Strijd om aardgas: Turkije en Libië proberen pijpleiding Israël-Cyprus-Griekenland te blokkeren

—————————————————————————————————————————————-

Herstel islamitische Ottomaanse Rijk en val van Europa steeds dichterbij

—————————————————————————————————————————————–

Ondanks dreigementen van het regime van de Turkse dictator Erdogan hebben Israël, Cyprus en Griekenland een overeenkomst ondertekend voor een nieuwe gaspijpleiding van Israël en Cyprus naar Griekenland. In de toekomst kan deze pijpleiding wel eens in 10% van de Europese aardgasbehoeften gaan voorzien. Ankara had juist besloten om tegen alle maritieme wetten en afspraken in de economische zone van Libië –dat de facto een ‘client state’ van Turkije wordt- dermate te vergroten, dat een deel van de wateren van Kreta eronder vallen. De Turken beweren nu dat ze veto recht hebben over deze nieuwe pijpleiding. De exploitatie van het aardgas in het oosten van de Middellandse Zee lijkt hiermee een almaar serieuzere trigger te worden voor een toekomstige nieuwe grote Midden Oosten oorlog.

Israël verdient miljarden met gasexport naar Griekenland, Egypte en Jordanië

Op 2 januari ondertekenden de Israëlische premier Netanyahu, de Griekse premier Mitsotakis en de Cypriotische president Anastasiades en hun ministers van energie een overeenkomst voor de aanleg van de EastMed pijplijn. Het € 6 miljard kostende project voorziet in de aanleg van een 1900 kilometer onderzeese pijpleiding die jaarlijks tot 20 miljard kubieke meter gas van de Israëlische en Cypriotische wateren via Kreta naar Griekenland gaat transporteren, en van daaruit vervolgens naar Italië en andere Zuid(oost) Europese landen.

De Griekse premier en zijn minister van Energie spraken van een ‘project van vrede en samenwerking, ondanks de Turkse dreigementen’. De Cypriotische president uitte zich in vergelijkbare bewoordingen. Ondertussen is het enorme Israëlische Leviathan gasveld op 31 december 2019 begonnen met produceren. Behalve naar Griekenland stroomt Israëlische gas sinds 2 januari naar Jordanië, en binnen enkele dagen ook naar Egypte. De waarde van de gasexporten voor de Israëlische economie wordt geschat op $ 19,5 miljard, waarvan $ 14 miljard afkomstig van het Leviathan veld, en $ 5,5 miljard van het kleinere Tamar gasveld.

Turkije probeert met illegale claims pijpleiding naar Europa te blokkeren

Eind november sloten Turkije en de door de VN gesteunde Libische regering een bilateraal – feitelijk militair- verdrag waarmee beide landen de economische zone van Libië illegaal vergrootten, zodat een deel van de Griekse maritieme wateren eronder vallen. De EastMed pijplijn moet nu door deze –door niemand erkende- Turks-Libische economische zone. Volgens Erdogan ‘kunnen Egypte, Griekenland en Israël nu niet zonder Turkse toestemming aardgas gaan overbrengen.’

De Turken eisen dat al het toekomstige gas naar Europa via hun reeds bestaande Trans-Anatolische aardgaspijpleiding wordt vervoerd. De Europese Unie heeft deze eis afgewezen, net als de illegale Turkse claim op een deel van de wateren van Cyprus en Griekenland. Egypte, dat toch al in clinch ligt met Turkije om de controle over Libië, noemt de Turks-Libische overeenkomst ‘absurd’.

De Turken houden sinds 1974 het noorden van EU-lid Cyprus bezet en eisen het grootste deel van de economische zone rond het eiland op. De VS en de EU noemen deze eis een ‘grote provocatie’; in juli 2019 stelde de EU al enkele lichte economische sancties tegen Turkije in.

In oktober stuurde Ankara illegaal een boorschip naar de Cypriotische wateren, waarop de EU op 11 november enkele nieuwe sancties instelde. Personen en entiteiten die deel uitmaken van deze illegale Turkse boringen kunnen nu worden getroffen door een reisverbod en het bevriezen van hun tegoeden en bezittingen.

