Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus

De zowel door Rusland als Amerika gesteunde Libische generaal Khalifa Haftar verklaarde Turkije eind juni letterlijk de oorlog vanwege een ‘invasie’ met door Turkije gesteunde terroristen en strijders uit Syrië. (Afbeelding: Getty Images (7)).

—————————————————————————————————————————————

President Cyprus en Libische generaal spreken van ‘Turkse invasie’

—————————————————————————————————————————————

Stap voor stap voert de Turkse moslimdictator Recep Tayyip Erdogan zijn imperialistische plannen uit om met militaire macht een begin te maken met het herstel van het Ottomaanse Rijk. En net als in de jaren ’30 met Adolf Hitler het geval was kan hij dat vrijwel ongestoord doen, omdat ook nu Europa enkel zwakjes protesteert maar niets substantieels onderneemt om hem te stoppen. Zo kan het dat NAVO-lid Turkije islamitische terroristen van onder meer ISIS van Syrië naar Libië verplaatst, wat de Libische generaal Haftar een ‘Turkse invasie’ noemt; dat er nu (weer) Turkse tanks aan de grens met Syrië worden opgesteld voor een nieuw offensief, en dat Turkse boorschepen, beschermd door vliegtuigen en marineschepen, illegaal in de wateren van Cyprus opereren.

Alleen Russen houden Turken nog tegen

Zo’n 50 Turkse pantservoertuigen, waaronder tanks, troepen en commando eenheden werden bij de grens tussen de provincie Hatay en de Syrische regio Idlib opgesteld, vermoedelijk vanwege een nieuw offensief van het Syrische leger in het noordwesten van het land. Sinds mei hebben de Turken Syrië een aantal keer beschuldigd van het beschieten van hun ‘observatie’ punten, wat in korte vuurgevechten ontaardde. De Syriërs zeggen dat het juist de Turken zijn die met de agressie begonnen, en eisen dat Turkije zich compleet terugtrekt.

Eind juni wisten Russische troepen in Syrië door op het nippertje tussenbeide te komen en een escalatie tussen het Turkse en Syrische leger te voorkomen. Dat gebeurde nadat de door Turkije gesteunde moslimrebellen granaten hadden afgeschoten op posities van het Syrische leger bij Hama. (5)

Ankara weigert zijn troepen echter weg te halen en beweert dat het leger enkel tegen ‘terroristen’ vecht. Iedereen die het op wat voor manier dan ook niet met Erdogan eens is of zijn plannen in de weg staat is in de ogen van de dictator een ‘terrorist’, inclusief de politieke oppositie. Dat geldt ook voor zowel journalisten die kritisch over hem schrijven als voor alle Koerdische groepen (inclusief vrouwen en kinderen) en zo ongeveer heel Israël.

Verkapte Turkse oorlogsdaad door boorschepen naar Cyprus te sturen

Begin deze week voerde Turkije de strijd om de grote gasvoorraden onder de Middellandse Zee verder op door opnieuw een boorschip illegaal naar de Cypriotische wateren te sturen. Het schip werd zelfs beschermd door drones, F-16’s en marineschepen, waarmee Erdogan duidelijk de boodschap gaf dat hij desnoods bereid is oorlog tegen EU-lid Cyprus te voeren om de gasvoorraden van het eiland in bezit te nemen.

De Turkse vicepresident Fuat Oktay waarschuwde dat iedereen die iets onderneemt tegen ‘de legitieme rechten’ van Turkije op het Cypriotische gas ‘hun doel niet zullen bereiken’. De Turkse claims op dat gas in de Middellandse Zee zijn in strijd met alle internationale maritieme regels en wetten, en worden door geen enkel ander land erkend. Ook een deel van het gas in de maritieme zone van aartsvijand Griekenland wordt door de Turken opgeëist.

EU ‘minister’ van BuZa Federica Mogherini reageerde op deze de facto Turkse oorlogsdaad met een slappe solidariteitsverklaring met Cyprus. De regering van het eiland riep en roept Brussel tot nu toe vergeefs op tot hardere actie tegen Turkije. Behalve de zoveelste dreiging met Europese sancties gebeurt er tot nu toe niets. President Nicos Anastasiades heeft het terecht over een ‘tweede Turkse invasie’ (2), want Turkije houdt immers al tientallen jaren het noorden van het eiland bezet. Ook daar hebben noch de EU, noch de NAVO iets tegen ondernomen.

