Invasie Syrië een feit; Trump dreigt opnieuw Turkse economie weg te vagen

Afbeelding: (3).

—————————————————————————————————————————————

Koerdische TV toont beelden ziekenhuizen vol met doden en gewonden – Gelijktijdig onaangekondigde grootschalige Turks-Iraanse militaire oefening

—————————————————————————————————————————————

De Turkse invasie van Syrië, waar we de afgelopen jaren al vaak over schreven, is een feit. Turkse artillerie en vele tientallen –naar verluid zelfs 200- F-16’s bestoken sinds enkele uren in het noordoosten van Syrië de Koerdische YPG milities, die zo cruciaal zijn geweest in de strijd tegen ISIS. Al Qaeda heeft zich in een verklaring achter de Turkse dictator Erdogan geschaard. De Amerikaanse president Trump is minder blij; hij noemt de invasie een ‘slecht idee’, en heeft zojuist opnieuw gedreigd om de Turkse economie ‘weg te vagen’ als de Koerden inderdaad worden geraakt, verdreven of vernietigd.

Het laatste commentaar van Trump lijkt erop te wijzen dat hij de felle kritiek van veel van zijn partijgenoten in ieder geval deels ter harte neemt. Senator Lindsey Graham riep eerder op om economische sancties tegen Turkije af te kondigen, en suggereerde zelfs een nog ‘stevigere’ reactie, wat mogelijk het tijdelijk of permanent opschorten van het Turkse lidmaatschap van de NAVO is, en uiteindelijk misschien zelfs Amerikaans militair ingrijpen.

Lokale autoriteiten berichten over 8 doden in het door de Turken gebombardeerde grensgebied. Gezien de massale omvang van de operatie, die nu ook letterlijk een invasie is omdat er grondtroepen worden ingezet, lijkt het dodental de komende uren en dagen flink te gaan oplopen.

De Koerdische media in Syrië hebben al beelden laten zien van ziekenhuizen waar de ene na de andere dode en gewonde wordt binnengebracht. ‘Wij hopen nog steeds dat u de komende catastrofe tegen het Koerdische volk en andere volken in de regio als gevolg van de Turkse invasie zal voorkomen,’ schreef de Koerdische SDF leider Mazloum Abdi in een brandbrief aan Trump.

Volgens Israëlische defensiespecialisten vindt er gelijktijdig een onaangekondigde grootschalige Turks-Iraanse legeroefening plaats, en staan pro-Turkse milities uit Turkmenistan bij de grens klaar om steun te verlenen aan de aanstaande –of mogelijk al aan de gang zijnde- aanval op Tal Abyad. (2)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) DEBKA
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

07-10: ‘Trump laat Koerden in de steek en maakt weg vrij voor Turkse invasie Noord Syrië’
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus (President Cyprus en Libische generaal spreken van ‘Turkse invasie’)
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?
03-04: VS dreigt Turkije uit de NAVO te gooien om aankoop Russische raketten
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

43

 1. Erdogan’s Turkije noemt de inspanningen van hun oorlogsmachine ‘Ontuikende Vrede’. Hoe goed gekozen! Inderdaad: de ‘vrede’ van Satan in het rijk van de antichrist (Erdogan) .

  Hier kijkt u in het ware gezicht van de mensenmoorder van den beginne. En toch zullen de Arabische volkeren gaan verstaan wat hun echt tot vrede dient, u leze Jesaja 19:23-25 !

  Of deze site :
  https://www.zoeklicht.nl/artikelen/hoop+voor+syri+egypte+en+isral_4313

 2. Het schijnt de koerdische groeperingen het nu toch maar op een akkoordje met Assad hebben gegooid.Dat lijkt me een goede zaak.Het is onduidelijk of dat zo al van het begin af aan is ingecalculeerd en of Turkije zich daar nu bij neer gaat leggen.En of syrische troepen anders de confrontatie met Turkije en turkse milities waar sprake van is aan zullen gaan.

  Ik vind het op zich een terecht besluit van Trump zich terug te trekken uit dat gebied .De europese landen zijn er nog steeds op uit verdeeldheid te zaaien in Syrië en de koerden een eigen staat voor te houden,,maar ze zouden zich beter neer kunnen leggen bij de realiteit dat Assad de burgeroorlog gewonnen heeft en zijn bewind respecteren.

