Hoogleraar Psychologie Jan Derksen: ‘Jaag bevolking nog meer angst aan met foto’s beschadigde longen’

Rokers sterven gemiddeld 10 jaar eerder dan niet rokers. In Nederland gaat het om 20.000 doden per jaar (10.369 doden door longkanker in 2018). Dat schijnen we als maatschappij wèl geaccepteerd te hebben. (Afbeelding: (4))

—————————————————————————————————————————————-

Wetenschappelijke studies bewijzen dat longschade en hersenschade niet uniek voor corona zijn, maar vooral worden veroorzaakt door griep

————————————————————————————————————————————–

In een interview met De Gelderlander (papier editie) zegt Hoogleraar Klinische Psychologie Jan Derksen dat Nederland nog lang niet bang genoeg is. Hij wil dat er foto’s van beschadigde longen van (veronderstelde) corona patiënten worden gepubliceerd, zodat de bevolking een algehele mondkapjesplicht gaat accepteren. Derksens pleidooi is naar onze mening een grof schandaal van de ergste orde, omdat het tegen alle echte feiten ingaat, en langdurige gezondheidsschade na griep een al jaren wetenschappelijk aangetoond normaal en veel voorkomend verschijnsel is. Corona is in dat opzicht beslist NIET uniek, zoals Derksen en de media valselijk beweren. Wat ons betreft verandert zijn titel dan ook in Hoogleraar Krankzinnige Paniek.

‘We hadden gewoon het angstniveau op peil moeten houden,’ en ‘we moeten angst zaaien, laat Famke Louise dat doen,’ zijn een paar van de absurde, bijna niet te geloven uitspraken van nota bene een professor psychologie. Derksen zegt dat de bevolking net zo bang voor corona moet zijn als voor de Spaanse Griep en de pest. En dat terwijl volgens een recente WHO schatting het werkelijke sterftepercentage wereldwijd slechts 0,125% is, dus niet erger is dan een gewone griep (zie ons artikel van gisteren).

‘Wat er nu moet gebeuren, is de beelden van de IC’s, van kapotte longen verspreiden,’ bepleit hij. Diederik Gommers heeft er volgens hem ‘geen verstand van’ en ‘er niets van begrepen’ toen hij waarschuwde dat mensen van angst zaaien alleen maar de hakken in het zand gaan zetten.

Het zou interessant zijn als juristen eens zouden bekijken of ook Derksen zich niet schuldig maakt aan een terroristisch misdrijf volgens Artikel 83a van het Wetboek van Strafrecht: ‘Onder terroristisch oogmerk wordt verstaan het oogmerk om de bevolking of een deel der bevolking van een land ernstige vrees aan te jagen, dan wel een overheid of internationale organisatie wederrechtelijk te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden, dan wel de fundamentele politieke, constitutionele, economische of sociale structuren van een land of een internationale organisatie ernstig te ontwrichten of te vernietigen.’ (vet toegevoegd)

In de ban van angst en paniek

Op dezelfde pagina van de krant staat een al even onbenullige column van Frank Poorthuis, die schrijft zich het meeste zorgen te maken over de ‘boze mensen’ die weigeren te aanvaarden dat er een tweede golf is. Deze man, die dagelijks schrijft over ‘het gezinsleven tijdens corona’, vindt zelfs dat we het moeten accepteren als het allemaal tot de Pasen, of zelfs februari 2022 gaat duren.

Dat de economie dan volledig kapot gemaakt is en miljoenen mensen daardoor in diepe ellende zijn gestort, en het aantal slachtoffers van de corona maatregelen die van het virus zelf nu al verre overtreffen, daar hoor je deze man niet over. Nee, een virus dat nog steeds in alle opzichten vergelijkbaar is met een jaarlijkse griep, schijnt per se gestopt te moeten worden. Dat in landen zoals Zweden, zonder lockdowns en met amper social distancing, het virus zich niet sneller verspreid heeft als in landen met strenge lockdowns, verhoudingsgewijs zelfs minder slachtoffers heeft gemaakt, en waar het totale sterftecijfer dit jaar zelfs lager is dan het vijfjarige gemiddelde, zijn een paar van de vele aantoonbare feiten die worden ‘vergeten’.

