‘Turkije schiet raketten af op Russische basis, verklaart Syrië morgen de oorlog’

Russische gevechtsbommenwerpers stijgen op vanaf de basis bij Latakia, die vandaag door de Turken onder vuur zou zijn genomen. (Afbeelding (archief): (4)).

—————————————————————————————————————————————-

Griekenland en Bulgarije sturen troepen naar grens met Turkije – ‘90% kans op oorlog Turkije – Syrië’

—————————————————————————————————————————————-

Volgens nog onbevestigde berichten zijn Turkse F-16’s het Syrische luchtruim binnengedrongen, en hebben raketten afgeschoten op de Russische basis bij Latakia. De Russische raketafweersystemen wisten deze projectielen onschadelijk te maken. Ook zou een Turkse F-16 boven Idlib zijn neergeschoten. De Turkse dictator Erdogan zou inmiddels de staat-van-beleg hebben uitgeroepen, en morgen het Turkse parlement bijeenroepen om Syrië officieel de oorlog te verklaren. Enige honderden Turken protesteerden vandaag tegen Erdogans beleid.

De Turken zouden gelijktijdig zijn begonnen met het opnieuw bestoken van de Koerdische YPG milities in Meng en al-Malikiyah. In de buurt van Aleppo, rond Nablus en Zahra, zouden ook doelwitten van de regering Assad zijn gebombardeerd. Naar verluid zal het Witte Huis later op de avond met een verklaring komen (1).

Vlak na telefonisch overleg tussen de Turkse en Amerikaanse ministers van Defensie, en nog tijdens een veiligheidszitting met president Erdogan in Ankara, zouden de Russen hebben teruggeslagen met een luchtaanval in de buurt van Saraqeb. Daarbij zouden 32 of 33 Turkse soldaten om het leven zijn gekomen. Amerikaanse inlichtingenbronnen zouden de kans op een volledige oorlog tussen Turkije en Syrië nu inschatten op 90%.

Griekenland en Bulgarije sturen troepen naar grens met Turkije

De Turken lijken de steun van de Europese NAVO landen af te willen dwingen voor hun illegale oorlogsoperaties, door de komende drie dagen de grenzen open te zetten voor de bijna 3,5 vluchtelingen en migranten in Turkije, die naar Europa willen. Griekenland en Bulgarije sturen extra troepen naar hun grenzen met Turkije, met de bedoeling een migranten vloedgolf tegen te houden. Ook de Hongaarse premier Viktor Orban zei er alles aan te zullen doen om een eventuele migranten ‘aanval op onze grenzen’ af te weren (2).

We benadrukken dat de onbevestigde berichten over een op handen zijn oorlog vooral afkomstig zijn van Hal Turner, die als ex-FBI’er weliswaar bewezen heeft inderdaad over contacten in de Amerikaanse inlichtingendiensten te beschikken, maar regelmatig ook echt nieuws met nepnieuws vermengt. Voorzichtigheid is dus geboden.

We hebben desondanks besloten hier toch over te berichten, omdat de gevolgen van zo’n ‘hete’ oorlog tussen Turkije en Syrië, en daarmee ook Rusland –dat als enige buitenlandse mogendheid legaal (op verzoek van de wettige regering) aanwezig is in Syrië-, verstrekkend zouden kunnen zijn. Zo zou ook Israël, dat afgelopen nacht met helikopters opnieuw doelen op de Syrische kant van de Golan zou hebben aangevallen, bij deze oorlog betrokken kunnen raken. (3)

 

Xander

(1) Hal Turner
(2) Infowars
(3) DEBKA
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Russian Ministry of Defence, bron ,
http://syria.mil.ru/photo/gallery.htm?id=25401@cmsPhotoGallery
, Creative Commons Attribution 4.0 Licence.

 


Zie ook o.a.:

28-02: Turkije en Rusland op randje van oorlog om situatie in Syrië
20-02: Turkije wil ineens toch Amerikaanse afweerraketten om Rusland en Syrië af te schrikken
20-01: Door Turkije ingeschakelde Syrische jihadisten gefilmd in vliegtuig naar oorlog in Libië

2019:
27-12: Top militaire analist in VS: NAVO heeft geen enkele defensie tegen nieuwe Russische wapens
21-12: Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren
15-12: 20 OPCW inspecteurs zeggen dat het Westen liegt over inzet chemische wapens Syrië
05-12: NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
13-11: Amerikaanse drones filmen pro-Turkse strijdgroepen die Koerdische burgers uitmoorden
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijke ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen (/ Russische gevechtsvliegtuigen voorkomen aanval op SDF door Turkse F-16)
15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik

28

 1. Word tijd de bemoeials met Syrië een schop onder de kont te geven niet enkel Turkije maar ook de kwaadaardige buren die onder het mom preventief aanvallen in de rug doen.
  Tevens de dieven van de grondstoffen aanpakken.