 3. Trump gaat geen miljarden dollars uitgeven aan een oorlog in het M.O.
  Geen enkel land in de wereld heeft zoveel honderden miljarden geïnvesteerd in b.v wederopbouw van Irak als de VS.
  Het resultaat is nul komma nul met een groot anti VS sentiment in de gehele wereld.
  Europa is een inhoudloze blaaskaak, en door en door laf.
  Het steunt en heult met de vijanden van Israel.
  Europa biedt vrijspel voor antisemitisme en geeft ruim baan aan salafisme.
  Moslim terreur wordt in de doofpot gestopt.
  Binnenkort zullen de eerst IS terroristen Europa komen opzoeken.
  Duizenden doden zullen volgen.
  Timmermans ziet geen moslim”s in Europa, alleen maar “Europeanen”!
  VS zal ons niet komen helpen, noch verdedigen.
  De tijden van weleer zijn voorbij.
  Trump heeft ons de rekening overhandigt, en wacht op zijn geld.
  Zolang Europa niet betaalt zal hij niets meer doen en zijn handen terugtrekken van Europa.
  Niemand kan de VS dan nog ergens van beschuldigen!

 4. Boorzalf
  Iedereen is daar illegaal op Rusland en Iran na nu de Turken komen als laatste erbij omdat het last heeft aan zn eigen grens, wat mij betreft hebben ze nog het meeste recht om veiligheid te creëren die andere van ver af niet kennen waarmaken omdat ze elkaar blokkeren of n soort vacuüm ontstaat zo.

  Bashar Hafiz al-Assad van Syrië vind het zeker wel goed de de Koerdische milities stukken land afpakken illegaal??
  Koerden zon 2.5 miljoen maar willen het halve land bijna, of zon 30/ 40% is dat dan het recht?
  Of dat ze zo ff stukken innemen waar overwegend Arabieren en turkmeense minderheden wonen?
  Dat houd nooit stand! Zelfs die strook waar nu het leger n zone wil creëren waren er voor de oorlog veel Koerden zon 30/40% van de inwoners daar.

 5. Eens een plolitieke gedachte voor lange termijn proberen .
  Er wordt beweerd dat armoede en onwetenheid de macht van de religie is en was.
  Wanneer volkeren daardoor door religieuse diktatuur gegijzeld worden, zoals in Europa tot wat wij de jaren van verlichting noemen , is er maar een oplossing, ze een leefbare economie geven.
  Economie is geld en geld bevrijd de geest van het absurde geloof.
  Omdat te bereiken in die gebieden moet een centrale nieuwe macht onstaan.
  Als die eenmaal goed georganiseerd is kan ze proberen werk te geven aan zijn inwoners.
  Probleem is dat de meeste vrouwen analfabeet zijn, die de volgende generatie opvoed onder de leiding van een puber als man en vader.
  Wij in Europa hebben nu 500 jaar nodig gehad om tot het besef te komen dat de religieuse leiding vanuit Rome niet van ons een beter mens gemaakt hebben.
  Sedert de industriele revolutie van de 19 de eeuw, is de mens in welstand vooruit gegaan.
  Toch is de menselijke natuur niet tevreden, ze moet kunnen geloven in niet vatbare dingen.
  De vraag? wat gaat Rome vervangen?
  Maar de landen die nu hopelijk in onze fase van de 16 de eeuw sukkelen, ook zoveel tijd nodig hebben om het gewicht van de godsdienst af te schudden is hun lijden nog verre van verleden tijd.
  Vanuit dit standpunt is deze oorlog hopelijk een licht punt, omdat alleen Turkije het reeds geprobeert heeft de laatste 100 jaar en nu in andere omstandigheden en met andere doelstellingen de macht in deze regio onder een centraal bestuur
  Kan brengen en het volk een bestaan kan bieden, aangepast aan de huidige tijd.
  Zonder slag of stoot of lijden en verdriet kan dat niet.
  Laat ons hopen dat deze volkeren eindelijk verlost zullen worden van hun hemel en hel .
  Maar veel sneller dan wij het doen.