Maar de Turken trekken zich daar niets van aan. Op 11 december dreigde Erdogans minister van BuZa Mevlut Cavusoglu om de –maritiem volkomen legale- gasexploratie van Cyprus met militaire middelen te stoppen. Door Cyprus ingeschakelde Italiaanse en Israëlische onderzoeks- en exploratie schepen werden al eerder verjaagd door de Turkse marine.

Herstel Ottomaanse Rijk en val van Europa steeds dichterbij

Moslimdictator Erdogan begint zich hoe langer hoe meer te gedragen als de totalitaire heerser van een toekomstig imperium: het herleefde Ottomaanse Rijk, waar we al zo’n jaar of 10 regelmatig over schrijven, en waarmee volgens Erdogan en zijn AKP partij in uiterlijk 2023 – precies een eeuw na de ‘dood’ van het Ottomaanse Rijk- een begin moet zijn gemaakt.

Turkije stevent daarmee rechtstreeks af op een serie politieke, en uiteindelijk ook militaire confrontaties met de VS, de EU, Israël, Griekenland, Cyprus en Egypte. De vier laatst genoemde landen zijn sowieso in de imperialistische veroveringsplannen van de Turken opgenomen. De EU zal vermoedelijk niet eens militair hoeven te worden ingenomen. Een -bijna openlijk- door Duitsland gesteunde interne islamitische machtsovername van Europa door miljoenen Turken, moslim migranten en hun vele ‘useful idiots’ in de gevestigde Europese politieke partijen zal waarschijnlijk voldoende zijn om ons definitief door de knieën te doen gaan.


Xander

(1) The Gatestone Institute via Zero Hedge
Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur division, CSIRO, permission http://www.scienceimage.csiro.au/pages/about/, Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.


Zie ook o.a.:

31-12: Nederlandse analisten: In 2020 begint de systeemcrisis en Derde Wereldoorlog
21-12: Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?

(enkele artikelen over dit onderwerp op oud.xandernieuws.punt.nl):

2018:
19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat
09-09: Oostelijke Mediterrane Alliantie met Griekenland en Israël in oprichting om Turkije te weerstaan
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
14-03: Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden ((/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)
2017:
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat
2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
2014:
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan
2013:
30-06: Hoog lid Erdogans AKP dreigt Berlijn met 3,5 miljoen Turken in Duitsland
23-03: Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus
12-03: Duitse geheime dienst: Turkije werkt al jaren aan kernwapens
2012:
18-04: Turkse regering gaat miljoenen Turken in Europa mobiliseren
2011:
12-07: Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man (/ Erdogan impliceert nieuw Ottomaans Rijk inclusief Sarajevo en Jeruzalem)
09-06: Turkse opperrechter: Erdogan is tiran en wil sultan van het Midden Oosten worden
2010:
09-12: WikiLeaks (8): Turkije wil Europa islamiseren via lidmaatschap EU (/’Wraak op Europa vanwege nederlaag bij Wenen’ – Erdogan woeden vanwege onthulling 8 geheime bankrekeningen in Zwitserland)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

19

 1. Svalbard 15-1

  Dank voor uw reaktie.
  Al jaren volg ik Amir Tsarfati.
  In het verleden heb ik op deze site wel eens naar hem verwezen.
  Hij is altijd zeer actueel met informatie en wat het belangrijkste is; zijn bronnen zijn juist.
  Vaak heeft hij al dagen voordat een item in “het reguliere nieuws” verschijnt, dit nieuwsfeit al vermeld op zijn website.

