‘Griekenland spreekt veto uit over NAVO steun aan Turkse oorlog tegen Syrië’

Klein aanvalsschip van de Griekse kustwacht in de haven van Rhodos. (Afbeelding: (5)).

—————————————————————————————————————————————-

Griekenland zet 50 marineschepen in om migranten vloedgolf uit Turkije te stoppen

—————————————————————————————————————————————-

Griekenland heeft een Turks verzoek aan de NAVO om artikel 4 in werking te stellen, en steun te verlenen aan de (illegale) oorlog tegen Syrië, geblokkeerd. De Grieken hadden als voorwaarde gesteld dat het respect voor de grenzen van andere landen in de gezamenlijke verklaring zou worden opgenomen, maar Ankara weigerde dat. Vervolgens sprak Griekenland zijn veto uit, waarna er een fikse ruzie zou zijn ontstaan. Opmerkelijk is dat Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk en de VS zich eveneens verzetten tegen de Griekse eis. Desondanks lijken de NAVO landen (nog) niet warm te lopen voor een oorlog, omdat daarmee een militaire confrontatie met de Russen in Syrië onvermijdelijk wordt.

De Turken beweren dat het Syrische leger met Russische steun ‘de soevereiniteit en rechten’ van Turkije in gevaar brengt – een even bizarre als schaamteloze claim, aangezien de Turken zelf de agressors zijn en Syrië zijn binnengevallen. Ook is de Turkse steun voor ISIS de afgelopen jaren uitvoerig aangetoond en gedocumenteerd.

Escalatie

Nadat jihadisten in Idlib de afgelopen weken steeds vaker –door Amerika geleverde- raketten op Syrische en Russische vliegtuigen en helikopters afschoten, bombardeerde de Russische luchtmacht afgelopen donderdag stellingen van de moslimterroristen. Daarbij kwamen ook 33 Turkse soldaten om het leven.

De Turken begonnen toen MANPADS –vanaf de schouder afgevuurde luchtdoelraketten- op Russische vliegtuigen af te schieten, waarop de Russische toestellen zich verdedigden door bommen en raketten op de Turkse troepen, tanks en pantserwagens te gooien.

Daarop vuurde Turkije enkele ballistische raketten af op de Russische basis bij Latakia. De projectielen werden door de Russische raketafweer onschadelijk gemaakt.

Erdogan gooit grens naar Europa voor miljoenen migranten 72 uur lang open

Het regime van de Turkse dictator Erdogan besloot toen om voor minstens 72 uur de grenzen open te gooien, en tegen alle afspraken met Brussel in de circa 3,5 tot 4 miljoen vluchtelingen in het land aan te sporen om de Europese grenzen te bestormen. Volgens schattingen zouden minimaal 30.000, maar mogelijk al 80.000 migranten hun iPhones in hun rugzakken hebben gestopt, en vervolgens met Turkse bussen naar de grenzen en stranden zijn vervoerd.

Als reactie stuurden Griekenland en Bulgarije troepen naar de grens met Turkije. Zeker Griekenland zit al bomvol migranten, en wil er niet nog meer opvangen. De afgelopen dagen waren er gewelddadige onlusten op de eilanden Lesbos en Chios, waar de bewoners heftig in opstand kwamen tegen plannen voor de bouw van nieuwe AZC’s. De protesterende Griekse inwoners werden door de politie met traangas uit elkaar gedreven.

Volgens Duitse media heeft Griekenland zijn grenzen compleet gesloten, en maar liefst 50 kustwacht- en marineschepen ingezet om de migranten vloedgolf uit Turkije te stoppen. (4)

Turken maken geen enkele kans tegen Rusland, willen daarom steun NAVO

Op dit moment is de NAVO dus niet bereid om de Turken militair te steunen. Het Turkse leger gaat ondertussen onverminderd voort met het aanvallen en beschieten van het Syrische regeringsleger (1). Het is op dit moment onduidelijk of Erdogan nog vandaag het parlement bijeenroept om Syrië de oorlog te verklaren.

Een analist schrijft op The Unz Review dat de Turken bepaald geen goede kans maken om die oorlog te winnen, zeker niet als ze het tegen Rusland moeten opnemen. Diverse militaire operaties in het noorden van Syrië zijn de afgelopen jaren ronduit dramatisch verlopen voor het Turkse leger. Met een ‘hete’ oorlog riskeert Erdogan de steun van de Turkse bevolking te verliezen, mede omdat de toch al in grote problemen verkerende economie daardoor nog meer klappen zal krijgen.

