2021 = 1921: Wall Street tophandelaar waarschuwt voor plotselinge ‘Weimar’ hyperinflatie

—————————————————————————————————————————————-

Naadloos overeenkomende parallel tussen Duitsland 1914-1923 en het Westen 2010-2021

—————————————————————————————————————————————-

Is de geschiedenis zich in alle opzichten aan het herhalen, maar dan op nog veel grotere schaal? Daar lijkt het verdacht veel op. Net als in de jaren ’10 – ’20 van de vorige eeuw is er met onvoorstelbare hoeveelheden uit het niets gecreëerd geld massaal schulden opgekocht en een enorme welvaart gecreëerd, en wil iedereen daar een graantje van meepikken. Wall Street topman Michael Burry, die de bijnaam ‘Big Short’ kreeg omdat hij de eerste investeerder was die de subprime crisis (2007-2010) voorzag, waarschuwt dat er plotseling hyperinflatie zal uitbreken, net zoals destijds in de Weimar Republiek.

‘Mensen hebben gezegd dat ik de vorige keer niet heb gewaarschuwd,’ reageerde hedge fund manager ‘Big Short’ Burry op de storm aan reacties op zijn hyperinflatie voorspelling. ‘Dat heb ik wel, maar niemand luisterde. Dus waarschuw ik nu. En weer luistert er niemand. Maar ik zal bewijs hebben dat ik heb gewaarschuwd.’

Afgelopen zaterdag twitterde Burry dat de Amerikaanse regering met zijn MMT (Modern Monetary Theory, de feitelijk communistische koers die al zo’n 7 jaar in de EU wordt gevolgd) ‘inflatie uitnodigt’. De regering Biden trekt biljoenen uit om de economie en samenleving te midden van de corona crisis ‘overeind’ te houden, maar bereikt daarmee het tegendeel zodra deze weer stapsgewijs worden geopend. Als de vraag weer toenement zal al dat geld de prijzen en kosten van werknemers doen exploderen, wat het begin zal zijn van razensnel uit de hand lopende inflatie, oftewel hyperinflatie.

‘Het kon niet op’

Ook Bank of America CIO Michael Hartnett vergelijkt de ’tsunami aan fiscale stimulansen’ en het monetariseren van de enorme schuldenlast (wat in de EU sinds 2014 wordt gedaan met massaal opkopen van staatsschulden en met negatieve rente, ten koste van spaargelden, pensioenen en koopkracht) rechtstreeks met de situatie in Duitsland (de Weimar Republiek) na de Eerste Wereldoorlog.

Jens Parsson schreef in 1974 dat de periode 1914 – 1923 werd gekenmerkt door ‘grote welvaart, althans voor de profiteurs van de ‘boom’.’ Er heerste een ‘het kan niet op’ sfeer. De prijzen waren stabiel, en het ging prima met de beurs en het bedrijfsleven. De mark werd aanvankelijk zelfs meer waard dan de dollar, en was eventjes de sterkste munt ter wereld.

Toch waren er ‘gelijktijdig groepen met armoede. Steeds meer mensen vielen buiten de boot van het gemakkelijke geld, en konden daar niet in komen. De criminaliteit nam fors toe.’ De gewone man ‘raakte gedemoraliseerd’, omdat hard werken en sparen steeds minder opleverde, terwijl anderen hun geld vanuit hun luie ligstoel lieten groeien, en puissant rijk werden.

Iedereen wilde een graantje meepikken

Bijna iedere vorm van onderneming, hoe speculatief ook, leverde geld op. Het aantal omvallende bedrijven en faillissementen daalde. De ‘natuurlijke (economische) selectie’, waarbij zwakke, slecht gerunde en/of niet essentiële bedrijven omvallen en de sterkere overeind blijven, verdween. Speculeren werd één van de belangrijkste activiteiten in Duitsland. Iedereen wilde een graantje meepikken, ook de burgers van bijna alle klassen. Zelfs liftbedienden deden mee met beleggen. Niet productie, innovatie en prestatie zorgden voor de welvaart, maar geld en speculatie. De beurs in Berlijn kon de volumes verhandelde waardepapieren letterlijk niet meer bijhouden.

