15 Turkse F-16’s schonden dinsdag 91 keer Griekse luchtruim en voerden schijnaanvallen uit

Afbeelding: (5).

—————————————————————————————————————————————-

Bijna hele Turkse politiek vindt dat Griekse eilanden ‘bezet Turks gebied’ zijn, en moeten worden ‘heroverd’ – Turkse mensenrechtenschendingen houden aan, nog altijd groot aantal journalisten opgesloten Turken worden met Duitse hulp de baas in Europa

—————————————————————————————————————————————-

Eergisteren hebben 15 grotendeels bewapende Turkse F-16’s, 4 helkopters en 1 elektronisch oorlogstoestel maar liefst 91 keer het Griekse luchtruim geschonden. Ze vlogen over het dichtbevolkte toeristeneiland Leros, en voerden zelfs 6 virtuele ‘dog fights’ uit met toegesnelde Griekse gevechtsvliegtuigen. De Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan laat met deze provocaties andermaal zien wat er in de nabije toekomst ècht gaat gebeuren: oorlog tegen Griekenland, in het kader van het door hem al zo lang gewenste en geplande herstel van het islamitische Ottomaanse (wereld)rijk, waar ook Europa zich zal door laten opslokken.

In 27 van de 91 schendingen vlogen de Turkse F-16’s over diverse Griekse eilanden, waaronder dus ook Leros, wat vlak voor de kust van Griekenland ligt. De Turken hebben altijd gevonden dat de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee van hen zijn. Hoge militairen, ministers en leden van Erdogans AKP partij hebben regelmatig gezegd dat deze eilanden ‘betwist gebied’ zijn, en weer Turks moeten worden – desnoods met geweld. (1)

Ankara houdt deel Cyprus bezet en claimt Cypriotisch gas

Niet alleen tegen –mede NAVO lid- Griekenland stellen de Turken zich almaar agressiever op. Ook Cyprus, Libië, Egypte, Syrië en Irak liggen in het vizier om tijdens de eerste fase van Erdogans imperialistische oorlogsplannen te worden veroverd. EU-lid Cyprus, dat al sinds 1974 voor bijna de helft bezet wordt door Turkije, diende op 14 november een klacht bij de VN in vanwege de voortdurende Turkse schendingen van het internationale recht, die een bedreiging vormen voor de regionale vrede en stabiliteit.

Zo heeft Ankara illegaal de wateren rondom Cyprus, met daaronder grote aardgasvelden, opgeëist, en heeft het al diverse boorvaartuigen met marineschepen tegengehouden. In een normale internationale orde worden dit oorlogsprovocaties genoemd, maar de slappe reactie van het Westen –wel protesteren, maar behalve wat lichte sancties niets ondernemen- geeft aan hoe de werkelijke machtsverhoudingen in het Midden Oosten en Europa liggen.

Bijna hele Turkse politiek wil Griekse eilanden ‘heroveren’

In 1974, 1976 en 1987 liepen de spanningen tussen Turkije en Griekenland dermate hoog op, dat er een oorlog tussen beide landen dreigde. Oorzaak waren ook toen de illegale Turkse claims op het Griekse continentale plat. Turkije was in die tijd echter niet in staat om een oorlog van Griekenland te winnen. Daarentegen heeft het land zijn strijdkrachten deze eeuw zwaar gemoderniseerd en uitgebreid, en heeft het nu het op een na grootste leger van de NAVO.

De Turkse journalist en analist Uzay Bulut wijst erop dat Erdogans AKP en de grootste oppositiepartij, de Republikeinse CHP, het over één ding roerend eens zijn: de Griekse eilanden zijn volgens hen bezet Turks grondgebied, en moeten worden ‘heroverd’. Bulut: ‘Deze leiders zijn daarin zo vastbesloten, dat beide partijen openlijk hebben gedreigd met een invasie van de Egeïsche (eilanden).’ Het enige waarin de AKP en CHP in verschillen is dat ze elkaar in nationalisme proberen te overtreffen, en elkaar ervan beschuldigen Griekenland in staat te stellen de eilanden te blijven ‘bezetten’. (2)

Turkse mensenrechtenschendingen houden aan

De aanhoudende mensenrechtenschendingen in Turkije zijn al tientallen jaren de grootste obstakels voor de toetreding tot de Europese Unie, iets dat zeker door Oost Europese lidstaten resoluut wordt afgewezen omdat ons continent er daarmee in één klap 80 miljoen moslims bijkrijgt, waarmee de islamisering van Europa onomkeerbaar wordt (iets dat bij ongewijzigd immigratiebeleid over 10 jaar sowieso het geval zal zijn).