Dat krijg je met mensen die zich volledig hebben overgegeven aan angst en paniek, waardoor alle feiten en onderbouwde tegengeluiden niet meer aankomen. Zij hebben hun gezonde verstand volledig ondergeschikt gemaakt aan de krachtigste negatieve en meest schadelijke emotie die er is: angst. En angst vormt de basis van haat – haat tegen iedereen die weigert zich net zo bang te laten maken.

Griep grootste oorzaak van sterfte en schade door longontsteking

De foto’s van beschadigde longen die volgens Derksen via TV en social media moeten worden verspreid, moeteen het volk ervan overtuigen dat dit virus toch echt veel gevaarlijker is dan een griep. Maar is dat ook werkelijk zo? NEE. Op 29 mei wezen we in het artikel ‘Longschade door corona is niet uniek en niet erger dan tijdens jaarlijkse griep’ op een wetenschappelijk onderzoek dat werd gepubliceerd in het European Respiratory Journal, waarin dezelfde heftige immuunreactie op influenza wordt beschreven die nu valselijk exclusief aan corona wordt toegeschreven.

Zo’n immuunreactie op een griepvirus kan de oorzaak zijn van ernstige, soms blijvende longschade. ‘Seizoens influenza A (IAV) is zelfs de meest voorkomende oorzaak van aan longontsteking verbonden sterfte in de ontwikkelde wereld. Tijdens pandemieën kan de sterfte door een IAV infectie veel hoger zijn.’

Bovendien bleek na autopsies dat ernstige luchtwegschade door de Mexicaanse griep in 2009 bij 26% tot 38% van de slachtoffers was verhevigd door de aanwezigheid van een bacteriële longontsteking. Lees in dit verband ons artikel van 25 mei: ‘Artsen in Italië, Duitsland en India zeggen dat meeste Covid-19 doden niet door virus, maar door longbacterie zijn overleden.’

Seizoensgriep infecties veroorzaken disproportionele sterfte onder ouderen. Vergeleken bij 18-49 jarigen komt ademhalingsfalen door een griepinfectie 20 keer vaker voor bij patiënten tussen de 65 en 74 jaar oud. In contrast veroorzaakt pandemische IAV bovenmatige sterfte onder jongeren,’ wat komt omdat die in hun leven aan minder soorten griep zijn blootgesteld dan ouderen.

Longschade door griep uit medische geschiedenisboekjes geschrapt?

Omdat wereldwijd zoveel griepslachtoffers sterven door longschade, betekent dit dat een aanzienlijk percentage van degenen die het overleven, langdurige, en soms zelfs blijvende gezondheidsschade oplopen. Dit is al eeuwen een vastgesteld gegeven, dat plotseling uit de medische geschiedenisboekjes lijkt te zijn geschrapt. Dit jaar schijnt alléén corona dergelijke ernstige gevolgen te mogen veroorzaken.

Volgens Derksen gaat het zelfs om ‘1 op de 10’ wier longen blijvend zijn beschadigd. 1 op de 10, maar van wie? Van 1 op de 10 mensen die in het ziekenhuis belanden? Op de IC? Cijfermatig bewijs ontbreekt volledig, en dat gaat er hoogstwaarschijnlijk nooit komen ook, gezien de openlijke datazwendel die al maanden wordt gepleegd. Ruim 6200 mensen zouden zijn overleden door Covid-19, maar plotseling sterft er bijna niemand meer aan de griep (400, tegen zo’n 6500 in een gemiddeld jaar).

Ook hersenschade NIET uniek voor corona

Kunt u zelf nog bedenken waar dit op wijst? Of blijft u net als de NOS liever in de greep van de angst. Zo beweerde is lands bekendste desinformatie-propaganda kanaal op 26 september dat ‘corona nog schadelijker is dan we al wisten: het tast ook de hersenen aan’. Is dat bijzonder? NEE. The Journal of Neuroscience publiceerde op 21 maart 2018 een studie getiteld ‘Long-Term Neuroinflammation Induced by Influenza A Virus Infection and the Impact on Hippocampal Neuron Morphology and Function.’

