Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus

Al jaren zijn er bij Erdogans toespraken rode, blauwe en zwavelkleurige vlaggen te zien, die symbool staan voor het streven om in of vanaf 2023 met militaire middelen het Turks-Ottomaanse Rijk te herstellen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————–

In een bijna huiveringwekkend op de laatste jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog lijkend scenario is de Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan (foto) bezig om zijn land te positioneren voor het starten van een serie grote imperialistische oorlogen in het Midden Oosten, Noord Afrika en het oostelijke gedeelte van de Middellandse Zee. Erdogan heeft nu ook zelf letterlijk gewaarschuwd dat hij bereid is tot een militaire invasie van (EU-lid) Cyprus om de Turks sprekende inwoners daar ‘te beschermen’. In realiteit is hij uit op de grote gasvoorraden in het Cypriotische economische zone van de Middellandse Zee. Ook met de aankomst van de eerste Russische luchtafweersystemen daagt hij de NAVO, de VS en de EU steeds verder uit.

In 1938 testte Nazi leider Adolf Hitler de Westerse mogendheden door eerst Oostenrijk in te lijven, en daarna het bij Tsjecho-Slowakije horende Sudetenland. Toen het Westen daar zoals verwacht heel lauw op reageerde, er zelfs deels aan meewerkte en tot alle prijs de vrede probeerde te bewaren, wist Hitler dat hij een jaartje later de volgende stap kon nemen en Polen militair kon binnenvallen. Dat markeerde het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Erdogan doet nu feitelijk hetzelfde en gebruikt daarvoor EU-lid Cyprus, waarvan het noorden toch al sinds 1974 door Turkije wordt bezet. Na de ontdekking van enorme gasvoorraden in het oostelijke deel van de Middellandse Zee eisten de Turken het grootste deel van het Cypriotische gas op, en voorkwamen reeds met militair machtsvertoon dat door Cyprus ingeschakelde boorschepen operationeel konden worden.

Net als de jaren ’30 reageerde de EU lauw op deze feitelijk impliciete oorlogsdaad, en kondigde enkel wat lichte financiële en politieke sancties tegen Turkije af. Dat maakte duidelijke geen enkele indruk, en zal Erdogan het signaal hebben gegeven dat de EU inderdaad niet bereid is Cyprus in alle omstandigheden te beschermen en verdedigen.

‘Turkse leger ziet Cyprus als zijn thuisland’

‘De hele wereld let op onze vastberadenheid,’ verklaarde de despoot in Ankara. ‘Niemand zou eraan moeten twijfelen dat het heldhaftige Turkse leger, dat Cyprus als zijn thuisland ziet, niet zal aarzelen om indien nodig dezelfde stap te nemen die het 45 jaar geleden nam voor de levens en veiligheid van de Turkse Cyprioten.’

De Cypriotische president noemde de Turkse claim op het gas al ‘een tweede invasie’, zoals we onlangs schreven. Erdogan stuurde namelijk onder bescherming van marineschepen en F-16’s illegaal Turkse boorschepen naar het Cypriotische deel.

De moslimdictator reageerde eveneens op de EU sanctie die bestaat uit het intrekken van € 146 miljoen euro financiële hulp voor 2020, een fooitje vergeleken bij de waarde van het gas onder de Middellandse Zee. ‘Degenen die denken dat de rijkdom van het eiland en de regio enkel van hen is zullen te maken krijgen met de vastberadenheid van Turkije en de Turkse Cyprioten… Degenen die ervan dromen het feit te veranderen dat de Turkse Cyprioten een integraal deel van de Turkse natie zijn, zullen zich spoedig realiseren dat dit tevergeefs is.’

Erdogan wil Ottomaanse Rijk doen herleven

Turkije heeft eenzijdig en geheel tegen alle internationale regels en verdragen in zijn economische zone in de Middellandse Zee vergroot tot ruim 320 kilometer van de kust, om zo een claim te kunnen leggen op het Cypriotische gas. Mocht Erdogan zijn dreigementen met militaire middelen kracht bijzetten, dan zullen de EU en de NAVO daar militair op moeten reageren (1). Zo niet –en die kans is aanzienlijk-, dan zal Erdogan dat als het startsein kunnen gebruiken voor zijn al jaren geplande militaire veroveringsoorlogen om het Ottomaanse Rijk, dat grote delen van het Midden Oosten, Noord Afrika en Oost Europa omvatte, te doen herleven.