Libische generaal verklaart Turkije de oorlog om ‘invasie’

Wie het ook letterlijk over een ‘Turkse invasie’ heeft is de door Rusland, de VS, Frankrijk, Egypte en Saudi Arabië gesteunde Libische generaal Khalifa Haftar, wiens troepen (het LNA) proberen om de door de VN, Marokko, Qatar en het grootste deel van Europa gesteunde Regering van het Nationale Akkoord (GNA) ten val te brengen en het land onder controle te krijgen. (6)

Generaal Haftar heeft Turkije eind juni letterlijk de oorlog verklaard en gedreigd om Turkse vliegtuigen met –Amerikaanse- afweerraketten neer te schieten, en Turkse schepen voor de Libische kust tot zinken te brengen, omdat Libië volgens hem ‘een Turkse invasie ondergaat’. ISIS terroristen en andere islamitische strijders, die Turkije eerst trainde en naar Syrië haalde om tegen Assad te vechten, worden nu namelijk weer terug naar Libië gestuurd. Haftars troepen namen al zes strijders met een Turks paspoort gevangen, maar lieten hen weer vrij nadat Erdogan dreigde met militair ingrijpen. (4)

Turkije tegen Syrië, Turkije tegen de Koerden, Turkije tegen Cyprus, Turkije tegen Griekenland, Turkije tegen Libië, Turkije tegen Egypte, Turkije tegen Israël – de plaatsen waar Erdogan kan beginnen met zijn gedroomde militaire veroveringen zijn legio. Het is niet langer de vraag of, maar wanneer de Turken hun volgende grote oorlog beginnen. En net als zo’n 80 jaar geleden staat Europa werkeloos toe te kijken en weet het enkel slap commentaar te geven terwijl alles in de komende jaren compleet uit de hand dreigt te lopen.

 

 

Xander

(1) Almasdar News via Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) Zero Hedge
(6) Strategic Culture Foundation
(7) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?
03-04: VS dreigt Turkije uit de NAVO te gooien om aankoop Russische raketten

2018:
19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat

Via oud Xandernieuws.punt.nl:

09-09: Oostelijke Mediterrane Alliantie met Griekenland en Israël in oprichting om Turkije te weerstaan
13-08: Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
24-05: Turkije op rand instorting, zoekt oorlog met Griekenland, Cyprus en Israël
14-03: Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

2017:
07-08: Oud hoofd Turkse nationale politie: Erdogan steunt en bewapent ISIS (/ Nazi toestanden in Turkije: iedereen opgepakt die zelfs maar kritiek uit op Turkse dictator / Complete ISIS fabrieken in Turkije waar bommen en raketten voor oorlog in Syrië worden gemaakt)
20-07: NAVO-lid Turkije provoceert Griekenland, koopt Russische afweerraketten, verraadt Amerikaanse bases in Syrië
22-05: EU kijkt toe terwijl Saudi Arabië en Turkije op de Balkan het Kalifaat oprichten
09-05: Erdogan dreigt Israël opnieuw met moslim invasie van Jeruzalem
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat

2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
26-03: Koning Jordanië: Turkije stuurt bewust terroristen naar Europa (‘Europa in één klap moslimcontinent als Turkije lid van EU wordt’)
08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa

2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
20-12: Turkije gebruikt tanks en raketten tegen Koerdische burgers; Europa zwijgt
09-07: Obama en Erdogan gebruiken ISIS voor oorlog tegen Koerden en oprichting Kalifaat
20-03: Hoge official Turkse AK Partij: Erdogan wordt leider islamitisch kalifaat

2014:
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan
27-08: Unie moslimgeestelijken kondigt in Turkije pan-islamitische confederatie aan
21-08: Moslim Broederschap verklaart Turkije tot centrum Islamitische Kalifaat 

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

31

 1. Je hebt gelijk AEO, ”onze” Hollanders moeten allemaal naar Tel Aviv, er is daar zelfs geen beperking wat intimiteit en sexe betreft. iedereen kan zijn slag slaan. En de kinderen mogen kijken naar het verlangende toekomst.. En een ijsje erbij, alles is klaar!

