‘Trump laat Koerden in de steek en maakt weg vrij voor Turkse invasie Noord Syrië’

Turkse pantserwagens richting de Syrische grens. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————-

Koerden van doorslaggevend belang bij verslaan ISIS, worden nu aan Erdogan overgeleverd, die hen wil vernietigen

—————————————————————————————————————————————-

Vorig jaar nam minister van Defensie James Mattis ontslag omdat hij weigerde mee te werken aan president Trumps voornemen om de Amerikaanse troepen in het noorden van Syrië –nu nog zo’n 1000 in getal- terug te trekken. De Koerden zijn Washingtons belangrijkste bondgenoot in de strijd tegen ISIS geweest. Mattis wees erop dat een terugtrekking betekent dat ze aan Turkije worden overgeleverd, dat alle Koerdische groepen als terroristen beschouwt. Trump lijkt na een telefoongesprek met dictator Recep Tayyip Erdogan nu alsnog dit besluit te hebben genomen, waarmee hij de weg vrijmaakt voor een Turkse invasie van het noorden van Syrië, en een nieuw offensief tegen de Koerden.

Erdogan dreigde de afgelopen weken regelmatig met een aanstaand ‘land en lucht’ offensief in het grensgebied met Syrië, zogenaamd om er een ‘veilige zone’ (voor o.a. migranten) te creëren. Gisteren sprak hij telefonisch met Trump over de opgelopen spanningen tussen beide landen. Een paar uur later bracht de Amerikaanse regering in een verklaring naar buiten dat ‘Turkije spoedig begint met zijn lang geplande operatie in Noord Syrië. De strijdkrachten van de VS zullen niet aan deze operatie deelnemen, noch deze steunen. Ook zullen de strijdkrachten, nadat ze het territoriale ‘Kalifaat’ ISIS hebben verslagen, niet meer in de onmiddellijke nabijheid zijn.’

In de verklaring staat tevens een sneer naar Frankrijk, Duitsland en andere Europese landen, omdat ze volgens het Witte Huis weigeren om gevangen genomen ISIS strijders terug te nemen. ‘De VS zal hen niet mogelijk jarenlang en tegen hoge kosten voor de Amerikaanse belastingbetaler vasthouden. Turkije zal nu verantwoordelijk zijn voor alle ISIS strijders die de afgelopen twee jaar in het gebied gevangen zijn genomen.’

Erdogan wil niet ISIS, maar Koerden vernietigen

Er staat al een flinke hoeveelheid Turkse troepen en tanks langs de grens met Syrië, en daar zijn er dit weekend nog meer bijgekomen. Jammer genoeg zijn niet de resten van ISIS het belangrijkste doelwit. Volgens de vermaarde onderzoeksjournalist Seymour Hersh is ISIS een creatie van de CIA en de Saudische en Turkse inlichtingendiensten, reden waarom ISIS strijders al jarenlang vrijwel ongehinderd de Turkse grens kunnen passeren (bijvoorbeeld om gratis medische hulp in Turkse ziekenhuizen te krijgen).

Nee, wat Erdogan al heel lang wil is de Koerden vernietigen. Het Turkse offensief zal dan ook vooral gericht zijn tegen de Koerdische YPG strijders, die van doorslaggevende betekenis zijn geweest bij het verslaan van ISIS.

Boodschap: VS kan niet worden vertrouwd

Trump heeft de islamitische despoot in Ankara dan ook een enorme politieke overwinning bezorgd. Amerika’s steun aan zijn Koerdische bondgenoot was de enige reden waarom Erdogan zijn al zo vaak aangekondigde invasie van Noord Syrië niet uitvoerde. Nu ISIS is verslagen lijkt het er sterk op dat de Amerikanen opnieuw doen waar ze heel goed in zijn: afspraken met landen en zelfs bondgenoten eenzijdig verbreken en hen vervolgens aan hun lot overlaten, omdat ze niet meer nodig zijn.

 ‘Maakt niet uit dat Washington door de Koerden in de steek te laten een duidelijke boodschap afgeeft aan Noord Korea, Iran en aan ieder ander die hoopt op een akkoord met de VS, namelijk dat Washington niet kan worden vertrouwd zich aan zijn afspraken te houden.’