1921/22 = 2021/22

En toen kwam de klap, even plotseling als vernietigend. Alle marken die in 1922 op de wereld bestonden, waren in november 1923 niet genoeg om één enkele krant of een kaartje voor de tram te kopen. ‘Dat was het spectaculaire deel van de instorting, maar het meeste van het echte verlies in (monetaire) welvaart was al veel eerder opgetreden. Tijdens deze jaren bouwde de structuur zichzelf stilletjes op voor deze klap. De Duitse inflatiecyclus duurde niet één, maar 9 jaar: 8 jaar met groei, en slechts 1 jaar instorting.’ (1)

U moet de afgelopen dik 10 jaar wel heel erg uw ogen dicht hebben gehad om te ontkennen dat Burry dubbel en dwars gelijk heeft als hij schrijft dat deze 47 jaar oude analyse naadloos van toepassing is op de periode 2010 – 2021, waarin dollars (en euro’s) ‘net zo goed uit de lucht hadden kunnen komen vallen… management teams creatief werden en nog meer risico’s namen… en met schuld gefinancierde dividend uitkeren aan beleggers, of investeren in riskante groeimogelijkheden.’

Burgers werden net als toen massaal uitgenodigd en aangespoord om hun eigen geld te beleggen, want de koersen zouden toch alleen maar blijven stijgen, net als de huizenprijzen. De afgelopen jaren bleek de hoogst speculatieve crypto markt de meest winstgevende; sommige mensen die vroeg instapten, werden schatrijk, en konden al vroeg gaan rentenieren.

En weer staan we op de rand van een ongekende crash

Net als in 1921-1922 beseffen de meeste mensen niet dat we precies een eeuw later, dankzij nog veel ergere speculatieve koorts en zowel fiscaal als monetair ongekend krankzinnig beleid, wéér op het randje van zo’n plotselinge enorme klap staan, zo waarschuwt ook Burry. De ‘Weimar’ hyperinflatie vaagde alle welvaart binnen no-time weg, behalve die van de ‘elite’ en enkele grote financiële spelers. Het volk wachtte bittere armoede en ellende, wat de vruchtbare voedingsbodem voor de opkomst van de Nazi’s werd.

En er zijn meer huiveringwekkende parallellen. Net als in de jaren ’30 is er in onze tijd massaal angst gezaaid, zijn mensen tegen elkaar opgezet, en zijn er keiharde dictatoriale maatregelen genomen die een einde hebben gemaakt aan onze vrijheden en veel van onze rechten. Net als in de jaren ’40 wordt er medisch geëxperimenteerd met mensen, maar nu niet enkel in afgesloten kampen, maar wereldwijd, met omstreden vaccinaties, op miljarden tegelijk. En net als in de jaren ’20 wilden de meeste mensen van geen crisis horen; de bomen groeiden immers tot aan de hemel, en dat zou altijd zo door blijven gaan.

Dat die grootste financiële crisis aller tijden er echter onverbiddellijk aan komt beseffen politici al heel lang. Om massale paniek en protesten op voorhand in de kiem te smoren, werd een doorsnee luchtwegvirus uitgekozen als voorwendsel om de vrijheden en rechten van burgers stap voor stap te vernietigen. We hebben van meet af aan geschreven dat de avondklok niets met volksgezondheid en veiligheid te maken heeft, maar alles met het inspelen op deze aanstormende crisis. En wat denkt u? Inmiddels wordt in Den Haag gespeculeerd over het mogelijk uitbreiden van de avondklok naar ’s middags, ‘mocht dat nodig zijn.’

Is er ontsnapping aan deze ‘Great Reset’?