 2. Lekker goedkoop op vakantie naar Turkije. Maar besef wel dat elke euro die we daar uitgeven te veel is. Beter is het om dit islomo-fascistische land te mijden. Turkije is een onbetrouwbaar land geworden, afgezien van de vraag of het ooit wel een betrouwbaar land is geweest. Toen ik in 2004 in Israël was zag ik veel wegwerkzaamheden die werden uitgevoerd door bedrijven uit Turkije. Overal waren bouwketen te zien waar de Israëlische vlag gezellig naast de Turkse vlag wapperde. Toen in 2004 was de verstandhouding nog prima. Nu is Turkije een vijand van Israël. Erdohitler droomt nu van het veroveren van Jeruzalem. Het is duidelijk dat dit land in de toekomst zal gaan deelnemen aan een coalitie van vijanden van Israël om dit landje vanuit het Noorden binnen te vallen, zoals beschreven staat in Ezechiël 38 en 39. Ook Iran zal aan deze oorlog deelnemen. Maar het zal uitlopen op de vernietiging van deze vijandelijke legers.

 3. En laten we de Armeense genocide niet vergeten! Ook aangericht door Turkije!

 4. @ Mark: 10:47 pm, op 11/7. Klopt helemaal wat U zegt. Maar het gros der Nederlanders, en ook Europeanen zijn ZOMBIE geworden. Ze lopen wezenloos door de wereld, alleen nog geïnteresseerd in voetballuh, wielrennuh, en domme linkse programma’s. Dit gaat niet meer goed komen. Gelukkig ben ik al op leeftijd, en leg me er nu bij neer. Er zal niets veranderen, niets. We gaan de “bietenbrug”, op.

 5. Wat ik al zeg sinds ik 8 jaar was.

  De Turken zijn het grootste gevaar voor Europa, dit al sinds 800 na Christus.
  Nu wordt ons voorgespiegeld sinds 1950 dat deze mensen goede mensen zijn, dit kan maar dan heb je het over een handje vol.
  De Turken zijn NIET onze vrienden, kijk maar naar hoe hun cultuur parallel aan de onze is, dit moet toch wel heel duidelijk zijn. Hun geniepige maar o zo klink klare plan is wel overduidelijk, het overnemen van Europa. Dit tevens ook nog eens gezegd door Khadaffi. Geen oorlog maar overspoelen met de baby’s uit hun vrouwen de buiken.
  Wat ook nog eens zorgbarend is en wat totaal bij vele van ons niet eens opvalt is dat hun vrouwen ( een aantal vergeleken bij de grote aantal ) heel goed Nederlands praten en zich manifesteren in onze overheid. Zoals Gemeentes en woningcorporaties ectr.
  Hierdoor gaan hun deurtjes overal makkelijk open, eenmaal de wet kennende, en gratis deze info doorspelen terwijl wij hollanders overal voor moeten betalen bij Kees of Klaas.
  Hun mannen blijven half gebrekkig Nederlands praten, is dit niet raar mensen?
  De aantallen die zich per jaar verdubbelen en hun bruidsschatjes die ze gebruiken om meer kinderbijslag te krijgen, huwelijken met meerdere vrouwen. Vrouwen die mannen moeten trouwen uit Turkije. Zo komen ze allemaal binnen en zo nemen ze hele buurten over.
  Hoe kan het dat Henk en Ingrit geen bakkerij kunnen runnen en hoe kan het dat Hassan en tien neven een bakkerij hebben of een Doner/kebab zaak hebben.
  1 jaar lang een bedrijf en geen belasting betalen, dan zogenaamd failliet en neef of broer neemt het over en het proces begint weer overnieuw.
  Geld stroomt vanuit de moskeeën zo naar hun, zonder belasting erover te betalen.

  Waarom ziet men dit niet, of wil men dit niet zien. Dit is gewoon overname van de grofste soort.
  Zitten we hier allemaal op te wachtten?

  Ik snap het niet meer en ik snap niet de mentaliteit die wij als Nederlanders hebben, is het nu toch echt zo geworden dat een ieder voor zichzelf leeft.
  Dit is de strop die onze nekjes doet knellen mensen…

 6. @Goudsbloem betreft het boek de islamitische antichrist. Dit boek lijkt verdacht veel op het boek ‘Gods war on terror – islam, prophecy and the bible’ van Walid Shoebat uit 2008. Ik heb het uit Amerika laten bestellen. Ik kan het nu niet vergelijken omdat ik het heb uitgeleend, maar uw schrijver verwijst niet naar Shoebat (bekeerd moslim uit Bethlehem).

