Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren

De Libische generaal Haftar, die wordt gesteund door Rusland, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————–

Turkije wil vrijwilligersmacht van Turkse Moslim Broederschap (SADAT, bestaande uit ISIS en Al-Qaeda terroristen) naar Libië sturen

—————————————————————————————————————————————–

De afgelopen 10 jaar hebben we regelmatig geschreven over het herstel van het Turkse Ottomaanse Rijk en de omvangrijke imperialistische veroveringsplannen die de Turkse dictator Erdogan heeft om –met stilzwijgende instemming van de NAVO en de EU- die ‘opstanding uit de dood’ van het bijna 100 jaar ter ziele gegane islamitische wereldrijk te realiseren. Twee van de landen die we noemden, en die hoog op het lijstje met eerste doelwitten van de Turken staan, zijn Libië en Egypte, vooral nadat de Egyptische Moslim Broederschap president Mohamed Morsi was afgezet. Nu het Turkse leger militair wil ingrijpen in de strijd om de Libische havenstad Tripoli, stuurt Egypte tanks om dat te voorkomen. De eerste gewelddadige confrontatie tussen beide landen lijkt dan ook steeds dichterbij te komen.

NAVO maakte weg vrij voor Turkije

De NAVO maakte in 2011 de weg vrij voor de geplande Turkse-islamitische machtsovername door met behulp van moslim terreurgroepen een illegale oorlog te beginnen tegen de seculiere president Muammar al-Gadaffi. Toen zijn regime teveel weerstand bood, werd het land met raketten beschoten en gebombardeerd, wat in de media met de zo typerende Westerse Orwelliaanse nieuwspraak een ‘bevrijding’ werd genoemd. Libië, jarenlang het stabielste en welvarendste land van Afrika, stortte na de moord op Gadaffi vervolgens in elkaar en belandde in totale chaos. Naar schatting zijn zeker enkele tienduizenden mensen omgekomen.

Turkije, een van ‘s werelds grootste promotors van het islamitische terrorisme omdat het al jaren een veilige thuishaven biedt aan ISIS, Al-Qaeda, de Moslim Broederschap, Hamas en Hezbollah, wil een vrijwilligersleger van leden van de Turkse Moslim Broederschap (SADAT) naar Libië te sturen om de door de VN erkende Regering van het Nationale Akkoord (GNA) te helpen de aanval van het Libische Nationale Leger (LNA), dat onder leiding van generaal Khalifa Haftar staat, af te slaan.

Egyptische tanks naar Libië, luchtmacht paraat

Zoals we al schreven was de oorlog tegen Libië, en de daarop volgende burgeroorlog, niets anders dan een voorwendsel om de weg vrij te maken voor de Turken, en de olievelden van het land in bezit te krijgen. Generaal Haftar wil Libië een soeverein land houden, maar zoals onze lezers weten is dat dat tot een vies en verboden woord verklaard in Brussel, waar behalve de EU ook het NAVO hoofdkwartier is gevestigd.

Nadat Haftars LNA troepen donderdag wisten door te dringen tot de buitenwijken van Tripoli, gaf de Egyptische president Abdel-Fatteh El-Sisi het bevel om T-72 tanks te sturen om de generaal te helpen de hoofdstad in te nemen en de GNA af te zetten. El-Sisi houdt tevens de Egyptische luchtmacht paraat om Haftar bij te staan.

Turkse MB interventiemacht bestaat uit terroristen

Dit was El-Sisi’s antwoord op het plan van Erdogan om een vrijwilligersmacht bestaande uit Turkse Moslim Broederschap leden (SADAT) naar Tripoli te sturen om de aanval van generaal Haftar af te slaan. SADAT bestaat uit ‘voormalige’ ISIS en Al-Qaeda terroristen die in Syrië zijn gerekruteerd door de Turkse militaire inlichtingendienst MIT. In dit verband wijzen we er nog eens op dat de gevierde Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh in 2015 schreef dat ISIS een creatie is van deze MIT en de CIA, en ISIS terroristen in Turkije werden getraind en bewapend voor hun gruwelijke oorlog in Syrië en Irak.

