Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?

Een Turks boorschip wordt vergezeld van een fregat. De Turken proberen met militaire macht beslag te leggen op de Cypriotische gasvelden. (Afbeelding: Getty Images (4)).

—————————————————————————————————————————————-

‘Israël grootste struikelblok voor Turkije’ – Turkse oorlog tegen pact Cyprus-Griekenland-Israël en ook Egypte weer een stap dichterbij

—————————————————————————————————————————————–

Het noorden van EU-lid Cyprus wordt al sinds 1974 bezet door Turkije, dat nog steeds het enige land ter wereld is dat dit deel als onafhankelijke staat erkent. Het afgelopen jaar treedt Turkije steeds agressiever op tegen Cypriotische en Westerse pogingen om de grote gasvoorraden bij het eiland aan te boren. Turkije eist namelijk bijna alle wateren rondom Cyprus voor zichzelf op, wat grenst aan een regelrechte oorlogsverklaring aan –we herhalen: EU lidstaat!- Cyprus. Laat men in Brussel en andere Westerse hoofdsteden deze feitelijk tweede Turkse invasie van Cyprus gebeuren, omdat de islamitische Turkse dictator Erdogan dreigt om anders de 4 miljoen in zijn land wachtende migranten (3)  op Europa af te sturen?

Het gaat steeds slechter met de Turkse economie en Turkse munt, de lira. De werkloosheid in het land loopt flink op, en de Turken zijn een stuk minder vriendelijk voor de inmiddels 4 miljoen wachtende Aziatische en Afrikaanse migranten in hun land, waarvan er velen voor hongerloontjes werken en zo veel Turkse arbeiders van hun banen en inkomsten beroven.  

Het enorme leger migranten hoopt dat Erdogan de sluizen naar Europa, die hij voor een ‘steunmaatregel’ –sommigen zouden zeggen omkoopsom- van zo’n 6 miljard euro uit Brussel grotendeels (maar niet volledig) gesloten heeft, weer openzet.

‘Tweede Turkse invasie van Cyprus’

De moslimdictator in Ankara houdt zich vermoedelijk enkel aan de afspraken met de EU omdat hij hiermee een uitstekend chantagemiddel in handen heeft, dat hij achter de schermen reeds zou kunnen inzetten om de Europeanen in toom te houden over wat de Cypriotische president Anastasiades en diverse analisten de ‘tweede Turkse invasie’ van Cyprus noemen: het met vertoon van militaire macht voorkomen dat op het Cypriotische deel van de Middellandse Zee naar gas kan worden geboord, omdat Erdogan alles voor Turkije opeist.

De inkomsten uit dat gas heeft hij niet alleen nodig om de kwakkelende Turkse economie een boost te geven, maar vooral om zijn megalomane imperialistische visioen het Ottomaanse Rijk te herstellen te financieren. Hiervoor is namelijk een enorm en modern leger nodig dat in staat is vele landen (ook in Europa) aan te vallen en te veroveren.

Turkije werkt al jaren aan de opbouw van zo’n grote strijdmacht en heeft onlangs zeer tegen de zin van de VS (2) Russische S-400 afweerraketten aangeschaft, omdat daarmee de door Israël en tal van NAVO landen gebruikte Amerikaanse gevechtsvliegtuigen kunnen worden neergehaald. Als vergelding voor de aankoop van die raketten heeft Amerika vandaag besloten om voorlopig geen Turkse piloten meer te trainen om met de F-35 te kunnen vliegen. Mogelijk wordt de geplande levering van 100 F-35’s aan Turkije in zijn geheel geschrapt en loopt zelfs het NAVO lidmaatschap van de Turken gevaar (2).

Een grote bedreiging voor Erdogans greep naar de gasvoorraden is het door Amerika gesteunde East Med Pipeline project, een samenwerkingsverband tussen Israël, Griekenland en Cyprus, die niet zo lang geleden ook al besloten om op militair gebied samen een vuist te maken tegen het Turkse imperialisme. Turkije wil dat project daarom ten koste van alles zien te voorkomen, en daarvoor moet Cyprus uit de weg worden geruimd.

EU: woorden, maar geen daden tegen Ankara

EU buitenland’chef’ Federica Mogherini riep Turkije weliswaar op tot ‘onmiddellijke terughoudendheid en respect voor de soevereine rechten van Cyprus in zijn Exclusieve Economische Zone (EEZ), en af te zien van elke illegale actie waarop de EU in volle solidariteit met Cyprus zal reageren,’ maar ondernam eerder helemaal niets toen Turkse marineschepen in februari 2018 een schip van de Italiaanse oliemaatschappij ENI, die in de Cypriotische EEZ wilde gaan boren, blokkeerden.