 2. De Turken willen juist aan de andere kant van de grens veiligheid en rust creëren omdat anders het doel dr na turkije in zo’n situatie is.
  Ze zijn daar ook niet achterlijk.

 3. Dat paleis van die gek met de grond gelijk maken, incl bewoners. Dus poetin en Trump vervul mij even deze wens, en ik denk ook vele Turkse mensen hun wens, deze man is niet goed voor Turkije en brengt de mensen en land naar de afgrond.

 4. Er zijn russen omgekomen heb ik vernomen.
  Turkije heeft op meer dan 2 duizend doelen gevuurd en vernietigd, het dodental zou ook in duizenden zijn en zelfs russen en iraanse rebellen naast assad leger.

  Geen turks toestel neergehaald en weinig protest in turkije tegen erdogan, dit brengt ze meestal juist meer 1 omdat de overleden Turken hoog tellen en daar antwoord op moet konen.
  Dat aantal van 33 turkse overledenen was n eerder geval daar antwoord turkije nu juist op

 5. Gegarandeerd dat de glibberende ruggengraatloze EU bestuurders wederom buigen als een knipmes voor despoot Erdogan, we zijn niet anders gewend toch? Tijd voor een frisse (rechtse) wind in Europa !

 6. Ik denk nooit dat Turkije te confrontatie gaat aangaan met de Russen, want in de lucht zijn de Russen de beste, neen Erdogan zet Europa onder druk door een nieuwe vluchtelingencrisis te heropenen. Shalom

 7. Denkt u dat de geldwolf en oorlogvoering ook maar een zier geeft om hoeveel gif er nodig is voor duurzaam
  en energiezuinig?

 8. Wanneer Turkse straaljagers opstijgen en richting het paleis van Erdogan trekken is het over, de Turken zelf hebben de kaarten in handen. Wat nu gaande is is illegaal en Erdogan wil de rest van de EU erin meetrekken. Laat Syrie voor wat het is, wegblijven daar.

 9. Turkije uit de NAVO lijkt redelijk.

  Het lijkt er wel op dat er forse beschietingen over en weer zijn geweest. Waarbij Turkije van de gelegenheid gebruik maakt om bepaalde zelf gebouwde wapensystemen met succes te gebruiken in een oorlogssituatie.

 10. @ Jouke daar kon je wel eens gelijk aan hebben. Die grote mond hebben ze afgekeken van de Duitsers …. (aber ist mittlerweile nicht mehr so, das war (?) einmal …. .
  Ergens in een poeltje ligt een krokodil, zwemt een ‘goudvis’ en zit een kanarievogel op een takje. Het vogeltje vraagt aan de goudvis waar ga je naar toe met vakantie : naar de Middellandse zee, naar familie. De goudvis vraagt aan het kanariepietje en jij dan : naar de kanarische eilanden, ook op visite. Én waar ga jij dan heen vraagt het vogeltje aan de krokodil : naar Duitsland . Naar Duitsland ? Ja ik heb een grote bek en in Duitsland hebben ze allemaal een grote mond …. of was het Turkije ….

 11. Het wordt de hoogste tijd, dat die Erdogan eens een flink pak slaag krijgt, weet hij gelijk waar hij moet gaan staan . Terug in zijn islamitisch hok .

 12. Die Turken halen nu alles uit de kast met valse propaganda.

  Turkije claimt vernietiging fabriek voor chemische wapens Syrië

 13. @ Jouke: 8:18 PM, op 28/2. Nou, ik denk dat de fanaat Erdohan/Erdogan wel een oorlog riskeert. Dergelijke dictators, met als voorbeelden Hitler en Stalin, Mao en Pol Pot, zijn tot alles in staat.