Om dat visioen, dat zomaar op een nieuwe wereldoorlog kan uitlopen, te realiseren is hij al geruime tijd bezig het Turkse leger fors te vergroten en te moderniseren, en werkt hij achter de schermen aan eigen kernwapens. De recente aanschaf van Russische S-400 afweerraketten zette al zoveel kwaad bloed bij de NAVO, dat de VS de Turken voorlopig heeft uitgesloten van de aankoopt van F-35 gevechtsvliegtuigen. Daarop bood Rusland zijn –volgens veel kenners betere- Su35 aan Erdogan aan. Die heeft daar overigens nog niet op gereageerd.

Vermoedelijk al binnen paar jaar oorlog

In 2023 is het 100 jaar geleden dat het Ottomaanse Rijk definitief ten val kwam. Daarom heeft Erdogan en zijn islamistische AK Partij deze verjaardag in gedachten om dat rijk weer te doen herleven, of daar in ieder geval een (militair) begin mee te maken. We kunnen er daarom redelijk zeker van zijn dat we binnen nu en circa 5 jaar een of meerdere grote nieuwe oorlogen in die regio zullen meemaken, waar Turkije een centrale rol bij zal vervullen. Dan zal Europa net als in 1939 uiteindelijk toch gedwongen in oorlogen worden betrokken die het nu met Chamberlain achtige ‘appeasement’ probeert te voorkomen.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) AfbeeldingEmbed from Getty Images“>: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?
03-04: VS dreigt Turkije uit de NAVO te gooien om aankoop Russische raketten

2018:
19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat

Via oud Xandernieuws.punt.nl:

09-09: Oostelijke Mediterrane Alliantie met Griekenland en Israël in oprichting om Turkije te weerstaan
13-08: Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
24-05: Turkije op rand instorting, zoekt oorlog met Griekenland, Cyprus en Israël
14-03: Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

2017:
07-08: Oud hoofd Turkse nationale politie: Erdogan steunt en bewapent ISIS (/ Nazi toestanden in Turkije: iedereen opgepakt die zelfs maar kritiek uit op Turkse dictator / Complete ISIS fabrieken in Turkije waar bommen en raketten voor oorlog in Syrië worden gemaakt)
20-07: NAVO-lid Turkije provoceert Griekenland, koopt Russische afweerraketten, verraadt Amerikaanse bases in Syrië
22-05: EU kijkt toe terwijl Saudi Arabië en Turkije op de Balkan het Kalifaat oprichten
09-05: Erdogan dreigt Israël opnieuw met moslim invasie van Jeruzalem
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat

2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
26-03: Koning Jordanië: Turkije stuurt bewust terroristen naar Europa (‘Europa in één klap moslimcontinent als Turkije lid van EU wordt’)
08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa

2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
20-12: Turkije gebruikt tanks en raketten tegen Koerdische burgers; Europa zwijgt
09-07: Obama en Erdogan gebruiken ISIS voor oorlog tegen Koerden en oprichting Kalifaat
20-03: Hoge official Turkse AK Partij: Erdogan wordt leider islamitisch kalifaat

2014:
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan
27-08: Unie moslimgeestelijken kondigt in Turkije pan-islamitische confederatie aan
21-08: Moslim Broederschap verklaart Turkije tot centrum Islamitische Kalifaat 

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. Russen en Turken zijn al in overleg voor de s500 systemen samen te ontwikkelen technologische
  S400 zijn al de beste en snelste mach12 systemen er is geen vliegtuig of balistishe raket meer veilig in de regio zonder toestemming.
  Zelfs de f35 toestellen zijn met deze russishe radar systemen te onderscheppen, deze radars krijgt turkije en ken elk systeem eraan koppelen als het wil ook eigen geproduceerde raketten.

  S400 volgt 300 doelen tegelijk en patriots 100 doelen tegelijk en is maar de helft van de snelheid van de s400 plus ze doen dubbel zo lang over om schiet klaar te plaatsen.

 2. Vergeet niet,dat het Ottomaanse rijk groter is dan alleen Turkije.Het grootste (geografisch gezien)deel van de voormalige USSR bestaat uit aan het Ottomaanse rijk gelateerde bevolking.

 3. Beste Oma, leest u eens Ezechiël 38 en 39, dan begrijpt u misschien wel wat ik bedoel. Maar er is iemand die het nog veel beter en duidelijker kan uitleggen dan ik. Het is de Israëliër Amir Tsarfati.
  Kijk maar eens op zijn website

  http://www.beholdisrael.org

  Hij geeft regelmatig updates over wat er allemaal in en rondom Israël gebeurt. Veel is er ook op Youtube te zien, zoek daar maar eens op de naam Amir Tsarfati. Zeer verhelderend!

