Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijk ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen

Tijdens de Turkse ‘Operation Peace Spring’ invasie van Syrië worden ook burgerdoelen beschoten, zoals hier in Ras al-Ayn. (Afbeelding: (4)).

—————————————————————————————————————————————–

Russische gevechtsvliegtuigen voorkomen aanval op SDF door Turkse F-16 – ‘De Koerden worden afgeslacht en de hele wereld zwijgt’

—————————————————————————————————————————————–

Door Turkije gesteunde islamitische groepen die deelnemen aan de invasie van Syrië laten opzettelijk ISIS terroristen vrij, executeren Koerdische gevangenen en vermoorden ongewapende burgers, zo hebben Amerikaanse officials tegenover Foreign Policy verklaard. De Turken geven vervolgens de SDF (Syrian Democratic Forces) de schuld van het loslaten van ISIS gevangenen. Bronnen in Moskou zeggen dat Russische SU-35 gevechtsvliegtuigen een aanval  door een Turkse F-16 op het hoofdkwartier van de SDF in Manbij hebben voorkomen. (2)

Uit één kamp ontsnapten 800 ISIS leden nadat het onder vuur kwam te liggen door de Turkse artillerie. Ook op andere locaties konden terroristen wegvluchten, mogelijk naar Turkije, dat ISIS jarenlang een veilige haven –zoals gratis medische zorg- heeft geboden. President Trump had Erdogan juist verantwoordelijk gemaakt voor het gevangen houden van de jihadstrijders. Maar hij had ook geëist dat er geen burgers zouden worden aangevallen, en dat lapt de moslimdictator in Ankara eveneens aan zijn laars.

Westen steunde jarenlang dezelfde moslimterroristen

Veel van de leden van de Turkse ‘proxy’ groepen die de invasie van Syrië steunen zijn voormalige ISIS strijders, die nu op de loonlijst van Erdogan staan. Het Westen heeft overigens jarenlang dezelfde groepen gesteund in hun strijd tegen het Syrische leger. Vrijwel van meet af aan was bekend dat deze niet uit ‘vrijheidsstrijders’ bestonden, maar islamitische terroristen. Pas recent heeft ook de Nederlandse regering dit erkend.

De SDF houden zo’n 10.000 ISIS leden gevangen, plus daarbij nog eens tienduizenden familieleden die in plaatsen zoals al-Hol worden vastgehouden. Er zijn grote zorgen dat veel terroristen zich –zoals zo vaak vermomd als ‘vluchteling’- proberen om naar Europa te gaan, om daar voor Allah en zijn profeet hun strijd tegen de ongelovigen voort te zetten. (1)

‘Koerden worden afgeslacht, wereld zwijgt weer’

‘De Koerden worden afgeslacht en de hele wereld zwijgt’, luidt een op-ed in het Israëlische Ynet News. In het commentaar wordt erop gewezen dat de Koerden het vuile werk voor de Amerikanen opknapten door tegen ISIS te vechten, waarbij zo’n 11.000 Koerden de dood vonden.

De vergelijking die sommige maken met het Israëlische-Palestijnse conflict raakt kant nog wal, zo wordt gesteld. Zo werd de Koerden nooit een onafhankelijke staat aangeboden, terwijl de Palestijnen zo’n aanbod meerdere malen van tafel veegden omdat ze niet ‘het hele land’ kregen.

Ook hebben de Koerden nooit gedreigd Turkije, Syrië of Irak van de kaart te vegen, wat nog altijd het officiële centrale doel is van alle Palestijnse organisaties ten aanzien van Israël. De Koerden hebben ook nooit raketten en granaten afgeschoten op Turkse of Syrische steden. Israël moest zelfs speciale afweersystemen ontwikkelen om zijn burgers te beschermen tegen de gevaarlijkste Palestijnse raketaanvallen, waar er al vele duizenden van geweest zijn.

‘We leven in een wereld waarin wreedheden tegen moslims –met de steun van de Arabische en islamitische wereld- stevig worden veroordeeld, zoals de slachtpartijen in Darfur, de etnische zuiveringen in Myanmar, en de heropvoedingskampen in China. Maar nu het om de Koerden gaat, die geconfronteerd worden met een nieuwe serie oorlogsmisdaden, zwijgt de wereld.’ (3)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) DEBKA
(3) Ynet News

Zie ook o.a.:

15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik
14-10: Trump laat stoppen Turkse invasie Syrië aan Putin over
09-10: Invasie Syrië een feit; Trump dreigt opnieuw Turkse economie weg te vagen
07-10: ‘Trump laat Koerden in de steek en maakt weg vrij voor Turkse invasie Noord Syrië’
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus (President Cyprus en Libische generaal spreken van ‘Turkse invasie’)
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?
03-04: VS dreigt Turkije uit de NAVO te gooien om aankoop Russische raketten
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

30

 1. Wachter
  Deze kwestie is niet van Erdogan en nieuw ontstaan, de pkk pleegt al meer dan 30 jaar dodelijke aanslagen, het volk word daar emotioneel van, en dit zou elke volgeling van Jezus hebben, of dit nu in Nederland, Amerika of Ghana is dat maakt niets uit, de reacties zijn te verklaren en logisch.

