Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik

Afbeelding: Turkse luchtmachtbasis Incirlik (2).

————————————————————————————————————————————-

Volgens de New York Times heeft de Turkse dictator Erdogan zo’n 50 Amerikaanse kernbommen op de luchtmachtbasis Incirlik in ‘gijzeling’ genomen. De nucleaire wapens worden gebruikt als chantagemiddel om de NAVO bondgenoten in Europa en Amerika te dwingen niets te ondernemen tegen de Turkse invasie van Syrië en de oorlogsoperaties tegen de Koerdische bevolking. Trump lijkt ondertussen werk te gaan maken van de zware sancties die hij eerder tegen de Turken aankondigde.

Officials van de ministeries van BuZa en Energie kijken op dit moment naar mogelijkheden om de 50 kernbommen van Incirlik af te halen. Dat zou feitelijk de definitieve breuk tussen de langdurige alliantie tussen de VS en Turkije betekenen. Het opschorten of zelfs beëindigen van het NAVO lidmaatschap zal dan een logisch vervolg zijn.

Afgelopen vrijdag werden Amerikaanse special forces bij de Syrische stad Kobane opzettelijk onder vuur genomen door de Turkse artillerie. Er vielen geen slachtoffers, maar het is voor het eerst dat een land waar Amerikaanse kernbommen zijn opgeslagen het vuur opent op Amerikaanse militairen.

Erdogan dreigde vorige week om 3,6 miljoen Syrische vluchtelingen naar Europa te sturen als de EU het zou wagen zijn invasie van Syrië in de wielen te rijden. Frankrijk, Duitsland en ook Nederland kondigden een wapen embargo tegen Ankara af, maar een Turkse official noemde dat ‘een grap’. Terecht, want de Turken maken inmiddels heel veel wapens zelf, en hebben meer dan genoeg om flink wat van hun geplande veroveringsoorlogen te voeren.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

14-10: Trump laat stoppen Turkse invasie Syrië aan Putin over
09-10: Invasie Syrië een feit; Trump dreigt opnieuw Turkse economie weg te vagen
07-10: ‘Trump laat Koerden in de steek en maakt weg vrij voor Turkse invasie Noord Syrië’
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus (President Cyprus en Libische generaal spreken van ‘Turkse invasie’)
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?
03-04: VS dreigt Turkije uit de NAVO te gooien om aankoop Russische raketten
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

 

42

 1. @ Dweep
  Juist, ik begrijp zowieso niet wat mensen bij de islam zoeken, of in oorlogsgebieden op vakantie gaan.

 2. Dit is netzo’n demonisering verhaal als wat de Koerden doen door steeds wat isis strijders te laten ontsnappen om zo de internationale gemeenschap de druk op turkije te laten opvoeren, psychologische oorlogsvoering is ook gaande, zoals tegen de Chinezen n handels oorlog gaande is.

  Ooit verklaar xandernieuws ook dat Gulen en Erdogan samen de wereld islamiseren en samenwerken.
  En zoiets als dat wapenleveringen van turkije via Italië waren onderschept en dat het massaal zo gebeurd.
  Uiteindelijk was er niets van waar.

  Netals dat de coup in turkije Erdogan zelf gedaan zou hebben, nooit bewijs of nooit iets van uitgelekt.
  Of dat erdogan alles in handen heeft vandaar dus dat de partij in Istanbul niet de provinciale verkiezingen won? Turkije en Israël zijn de enige 2 democratieën.
  Oke die van turkije is nu wel erg autoritair vergelijkbaar als rusland. Maar het volk krijgt wat het wil.

 3. Na de mislukte coup op Erdogan hebben de Amerikanen alle kernwapens weggehaald. In luttele uren was hun basis kernwapenvrij. Ze zijn niet teruggebracht. Daarvoor is Turkije te onstabiel en hun dictator te onvoorspelbaar.