Daarin stelt een team Duitse universitaire wetenschappers dat ‘onze gegevens bewijs leveren dat neuro-inflammatie veroorzaakt door Influenza A (IAV)’ langdurigere, virus-specifieke veranderingen in de hersenen veroorzaken, met beschadigingen van het geheugen tot gevolg. ‘IAV infectie in mensen kan daarom niet alleen tot korte termijn reacties in de geïnfecteerde organen leiden, maar ook neuro-inflammatie en daaraan verwante chronische* veranderingen in het CNS (centrale zenuwstelsel) triggeren.’ (* vet toegevoegd)

In de introductie wordt er nog maar eens op gewezen dat Influenza ‘een zeer besmettelijke ziekte’ is, met ‘wereldwijd een hoog risico op ernstige ziekte en sterfte. Hoewel het belangrijkste doelwit van influenza virussen de long is, zijn er ook neurologische complicaties gemeld.’ Daarvoor wordt verwezen naar een groot aantal eerdere wetenschappelijke onderzoeken tussen 2000 en 2016. Die gingen vooral over de gevolgen voor de korte termijn, maar nu is ook lange termijn schade door griep bewezen. (3)

Paniek-pandemie wapen waarmee wereld aan dictatuur wordt onderworpen

Is er dan helemaal niets aan de hand? Jawel, er is inderdaad een pandemie – van ANGST en PANIEK, doelbewust gecreëerd rond een gewoon coronavirus, waar net zo goed een griepvirus had voor kunnen worden uitgekozen. Feitelijk worden exact dezelfde tactieken gebruikt waarmee een berucht regime in een buurland zo’n 80-90 jaar geleden een heel volk in zijn greep kreeg, en over kon halen tot de meest gruwelijke misdaden.

Voor de wat beter geïnformeerde, onafhankelijke denkende lezers is het doel al lange tijd duidelijk: Nederland door middel van dit corona-wapen onderwerpen aan de technocratische communistische (Klimaat)Agenda-21 dictatuur van de VN.

Daarvoor worden onze economie, onze voedsel-, en energievoorziening, alsmede ook onze vrijheden en burgerrechten, onze sociale en maatschappelijke samenhang, en zelfs het onvervreemdbare recht op de zeggenschap over ons eigen lichaam en onze eigen gezondheid, grotendeels verwoest. Zo kan de geplande ‘Grote Groene Reset’ plaatsvinden, waarin geen enkele plek of tolerantie meer zal zijn voor onafhankelijken en andersdenkenden, en de hele mensheid even arm, ziek en afhankelijk is gemaakt – met uitzondering van het elitaire clubje dat de huidige fascistische staatsgreep heeft bedacht en/of uitvoert.

Complottheorie? Al veel complottheorieën bleken de waarheid te zijn, en dat zal naar onze overtuiging al binnen hooguit enkele jaren ook met deze het geval zijn. Alleen zal iedere weg terug naar een normaal, vrij en gezond bestaan dan voorgoed zijn afgesneden.

 

Xander

(1) De Gelderlander (papieren editie 6 oktober, hele interview ivm copyright niet te plaatsen)
(2) NOS
(3) JNeurosci (The Journal of Neuroscience)
(4) Afbeelding:  Sarah Richter , Pixabay 

Zie ook o.a.:

05-10: Nieuwe schatting WHO: Slechts 0,125% van coronapatiënten sterft
28-09: Ex-hoofdadviseur wetenschap farmagigant Pfizer: ‘Hele tweede golf is fake, bijna alle positieve testen zijn vals’
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
21-09: ‘Covid-19 crisis voorbij: Zweden heeft groepsimmuniteit, rest Europa bijna’
20-09: Jurist Jeroen Pols legt uit dat het Nederlandse volk met de Spoedwet feitelijk vogelvrij wordt verklaard
19-09: Franse top Covid-19 expert: 80% corona slachtoffers volkomen onnodig gestorven
18-09: Sky News eerste grote Westerse zender die erkent dat Covid-19 pandemie enorme hoax is
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19
06-09: Universiteit Oxford bevestigt grote onbetrouwbaarheid en daardoor zinloze corona testen
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)
22-08: Sterftecijfer Zweden in 2020 zelfs onder ouderen lager dan gemiddeld
22-08: Nederlandse moleculair analist: ‘Er is geen tweede golf, alleen een datazwendel’
17-08: Oud-directeur Instituut Microbiologie: ‘Al 8 weken geen nieuwe Covid-19 gevallen meer’
15-08: ‘De leugen regeert al maanden – Wordt het kabinet bewust misleid door het RIVM?’ (Column Pierre Capel)
08-08: Agenda 21 samengevat: ‘De opmars naar een nieuwe wereldorde’
06-08: Statistieken tonen tegendeel aan van Ruttes ‘virus maakt gevaarlijke opmars’ leugen
05-08: ‘Tweede lockdown komt er omdat politici opstand vrezen zodra economie vanaf september
05-07: Hoogleraar immunologie Capel: DNA schade aan complete generaties door 1,5 meter samenleving
21-06: Hoogleraar Immunologie Pierre Capel: Cijfers bewijzen dat coronamaatregelen volkomen flauwekul zijn
17-06: Zwitserse Universiteit: 60% bevolking van nature immuun voor coronavirus
07-06: Wetenschappelijke studie bevestigt longschade corona patiënten door beademingsapparaten
29-05: ‘Longschade door corona is niet uniek en niet erger dan tijdens jaarlijkse griep’