Van de EU hoeven de Koerden overigens al helemaal niets te verwachten. Brussel is zeker de afgelopen jaren keer op keer vrijwel zonder verzet door de knieën gegaan voor Erdogan, die maar hoeft te dreigen met het loslaten van miljoenen ‘Syrische vluchtelingen’ op de Europese grenzen.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus (President Cyprus en Libische generaal spreken van ‘Turkse invasie’)
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?
03-04: VS dreigt Turkije uit de NAVO te gooien om aankoop Russische raketten
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

 

2018:
19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat

(Via oud Xandernieuws.punt.nl):

13-08: Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
24-05: Turkije op rand instorting, zoekt oorlog met Griekenland, Cyprus en Israël

2017:
07-08: Oud hoofd Turkse nationale politie: Erdogan steunt en bewapent ISIS (/ Nazi toestanden in Turkije: iedereen opgepakt die zelfs maar kritiek uit op Turkse dictator / Complete ISIS fabrieken in Turkije waar bommen en raketten voor oorlog in Syrië worden gemaakt)
20-07: NAVO-lid Turkije provoceert Griekenland, koopt Russische afweerraketten, verraadt Amerikaanse bases in Syrië
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)

2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’

2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
20-12: Turkije gebruikt tanks en raketten tegen Koerdische burgers; Europa zwijgt
09-07: Obama en Erdogan gebruiken ISIS voor oorlog tegen Koerden en oprichting Kalifaat

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

54

 1. Trump bewapend de oude vijanden van Israël, ook dus grieken en Egyptenaren maar ook groepen in Syrië en Irak en ook de meden/ Koerden.

  Zie Russische, Amerikaanse of Saoedische bombardementen en hele woonwijken liggen plat.
  De soennitische Turken doen dit niet omdat het dezelfde stromingen van de islam kent als de Arabieren in deze kwestie, zij bombarderen meer doelgericht met zoveel mogelijk behoud.
  Check de beelden maar na.

 2. Een handige niks kostende manier om van psychopaat Erdogan af te komen lijkt mij, straks krijgt hij eerst een waarschuwing van Trump, (dit was niet de afspraak etc. ) en daarna enorme sancties aan z’n broek…de Turken zullen dan van hem af willen…tja. Opgeruimd staat netjes. en de Koerden en Turken liggen al duizend jaar met elkaar overhoop, laat ze het uitzoeken. Amerika ligt 7000 km verder absurt om je daar mee te bemoeien.

 3. Een handige niks kostende manier om van psychopaat Erdogan af te komen lijkt mij, straks krijgt hij eerst een waarschuwing van Trump ,(dit was niet de afspraak ) en daarna enorme sancties aan z’n broek…de Turken zullen dan van hem af willen.. tja. opgeruimd staat netjes. En de koerden en de turken vechten al 1000 jaar laat ze lekker. Amerika ligt 7000 km verderop, idioot gewoon om je daar mee te bemoeien.

 4. Europa moet zich dood schamen wat een zwakke knieën heeft dat Brussels ondemocratisch zooitje volvreters. Gelukkig kan men de gebruikelijke diarree herhalen dat Trump schuldig is.
  Yeah right.
  https://www.nu.nl/politiek/6003015/minister-blok-ontbiedt-turkse-ambassadeur-na-inval-in-syrie.html#coral_talk_wrapper
  Vazal en loopjongetje Blok doet ook even stoer, die ambassadeur zal hem recht in zijn gezicht uitgelachen hebben. De IS bende lozen we nu in jouw schoenen druif, zal zijn reactie geweest zijn.

 5. Harold en Pluto, het is Trump die de Koerden in de steek laat en Erdogan nu zijn gang laat gaan.

 6. De inval is vandaag officieel begonnen in noord Syrië, vanaf nu zal het stapsgewijs spannender gaan worden.

  Er zijn met het Turkse leger tegelijk zo’n 75.000 free syrian armee strijders gecoördineerd aan de grens van het gebied begonnen met inloop plannen.
  In de regio dat nu nog in gewapende en maffia Koerdische handen is zijn kampen waar 20.000 isis strijders vast zitten.

  De meden/ koerden streden in de geschiedenis tegen de joden, Perzen, Egyptenaren, Romeinen/ Grieken ook.
  Enkeld de Turken niet, dus hoe en wat precies de verkeerde op korte termijn zijn is niet heel duidelijk nu al.
  Het verhaal is dat juist de Turken gevaar zijn maar Turken en joden onderhandelen al eeuwen met elkaar.
  De Europeanen zijn n groter probleem met hun verkopen aan alle vijanden van Israël.

  Dat Griekenland, Cyprus en Egypte een pact vormen met Israël is scheinbedriegd.

