Turkse dictator Erdogan: ‘Jeruzalem is onze stad’

Weer een stap dichter bij de geprofeteerde (geplande?) Derde of Vierde Wereldoorlog om de top van dit kleine bergje. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————–

Om zijn Ottomaanse aspiraties en aanstaande grootschalige veroveringsoorlogen nog eens te onderstrepen, heeft de Turkse president dictator Recep Tayyip Erdogan in zowel een mondelinge als schriftelijke verklaring gezegd dat ‘Jeruzalem onze stad is. Voor ons is de kwestie Jeruzalem geen geopolitiek probleem. Onze voorvaderen hebben eeuwenlang hun respect betoond door deze stad hoog te blijven achten.’ De vernietiging van Israël en de ‘bevrijding’ van Jeruzalem staan dan ook heel hoog op Erdogans verlanglijstje (samen met de vernietiging van Saudi Arabië en het verslaan c.q. inlijven van Europa).

‘Dit is onze stad’

Jeruzalem stond 400 jaar lang (1517-1917) onder controle van het Ottomaanse Rijk. ‘In deze stad, die wij tijdens de Eerste Wereldoorlog in tranen moesten verlaten, is het nog steeds mogelijk om sporen van het Ottomaanse verzet tegen te komen. Dus Jeruzalem is onze stad, een stad van ons,’ zei Erdogan in een toespraak voor het parlement in Ankara. Zijn grootsprakige woorden werden ook op zijn officiële Twitter account gezet.

‘Onze eerste qibla (richting waarin moslims bidden) is Al-Aqsa en het Rotskoepelgebouw in Jeruzalem. Dat zijn de symbolische moskeeën van ons geloof. De stad is tevens het thuis van de heilige plaatsen van het christendom en Judaïsme.’

Het Joodse volk heeft een vrijwel door niemand betwiste, door tal van archeologische vondsten en geschriften (zelfs de Koran) bevestigde duizenden jaren oude religieuze, culturele en politieke band met de stad, waar twee Joodse tempels hebben gestaan.

‘Wij blijven de zaak van de Palestijnen en Jeruzalem najagen’

Erdogan gebruikte ook nu weer de uitgekauwde internationale smoes over de zogenaamde ‘onderdrukking’ van het Palestijnse volk, die hij straks met militaire macht wil gaan ‘bevrijden’: ‘Namens ons land en onze natie beschouwen wij het als een eer om de rechten van het onderdrukte Palestijnse volk, waar wij al eeuwen mee hebben samengeleefd, op ieder platform te betuigen.’

In werkelijkheid geeft de Turkse dictator geen zier om de ‘Palestijnen’, die vóór 1967 niet eens bestonden onder die naam. Tot die tijd ging het om Arabische migranten uit zo’n 14 omringende moslimlanden, waarvan veel Egyptenaren (zoals bijvoorbeeld aartsterrorist Yasser Arafat).

‘Wij zullen zowel de Palestijnse zaak, die de bloedende wond van het wereldwijde geweten is, als de zaak van Jeruzalem tot het einde toe najagen,’ besloot Erdogan, niet vies van het zoveelste staaltje hypocrisie, gezien zijn jarenlange uitroeiingsoorlog tegen de Koerden, zijn tientallen jaren durende bezetting van Noord Cyprus, en het inzetten van door Turkse militairen aangestuurde islamitische terreurgroepen in Syrië, Libië, Irak en Azerbeidzjan.

Israël nog niet het eerste doel van Turkse agressie

De despoot in Ankara zal, zolang hij nog geen eigen kernwapens heeft – waar hij volgens de Duitse geheime dienst al vele jaren in het geheim aan werkt -, een grootschalige invasie van het nucleair bewapende Israël niet aandurven, althans niet zolang de VS nog niet is ingestort, en/of zijn militaire paraplu over Israël in stand houdt.

Daarom zal de Turkse agressie zich vermoedelijk eerst tegen andere landen en volken richten, zoals al een tijdje het geval is met Syrië, Libië, de Koerden, Cyprus, nu ook Armenië, en straks ook Griekenland en Egypte.

De hoogste doelen van het toekomstige herstelde Ottomaanse Wereldrijk, te weten de vernietiging van Israël en de bevrijding van Jeruzalem, de vernietiging van Saudi Arabië (zodat Turkije het nieuwe centrum van de islam wordt), de onderwerping van Europa (met behulp van de historische bondgenoot Duitsland), en uiteindelijk ook oorlog tegen Rusland en China (de ‘bevrijding’ van de Oeigoeren), moeten pas daarna gerealiseerd worden.

