Bank of America kondigt hyperinflatie aan

—————————————————————————————————————————————

Ik verbaas me er al jaren over dat de meeste mensen het normaal lijken te vinden dat centrale banken keer op keer met een druk op de knop onvoorstelbare hoeveelheden geld uit het niets blijven creëren, zodat overheden bakken met geld kunnen blijven uitgeven, en denken dat tegelijkertijd hun koopkracht op peil kan blijven. Iedereen die op de middelbare school twee lessen economie heeft opgelet, weet dat dit tegen alle financiële en fiscale wetmatigheden ingaat, en vroeg of laat op een drama moet uitlopen. Nu is het dan bijna zover: nota bene de Bank of America kondigt letterlijk HYPERinflatie aan. Dat betekent dat de waarde van de munt zal instorten, en de prijzen van de meeste goederen en diensten gigantisch zullen stijgen.

Op basis van de jaarcijfers is het aantal Amerikaanse bedrijven dat melding maakt van (hoge) inflatie met bijna 800% gestegen. De Bank of America kan daarom niet anders dan constateren dat dit ‘op zijn minst wijst dat er ’tijdelijke’ hyperinflatie aankomt’. Vooral grondstoffen (+28%), consumentenprijzen (+36%), transport (+35%) en industrieproducten lopen het risico in prijs te zullen exploderen. De BoA denkt weliswaar dat het nog ’te managen’ zal zijn, maar hyperinflatie is nu juist een proces dat inherent bewijst dat iets gierend UIT de hand loopt. (1)

Torenhoge prijzen

Dat betekent onder meer dat de burgers binnenkort in almaar sneller tempo veel meer zullen moeten betalen voor zo ongeveer alles. Eigenlijk zien we deze verborgen hoge inflatie reeds aanwezig in de torenhoge huizenprijzen (die gaan immers niet gepaard met een sterk economisch herstel, maar met een door de overheid gefinancierde schuldeneconomie). Tevens klagen steeds meer mensen dat hun wekelijkse boodschappen in korte tijd zoveel duurder zijn geworden.

Einde welvaart nu echt in zicht

Hoe vervelend u het ook zult vinden om te lezen, het einde van de Westerse welvaart komt nu daadwerkelijk in zicht. De situatie in Europa is namelijk nauwelijks anders dan in de Verenigde Staten, en in sommige opzichten zelfs veel erger. Denk hierbij aan de nooit meer af te lossen staatsschulden van Italië, Griekenland en Spanje, en in feite ook van Frankrijk en België. Daarnaast zijn grote Europese systeembanken zoals Deutsche Bank, Société Générale en UniCredit feitelijk technisch failliet.

Green Deal en Great Reset

Daar komen dan de ‘Green Deal’ van de EU en de ‘Great Reset’ van het WEF nog eens overheen. De eerste zal energie, vervoer en voedsel voor miljoenen mensen vrijwel onbetaalbaar maken, en de tweede zal een definitief einde maken aan de laatste resten vrijheid en zelfbeschikking die we nog hebben, en – volgens de eigen WEF cijfers – 35% tot 41% van de mensen werkloos maken.

En terwijl het Westen zichzelf afbreekt met het realiseren van deze klimaatdystopie, zijn China en Rusland reeds begonnen het stokje van ons over te nemen.

 

Xander

(1) Zero Hedge

Afbeelding: Gerd Altmann via Pixabay

* Voor degenen die het hebben gemist: i.v.m. werkzaamheden in mijn straat kan ik sinds afgelopen weekend ongeveer 2 weken lang een stuk minder dan normaal aan mijn website werken. Zeer bedankt voor het reeds getoonde begrip hiervoor!

Zie ook o.a.:

19-04: Op rand van financiële systeemcrisis: IMF waarschuwt dat staatsschuld nog nooit zo hoog was
10-04: ‘World Economic Forum oefent op komende cyberaanval om Westen genadeklap te geven’
09-04: Deagel verandert in bijgestelde prognose niets aan instorting Westerse beschaving in 2025
21-03: ECB zet volgende stap naar onvermijdelijke vernietiging van de euro en uw koopkracht
22-02: 2021=1921: Wall Street tophandelaar waarschuwt voor plotselinge ‘Weimar
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart
07-02: ‘Mario Draghi moet als premier niet alleen Italië, maar de complete eurozone redden’
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart

2020:

21-10: Nog maar 5 jaar? Verval Westerse beschaving verloopt exact volgens ‘Het Vierde Keerpunt’ (1997)
27-09: Finse topeconoom waarschuwt dat tweede lockdown ‘totale economische vernietiging’ betekent (/ ‘Tijdens systeemcrisis 2020-2022 wordt welvaart, veiligheid en zekerheid weggevaagd, gevolgd door nieuwe Depressie tot 2025-2027’)
17-09: ‘Ruim 60% bedrijven die moesten sluiten wegens corona gaat nooit meer open’
07-09: (/ Corona maatregelen doen aantal werklozen wereldwijd tot boven 300 miljoen stijgen)
28-08: Teken Arno Wellens’ petitie ‘Laat de banken barsten’
08-08: Agenda 21 samengevat: ‘De opmars naar een nieuwe wereldorde’
01-08: Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat Nederland moet betalen
20-07: Frankrijk, Italië en Spanje eisen dat Nederland onbeperkte pinautomaat blijft (/ Als Rutte ook maar iets geeft om ons volk, zou hij zelf uit Brussel weglopen)
07-07: Grote Groene Reset begint (/ Is deze softe Sovjet Revolutie naar een nieuwe Groene Socialistische Wereld Orde het meest duivelse complot ooit?’)
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
16-05: ‘Economie wordt niet verwoest door coronavirus, maar door slavenmentaliteit bevolking’
26-04: Dankzij Rutte en Hoekstra gaan de Nederlanders bet klimaatagenda alen voor drie keer rijkere Italianen’
21-04: Sky News onthult VN doel lockdowns: Bestaande economie vernietigen en herstarten zonder CO2
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
15-04: Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’ (Arno Wellens)
03-04: Amerikaanse topeconoom: EU gebruikt coronacrisis voor staatsgreep tegen Duitsland en Nederland (/ ‘Corona heeft plaats ingenomen van falende’
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

79

 1. @ elegast

  doe je dit met furtures?

  dat is heel risicovol toch. ik hoorde je zelfs onder nul kan zakken met furtures…..

 2. Maar als het systeem echt gaat vallen…… hoeveel waard zijn dan die papieren contracten.

  Dat weet niemand. Hoeveel oudpapier waarde heeft dan de euro? Dan is de euro ook een grondstof geworden. Namelijk papier. Je laatste vraag en dan adviseer ik echt om een proefacount te nemen. Maar om het heel simpel te zeggen. Je koopt een zilveren muntje en de koers stijgt en dan koop je er nog eentje en de koest blijft stijgen en daarmee je winst op papier.

  maar zo kom je wel een keer op de top van de markt, en dan zit je in en tulpenrally.