Op de wereldwijde lijst met landen waarin het meeste journalisten gevangen zitten zakte Turkije weliswaar van de jarenlange eerste plaats af, maar dat kwam niet omdat de persvrijheid er verbeterd is. Integendeel, het CPJ (Comitee to Protect Journalists) stelt dat ‘de teruggang van 68 gevangen journalisten in 2018 naar 47 te wijten is aan de succesvolle inspanningen van de regering Erdogan om onafhankelijke verslaggeving en kritiek uit te roeien. Meer dan 100 nieuwsorganen zijn gesloten, en tegen veel van hun medewerkers zijn aanklachten wegens terrorisme ingediend.’

Scott Griffen, vice-directeur van het International Press Institute, noemt de onderdrukking van journalisten in Turkije ‘het topje van de ijsberg van veel omvangrijkere, systematische schendingen van de mensenrechten. Europese instituten moeten substantiële hervormingen eisen, en niet toestaan dat de Turkse autoriteiten hun misbruik met oppervlakkige beloften wegredeneren, terwijl honderden de prijs betalen met het verlies van hun vrijheid.’

Turken worden met Duitse en Britse hulp de baas in Europa

De Turkse leiders hebben al jaren geleden gezegd dat de miljoenen Turken en andere moslims in Europa zullen worden ingezet als een vijfde colonne, een paard van Troje, om onze landen intern omver te werpen. We blijven het daarom herhalen, maar vrezen dat het in Den Haag, waar men zich vrijwel uitsluitend nog met verzonnen non-problemen zoals stikstof en CO2 bezighoudt, pas doordringt totdat het veel te laat is: de Turken zijn uit op grootschalige veroveringsoorlogen en de uiteindelijke totale onderwerping van het Midden Oosten, Noord Afrika en ook Europa aan de islam, in een uit de dood opgestaan, hersteld Ottomaans wereldrijk.

Ankara krijgt daarvoor achter de schermen de volle steun van de Duitse regering Merkel en de Britse premier Boris Johnson, die Ottomaanse wortels blijkt te hebben (4). En ongeacht wie er in het Witte Huis zit – de Amerikanen vinden het eigenlijk een prima idee dat Europa straks door één totalitaire despoot wordt bestuurd, zolang het Vladimir Putin maar niet is.  

Want zodra Turkije hier de scepter zwaait en de controle heeft gekregen over de Franse kernwapens, zal het ‘ideale’ moment zijn aangebroken om de door de globalisten geplande oorlog tegen Rusland te voeren. Daarmee zullen drie rivalen op het wereldtoneel –Rusland en Europa – dermate worden verzwakt, dat de Amerikaanse hegemonie nog tot in lengte van jaren in stand kan blijven. Dat is althans waar het Pentagon op rekent.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) The Gatestone Institute
(3) Zero Hedge
(4) Martin Vrijland
(5) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur & bron Melih Uçar ,  Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication.

Zie ook o.a.:

14-01: Strijd om aardgas: Turkije en Libië proberen pijpleiding Israël-Cyprus-Griekenland te blokkeren
31-12: Nederlandse analisten: In 2020 begint de systeemcrisis en Derde Wereldoorlog (/ Komende decennium in teken van grote omwentelingen en oorlogen)
21-12: Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?

 

(enkele artikelen over dit onderwerp op oud.xandernieuws.punt.nl):

2018:
19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat
09-09: Oostelijke Mediterrane Alliantie met Griekenland en Israël in oprichting om Turkije te weerstaan
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
14-03: Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden ((/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)
2017:
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat
2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
2014:
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan
2013:
30-06: Hoog lid Erdogans AKP dreigt Berlijn met 3,5 miljoen Turken in Duitsland
23-03: Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus
12-03: Duitse geheime dienst: Turkije werkt al jaren aan kernwapens
2012:
18-04: Turkse regering gaat miljoenen Turken in Europa mobiliseren
2011:
12-07: Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man (/ Erdogan impliceert nieuw Ottomaans Rijk inclusief Sarajevo en Jeruzalem)
09-06: Turkse opperrechter: Erdogan is tiran en wil sultan van het Midden Oosten worden
2010:
09-12: WikiLeaks (8): Turkije wil Europa islamiseren via lidmaatschap EU (/’Wraak op Europa vanwege nederlaag bij Wenen’ – Erdogan woeden vanwege onthulling 8 geheime bankrekeningen in Zwitserland)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

32

 1. Joris Diepinter

  De f16 bouwen de Turken zelf, die waren niet van Nederland, daarom heeft turkije ook een eigen variant f16 plus de modernste toepassingen.
  Na USA heeft het de grootste vloot, enkele toestellen uit Nederland dekt niet het grote gat in da t geval.

