan af en toe een energieband (fotonen)

  en dat heeft invloed op ons klimaat. Dat er een alarmerende milieuvervuiling is, is waar, maar dat heeft niets te maken met de verbranding van koolwaterstoffen (methaan, benzine, etc.). Er bestaat trouwens een schoon alternatief voor energieopwekking. Zie: https://brilliantlightpower.com

  Met deze uitvinding wordt met conventionele technieken van waterstof "zwarte materie" gemaakt (dark matter). 90% van de materie in ons heelal bestaat uit zwarte materie. Dus daar is niks speciaals aan. De opgewekte energie is in de vorm van licht en 8x zo groot als bij de verbranding van pure waterstof.

  Dewevoga op 30-03-2019 10:21
  @Mark S. op 29-03-2019 23:31

  Maak u niet zo druk over de vlindertjes, bijtjes en andere insecten. Men verzijgt dat dit door landbouwgif, genetische manipulatie van zaden enz. enz. komt. Men kapt overal in de steden of langs wegen gezonde grote bomen onder het mom van pollen, veiligheid of bestemmingsplan. Maar allemaal in het kader van het uitrollen van 5G. Eenmaal in werking dan verdwijnt het laatste beetje gezond verstand vanzelf, want dan leven we in een openlucht magnetron.

  AEO op 30-03-2019 11:22
  De Großglockner, die zag ik als 15 jarige tiener in 1969. Er lag een enorme hoeveelheid sneeuw en ijs. Toen ik er in 2005 opnieuw kwam was er nog maar weinig van over, zodat ik het daar nauwelijks nog herkende. Er was dus heel veel verdwenen door de opwarming van het klimaat. Maar om CO2 als schuldige aan te wijzen is krankzinnig. Er is nu 0,041% CO2, waarvan driekwart van natuurlijke oorsprong. Dus als we wereldwijd alle energieverbruik tot nul reduceren, wordt het 0,03%, minder gaat het niet worden!

  FinalCountDown op 30-03-2019 11:36
  Hier in gekkenland (belgië) heeft de overheid hun slag thuis gehaald. De door hen opgezette 'klimaatmarsen' hebben 'ertoe geleid' dat er 75 miljoen wordt uitgetrokken voor 'het klimaat'. M.a.w. ze hebben nu een 'geldige' reden om nog wat meer aan ons geld te zitten. Geld dat ongetwijfeld een paar bankrekeningen van een aantal politiekers, bedrijfsleiders en 'klimaatactivisten' zal spekken. Dat CO2 niet verantwoordelijk is voor de klimaatverandering wordt al lang gezegd door verschillende vooraanstaande wetenschappers.

  Diesel wordt afgeschilderd als dé boosdoener omdat het belgische wagenpark grotendeels uit dieselwagens bestaat. Dieselprijs staat nu hoger dan benzineprijs, dus….kassa kassa voor de overheid. Even de "logica" hiervan bekijken: nieuwe diesels met EURO 6c, zoals ik er me net eentje heb aangeschaft, stoten beduidend minder CO2 uit. Wat verkeersbelasting betreft, betaal ik door de 'korting' voor Euro 6c slechts 34 EUR minder t.o.v. mijn vorige auto, een 'vervuilende' Euro 4…

  Ik verbruik nu heel wat minder diesel, doe zo'n 1200km met 66 liter (5,5l per 100km en zou zelfs nog iets beter kunnen), terwijl mijn vorige aan 7,5l per 100km zat. Ter vergelijk met benzine: mijn BMW 520d heeft een CO2-uitstoot van 114g/km. Ik verbruik gemiddeld 5,5l/100 km. Een BMW 520i (benzine) heeft een CO2 uitstoot van 132g/km en verbruikt ongeveer 1 tot 1,5l per 100 km méér dan de 520d. Toch betaal je voor de 520i maar zo'n 377 EUR verkeersbelasting, terwijl je voor de 520d 483 EUR betaalt… Hoeveel bewijs is er nog nodig dat de overheid enkel om geld geeft en niet het klimaat…

  willy op 30-03-2019 11:56
  Ik zou dat niet geschreven hebben en weet je waarom? Straks gaan die klimaatsekte die berg ijs nog laten ontdooien om zo toch nog hun gelijk te halen!!! Shalom

  Rienus op 30-03-2019 12:50
  nou vooruit omdat ik er nog steeds om kan lachen. Mensen zijn gevoelig voor schuld en boete en nu de kerk de macht mist om de bevoling angst aan te jagen verzonnen een paar psychpaten iets anders.

  kim op 30-03-2019 17:22
  @AEO, ik was er in de jaren tachtig in Grossglockner, en volgens mij is het een totale onzin. IJs gaat smelten in de zomer, maar vervolgens gaat het weer ijs worden. Klimaatverandering gaat niet in een aantal jaren. Het ijs was dertig meter dik en iedereen wordt voor de gek gehouden met foto's en kijk eens de lucht in, met zoveel satalieten, het is een makkie om het ijs te laten smelten. Wij smelten mee.

  Niets is wat het lijkt, iedereen met verstand moet nadenken. We worden allen voor de gek gehouden, dus betalen. Klimaatveranderng duurt eeuwen dus niet in tig jaren.

  steady op 30-03-2019 19:00
  Kim

  Klimaatverandering duurt eeuwen ??

  Denk je , hoe kan men dan mammouten vinden met vers voedsel in hun maag en in hun mond,

  soms met hun pas geboren jong bij hen.

  die dieren zijn wel op slag bevroren hé

  Sterkte

  Shalom

  kim op 30-03-2019 22:11
  beste Steady,

  Het is een weet en vraag, de mammoeten van heel lang geleden net zoals de dinosaurissen zijn al lang uitgestorven maar wel op een natuurlijke manier. De mensdom moet gereduceerd worden tot 500 miljoen slaven. Voor de elite oftewel de grootste rijken ter aarde, en dan.

  Laat de aarde zijn gang gaan en dan krijg je liefde, niets meer of minder.

  De mammoeten zijn zoogdieren, inderdaad, maar kijk eens naar de ijstijd, alles wordt je in de mond gelegd, en iedereen gelooft het. Mammoeten leven niet meer, wel nog afstammellingen, de olifant.

  p.s. klimaatverandering bestaat, maar niet bedacht door de elite, het is een gegeven, nogmaals het wordt ons allemaal aangedaan, zoals ooit ook iemand zei, waarom vallen er zoveel vogels dood, vooral spreeuwen? In mijn tuin heb ik de vlinders weer, waarom? omdat er geen klimaatverandering is. Het leven is leven. Ken je Drenthe?, daar zijn 54 hunebedden want Friesland was er nog niet en toen de zee terugtrok werden er terpen gebouwd om boven de zeespiegel te wonen en leven. Daarna kwamen de dijken en alles in een langzame tijd.

  Mammoeten zijn al heel lang niet meer op ons continent, niet alles geloven wat ze schrijven op de media, met vers voedsel in hun maag, complete onzin. Net zoals de opwarming van de aarde. Onzin.

  Van mijn ook Shalom

Comments are closed.