De analist voorspelt daarom dat Erdogan wederom zijn stoere dreigementen dat de Russen ‘uit de weg moeten gaan, zodat wij met Assad kunnen afrekenen’ (3), zal moeten inslikken, en geen andere keus heeft dan zijn zogenaamde ‘vriendschap’ met de Russische president Putin proberen te herstellen.

Potentiële WO-3 trigger

Daarentegen hebben we wel met een ware dictator, een megalomane despoot te maken, die al heel lang openlijk droomt van een hersteld islamitisch Turks-Ottomaans wereldrijk, en die wel eens alle trucs en chantagemiddelen uit de kast kan trekken om de NAVO en Amerika in een nieuwe oorlog te storten, desnoods ook tegen Rusland.

Het risico op een gevaarlijke escalatie naar een veel omvangrijkere regionale- en misschien zelfs wel wereldoorlog, is in dat geval extreem groot, omdat vermoedelijk ook Israël en Iran bij een oorlog tegen Syrië betrokken zullen raken. De Joodse staat en het Shi’itische regime bevechten elkaar immers al jaren in Syrië. En laten we niet vergeten dat ongeveer een derde van Syrië wordt bezet door Amerikaanse troepen.

 

 

Xander

(1) Hal Turner
(2) The Unz Review via Zero Hedge
(3) Russia Today
(4) Breitbart
(5) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Jebulon , Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication


Zie ook o.a.:

28-02: ‘Turkije schiet raketten af op Russische basis, verklaart Syrië morgen de oorlog’
28-02: Turkije en Rusland op randje van oorlog om situatie in Syrië
20-02: Turkije wil ineens toch Amerikaanse afweerraketten om Rusland en Syrië af te schrikken
20-01: Door Turkije ingeschakelde Syrische jihadisten gefilmd in vliegtuig naar oorlog in Libië

2019:
27-12: Top militaire analist in VS: NAVO heeft geen enkele defensie tegen nieuwe Russische wapens
21-12: Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren
15-12: 20 OPCW inspecteurs zeggen dat het Westen liegt over inzet chemische wapens Syrië
05-12: NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
13-11: Amerikaanse drones filmen pro-Turkse strijdgroepen die Koerdische burgers uitmoorden
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijke ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen (/ Russische gevechtsvliegtuigen voorkomen aanval op SDF door Turkse F-16)
15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

25

 1. @Tr schreef:
  11/03/2020

  Als de moslimdespoot de vluchtelingen als geloofsbroeders zou zien, dan gebruikte hij ze niet als drukmiddel om nog meer europees losgeld te eisen voor deze gijzelaars..én dan zou er gezorgd worden voor deze mensen ipv in mensonwaardige omstandigheden in kampen te steken waar ze honger lijden want de grote ottomaan steekt de miljarden steun in eigen zak.
  Dat is zowat gelijk de corrupte, belgisch/turkse politicus die zich rijk meende te maken door te profiteren van de miserie van de meer bemiddelde syriërs door hen af te persen (door misbruik te maken van zijn politieke ambt!) om humanitaire visa aan 10.000 euro per stuk te verkopen…een mensensmokkelaar en afperser als ‘politicus’…
  Maar geen nood: het coronavirus zal ook wel afrekenen met turkije, die ontsnappen er ook niet aan en dan heeft erdogan wel andere katten te geselen dan te dreigen met de deur naar europa open te zetten – nu reeds stromen er besmette, turkse families de ziekenhuizen binnen want, zoals met alle wetten, lappen ze ook de maatregelen tegen het coronavirus vierkant aan hun laars waardoor de besmetting zich blijft verspreiden….de recente toename aan besmettingen met het coronavirus vanuit de moslim/turkse gemeenschappen is onrustwekkend te noemen.

 2. Oma

  Klopt 6 miljard kregen ze stapsgewijs als aanvulling maar dat is waar Turkije niets wijzer mee word, Duitsland wilde 40 miljoen geven opnieuw voor n nieuwe deal.
  Turkije zeg Duitsland als reactie wij geven jullie 100 miljoen dan ken je ze opvangen, ook zij happen niet.