  We leven in bijzondere tijden en de veranderingen gaan heel snel. De “ vijgeboom” bloeit en het evangelie is nu met “internet “ over de hele wereld gegaan. Lees Math 24.
  Wij hebben een unieke grote en geweldige God, die zichzelf en al zijn daden openbaar maakt aan de mensheid. Jes 46:10 “ Ik, die van den beginne de afloop verkondig en vanouds wat nog niet geschied Is: die zeg: Mijn raadsbesluit zal volbracht worden en Ik zal al mijn welbehagen doen; Ik heb gesproken, Ik doe het ook komen; Ik heb het ontworpen en breng het ook tot uitvoering” . ( en verder) En wij zijn de generatie dit dit kunnen zien! !
  Hem loopt niets uit de hand. Hij is altijd en overal in “ Full controll ” Als Christen overvalt me dan “ als ik de krant of deze site “ lees, een Bijbelse nieuwsgierigheid. (Let ook op de profetieën over Elam.)
  Shalom

 2. Ezechiel 38: 10-12
  In dit bijbel gedeelte staat dat o.a. Rusland naar Israel zal komen om roof te plegen en buit te roven
  Dit heeft alles te maken met de grote gasvelden Levithan en Tamar

 3. Anna
  Turkije heeft al netwerken en diensten als afad in Libië voor trainingen en verlening aan de Libische strijdkrachten.

  Ook de eerste Turkse militairen zijn al aangekomen in Libië.
  Turkije ken en gaat doen wat rusland in Syrië
  doet alleen ze hebben n andere strategie.

  De Turkse wateren zouden wel degelijk rijk en vol liggen met gasvelden onder de bodem, binnen enkele maanden of weken zal daar het officiële bericht van komen.

  De strategie van de Turken met geldschieter Qatar en dit geval de andere grote Middellandse zee kust staat Italië kan wel is gunstig uitpakken voor ze en in nadeel van de Grieken.

  De legale en erkende regering van Libië heeft op de kaart n veel kleiner deel, maar dit zegt niks zo is het wel met de grootste populatie plus centrum, het geld van de banken word daar gedrukt, bestuur en de zetel alles is daar en ze zijn te machtig voor de troepen van de illegale en zelf vernoemde generaal haftar dat tegen Tsjaad met de Toyota oorlog ook al geen succes had en n negatieve spirit.
  Nogmaals op de kaart is zijn gebied heel groot maar dit is geen bezetting, het in dun bevolkt en vooral veel lege woestijn landschap, met n konvooi voertuigen wil die Tripoli honderden kilometers verderop binnenvallen dit is n lompe strategie.

  Als de Turken willen kunnen ze na vertrek van die konvooien de opslagplaatsen en depots bestoken en dan n kwestie van tijd dat ze droogstaan in de woestijn, kortom het is vrij gemakkelijk om ze uit te schakelen met bijv drones die turkije leverd aan de regeringstroepen in Tripoli.

 4. @Anna,

  Wij hebben zo’n beetje dezelfde visie. Ezechiël 38 en 39 is nabije toekomst. Steeds weer blijkt dat de Bijbel veel actueler is dan de krant van morgen. Als we hier ook de hoofdstukken 36 en 37 bij betrekken, en we zien hoe nauwkeurig en gedetailleerd deze profetieën al voor een groot deel in vervulling zijn gegaan, dan weten we dat de inhoud van de Bijbel onfeilbaar is. We vinden hier in hoofdstuk 37 zelfs de beschrijving van de holocaust!
  En deze woorden zijn meer dan 2700 jaar geleden op schrift gesteld!
  Maar ik vraag me wel eens af hoeveel christenen deze hoofdstukken kennen, en of ze ook begrijpen wat er staat. Naar mijn mening zijn deze hoofdstukken enkele van de sterkste bewijzen, dat God bestaat!
  Hij zal zijn macht tonen, als hij de vijanden van Israël zal vernietigen, iedereen zal het kunnen zien, en ik denk dan ook dat God zo zal handelen, omdat dan niemand meer zal kunnen ontkennen dat Hij bestaat.
  Want de coalitie van Rusland, Turkije, Iran, Soedan en Libië vormen al een enorme overmacht, maar omdat ook Rusland als supermacht deelneemt, zal Israël deze invasie uit het Noorden onmogelijk kunnen tegenhouden. Ondanks alle technologie waarover het Israëlisch leger beschikt zal Israël in het nauw worden gebracht. Maar dan zullen de vijanden van Israël op de bergen van Israël ten onder gaan.
  Ik weet niet of je Amir Tsarfati kent, maar je kan van hem veel vinden op YouTube of op zijn website Behold Israël. Er is ook een app met dezelfde titel, die je op je telefoon kan installeren. Deze Amir Tsarfati is geboren in Israël, en kwam jaren geleden tot geloof in Christus. Hij heeft als voordeel, dat hij met heel goed de teksten uit het Oude Testament kan toelichten, omdat hij deze teksten in de oorspronkelijke taal Hebreeuws leest. Hoewel wij de Bijbel tot onze beschikking hebben in meerdere vertalingen, is de Hebreeuwse grondtekst veel rijker, omdat Hebreeuws een bijzonder rijke taal is. Veel fijnere nuances uit het Hebreeuws komen in onze taal niet goed uit de verf, om het maar zo te zeggen. Amir Tsarfati heeft het vaak over de Ezechiël oorlog. Hij belicht dat vaak in zijn Middle East Updates, die regelmatig op zijn website te zien zijn. Het is goed te volgen omdat alles in het Engels is. Het is in ieder geval duidelijk dat we in een zeer interessante tijd leven.
  Eveneens shalom!