Reken er maar op dat het nodig ZAL zijn, echter niet voor een virusmutatie, zoals opnieuw valselijk zal worden beweerd, maar om het volk opgesloten te laten zitten in zijn zorgvuldig met spoedmaatregelen en -wetten in elkaar getimmerde gevangenis, zodat het niet massaal in opstand kan komen als blijkt dat bijna alles waarvan ze vanzelfsprekend aannamen dat het voor altijd ‘waarde’ zou blijven houden – inclusief hun koopkracht, huizen, banen, beleggingen en pensioenen – , voorgoed weg is, en dit nog volledig met opzet zal zijn gedaan ook, omdat er een politiek-ideologische agenda mee wordt uitgevoerd: de ‘Great Reset’.

Is er een ontsnapping, een alternatief? Ja, maar alleen als we vreedzaam in verzet komen door massaal te weigeren nog langer aan onze eigen ondergang mee te blijven werken.

Xander

(1) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

16-02: Viruswaarheid wint rechtszaak tegen staat, maar avondklok blijft van kracht
15-02: Veiligheid of Vrijheid? Econoom Ad Broere pleit voor burgerlijke ongehoorzaamheid en opzetten parallelle economie
07-02: ‘Mario Draghi moet als premier niet alleen Italië, maar de complete eurozone redden’
04-02: Van Haga: ‘Verlenging lockdown is ramp voor Nederland’
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart

2020:

14-12:  Regering wil met harde lockdown mensen uitputten en rijp maken voor Covid vaccin’
10-12: President Macron hint in interview op einde vrije samenleving en komst harde dictatuur in 2021-2022
28-11: Visie World Economic Forum voor de wereld na Covid: Een afschuwelijke toekomst
22-10: Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
27-09: Finse topeconoom waarschuwt dat tweede lockdown ‘totale economische vernietiging’ betekent (/ ‘Tijdens systeemcrisis 2020-2022 wordt welvaart, veiligheid en zekerheid weggevaagd, gevolgd door nieuwe Depressie tot 2025-2027’)
17-09: ‘Ruim 60% bedrijven die moesten sluiten wegens corona gaat nooit meer open’
07-09: (/ Corona maatregelen doen aantal werklozen wereldwijd tot boven 300 miljoen stijgen)
28-08: Teken Arno Wellens’ petitie ‘Laat de banken barsten’
14-08: 320.000 Nederlandse werklozen erbij;
05-08: ‘Tweede lockdown komt er omdat politici opstand vrezen zodra economie vanaf september instort’
01-08: Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat Nederland moet betalen
20-07: Frankrijk, Italië en Spanje eisen dat Nederland onbeperkte pinautomaat blijft (/ Als Rutte ook maar iets geeft om ons volk, zou hij zelf uit Brussel weglopen)
14-07: ‘Boeren, vissers, MKB en bezorgde burgers moeten verzetsbeweging tegen het systeem vormen’
07-07: Grote Groene Reset begint: 21% Duitse bedrijven staat op omvallen
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
16-05: ‘Economie wordt niet verwoest door coronavirus, maar door slavenmentaliteit bevolking’
26-04: ‘Dankzij Rutte en Hoekstra gaan de Nederlanders betalen voor drie keer rijkere Italianen’ (Arno Wellens)
16-04: (/ Wordt het coronavirus gebruikt als dekmantel voor een verhulde nieuwe bailout van de banken?)
15-04: ‘Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’ (Arno Wellens)X

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

47

 1. @Krit Noot, deflatie gaat waarschijnlijk niet gebeuren want de centrale banken en de regeringen zijn er doodsbang voor, dat is ook waar het “helicopter money” voor gebruikt wordt. Ze gaan koste wat het kost deflatie tegen door desnoods geld aan iedereen te geven.

  De rentes gaan negatief en die obligaties worden nog steeds gekocht in de verwachting dat de rente nog verder naar beneden gaan zodat de eerder gekochte obligatie met negatieve rent in waarde stijgen, dit is volledig krankzinnig.