  Het Pentagon is verantwoordelijk voor allerlei fratsen doch het arrogant laten rondslingeren van kernwapens is daar gelukkig niet bij.

 4. als de amerikanen vrachtvliegtuigen met die dingen willen laten opstijgen houden de turken dat echt niet tegen ,, ze kunnen hooguit zorgen dat mensen niet de basis via de poort niet uit komen,, Trump kan altijd zeggen ik laat ze liever alle 50 af gaan dan ze over te dragen ….

 5. Die B61 kernkoppen (expliciet vooralsnog ooit los van de raketten opgeslagen) zijn allang weg uit die basis aldaar! Snap niet dat Xandernieuws dit zomaar plaatst. Ze staan al jaren in Roemenië namelijk!
  Was net voor het einde van de ambtstermijn van Obama al verwijderd. Ze zijn wel gek om zo`n marxistische engerd in het Witte Huis neer te zetten voor 8 jaar waarvan de 2e termijn frauduleus was, maar toch niet zo gek bij zo`n ongeleid Moslim-Calimero-projectiel als erdogan dit effetjes te laten staan of te vergeten!

 6. 2e kamer: nieuwe wet rond afreizen naar terrorismegebied, breid deze wet uit met de landen die eraan deelnemen.

 7. Gossie en hier de meute zich maar druk maken om de klimaatleugen, sjonge jonge.
  Qui bono?

 8. De redactie van IsraelCNN wil graag weten waart het in de times staat, wat in het stuk wordt aangehaald.

  Lees bron onder artikel. Mod.

 9. @Manon… De Russen hebben de Balkan eind 19e eeuw geholpen om zich van de Turken te bevrijden. Nu helpen ze kennelijk de Koerden, maar benieuwd of ze opgeheven vinger Nederland zullen bevrijden. In WO 2 zijn ze niet verder gegaan dan Berlijn

 10. Heeft Erdogan het paard van Troye in huis, die bommen kunnen de amerikanen gegarandeerd op afstand laten ploffen weg Turkije.

 11. @BB: 4:47 pm. Ik denk dat beide van toepassing zijn BB. Ook ik vertrouw geheel op Jezus Messias, en enkel op HEM.

 12. Gelukkig zijn geheel volgens de Coudenhove-Kalergi doctrine onze excuses al door mutti-Merkel aan Erdogan overgebracht .

 13. “Wachter” ik denk dat je Ezechiël bedoelt …🤗
  Het lijkt er idd heel veel op in Jes. 17:1 staat dat Damascus totaal verwoest zal worden geen stad meer zal zijn ook dat komt heel dicht bij nu ..
  Geloof Vertouw op Jezus heb berouw van de dingen die niet goed zijn in je leven keer je om en ren naar de Vader dan zal je Eeuwig bij Hem zijn!

 14. https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/koerdische-terroristen-onder-gele-hesjes-protesten-frankrijk-aldus-erdogan/

  Ook goed om te lezen over Turkije van januari dit jaar, dit artikel…

  Dat Turkije meer is als dat leuke goedkope vakantieland en uit “domme turken” bestaat laat het vlgd promotiefilmpje van het turkse leger zien die 2e grootste leger staat binnen de NAVO en binnen 1 dag Frankrijk wegwalst…
  Niet alleen is Erdogan druk geweest met het verbinden van de islamitische landen, ook heeft hij een enorme militaire industrie opgebouwd en is Turkije op dat vlak steeds meer onafhankelijk aan het worden. Turkije is bijna op het punt beland dat het alle benodigde wapentuig voor een oorlog zelf kan produceren. 

  https://youtu.be/mAqg9HgnDR8

   https://youtu.be/bWM8EYUJc3Y

  Dit alles in combinatie met het bewuste opgezette vluchtelingenplan (lees mosliminvasie) heb je het recept voor een situatie dat flink kan escaleren en de wereld op zn kop kan zetten en dan ook in combi met de val van de  wereldeconomie, zal dit alles de wereld in een grote chaos brengen.
  En dan daarna de NWO…