 6. Sancties tegen turkije is nietmeer van nut, is zeer nadelig aangezien dictator erdogan europa schaakmat heeft gespeelt met de grenzen en vluchtelingen stromen zodra die groen licht geeft komen er miljoenen en een doorstroom mogelijk van nog is miljoenen van andere landen via turkije binnen in de eurozone.

  Kosten lopen in de miljarden, omrusten en islamisering raakt in stroomversnelling, bijv zwakke en dun bevolkte oost Europese landen worden dan overspoelt met moslims.
  Eu moet met turkije aan tafel blijven wil het overeind blijven en als n brug naar andere werelden wil kunnen worden.

 7. Gewoon strenge europese sancties tegen Turkije als het hun menens is over de democratie maar ze viseren bij ons natuurlijk veel liever de Russen bij ons.

 8. De Turken hebben diplomatieke invloed en grip als geen ander.
  Kwa grondtroepen ervaring/ slagkracht/ investeringen/ strategie/ aantallen/ spirit, zie verleden dit alles ken je de Turken in de top 3 plaatsen, en dan zijn ze nog nieteens herenigd, enkeld de Turken van Turkije al, als de andere nog is aansluiten met hun financiële kracht en slagkracht is dit n supermacht.

  In de luchtmacht zou ik zeggen plaats 8
  Marine ook de top 10
  Kustwacht is wel weer voor hun plaats krachtiger goed en beter dan de omringde landen met hun bouw aan massa supersnelle stealth boten snelste in hun soort.

  Geheime dienst turkije zal veel in geïnvesteerd zijn en zeer actief, aangezien n hoofkantoor in Ankara zoals het Pentagon groot en tegen ballistische aanvallen bunker model netals het leger hoofd n nieuw gebouw bij elkaar gaan krijgen herenigd en alles gecoördineerd.

  Economisch is turkije minder sterk maar wel binnen de G20 op n 17de plaats
  Ook daarin dus invloed netals de shengenzone en NAVO maar ook de islamitische en Turkse raad plus nog observerende lid aan tafel bij de Shanghai 5+1.

  Ze zijn actief openlijk in Albanië, Azerbaycaan, Qatar, Somalië, Soedaan en gebieden noord Irak, noord Syrië en noord Cyprus.
  Ook in Libanon, Bosnië, Kosovo zijn troepen actief.

 9. @ Econoom: 12:34 pm, op 11/10. Hier ben ik het wel volledig met U eens.

 10. Ik zou zeggen, niet meer in Turkije op vakantie, geen europese investeringen merer in dit land. Binnnen de kortste keren stort de Turkse economie in.

 11. En president Bashar Hafiz al-Assad van Syrië vind het allemaal goed dat de turken zijn land binnen vallen???

 12. In plaats van Make America Great Again, is Trump bezig met een beleid waarbij de VS geen serieuze supermacht meer zijn

 13. @ Econoom 10/10/2019 om 7:38 pm

  Van achter een toetsenbord heb je makkelijk “praten”. Stel dat jij in de schoenen van Trump stond. Wat zou jij dan doen? Het gaat over ca. 150 Amerikaanse soldaten. Die niets kunnen uitrichten in dat gevecht en wiens leven jij op het spel zet.
  En dat in een oorlog, waarmee jouw land niets mee te maken heeft.

  Hoe ga je dat aan de familie van die militairen uitleggen, wanneer hun lijkkisten in een grote hal op een USA vliegveld staan?

  En na een aanval. Als NAVO lid USA NAVO lid Turkije bombarderen? Nog meer levens opofferen? Gedonder met Rusland riskeren? Het is daar nogal een slangennest.

  Of je Trump bewondert of verafschuwt, hij heeft een keuze gemaakt die zeer goed te verdedigen is.

 14. ff een enquete: gaat u als autochtoon weer met vakantie naar Turkeije

  en voor de allochtoon: vraag vòòr U vertrek uw leider of u niet in het leger moet.

 15. Degenen, die denken dat Trump bezig is met een ragfijn strategisch spel, dat wij als gewone stervelingen niet kunnen doorgronden, vergissen zich. Trump heeft in wezen een heel klein hartje en laat zich door de bullebak Erdogan in een hoek zetten.