 5. In Zuid Korea worden aan de lopende band enorme LNG tankers gebouwd. Ik denk dat deze schepen een veel economischer en flexibeler gas transport zijn. Bovendien voorkomt het een hoop politieke spelletjes.

 6. Ondanks of dankzij de “ America first “ politiek van Trump heeft zijn aanpak hele grote geopolitieke gevolgen.
  Wat zien we; De eerste keer dat Trump bij de NAVO op bezoek kwam werd deze alliantie haarscherp gewezen op de reden van hun bestaan. ( gevaar van expansiedrift van Rusland) Ook werden de NAVAO leden duidelijk gewezen op de financiële consequenties die daarbij horen.
  De leiders van West Europa, niet gewend aan z’on benadering, schrokken geweldig met het gevolg dat sommigen hun financiële bijdrage aanpasten en anderen zelfs over een militair zelfstandig Europa spreken. ( Macron )

  Trump trekt deze stelling naar “ wie zijn je vrienden en wie moet je misschien vanwege expansiedrift bestrijden” consequent door.
  Nu heel Duitsland uit “ klimaat gekte” wordt omgebouwd op aardgas verteld President Trump frau Merkel dat gas kopen van de “ vijand” ; waarvoor je de NAVO hebt opgetuigd, toch wel riskant is. Het gaat zelfs zover dat twee bedrijven die bezig waren met de gaspijpleiding op zee zich pas geleden terug trokken, bang voor mogelijke sancties van de USA. ( er is dus in Amerika meer te verdienen)
  Ondertussen flirt het NAVO lid Turkije ( met het grootste leger van de hele NAVO ) openlijk met de vijand Rusland en koopt hier zelfs geavanceerde wapens. Dit is ronduit collaboratie! Weer reageert de rest van de NAVO niet of nauwelijks. ( het Hollandse polderen is daar al aardig ingeburgerd)

  Van Erdogan is bekend dat hij gefrustreerd is omdat hij geen gas en of olie heeft. In de Middellandse zee rondom het door hem bezette deel van Cyprus zoekt hij driftig, echter zonder resultaat.
  Inmiddels heeft hij zijn oog laten vallen op de overkant van Middellandse zee; Libië ( het oude Put) . Daar zit heel veel gas en olie! Bovendien is het daar lekker onrustig en in navolging van wat terroristen doen; in troebel water is het goed vissen, steekt hij de Middellandse zee over en sluit een overeenkomst met de zwakke regering die erkent wordt door de VN.maar slechts een heel klein deel van Libië onder controle heeft. ( Al-Serraj) Deze overeenkomst houdt in dat de territoriale wateren van Libië en Turkije aan elkaar grenzen, dus M.a.w. Dit deel van de Middellandse zee kan door beide landen geheel worden afgesloten. : in het ongunstigste geval : doorvaart verboden, in hun optiek. En weer reageert de internationale gemeenschap niet.
  Op 9 Jan. Betrekt Erdogan Rusland in zijn plan om te praten over de aanleg van een pijpleiding van Libië naar Turkije. Samen zijn ze naar ( erkende slappe) de regering in Libië gegaan en hebben ze een wapenstilstand bedongen wat lijkt te lukken.
  Nog even en NAVO lid Turkije stelt zijn havens aan de Middellandse zee open voor Russische oorlogsschepen.