  Dus je moet ervan af maar dat kan niet want de markt is paniek. Iedereen wil eruit. Toch hoef je helemaal niet in paniek te zijn als je de zaak verzekerd hebt, dan verdien je in elke markt geld. Maar ik ben ook helemaal failliet gegaan in 2008. Maar ging wel kijken wat ik fout deed, en je ziet het pas als je het ziet het is niet uit te leggen. Veel succes en doe voorzichtig. Oanda is een goede broker. Althans ik heb nog nooit wat met ze gehad.

 3. elegast

  citaat: Maar je moet er staan als de markt tegen je keert. En dat gebeurt een keer. Dat is het geheim

  wat bedoel je hiermee

 4. @elegast
  uw citaat

  wat bedoel je hiermee.

  Maar wat ik wil zeggen het zijn papieren contracten. Het is bekend dat er in gigantische geldhoeveelheden grondstoffen word verhandeld die er in werkelijkheid niet zijn.
  En ik heb weleens scenarios gehoord als er een echte crisis uitbreekt hoeveel waard zijn dan die papieren contracten.

  maar voorlopig lijkt het dus nog voor u goed te gaan fijn voor u.
  Maar als het systeem echt gaat vallen…… hoeveel waard zijn dan die papieren contracten.

  Zijn dat trouwens EFT’s?

 5. Hoi Mark,

  Ja het zijn papieren contracten want je kan grondstoffen nou eenmaal niet zelf ophalen en opslaan. Maar de winsten worden wel bijgeschreven en dat geld laat je weer terug laten boeken en dan kan je er wel je provisiekast mee vullen of fysiek goud en zilver kopen. Zo werkt het spelletje. Feitelijk speel je gewoon Usd tegen grondstoffen. En gisteren heb ik weer talloze winstpakkers op grondstoffen gepakt. Is trouwens geen opschepperij, het is makkelijk om in een opgaande markt geld te verdienen. Kan iedereen. Maar je moet er staan als de markt tegen je keert. En dat gebeurt een keer. Dat is het geheim

  Je ziet dus dat de USD kapot gaat en de euro ook. Al het kapitaal vlucht weg uit de schuldenmarkt / staatsleningen naar iets met waarde zoals aandelen, grondstoffen en crypto. Hyperinflatie dus zonder dat de economie groeit. Maar niet iedereen geloofd dat zie ik in de commentaren. Als je niet naar de grondstoffen kijkt zie je het ook niet. Eru/usd lijken stabiel tegen over elkaar. Maar grondstoffen stijgen tegen de USD en dus ook EURO binnenkort ook in uw supermarkt.

 6. Hahaha! Tja, met zo’n screen name verbaast het mij niet dat jouw exegese van Openbaring kant noch wal raakt. Misschien is het een goed idee om eens naar financieel adviseur Catherine Austin Fitts te luisteren?

  DeProfetischePlofkip schreef:
  06/05/2021 om 8:59 am
  Merkteken van het beest bestaat niet. Wie de Bijbel en dan specifiek het boek Openbaringen kent weet dat er veel in beeldspraak werd gesproken en als zodanig vastgelegd in schrift.

  Een teken op het voorhoofd en de hand staan voor: gedachten en handelingen. Wie een kind van God is heeft reine gedachten en doet de juiste dingen. Wie bij de boze hoort, …. enfin.

  Zo is het en niet anders.

  Dit hoort thuis op het Geloofsforum. Mod.

 7. Er is volgens de statistiek ongeveer 24 gram per wereldbewoner aan goud.
  Er is volgens de statistiek ongeveer 300 gram zilver per wereldbewoner.
  24 gram goud is nu ongeveer 1412 dollar
  300 gram zilver is nu ongeveer 264 dollar
  Als de goud of zilver standaard weer ingevoerd gaan worden dan stijgen deze….want het totale vermogen was eind 2017 ongeveer 12000 dollar per bewoner.

  van een website eind 2017 :
  Volgens het World Factbook van de CIA bedroeg de hoeveelheid broad money op de wereld eind 2017 meer dan 90,4 biljoen dollar. Om een idee te geven hoeveel dat is: één biljoen is een 1 met twaalf nullen. Dus 90.400.000.000.000. Als je dat bedrag over 7,5 miljard aardbewoners zou verdelen, krijgt iedereen meer dan 12.000 dollar.

 8. aan elegast

  kan dit ook bij degiro? met efts of dergelijke…..
  en hoe veilig is dat allemaal…

  is dit hetzelfde als eft of dergelijke…

 9. @ elegast

  ik heb de website even gekeken.

  het gaat dus om papieren contracten? daar is veel om te doen. HOE VEILIG is dat nu werkelijk?
  Je hebt die grondstoffen niet echt in bezit.
  Als er een grote crisis uitbreekt hoe veilig zijn die papieren contracten dan?
  Wie betaald? Hoe verzekert is dat allemaal?
  zijn dit van vanguard, blackrock speeltjes?
  zijn dit EFT’s…

  ik had in een ver verleden wel eens EFT’s die volgde dan de grondstoffenkoers van tarwe, goud, zilver, suiker.
  Dat was bij een beleggingsbrocker.

  Daar vragen ze kosten. Maar ik vraag me ook af volgens ze wel EEN op EEN de spotkoers?
  En als er een werkelijke crisis uitbreekt. Wat dan?
  Zo zijn er bij bepaalde stoffen vele malen meer papiercontracten dan er werkelijk grondstoffen zijn. Blijft wel goed gaan bij een crisis.

  Dit zijn gedachten van mij.
  Zijn dit speeltjes van de elite, black rock, vanguard ?

  vragen…

 10. Mark,

  Dat kan via een tussenpersoon/broker. Ik gebruik Oanda. Je kan daar een proefaccount openen en fictief kan je met 100.000 spelen. Als je denkt dat je alles snapt open je een echt account met euro, of usd wat je maar wil. En dan kan je live handelen met het bedrag wat je hebt overgemaakt als onderpand. Als je discipline hebt kan je het systeem verslaan. De basisbeginselen zijn, de markt wordt bepaald door hebzucht en angst. Angst is sterker. Dat moet je snappen anders niet aan beginnen want je raakt gegarandeerd je inleg kwijt.

 11. @ elegast
  hoe doe je dat… long gaan op graan wheat etc wat je zei in je bericht

 12. @DeProfetischePlofkip. Ik schreef een antwoord op uw stelling:

  Wie een kind van God is heeft reine gedachten en doet de juiste dingen. Wie bij de boze hoort, …. enfin. Zo is het en niet anders.””

  Mijn antwoord aan u te lezen op het GELOOFSFORUM.

 13. Ik heb vroeger op de middelbare school goed opgelet en heb helaas geen idee naar welke 2 lessen verwezen wordt. Naar welke financiele en economische wetmatigheden wordt precies verwezen?

  De varkenscyclus wetmatigheid blijft gewoon gelden en ook de economische machtblokken blijven in balans omdat ze allen eenzelfde beleid voeren.
  Het enige dat inflatie iets zal voeden is de verhoging van het minimum loon in enkele landen. Dit zal uiteindelijk resulteren in iets hogere rentes om inflatie af te remmen zodra deze boven de doelstelling can 1.5 tot 2% uitkomt. En deze iets hogere rentes markeren dan ook een periode van iets lagere huizenprijzen, maar ook de varkenscyclus wetmatigheid is van toepassing op de huizenprijzen.