 2. Nieuwe sultan van Oman, Heysem bin Tarik blijkt ook n Turk te zijn, zijn vader is in 1920 in Istanbul geboren en zn moeder zou ook n Turkse zijn.

  De spirit en strategie laat zien dat deze fase de Turken opnieuw aan kop komen n periode.

 3. Die Turkse F16’s waren ooit de onze…

  En dat het straks wellicht te laat zou zijn voor Turkse overheersing: het is niet ‘straks’ te laat, het is al een tijdje te laat…

  Je hebt namelijk geen miljoenen andersdenkenden nodig… een klein aantal kan al genoeg zijn !

  We gaan het vanzelf zien…

 4. Sir piet
  Er heeft niemand aangevallen.
  Wel doen elkaars marines en elkaars luchtmachten soms de tanden laten zie door elkaars gebied langs te gaan.

  Maar het is niet nieuw, dit gaat al langer zo gaande dan het aantal decennia dat beide in de Navo zitten.

 5. @ Sophia :en.wikipedia.org/wiki/Paisios_of_Mount_Athos -/- youtube.com/watch?v=IVGTudBwR6Q Alsjeblieft en succes met de info, het is best interressant, maar neem het wel met een korreltje zout, doe ik ook altijd.

 6. Kommer en kwel in deze wereld, bijna oorlog in 2000… bijna wereld vergaan in 2012, wereld door klimaat onbewoonbaar in 2015, halve populatie tot uitsterven gedoemd in 1998, wereld populatie gehalveerd in 2007, tja het is nu 2020 wat zou er anders zijn dan toen ?

  Dat het altijd al zo geweest is in de agenda van professor D(r)OOM 😉

 7. Nieuw is de dat een Navo land een ander Navo land in eens mag aanvallen en de regels
  ja wie denkt er nog aan.Erdogan heeft een maal een streep voor wegens goed gedrag
  En hij heeft s 400 dus laat de Navo maar komen. Dat is europa boeven bisnis is Navo. Ba!

 8. Bezetting: half Griekenland, half Georgië, half Armenië worden door die Turkse barbaren bezet, om over Koerdistan nog maar te zwijgen (maar Koerden zijn geen Europeanen). Een mooi Europees project zou het bevrijden van Constantinopel en Byzantium zijn.

 9. Wat een geleuter als reactie`s.Wat er staat te gebeuren staat in het boek Daniel.Zoek het zelf maar op.

 10. artikel is slechts ten dele waar, en daar waar het verhaal niet klopt, staat dan ook volkomen onzin.

  Kunt u aangeven waar het artikel niet waar is en op grond waarvan. Mod.

 11. De grieken kunnen ook russisch luchtafweer kopen en opstellen. Dat heeft zich in de praktijk wel bewezen ,-)
  En misschien willen de russen nog wel een marinebasis in de middellandse zee. Biedt wellicht meer bescherming dan de garanties van eu en navo in geval van hommeles.

 12. Fijn het paard van Troje hier stemrecht geven en de democratie laten schofferen.
  De Turken vinden zichzelf geweldig maar blijven wel hardnekkig de gastvrijheid misbruiken.
  De schendingen van alles wat dierbaar is, is al jaren aan de gang.

 13. De Chamberlaine houding van West Europa zal ze zwaar opbreken. Het verraad van Chamberlain destijds ten aanzien van Tjechie-slowakije in 1938 spreekt boekdelen. Erdogan past dezelfde tactiek toe als Hitler ten opzichte van Griekenland. Donder Turkije de NAVO uit en pakt Turkije stevig aan door de Geallieerden. Een slappe reactie is solliciteren naar nog veel meer problemen. Leer van de les uit het verleden en voorkom de Salami-taktiek van Erdogang met zijn voorganger. Hitler was zijn naam.