  Ik vermoed dat de werkelijke inflatie hoger ligt dan wat de centrale banken aangeven. Door Corona / onzekere tijden zijn de Nederlanders ook meer gaan sparen: https://www.nu.nl/economie/6113102/coronacrisis-zorgde-voor-overvolle-spaarpotten-in-2020.html

  Zodra we met z’n allen denken dat het weer een beetje goed gaat met de economie komt dit geld op de markt en zal de werkelijke inflatie duidelijk worden door verhoging in prijzen. We verwachten alleen niet een inflatie van meer dan 2-3% en dan komt er een vlucht naar vaste goederen zoals bijvoorbeeld edelmetalen, crypto munten.

  De voortekenen zijn duidelijk en de spaarders en belastingbetalers zullen aan het korstte eind trekken als ze hun vermogen niet beschermen.

 2. Ik zit al 5 jaar te wachten op een nieuwe crisis. Historisch gezien zou er elke 4 tot 7 jaar een crisis moeten zijn. De laatste crisis dateert inmiddels alweer van 2009.
  Ik ben benieuwd wanneer de nieuwe crisis eindelijk komt. Doordat het wat langer duurt als gebruikelijk zal de economische reset wellicht iets groter zijn dan 10 jaar geleden.
  Ik verwacht echter niet dat hyperinflatie de trigger van deze nieuwe crisis is. Deflatie ligt meer voor de hand aangezien verdere renteverlaging om inflatie te creeren psychologisch gezien een lastige zaak wordt.

 3. https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-230221-147/Winkels-willen-personeel-later-dit-jaar-gratis-laten-overwerken.aspx
  Grotesk, alsof er eind van dit jaar nog veel winkels zullen zijn?
  Deze zomer zal het lijken alsof we weer kunnen, om in september, oktober weer zullen zien dat mensen op de IC enz, terecht komen. Mensen met obesitas, hoge bloeddruk, verborgen diabetes enz., enz. het spelletje van onzinnige maatregelen zal weer beginnen, maar nu zal de focus zich gaan richten op vaccinatie critici. In plaats van het opbouwen van kennis die er toe doet zal de zielige en falende politiek zich wenden tot een noodgreep. Een zondebok in casu en groep die aangewezen zal worden. Falende politici hebben er belang bij om zichzelf schoon te verklaren. Absolutie in plaats van verstandig handelen, dan weet je zeker dat je genaaid wordt.

 4. @ christen 777

  Gevreesd wordt doordat de lockdown min of meer overal gelijk eindigt men snel weer meer gaat investeren en consumeren waar men in 2020 zuihing aan deed, maar dat met het extra geld van stimuleringspakketten de geldhoeveelheid zo ruim wordt, dat de prijzen worden verhoogd door de toenemende vraag (afgezien van een heleboel andere mechanismen en omstandigheden).
  En werknemers zullen die gestegen kosten door loonsverhoging gecompenseerd willen zien, terwijl werkgevers voor hun winsten dan prijzen weer verhogen enzovoorts.

  Maar anderen wijzen erop dat stimuleringsgeld op wall street belandt en niet op mainstreet en dat het geld belegd wordt in bubbles, als woningmarkt en vastgoed en grondstoffen etc (die weer financiele crisissen kan veroorzaken met alle gevolgen voor rendementen investeringen pensioenen etc.) en niet bij de burger in de portemonnaie die daarvabn ene broek, auto of paar schoenen koopt.

  Het artikel is wel over de amerikaanse situatie, en ik ben geen econoom.

 5. @ Freedom Fighters
  Ik denk dat 1200 euro per maand veel te optimistisch geschat is. Als deze bende werkelijk volgens plan door gaat worden we van alles beroofd, zeker als je je niet laat vaxxen, zelfs van het dak boven je hoofd. En de rest kan je zelf wel bedenken…
  Maar misschien is het nog niet te laat om ons te verzetten met alles wat we in ons hebben.

 6. Correctie:
  Op moeder de gans:

  ???
  Wilt u dat toelichten?