  Over de inhoud: het boek van Shoebat bevat zeer heldere inzichten zoals alleen iemand met Arabische wortels en islamitische opvoeding kan vertellen. Toch ben ik het niet met hem (hen) eens. Wat een moslim of katholiek namelijk nooit zal willen toegeven is dat de islam is opgezet door Rome. De meeste christenen weten dit ook niet.

  De imam Mahdi is duidelijk een plagiaat van Openbaring (van Jezus Christus aan Johannes). In de occulte wereld wordt er achter de schermen altijd een kandidaat gereed gehouden. Maar in het Vaticaan staat al eeuwen een letterlijke antichrist aan het hoofd. De paus, de pontifex maximus (opperste bruggenbouwer, titel van Babylonische hogepriester) heeft ook de titel ‘vicaris filii dei’ wat betekent ‘plaatsvervanger van de zoon van god’ wat hetzelfde betekent als antichrist: ’tegenkandidaat gezalfde’.

  De symbolen uit Daniel: de twee benen. Islam heeft geen 2 benen. Het Romeinse rijk wel. Rome en Byzantium. Nu Vaticaan en Mekka, of beter:
  Istanbul =Byzantium. Als Erdohan met zijn kalifaat doorzet.

  Verder is er nog een component uit het beeld (van Nebukadnezar) die weinig mensen beseffen, alle onderdelen zijn van diverse metalen wat staat voor mensen, of volken. De modderige klei staat ook voor iets van een ander soort (allos vs heteros), niet menselijk. Dit leem slaat in Genesis op Nephilim, gigantes (=titanen) betekent ‘aard geborenen’ oftewel nakomelingen van de zonen Gods (de Wachters ofwel gevallen engelen) en dochters van mensen uit Genesis 6. Dit is het ‘zaad van de slang’. Daarom worden de Farizeeën ook addergebroed genoemd door Yeshua zelf en de ‘joden die geen joden zijn’ de synagoge van Satan.

  Dit lijkt een heel godsdienstig verhaal, maar vergis u niet. De echte machthebbers op aarde houden zelf zeer nauwgezet hun afkomst bij. En zij geloven zelf recht op hun privileges te hebben en claimen letterlijk ‘goden’ te zijn door hun afkomst en ‘begeleiders’ (demonen).

 7. In Nederland is vrijheid ook ver te zoeken, nu de EU alles overneemt.
  Doormiddel van de satelliet, computers en mobieltjes is alles te traceren.
  In je huis, op je erf, je financiën, compleet je hele leven.
  De oorlog ging immers gewoon door. Gewone burgers bespioneren.

 8. Beste moderator,

  Mijn verontschuldigingen!
  Ik wilde reageren op de reactie van AEO aan @Lodewijk Vrije en heb om die reden niet aan het Geloofsforum gedacht.

  M.v.g. Kees van Kesteren

  Kan gebeuren. De volgende keer kunt u betreffende poster waar u op wilt reageren uitnodigen om op het Geloofsforum uw reactie te lezen. Mod.

 9. @AEO schreef:

  Beste,
  Ik begrijp wel waarom men negatief reageert op het door God beloofde land Israël.

  Het was namelijk Jezus/Yeshua Zelf die in Openbaring 2:9 en 3:9. waarschuwde “pas op voor Joden die zeggen dat ze Joden zijn, maar die liegen, zij zijn de Synagoge des Satans.”
  Dus dat alle huidige Joden werkelijk in hart en nieren Jood zijn en het joodse geloof in Israël belijden is een farce.

  Ik heb enige tijd geleden ergens gelezen hoeveel % werkelijk het Joodse geloof in Israël belijd en dat verwonderde mij totaal. Dat was bijzonder weinig! Dus de onmenselijke beslissingen en uitspraken die nu genomen worden in Israël komen naar mijn mening rechtstreeks van leugenachtige joden en behoren in de “Synagoge des Satans”.

  Maar voor / tijdens de grote verdrukking zal het volk van Israël door “Evangelie” massaal de wederkomst van Jezus/Yeshua aanbidden en aanvaarden.
  Bron: De Bijbel.

  Beste Kees, dit hoort meer thuis op het Geloofsforum. Mod.