Grote kans dus dat de megalomane Erdogan, die zichzelf ziet als de nieuwe Kalief / Sultan van de moslimwereld, juist de totale vernietiging van zijn land zal veroorzaken.

 

Xander

(1) Hal Turner / Twitter Turkish Presidency
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur
Chloekwak , Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

Zie ook o.a.:

15-07: Hagia Sophia veranderd in moskee: Zo worden de Turken klaargestoomd voor oorlog
19-06: Botsing bij Libië: Turkse oorlogsschepen richten raketten op Franse fregat
18-06: Turkije militair actief op vier fronten, start massale bombardementen op Koerden in Irak
29-02: ‘Griekenland spreekt veto uit over NAVO steun aan Turkse oorlog tegen Syrië’
28-02: ‘Turkije schiet raketten af op Russische basis, verklaart Syrië morgen de oorlog’
28-02: Turkije en Rusland op randje van oorlog om situatie in Syrië
20-01: Door Turkije ingeschakelde Syrische jihadisten gefilmd in vliegtuig naar oorlog in Libië
16-01: 15 Turkse F-16’s schonden dinsdag 91 keer Griekse luchtruim en voerden schijnaanvallen uit
14-01: Strijd om aardgas: Turkije en Libië proberen pijpleiding Israël-Cyprus-Griekenland te blokkeren
2019:
21-12: Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren
13-11: Amerikaanse drones filmen pro-Turkse strijdgroepen die Koerdische burgers uitmoorden
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijke ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen (/ Russische gevechtsvliegtuigen voorkomen aanval op SDF door Turkse F-16)
15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?

2018:
19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat
10-07: Undercover journalist: “Moslim Broederschap zit bij ieder overleg met Angela Merkel’ (/ Islamisering met steun van Europese regeringen geen complot, maar hard feit – ‘Samenwerking Turkije en Moslim Broederschap grootste bedreiging voor Europa’)

26

 1. @ Anna: 11:05 op 3/10. Amen! Dat ben ik geheel met U eens, Anna.

 2. @Ahmed,

  Heel het Midden-Oosten in Zionistische handen?
  Ik wist niet dat het Midden-Oosten zo klein was!
  Want dan is Nederland twee keer zo groot als het Midden-Oosten, snap je dat?

 3. Weer een pro zionistische artikel van xandernieuws, wat is jullie agenda eigenlijk?
  Heel Afrika is gekoloniseerd, heel midden oosten is ook al in zionistische handen dus als Erdogan zijn land wilt uitbreiden is het zijn volste recht net zoals zionisten bijna heel de wereld hebben geterroriseerd.
  We Worden al eeuwenlang gevoederd met leugens over de moslims en de zionisten worden geprezen alsof het engelen zijn. Wordt eens wakker mensen en xandernieuws schaam jullie, leugenaars, haatzaaiers.
  Ik denk toch dat er een paar euros vanuit joodse lobbys naar jullie rekening komen.
  Doe zo verder maar de waarheid zal altijd zegevieren.
  Wake up!

 4. Henk 50

  Wat Turkije in west Azië wil is niet vergelijkbaar met wat China in oost Azië wil.
  Ten eerste willen ze beide niet iets dat beperkt is tot azie.

  China wil en denkt nr 1 macht alles in handen te krijgen een nieuwe Amerika met vooral geldstromen, die zelfde elite laat dit ook zo gebeuren.

  Turkije wil een geestelijke hereniging en religieus politieke kracht centraal brengen en dat zo uitbreiden, alle stappen zijn ook in veel gevallen ten nadelen van de economie en t geld maar beetje bij beetje in voordele van gebied en populatie te vriend ipv ten slaafs zoals China wel wil zulke binding.

  China is n maatje groter alleen Turkije is strategisch als het ze lukt 10 maten groter kwa aanhang en bindingslijnen.
  Zelfs tor in China heeft turkije aanhang en verwanten, niet enkeld geestelijke broeder.

  Rusland de grote leger macht is uiteindelijk met de snelste vergrijzing totaal geen partij in dat vaarwater.
  Het krimpt op andere vlakken, en bevolking mindert behalve de bevolking die verwant is aan de Turken en andere moslims die groeid daar heel hard.