 15. het worden. Turkije is bijna op het punt beland dat het alle benodigde wapentuig voor een oorlog zelf kan produceren. 

  https://youtu.be/mAqg9HgnDR8

   https://youtu.be/bWM8EYUJc3Y

  Dit alles in combinatie met het bewuste opgezette vluchtelingenplan (lees mosliminvasie) heb je het recept voor een situatie dat flink kan escaleren en de wereld op zn kop kan zetten en dan ook in combi met de val van de  wereldeconomie, zal dit alles de wereld in een grote chaos brengen.
  En dan daarna de NWO…

 16. Vergeet niet dat Erdogan behalve zijn eigen volk van 80 miljoen ook nog 600 miljoenTurkmenen achter hem staan. Geduchte vijand, ook voor Israel. De oorlog van Gog en Magog komt vanuit het noorden.

 17. ….. en toen waren er geen 50 maar nog maar 39 ….. van die ‘rotzakken’ . De rest is onvindbaar, zoals zo veel van die atoom- of waterstofbommen ! Lees en informeer u, landen zoals N. Korea en andere mogendheden bieden op de ‘veiling’ mee …. .
  De hele NATO / NAVO én de VN is een organisatie zonder een organisatie !
  De hele wereld is een caleidoscoop geworden, dit dankzij de ‘onvoorziene omstandigheden’ . Onze ‘voormannen’ hebben (misschien nog net) een inhoudsloos hoofd. Vuur met vuur bestrijden is nog altijd een ‘hopeloze zaak’ . De Noord Atlantische Verdrags Organisatie is volledig z’n (ons) doel voorbij gestreefd. Was het de angst, was het de overmoed of was het de kortzichtigheid, dit omdat gemaakte afspraken verdwenen on de ‘prullenbak’ . Van mij mag heel Turkije in de ark van Noach verdwijnen en nooit meer …. . De VS , incluis Brussel heeft zich ‘in de luren laten leggen’ door een islamitisch land. Een analfabeet heeft nog een beter kijk op de geopolitiek dan de zwaar overbetaalde en over het paard getilde parlementariërs uit Brussel, wat een zooitje ! Ach een ‘bommetje meer of minder’ d’r zijn er sowieso te veel….

 18. Dacht dat deze wapens, na het vorige akkefietje, al lang waren weggehaald.
  Hoe stom kan je als NATO / USA zijn om deze daar te laten liggen!?

 19. Waarom liggen die dingen daar eigenlijk nog?

  Is toch de vos op het kippenhok laten passen?

 20. En we blijven vrolijk allinclusivevakanties boeken en geld in de economie daar pompen…..
  De belangen van Erdogan liggen meer bij Poetin dan bij VS / Nato. En wie heeft meer belang bij doorgang door de Bosporus?

 21. Is het niet de schuld van de Amerikanen? Ik dacht dat alle atoomwapens al uit Turkije zijn verwijderd. Trouwens, was er geen , dat de hele Amerikaanse luchtmacht Turkije zou verlaten? Was het niet Jordanië waar de Amerikaanse luchtmacht naar toe zou gaan?
  Ik begrijp ook niet goed, dat Turkije, onder Erdogan, niet al lang als NATO lid uit de NATO is gezet. Dus, eigen schuld, dikke bult.