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

23

 1. Volgens mij is dat angst aanjagen zo goed gelukt dat huisartsen kennelijk vrezen dat ze met een heleboel rotzooi blijven zitten:
  https://www.bndestem.nl/roosendaal/roosendaalse-huisarts-kom-alsjeblieft-gewoon-je-griepprik-halen-het-is-veilig~a7544c35/
  De huisarts kan dan wel roepen dat het veilig is, maar hij weet als geen ander dat het compleet nutteloos is natuurlijk. Probleem is alleen dat er voor die arts een lekkere verdienste wegvalt als de makke schaapjes hun niet werkend prikje niet komen halen. Overigens zie ik het ook in de ziekenhuizen, je kan er een kanon afschieten op een heleboel afdelingen. Je zou het als een voordeel kunnen zien, alleen is de reden dus dat mensen zo bang zijn gemaakt dat ze weg blijven van zorg die niet altijd zinloos is.
  https://www.bndestem.nl/breda/stilvallen-reguliere-zorg-door-corona-leidde-tot-meer-amputaties-br~a09174c3/

 2. IQ is duidelijk iets anders dan verstand
  En als je het verschil tussen Freud en Frankenstein niet weet wat voor hashpijp rook je dan?

 3. Bedenk wel dat er in Nederland al 780.000 levensjaren zijn verloren door Corona/Covid19.
  Die 6500 doden zouden zonder Corona gemiddeld nog 120 jaar p.p. geleefd hebben….

  Tenminste dat willen de paniekzaaiers ons doen geloven.

 4. Nicolaas 07/10/2020 om 2:17 pm
  biedt namens een groot deel van onze beroepsgroep mijn oprechte excuses aan voor deze waanzin van deze Derksen. Dit is groots ‘Nicolaas’!
  Ben overigens benieuwd of Dhr. Derksen nog voldoende hersencellen bezit om in de media zijn excuses aan te bieden voor deze kolderieke uitglijder. Maar als hij er echt flink aan heeft verdiend zoals Famke Louise 65.000 euro schijnt te hebben gevangen voor haar aanvankelijke steun aan de coronacampagne van de overheid …toen een ‘íkdoenietmeermee’ gevolgd door ik ga er weer vol voor samen met Gommers…

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5185421/famke-louise-kreeg-duizenden-euros-voor-coronacampagne-nu-doet-ze
  https://www.geenstijl.nl/5155489/viruswappie-famke-louise-met-belastinggeld-betaald-voor-influencen-coronacampagne/

 5. @ Nieuw Begin: 9:21 am. Klopt Nieuw Begin. De echte pandemie is: ANGST. En deze angst wordt door onze regering en het RIVM in stand gehouden. Uiteindelijk is dictatuur de bedoeling, en almede de belangen van de cabal en de NWO.

 6. Ik ben zelf klinisch psycholoog en biedt namens een groot deel van onze beroepsgroep mijn oprechte excuses aan voor deze waanzin van deze Derksen. Hij zou zich diep moeten schamen deze man !

 7. Die hoogleraar psychologie dient zich de ogen uit de kop te schamen en mijns inziens zich te verantwoorden voor het tribunaal.

 8. Dit zouden ze zo makkelijk met de islam kunnen doen, dat bangmaken.
  Deden ze dat maar in Europa.

 9. OK, volgens de berekeningen in de artikels van Xander zouden als alle Nederlanders besmet raken met dit nieuwe virusje van twaalf in een dozijn (met de nadruk op “nieuwe”) er 900.000 Nederlanders ernstig ziek kunnen worden en er 22.500 (= 0,125% van alle Nederlanders) komen te overlijden als we niets doen. Daar is alles mee gezegd. Op 1 januari 2022 vieren we normaal nieuwjaar, net als er na de pandemie tussen oktober 1918 en april 1920 in augustus 1920 alweer gewoon Olympische Spelen waren en de “Roaring Twenties” begonnen. De rekening kwam op zwarte vrijdag in 1929. Dus: geniet ervan als we weer naar normaal gaan, want “normaal” betekent dat aan alle mooie liedjes een eind komt.