 7. @Pluto: 6:51 pm. Inderdaad Obamba, is verantwoordelijk voor deze rotzooi en niet Trump. En de Democraten zijn wat dat betreft schijnbaar “kort van geheugen”, of eerder hypocriet.

 8. Trump heeft nergens een zooitje van gemaakt!
  Het is Erdogan die, door de EU vertroetelt wordt en verantwoordelijk is.
  De arrogantie die deze despoot heeft kunnen ontwikkelen , is aan de EU te danken.
  Landen die de genocide op de armeniers niet erkennen, moeten nu zwijgen!

 9. @Econoom Trump heeft er een zootje van gemaakt??? Het is toch Erdogan die bombadeert? Als je dan toch Amerika de schuld wilt geven, dan moet je Trump’s voorganger aankijken. Hij is het die er daadwerkelijk een zooitje van gemaakt heeft.

 10. Ondertussen bombardeert Erdogan de Koerden. Trump heeft er weer eens zootje van gemaakt.

 11. Conflicten worden niet meer militair maar economisch uitgevochten.Dit is veel doeltreffender en ondermijnt direct de machthebbers, de dictator”s, maar het beschermt het gewone volk dat alleen maar in vrede wil leven. Natuurlijk kunnen die landen miltair reageren en de confrontatie aangaan, maar dan is het zeker dat ze hun macht verliezen en hun land in een grote ellende storten.
  Het land wordt dan binnen een paar dagen 100 jaar terug in de tijd gezet, en ze zullen voor 100% afhankelijk zijn van andere machthebbers, die alleen onder voorwaarden willen helpen.

 12. Anoniem, en de Turken? Hun voorouders woonden toen nog in een u8thoek van Oost Azië.

 13. @Econoom, je hebt enkel gelijk als het gaat om de huidige namen van de deze landen. Ze worden wel degelijk in de Bijbel genoemd onder hun toen bestaande namen. Je hoeft het overigens ook niet te geloven, maar de tijd gaat komen dat zelfs de meest fanatieke atheïst niet meer kan ontkennen, dat ieder woord, elke letter in de Bijbel is uitgekomen en dat zal in de toekomst alleen maar meer gaan gebeuren.

 14. @econoom, die landen worden wel in de bijbel genoemd. Dat jij niet gelooft in God is geen bewijs dat Hij dit niet al door zijn profeten heeft verteld. Dat heet een profetie (niet hetzelfde als voorspelling).
  Bovendien, Syrie en Iran en irak bestonden al lang, net als alle landen in het midden oosten. Alleen veranderen we de namen steeds. De volken blijven hetzelfde. De bijbel noemt ze naar hun voorvaders. Als je enig besef van geschiedenis hebt weet je welk land er bedoelt wordt. Koerden zijn Meden, Iraniërs zijn Perzen, noord Syriers zijn Asyriers etc.

  Èn als iemand niet reageert wil niet zeggen dat hij de situatie niet doorheeft. Een kleuterjuf weet dat al perfect toe te passen met klierende kinderen. En ik zou verstandiger moeten zijn. Maar geen aandacht geven houd ook een keer op.

 15. Een groot AANTAL troepen (niet ‘hoeveelheid’ …, dat gebruik je alleen bij zaken als zand, olie, geld, water)
  staat klaar om de dappere Koerden in de pan te hakken.
  Stank voor dank van dhr Trump en een onbegrijpelijke beslissing deze keer.

  Hopelijk komt hij tot inkeer.

 16. Harold, die landen kunnen onmogelijk in de bijbel worden genoemd. Zij bestonden nog niet op het moment dat de bijbel tot stand kwam.

 17. Dat was alweer te verwachten en is gewoon voor een ieder die bondgenootschappen aangaan met het westen: verraden en overgeleverd word men uiteindelijk toch. Of het nu europeanen of amerikanen zijn.
  Te hopen voor de koerden een kernwapen hebben die zij als uiterste middel kunnen inzetten.

 18. Iran was reeds in Syrië, evenals Rusland. Nu komt Turkije erbij. Het is nog maar een stap die gezet hoeft te worden om in Israël te belanden. Of je nu in de Bijbel gelooft of niet, het zijn deze landen die genoemd worden in de Gog en Magog oorlog… Het is wachten op een zwak moment van Israël.