Ook het Amerikaanse minister van BuZa eist dat Turkije stopt met het boren naar gas in de Cypriotische EEZ. Het Amerikaanse ExxonMobil werd overigens niet tegengehouden door Turkije, maar dat kwam omdat het hun vaartuig werd beschermd door Amerikaanse marineschepen.

‘Israël grootste struikelblok voor Turkije’

Economisch expert Harris Samaras, voorzitter van de internationale investeringsbank Pytheas, legde uit dat Israël het grootste struikelblok is voor de Turkije. ‘De sterkste energie link voor Israël (dat zelf ook grote gasvoorraden in zijn eigen EEZ heeft) is Cyprus… Dus als Erdogans plan wil slagen moet Cyprus geëlimineerd worden. Bovendien is ook Egypte met zijn Zhor aardgasvelden een belangrijke regionale kracht. Ondanks meningsverschillen in het verleden zijn de verhoudingen tussen Israël en Egypte verbeterd… Door Cyprus te ‘neutraliseren’… zal Israël in veel opzichten worden beroofd van zijn regionale geopolitieke invloed.’

‘Erdogan is zich ervan bewust dat het voor Turkije onmogelijk is om regionale hegemonie te verkrijgen als vooral Amerikaanse, maar ook Franse belangen een stevige voet aan de grond krijgen in Cyprus. Dat is zijn grootste angst.’

Turkse oorlogen in het verschiet

De vraag is hoever de despoot in Ankara durft te gaan om zijn doelstellingen te realiseren. Vooralsnog wijst alles erop dat Turkije vast van plan is om inderdaad de belangrijkste macht in de regio te worden, en bereid is om die macht met militaire middelen af te dwingen en uit te breiden. Turkse oorlogen tegen Cyprus, Griekenland, Egypte en Israël –en vermoedelijk ook Libië, omdat de Turken daarvoor al veel uit Syrië en Irak gevluchte ISIS strijders naar dat land hebben overgebracht- ligt dan mogelijk al binnen enkele jaren in het verschiet, wat voor de hele regio ingrijpende gevolgen zal hebben, ook voor Europa.

Xander

(gebaseerd op) (1) Uzay Bulut voorThe Gatestone Institute via Zero Hedge

(2) Zero Hedge
(3) Unzensuriert
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

03-04: VS dreigt Turkije uit de NAVO te gooien om aankoop Russische raketten

2018:
19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat

Via oud Xandernieuws.punt.nl:

05-11: VN geeft Turkije gevaarlijk veel macht over migrantenstroom Europa (/ In Berlijn patrouilleert reeds de Turkse speciale politie – Turkse journalist: ‘Europeanen moeten leiders kiezen die beseffen dat de strijd om het continent verloren dreigt te worden’)
09-09: Oostelijke Mediterrane Alliantie met Griekenland en Israël in oprichting om Turkije te weerstaan
13-08: Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken
22-07: Topadviseur Erdogan erkent dat president nu alleenheerser is: ‘Andersdenkenden worden ontslagen’
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
23-06: Zo gaat de Turkse dictator Erdogan morgen de verkiezingen stelen
24-05: Turkije op rand instorting, zoekt oorlog met Griekenland, Cyprus en Israël
14-03: Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

2017:
07-08: Oud hoofd Turkse nationale politie: Erdogan steunt en bewapent ISIS (/ Nazi toestanden in Turkije: iedereen opgepakt die zelfs maar kritiek uit op Turkse dictator / Complete ISIS fabrieken in Turkije waar bommen en raketten voor oorlog in Syrië worden gemaakt)
20-07: NAVO-lid Turkije provoceert Griekenland, koopt Russische afweerraketten, verraadt Amerikaanse bases in Syrië
06-07: Turkse overheid neemt ruimt 50 christelijke kerken in beslag, Westen zwijgt
22-05: EU kijkt toe terwijl Saudi Arabië en Turkije op de Balkan het Kalifaat oprichten
09-05: Erdogan dreigt Israël opnieuw met moslim invasie van Jeruzalem
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat

2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
16-07: Was Turkse coup een false flag zodat Erdogan totale macht kan grijpen?
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
05-04: (/Amerikaanse ministerie BuZa:  Turkije is bestemming, doorvoerland en bron van sekshandel in kinderen)
26-03: Koning Jordanië: Turkije stuurt bewust terroristen naar Europa (‘Europa in één klap moslimcontinent als Turkije lid van EU wordt’)
08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa

2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
20-12: Turkije gebruikt tanks en raketten tegen Koerdische burgers; Europa zwijgt
9-11: EU zwicht voor chantage Erdogan, belooft islamofascistisch Turkije lidmaatschap
-07: Obama en Erdogan gebruiken ISIS voor oorlog tegen Koerden en oprichting Kalifaat
20-03: Hoge official Turkse AK Partij: Erdogan wordt leider islamitisch kalifaat