 14. Grootheidswaanzin, het gevolg van de United Nothing , de UN. Het spiegelbeeld van Brussel …. . Nee, Europa moest zo nodig ‘beschermd’ worden tegen het communisme. De rede van Puttin, onlangs gehouden, ging niet over de agressie van het Westen maar over ‘zijn’ eigen volk. Geen enkel woord over ‘bommen en granaten’ maar over zijn plannen om Rusland in elk opzicht ‘intelligenter’ te maken, ziekten te bestrijden, schoolopleidingen, ouderenzorg en het eigen internet !
  Nu zit de Westerse wereld in zak en as, Turkije is volgepropt met wapentuig uit Europa en de VS, uitgebreid met een afweersysteem uit Rusland. Mooier kan het niet …. . Frankrijk en Duitsland zijn echte ratten als het gaat om leveringen van de meest verschrikkelijke wapens, Duitsland fasciliteert (nog steeds) dood en verderf nu in deze regio, via Rammstein. De aandeelhouders van ‘bedrijven’ die dit oorlogstuig maken vieren feest, hoe meer verkocht (doden) des te meer rendement. Als blinde paarden gaan ze, met vol galop, potentiële tegenstanders bewapenen. Turkije heeft de ‘buit’ binnen en het grootste leger van Europa is voorzien met ‘van alles en nog wat’. Het ‘intellect’ heeft verloren; de honger naar geld is belangrijker dan veiligheid ; wat dat betreft is er niets nieuw onder de zon. Het leven ‘aan de andere kant van de straat’ is geen flikker meer waard, het lijkt wel een voortzetting van WO II. De United Nothing heeft blindelings gehandeld door Turkije het voordeel van de twijfel te geven wegens grootheidswaanzin. Europese lidstaten gedroegen zich als echte meelopers, lemmingen ! Beloftes (Warschau pact) vierkant doorgezaagd en binnenkort staan 20.000 militairen aan de grens van Rusland ‘te oefenen’….. . Én nu word Europa gechanteerd door Turkije, het beloofde geld voor ‘internering’ van vluchtelingen komt nog maar mondjesmaat vrij. Niets heeft men geleerd van/uit het verleden, het verleden haalt ons zelfs weer in. Waar Turkije nu mee bezig is was ooit een normale ‘zaak’ van het Westen (en nog steeds) ; imperialistische bezitsvorming waar ook ter wereld. Maar nu ligt het anders, het gebeurt aan de ‘andere kant van de straat’ . Het Westen wordt nu bedreigt, we voelen de hete adem van Recep Tayyip Erdogan al in onze nek. We hebben inderdaad niets geleerd en begrepen van onze eigen hebberigheid, het opdringen van ‘ons systeem’ aan andere volkeren. Het schijnt inmiddels dat het ‘verstand bij de dommen ligt’ ; de ‘gaten’ in het politieke, wereldwijde gebeuren zijn inmiddels scheuren geworden. Ik begrijp zo veel dingen niet, er is maar één zon en toch gunt men elkaar het licht in de ogen niet. De hele wereld brand, zover zo goed zegt men. Oorlogsretoriek drijft de mensen uit elkaar, angst en wanhoop volgen …. het startschot ligt op de loer in onze achtertuin.
  Aan alle (verstandelijke gehandicapte) wereldleiders : stop direct met dreigementen en ‘staakt het vuren’ ; geweld is geen oplossing, is het nooit geweest. Ach, wat zou het, ik denk dat ik dit bericht maar uit print en er af mijn kont mee af veeg, het is dweilen met de kraan open.

 15. Er is maar één reden te bedenken waarom Erdogan z’n gang kan gaan: Westerse politici hebben er, op de een of andere manier, belang bij.
  Er bestaat geen inburgerings cursus plicht voor Turken in Nederland. Zie de Nederlandseoverheid website en dit artikel: https://www.nu.nl/binnenland/2590715/inburgering-niet-verplicht-turken.html
  Familie en zakenrelaties ‘hereninging’ wordt Turken vanuit Nederland ook zeer eenvoudig gemaakt.
  Waarom dat zo is? Joost mag het weten.
  Misschien heeft het iets met omvolking te maken?

 16. Merkel, Macron, Rutte en ook Erdogan zijn globalisten en voeren het daarbij behorende beleid uit. Dus weg met de natiestaten en meer macht aan de EU. En vervolgens worden we via de Green Deal van Timmerfrans vakkundig uitgekleed, onder het mom de planeet te redden, terwijl er geen klimaatprobleem is. De mensen schijnen niet te willen leren en blijven de MSM vertrouwen, die alleen maar fakenews produceren. Als je maar lang genoeg leugens blijft herhalen, gaan mensen het toch geloven. Dat heeft Goebels ons geleerd en we trappen er weer in. Hoe dom wil je het hebben. Zelfstandig nadenken, is er niet meer bij. Met dank aan meneer Cals van de KVP (CDA) met zijn Mammoetwet.