 19. Nimz, vreemd dat het genie Trump dr snode plannen van Erdogan niet door heeft.
  Martin, als Trump zijn troepen snelnin veilogheid brengt, dan betekent dit dat de VS als supermacht niets meer betekent.

 20. De operatie tegelijker tijd van het Turkse leger in noord Irak heet operatie klauw dit is in het turks ook het woord PENCE
  Operaties pence1, pence2 en nu ook pence 3 aan de gang.

  Het blijkt dus ook weer profetisch te zijn.
  Netals operaties in noord Syrië genaamd eufraat schild en operatie olijftak.

 21. Trump brengt zijn troepen in veiligheid voor iets dat er komen gaat.
  Alleen weten wij wat er komt, en wanneer dat komt.
  Als de zaak met Iran escalleert kan ik me goed voorstellen dat Trump eerst zijn troepen terugtrekt, alvorens het daar echt gevaarlijk wordt, met name via de lucht.

 22. 1. Trump lost hier een verkiezings belofte in.
  2. Trump laat zien dat hij niet met Amerikanen laat sollen in eindeloze oorlogen en schermutselingen overal ter wereld. Wij hadden altijd kritiek op Amerika als de politie agent van de wereld. Daar maakt hij hiermede een einde aan.
  3. Als Erdogan de Koerden aanvalt, zal Trump op zijn A- Politieke manier niet aarzelen om zware economische sancties aan Turkije op leggen. ( zijn zakelijke benadering)
  4. Trump laat de NAVO partners zien, dat wat hij zegt ook doet, want westerse ISIS lieden terug nemen na waarschuwingen van de V.S. doet geen enkel westers land ( die pappen en nathouden. ) en de VS betaald de kosten van de ISIS kampen. ( straks komen ze vanzelf deze kant op ).
  5. Trump laat het westen indirect zien ( als Erdogan gaat aanvallen) dat een islamitische dictatuur expansiedrift heeft en niet in een democratische NAVO thuishoort.
  6. Gevaar; voor Trump;
  A. onenigheid in de Republikeinse partij. B. Turkije zal zich meer en meer gaan richten op Rusland. C. Nog meer instabiliteit in het midden oosten.

 23. Trump onbetrouwbaar? Van uw plaatselijke gemeenteraadslid tot de president van de USA, alle politici zijn per definitie onbetrouwbaar.
  Overigens kan ik me voorstellen dat Trump genoeg heeft van de puinhoop die Midden-Oosten heet en die voor een groot deel is veroorzaakt door zijn voorgangers. Tribale idioten moet je hun vetes onderling laten uitvechten en je er vooral niet mee bemoeien. Van de bedragen die je dan uitspaart kun je nuttiger zaken financieren.

 24. Waar maken jullie zich zorgen over ? Alles verloopt volgens schema.
  Gog en Magog moeten eerst aan de grens met Israel staan , dan pas kunnen ze maar binnen vallen.
  Zolang de Amerikaanse troepen in de weg staan kan deze profetie niet starten, gelukkig wordt het in de leiders in hun hart gefluisterd wat ze moeten doen.

 25. Dit hebben de Koerden aan zich zelf te danken,dat de VS ze laat stikken was van begin al duidelijk vraag was alleen waneer het zou gebeuren.
  Vorig jaar heeft Rusland en Syrië ze nog een grotendeels autonomie belooft als ze de juiste kant kiezen,eigen republiek onder een vlag.
  Wilden ze niet en nu zijn ze het bokje.
  Amerika moet wel terug omdat het vroeg of laat tot een treffen komt tussen deze partijen.
  Nu heeft Turkije een deal met Syrië en Rusland.
  Hebben nu een mes op de keel en moeten een keuze maken.
  En Dat is dat ze onder de vlag van Syrië doorgaan die ze bescherming geeft van ook Rusland.
  Intussen zet Turkije de aangekochte s400 niet aan,krijgen ze die f35 en kopen ze een batterij patriots van de VS.
  Deal zullen ze al gesloten hebben intussen,zo heeft elk zijn zin.

 26. Goed, dan maar eens zeggen hoe het is: goed gedaan meneer Trump (hij mag dan wel een hork zijn maar hij krijgt dingen gedaan ondanks alle tegenwerking van ‘The swamp’). Eindelijk voor een deel zijn belofte waargemaakt. Weg met die troepen in landen waar ze niet horen.