 7. We leggen de rekening van deze crisis. Bij de Nwo,de bildenbergers,illuminati,dan is er eindelijkvrust;

 8. De regering Biden trekt biljoenen uit om de economie en samenleving te midden van de corona crisis ‘overeind’ te houden, maar bereikt daarmee het tegendeel zodra deze weer stapsgewijs worden geopend. Als de vraag weer toeneemt zal al dat geld de prijzen en kosten van werknemers doen exploderen, wat het begin zal zijn van razendsnel uit de hand lopende inflatie, oftewel hyperinflatie.

  blijkbaar heb ik niet goed opgelet tijdens de economie les maar waarom zal bij toenemende vraag de prijzen en de kosten exploderen als je de samenleving stapsgewijs opent wat is daar de relatie tussen. Met uit het niets gecreëerd geld zal moeten worden terugverdiend dat snap ik dus je zou verwachten dat bijvoorbeeld de belastingen omhoog gaan en de koopkracht gaat dalen. als iemand in de befaamde jip en janneke taal kan uitleggen dank daarvoor. verder een goed stuk.

 9. Een normaal, zelfdenkend mens ziet de economische ramp, die verergerd wordt door de rampzalige lockdown, al lang aankomen, alleen de wegkijkende, gehypnotiseerde en niet zelfdenkende mens steekt de kop in het zand en denkt wat ik niet ziet is er niet en dat geldt niet alleen voor ons volk maar ook voor onze leiders en de volgzame of beter gezegd laffe tweede en eerste kamer.

 10. Goed stuk hoor, maar is dit niet te defaitistisch? Denkt de auteur van dit stuk nu echt dat als mensen doorkrijgen dat corona als hoax (wat het is) ingezet word om iedereen ook overdag op te sluiten braaf in hun woninkjes blijven zitten??, man man. Over demoraliserend gesproken, beetje meer pep er in hoor hee!?
  Dan is dat smerige linkse tuig echt nergens meer veilig en worden ze allemaal aan de eerste beste lantaarnpaal of boom opgehangen en de rest helemaal doodgeslagen wat ze ook verdienen! Dit gebeurt niet alleen dan hier maar wereldwijd. Deze psychopathen leven echt in een bubbel van onwerkelijke inschattingen. Des te meer zullen ze totaal overweldigd worden, want niet 1 zal er ontsnappen!

 11. Bijna 1.500 stempassen verkeerd bezorgd, ook naar overleden personen – NH Nieuws
  Ja hoor, ze doen de verkiezingsfraude USA in Nederland op 17 maart even over.

  Graag link naar het artikel. Mod.

 12. Ook de olieprijzen swingen de pan uit. Ik denk dat we voor moeilijke jaren staan zoals uit het artikel blijkt. Vele mensen zijn nu al werkloos en ik denk dat het er niet beter op zal worden. Shalom

 13. Als de door de banken, elite en de staat gecreëerde ellende te erg wordt kan ik altijd nog ingaan op het aanbod van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid voor een inenting met het vaccin fatale. “Alles was ich bin und alles was ich habe dank ich dir mijn Vaterland!”

 14. @ Marjan,..je schrijft:: ” Er zijn boerkaverboden door heel Europa, nu loopt heel Europa (wereld) met een boerka. Alcohol niet meer buitenshuis want alle horeca ligt plat. En, geen handen schudden. Uit welke religie komt dit toch voort? Heeft dit ook met het plan te maken?” Ja beste Marjan dit onmenselijke geloof is hier zeker onderdeel van. De maatregelen zijn onmenselijk dus,… De machtswellustelingen zijn zeer in hun nopjes met hun schijnheilige vrindjes. Ga diep naar binnen en laat het licht schijnen, de enige oplossing!!!