  Vrijwel tegelijkertijd ( begin 2020 datum weet ik niet meer exact) heeft Nethanyahu samen met Cyprus en Griekenland een overeenkomst getekend over een gaspijpleiding van het Leviatan gasveld via Cyprus naar Europa. Trump zegt immers, je kunt beter gas kopen bij een vriend dan bij een vijand. ( maar helaas de meeste landen in het westen zien Israël niet als een vriend maar als een “ lastige steen” )Het valt nog te bezien of dit gaat lukken. Deze twee ( toekomstige ) pijpleidingen die elkaar zullen moeten kruisen zullen in de toekomst w.s. voor veel onrust en conflicten gaan zorgen.
  En de wereld kijkt toe en niemand durft iets te ondernemen en goede afspraken te maken.
  Ja Merkel probeert a.s. weekend maar ze is helaas te laat, want Rusland springt op verzoek van Turkije in het gat wat ontstaat en organiseert deze week nog een mini top in Moskou. Turkije als NAVO lid kan militair niets doen in Libië en daarom roept Erdogan zijn nieuwe vriendje Rusland te hulp en Rusland zal niet aarzelen om net als destijds in Syrië “ zijn diensten “ aan te bieden.

  We zien hier de voorbereidingen voor een grote “ plunderings oorlog” Israël zal leeggeplunderd worden van hun gas , hun technologie, hun landbouw, hun wijnbouw, hun hightech installaties enz. Het derde land wat aan deze “ plunderings oorlog “
  Zal meewerken heeft geopolitiek ook een enorme dreun gehad door de dood van Suleimani en zal gretig meewerken om “ de kleine satan “ te vernietigen.
  Als een wolk zullen ze Israël binnen vallen en het land bedekken, samen met vele volken.
  Deze oorlog zal te herkennen zijn aan de “ bovennatuurlijke “krachten die zullen ontstaan zoals aardbevingen bergen die neerstorten en alles wegspoelende regens en hagelstenen en zwavel wat zowel op de troepen als op de vele volken die meegetrokken zijn in deze plunderings oorlog, zullen vallen.

  Dan zullen zij weten de ik de Heere ben!
  Het gaat hier om Gods Eer.
  Dat is het belangrijkste Gods Eer!
  Dan zullen alle volke weten dat IK de Heere ben!
  Juist ook in de geopolitiek!
  Hij is de Schepper en de grote onderhouder van alle dingen.
  Niets gaat buiten Zijn wil om.

  Blijf de geopolitiek volgen: want verschuivingen en veranderingen gebeuren dagelijks.
  Het tijdstip van de komende oorlog is alleen bij God bekend.
  Kijk er met verwondering en met vertrouwen naar.
  Wij worden gemaand “ de tekenen der tijden “ te herkennen, en voorbereid te zijn op onze ontmoeting met Jezus want als het goed is, als we Jezus als onze persoonlijke verlosser kennen is zijn wij : “ in leven en in sterven “ van Hem.
  Ezechiël 38 en 39 komt wel heel dichtbij.
  Shalom

 7. Ik zie de Ezechiël oorlog steeds dichterbij komen. Voor uitleg zie de updates van Amir Tsarfati.

 8. Erdogan heeft net zo veel lak aan de EU als Hitler aan Chamberlain. Hij lacht om die planeetredders. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤗

 9. Italie is uit de onderhandelingen gestapt met griekenland, cyprus, egypte en israel

  Italie kiest de zijde van turkije kwestie middenlandse zee en libie.
  Italie steund de legale regering libie dat erkend is door de vn.
  Italie en turkije waren de heersers over libie en zij willen dat het daar in goede staat en bevriend blijft.