 10. Een hoogleraar psychologie die zijn vakkennis misbruikt om een terreur aanslag op een hele bevolking te plegen en dat nog openlijk durft toe te geven, schaamteloos en gewetenloos, een hoogleraar onwaardig.
  De nazi’s verbleken er zelfs bij..
  Een schande voor elke psycholoog die zich inzet als hulpverlener en een schandvlek voor het beroep van psycholoog.
  Hij hoort thuis in de cel voor zulke monsterachtige uitspraken om terreur te willen zaaien.
  Misschien hoog tijd om deze hoogleraar eens onder de loep te nemen wat betreft connecties met de politiek en de farmaceutica? Hij handelt mogelijk in opdracht of is hij van nature zo kwaadaardig van inborst?
  We zullen de naam jan derksen zeker onthouden…als terrorist van eigen bodem.

 11. Als men dan consequent is staat dat roddel krantje dus vol met angst zaaiende foto`s en dat dan niemand de deur nog uit durft. Goed voor de economie zullen we maar denken?
  Zou me trouwens totaal niet verbazen dat de hoogleraar het zelf niet zo nauw neemt, naar goed voorbeeld van ene minister.
  Een grote mond en de fabeltjes buiten proportioneel opblazen gaat hem niet worden.

 12. Het echte geluid komt van Pierre Capel:

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/hoogleraar-immunologie-pierre-capel-cijfers-bewijzen-dat-coronamaatregelen-volkomen-flauwekul-zijn/

  …….Het eigen immuunsysteem heeft een heel subtiel evenwicht, waardoor er feitelijk een afweging wordt gemaakt of het aanvallen van een virus nuttig is, of juist meer schade aanricht. ‘Het aardige is dat emoties dat evenwicht kunnen beïnvloeden. Hoe angstiger we zijn, hoe meer we in een verkeerde immuniteit terecht komen.’…….

  Meneer Jan Derksen maakt het hele vakgebied psychologie te schande. Waar blijft de reactie van de beroepsvereniging? Hoeveel heeft het geschoven meneer Derksen, onder tafel , dit soort terroristisch quasi wetenschappelijk gezwam?
  Kijk ook eens op wiki wat deze gestudeerde nitwit nog meer aan fraais de wereld in heeft geslingerd. En zo een figuur leidt studenten op en verdient circa 30 keer zoveel als horecaondernemers wie hij de nek om draait met de economische gevolgen van het stompzinnige kabinetsbeleid terzake covid19. Knettergek!
  Nederland kom in opstand en pik de waanzin niet langer! Weg met de Molochieten zeg maar!

 13. Wie er nog aan zou twijfelen dat Jan Derksen de hele beroepsgroep psychologie nu in de verdachtenbank zet van de krankzinnigheid is waarschijnlijk ook zelf van het padje. Waar is het misgegaan hoogleraar Derksen in uw ontwikkeling? En dan te bedenken dat er eergisteren bij Jinek een uitstekende gedragswetenschapster was aangeschoven die natuurlijk door de virologen experts toch niet de credits ontving die zij wel verdiende toen het ging over de long-term effecten van de diverse maatregelen om het virus onder controle te krijgen. Het was bij Jinek echt Babel 2019.0 !
  Zou hoogleraar Derksen ook maar in de echt-wetenschappelijke schaduw kunnen staan van bezielde schrijvers met een hart voor echte oplossingen voor echte problemen zoals Leon de Winter in zijn uitstekende , intelligente column weer in de Telegraaf? Het is niet te hopen dat onze politici ook deze expert Jan Derksen ( expert in angst en haat?) gaat volgen:

  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1000490964/politici-volgen-blind-adviezen-experts

  ’Scholen en universiteiten moeten opengaan voor persoonlijk onderwijs. Buitenschoolse activiteiten zoals sporten moeten hervat worden. Jonge, laag risico-volwassenen moeten normaal kunnen werken in plaats van dat thuis te doen. Restaurants en andere zaken moeten weer opengaan. De kunsten, muziek, sport en andere culturele activiteiten moeten hervat worden.”
  Dit staat in The Great Barrington Declaration, een open brief van tientallen topwetenschappers aan, ja, aan wie eigenlijk? De politici die de besluiten nemen, zitten gevangen in de heersende besluitvormingsprocessen en volgen blind – door gebrek aan kennis – de adviezen van hun experts, topambtenaren, gezondheidsorganisaties.