  Mensen mogen haat tegen Turken of Turkije hebben zoveel ze willen ook daar zijn volgelingen van Jezus het zijn mensen netzo die afstammen van Adam en Eva.
  Alle wereld leiders nu doen corrupt en tegen de wet in handelen, dat maakt Turkije niet anders dan Duitsland, Spanje of Luxenburg.

 2. @Tr: 5:20 am, op 18/10. Als U dus volgeling bent van Jezus, zoals U zegt, dan zou juist U de dictatuur van Erdohan dienen af te keuren. En ook zijn inval in Syrië. Ik ben benieuwd naar uw antwoord.

 3. Als je erdogan wilt uitschakelen moet je hem eerst begrijpen, jullie denken dat hij koerden wil uitroeien of haat.

  De koerdische islamisten zijn heel hecht aan erdogan terwijl juist de seculiere turken hem niet boven ataturk stellen en willen nietzon sharia praktijk.
  Bij de turken is het 50/50 ong
  Koerden van turkije 70/ 30 ong van erdogan in verhouding veel meer met hem.
  Turkije strijd tegen de koerden die bewapenen en een soort lenin of stalinisme willen en anti geloof zijn dit ziet het westen als de koerden, in turkije de andere kant zien ze als de koerdische broeders.
  De leiders van pkk zitten in de bergen met kleine meisjes vul derest zelf maar in en zie hoe zieke volgelingen van satan zij zijn.

 4. Wel turkse routs maar ben geen moslim maar volgeling van jezus.

  De koerden leven onder n vloek, zij vielen de joden en christenen aan.
  Zoals trump laats vertelde de koerden zijn geen engelen ofzo, precies wat verteld moest worden vertelde en openbaarde trump.

 5. Wie heeft wat te zoeken in syrie en met welke belangen daar gaat het toch over.
  VN wat is dat? o ja regels internationaal.niet voor navo landen die kunnen zich zelf niet aanvallen
  Aha goed nieuws voor Erdogan .Ach wat jammer nu voor al die kleine groepjes en landen.
  Word het niet eens tijd dat deze boeven organisatie op dondert naar al die millioenen mensen
  die er tot nu toe zij af geslacht.en het einde nog niet in zicht is en voor de schrijvers voor mij met de bijbel gij zult niet doden. ook voor moslim.

 6. @Tr schreef:
  16/10/2019 om 3:19 pm
  “Zoals ook op d3 foto hier is te zien is dat de Turken bestoken punten van waar militanten schieten of schuil zitten, dit zijn geen massa bombardementen op woonwijken zoals de Russen Amerikanen maar ook Saudi in Jemen doet.
  De Koerdische milities/ terroristen in feite zij laten zelf de gevangenen steeds wat vrij en groepjes ontsnappen, om zo de internationale gemeenschap de schuld ook hier weer in de schoenen van de Turken te schuiven.
  Isis wil niet de Turkse variant van de islam, die free syrian armee leden die Turkse leger steunen zijn wel van dezelfde stromingen van islam.
  Turkije moet wel de illegale bezetting daar bestrijden voor de eigen veiligheid, het is n vijandig maffia staatje zoals Kosovo
  Maar dan is het volgens sommige weer ineens anders.”

  Het hele Koerdische volk terroristen noemen is een veralgemening en een smoes van erdogan om genocide te kunnen plegen…een kínd ziet dat wel..
  Daarom bombardeert hij ook burger doelwitten en woonwijken want élke Koerd is immers een terrorist! Je ontkracht dus zélf je bewering dat geen woonwijken gebombardeerd worden!
  De invasie van erdogan is net om terroristen te laten ontsnappen uit de kampen want de Koerdische milities moeten zich nu verdedigen tegen de turken en kunnen dus de kampen niet meer bewaken waardoor terroristen kunnen ontsnappen – geen feiten omdraaien, Tr!!
  De turkse variant van de islam?
  Tiens, er is toch maar één echte, ware islam?
  Welke is dat? Dat kun jij Tr misschien eens uitleggen?
  En toch heel merkwaardig: toen daesh moest bestreden worden in dat ‘vijandig staatje’ kwamen de turken niet helpen om de terroristen te bestrijden maar nu daesh verslagen is, komt de navo-bondgenoot turkije opeens de Koerden, die daesh verslagen hebben, aanvallen om zijn grenzen verdedigen?
  Geloofwaardigheid: NUL!
  Natuurlijk vormden de daesh/is terroristen geen gevaar voor de turkse grenzen, hé?
  Ah, nee, die werden geniepig gesteund en bewapend door erdogan zelf, daarom de turkse invasie onder valse voorwendselen om terroristen de kans te bieden om te kunnen vluchten en dan de schuld voor heropleving van daesh in de schoenen van de Koerden te kunnen schuiven om de genocide op de Koerden te kunnen rechtvaardigen.
  erdogan is de agressor door zijn invasie!

