Turkije militair actief op vier fronten, start massale bombardementen op Koerden in Irak

Als voorloper van het herstelde Ottomaanse Rijk lijkt het realiseren van fase 1, een Groot-Turkije, nu echt van start te zijn gegaan.

————————————————————————————————————————————-

Turkse militaire overwinning in Libië veroorzaakt botsing met Rusland – Turkije steunt de door Iran aangestuurde Houthi rebellen in Jemen – Vluchtelingenkampen in Irak getroffen, EU en NAVO zwijgen

————————————————————————————————————————————-

De Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan onderneemt steeds meer actie om –met stilzwijgende instemming van Europa- zijn grote visioen, het herstel van het Ottomaanse Rijk, in of vanaf 2023 te realiseren. Turkije, bizar genoeg nog steeds NAVO-lid, is nu actief op vier militaire fronten, te weten Syrië, Libië, Jemen en Irak. Ondertussen wordt ook nog steeds het noorden van Cyprus bezet, wordt Griekenland regelmatig militair geprovoceerd, en staan de Turken op slechte voet met Egypte, Israël en Saudi Arabië, landen die eveneens op Erdogans lange lijst staan om te worden veroverd en/of vernietigd.

Het Turkse leger is in het noorden van Irak ‘Operation Tiger Claw’ gestart, tot nu toe de grootste Turkse militaire operaties ooit in dat land. Troepen zijn de grens overgestoken, en vliegtuigen, drones, helikopters en artillerie bombardeerden zo’n 150 doelwitten van onder meer de Koerdische PKK, die streeft naar een onafhankelijk Koerdistan. Turkse commando’s zouden in het gebied rond Haftanin ‘de overwinning hebben bereikt op terroristen elementen’, zo verklaarde het ministerie van Defensie.

Bombardementen op vluchtelingenkampen, EU en NAVO zwijgen

De bombardementen zouden ook de vluchtelingenkampen met voor ISIS gevluchte Yazidi’s hebben getroffen. U weet wel, ISIS, waarover de gevierde ‘Pulizter prijs’ onderzoeksjournalist Seymour Hersh al jaren geleden ontdekte dat deze terreurbeweging door de Turkse en Amerikaanse geheime diensten werd opgericht, en constant door de Turken van nieuwe wapens, financiën en militaire steun werd voorzien. Turkije werd zelfs een veilige haven voor gevluchte of gewonde ISIS terroristen.

De EU en de NAVO blijven zoals gebruikelijk zwijgen over dit zoveelste Turkse geweld tegen etnische minderheden. NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft in het verleden wèl regelmatig zijn mond opengedaan, maar enkel om de acties van Turkije te verdedigen. Het protest van Irak tegen deze zoveelste Turkse schending van zijn grondgebied zal daarom waarschijnlijk nergens gehoor krijgen. (1)

Erdogan behaalt overwinning in Libië, wil daar twee militaire bases

In Libië behaalden de Turken onlangs een belangrijke overwinning door Tripoli te behouden voor het GNA, de door de VN erkende regering. De troepen van de door Rusland en Egypte gesteunde Khalifa Haftar, generaal van het Libische Nationale Leger, werden onlangs teruggeslagen. Erdogan heeft naast Syrische huurlingen ook zijn eigen leger, luchtmacht en marine (en sinds deze week ook onderzeeërs) ingezet, en aast op een permanente marinebasis en luchtmachtbasis in het land. De Al-Waitya luchtmachtbasis werd onlangs met Turkse hulp door het GNA heroverd op generaal Haftar.

In november tekende Erdogan een verdrag met de regering in Tripoli, waarmee de territoriale wateren en economische zones van Cyprus, Griekenland en Egypte werden genegeerd en geschonden. De dictator in Ankara wil beslag leggen op de grote gasvoorraden in het oosten van de Middellandse Zee, een illegale claim die door geen enkel ander land wordt ondersteund. Tevens wil hij zo een gaspijpleiding van Israël via Cyprus naar Griekenland blokkeren.

Turkije en Rusland staan in Libië lijnrecht tegenover elkaar, wat tot een verdere escalatie van de oorlog kan leiden. Ook in Syrië steunen beide landen elkaars vijanden. Terwijl ze gezamenlijk patrouilles met de Russen uitvoeren, hebben de Turken tegelijkertijd troepen en wapens naar de provincie Idlib verplaatst om de jihadistische rebellen te beschermen tegen het offensief van het door de Russen gesteunde Syrische regeringsleger. Een permanente aanwezigheid in Syrië, Libië en Qatar, waar Turkije een militaire basis heeft, onderstreept hoe serieus Erdogans imperialistische veroveringsplannen genomen dienen te worden.

Turken steunen door Iran aangestuurde rebellen in Jemen

Inmiddels zijn de Turken ook actief geworden in het door burgeroorlog, honger en ziektes verscheurde Jemen, het afgelopen decennium mogelijk het allerergste land ter wereld om in te wonen. Om te proberen de Saudische-Jemenitische coalitie tegen de door Iran aangestuurde Houthi rebellen te breken, gebruikt Erdogan overloper Saleh al-Jabwani, de voormalige minister van Transport van Jemen, en de Moslim Broederschap, die in onder andere Egypte, Saudi Arabië en de V.A.R. officieel tot terreurorganisatie is bestempeld (,maar desondanks gewoon vrijelijk actief mag zijn in de Europese Unie, en zelfs regelmatig aanschuift bij Duits regeringsoverleg. Maar dit terzijde.)