 4. Dictators en communisten geven niets om de medemens.
  De EU en NWO is allemaal bedrog.
  En dan kun je wel stellen dat de mens zelf de keuze’s maakt, maar dat is een leugen.
  Plunderingen, moorden, Verkrachtingen, oorlog is niet je eigen keuze, zoals ook ziekten en ongelukken
  dat niet zijn.
  En dan heb je nog natuurrampen. Nee, ook onze keuze niet.
  En dan denken ze de planeet te redden door het levensonderhoud onbetaalbaar te maken.
  De reinste Moordzucht.

 5. beste oma .alles wat een ziel heeft is god/godin Maar alleen op deze planeet met een vrije wil dwz wij als zijnde god.godin in een menselijk lichaam moeten het zelf doen. Eenheid van denken en handelen. Het besef wie wij zijn. moet naar de oppervlakte komen (wakker worden), de hulp is onderweg shift in bewustzijn.is al bezig .Al degene die liever in angst of in een verwoesting van de aarde willen blijven geloven , krijgen het .De aarde veranderingen zullen steeds heftiger worden .zoals in mijn eerste reactie gesteld, de wakkere mens zal alles vanaf een hogere freq trillingsveld gade mogen slaan.. vrije wil,keuze

 6. @AEO: “Maar wie deze profetie leest zal zien dat God zelf zal gaan ingrijpen, zodat de vijandelijke troepen vernietigd zullen worden.”
  Vertel eens: hóe zal God dat precies wel gaan doen? Engeltjes sturen? Zeven plagen? Maar een béétje naïef…blijf eens met je voetjes op de grond, de mens heeft de vrije wil gekregen om zélf keuzes te maken en zelfs God mag daardoor niet ingrijpen of weet je dat dan nog steeds niet?
  De mens is Gods werktuig, God werkt door de mens, weetjewel?

  Als de turkse gek het waagt Cyprus aan te vallen door een militaire invasie dan wordt eu wel gedwongen om te reageren want Cyprus is gedeeltelijk europa.
  Wel benieuwd of erdorat dan uit de navo gezwierd wordt, een bondgenoot val je niet aan.

 7. Turkije zal van nu aan steeds agressiever gedrag gaan vertonen. Was er in 2004 nog een goede verstandhouding tussen Turkije en Israël, nu is Turkije een vijand. Erdohitler wil ook Jeruzalem “bevrijden”.
  Dus gewoon een oorlogsverklaring aan het adres van Israël. De Ezechiël oorlog zal vanuit het Noorden komen. Wanneer deze oorlog zal uitbreken is niet bekend, maar het zal zeker in de nabije toekomst zijn. Ten Noorden van Israël is Libanon, dat wordt beheerst door de proxy van Iran, de Hezbollah. Deze terreurbende bezit naar schatting tussen de 120.000 en 150.000 raketten, die op Israël gericht zijn. Zowel Hezbollah als Iran zitten ook al in Syrië. Turkije is al in het uiterste Noorden van Syrië. Voeg daar de Russen bij, die op dit moment nog niet vijandig zijn tegenover Israël. De coalitie van de Ezechiëloorlog is zich echter al langzaam aan het vormen. Bij deze coalitie komen ook nog Sudan en Libië. Tezamen zullen ze een enorme overmacht gaan vormen. Vanuit het Noorden zal er een invasie in Israël plaatsvinden. Voor het eerst zullen we er getuige van zijn dat Israël serieus in het nauw komt.
  Maar God zal ingrijpen met bovennatuurlijke verschijnselen, waardoor de vijandelijke troepen zelfs vernietigd worden. Waarom gaat dit allemaal gebeuren? Ik denk dat God de wereld door het zien van al deze gebeurtenissen nog een soort van laatste kans wil geven om zich te bekeren, want deze tekenen zullen zó overduidelijk bewijzen dat de God van Israël bestaat, dat Zijn bestaan onmogelijk nog te ontkennen valt. Degenen die dan nog steeds God ontkennen, tja….die zijn dan ook niet meer te redden. En Israël zal gewoon blijven bestaan.
  Lees er Ezechiël 38 en 39 maar eens op na, deze profetie komt zeer binnenkort uit, net zoals alle andere profetieën die in de Bijbel zijn opgetekend.