 15. Er zijn dus mensen die zeggen dat we een steriele situatie moeten bereiken. Dit is volslagen nonsens en onwerkelijk; dus zelfs gevaarlijk omdat het een waanidee is. Coronavirussen muteren steeds, zoals griepvirussen dat ook doen. Een griepvaccin is niet op álle varianten voorbereid; dat is onmogelijk. Zo zullen ook coronavaccins zich nooit op alle varianten kunnen voorbereiden. Griep is dan eigenlijk nog erger, want die tast ook de lagere luchtwegen aan en besmet ook jongeren. Toch leren we leven met de griep en gooien we niet alles dicht omdat we naar een steriele griepsituatie zouden moeten streven.

 16. Bhkadi vertelt wat hij eerder vertelde: We worden geïnjecteerd met ongeveer 10 miljard virus-eiwitgenen. Niemand weet waar die genen naartoe gaan. Sommig mRNA kan zich nestelen in het bloed en komt dan ook in de kleinste haarvaten terecht. Het zal nooit meer uit het bloed verdwijnen zegt Bhakdi.
  Als het mRNA zich nestelt in bloedvatcellen, worden die cellen aangezet het virus-eiwitdeeltje te gaan reproduceren. Bij dat reproduceren wordt afval buiten de cel gezet en onze T-killercellen reageren op dat afval. Dat herkennen ze als vijandig en de aangetaste cellen worden gedood door de afweer van de T-cellen. Maar als vaatwandcellen worden aangevallen door die T-cellen, kunnen daar verwondingen ontstaan in de wanden van de haarvaten. Dat kan zelfs bloedproppen veroorzaken. Die haarvaten zitten overal, b.v. in onze hersenen.
  Zo zou het mRNA vaccin dus schade aan de haarvaten kunnen veroorzaken die. Haarvaten die zich overal bevinden en ook in de hersenen. Daarom vindt Bhakdi die injecties gevaarlijk, omdat zulke gevolgen niet goed zijn onderzocht.

 17. Klagen helpt niet. Wij hebben jaren kunnen genieten van de welvaart. Nu komt de rekenig. En dat kunnen de economisch domme massa niet begrijpen en aanvaarden. Men wijst met de vinger naar de elite. Wie zijn dat ??
  Deze met een niet economisch papieren diploma die zich intelectuelen noemen of deze met handen aan hun lijf en echt verstand. Of de echte intelligente mensen.

 18. Dr. Bhakdi stelt zijn tweede boek gratis beschikbaar op internet. Het gaat de man werkelijk om het hart wat hij ziet gebeuren; hij is er, met zijn vrouw, enorm van geschrokken hoe Duitsland een repressieve natie is geworden. Hij is verwonderd dat een christelijk land zo met zijn burgers omgaat. Typisch iemand die zich vanuit een soort innerlijke wanhoop geroepen voelt zijn kennis te delen, omdat hij ziet hoe fout de uitgangspunten van het coronabeleid zijn. Hij is geen opportunist die op geld uit is.
  Hij is als iemand die waarschuwt voor een afgrond, maar tot zijn wanhoop moet zien hoe niemand wil luisteren.

 19. @Mo 8:19 uur. Bedankt voor de link. Deze Martin Haditsch is tweemaal dr. Ook hij is al vele maanden actief als criticaster. Geen kleine jongen dus. Weet meer van de materie dan al die journalisten en ministers bij elkaar, en ik denk zelfs dat de leden van het OMT niet kunnen tippen aan zijn kennis.

 20. @Freedom Fighters
  Ik denk dat je de toekomst toch te rooskleurig inschat.

 21. Plan B: zet je (spaar) geld om in crypto munten en/of fysieke spullen (goud, zilver grond, kunst, huizen antiek oid). Dan ontspringt u de inflatie dans én bent u net zo slim als Elon Musk van Tesla die net zelf voor 1.5 miljard Bitcoins gekocht heeft omdat hij de Dollar en Euro niet meer vertrouwd…….

 22. Ook Tucker Carlson besteedde er vannacht aandacht aan in zijn prime time programma op het Amerikaanse Fox News. Een man die een prima neus heeft voor zaken die er toe doen.

 23. Volgens Klaus Schwab is iemand gelukkig zonder bezit en met 1200 per maand.
  Wel: gaat hij het goede voorbeeld geven als bewijs voor die stelling?
  Dat is veel geloofwaardiger dan iets roepen.