  Je ziet dat je weer alles omdraait, helaas voor jou doorzien normaal begaafde mensen hypocrisie
  “De Koerdische milities/ terroristen in feite zij laten zelf de gevangenen steeds wat vrij en groepjes ontsnappen, om zo de internationale gemeenschap de schuld ook hier weer in de schoenen van de Turken te schuiven.”

 7. @econoom, ik vind het prima dat jij dat vind en ik heb ook helemaal niet de illusie dat iedereen in staat is het te begrijpen.

 8. Mogen de arme Koerden dan niet gewoon demonstreren in Nederland voor hun zaak.
  Juist in Rotterdam, dé stad in Nederland voor de illuminaten als experimenten stad in vele opzichten, daar worden ook de vele Turken die in Rotterdam opgetrommeld.

  Gevolgen zijn bekend zo we van het nieuws kunnen nemen. Turkse jongeren die met hun twee handen omhoog het duivelsteken openlijk laten blijken.

  Ik heb hier voor vele en vele jaren al geleden geschreven en aandacht voor gevraagd. Zodra ze de meerderheid hebben, mogelijkheden als wapens, dan nemen ze het huis over waarin ze nog verblijven.

  Een echt allochtoon Nederlands leger die voor de bevolking is, dat hebben we nodig. Duidelijk is dat het leger alleen maar ingezet worden tegen de boeren, de helden eigenlijk van ons, van ons thuisland, onze allochtonen bevolking.

  De ontwikkelingen wereldwijd nemen toe en nemen toe in een razend tempo. Staat er dan niet in een wijs boek dat tegen het einde van de tijd, de dingen inderdaad zullen versnellen?!

  Spyfromthesky

 9. Rienus, als Trump niet heeft gedacht, dat Erdogan niet is te vertrouwen, bewjst dat eens te meer, dat hij ongelooflijk dom is.

 10. Te oordelen naar zijn taalgebruik en nickname is Tr van Turkse afkomst.

 11. In Europa vallen ze liever eigen bevolking aan, plunderen met de terroristen mee, inplaats ons te
  beschermen. Huilen ze met de wolven mee.

 12. Willy inderdaad Erdogan weigert vicepresident Pence te ontvangen. Trump heeft dus bereikt dat de VS als supermacht niet meer serieus worden genomen. Wat was ook alweer zijn slogan: Make America Great Again. Hij heeft het tegenover gestelde bereikt

 13. De kritiek op het besluitelose Europa is terecht.
  Dat komt ervan als er meerdere mensen ,met eeuwen oude verschillende tradities en cultuur, samen een plan, oplossing en beslissing moeten nemen.
  Dat is de menselijke natuur niet kennen. Het zal nooit lukken. Alleen als er EEN LEIDER is.
  In andere woorden harde dictatuur. Maar eerst moet die Europese verwende massa arm gemaakt worden, want alleen met bedelaars kan men doen wat men wil.
  Dat is de katolieke kerk met hun wereldse dinaars 1500 jaar gelukt.
  En dat lukt ook andere godsdiensten.
  Dat is de weg die vandaag gevolgd wordt hopelijk zal hij niet met veel bloed gecimenteerd worden.

 14. @Tr: 3:19 pm. Zo U neemt het dus op voor de dictator Erdogan, als ik het goed zie. Ik weet genoeg.

 15. KG, toe maar, we gooien alles op een hoop; De Ilias van Homerus, Russische profetieën, de bijbel, de kruistochten. Niet erg geloofwaardig allemaal.

 16. De Koerden zijn al eeuwen lang de speelbal van de grootmachten in de regio.
  Men leze het boek:
  https://www.amazon.co.uk/Saladins-Söhne-Kurden-betrogene-Volk/dp/3426260980

  En wat te denken van de eeuwige ontkenning van Turkije van de Armeense genocide. Geen wonder ook, de tenonrechte godsdienst genoemde Isl*m , is het praktijkprogram van de mensenmoorden van den beginne , niets meer en zeker niets minder. PERIOD. ( Eng)

  En NL?
  nou hier gaat men rustig door de Heer Geert Wilders te vervolgen terwijl het Midden Oosten in brand staat!