 14. Het is rap tijd geworden dat de rijke elite zijn schulden aan de burgers moet inlossen, hoop dat t kwartje gaat vallen, al die tijden de burgers uit lopen perzen dat ze tot de slavernij gedoemd zijn?
  Pay back if a will come back!

 15. Merkteken van het beest bestaat niet. Wie de Bijbel en dan specifiek het boek Openbaringen kent weet dat er veel in beeldspraak werd gesproken en als zodanig vastgelegd in schrift.

  Een teken op het voorhoofd en de hand staan voor: gedachten en handelingen. Wie een kind van God is heeft reine gedachten en doet de juiste dingen. Wie bij de boze hoort, …. enfin.

  Zo is het en niet anders.

  Dit hoort thuis op het Geloofsforum. Mod.

 16. Het hele financiele systeem is dor en door verrot. Expert Ad Broere schreef er regelmatig over. Evenals Pieter Lakeman en Arno Wellens, welke vroeger zelf in dit wereldje actief waren. Het is eigenlijk pure zwendel als je bv. een huis koopt, terwijl er geen fysiek geld aan te pas komt, want dat is er simpelweg niet. Bestaat alleen op papier. Rente (en evt. aflossing) wordt echter wel met echt geld betaald. Sinds de Rockefellers en Wall Street de macht hebben gegrepen, zit het goed fout. John F Kennedy wou een eind maken aan deze misstand. Iedereen weet hoe dat afgelopen is.

 17. @Piep. Ik zit al zo’n 15 jaar in de alternatieve wereld. Dus ik weet het allemaal wel. Heb zelfs stukken geschreven, die gepost zijn bij niburu.co.(gratis) Ging over blokkeren van de zon. Al jaren geleden dus. En ja, de zeven zegels enz. gaat ook over nemesis. Volgens sommige een planeet(onzichtbare). Ik zie dat het systeem(agenda21/30) verband houdt met de bijbel. Maar ook de scheppingsverhalen/vernietiging van oude culturen zoals de Maya’s, Dogon enz.
  In de bijbel staat zoiets van: als de dingen van ijzer in de mensen levens gaan komen, dan begint de eindtijd. En zonder het teken zorgt ervoor dat je niet kunt kopen of verkopen. Vraag bij mij blijft: heeft dit nu allemaal met een mega natuurramp op aarde te maken of draait het puur om macht? Wat ik ook interessant vind is dat heel lang die drie dagen donker niet wetenschappelijk verklaard kon worden. Nu dus wel, want men kan zelf de zon blokkeren. Missie India naar zon, die kan dat dus.
  Ja Piep, we gaan denk ik nog veel mee maken. Ik vertrouw op god, heb geen angst, maar maak me wel zorgen.

 18. Bedankt voor het plaatsen Xander. En Wall street nu op weg naar een all time High. Maar er is geen inflatie. Echt niet hoor!

  Geld waar niet voor is gewerkt wordt de markt in gegooid. En dat geld gaat ergens naartoe. Aandelen, grondstoffen goud en zilver om maar wat te noemen. Dit is hyperinflatie. Alleen een oorlog kan de val van de dollar nog stoppen. Die zal niet ver weg zijn denk ik zo.

  Tot die tijd, Bitcoin naar 100.000,- wallstreet naar 40.000,- Olie skyhigh terwijl er niet eens vraag is. Of het is voor de oorlog, het militair industrieel complex heeft voeding nodig. Het zwarte gous.

  En dan laten ze alles instorten. Gewoon gepland. Niks toeval.

 19. Elise,

  het vaccinatiepaspoort is een TEST om later het MERKTEKEN van het BEEST in te voeren …

  Geen Merkteken (Amrikaanse technologie IN de hand of IN voorhoofd), géén eten. Zo simpel is dàt !

 20. Ben net weer ingestapt. Ik twijfelde. Op de termijnmarkt long Wheat. Record op record, valt nu net eventjes terug maar ik blijf bijkopen en houden. Ik werk normaal met winstnemingen maar nu even niet. Voedsel wordt onbetaalbaar. Het wordt ernstig en nee geen fake en Nee ik zaai geen onrust, Iedereen kan Live de koers volgen.

  Overigens ga ik zo ook long op Corn, Soya en suiker. Het is een spel zonder nieten. Dat is hyperinflatie. Je ziet het live gebeuren.

 21. Even een aanvulling bij dit artikel.

  John Paul Jackson ontving enige jaren terug profetische boodschappen, waarin o.a. dat voedsel 40% van het inkomen zou gaan kosten, en vrachtwagens moesten beschermd gaan worden.
  Zie deze YouTube video vanaf ongeveer 30 minuten.

  https://youtu.be/su7-gje3wwg

 22. Het maakt niet uit, waar of niet waar geldsysteem gedoe. Vandaag in telegraaf: vaccinatiepaspoort verplicht op evenementen, dus niet alleen voor vakantie. Onze vrijheid is weg op Bevrijdingsdag. Iemand ook rekening meehoudend dat niet iedereen die prik zou kunnen nemen ivm andere ziektes/aandoeningen. Die mensen kunnen dus niet meer meedoen, terwijl die juist ontspanning nodig hebben. Maar ja wat maakt het uit toch? Dit is wel een begin van een social credit systeem. Dus ook voor mensen met geld.

 23. @Iteme,

  Enig idee waarom Nederland zijn goud terugkreeg en Duitsland niet? Nederland ging overstag om de Russen de schuld van MH17 te geven. Duitsland bleef maar moeilijk doen v.w.b de Nord Stream 2 pijpleiding (oud bondskanselier Schröder was een vriend van Putin en de kartrekkerk van deze pijpleiding) en moest het onderspit delven ondanks verwoede pogingen goud terug te halen naar Duitsland.

 24. Doordenker,

  Klopt iets heeft pas waarde als ervoor gewerkt is. De een moet het met zijn arbeid/lichaam verdienen. De ander geeft een fooi en profiteert van de arbeid. Zo werkt het ongeveer. Dat systeem op de schop gooien zou eens een echte reset zijn. BBB het is tijd. Maar nu echt. Oa tribunalen.

  My 2 cents

 25. Puur bedoeld uit nieuwsgierigheid en niet als veroordeling of afkeuring:

  1. Vraag je wel eens aan mensen wat zij denken dat geld is?
  2. Zo ja: wat krijg je dan als antwoord te horen?
  3. Wat krijg je op school mee over de aard van geld?
  4. Weten mensen wie het bankensysteem in handen heeft en hoe die mensen worden aangesteld?
  5. Vragen mensen zich af hoe het past binnen een democratische rechtsstaat dat een land functioneert op basis van een systeem dat ieder democratisch proces passeert?
  6. Hoe kijken mensen tegen democratie aan wanneer ze beseffen dat ze nooit worden geraadpleegd wanneer het gaat om de bepaling van de inruilwaarde van de gekleurde papiertjes die men geld noemt?
  7. Wat is democratie wanneer een kleine groep mensen vindt dat zij mogen bepalen wie wanneer wat mag krijgen?