Volgens het Turkse script moet de olierijke provincie Shabwa, waar de Moslim Broederschap compleet werd verslagen, worden veroverd. Qatar betaalt de wapens en het soldij van zo’n 600 strijders die in Ataq, de hoofdstad van Shabwa, worden getraind om een nieuw offensief te beginnen. (2)

Herstel Ottomaanse Rijk

We schrijven al zo’n 10 jaar over de Turkse plannen om het Ottomaanse (wereld)rijk te herstellen. In Bijbelse eindtijdprofetieën wordt dit herstel van ‘het beest’ (altijd een symbool van een groot rijk, een imperium) dat van een ‘dodelijk hoofdwond’ (de ondergang van het Turks-Ottomaanse Rijk in 1923) geneest, met veel details voorspeld, zoals de verovering van Libië en Egypte, een militaire aanval op Griekenland en Israël, en de totale vernietiging van Saudi Arabië, vermoedelijk door een grote, door Turkije en Iran geleide coalitie.

Uiteindelijk zal Turkije met zijn grootschalige veroveringen en militaire veldtochten in botsing komen met Rusland en China, en door deze landen worden verslagen. In dat laatste land voert de onderdrukte Oeigoerische minderheid in de provincie Oost-Turkistan openlijk een Turkse-Ottomaanse vlag, wat door de Chinese autoriteiten als een grote bedreiging (vijfde colonne) wordt opgevat, temeer omdat Oeigoerse actiegroepen terreuraanslagen op Chinezen begonnen te plegen.

Het islamitische Turkije en het orthodox-christelijke Rusland zijn nooit vrienden van elkaar geweest, en vochten in het verleden al diverse oorlogen met elkaar uit.

De positie van Europa zal er een zijn van afzijdigheid of onderdanigheid aan Turkije, vermoedelijk omdat de EU door eigen toedoen (massa immigratie, klimaat- en coronabeleid) economisch en maatschappelijk zal zijn ingestort, en geen rol van betekenis meer zal spelen. Zelfs een Turks-islamitische machtsovername van Europa, politiek en/of militair, is niet ondenkbaar. Amerikaanse media gaven despoot Erdogan enkele jaren geleden niet voor niets de titel ‘prins van Europa’, omdat de EU hem tijdens de migrantencrisis in zo ongeveer alles zijn zin gaf.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) DEBKA

Zie ook o.a.:

15-04: ‘Turkije gaat nieuwe golf met corona besmette migranten op Europa afsturen’
12-03: ‘Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
03-03: Erdogan kondigt op TV aan ‘miljoenen vluchtelingen’ naar EU te sturen
29-02: ‘Griekenland spreekt veto uit over NAVO steun aan Turkse oorlog tegen Syrië’
28-02: ‘Turkije schiet raketten af op Russische basis, verklaart Syrië morgen de oorlog’
28-02: Turkije en Rusland op randje van oorlog om situatie in Syrië
20-02: Turkije wil ineens toch Amerikaanse afweerraketten om Rusland en Syrië af te schrikken
20-01: Door Turkije ingeschakelde Syrische jihadisten gefilmd in vliegtuig naar oorlog in Libië
16-01: 15 Turkse F-16’s schonden dinsdag 91 keer Griekse luchtruim en voerden schijnaanvallen uit
14-01: Strijd om aardgas: Turkije en Libië proberen pijpleiding Israël-Cyprus-Griekenland te blokkeren
2019:
21-12: Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren
15-12: 20 OPCW inspecteurs zeggen dat het Westen liegt over inzet chemische wapens Syrië
13-11: Amerikaanse drones filmen pro-Turkse strijdgroepen die Koerdische burgers uitmoorden
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijke ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen (/ Russische gevechtsvliegtuigen voorkomen aanval op SDF door Turkse F-16)
15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?

(enkele artikelen over dit onderwerp op oud.xandernieuws.punt.nl):
2018:

19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat
09-09: Oostelijke Mediterrane Alliantie met Griekenland en Israël in oprichting om Turkije te weerstaan
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
14-03: Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden ((/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)
2017:
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat
2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
2014:
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan
2013:
30-06: Hoog lid Erdogans AKP dreigt Berlijn met 3,5 miljoen Turken in Duitsland
23-03: Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus
12-03: Duitse geheime dienst: Turkije werkt al jaren aan kernwapens
2012:
18-04: Turkse regering gaat miljoenen Turken in Europa mobiliseren
2011:
12-07: Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man (/ Erdogan impliceert nieuw Ottomaans Rijk inclusief Sarajevo en Jeruzalem)
09-06: Turkse opperrechter: Erdogan is tiran en wil sultan van het Midden Oosten worden
2010:
09-12: WikiLeaks (8): Turkije wil Europa islamiseren via lidmaatschap EU (/’Wraak op Europa vanwege nederlaag bij Wenen’ – Erdogan woeden vanwege onthulling 8 geheime bankrekeningen in Zwitserland)


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

9

  1. Erdogan is een bloeddorstige dictator met als zijn grote voorbeeld: Hitler, die hij bijna aanbidt. Wie zijn geestelijke voorbeeld mag zijn, moge duidelijk zijn: de Prins der duisternis.

  2. Voor meer informatie : das neue , Libyenkonflict & Mittelmeer-Gas. Op uncut-news,ch
    geplaatste op 17/06/2020

  3. Maar het is toch zo dat als een Nederlands paspoorthouder bij een buitenlands leger gaat dienen dat hij ook meteen zijn paspoort kwijt raakt?

  4. Deze dictator brengt nu wel echt de vrede in gevaar. De Koerden hebben recht op eigen land en identiteit en dit wil de dictator vermijden. wat ik ook totaal niet begrijp is dat Turkije lid is van de Navo en dan maar zonder toestemming aanvallen op onschuldige burgers kan rechtvaardigen. Gooi Turkije uit de Navo of schaft de Navo gewoon af, het heeft doch geen nut meer Shalom

Comments are closed.