El-Sisi verklaarde deze week dat ‘de Libische regering in Tripoli wordt gegijzeld door terroristische milities.’ Ondertussen had de Libische Moslim Broederschap de GNA in Tripoli overtuigd om Ankara formeel om militaire bijstand te vragen. Die bestaat in eerste instantie uit 3000 ‘adviseurs’ van het leger, plus een aanhoudende stroom wapens, inclusief anti-tank raketten en drones.

Rusland, Egypte en VAE steunen Haftar

Generaal Haftar heeft in Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Rusland echter niet bepaald de minste bondgenoten. De Egyptenaren bezorgen hem inlichtingen, wapens en munitie; de Russen hebben duizenden huurlingen –de meesten van de Wagner Group, waarvan sommigen afkomstig uit Syrië- ingezet, en de VAE heeft onlangs zes kleine Amerikaanse Archangel ISR vliegtuigen gestuurd. Dit zijn kleine propeller aangedreven toestellen die doorgaans worden gebruikt ter ondersteuning van politie, maar ook worden ingezet om bommen af te werpen.

Als Erdogan zijn plan om Moslim Broederschap vrijwilligers naar Libië te sturen doorzet, dan zal de Egyptische luchtmacht in actie komen voor een rechtstreekse confrontatie met de Turkse interventiemacht. De toekomstige oorlog van Turkije (/het Ottomaanse Rijk) tegen Egypte is daarmee –met de impliciete zegen van de EU en de NAVO- weer een stap dichterbij gekomen, wat, zoals vaste lezers weten, slechts het begin zal zijn van Erdogans geplande veroveringstocht door het Midden Oosten, Noord Afrika, de Kaukasus, en uiteindelijk ook Europa.

Xander

(1) DEBKA
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Magharebia, bron https://www.flickr.com/photos/magharebia/5657726191/in/photostream/,  Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.

Zie ook o.a.:

13-11: Amerikaanse drones filmen pro-Turkse strijdgroepen die Koerdische burgers uitmoorden
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijk ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen

15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus (President Cyprus en Libische generaal spreken van ‘Turkse invasie’)
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

2018:

19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat
10-07: Undercover journalist: “Moslim Broederschap zit bij ieder overleg met Angela Merkel’ (/ Islamisering met steun van Europese regeringen geen complot, maar hard feit – ‘Samenwerking Turkije en Moslim Broederschap grootste bedreiging voor Europa’)

(Via oud Xandernieuws.punt.nl):

05-11: VN geeft Turkije gevaarlijk veel macht over migrantenstroom Europa (/ In Berlijn patrouilleert reeds de Turkse speciale politie – Turkse journalist: ‘Europeanen moeten leiders kiezen die beseffen dat de strijd om het continent verloren dreigt te worden’)
13-08: Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
24-05: Turkije op rand instorting, zoekt oorlog met Griekenland, Cyprus en Israël
14-03: Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

2017:
07-08: Oud hoofd Turkse nationale politie: Erdogan steunt en bewapent ISIS (/ Nazi toestanden in Turkije: iedereen opgepakt die zelfs maar kritiek uit op Turkse dictator / Complete ISIS fabrieken in Turkije waar bommen en raketten voor oorlog in Syrië worden gemaakt)
22-05: EU kijkt toe terwijl Saudi Arabië en Turkije op de Balkan het Kalifaat oprichten
09-05: Erdogan dreigt Israël opnieuw met moslim invasie van Jeruzalem
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat

2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
02-05: EU-diplomaten: Visumvrijheid Turken is nachtmerrie en zelfvernietiging van Europa’ (/ EU-diplomaten omschrijven Turkijedeal als grote gok, enorme fout en politiek bedrog)
06-04: Turkse overheid moedigt schoolkinderen aan martelaar voor islam te worden
26-03: Koning Jordanië: Turkije stuurt bewust terroristen naar Europa
17-03: Details deal Merkel/Rutte met Turkije: Nog eens half miljoen moslims naar Duitsland en Nederland
08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa)

2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
20-12: Turkije gebruikt tanks en raketten tegen Koerdische burgers; Europa zwijgt
09-07: Obama en Erdogan gebruiken ISIS voor oorlog tegen Koerden en oprichting Kalifaat
20-03: Hoge official Turkse AK Partij: Erdogan wordt leider islamitisch kalifaat