  Doet hij dat niet, moet hij er niet langer over zeuren.

 24. Dat zou inderdaad wel eens kunnen; HYPERINFLATIE
  Bill Gates heeft zich hier tegen al ingedekt door recent grote stukken landbouwgrond te kopen in het mid westen van Amerika.
  Hij is hier mee de grootste “ landbouwgrond “ bezitter van Amerika geworden.

  Nu valt bij mij het kwartje: Hij veranderd geld in grond. Dat houdt bij hyperinflatie zijn waarde.

 25. Even over de beursval/inflatie. Aangezien corona met de great reset/systeemverandering te maken heeft. Zou het kunnen dat code zwart(coronaterm) zwarte donderdag 24 oktober 1929(WO2) is?

 26. Er zijn boerkaverboden door heel Europa, nu loopt heel Europa (wereld) met een boerka. Alcohol niet meer buitenshuis want alle horeca ligt plat. En, geen handen schudden. Uit welke religie komt dit toch voort? Heeft dit ook met het plan te maken?

 27. @Mo, inderdaad koninklijke Horeca…laat me niet lachen! Een bond die broodjes aap verkoopt. Alles voor eigen gewin.
  Koning Aap…weet je nog
  koning-lijken!!! Tussen de n en de k komt nooit een g…
  Alles met een reden, van een hart hebben ze nooit gehoord.
  Net als KLM wil ook weer wegvliegen, een doorstart maken over de rug van de reiswereld. Met geld van de overheid…van de burgers dus!!!
  Hartelucke groetjes
  https://youtu.be/1uN3cszBsx4

 28. Polleke schreef:
  22/02/2021 om 4:50 pm
  De tijd dringt, er moet overal een volkstribunaal worden opgericht, want het einden is nog lang niet in zicht. Elke keer gaan ze een stapje verder, met het afnemen van de mensenrechten, zeker ook in Nederland. Het berust allemaal op een NEP pandemie, en Testen die geen besmetting kunnen aantonen. De bevolking wordt nu al bijna een jaar via de MEDIA in hypnose gehouden, alles om een virus gelijk het jaarlijkse griepvirus.

 29. Na de verkiezingen van volgende maand komt de economische klap in Nederland, de burger betaald zoals in elke crisis de rekening. Er komt een einde aan de steunpakketten voor bedrijven en we krijgen flinke belastingheffingen. We worden nu eerst lekker gemaakt met valse beloften en goede voornemens zoals altijd voordat wij naar de stembus gaan. Er is zelfs met de stemwijzers gefraudeerd. Als PVV-er krijg ik steeds opnieuw het advies om niet op een vrijheidspartij te gaan stemmen.

 30. Wat hier staat klopt,ik vertel al jaren dat het onmogelijk is wat er gebeurd in Nederland.
  In mijn woonomgeving zie ik zoals veel Nederlanders niet zoveel , maar een rondje door een gemiddelde stad zie je veel dingen die onmogelijk zijn , in sommige steden zie je savonds auto’s waar ze in Monaco jaloers op zijn.
  Maar als je dat opmerkt dan discrimineer je.
  Als je niet werkt , dus veel tijd heb vlieg je een keer of vier naar een goedkoop.vakantieland.
  Talloze eetgelegenheden , kappers zonder klanten maar blijkbaar veel omzet en veel winsten.
  Alle mensen die naar Nederland gevlucht zijn , kost blijkbaar ook niets ,
  Nee het was me niet opgevallen.

 31. Koninklijke Horeca Nederland sleept de Staat voor de rechter.
  Koninklijke Horeca Nederland sleept de Staat voor de rechter – CSTV (commonsensetv.nl)
  Zeker weer een constructie als die avondklok van viruswaanzin.
  Dus komt er weer een nieuwe spoedwet aan, dat noemen wij hier een doorgestoken kaart.