 26. Zo jammer dat dit artikel al meer dan 10 jaar uitgemolken word. Ik zie ook negens een een handvat naar het heden o.i.d. dat het dan nu gaat gebeuren. Zoals gesuggereerd.

  Dat het een einde krijgt is duidelijk, maar niemand die weet wanneer. De BRICS landen kopen al jaren goud, NL (Rutte heeft ie toch nog wat goed gedaan) heeft al wat jaartjes terug ‘ons’ goud zoveel mogelijk uit de VS opgehaald. Duitsland krijgt het niet eens want staat nog steeds onder curatele van de ‘gelalliëerden’. En volgens mij heeft de VS het niet eens meer, want het mag ook niet gecontroleerd worden.

 27. Stijgende woningprijzen heeft weinig te maken met een schuldeneconomie. Die leennormen zijn behoorlijk beperkt.
  Probleem op de woningmarkt is, dat door de massale immigratie er een enorm -en dagelijks groeiend- tekort is aan woningen. Vorige week hoorde ik op de radio dat in Zuid Limburg, vanwege zijn leegloop tot voor een paar jaar geleden nog een krimpregio waar de woningprijzen kelderden, inmiddels wachttijden op sociale huurwoningen kennen variërend van bijna 3 jaar tot 9 jaar.

  Voor het overige lijkt het me deze hyperinflatie wel logisch. Er zijn, en worden zulke enorme bedragen bijgedrukt, dat het geld op een dag compleet zijn waarde moet verliezen. Waarbij China overigens niet onderdoet voor de EU of de USA.
  En als de westerse economieën inzakken, blijven die Chinezen bij gebrek aan afzetmarkten mooi met hun rommel zitten. Reken maar dat het ook in China niet leuk gaat worden.

 28. Niet topics maar ik moet het van mij af schrijven, zoek op het internet over 5g, vogels vallen uit de lucht, dieren raken overstuur, daar waar 5g is komt een uitbraak van corona of erger doden, zoek aub alles op over Bunschoten waar doden vielen, op het verzorgingshuis staat een 5g mast.
  Het is het puntje van mijn tong verder ga ik absoluut niet.

 29. Twee indicatoren welke ik vanuit werk al een tijdje volg: mondiale houtprijs index en index for container shipping… beiden zijn de afgelopen maanden geëxplodeerd… het sneeuwbaleffect hiervan treft de gehele economie en is vanwege de brede invloed een goede indicator van wat ons te wachten kan staan.

 30. Geld dat uit het niets gecreëerd wordt, zonder dat daar onderliggende producten en diensten tegenover staan, is ‘fake’ geld en totaal waardeloos.

  Erger nog, het tast de waarde aan van het bestaande echt geld, dat wel gecreëerd werd op basis van geleverde producten en diensten.

  Overheden en banken noemen deze verhulde diefstal van geld ‘inflatie’ want dat klinkt mooier dan wat het echt is: ‘geldontwaarding’.

  Waarom brengt het spaargeld niets meer op? De banken hebben uw spaargeld niet meer nodig, want de centrale banken creëren immers ongelimiteerd fake geld uit het niets.

  Deze creatie van waardeloos fake geld krijgt allerlei ronkende en verhullende namen zoals ‘bazooka money’ (ECB)’, quantitative easing (FED), etc.

 31. Beste Ned,

  sinds de leeftijd van 25 …denk ik er ook aan om te investeren in mijn oude dag … 😉

  Nù ben ik 60 en moet nog 6 jaar werken … Ik denk eraan te investeren in landbouwgrond, visvijvers, boomgaarden enz.

 32. Veel artikelen op Xandernieuws zijn interessant om te lezen. Zeker daar waar geprobeerd wordt een link te leggen tussen de wereldgebeurtenissen en de eindtijd. Maar de bronnen die regelmatig op deze site vermeld worden vind ik nogal dubieus. Ik mis soms de bronverwijzingen door deze bronnen. De kans op veronderstellingen en verkeerde aannames is hierdoor best aanwezig. En op tal van conclusies kan dan weer doorgeborduurd worden zonder een tegenwoord van partijen met andere meningen en visies. Dit komt de geloofwaardigheid van deze site niet echt ten goede, en dat vind ik jammer juist omdat er zeker ook heel goede artikelen op staan.

 33. Het lijkt mij dat geldhandelaren hier met hun comment als hun bereidheid te weten mbt eindtijden hier een tikje ietsiepietsie op het verkeerde adres zijn.
  Mbt die ‘eintijd’ die is rekbaar en immer !

 34. Pas op voor de financiële gevolgen van de dodelijke golf van vaccinbiowapens

  https://naturalnews.com/2021-05-04-beware-the-financial-fallout-from-the-vaccine-bioweapons-death-wave.html

  (google Vertaald ). (had even gemist dat ik de ‘b ‘ had getypt ipv de ‘v ‘. Dus er stond ‘google betaald’. Google betalen? No way LOL!)

  Het is één ding om je bewust te zijn van de dodelijke golf van covid-vaccins die is ontworpen om miljarden mensen op planeet Aarde uit te roeien, maar het is iets heel anders om de financiële gevolgen in overweging te nemen als de vaccindrukkende globalisten erin slagen hun genocidale doelen te bereiken. De plotselinge ontvolking van een economie heeft bijna ondoorgrondelijke financiële gevolgen op de lange termijn, zelfs voor degenen die de ruiming weten te overleven.

  Er zijn twee strategieën die we allemaal moeten nastreven om te overleven met onze gezondheid en rijkdom intact. We moeten: 1) koste wat het kost het dodelijke vaccin vermijden, en 2) uit de dollar komen en in harde activa komen die de ineenstorting van de dollarschuld kunnen overleven.

  In het hoofdartikel en de podcast Situatieupdate van vandaag geef ik meer details over hoe je dit precies kunt bereiken. Vandaag is een aflevering boordevol informatie die u zal helpen in leven te houden terwijl de wereldwijde genocidale oorlog tegen de mensheid zich voor onze ogen ontvouwt.

  ( Openb 9:15. En de vier engelen, die tegen het uur en de dag en de maand en het jaar waren gereed gehouden, werden losgelaten om het derde deel van de mensen te doden.)

 35. @ doeterniettoe: mooi gezegd, maar je mist een kritiek punt: simpelweg geld bijmaken is niet genoeg voor inflatie. Pas wanneer de omloopsnelheid toeneemt zul je (hyper)inflatie zien. Bekijk bijvoorbeeld https://open.lbry.com/@HiddenSecretsOfMoney:5/The-Money-Illusion—Hidden-Secrets-Of-Money-Episode-7—Mike-Maloney:3 eens. De hele serie is trouwens geweldig om mensen wat basiskennis over geld mee te geven. Zeker ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of tien. Hoe eerder ze leren hoe het systeem werkt, hoe beter. Mijn neefjes en nichtjes zijn me al een tijdje dankbaar hiervoor. 😉

  Enne… zorg dat je geld weg is bij de banken want je raakt het kwijt. Koop assets zoals commodities, crypto en zilver. ₿Itcoin is leuk, maar 100% transparant en dus een surveillance coin. Anonieme alternatieven zijn Monero en Pirate Chain.