 22. Trump is plotseling uit de coma ontwaakt en hij merkt nu dat hij in Turkije met een zot de maken heeft, dus heeft hij economische sancties afgekondigd, maar het kwaad is reeds geschiedt, de Koerden hebben tegen hun goesting een verbond gesloten met dictator Assad en Rusland ze moesten wel, anders zouden ze door die Turken worden uitgemoord, ik hoop dat de VS die kernbommen zo spoedig mogelijk weg haalt bij die onnozele Erdogan, die de NAVO onder druk zet om zoveel vluchtelingen terug los te laten op Europa, ware chantage noem ik dat , weg met Turkije.!! Shalom

 23. Kunt u de link naar de NY times plaatsen? Ik kan het bericht niet vinden…

 24. Al dit gedoe heeft een risico om een keer goed mis te gaan. Kunnen de ware leiders nu opstaan?

 25. Had Trump niet beter die kernbommen in incirlik eerst weggehaald vóór hij zijn troepen terughaalde?
  Dat moet hij toch ook geweten hebben want erdogan gaat al jaren tekeer als een zot met intimidaties en dreigementen.
  Een zorgwekkende ontwikkeling als een waanzinnige turk op de knop kan drukken om de hele wereld om zeep te helpen door nalatigheid en kortzichtigheid van trump – of heeft trump zich ook in de luren laten leggen door takkyia van de onbetrouwbare, turkse moslim leugenaar?

 26. Die bommen zijn geëvacueerd heb ik gelezen , lijkt me ook sterk dat ze die achterlaten.
  Fijn voor Syrië dat er nu een einde aan de oorlog word gemaakt.
  Aan de reacties van de andere landen kun je opmaken wie er de aanstokers waren voor deze oorlog en wie er baat bij dacht te hebben.
  Sommige zijn ineens muisstil..

 27. Ik meende dat de Amerikanen die kernbommen daar allang hadden weggehaald. Klopt blijkbaar niet.

 28. Zaken komen in een stroomversnelling. De VS doet er goed aan die A-bommen met haast weg te halen, Turkije uit de NAVO te donderen, dan hebben ze hun handen vrij. Misschien is dit de tijd dat JHWH het Profetisch Woord met haast zal volvoeren.

 29. De heer Erdogan moet wel op zijn tellen passen wanneer hij Mr Trump in de wielen gaat rijden.
  Hij zou toch inmiddels wel moeten weten dat POTUS zich niets van de wereld aantrekt en niet reageert op de manier die in de lijn van de (diplomatieke) verwachtingen ligt. Erdogan speelt met vuur wanneer hij Trump uitdaagt. En een gijzeling van Amerikaanse kernwapens zal hij niet over z’n kant laten gaan. De enige taal die deze grootheidswaanzinnige (Erdogan) verstaat is (figuurlijk) een flinke klap op de neus. Dat zal hem weer snel met beide benen op de grond zetten. De vergelijking met Hitler en de toegefelijkheid (zeg maar rustig slappe houding van de EU jegens Erdogan) en die van Chamberlain aan de vooravond van WO II is snel gemaakt. En we weten uit de geschiedenis maar al te goed waartoe die slapjanushouding toe heeft geleid.

 30. Merkel,het vriendinnetje van erdo,regeeld het eventjes.
  Wir schaffen das.

 31. Nederland had nooit met deze duivel in zee moeten gaan. Gewoon harder optreden. De miljarden euro’s worden van harte ontvangen, maar van enig respect is geen sprake.
  Toen de man stond te schreeuwen: ‘nederland is een bananenrepubliek”, dacht ik dat de minister van buitenland hem nog van repliek zou dienen, maar nee hoor, niets.
  Je ziet dat erdogan niet de leiders chanteert die een stevig beleid voeren zoals Hongarije.
  Nee, maar wel nederland , duitsland en frankrijk .
  Van mijn part valt Trump turkije aan met erdogan erbij.

 32. Heeft links in Nederland al opgeroepen tot boycot van Turkse producten of doen ze dat alleen bij Joden.

 33. Het zoveelste voorbeeld dat het zogenaamde genie Trump zich laat ringeloren door de bullebak Erdogan.

 34. Ik zie hier hetgeen de profeet Jeremia voorspelde. De oorlog tussen Gog en Magog, Jeremia: 38 en 39.

 35. Een oorlog beginnen om de eigen binnenlandse problemen te verhullen! Turkey had jaren geleden al uit de NAVO geschopt moeten worden.

Comments are closed.