  De enige die veel effectiever zou kunnen handelen is het EU blok als ze zelf er nog vertrouwen in hadden, maar je snapt wel dat Engeland het eerste domino steentje was, niet enkeld kwa landen zet t door, je zal t merken kwa alles.

 5. Het volk die tot De intelligengste van deze aardbol behoren mogen ongestraft bedreigd worden door een machtswellustige brutale kerel, die voor zijn eigen volk geen respect toont. Hij is bereidt ze te offeren in naam van zijn ego.
  Zijn dat de grote politieker leiders van deze eeuw, die gekozen worden door de proletarier.
  Arm chimpansee volk die mens genoemd wordt.

 6. @ Nieuw Begin
  Bij mij is de Koran niet bekend, maar wat ik ervan weet doet het me veel aan het Oude Testament denken.
  Maar ook ik ben van mening dat het aan Mozes beloofde land van de Joden is.
  En Jeruzalem de stad van de Grote Koning is uit de stam van David. Koning Jezus.
  Er is een lied in omloop, met een dans die vooral onder het zorgpersoneel wordt toegepast, wat naar Jeruzalem
  is genoemd. Zou u mij en ook andere lezers dit lied kunnen vertalen, om te weten wat de boodschap is?

  Allen: Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

 7. Wachter

  Welke leider is nou wel goed? Dit is allemaal onzin, er zijn wel gevaarlijkere en machtigere leiders die je minder hoorde gaat mij erom wat fake is mag aangekaart worden, niet omdat het uitkomt erop gooien als extra kracht, de waarheid is iets dat zegens bevat niet de halve.

  Feit is Erdogan is n gevaarlijke schakel maar het lijkt er bijna op dat hij alles rund in nadele dat kan nooit.
  Poetin word bijna aanbeden maar ik geloof dat mooie sprookje allemaal nietzo.
  Zijn krachtige wapen de satan 2 raket wrm zou die zon naam kiezen bijv?

 8. Erdogan…… wat een man….. hij wil gas uit de middellandse zee halen op Grieks grondgebied.
  Hij heeft met Libië een contract afgesloten dat “ het zee gebied “ van Turkije met Libië, verbind.
  En zo verbied hij de aanleg van een gas pijpleiding van Israël naar Griekenland ( Europa! )
  Dit is een gevaarlijke beslissing die internationaal niet erkent wordt
  Maar de VN durft tegen deze dictator niet op te treden ook de oorlogs hitserij tegen Armenië durft de VN niet aan te pakken. De VN is tegen z’on dictator niet opgewassen. “ Een tandenkoter tijger “

  Straks zal “ de Allerhoogste “ tegen hem / Erdogan optreden.

  Nu deze kreten weer, wat zeker geen loze kreten zullen zijn.
  Erdogan wil het Ottomaanse rijk herstellen met hem zelf als de grote kalief.
  En hij zal zeker een poging wagen om Jeruzalem in te nemen. Dat staat vast❗️
  In de Bijbel❗️
  Wat hij echter niet weet is ; dat dit zijn ondergang zal worden.❗️
  De legers die zich hieraan zullen “ wagen “ zullen TOTAAL VERNIETIGD WORDEN ❗️

  Ook Rusland zal hierbij betrokken zijn en Libië en w.s. Sudan, het zal een grote alliantie van legers zijn.
  En de Arabieren zullen het veroordelen en toekijken. ( Er is immers nu een vredes verdrag❗️Ze zullen niet mee vechten ….. Heel opmerkelijk! En zeer actueel! )

  Dus deze woorden van Erdogan kunnen als profetisch worden gezien.
  Wanneer het zal gebeuren dat weten we niet.
  Hoe ( met welke wapens en welke “ foute vriendjes “ precies ) dat weten we ook niet.
  Maar dat hij met andere landen Israël zal binnen vallen staat vast.
  En dat het hun “ Waterloo “ zal worden staat ook vast.

  Dit alles kunt u ( en Erdogan ook ) lezen in de Bijbel in het Boek Ezechiël hoofdstuk 38 en 39!
  We leven duidelijk in de tijd van “ overgang” van deze periode van het heil….. ; het Christelijk tijdperk op deze wereld naar de volgende fase van deze wereld: de regering van Koning Jezus op deze aarde.
  Heel veel “ tekenen “ van het komende Koninkrijk die in de Bijbel beschreven zien we in deze tijd voor onze ogen in vervulling gaan.
  Wij leven in heel bijzonder tijden, wees waakzaam, lees de Bijbel en vraag de Heere om duiding van al deze dingen in uw persoonlijk gebed.
  Hou vol zeker in dit “ besmettelijke ziekten “ tijdperk. ( waar Jezus ook over sprak ! )
  Maranatha kom haastig.
  Shalom
  Anna