  En je verhaal dat Turkije miljarden per jaar van de EU krijgt als kandidaat lid klopt ook al niet.
  Het is namelijk 500 miljoen per jaar, dat geld voor elke kandidaat.

 3. Oma

  Ongelofelijk haha hij sluit ze als het ware op en bombardeer ze?? Haha
  Hij ziet de vluchtelingen juist als geloofsbroeders, Rusland en Assad regime bombardeer hen anders zouden ze ook niet vluchten.
  Of denk je je echt dat turkije ze vrijwillig ophaalt uit Afrika, Afghanistan, Pakistan, Syrië enz
  Je verhaal is wel erg beïnvloed door populisme en propaganda.

  Kijk het klopt wel dat die de grens nu open doet omdat hij ermee in zn maag zit en heel lang al alleen, nu zegt die nietmeer alleen!
  En hij ken het maken hij is 1 een hele grote macht en 2 hij is niet de Europese grens bewaker dat is Rusland ook niet.

  En de landen erbinnen die kennen het zelf niet, en dat is nu wat hier zeer doet in de EU, enige die respect verdiend is Victor Orban van Hongarije
  Die verdedig Europa en de kerk en is tegelijk bevriend met Erdogan, heel strategisch en zelfs te slim voor Brussel daarom moeten ze hem niet.

 4. @ Oma 3:41 AM. Hier ben ik het volledig met U eens, Oma. Zo lopen de hazen momenteel. En van de communistische EUSSR verwacht ik helemaal niets, nada, noppes.

 5. @Tr:
  De turkse dictator heeft méér dan ZES miljárd euro gekregen voor de opvang van de syrische vluchtelingen en krijgt élk jaar nog eu-miljarden bij.
  In ruil voor deze DEAL zou hij de syrische vluchtelingen opvang, voedsel en verzorging bieden, wat hij als moslim overigens verplícht is aan geloofsgenoten maar dat hij ook vierkant aan zijn laars lapt als je de erbarmelijke toestanden in turkse vluchtelingenkampen bekijkt!
  De wortel van het probleem en het kwaad is dat de turkse ottomaan zich niet had te bemoeien met de oorlog in syrië, híj is de agressor, híj is syrië binnengevallen, híj heeft de zuidgrens met turkije gesloten voor vluchtelingen die geen kant meer op kunnen terwijl hij hen bombardeert en de eu-deal schaamteloos schéndt door vluchtelingen naar europa te jagen, zelfs met bússen naar de grens voert zodat ze daar amok kunnen maken tegen de Grieken.
  Stuk chanterende terrorist wiens woord geen fluit waard is.
  Strenge, economische en wurgende sancties voor turkije, uit de navo schoppen (met deze huichelende afperser als ‘bondgenoot’ heeft navo geen vijand meer nodig) en ook terugvordering van ónze europese miljarden om vluchtelingen op te vangen, geldkraan dícht, dan zou deze megalomane blaaskaak wel een toontje lager zingen.
  Zit er in die ruggegraatloze eu dan geen énkele eu-graaier met bállen aan zn lijf?

 6. Stel dat het land dat Turkije heet nu Nederland was, denken ze dan dat Nl geen steun wil tegen de miljoenen vluchtelingen, of op zn minst n eerlijke verdeling ervan met opvang, en eisen dat Asad zn bombardementen moeten stoppen want daar komt het vluchten vandaan.
  Men wijst niet naar de wortel van het probleem.

 7. @ Raveltje: 3:08 PM. En dan te weten dat het CDA en de CU, het heilloze beleid van de linkse Rutte (VVD) volledig steunen.

 8. De politieke peilingen geven nog steeds aan dat dit volk een kuil aan het graven is waar ze zelf in begraven worden. Hoofschuldig is de linkse Media met hun valse propaganda en natuurlijk de domheid van dit volk.

 9. Moeten vluchten is heel erg. Maar het is wel die Erdogan die de hele wereld in oorlog zet.
  Ook in Nederland zijn vluchtelingen, onder eigen volk die de ene na de andere bezuinigingscrisis moeten opvangen
  Ik heb gehoord dat de opvangplaatsen vol zitten, ook het leger des heils. En veel gezinnen naar de voedselbank
  moeten omdat de woonlasten niet meer zijn te betalen. En dan de pensioentekorten.