 36. @ ned & Einde: ik zou er me nog niet zo zeker van zijn dat er geen kans is op hyperinflatie omdat we in een economisch ontzettend sterk land leven. De Weimar republiek kende voor zijn hyperinflatie ook een ijzersterke economie waarbij de reichsmark een jaar voor de hyperinflatie uitbrak zelfs sterker was dan de dollar. Echter was de economie gebaseerd op een bubbel, waren de schulden (door de herstelbetalingen) torenhoog, en was het verschil tussen arm en rijk gigantisch.

  Kijkend naar de beurzen, bitcoinkoers en huizenprijzen kun je niet anders concluderen dat de westerse economische herstel ook op erorme bubbels is gebaseerd. Dit is vooral te zien aan dat die blijven stijgen terwijl de productie van goederen en diensten blijft kwakkelen. In Nederland mag de staatschuld dan wel behapbaar lijken, maar de private schuld stond in Nederland op 274% van het bbp in 2019! Dit maakt dat de totale schuldenlast in bbp van Nederland groter is dan die van Italie of zelf Griekenland. Dan hebben we het nog niet over de verplichtingen die Nederland is aangegaan om bijv. Eurolanden of banken te redden indien nodig. En als kers op de slagroomtaart staat Nederland op nummer 1 in de lijst van landen met het grootste welvaartsverschil tussen rijk en arm. Ziehier de overeenkomsten met de Weimar republiek voor de hyperinflatie.

  We moeten niet vergeten dat een hyperinflatie een psychisch fenomeen is welke optreedt wanneer de massa het vertrouwen in de waarde van geld begint te verliezen. Vandaar dat hyperinflaties voor de leek vaak onverwacht opsteken, en vaak zelfs vooraf worden gegaan aan deflatie. Zodra men het gespaarde geld gaat uitgeven zullen de prijzen door de geringe aanbod van goederen en diensten vanwege de coronamaatregelen omhoog schieten. Vele mensen voelen echt wel dat er iets niet goed zit wanneer de overheden met geld kunnen blijven smijten terwijl de economie op slot wordt gegooid en de geldpersen van de centrale banken op volle toeren draaien. Als de mensen hierdoor het vertrouwen in geld verliezen heb je hyperinflatie, zo simpel is het.

  Of het zover nu al gaat komen is trouwens moeilijk te zeggen. Hyperinflatie is een mogelijkheid, maar als de mensen het vertrouwen in het geld blijven behouden dan denk ik dat we vanwege de inflatie snel in een recessie / depressie gaan komen omdat mensen vroeg of laat minder spullen kunnen kopen. Dit zal het begin van het einde zijn. Langdurige deflatie zal de schuldenberg laten exploderen. Dit tegen gaan d.m.v. nog meer geld te drukken zal alsnog tot hyperinflatie leiden. Het netto eindresultaat zal het zelfde zijn: een grote reset. En laten we dhr. Schwab daar nu net regelmatig over horen spreken. Dus ja, ik verwacht in de komende jaren enorme omwentelingen met grote welvaartsverschuivingen waardoor het verstandig is om zich er op tijd tegen in te dekken om aan de goede kant van de streep te staan. Wanneer je eraan moet beginnen zodra de MSM je erop attendeert ben je nl. rijkelijk te laat.

 37. Geld, wat is geld, een munt zonder echte waarde meende nikkel, is nog geen 5 cent waard, papier geld, is net zoveel waard als een envelop. Geld op je rekening zijn maar nummers, 1 hack of emp, foep weg is het…

  Geld heeft de waarde omdat wij mensen er waarde aan geven, ons ego wordt dagelijks blootgesteld aan luxe goederen, en dat is de onderdrukking, modere slavernij op wereld schaal, en iedereen doet mee.

  Macht,status en ego, fdomineren deze wereld.

 38. @ned

  De geschiedenis die wij leren op school is linkse indoctrinatie, voor gescoteld door de overheid.
  Ik kan niet beamen dat er dinkere tijden in de middeleeuwen waren, ben er niet bij geweest, jij wel?

  Zwart wit, klopt, maar dat is het enigste hoe je helder kan blijven.

 39. @ einde

  Beste,
  Ik adviseer u dan meer in dit alles te verdiepen. Kijk bv de serie “money as debt” en dan ga je tot in details begrijpen hoe dit desastreuze systeem een ieder tot schuldslaaf maakt dit itt hoe Gods economische wetten werken die in alles the best way of life is voor een ieder maar ook naar onze naaste.
  Het is een heel pakket en alles hangt samen, als er al één richtlijn genegeerd wordt, treedt er al een “virus” in.
  Het is een ontdekkingsreis door de Bijbel die je bek open laat vallen over zoveel wijsheid en rechtvaardigheid.
  Een boek die mbt economie aan te raden is heet “ Eerlijke Economie” en is nog veel meer over te ontdekken waar uiteindelijk geen speld meer tussen te krijgen is wat altijd de kracht v waarheid is.
  In alles komt de zware corruptie naar boven en in alles regeert de leugen die de Mammon voedt.
  Het is tijd voor bezinning en terug naar de Bron…

  https://m.youtube.com/watch?v=4AC6RSau7r8

  https://www.bruna.nl/boeken/eerlijke-economie-9789058816702

 40. Gelukkig hoeven de wijze maagden de 3de wereldoorlog niet mee te maken.
  Ook de rijken zijn strals alles kwijt. – Luk. 6 vers 24.

 41. @Ramshoorn. Helemaal eens. Ik begrijp de zorgen niet. Heb zelf alles maar ben er totaal los van. Het interesseert me geen bal meer of ik straks alles wat ik op aarde heb kwijt ben. God is de hoofdprijs. Niet de door mot en roest aangevreten materie van Baal. Ik wens de overheden succes. Hun bolwerken zijn binnenkort verdwenen. De banken, belastingdiensten en superrijke graaiers zullen verdampen. Over een jaar is de wereld zoals we die nu kennen niet meer. De planeet zelf is van God en onaantastbaar. De structuren erop zijn van Baal. Baal zijn tijd is bijna op. Covid maakt plaats voor een andere realiteit. De anti-Christ, rapture, 3 dagen van totale duisternis, kosmisch event en armageddon. Tweederde van de wereldbevolking zal sterven. Wees voorbereid en vertrouw op God en de verlosser Jezus die de zielen met zijn leven heeft vrijgekocht.

 42. Goed stuk.

  Nl huizenprijzen zijn over de kop gegaan. Ik vermoed, bewust. Om de mensen een slaaf te maken. Dan zullen ze alles doen om hun levendje te behouden.

  Wie hebben dit door? Sinds de euro zijn alle prijzen 3 dubbel gegaan. De lonen blijven achter. Gemiddelde huis? 300.000 euro. Of tewel meer dan 660.000 gulden voor een simpel huis.

  Tja, inderdaad korte termijn geheugen.