 8. @Anoniem: 11:20 pm, op 21/7. Inderdaad gepland door satanische machten, goed gezien van U. Maar de Heer gaat ingrijpen!

 9. De hele eu is een foute boek inclusief onze regering vroeger hadden ze een zwart pak aan dus dan weet je het wel 😡

 10. Ik vraag me af of iedereen hier (toch beter geïnformeerd dan het gros) nog steeds denkt dat een oorlog vanzelf gebeurt. Alsof het perongeluk gaat. Het ‘slappe’ beleid van voor de 2e WO was gewoon een stille goedkeuring van het beleid waar iedereen aan meewerkte. Ook vanuit de VS werden de Nazi’s bewust gesteund. Met geld, leningen, olie onderdelen voor voertuigen enz.

  Net zoals nu met oa CFR, TC, Bilderberg enz word het beleid uitgestippeld waar iedereen zich aan moet houden. Daar komen alle kopstukken uit royalty, industrie, media (en politieke marionetten) bij elkaar.

 11. Elk land in slap west Europa heeft een heel groot probleem als Erdogan de aanval inzet. De vijfde colone aan Turken is in al deze landen aanwezig, en zullen allemaal de straat op gaan voor Erdogan. En wat gaan de regerings leidertjes daaraan doen , zoals gewoonlijk Niets!!!
  Ze SPREKEN hun AFSCHUW UIT…Foei turkjes.

 12. Wat we zien, is dat Erdogan het startsignaal gegeven heeft om te veroveren. De moslims die hier al zijn, zullen meewerken om dat te verwezelijken. En de regeringen in europa laten dit gewoon gaan omdat ze (weer ) niet onderkennen wat voor een gevaar dreigt voor onze democratie. We moeten over een aantal jaren kiezen wie we dienen zullen..

 13. ze zouden als reacties het noordelijke deel van Cyprus schoon moeten vegen en Turkije direct uit de NATO gooien en zorgen dat ze geisoleerd komen te zitten.

  De turken zien dan dat die grote bek van Erdogan alleen maar gezichtsverlies en problemen oplevert, en dan regelen ze dat onderling wel ff en is het einde Erdogan…..

 14. Maar de Heer regeert. En zelfs deze dictator kan daar niets aan veranderen. En wat er zal geschieden, het staat beschreven in de Openbaring van Johannes.

 15. Even nog wat verder denken. De toekomstige Ezechiël oorlog, die Israël vanuit het Noorden te verduren krijgt. Als Turkije Cyprus verovert heeft het meteen een goede uitvalsbasis om Israël aan te vallen. Het zal deelnemen aan de coalitie die het zal vormen met Rusland en Iran. In Ezechiël 38 en 39 staat deze oorlog beschreven. Israël zal ondanks zijn militaire macht deze invasie vanuit het Noorden niet kunnen afweren. Het zal er op gaan lijken dat Israël volledig onder de voet gelopen gaat worden. Maar wie deze profetie leest zal zien dat God zelf zal gaan ingrijpen, zodat de vijandelijke troepen vernietigd zullen worden.

 16. De nazificatie van Turkije gaat in hoog tempo door. Hitler deed precies hetzelfde en de slappe houding van het westen en de onverschilligheid
  ontkennings en wegkijkcultuur van het westen doet de rest. Op zo een manier kon Hitler zijn gang gaan om WO te ontketenen en 6 miljoen Joden te vermoorden. Laten we als westen dit weer laten gebeuren of trappen we op tijd op de rem. Gezocht: ferme leiders of zijn die er niet meer?

 17. De doelstelling van Erdogan het ottomaanse rijk te herstellen zal niet gehaald worden.

 18. Erdogan rakelt een oud probleem weer op, en de EU doet niets aan deze toestand, Cyprus heeft twee werelden, de Turkse en de Griekse wereld waar mensen gescheiden leven met elkaar en dat in de achtertuin van Europa. Cyprus hoort gewoon bij Europa en niet bij Turkije en we weten nu dat de Palestijnen ook van Europa afstammen daar is ook al geen discussie meer mogelijk, misschien zoals de Berlijnse muur viel, kan dit ook in Cyprus gebeuren, wie weet. Shalom

 19. Erdo gaat z,n gang maar. wat zal het een natte bedoening worden. De planeet is al begonnen met de schoonmaak over de gehele aarde gebeurd van alles des te dichter bij zero point hoe meer en steeds zwaardere aardbevingen en ander soort rampen er gaan komen. Dwz zijn feestje valt in duigen. en in heel diep water.

Comments are closed.