 16. Wellicht is het een strategische en bewuste zet van Trump, van zijn administratie om Erdogan daartoe zich toe laten verlokken.

  Het hogere doel zal kunnen zijn dat ze van Turkije af willen als NAVO lid. Dat laatste is al zeker 10 jaar een vraagteken dat dit nog zo is.

  Een andere reden zou ik niet kunnen bedenken. Ja, arme Koerden. Ik gun die bevolking wel een eigen zelfstandige staat.

  Te gelijke tijd zullen de geheime diensten nu een richtlijn hebben om het Turkse leger af te tappen via de geheime diensten die samenwerken.

  Er speelt meer dan we denken of weten.

  Spyfromthesky

 17. @ Cefas 0/10/2019 om 1:14 pm

  Net zomin als Nederland de provincie Brabant kan bezetten, of de steden Eindhoven, Roermond en Sittard, was de bezetting van het Rijnland niets dan het opheffen van de demilitarisering van Duitse gebieden in Duitsland.
  Deze educatieve link geeft ook een aardig beeld van de omstandigheden waaronder:
  http://www.aanloop-wo2.nl/Rijnland.html

  Die site geeft je trouwens ook inzicht in de “annexatie” van Oostenrijk.

  Dat Erdogan een deugniet XXL is, mag duidelijk zijn. In tegenstelling tot de relatief overzichtelijke aanloop naar WOII zijn de omstandigheden hier echter totaal anders.

  En de EU, in haar eeuwige totale incompetentie gaat hier geen deuk in een pakje boter slaan.
  Alleen al hierom: Alle Renault Clio’s, die nu geproduceerd worden, worden in Turkije geproduceerd. + nog het nodige andere van dit Franse bedrijf. Wat enige actie van de EU op voorhand al vleugellam maakt.

 18. Nieuw Begin

  Even terug naar de verder teruggaande geschiedenis waarin de meden/ koerden altijd het joodse volk toen al terroriseerde.

  Salahaddin eyubi ( koerd ) had zo ook ooit de macht over n gebied en vocht tegen de christenen ook.
  God zal niet voor niets hen geen macht meer hebben gegeven dr na, de elitaire demonische heersers willen dit nu wel geforceerd doordrukken.

  Turken hebben nooit de joden aangevallen en zij hebben nog grote macht.

 19. VoL publiceerde een verklaring van het Witte Huis, waarin staat dat de Turken vastbesloten zijn om eenzijdig dat gebied binnen te vallen en dat de USA daarom haar militairen die daar gelegerd zijn, in veiligheid heeft gebracht. Ik heb eerder het getal van 150 militairen voorbij horen komen. Dat aantal is veruit te gering om ook maar enige tegenstand te kunnen bieden.

  Dat zou de keuze van Trump begrijpelijk maken. Bovendien heeft hij beloofd dat hij de USA uit allerhande oorlogen zou terugtrekken.
  Komt hij die belofte niet na, dan schelden wij hem met enige ironie uit voor leugenaar.
  Komt hij die belofte wel na, dan verwijten wij hem lafheid en onbetrouwbaarheid.

  Bovendien: Waarom moeten Amerikaanse zonen en dochters sterven in een vreemd land, in een oorlog die de hunne niet is?
  En waar is dan die onvolprezen EU? Wel een grote bek, maar militair laat de EU de USA de kolen uit het vuur halen.

  Het toetsenbord is geduldig en vergeeft alles. Maar wat er zich precies afspeelt weten wij geen van allen. Er zijn daar heel veel partijen in betrokken en we weten niet welke rollen die spelen en welke belangen er op het spel staan.

 20. @Clement op 10/10/2019 om 10:05 am

  “En dat de goden ongeacht hun naam die ons verstand blokkeren door een fanatiek geloof in hen, eindelijk plaats zullen maken voor de enige god in ons leven van iedere dag “geld”. de god van de realiteit.”

  Dat zou bevrijdend zijn, maar er staat al iets nieuws in de planning, namelijk ‘de Lucifer doctrine’.

 21. De Koerden ondergaan toch niet dezelfde lot als de genocide op de Armeniërs door de Turken in 1915 met 1,5 miljoen doden?