  God bless

 43. “Nota bene de Bank of America kondigt letterlijk HYPERinflatie aan”

  1. Bank of America is een commercieel bedrijf, niet de centrale bank van de VS;
  2. Analisten van Bank of America voorspellen de mogelijkheid van hyperinflatie. Iets wat de Federal Reserve (de Centrale bank van de VS) overigens niet met zo’n vaart ziet lopen;
  3. Analisten van Bank of America verwachten dat inflatie een positief effect kan hebben op de economie.

 44. Je kunt niet onainfig maar produceren en produceren.Op een gegeven moment raakt de markt verzadigd.
  Alles draaid op schulden.{helicopter geld economie)
  Krankzinnige overwaardering vastgoen zal de economie doen instorten.
  Dus krijgen we toestand terug van de crisis van 1929.
  Dus niets nieuws onder de zon.

 45. Eens met het artikel!!! De Apostel Jacobus, de broer van Jeshua heeft tijden als de onze voorzien: De Leugen Regeert, vandaar Hyperinflatie in VS en EU – Torenhoge prijzen voor koopwoningen. Burgers kunnen hypotheek niet meer opbrengen. Talloze bedrijven zijn al over de kop. De Maffia is nu wereldwijd aan het Graaien! Vakbonden staan met de handen in het haar.

  Maar het goede nieuws: Die maffia staan straks ook met lege handen…Jacobus, vertelde, schreef het al 2000 jaar geleden zwart op wit in het Nieuwe Testament…

  Jacobus 5:1…Het gevaar van hun rijkdom…
  1 Welaan dan, gij Rijken, weent en maakt misbaar over de Rampen, die u zullen overkomen. [Openbaring 6] 2 Uw Rijkdom is Verrot, uw klederen zijn door de mot aangevreten, 3 uw goud en zilver is verroest, en het roest ervan zal tegen u getuigen [op de dag van het oordeel: Openbaring 16] en uw vlees verteren als vuur.

  Gij zijt Schatten gaan opleggen, terwijl het de Laatste dagen zijn. 4 Zie, het Loon, dat door u is ingehouden van de Arbeiders, die uw landen hebben gemaaid, schreeuwt, en het geroep van hen, [De vluchtelingen, daklozen] die uw oogst hebben binnengehaald, is doorgedrongen tot de oren van de Here Sebaot = Here van de machtige legers.

  5 Gij hebt op aarde weelderig geleefd en u te goed gedaan, gij hebt uw hart vetgemest in de slachttijd. 6 Gij hebt de rechtvaardige veroordeeld, ja vermoord; [1933-1945] er is geen verweer tegen u.”” Ook Joden raakten letterlijk alles kwijt dacht ik vanavond tijdens de Doden Herdenking op de Dam; Huizen, banktegoeden, bedrijven, hun kunst e.a bezittingen, hun vrijheid, hun leven!!!

  Na het lezen van dit bericht kan ik slechts stamelen tot de goede God van de Bijbel…
  AUB Here GOD dat Uw Koninkrijk toch spoedig mogen komen op deze aarde. Openbaring 19.

 46. Ach mensen, de “miljonair van morgen” is degene die gezond is en een goedgevulde proviandkast heeft, voldoende drinkwater in huis heeft en goede waterfilters, er beroerd uitziet (dus niet goed doorvoed), in het bezit is van een honkbalknuppel of iets zwaarders die hij kan inzetten als derden zijn proviand zouden willen afpakken.

 47. Graag wil iedereen zekerheid in zijn leven, nu dat de prijzen voor grondstoffen stijgen en onze winkelkar duurder word veranderen onze gedachten in een onzeker gevoel.

 48. er zijn zoveel onwaarheden en sprookjes in omloop over het begrip ‘geld’. Ook nu weer. Overheden kunnen geen geld ‘bijdrukken’. De centrale banken doen dat, en vroeger drukten ze schuldbiljetten bij (papier’geld’), nu tikken ze het in. Geld, echt geld, is een verhandelbaar goed met intrinsieke economische waarde (waarde van zichzelf). Zoals goud, zilver, koper, zout, graan. Dit is het onderpand van die biljetten (bewijs van eigendom van hetgeen bewaard wordt en schuldbewijs van de bank). Die papieren bleken wel makkelijk; draagbaar, makkelijk verhandelbaar, beyrouwbaar. Toen bleek dat de eigenaars nooit allemaal tegelijk hun eigendom komen opeisen dacht de bank, “dan kan ik die biljetten ook zelf wel ruilen voor goederen en diensten”. Zo begonnen ze zelf valse schuldbiljetten te schrijven. En met dit extra geld kochten ze de wetgevers om om een wet tegen ‘valsemunterij’ te maken; alleen de bank mag deze biljetten uitgeven.

  De staat leent dit geld van de banken (staatsleningen) en betaalt dat met rente weer terug. Het zijn dus de eigenaren van de banken die waarde uit het niets verzinnen en zich dat allemaal zelf toe-eigenen. Alleen het onderpand blijft hetzelfde. Dus daarmee wordt de waarde van elk biljet direct (!) minder bij het ‘bijdrukken’ van geld. Deze inflatie is dus instant. En inflatie is dus in feite diefstal (of belasting die iedereen zonder te weten betaald).

  Inflatie heeft dus NIETS te maken met de economie. Het is een gevolg van het onrechtmatig handelen van het geldsysteem; de bankiers. De economie lijdt wel door het vasthouden van tegoeden door banken omdat dan niemand zijn rekeningen kan betalen.

  Zoek op ‘wheat receipts’ (lezing uit ’72) als je een goeie uitlegt wilt.

 49. @Ned, op 04 december 2019 hebben de ministers van Financiën van de eurolanden een verdrag ondertekend, waarbij het principe ‘one for all, all for one’ geldt. Wat houdt dit in? Als bijvoorbeeld de Deutsche Bank in acute moeilijkheden komt, gaan niet de banken maar de bevolking in de eurolanden via een getrapt systeem de rekening betalen. De bail out van Cyprus in 2013 was een uiterst bescheiden voorproefje.
  Is het u trouwens opgevallen dat ABNAMRO een boete gaat betalen van 480 miljoen euro wegens witassen en voor de zoveelste keer komen de bankiers er mee weg.

 50. Hoe wil je hyper inflatie teweegbrengen als de “money velocity” zo goed als dood is in deze gecreëerde financiële meltdown ? Zo kun je lange tijd geld, digitaal, bij printen zonder hyperinflatie te creëren.

 51. alles moet vrij gegeven qorden vrye enrgie aurtos op watwr en iedereeen is ineen kkeer rijk zolang dwe de olie profeten aan bidden blyven nwe slaven google eens eric dubay odftartaria we zijn zo inj de malimng genmen over en ober again kyk naar 911..maanlanding allemaal leugens!

 52. Wie niets meer heeft heeft niets te verliezen en komt gemakkelijk in opstand.
  Dat is de echte tijdbom die The Green Deal en The Great Reset gaan veroorzaken.

 53. Waar is de link naar de Bank of America met inhoudelijke info? Zero Hedge is een spamdomein met via 1 bezoek direct al 44 cookies. Net zo’n honey pot als deze website. Kom op zeg, doe aan correcte bronvermelding.