 32. Het startschot zal waarschijnlijk half maart klinken. munteenheden zoals de Dollar, Euro, Pond. en de munteenheid van China. En niet vergeten de pensioenen we gaan rare tijden meemaken en als klap op de vuurpijl natuurlijk de vele soorten crypto munten. Daartegen zullen de grondstoffen de pan uitreizen.

 33. …..Is er een ontsnapping, een alternatief? ……. Nee en nog eens nee.
  Schulden moeten betaald worden. De schuldeisers zullen dit eisen en alle regeringen op deze aarde zullen er aan meewerken. Je hebt geen kans.
  Daarvoor is de grote reset nodig. Om alle schulden te betalen zal ieder eigendom in beslag genomen worden. Je zult je huis geld en kostbaarheden af moeten dragen. In opstand komen of lijdzaam verzet zal niet helpen. Daarom moet nu iedereen ingeent worden tegen een twijfelachtig griepvirus want je DNA moet veranderd worden zodat je met 5G en 6G een willoos werktuig wordt van de Elite. Je zult je gelukkig voelen met hondenvoer. Dan moeten er oorlogen komen zodat 7 miljard mensen opgeruimd worden. (het begin is al gemaakt door vaccinatie).

 34. Als kind dacht ik dat 80 % van de bevolking verstandig was en 10 % dom, de rest, ook 10 %, had geen mening. Nu denk ik dat het precies omgekeerd is, de 80 % blijkt uit angst alles te accepteren en is dus dom, en de 10 % met afwijkende mening wordt complotdenker genoemd , en de 10 % resterende zijn dus de verstandigen. Om nu in verzet te komen heb je zodoende maar 20 % medestanders en die worden door de sterke arm onmiddellijk onderuit geslagen. De overmacht tegen de onmacht. Het is allemaal al jaren voorgebakken,Bilderberg/ Davos, anders zou de hele wereld niet gelijktijdig met dit monster voor de dag gekomen zijn. Enkel wanneer de gehele bevolking massaal kapt met de onzin heeft het kans van slagen.

 35. Geweldig artikel, alleen met het geweldloos in verzet treden ben ik niet (meer) akkoord,.
  Alle vreedzame betogingen worden keihard uit elkaar geslagen door de dienaars van het kwaad.
  Of zijn jullie al de beelden vergeten, van de demonstraties die met waterkanon en geweld werden ” opgelost”.?
  Of de beelden van de politieinfiltranten die vanuit hun politievoertuigen kwamen, zuiver en alleen , om geweld uit te lokken, waarna hun collega’s als beesten te keer gingen tegen de geweldloze betogingen ( behalve bij BLM krapuul) ?
  Dit jaar nog zal de euro digitaal gemaakt worden, en naast de girale euro blijven bestaan, om het slachtvee niet op te schrikken, en vanaf 2022, zal elke euro digitaal zijn, zodat je nergens meer naartoe kunt, en als je niet een onderdanige slaaf bent, word met een druk op de knop, AL je bezittingen weggevaagd.
  Maar laat ons vooral met gebogen hoofd, 1.5 meter van elkaar, onderdanig gaan demonstreren, zodat ze er makkelijker op kunnen slaan !

 36. En dan is daar toch ineens een wereldwijd tegengeluid:

  https://www.nd.nl/nieuws/varia/1021318/vn-baas-mensenrechten-lopen-gevaar-door-coronapandemie?fbclid=IwAR1O1pxtT9WYjCJkAC_ChZHM36AAwDIOvfXsuf7H7PEz44Upd8ZnQXJ46ag

  Meer info op Human Rights Watch. Zij registreren dus blijkbaar wel wat er gebeurt. Hoewel Nederland niet expliciet wordt genoemd:
  https://www.hrw.org/news/2021/02/11/covid-19-triggers-wave-free-speech-abuse

  Polleke mailt u nog even naar het beheer- modxnieuws@gmail.com – in verband met het uitwisselen van e-mails op uw verzoek. Mod.

Comments are closed.