 17. Als europa op z’n gat ligt, kan hij binnenvallen.
  Maar ja, zoals bij elke dictator: er komt een moment dat je zelf het loodje legt…

  Ik heb ook werkelijk nooit begrepen dat europa zoveel miljarden gestort heeft, om hem te pleasen. Nu wordt het tegen ons gebruikt. De zg. Europese leiders hadden gewoon de grenzen moeten sluiten en mensen moeten terugsturen.
  Nu zitten we met de shit. 90 % van de “vluchtelingen” zal nooit werken en nu krijgen jihadisten de kans om zich te wreken.

 18. Ik kan me niet voorstellen dat Trump ook maar een seconde gedacht heeft dat Erdogan te vertrouwen is. Uit Europa komt wat kritiek maar Erdogan weet kennelijk dat hij de hand vrij heeft. Dat hele Europa toont weer effectief dat het nog geen deuk in een pakje boter kan slaan.

 19. Er bestaat een Grieks ‘profetie’ dat de Russische vlag boven de Aya Sophia in Constantinopel komt te hangen. Indien correct, zou de Ezechiel 38 invasie dan kunnen gaan om het Heilige Graf in Jeruzalem? De vernietiging van het Heilige Graf door de moslims was één van de hoofdredenen voor de kruistochten en de Heilige Grafkerk het belangrijkste ‘heiligdom’ voor o.a. de tempeliers en de Frankische koningen van Jeruzalem. Veel zelfde spelers als ten tijden van de Krimoorlog overigens. Die oorlog draaide in feite ook om Jeruzalem. Merk op dat de Krim en Oekraine ten noorden liggen van Jeruzalem en de kraamkamer was der Cimmeriers.Heeft ook van doen met de Troye-oorlog en Artemis, er is zelfs een link met Patmos waar Johannes Openbaringen kreeg!

 20. De bedoeling van de gekke turk wordt iets duidelijker: invasie op syrië, de aandacht vestigen op de uitroeiing van de Koerden om gevangen daesh/terroristen in de kampen de kans te geven om te vluchten naar europa. Dan kan de turkse zot zijn domme europese turken aanhang voor zijn kar spannen, samen met de ontsnapte terroristen, om europa in te lijven bij zijn ottomaanse rijk…zien de europese turken dat zitten onder het juk van de turkse dictator die zijzelf in het zadel hielpen zolang ze maar niet onder zijn schrikbewind moeten leven?
  In belziek komt de ocad al met waarschuwingen voor ontsnapte terroristen, kwestie van het volk al de daver op het lijf te jagen terwijl er niks aan gedaan wordt….al een waarschuwing voor wat de politiek en veiligheidsdiensten moedwillig laten gebeuren: terroristen de vrije toegang verlenen om hier aanslagen te kunnen komen plegen.
  Als er nu geen strenge maatregelen komen om te verhinderen dat deze ontsnapte terroristen europa binnen kunnen komen, dan zijn alle eu/politici persoonlijk verantwoordelijk voor élk slachtoffer dat nog door een aanslag in europa om het leven komt!

 21. Erdogan is een zeer gevaarlijk persoon, de Amerikaanse delegatie waaronder de vice-president wil hij zelfs nog niet ontvangen, hij krijgt alle trekken van een Hitler , hij is inderdaad de Koerden aan het uitmoorden, hij ziet naar niets en houdt met niemand rekening, misschien moet hem een kopje kleiner maken, dit is misschien de enige oplossing. Shalom

 22. Zoals ook op d3 foto hier is te zien is dat de Turken bestoken punten van waar militanten schieten of schuil zitten, dit zijn geen massa bombardementen op woonwijken zoals de Russen Amerikanen maar ook Saudi in Jemen doet.

  De Koerdische milities/ terroristen in feite zij laten zelf de gevangenen steeds wat vrij en groepjes ontsnappen, om zo de internationale gemeenschap de schuld ook hier weer in de schoenen van de Turken te schuiven.

  Isis wil niet de Turkse variant van de islam, die free syrian armee leden die Turkse leger steunen zijn wel van dezelfde stromingen van islam.

  Turkije moet wel de illegale bezetting daar bestrijden voor de eigen veiligheid, het is n vijandig maffia staatje zoals Kosovo
  Maar dan is het volgens sommige weer ineens anders.

 23. Ja, Xander, dàt heet Amerikaanse/Westerse LAFHEID !!!

  Erdogan ziet zichzelf als een nieuwe Ottomaanse heerser die alle landen wil veroveren van Zuid-Europa tot aan de Chinese grens …Hij was dit van plan om te doen in 2025, maar is intussen van gedachte veranderd wegens de neerwaartse spiraal van de Turkse economie …
  Hitler deed krak hetzelfde : invasie en verovering/rooftochten …

 24. Zie daar wat Trump teweeg heeft gebracht door zijn troepen terug te trekken. Hoe klein het VS contingent ook was, het was voldoende om Turkije van militaire avonturen af te houden omdat dat een confrontatie met de VS zou betekenen.

Comments are closed.