 54. @ Manon
  Wel erg kortzichtig en uit de contex : Gods renteverbod.
  Er staat helemaal niet in de bijbel dat rente verboden is.
  (Alleen van de armen en je broeders mag je niets vragen ) Jezus zei zelf nog: had het geld op de bank gezet, dan had je tenminste nog rente gekregen…..
  Maar jij zal al je ontvangen rente wel terug betaald hebben aan de bank verwacht ik, dwz toen je nog rente ontving op je spaargeld

 55. @ Manon: 4:26 pm. Amen! Dat heeft U geweldig verwoord, daar is geen speld tussen te krijgen.

 56. @Manon

  Een nuchtere anticiperende kijk vind ik dit niet. Het is zeer gezond om sceptisch te zijn, en hier is naar mijn mening ook alle reden toe. Ik probeer juist erg kritisch te zijn. Klein voorbeeldje: wanneer ik later ooit met pensioen wil gaan, heb ik niet veel vertrouwen in het rondkomen van alleen een AOW-tje. Ik kijk liever iets te pessimistisch naar dit soort zaken. Daarom investeer ik een gedeelte van mijn inkomen sinds ik begonnen met werken ben zodat ik niet volledig afhankelijk zal zijn van de overheid/AOW later.
  Dat is geen doemdenkerij, maar met oog op de vergrijzing leek het mij verstandig om hier rekening mee te houden.

  Maar als ik dit artikel lees is vooral angst aanjagen en conclusies trekken zonder echt bewijs. De ‘The Big Reset’ (voorloper van ‘The Great Reset’ maar grotendeels dezelfde boodschap) is inmiddels 7 jaar geleden uitgekomen.
  In Nederland is het schulden niveau nog flink ‘gezond’ ten opzichte van het BNP trouwens. Niet iets om te vergeten.

  Op het vlak van de antichrist zijn wij het oneens. Dit wordt als 2000 jaar geroepen maar elke generatie in deze laatste 2000 jaar wordt het Einde der Tijden genoemd.
  We zijn over de vele eeuwen heen flink wat donkere perioden doorgegaan die ontzettend veel erger was dan wat we nu doorgaan: 14e eeuw ‘de Zwarte Dood’ (30-50 procent overleden in Europa), of de 1665 ‘de Pestepidemie in Londen’ waar ongeveer 25% van de bevolking in Londen overleed. Of het grote Romeinse en Mongoolse Rijk, of Napoleon en Hitler waar zo’n beetje heel Europa in de macht had.
  Of de Donkere Middeleeuwen in Europa waar sterfte, oorlog en uitbraken 500 jaar lang oppermachtig was.

  Als we dit vergelijken met de tijden van nu is het soms lastig voor te stellen dat 2021 als voorbode van Einde der Tijden gezien wordt. Er zijn genoeg problemen in de wereld, absoluut. Maar een goede kijk op onze (Europese/Westerse) geschiedenis zal hopelijk ogen doen openen.

  Hoe is het mogelijk dat rijken der aarde zoveel rijkdom heeft kunnen vergaren?
  Complexe vraag met ongetwijfeld een complexer antwoord. Maar om vooral de boze vinger te wijzen naar Wallstreet is denk ik niet helemaal terecht.
  De gemiddelde populatie gooit veel geld weg aan luxe artikelen: laatste smartphones, televisies, auto’s, reizen en dure kleding. Kopen op afbetaling en sparen is voor later. Dit soort dingen helpen ook mee.

 57. @ einde

  Precies!…je noemt ze mooi allemaal op: Dit zijn een paar middelen die de voorbereiders waren voor “the great reset”.
  Wake up and fasten your seatbelts and get your soul ready for the gréatest reset when our King is coming to do some justice and start a kingdom of righteousness!
  Are u ready?….

 58. Ned schreef:
  04/05/2021 om 2:42 pm

  Fijn Ned dat ik me niet bang hoef te maken en dat Xander onzin schrijft. Poeh, dat valt mee. Waar haal je het vandaan.

  De dollar heeft nog nooit zo’n lage koopkracht gehad. Kijk eens naar de grondstoffen, Mais, Tarwe, Suiker, Soya allemaal het zelfde beeld. Genoteerd in dollars knallen ze omhoog. Kan je live zien met een beetje googlelen. Ik weet het want ik handel erin. En verdien er veel geld door, alleen ik ben uitverkocht. Alles met winst gesloten. Moet nu besluiten weer in te stappen of wachten op een correctie. Voor nu maar vol in Zilver en goud.

  Geen inflatie? Geen `hyper inflatie? Je bent ziende blind. En dat is nog niet eens het ergste, je mag je duur verdiende centjes straks omruilen tegen de crypto dollar/euro. Tegen hun koers natuurlijk. Nee hoor, slaap maar rustig verder. Niks aan de hand.

 59. ik slaap altijd geweldig goed na het lezen van al die doemartikeltjes alhier, je weet dan altijd 100 procent zeker dat er zoals altijd weer niets gebeurt, eigenlijk is dit dus een goednieuws site

 60. Ja volledig akkoord alles zal veel duurder worden en de inflatie zal ons spaargeld verder uithollen en die trend is al enkele jaren bezig en ja ik heb reeds maatregelen genomen spaargeld heb ik bijna niet meer dat heb ik grotendeels belegd in aandelen en obligaties in beleggingsfondsen. In plaats mijn spaarcenten jaarlijks met 1,5 à 2% uithollen haal ik flinke winst uit mijn fondsen. Ieder nadeel hebt zijn voordeel!

 61. @Ned
  Helemaal mee eens. Gelukkig hier ook nog mensen die met beide benen op de grond staan.
  Natuurlijk, er zal best wel weer een tijd komen dat het wat minder gaat, maar dat is door de eeuwen heen altijd al zo geweest. Pieken en Dalen. En alle recessies zijn we ook weer te boven gekomen. Inderdaad volgens deze site had de wereld al 5 x vergaan, is de antichrist al 6 x gekomen en was de eerste bankpas het teken van het beest ( daarna nog 5 ander opties) was de EU 5 jaar geleden al uit elkaar gespat, was de euro 3 jaar geleden geen geldig betaalmiddel meer etc etc. Allemaal doemscenario’s waarbij je, als je dit allemaal serieus neemt, geen leven meer hebt.

 62. Mijn vader zei vroeger, geld kun je niet eten. Dat klopt, maar er is zolang er nóg grondstoffen zijn, altijd nog de productie van goederen. Zodra grondstoffen daadwerkelijk opraken ( en dat is nog niet zover ) gaan we terug naar de “recente oertijd”. Leven van wat het land ons geeft, dus boeren.
  En dat is wat mijn vader er aan toe voegde; voedsel. Al het andere aan luxe is van geen belang als je niks te vreten hebt!

 63. Hebben we allemaal al gehad in het verleden. Toch is er geld te verdienen aan economische malaise. Kans op torenhoge inflatie in wording, kan ook niet anders dan wat we zien de laatste tientallen jaren. Plafonneren heet dat. Groei kan niet blijven doorgaan. Is een zeepbel met steeds hogere verschuldingen. Dus kwestie van tijd, en we gaan terug naar “AF” Monopolie spel.
  Dat komt omdat het wezen mens zich verrijken zal willen blijven ten koste van alles. Meer, beter en sneller. Zoals gezegd, en toch kan er aan verdiend worden.