 10. @ Ron Jaspers: 1:37 PM. U noemt terecht de agenda van de NWO. Maar al in 1975, hebben verraders der politiek ingestemd hiermee, door het aannemen van: ” De Resolutie van Straatsburg”. Van de politiek hoeven we niets meer te verwachten, naar mijn bescheiden mening.

 11. Het zijn geen migranten,vluchtelingen,asielzoekers.Het zijn soldaten van allah,ze worden met miljoenen tegelijk europa binnengehaald voor een oorlog/genocide tegen de oorspronkelijke europeese bevolking.Dit is een onderdeel van de N.W.O. agenda.

 12. begin nu wel een beetje door te krigen hoe de denk- en handelswijze is m.b.t.de genocide door dit soort volken gepleegd

 13. Ik zou als ik Rutte was maar eens aan de autochtone bevolking gaan denken. ik hoor het steeds meer om me heen er begint steeds meer een afkeer tegen buitenlanders te ontstaan . eigen kinderen kunnen geen huis meer krijgen omdat een deel aan zogenaamde asielzoekers word toegewezen de onvrede begint te groeien . mag je raden als het straks misgaat wie de zondebokken worden….Rutte stop met invoer van asielzoekers het is mooi geweest.

 14. @ Raaf: 12:26 am, op 29/2. Ik heb begrip voor uw reactie. Maar…de politiek en de mensheid gaan het niet oplossen! Daar ben ik absoluut van overtuigd.

 15. @Raaf schreef:
  01/03/2020 om 12:26 am
  Nagenoeg alle EU leiders behoren op het schavot te belanden na hun verraad aan de EU bevolking, Rutte, Merkel, Macron, Michel, Juncker, Timmermans, Legarde, van Rompuy, Löfven, Draggi en bovenal Guy Verhofstadt en van Hans van Baalen zouden verantwoording moeten afleggen voor hun politiek verraad en wanbeleid jegens de Europese bevolking..
  ——————————————————————————————
  Raaf, en ook helemaal leeg plukken en hun onteigen op bezitting en hun status,diploma,s
  En laten onder vinden hoe het is om dakloos te zijn in wind en kou.

  Met vriendelijke groet, Margaret

 16. Nagenoeg alle EU leiders behoren op het schavot te belanden na hun verraad aan de EU bevolking, Rutte, Merkel, Macron, Michel, Juncker, Timmermans, Legarde, van Rompuy, Löfven, Draggi en bovenal Guy Verhofstadt en van Hans van Baalen zouden verantwoording moeten afleggen voor hun politiek verraad en wanbeleid jegens de Europese bevolking..

 17. Stel Texel wordt overspoeld met Syrische vluchtelingen en andere gelukzoekers?

 18. Het feit dat Griekenland een veto heeft kunnen uitspreken houdt dus in, dat daar serieus over vergaderd zou zijn!? Man oh man…
  Het enige waarover de NAVO behoort te vergaderen is over het uit Turkije weghalen van de kernwapens om die platkoppen natie vervolgens met een stamp onder hun hol eruit te trappen.

 19. Erdogan denkt waarschijnlijk dat hij de boel riant kan belazeren.
  Hij wordt ook nog eens als een held gezien door de Turken die hier hun uitkering komen slorpen.
  Verder heeft die het wel voor elkaar met zijn bajonetten en tempels.
  De man is een zweer binnen het NAVO verband maar u moet niet denken dat hij de gewenste behandeling krijgt. Brussel en de VN hebben er een handje van als zachte heelmeesters stinkende wonden te maken. Gelukkig zijn het uw kinderen die Brussel opoffert, ik heb er geen.

 20. Zoveelste mislukte project van Rutte! Hoeveel mogen er nog bij komen voordat hij eens oprot. Hiervoor was al gewaarschuwd, maargoed die mensen zijn weer gekleineerd en belachelijk gemaakt. Het is toch een puinhoop zo langzamerhand. Hopelijk heeft blok corona en besmet hij het gehele kabinet ermee!

 21. Erdogan heeft zijn kop in een wespennest gestoken! Hoe lost hij dat op? Met behulp van het fantoom Allah of NATO? Met een waanzinnige of een stel gekken. Hij ziet maar hoe hij uit die zelfgemaakte beerput komt. De stank is ver van mijn bed.

 22. Om een eigen correcte mening over deze situatie te hebben ontbreken vele gegevens.
  Tunnel vieuw is daardoor bijna Onvermijdelijk die de levensvreugde sterk beperkt.

Comments are closed.