 10. @Appel
  Blijf de msm maar geloven. Vanmorgen in het NOnSens nieuws bijzonder slecht weer in Griekenland, komt bijna nooit voor. Niets over Kroatie of Italie, waar er hagelstenen vielen ter grootte van sinaasappels, of over de Stromboli. Hetzelfde over de regering Trump. Alleen maar negatief, maar nog steeds geen oorlogen ondanks dat de president geen Nobelprijs heeft ontvangen. Hetzelfde als over Israel. Nog nooit zelf een oorlog begonnen, de Gaza strook nog niet plat gegooid, terwijl zij er alle reden toe hebben. Het is maar hoe het nieuws gebracht wordt. Om nieuwsgeving van twee kanten te horen moet je tegenwoordig zelf op zoek. Dus hieronder een link en luister vooral in het begin wie er allemaal bij betrokken zijn.
  https://www.youtube.com/watch?v=_9rP7RWbcXc

 11. @Lodewijk Vrije,

  U blijft maar steeds weer afgeven op Israël. Wat heeft u toch tegen dit kleine land, de helft kleiner dan Nederland? Israël strijdt al meer dan 90 jaar, al van voor dat het zijn onafhankelijkheid verkreeg, om niets anders dan het voortbestaan.
  Men moet Israël gewoon met rust laten, dan is er vrede. Israël doet niets illegaals als het doelen in Syrië aanvalt, want beide landen verkeren al sinds 1948 in staat van oorlog met elkaar. Maar als u het zo goed weet, vertel dan eens wat Israël volgens u dan wel mag doen.

 12. het gaat slecht in Turkije en Erdogan heeft dus iets nodig om weer populair te worden. Hij gebruikt de islam om het gepeupel te motiveren en laat nu toevallig het grootste gepeupel in west Europa zitten. Gezien het feit dat de linkse politiek in Europa nog steeds de meerderheid bezit laten ze hem gewoon zijn gang gaan want links en de gevestigde orde wil niets anders als alles kapot maken onder de schuilnaam van diversiteit.

 13. Die Wim jongman is waarschijnlijk wel fier op zijn mening in zijn boek. Helaas schiet hij er naast.

  En de voeten van het beeld zijn de volkeren die opkomen tegen de regeerders van hun land waardoor de voeten wankelbaar worden en op punt staan het gehele beeld van Daniel te laten instorten en waardoor daniel 2 vets 44 in vervulling zal gaan. Verry soon.

 14. En de goddeloze EU bende, is het beeld van het Boek Daniël: ” de reus op lemen voeten”.

 15. Appel en John, geef de paddo’s eens door?

  De Amerikaanse burgeroorlog was gepland, de stichting van keizerrijk Duitsland, Russische revolutie, WO1 was gepland, WO2 was gepland, Korea, Vietnam, Irak1, 2, Libië, Syrië… Niets gebeurd vanzelf. Dat slappe gedrag van EU politici is niet vanzelf. Ook dat is gestuurd.

  Maak je dus niet zo druk. Die marionetspelers zijn allemaal zéér religieus gelovig in hun plan. Je hoeft niets te geloven, maar zij doen dat wel. Ze nemen dat heel erg serieus. Ze houden seances, visualiseren, mediteren, regresseren, kanaliseren. Kannibaliseren…

  Ik heb het op deze site nog nooit horen noemen wat hiertegen werkt. Er is een ding wat dit tegenhoud, in je eigen omgeving maar ook globaal. Het werkt beter als je het eendrachtig doet. Samen. Dit is niet alleen een botsing van ideeën, een botsing van gedachten. Het is een oorlog op een voor mensen normaal onbereikbare plaats.

  Lees hiervoor Basic Instructions Before Leaving Earth. (dat is niet het antwoord, het staat er in)

 16. Agressor-Turkije met dictator Erdogan moet gestopt worden. Hitler-Duitsland was 80 jaar geleden ook zo bezig. De geschiedenis herhaalt zich.

 17. Wie steekt de lont in het kruidvat van het nabije oosten? Dat moment is niet ver meer. De gevolgen zullen zeer ernstig zijn. We zullen er allemaal mee te maken krijgen.

 18. Redactie graag de titel aanpassen: Israël wil oorlog.
  Landen door Iran aangevallen “0” in bezit kernwapens “0”
  Grootmachten kernwapens: Amerika en Israël ( business as usual…in het geniep)

 19. Xandernieuws wordt helemaal wild dat Turkije marine schepen and vliegtuigen illegaal in Griekse wateren heeft.

  Net als Israel, dat altijd illegaal boven Syrie vliegt, en dit land dan tegen alle internationale wetten in, bestookt met kruis raketten.