 64. @ Ned

  Dit is geen irreëel doemdenken maar een nuchtere anticiperende kijk op alles.
  Er is een wereldwijd casinokapitalisme opgebouwd en middels de rente mogelijk gemaakt.
  Uit het niets word er geld gecreëerd door de rente en is een schuld opgebouwd die een enorme zeepbel is en gaat knappen.
  De vraag is niet of deze gaat knappen maar wanneer…gezien het gehele plaatje en the great reset v Schwab lijkt het nu toch echt te gaan gebeuren en zal deze knappende zeepbel koren op hun molen zijn om hun totalitaire macht er doorheen te drukken…dit alles in opmars naar het voorzegde rijk vd antichrist.
  Alles gaat volgens plan maar daarboven is God in control.

  Btw vraag je eens af hoe dit nu werkelijk allemaal mogelijk is?
  Hoe kan het dat de rijken der aarde zoveel rijkdom heeft kunnen vergaren en daarmee hun macht?
  Zei het hiervoor al: Wallstreet wordt gevoed door de rente en laat dit nu één vd belangrijkste inzettingen zijn in Gods economie: Het renteverbod!
  Manman als je je daar in gaat verdiepen….machtig mooi en geeft een overtuiging van een alles voorziende Vader en daarmee wordt de toekomst verzekerd van redding van bovennatuurlijke wijsheid en rechtvaardigheid die de belofte geeft van genezing op elk vlak ook de economie….een eerlijke economie!

 65. Iedereen weet schulden zijn maar op één manier weg te werken. INFLATIE. Alleen zo kan men het drukken van geld verklaren. Nu de markt overspoelen en overkomen als weldoener om vervolgens het volk te verarmen. Diegene die grondstoffen kopen behouden hun koopkracht, de rest wordt STRAATARM.

 66. Jeroen Dijsselbloem heeft na de “Cypruscrisis ” gezegd :
  Dit zou weleens het scenario voor Europa kunnen worden.

  Het geld moet ergens vandaan komen en dat gaan wij betalen.
  Het zal dus niet alleen de 0,5 rente boven 100.000. worden,
  maar alles boven die 100.000

 67. @ piep, beste
  Dat speelt zeker een zéér grote rol in het verhaal

 68. En daar komt de trein aan …. het ‘licht’ aan het einde van de tunnel is bijkans bij zijn eindstation.
  Bayer/Monsato , Beleggings maatschappijen, differentiatie populatie door verplicht vaccinatie paspoort, imperialisme, die Grüne Armee Fraction …. , de gen-techniek, klimaatverandering + of – , oorlogsdreiging, enorme sociale verschillen, klimaat neutraal, zonder boer geen eten, opvoeding, flexwerken, ambtenarij, multinationals … , vluchtelingen, m.s.m. , enorme geloofsconflicten, uitbuiting ‘goedkoop personeel’, et cetera .
  En wie is er de lachende derde …. China, vermoedelijk ook Rusland. Het lachen zal ons vergaan, vroeg of laat zullen wij moeten inleveren. De hypotheek op de toekomst is op, opperdepop ! Én wel voor alle onderdanen van het Brusselse syndicaat.
  P.S. De B.I.S. bank zal er wel doorheen komen

 69. Ook hier gaan we over een poosje last krijgen met de centjes de schulden berg is over de top. Nou ja we konden er op wachten Rutte bedankt!!

 70. Ik word altijd een beetje verdrietig van dit soort berichten. Het is ontzettend moeilijk dan wel onmogelijk dit soort toekomstbeelden te voorspellen.
  Het gezegde “de laatste 2 globale marktcrashes is wel 24 keer eerder voorspeld” (even losjes vertaald) doet z’n eer aan.

  Beste lezers, laat u niet gek maken door dit soort angst berichten. Ga eens door de oude artikelen van Xandernieuws (of Zero Hedge, de bron van dit artikel) lezen. In de jaren dat Xandernieuws bestaat is denk ik wel 50 keer eerder extreme doemscenario’s voorspeld.

  Inflatie zit er vast en zeker aan te komen. Maar we leven hier economisch in een ontzettend sterk land met relatief lage rente ten opzichte van BNP en flink goede sociale vangnetten.
  “het einde van de Westerse welvaart komt nu daadwerkelijk in zicht” schrijft Xander. Dit is simpelweg een extreem doemscenario dat volledig uit de lucht wordt gegrepen.

  Laat u niet bang maken, maar houdt gewoon uw koppie erbij. Zorg dat u wat spaargeld hebt (contant/bank) zodat onverwachte extra uitgaven niet voor verdere problemen zorgt.

 71. De overheden hebben hun nek ver uitgestoken om de pandemie te betalen. Vele werden werkloos en krijgen een vergoeding, café bazen kregen wegens sluiting een vergoeding en ook de restauranthouders en kleine ketens en grote ketens. En vele bedrijven laten hun producten produceren in goedkope landen waar arbeiders worden uitgebuit aan lage lonen. Maar het geld dat is uitgegeven aan die pandemie moet ergens terugkomen. De mensen hebben minder uitgegeven tijdens de lockdown, dus nu hopen de overheden dat we terug met geld gaan smijten, resultaat? Een hoogoplopende inflatie. dus alles kan duurder worden. Geld op de bank zetten brengt niet meer op, want geld is niets meer waard voor de banken. Dus dit artikel laat zien wat ons te wachten staat, en pas op de miserie is nog niet gedaan??? Shalom

 72. Dit heet stagflatie : hoge werkloosheid, stijgende prijzen, maar geen economische groei !
  De hersendode politiek, zal dan de drukpersen in overdrive laten gaan
  Waarna hyperinflatie volgt , weimarr republiek stijl !

 73. eens met het artikel. En inderdaad, “geld scheppen uit het niets”, dat doet de EUSSR ook. We gaan geheid hiermee “de bietenbrug”, op. Maar ja, de massa wil er niet van weten, tot deze zeepbel – geldcreatie- barst.

 74. Terug naar 2 klassen: armen en rijken. Niets er tussenin. Dat is de bedoeling. Producten worden steeds duurder. Ter vergelijking: Franse kazen. Ik koop steeds BrideLight, een franse kaas met weinig vetgehalte. Ik koop die meestal in Carrefour (België). Prijs nu, voor 350g: 4,69 EUR. Ongeveer een jaar geleden: 2,80 EUR. In Frankrijk betaalde je die een jaar geleden 1,60 EUR, nu 2,64 EUR. En dat is maar één product. Gemiddeld is mijn boodschappentas nu zo’n 20 à 30 EUR duurder tov van vorig jaar, voor dezelfde producten.

 75. Mooi, en bondig stuk Xander . De idiote hoge huizenprijzen , zijn een tijdbom onder onze op lucht gebaseerde economie (lees huizen markt). Het lijkt er op, dat men niets heeft geleerd van de laatste crisis uit 2008 , toen de huizenmarkt in zakte , en daarmee ook onze economie . Hoe hard Leers kan een overheid en volk zijn .

Comments are closed.