2014:
29-11: Erdogan hitst moslims op tegen het Westen: ‘Zij willen ons dood’
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan
27-08: Unie moslimgeestelijken kondigt in Turkije pan-islamitische confederatie aan
21-08: Moslim Broederschap verklaart Turkije tot centrum Islamitische Kalifaat 

2013:
30-06: Hoog lid Erdogans AKP dreigt Berlijn met 3,5 miljoen Turken in Duitsland
23-03: Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus
12-03: Duitse geheime dienst: Turkije werkt al jaren aan kernwapens
01-03: Turkse premier Erdogan: Israël en kritiek op islam zijn misdaden tegen mensheid

2012:
18-04: Turkse regering gaat miljoenen Turken in Europa mobiliseren

2011:
12-07: Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man (/ Erdogan impliceert nieuw Ottomaans Rijk inclusief Sarajevo en Jeruzalem)
09-06: Turkse opperrechter: Erdogan is tiran en wil sultan van het Midden Oosten worden

2010:
09-12: WikiLeaks (8): Turkije wil Europa islamiseren via lidmaatschap EU (/’Wraak op Europa vanwege nederlaag bij Wenen’ – Erdogan woeden vanwege onthulling 8 geheime bankrekeningen in Zwitserland)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

18

 1. In Libië maken ze tegen turkije geen kans, dit is geen syrie.

  Russen proberen via tjetjenen in Libië te komen maar ze willen tegelijk turkije niet teveel voor de voeten lopen, als turkije Syrië los laat zal rusland generaal hafter laten en turkije toelaten zo schreven Russische media

 2. Linksom, door het midden of rechtsom;
  het maakt mij geen klap uit hoe lieden uit die regio’s elkander over de kling jagen.
  Zijn allemaal zéér devote allah Hakbar brullers die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

 3. Het motto “verdeel en heers” is weer actief in deze regio, voor- en tegenstanders creëren chaos en niemand weet straks nog waarvoor er gestreden werd. Maar zij die voordeel halen uit deze verdeling zijn meestal de oorzaak ervan.

 4. @Pieter,

  Je zegt dat Israël het zonder Amerikaanse hulp niet zou hebben gered. Maar je ziet iets over het hoofd, want het is God die hier de allesbepalende factor is. Aan Hem is het te danken, dat Israël weer een onafhankelijke natie is geworden in 1948. Bij al die oorlogen, in 1948, 1956, 1967 en 1973 moest Israël zich weren tegenover in alle opzichten militair superieure vijand, die meer manschappen had en betere wapens, waarvan er veel meer waren dan waar Israël over kon beschikken. In 1948 had Israël zelfs nog geen luchtmacht!
  Wat er in en rondom Israël gebeurt en gebeurde is in talloze profetieën in de Bijbel al meer dan 2700 jaar geleden voorzegd!
  Israël is terug van weggeweest, en niemand zal het meer kunnen verdrijven. Al komen Rusland, Iran, Turkije, Libië en Soedan tezamen opzetten tegen Israël, beschreven in Ezechiël 38 en 39, het zal uitdraaien op hun ondergang. Dit is de nabije toekomst

 5. @ inge: 10:05 pm, op 21/12. Sluit me daarbij aan. Uiteindelijk zijn deze politici, de eussr, en de navo, gelijk de illuminati en vrijmetselaars, organen en lakeien van de satan zelf!

 6. @wachter

  “Ik vind het een goed artikel. Hier zien we dus wat de dictator Erdogan, feitelijk van plan is. Het pogen weder op te richten van een giga islamitisch kalifaat.”

  Erdogan staat echt niet op zichzelf, het wordt hem namelijk mogelijk gemaakt door zijn meesters. Ook Erdogan is een vrijmetselaar net als andere politici, dit moet allemaal gebeuren ter aanloop naar de Nieuwe Wereld Orde, het zijn niet meer dan wegbereiders.

 7. @Robie

  “Wel overduidelijk dat al die extremisten hier worden Opgelapt…..Dus we steunen deze groepen ten volste…”

  Bizar. In Turkije en Israël belanden deze extremisten ook al in ziekenhuizen. Het geeft ook precies weer hoe deze landen inclusief Nederland dezelfde meesters dienen. ISIS is ook niet zomaar uit de lucht komen vallen maar opgezet voor het groter Israël plan, het Oded Yinon Plan.