 20. Onze “objectieve” MSM blijven Rusland maar bashen. Zonder Poetin zaten we allang in WOlll. Mensen als Erdogan zijn levensgevaarlijk en volstrekt onbetrouwbaar. Misschien doet Rutte daarom zulke goede zaken met die man. De meeste mensen zijn zo dom dat ze niet willen inzien wat er echt gaande is. Op alle mogelijke manieren worden we belazerd. Met het zg CO2 monster, zg levensgevaarlijke mazzelen, waardoor iedereen maar verplicht moet worden gevaccineerd, een Lagarde en engerd Grapperhaus, die van contant geld afwillen, waardoor we al onze vrijheid verliezen, bewuste omvolking, waardoor dagelijks mensen met messen vermoord worden door zg vluchtelingen, enz. Mensen berusten in alles. We kunnen ons nog wel druk maken om een Johan Derksen, die de Nederlandse keeper een extra bakje haver gunt, maar laten we vooral de echte problemen niet benoemen. Doe je dat wel, dan ben je al gauw een rascist, xenofoob of zoiets.

 21. Waar is Salvini? Misschien kan hij de slapende Europese leiders wakker schudden.

 22. Er komt geen 3 de wereldoorlog dat zal nooit worden toegestaan. als men naar de lucht kijkt en in de gaten krijgt dat er meerdere zonnen ( 6 ) en een tweede maan aan de hemel staan is het over en uit met deze theater poppenkast. aardbevingen van 15t/m25 op de schaal van richter zullen geen uitzondering zijn vloedgolven overstromingen aan de lopende band. de zuider zee balade eens ging de zee hier te keer en dat doet deze straks weer .en is gewoon weer zuider zee alleen wat groter heel Nederland b.v. als de massa de waarheid niet wenst te zien, zal de waarheid het zelf wel laten zien. wat je een ander aandoe doe je jezelf aan.net als een boemerang komt het altijd bij je terug.

 23. Je moet wel bedenken dat Europa zo goed als islamitisch is.
  Einde oefening dus.

 24. Beetje lastig voor Rusland om Erdogan een strobreed in de weg te staan. Dankzij fantastisch EU-beleid gaat NordStream II namelijk niet door en de Russen zullen het gas dan maar liever aan China en Zuid Korea verkopen dan aan Oekraine of nog beter tijdelijk even aan niemand verkopen. Dus ze zullen Erdogan i.v.m. Turkstream geen strobreed in de weg gaan staan. Hoe lang is het rijden van Idlib tot de Golan Hoogte? Gelukkig hebben we onze met vele stemmen gekozen daadkrachtige EU commissaris Frans Timmermans, benieuwd of hij de Russen nu wel nodig heeft.

 25. Hou in vredes-naam eens op om steeds maar weer over een eventuele naderende oorlog te schrijven geachte redactie.
  Na WO II is er nog geen vrede geweest ! Tja, ver van ons bed dat geld niet , maar dagelijks verkeert het volk in oorlog. Het stupide van alles is dat het oh zo domme volk het niet meer in de gaten heeft . En ja, er vallen ook nog doden bij. Maar die liggen niet bij u in de straat, maar in de zo geprezen ,goedkope lonen landen, !
  Ons koopgedrag zal ons noodlottig worden, is in feite al aan de gang. Uw beleid is nu niet bepaald pr werk voor het land, integendeel.
  Als dank voor alle goede bedoelingen is Europa, boekhoudkundig, allang failliet ! Zowel op financieel, economisch en menselijk. De straf duurt niet meer zo lang. Hoogmoed komt ten val.
  Én het bedroevendste is dat het allemaal onze eigen schuld is …. omdat de euro de plaatsvervanger geworden is van onze waarden en normen.
  Maar ja, tegen wie zeg ik dit…. de blinden zien niets, de doven horen niets en de lamme leidt de blinde.
  Het gat is al lang gegraven, nu nog even wachten en dan is het praktisch afgelopen. Eigen schuld

 26. Hij kan wel oorlog willen maar wil de turkse bevolking dat ook? de economie klapt al in elkaar dus waar haalt hij het geld vandaan?
  Een deel krijgt hij van de europese landen, om turken tegen te houden die willen emigreren?
  En de rest dan?
  Natuurlijk horen we niets van onze leiders dan alleen een ‘Foei”.

 27. Deze dictator is langzaam maar zeker niet meer populair in Turkije en daarom wil hij oorlog, hopelijk dat de Navo hier nog iets kan over zeggen. Shalom

Comments are closed.