 22. Wat een vreselijk verraad voor de Koerden. En dan die 80.000 gevangen ISIS strijders in dat gebied die krijgen straks natuurlijk de kans om te ontsnappen, daar zullen we in de nabije toekomst wel problemen mee gaan krijgen. Al is het naar mijn mening ook allemaal opgezet plan, en zoals Sonny ook al schreef Trump is op de hoogte en komt net als Erdogan uit dezelfde satanische hoek.

 23. overheerlijk is natuurlijk fout het moet zijn onvergeeflijke daad ( speelchecker)

 24. Even wat geschiedenis over de Koerden:

  Na de Eerste Wereldoorlog , in 1920, zijn door Engeland en Frankrijk , willekeurige grenzen getrokken en bepaald voor Arabisce landen. De ergernis daarover is zo groot , dat het jaar 1920 zelfs ‘Am al_Nakba’, het rampjaar wordt genoemd.
  De Arabische nationalisten waren tengevolge van de vredesregelingen uiterst verbitterd geworden. Zij beschuldigden Engeland van trouwbreuk, een volgens oeroude Arabische opvatting overheerlijk daad.
  Ook de Koerden werden daarbij het kind van de rekening. In het boek Saladins Sohne, die Kurden- das betrogene Volk, schrijft Gunther Deschner daarover:

  ( Vertaald) Sinds tientallen jaren wordt dit ongelukkige volk door de grootmachten of de Staten in de regio als instrument voor de eigen machtspolitiek gebruikt.

  Uit: de Man met de kruik- Een heenleiding naar de Paaszaal van de eindtijd.

  Dr.A.A.Leenhouts
  ISBN 90-73014-24-7
  ( info en gratis bij http://www.getuigeniseneenheid.nl )

 25. Mark Rutte heeft inmiddels zijn afschuw uitgesproken over deze vorm van genocide maar is ook verantwoordelijk voor de z.g. Turkije-deal waarmee dictator Erdogan de EU kan chanteren.
  Erdogan speelt hoog spel waarin vele scenario’s mogelijk zijn. Van een verdere escalatie tot zelfs zijn eigen ondergang als de Turkse economie dermate wordt getroffen dat er een grote maatschappelijke onrust kan ontstaan.
  Turkije zou per direct uit de NAVO moeten worden gezet vanwege bewuste genocide op de Koerdische bevolking, maar Brussel zal wel niet zover willen gaan vanwege de dreigende komst van miljoenen vluchtelingen waar Erdogan voortdurend mee dreigt.
  De sleutel van een oplossing ligt bij Donald Trump die een betere tegenstander is van Erdogan bij een eventuele escalatie dan Angela Merkel de hoofdverantwoordelijke voor de vluchtelingencrisis inclusief het omvolkingsproces.
  Welke rol Israël, Irak en Iran nog kunnen spelen in dit bloedige conflict blijft voorlopig nog duister. Griekenland zou in samenwerking met Frontex (voorheen een pendeldienst) hun grenzen alvast hermetisch moeten sluiten tegen een nieuwe invasie van militante moslims.

  Het sturen van miljoenen vluchtelingen (in feite bezettingstroepen) naar Europa zou moeten worden opgevat als zijnde een daad van pure agressie tegen de EU en tot keiharde sancties moeten leiden, economische en financiële waarbij zal blijken wat de rol is van de vele miljoenen Turken die al decennialang in Europa wonen.
  Een dubbele nationaliteit maar zeer waarschijnlijk massaal op de hand van Erdogan gezien het feit dat ieder Turks gezin de Turkse vlag in huis heeft als bewijs dat hun integratie volkomen is mislukt.

 26. Het is één van de grootste fouten van de VS, je moet weten dat de Koerden nog veel Isis bandieten gevangen houdt, wat gaat daar nu mee gebeuren? Verder heeft Turkije geen bang van de VS want anders had men twee keer nagedacht, we zullen zien hoe het verder verloopt, mar het is zeker geen goed nieuws, enige mogelijkheid Rusland gaat de Koerden steunen?Shalom

 27. Erdogan, groot bewonderaar van Hitler, volgt dezelfde lijn als Hitler. Eerst bezetting van het Rijnland,, daarna Sudetenland, bezetting Tjechie en Oostenrijk. Erdogan is geen haar beter dan Hitler. Nu wordt Syrië bezet als eerste stap. Het slappe Europa wordt nu gegijzeld door dit niet als bezetting te mogen noemen op straffe van onbeperkte massa- illegalen toestroom.