  Het is volstrekt duidelijk dat het grootste deel van de bevolking niet ernstig getroffen wordt door Covid-19, maar de maatregelen zijn wel op de volledige bevolking gericht omdat, aldus het heersende beleid, het gevaar bestaat dat ongevoelige groepen gevoelige groepen besmetten. Dat is zoiets als het stilleggen van het autoverkeer omdat fietsers kunnen worden aangereden.

 14. Kim Grashoff heeft een uitstekend document opgesteld met vele bronvermeldingen over het gevaar van het dragen van mondmaskers voor je gezondheid.

 15. Afgelopen maanden veel rhino-virussen aangetroffen in de monsters die vanuit een groot artsen-netwerk in Duitsland worden opgestuurd naar het RKI. Terwijl de mensen in Duitsland al met maskers liepen. Een rhino-virus verspreidt zich ook via de ademhalingswegen. Conclusie: Ondanks al die maskers, verspreidde het rhino-virus zich. Maskers dus nutteloos.
  Tevens nauwelijks SarsCov2- virussen aangetroffen in die monsters.
  Sowieso is het duidelijk dat een hoogleraar in de psychologie het niet vanzelf beter weet dan elke andere burger. We hebben namelijk allemaal wel enige zelfkennis.
  Alpha-wetenschap onderzoekt, maar conclusies uit die onderzoeken zijn zelden eenduidig.
  Zo’n hoogleraar zou beter met feiten op de proppen kunnen komen, dan alleen maar de emoties manipuleren.

 16. Hoogleraar: Hij is het schoolvoorbeeld van het gezegde: Intelligentie is de moeder van stupiditeit.

 17. Neurenberg code moet van stal. Veeg ’t stof eraf, het is nu accuraat.

 18. het gaat om rookfoto’s, niet om longfoto’s veroorzaakt door corona. te voorbarig gereageerd. disregard mijn vorige reactie svp moderator.

 19. Eindelijk eens een echte reden om volledig op te gaan in gebruik mobiele telefoon en sociale media.

  Wat komt een mens eigenlijk te kort tijdens de pandemie?
  Zelfs de one night stand is nog mogelijk na kroegbezoek in het stadse leven tijdens corona (sterker, op weg naar huis zijn de croissants nog vers bij de bakker..)

 20. Vraag mij af hoeveel incompetente Jan Derksen v.d overheid heeft ontvangen om met deze waanzin te komen. Famke Louise kreeg 65.000 v.d overheid om corona-propaganda onder jongeren te verspreiden en moest onder het dreigement van terugbetaling stoppen met haar actie ” ik doe niet meer mee. ”
  Derksen heeft het opvallend genoeg over ( eveneens betaalde ) Famke Louise als hij begint met ” We ….”
  ‘We hadden gewoon het angstniveau op peil moeten houden,’ en ‘we moeten angst zaaien, laat Famke Louise dat doen,’

 21. Hoogleraar begint met de H van Hansworst. Het is niet dat de man geen bijzondere kwaliteiten zou hebben of dom zou zijn. Probleem is, dat veel van deze medische types zichzelf iets té serieus nemen en zich met het maatschappelijk debat bemoeien.

  Heel mooi, als de de mensen angst kunt aanjagen. Maar zo een figuur snapt niet, dat je daarmee ook de totale samenleving ondermijnt en de economie naar de filistijnen helpt. Misschien moet de man eens een paar keer boodschappen doen in winkels. Moet je zien wat angst met veel mensen doet.

  Qua economie leven we al in een bijzondere tijd, waarin we ons -dankzij onze verzorgingsstaat- een lockdown konden veroorloven. Maar ook in een rijk land als Nederland is dat een unieke gebeurtenis. Een volgende lock-down blaast de economie op en in het kielzog de verzorgingsstaat. En het zal naar ik vrees ook duidelijk maken, dat we dus geen multiculturele samenleving hebben, maar een zwaar gesegregeerde samenleving, waarin verarmde groepen mensen zonder toekomst elkaar naar het leven staan.
  Maar goed, dat stukje wetenschap was vermoedelijk optioneel in de opleiding van mijnheer Derksen, zodat hij dat stukje kennis is misgelopen.

Comments are closed.