 9. Dit zegt de Koning van het ganse heelal:

  Matth 5 : 34 Maar Ik zeg u, in het geheel niet te zweren: bij de hemel
  niet, omdat hij de troon van God is;
  35 bij de aarde niet, omdat zij de voetbank zijner voeten is;
  bij Jeruzalem niet, omdat het de stad van de grote Koning is;

  De Koran is ook duidelijk voor Moslims over de status van Jeruzalem. Die is klip en klaar, betoogt moslima Qanta Ahmed: Joden hebben het volste recht Israël te claimen.

  O, mijn volk!
  Voor mij als belijdend moslim geldt dat de Koran mij gebiedt Israëls exclusieve aanspraak op het heilige land te ondersteunen – dat zégt de Koran namelijk. Dat document – 80. 000 woorden, door 1,6 miljard moslims aanvaard als Gods geopenbaarde woord – is heel stellig over Israëls bestemming en over welk volk het heilige land mag claimen.

  De Koran (soera 5: 20-21) stelt: “Mozes sprak tot zijn mensen: o mijn volk! Herinner u Gods gunst aan u, toen Hij profeten onder u aanstelde en u koningen aanwees en Hij u gaf wat Hij aan niemand onder de volkeren heeft gegeven. O, mijn volk! Ga het heilige land binnen dat God voor u heeft bestemd en keer het niet de rug toe, anders zult gij verliezers worden.”

  Nergens maakt de Koran gewag van de eigendomsaanspraak van moslims op het heilige land; integendeel God onthult in de Koran dat dat land voor Mozes’ volgelingen bestemd is. En omdat het land van hen is volgens de Koran, mogen ze ook als enigen bepalen waar hun hoofdstad ligt. Het is precies deze islamitische waarheid die politieke islamisten fel bestrijden.

  https://www.trouw.nl/nieuws/lees-de-koran-en-weet-israel-is-een-joodse-staat~b13b10f7/

 10. @ Tr: 4:21 pm. U bent wel helemaal “weg”, van de dictator Erdogan. U ziet niet, of wil niet zien, welke agressie deze persoon ten toon stelt.

 11. Jaren lang werkt turkije aan kernwapens volgens de duitse geheime dienst, de eerste kerncentrale word nu pas gebouwd dit was nirts meer dan vijandig fake news.

  Turkije zal nu wel voorbereidingen hebben daartoe ze liegen er ook niet om zoals andere landen die dat willen.
  Erdogan zegt t zelf, maar toen was dit niet zo.
  Pakistan en Japan zullen n belangrijke rol vervullen erin en Russen met bepaalde dingen zij hebben strategie en geld hulp nodig.

 12. Er is een geloofsforum, daar kan iedereen liefde en leed, veroorzaakt door de grote HIJ, met elkaar delen !
  Hij …. heeft dit alles voorspeld ; beter ten halve gekeerd, dan ten dele gedwaald.

 13. Wat Erdogan wil in West-Azië is hetzelfde als wat China wil in het oosten van Azië.
  Misschien wil Erdogan ook wel weer diep Europa in, net zoals ‘vroeger’. Maar dat durft hij nog niet aan. Voorlopig heeft bij baat bij onrust stoken in omringende landen om vervolgens ‘orde op zaken te stellen.’

 14. Wie het zwaard opneemt, zal door het zwaard sterven zo is het ook met Duitsland gegaan maar de mens is te dom om er van te leren

 15. Jeruzalem is Joods en hoort God toe, het is God die Jeruzalem als het ware geschapen heeft en aan zijn volk heeft gegeven en dat zijn de Joden. shalom

 16. Erdogan schiet met zijn aspiraties in zijn eigen voet. Zijn plannen van een groot ottomaans rijk zal als een boemerang werken en op hem en zijn volk terecht komen.