2014:
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan
27-08: Unie moslimgeestelijken kondigt in Turkije pan-islamitische confederatie aan
21-08: Moslim Broederschap verklaart Turkije tot centrum Islamitische Kalifaat 

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

15

 1. Er is een voorspelling dat Turkije een sultan zal krijgen die het Ottomaanse rijk in ere wil herstellen. Deze sultan zal in conflict komen met Griekenland over een stel eilanden. De Turkse marine zal de Griekse marine aanvallen. De Griekse marine zal hulp krijgen van een of meerdere andere landen en de Turkse vloot zal naar de bodem van de zee gejaagd worden. Daarna wordt het Turkse vasteland aangevallen en ook het Turkse leger (!) zal worden vernietigd. Dan wordt Turkije opgesplitst in drie delen: 1 deel gaat naar Griekenland, 1 deel gaat naar Syrië en het laatste deel wordt een nieuwe staat: Kurdistan.
  Voorspellingen komen soms wel en soms niet uit. Het wordt dus afwachten maar dat het tot oorlog komt tussen Turkije en Griekenland staat nu al vrijwel buiten kijf.

 2. En dat tandeloze monster wil echt een eigen EU leger oprichten?

  Bij de Turkse aanval op Cyprus zal de EU weer hopeloos falen.
  Zoals altijd.

 3. Trouwens, hoe komt het dat onlangs een turk uit Noord-Cyprus in het Europees parlement is verkozen. Dat veroverd gebied is door geen enkel land erkend. No go area. En die eet mee uit onze pensioenpotten.??

 4. Waar is de RAF (UK) (op station Akrotiri.?
  Stukje grondgebied op Cyprus waar de hele gemeenschap naar eigen veilige haven is gevlucht, zonder eigen goederen en daar naar toe is gevlucht. Het Noorden van Cyprus is in beslag genomen, mede door Griekenland, maar gelukkig is de rest van het (ei)land nog toegankelijk.
  Heb meerde malen op de greenline (veroverd gebied) gestaan in Nicosia,

  Verwoest door de islamieten,
  Alleen maar ellende met die knielende huilende jammerende klapkoppen.

 5. @ Cefas.
  Je kunt aan het klimaat niets veranderen, noch aan de profetieën.
  Het ligt allemaal in God’s hand.
  Niemand weet precies wat er gaat gebeuren dan Hij alleen
  Maar dat wij aan het eind der tijden zitten, lijkt wel duidelijk met alle geluiden uit de wereld.

 6. Ze nemen allemaal een afwachtende houding aan al dreigen ze.
  Erdogan is een gevaarlijk radicale man. Dus wat er kan gebeuren……

 7. Turkije daagt Griekenland al jaren uit. Regelmatig vliegen ze met oorlogstuig over Griekse wateren.

  De VS heeft tijdens de mislukte staatsgreep alle kernwapens uit hun Turkse basis gevlogen. In allerijl. En nooit teruggeplaatst.

  De Russen verkopen nog snel wat hightech oorlogsmaterieel die ze vanop afstand kunnen uitschakelen. Alsof de Russen ooit gaan toestaan de Erdogan het effectief kan gebruiken.

  Erdogan zit in een eenzaam schuitje. Zelfs zijn eigen volk heeft er genoeg van. Op de EU Turken na. Voor hen is de mislukkeling een volksheld. Omdat ze geen direct nadeel ondervinden van de economische malaise die Erdogan veroorzaakte in hun ’thuisland’.

  Dit kan niet goed aflopen. Op zijn minst voor de Turkse Turken. En voor het tandloze EU gedrocht.

 8. Israel zal niet aarzelen haar kernwapens in te zetten. De VS – door AIPAC gecontroleerd – zal het laten gebeuren. De Turken zijn al langer een pain in the ass voor de Anerikanen. En regime change komt goed uit. Dan is Turkije weer een strategische landmassa.

 9. @ Cefas: 10:21 pm. Dat zou best wel eens kunnen Cefas. Prima artikel weer. En het laat de lafheid van de rode bojaren in Brussel duidelijk zien.

 10. Cyprus is lid van de EU en Turkije van de NAVO. Kan dus leuk worden, want wie kiest voor wie. Turkije zal onder grote druk komen te staan. Erdogan zal waarschijnlijk inbinden, zeker gezien de daadkracht van Israël. Alhoewel een kat in nood maakt rare sprongen. En Rusland zal Turkije niet steunen. Rationeel gezien, is er niets aan de hand, maar Erdogan is helaas niet rationeel. Daarom moet die enge man zsm weg. (net als Rutte)

 11. Ziende doof en horende blind. De leiders van de EU staan erbij en kijken er niet naar.

Comments are closed.