 17. Nee de russen zijn erger volgens Navo slaapmutsen. Maar ondertussen steekt Erdogan
  de euro landen in zijn zak en in brand Hartelijk bedankt Merkel Rutte en de rest van de geld wolven met Fransje in de voorhoede en niet te vergeten onze held Van Balen.

 18. Het is vreemd dat hier niets van in het nieuws was te zien. Turkije wordt steeds agressiever in het gedrag tegen andere landen. Ik denk dan ook dat dit land in de nabije toekomst nog voor een hoop ellende gaat zorgen.
  Ga er dus niet heen op vakantie, ook al is het goedkoop! Het geld dat we daar uitgeven geeft Turkije alleen nog maar meer macht. Zelfs als het gratis is wil ik er nog niet op vakantie gaan!
  Beter naar Israël reizen, een bijzonder land dat ik al meerdere keren heb bezocht en waar ik dit jaar opnieuw naartoe zal gaan.

 19. @ Jan: 5:53 pm. Inderdaad Jan. Maar vergeet niet dat verraders van de politieke-elite, al in 1975 gemene zaak hebben gemaakt met vele moslimlanden, door het aannemen van: “De Resolutie van Straatsburg”. En voor Nederland waren het: CDA,VVD,Demonen66, en de PvdA, die ervoor tekenden!

 20. Het Griekse luchtruim word al snel geschonden en de wateren worden al snel Grieks genoemd om dat de eilanden net voor de Turkse kust Grieks zijn.
  Dus zodra er spanning is gebruiken de grieken dit ook, je ken bijwijze van je hengel niet uitgooien of je ben in grieks water, en daar komt nu n einde aan, het water zal opgedeeld worden tot ong het midden van de zee
  word turks ( mavi vatan ) de andere helft Grieks water eerlijk is eerlijk en anders oorlog is eigenlijk het verhaal.

 21. @ron,

  De F35 niet in staat een F16 te volgen?
  Ik weet niet hoe je dit bedoelt, maar in Israël zijn ze zeer tevreden met de F35.
  Daar moet ik dan wel bij vermelden dat de F35 die Israël gebruikt is gemodificeerd. Ze veranderen de elektronica en daarom is een Israëlische F35 beter dan de Amerikaanse uitvoering. Israël heeft ruim een jaar geleden met twee F35 straaljagers zelfs onopgemerkt boven Iran gevlogen voor een verkenningstocht.

 22. Turkije kon van de grieken niet winnen in 1975 haha wie heeft dat verzonnen?
  Ze zijn die tijd toch bezet? Met oude wapens en boycot wist turkije toch nog door te zetten tot er halverwege het eiland na inname hoofdstad vredes gesprekken tot stand kwamen, anders vertelde de generaals dat binnen nog 1 dag erbij alles was ingenomen.

  En dat het na die tijd is gaan moderniseren en eigen productie onafhankelijker is gaan doen klopt vooral na 2001 met de komst van de partij van erdogan.

  Maar dat het leger groter werd is onwaar tussen de jaren 40, 50, 60 en zelf nog 70 was het leger met meer dan 2 miljoen manschappen, nu is dit 1.1 miljoen totaal.

 23. Ik heb zo lang ik leef nog nooit zo een dom volk mee ge maakt dan wat de Europeanen zich door hun strot laten drukken en ook Nederland waar ze op stemmen zullen ze krijgen en er kraait geen haan naar tot dat ze de rampen op zich af zien komen slapen jullie of zo o ja horend doof en ziende blind
  Jezus had toch gelijk zoals altijd

 24. Laat Frans Timmermans es gaan praten met Erdogan en zeggen daar er grenzen zijn aan zijn gedrag

 25. @ Johannes Valentijn.

  Heb je ’n verwijzing naar deze voorzeggingen, van deze father Paisios ?

  alvast bedankt.

 26. Het ziet er naar uit dat de voorspellingen van de grieks-orthodoxe priester bekend als father Paisios uit gaan komen wat Turkije betreft.

 27. En dan moet je weten dat de F35 de rommel van de Amerikanen niet in staat is een F16 te volgen.

 28. Het schijnt onwaarschijnlijk maar kan waar zijn.
  Dan verdienen de Europeanen wat ze veroorzaakt hebben door hun stom kiesgedrag.

 29. Turkije met de dictator Erdogan blijft maar voor problemen zorgen, en waarom doet men er niets aan? Omdat hij Europa in een wurggreep houdt wat de vluchtelingencrisis betreft en omdat Turkije op een strategisch punt ligt tussen West en de weg naar Azië.Shalom

Comments are closed.