  Volgens internationale wetten is de US Syrië ongevraagd binnengevallen, dus een oorlog begonnen tegen een soeverein land. Amerika voert in tig landen oorlog, vermoord honderdduizenden mensen, voor het merendeel burgers, puur voor de belangen van de NWO agenda, olie, drugsproductie en wapenindustrie. Ze persen bevriende landen af om anderen te boycotten, bevriezen tegoeden van regeringen die hen niet gehoorzamen, plegen coups, vermoorden politieke tegenstanders en zetten eigen CIA marionetten in hun plaats.

  De US Fed druk ongestraft en ongelimiteerd geld bij om dit alles te bekosten ten koste van de hele wereld. Of uw en mijn kosten dus. Hoe kan dat? Omdat de USD de wereldreserve munt is. Als zij geld ‘creëren’ worden alle buitenlandse tegoeden in USD minder waard.

  Dus hoezo krijgt de VS stank voor dank? Het is de grootste warmonger, bully en criminele organisatie ter wereld. En totaal hypocriet. Moreel failliet. De bijtgrage valse vechthond van de NWO. En nog bedank voor de bevrijding van de Nazi’s die jullie zelf gefinancierd hebben!

  De arme Koerden zijn er gewoon voor de propaganda, een excuus. Totaal oninteressant in de ogen van de elite, behalve dan de olie op hun grondgebied. Maar niet als volk op het wereldtoneel. De Meden hebben nog een plaats in Gods plan. Net als Syrië. Het kalifaat is het plan van het systeem van de vicaris filii dei (=antichrist=de paus).

 27. Ik lees hier al jaren dat de oorlog (derde wereld oorlog) gaat beginnen.Maar er staat u zult vele geruchten horen over de oorlog maar nog is het niet zo ver. Kortom de wereld wordt al jaren in een negatieve energie gedompeld op vele manieren wat wel zo is dat vele pannen op het vuur staan en op voor hun juiste moment de vlam in de pannen zal slaan.De tijd zal het leren. The Truth

 28. Onder voorbehoud, maar ik meen dat ik vanavond de VS heb horen zeggen dat als Turkije Syrie binnenvalt en de koerden aanvalt, dat de VS Turkije dan economisch helemaal zullen slopen.

  Ik hoop heel erg dat dit waar is. En dat dit een afdoende dreigement en stok achter de deur is om de Turken de massamoord op de Koerden te beletten.

 29. Obama heeft destijds IS mede opgericht om Assad te verdrijven. De zoveelste miskleun van Obama en nu zit de VS en de rest van de wereld met de gebakken peren. Maar deze ontwikkling gaat ook zeer ten koste van de veiligheid van Israel. Israel heeft er in zijn nabijheid een nieuwe vijand bij en komt de oorlog van Gog en Magog zeer nabij.

 30. En in Europa, ook Nederland, voeren ze maar steeds oorlog tegen eigen volk.
  Vriendjes zijn met Erdogan en umvolking is dat in landsbelang?

 31. en pluto is de enige die het bij het juiste eind heeft. niets meer aan toe te voegen.

 32. @econoom

  jazeker, dat jij niet weet hoe het werkt, wat doe je hier dan op de site.kun je beter op nu, gaan lopen bashen, net als de rest van de kudde dieren.

  Erdogans plan gaat nu beginnen, we zullen zien.

 33. Jammer dat Trump niet het Profetisch Woord kent. Pence, als evangelisch Christen zou hem daarin kunnen bijstaan.

 34. Het beleid van Trump is overigens goed te begrijpen. Ik hoop met de terugtrekking dat de Russen hen zullen aflossen en de Koerden zullen steunen en zo mogelijk met hen zullen gaan meevechten.

 35. Doordenker

  Turkije, Rusland en Iran komen al bijeen bij elkaar thuis voor overleg en gecoördineerd handelen in dezelfde gebieden dit is al lang n deal als ze ermee komen.
  Enkeld Amerika moest nog ingelicht worden.

  Ze zullen verder Syrië binnentrekken en tegelijk ook noord Irak het kandil gebergte met operatie klauw dat nu loopt. Iran loopt tegelijker tijd vanaf hun grens het gebergte gebied in in noord Irak.
  Een van Poetin’s informateur’s sprak ooit uit, oorlog met de Turken/ ruiterlegers is als oorlog tegen satan.

  Iran en Turkije werken tegelijker tijd aan nucleaire wapens en eigen ruimte agentschap, daarom worden ze in de beide landen ook gebouwd en produceren ze met het jaar meer eigen soorten wapens die ze zelfs beginnen te verkopen.