 17. Volgens het boek Openbaring gaat Turkije met Iran Israel aanvallen vanwege de rijke gas en olie velden

 18. Dit is ook de reden, dat ik al keer op keer heb gezegd, dat we niet naar Turkije op vakantie moeten gaan. Het geld dat we er uitgeven helpt hem om zijn waanideeën na te jagen. Erdohitler is een zeer gevaarlijke dictator. En we moeten Turkije niet onderschatten want het heeft een zeer sterk leger. De militaire kracht van Turkije is vergelijkbaar met de gecombineerde legers van Engeland, Duitsland, Spanje en Italië.
  En daar blijft het niet bij, want het Turkse leger is nog steeds bezig met het moderniseren.
  Het zal dus nog groter en sterker worden.
  En als we goed nadenken, dan moeten we toch niet willen dat je zo’n dictator meehelpt met het geld dat je daar uitgeeft.
  Ja, het is dan misschien wel lekker goedkoop, maar besef wel wat er met je geld daar gebeurt.
  En er zijn zo veel mooie landen op de wereld, waar je een fantastische vakantie kan vieren.
  Zelf ben ik tot nu toe 4 keer naar Israël geweest en dit voorjaar zou mijn vijfde keer worden, maar helaas ging dat dus niet door.
  Maar goed, Turkije was in 2004 nog bevriend met Israël, want toen ik dat jaar in Israël was viel het mij op dat er veel aan de wegen werd gewerkt door Turkse bedrijven. Maar de huidige dictator haat Israël, en dat zal hem gaan opbreken.
  Uiteindelijk zal Turkije ten onder gaan, want wie Israël vervloekt zal door God vervloekt worden!

 19. Turkije voldoet aan het profetische profiel dat omschreven wordt als de koning van het Noorden in de eindtijd. Zie Dan.8-11.

 20. Als dit waar is …. ,
  Mijn eerste gedachte : nu gaat hij te ver, véél te ver ! …. . Nu weet ik wel dat afstanden geen rol meer spelen, maar toch staat de grootste Amerikaanse , in Sofia. Deze verschrikkelijke ontwikkeling móet zowel voor de VS, de Mossad en alle Westerse inlichtingendiensten een bekend ‘gegeven’ zijn.
  Als dit waar is …. , waarom heeft de Corona (hoax) dan wereldwijd prioriteit no. één ! ? . Deze despoot, die nergens voor terug deinst, heeft jaren lang, onder toezicht oog van het héle westen, van twee walletjes gevroten, zich op allerlei manieren bewapend met Westerse hulp en heeft zich geïntervenieerd met de verschrikkingen in het midden oosten.
  Als dit waar is ,,,. ,
  Dan heeft de westerse wereld, niet alleen in dit opzicht, volledig gefaald.
  Als dit waar is …. , heeft Brussel ook volledig gefaald. De vraatzucht van Erdogan heeft obesitas-achtige vormen aangenomen, voor een afdoend ‘recept’ heeft de westerse wereld géén antwoord en géén oplossing.
  Als dit waar is …. , dan zijn alle toenaderingen tussen Israël en enkele oliestaten te verwaarlozen en kunnen direct de shredder in. Alle goede bedoelingen ten spijt, imperialisme zal met imperialisme worden bestreden, of …. vuur wordt met vuur bestreden. Ik hoop dat ‘het’ niet zover zal komen, maar : als dit waar is …. zijn alle inwoners van het westen gewoon verneukt. Prioriteit no. één, de Corona, blijkt dan een lachertje te zijn (geweest) .

 21. Jeruzalem is van JHWH.
  Waneer Egodram zijn ogen dicht doet en wat hij dan ziet is van hem.

 22. Hoe oud denkt erdogan te worden wil hij dat allemaal realiseren. Volgens mij is erdogan de ‘nuttige idioot’ van Israël maar beseft deze idioot het gelukkig niet. En als hij niet meer van nut is dan wordt ook hij gewoon af geserveerd.

 23. Hoe gek kun je zijn het is kom toch compleet zelf moord . EN het einde van een land.

 24. Het overgrote deel van de Turken in den vreemden is overtuigd van de kracht van Turkije.
  Ik merk dat aan zoals een geamputeerd lichaamsdeel wat erg aanwezig is.
  Je weet dat je geen linkerbeen meer hebt, maar de pijn is reëel

  Helaas is Turkije een land met een compleet geschifte leider die vooral droomt.
  De meeste dromen zijn bedrog, maar als de Turken wakker worden is er gewoon nog steeds het bedrog. Vlaggen en toeteren helpen maar tijdelijk, uw leider is het spoor kwijt.
  Ter troost ben ik er van overtuigd dat Erdogan niet alleen is. Heel veel zogenaamde leiders proberen tegenwoordig de binnenlandse problemen onder de mat te verbergen.
  Rutte, Merkel, Macron en zo kan ik nog lekker doorgaan, allemaal leugenaars.

Comments are closed.