 28. Trouwens wist ik niet dat koerden recht hebben op Syrische gronden.
  Greta vragen doet

 29. Erdogan heeft allang door dat hij van de branieschopper Trump niets te vrezen heeft.

 30. Zou het kunnen dat dit conflikt een finale oplossing wordt in deze regio , die alleen maar door religieuse diktatoren bestuurd wordt en die zich door de technologische evolutie in de wereld bedreigd voelen.
  Een gevecht voor overleven. Laat ons hopen dat eindelijk de mens inziet dat geloven in niet vatbare woorden,beloften,leugens, oude geschriften, kan vervangen worden door realistische en vatbare werkelijkheid .
  En dat de goden ongeacht hun naam die ons verstand blokkeren door een fanatiek geloof in hen, eindelijk plaats zullen maken voor de enige god in ons leven van iedere dag “geld”. de god van de realiteit.

 31. Hop en we blijven met zijn allen naar turkije gaan omdat ….. het zo goedkoop is en de mensen zo vriendelijk zijn… de vakantie gangers financieren de moordpartijen.

 32. De reden dat de VS zich terugtrekt en de Koerden daarmee in de steek laat is volgens president Trump omdat de Koerden tijdens de Tweede Wereldoorlog niet mee hebben geholpen aan de invasie in Normandië. Een opmerkelijk argument.

 33. Ik hoop dat Trump dan consequent is, en Turkije financieël aanpakt, en de Turken uit de Navo zal gooien. Ik ben benieuwd, “geen woorden, maar daden”, zou ik zeggen.

 34. Interessant te lezen over Turks-Iraanse militaire samenwerking,als dat tenminste inderdaad zo is.

 35. Op zich is het wel begrijpelijk dat de Turken het geen prettige gedachten vinden als de Koerden militaire posities op bouwen in Syrië die gericht zijn tegen Turkije.En ook dat de turken daar syrische vluchtelingen willen remigreren.Het schijnt dat er vooraf contact is geweest tussen Trump en Erdogan en Trump twittert er nu wel lustig op los,maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken,dat hij de actie stilzwijgend gedoogt.Uiteindelijk is de PKK voor Amerika en ook voor Europa een terroristische organisatie.En de koerdische groepering die zich zo ingezet heeft voor de bestrijding van IS zou zich openlijk geassocieerd hebben met Öcalan.Ik denk dat ze er verstandiger aan gedaan zouden hebben zich neer te leggen bij een gedemilitariseerde zone van 30 kilometer in plaats van de strijd aan te gaan met Turkije door terug te schieten op Turkse dorpen over de grens.Het is natuurlijk een vervelend idee dat Turkije er altijd al van werd verdacht de opkomst van IS in de regio gefaciliteerd te hebben.En nu worden we min of meer gechanteerd met de gedachte dat de Koerden gevangen genomen leden van IS weer los zou laten.In ieder geval hebben de westerse landen in Europa de kans gehad landgenoten te repatrieren,maar daar waren ze gewoon te lamlendig voor.Dan verdienen ze ook niet eter daar nog eens de rekening voor gepresenteerd te krijgen voor de rotsooi die ze er willens en wetens van gemaakt hebben in Syrië.

 36. Milities uit Turkmenistan, leg uit?
  Turkmenen van de regio hebben dezelfde naam maar hebben niks te maken met de Turkse stam van Turkmenistan.
  Dit zijn 2 verschillende Turkse stammen, naar mijn weten zijn er van andere Turkse stammen nog geen milities of organisaties betrokken hierin.

 37. Als er op deze site veelvuldig wordt gesproken over de aankomende invasies van Turkije welke sowieso gaan plaatsvinden gevolgd op deze laffe aanval op de Koerden. Dan mogen we ervan uit gaan dat dit ook bekend is in Washington maar toch gebeurd het en gaan het gebeuren. Als je het mij vraagt zitten Trump en zijn kornuiten in precies hetzelfde schuitje als al zijn voorgangers.

Comments are closed.