 36. De betekenis die Daniël alleen wist:

  Mene: “God heeft de dagen van uw koningschap geteld en er een einde aan gemaakt.”
  Tekel: “U bent gewogen en te licht bevonden.”
  Peres (enkelvoud van farsin): “Uw koninkrijk is verdeeld en aan de Meden en de Perzen gegeven.”

 37. @ Wachter 7-10-2019 3:37. Goede ondersteuning, Tom 😉 Groetjes!

 38. Oost Syrie wordt of een landbrug tussen West Syrie en Iran, mbv de Russen, of een ring van soennieten tussen Turkije en Saoedi Arabie. Wie weet kiest Trump voor het laatste, en gooit de Koerden onder de bus. Rusland zal nu snel moeten besluiten of zij hun opsluiting in West Syrie tolereren. Ben zeer benieuwd naar de uitkomst.

 39. Inderdaad, echte schande. Hopelijk wordt het Turkse leger zo snel mogelijk en met zware materiële verliezen teruggedrongen. Uit moreel standpunt begrijp ik echt niet dat het totaal onbetrouwbare Turkije nog tot de Navo behoort. Bovendien hoor ik geen enkele kritiek van “mensenrechten- organisaties” noch van het “Europesche Regime”
  Hoop van harte dat de Russen de Koerden zullen verdedigen, het zou hen sieren.

 40. Als dit waar is, is dit verraad aan de Koerden door de VS, en wat een smerig spel door Turkije die bezig is weer een Ottomaans kalifaat op te richten. De Koerden hadden allang een eigen land moeten hebben.

 41. Door de wettige aanwezigheid van een niet te onderschatten bondgenoot van Assad: Rusland is uiteindelijk IS verslagen. Niet vergeten dat IS in het begin in het leven is geroepen door de VS met als doel Assad te verdrijven om zo de rijkdommen te kunnen plunderen. Dat is dus gigantisch fout gelopen voor Amerika en de enig juiste conclusie is dan ook dat Amerika die oorlog verloren heeft.
  Nu gaan ze ineens over mensen ( gevangenen, Koerden, vluchtelingen etc) praten, iets wat hun nog nooit echt geïnteresseerd heeft, zeker niet als ze hun bommen op ziekenhuizen en scholen afwerpen en daar, laf als ze zijn, Assad de schuld van gaven.
  Nu kunnen ze met de staart tussen de benen vertrekken en laat ze maar in hun thuisfront verkondigen dat ze de oorlog gewonnen hebben, slimme mensen weten wel beter.
  En ik ben het met de Doordenker hierboven eens als hij zich afvraagt: Wat gaat Rusland en het legitieme leger de komende weken hiertegen doen?

 42. De Amerikanen zijn, nog nooit te vertrouwen geweest. Dit is een hele duidelijke boodschap aan de wereld, die luid , wij Amerikanen dienen u zolang het ons wat oplevert, niets meer niet minder

 43. Het valt af te wachten hoe de Syrische regering en Rusland zullen reageren op de Turkse invasie.

 44. “Amerika heeft vrienden noch vijanden, alleen belangen”. Uitspraak van Kissinger.
  Het standpunt van de VS dient alleen haar eigen belangen en de belangen van Israel, wat dat in dit geval ook mag zijn. Dat zullen we later ervaren.

 45. Trump gaat zich niet in een islamitische slangenkuil begeven. Duizenden miljarden dollars zijn in Irak verdampt. Islam staat bol van religieuze oorlogen en onderdrukking.
  Europa heult met Iran en Erdogan, maar wil wel profiteren van de atoomparaplu en bescherming van Amerika. Afspraken over defensie budgetten worden al een generatie lang niet nagekomen, en de opninie in Europa is anti Trump.
  Binnenkort zullen de economische sanctie”s die gelden voor China, ook Europa ten deel vallen.
  Ik kan Trump goed begrijpen, waar doet hij het voor? stank voor dank is wat Amerika gekregen heeft.
  Amerika kan zichzelf goed bedruipen, het is het machtigste land ter wereld,in het vervolg zal over alles eerst moeten worden betaald.
  Dit zijn de gevolgen van Europees beleid, anti Trump, anti Amerika.Daar zullen wij allemaal de gevolgen van moeten dragen.Ik zie de toekomst wat dat betreft somber in.

 46. Inderdaad heel laf van de Amerikanen de koerden hebben moedig meegevochten tegen Isis en is dat hun dank??? Shalom

Comments are closed.