  Italie weet dat op de lange termijn zij niet wijzer worden van n deal met grieken of egyptenaren op zee. Wel met turkije!
  Er is nu veel diplomatiek verkeer.

  Het pact israel, cyprus, griekenland en egypte heeft geen structuur en het is onruatig in hun midden, vandaar ook geen gemeenschappelijke verklaring na de gesprekken.

  Zelfverklaarde illegale generaal haftar gaan nu al door de knieen door toch maar wel wapenstilstand te accepteren na aanvraag van poetin en erdogan hierop.
  Eerst hield die zich nog groot en zij hij nee.

  Wat rusland legaal in syrie doet, zo word dit in libie met turkije, die zone zal groeien.
  Volgens geschriften zal libie bij pact met de turken staan ook.

 10. Wat in zoal in‘de pijplijn’ zit : Amerika blokkeert Nordstream II, iedere goed geïnformeerde weet dat deze blokkade van tijdelijke aard is. Turkije blokkeert niet de aanvoer naar Europa, de Oekraïne krijgt miljarden aan transito-gelden ….
  Probleem Libië veroorzaakt door ons mooie Westen, olie uit Irak en Iran zelfde laken en pak. Laat nu Israël midden tussen de mega olie- en gas- velden zitten, niet zo verwonderlijk dat dit land ‘steen en been’ klaagt. Dit land is omringt door vijanden, een roepende in de woestijn. Een goede buur is beter dan een verre vriend, al is die (nog) zo machtig. Maar Israël heeft echter buren waar ze niet mee kunnen opschieten maar wel op schieten …. . Dat word nooit wat. Amerika heeft wel een grote mond omdat dit land nog nooit een vergelijkbare oorlog als WO I en WO II hebben meegemaakt. We zullen het zien, het risico is voor dat land veel te groot én véél te duur. Amerikaanse oorlogen kosten momenteel, schrik niet : 32 miljoen dollar PER UUR . Principes hebben is een groot goed, echter daarmee je persoonlijkheid verliezen is een totaal andere zaak. Financieel gezien is 1/2 / 3/4 van de wereld al failliet …. het is een kwestie van tijd, en tijd heeft geen haast. Het heeft verder geen zin om over expasiedriften van Israël te schrijven ; in het verleden geprobeerd echten het ‘gommetje’ van de redactie deed zijn werk.

 11. @willy, Turkije wil niet beter worden van hun veroveringszucht, ze willen juist dat iedereen rondom hun , er slechter van word, omdat ze niet in staat zijn ( in geen enkel -moslimparadijs-) een deftige economie uit te bouwen gestoeld op vraag en aanbod, maar enkel op religieuze onderdrukkende en corrupte voorwaarden voor de happy few.
  De niet democratisch gekozen narcisten en sociopaten in de eu , zien ook wel iets in dit verdienmodel, hence, de open grenzen voor-bijna- uitsluitend moslims, liefst ongeletterd

 12. Als Israel teveel bedreigd wordt, zal Trump (hopelijk) zich ermee bemoeien. Erdogan kan zoveel willen maar…alleen kan hij iets met europa omdat onze stomme leiders niets opmerken.

 13. Men wil Israël totaal niet dat het economisch erop vooruitgaat, vooral Turkije wil dat niet en dat is smerig. Men zou ook weleens de vraag kunnen stellen of Turkije wel een waardig Navo lid is door deze houding. Er zitten veel zotten daar in het Midden-Oosten, de ene wil een Ottomaans Rijk nieuw leven inblazen, Iran wil een Perzisch Rijk installeren, gelukkig komt het volk meer en meer in opstand tegen de geestelijke onderdrukkers. Het Midden-Oosten is voor vrede één van de gevaarlijkste regio’s op deze planeet, het is altijd op eieren lopen. Shalom

Comments are closed.