 14. Het ‘veiligheidsventiel’ van het hele midden oosten maar ook van ‘groot Europa’ is al lang kapot. De bescherming van onderlinge ‘beschavingen’ , waterdichte grenzen, zijn inderdaad zo lek als een vergiet waarbij praatjes de gaten al lang niet meer kunnen dichten. Het is alsof een ‘ radioactieve-mist’ het hele Westen het zicht op een consensus belemmert. De megalomanie van Turkije, maar ook van de EU (onder leiding van de VS) leidt niet alleen in het midden oosten tot enorme humanitaire conflicten maar ook in de ‘ver van onze bed’ landen…. . Onderlinge verschillen zijn in Europa al heel groot, wereldwijd echter kunnen de daar ‘gebruikelijke’ leefomstandigheden nog niet eens in de schaduw staan van de onze. Het ‘spel’, het midden oosten is een roulette spel geworden waarbij Turkije zowel van de USA maar ook van Rusland een onbeperkte aantal ‘fiches’ heeft gekregen. Het ziet er naar uit dat dit roulette spel langzamerhand een Russisch roulette is geworden, waarbij de inhoud van ‘de trommel’ niet bekend is omdat Turkije zowel van de EU, Amerika en Rusland munitie heeft gekregen. Turkije is duidelijk ‘de rotte appel in de mand’ én die appel heeft de NATO er zelf notabene ingelegd. Het rottingsproces is inmiddels in een ver gevormd stadium, waarbij de munteenheid, de euro, geen oplossing meer is. Door de schaamteloze Turkse chantage staat het Westen in feite met lege handen. Doet ie het, of doet ie het niet ? Zou zo maar kunnen, immers de dood daar betekend opgenomen te worden in ‘het paradijs’ ; in het islamistische geloof wint religie het immers van het gezonde verstand. Geert Wilders, Pim Fortuyn e.a. visionairs ?

 15. De zogenaamde burgeroorlog in Syrië is in feite een voorbeeld van een proxy war van een aantal toonaangevende westerse landen waarin Turkije ook een graantje probeert mee te pikken.Deze landen steunen daarbij terroristische organisaties.Daarmee moeten ze stoppen en als ze niet op uitnodiging in Syrië zijn,dienen ze zich uit Syrië terug te trekken.Ik vind het eigenlijk wel terecht dat de landen die direct verantwoordelijk zijn voor de oorlog in Syrië ook de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen voor de vluchtelingen en dat niet zomaar af kunnen wentelen op Turkije,al besef ik wel dat daar nogal wat haken en ogen aan zitten.Het zou het beste zijn als vooraanstaande westerse landen die verantwoordelijk zijn voor het conflict invloed uitoefenen op de terroristische bendes om zich over te geven en hun wapens af te dragen.Dat zal wel niet gebeuren en dan moet het onvermijdelijke maar zijn beloop krijgen.

 16. Daarmee heeft de Syrische luchtmacht dus een volmacht om doelen in Turkije aan te vallen.

 17. Turkije is een oorlogshitser. Ze bewijzen dat ze ongelijk hebben door de EU en de NAVO onder druk te zetten door deze vloedgolf vluchtelingen op de EU los te laten. Ze weten dat ze de steun van de NAVO niet verdienen door hun illegale praktijken in Syrie.

  Turkije is dus een oorlogshitser en een chanterend lid van de NAVO. Alle reden om ze uit de NAVO te trappen.

 18. Sorry ik bedoelde Gare de Lyon in Parijs. Staat nu in Brand en ontdek of de toren lijkt op die van de Illuminatie Card game aangaande combined disasters.

 19. Een Turkse minister heeft de Moslims in De Russische federatie opgeroepen om de Russische federatie van binnenuit te vernietigen
  De nucleaire doctrine van Rusland is om ieder land die de territoriale integriteit van de Russische federatie bedreigt te vernietigen
  Denk dat als erdogan zo doorgaat Istanbul weer Constantinopel gaat heten , en dat Ankara een mooie parkeer plaats wordt in de bergen!
  In het Frans heb je daar een mooie zin voor:
  Les c.ns sa osent tout c’est meme a sa qu’on les reconnait

 20. Turkije moet zo snel mogelijk uit de NATO gezet worden,, we moeten niet in een oorlog betrokken raken

 21. Vergelijk illuminatie card game card met la gare du Nord.
  Combined disasters

 22. Als Griekenland en Bulgarije naar de grenzen van Turkije trek, dan is dat niet voor niks.
  De Navo treed niet op door Turkije uit de Navo te zetten, terwijl deze constants de afspraken aan zich laars lap.
  Schijnbaar wil de Navo het vuurtje blijven opstoken, tja dan moeten zich niet raar op kijken als de brand niet meer
  te blussen is!

 23. Turkije heeft in syrie niets maar dan ook hele maal niets te zoeken .
  En het steunen en bewapenen van opstandelingen tegen syrie op niet turks grond gebied
  Met steun van vs en eu om toch assad op te ruimen is tegen VN regels dus.
  op donderen daar . helpen op bouwen en geen vluchtelingen uitspellen de boeven.

 24. Erdogan heeft altijd al een grote bek gehad. Maar ik geloof niet dat de gek een oorlog riskeert.
  Heeft het land wel wapens? Rusland is te sterk voor Turkije, Syrie. Ik denk niet dat Poetin te bewegen is voor een oorlog.

Comments are closed.