 8. kom op,er waren al vier vliegtuigen in de lucht van israel met kernbommen,en zonder levering van enorme hoeveelheden wapens uit amerika en west europa hadden ze het niet gered in 1973,het was een verrassingsaanval,leer je geschiedenis kennen,heer ramshoorn,pieter

 9. Egyptische tanks naar Libië, luchtmacht paraat?

  Ik herinner me nog als de dag van gisteren 1967 en 1973 toen Egypte met Nasser en later Sadat ook paraat stond om Israël voorgoed van de wereldkaart te vegen. Wat gebeurde er?

  Israël had maar een paar uur nodig om al die honderden vijandige vliegtuigen ook van Syrië, Jordanië en hun vliegvelden volkomen te vernietigen. Ik vergeet nooit de kop in een krant: Egyptenaren gooien schoenen weg om sneller te kunnen lopen/vluchten. Psalm 149.

 10. Ik vind het een goed artikel. Hier zien we dus wat de dictator Erdogan, feitelijk van plan is. Het pogen weder op te richten van een giga islamitisch kalifaat.

 11. Nog een ander weetje,een buurman van mij was onlang in een revalidatiecentrum, waar hij om het jaar heen mag ivm zijn handicap.
  Vertelde me dat het vol zit met Arabieren stuk voor stuk met schotwonden ect.
  Alemaal van die flasbaardjes en onguure types.
  Heeft doorgevraagd en Het komt alemaal uit Syrië????!!!.
  Wel overduidelijk dat al die extremisten hier worden Opgelapt…..Dus we steunen deze groepen ten volste…

 12. Erdogan adoreert Hitler. Moslim-fascisme en socialistich-fascisme zijn één pot nat. Beiden zijn Jodenhaters en willen overheersen. Aan de boom herken je de vrucht en dat geldt evenzo voor de VN als voor de EU. Beiden komen uit de dezelfde bron, satan en zijn demonenrijk.

 13. Erdogan zal zich te pletter lopen op het ( militaire ) verbond tussen Rusland, Egypte en de V.A.E.

 14. Dat is de schuld van de Navo en Merkel de Duitse dominee vrouw uit Oost-Duitsland en in haar vrije tijd bondskanselier hopelijk niet meer voor lang. Aan de kust van Libie kwamen ook veem migranten naar Europa omdat men deze had wijsgemaakt dat Europa door God was geschapen als aards paradijs en wat Turkije betreft dat land is een gevaar voor de stabiliteit in de regio. Shalom

 15. Is Turkeye de enige redding , voor deze door godsdienst , geblokeerde en geterroriseerde volkeren , economische vooruitgang te maken. In andere woorden de enige ware god in het leven van de mens is geld. Zonder dat is men minder dan niets.
  Wie deze landen kent weet dat de enige verbruiksgoederen die veranderen, zijn deze, door het westen geproduceerd en verkocht. Al de rest is wat over 1000 jaar gemaakt werd en nu nog steeds op dezelfde wijze.
  Dat is het resultaat van de dictatorale godsdiensten. Deze zijn bij ons langzaam aan het wegkwijnen maar nog niet verslagen.
  Laat ons voorzichtig blijven en bij verkiezingen deze partijen afstraffen die al te lang aan de macht zijn!

 16. Met dit artikel heb ik de nodige problemen.
  Libië is na de val van Kadaffi verdeeld in 3 regio’s met een regering in Tripoly dat door de EU als de wettige regering wordt erkend terwijl zij alleen maar de macht hebben op het schiereiland van Tripoly en op zee dank zijn de kustwacht die zij van de EU heeft gekregen;
  Oost Libië met een regering in Tobroek/Bengazi wordt geregeerd door Haftar en zijn milities.
  En dan heb je nog zuid Libië, dat het grootste deel van Libië is, waar diverse nomadestammen vechten om de macht.
  Waar zal Egypte dus de tanks heen sturen? De regering is Tobroek zal de tanks wel verwelkomen maar wat zal Tripoly doen?
  Mogelijk is mijn kennis wat gedateerd maar dan hoor ik het graag.

Comments are closed.