Door Turkije ingeschakelde Syrische jihadisten gefilmd in vliegtuig naar oorlog in Libië

Het is geen toeval dat de nieuwe vlag van Libië feitelijk die van Turkije is, maar met de kleuren zwart en groen toegevoegd. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————–

Erdogan, een van de allergrootste terreursponsors, beweert ‘terroristen’ te willen bestrijden en eist steun van Europa

—————————————————————————————————————————————-

De Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan is een van de wereldleiders die gisteren in Berlijn was om te overleggen over de burgeroorlog in Syrië. Erdogan heeft Europa meerdere keren gewaarschuwd –zeg maar gerust: gedreigd- met een nieuwe ‘stroom vluchtelingen’ en ‘terroristen’ als de door de VN gesteunde Libische regering verliest van generaal Khalifa Haftar, die Rusland en Egypte achter zich heeft staan. Maar wie zijn hier eigenlijk de echte terroristen? Arab News publiceerde een smartphone opname uit een vliegtuig (inzet afbeelding), waarmee Syrische jihadisten naar Libië worden gevlogen. Andermaal blijkt dat de aanhoudende Europese steun voor Turkije gelijk staat aan steun voor extremistische islamitische krachten, die door Erdogan worden ingezet om de weg vrij te maken voor het herstel van het Turks-Ottomaanse Rijk.

Behalve een principe overeenkomst over een mogelijk VN wapenembargo op alle strijdende partijen in Libië werd er gisteren in Berlijn amper iets bereikt. Als het net zo gaat als met de afspraken over Syrië, dan kunnen die feitelijk nu al de prullenbak in worden gegooid.

Al 2000 Syrische jihadisten met Turkse steun naar Libië gebracht

En dat die afspraken over Libië niets waard zijn blijkt onder meer uit een door Arab News gepubliceerde smartphone opname. Te zien is hoe tientallen islamitische ‘rebellen’, waarvan enkelen gekleed in militair uniform, met een vliegtuig van Afriqiyah Airways naar Libië worden gevlogen, om daar aan de kant van de door de VN gesteunde regering (GNA) te gaan vechten.

Hoewel het zou gaan om een ‘heimelijk’ door Turkije gesponsorde missie, beloofde Erdogan in december openlijk militaire steun aan de Libische premier Fayed al-Sarraj in zijn strijd tegen generaal Khalifa Haftar, die juist Rusland en Egypte achter zich heeft staan. The Guardian berichtte vorige week dat al zeker 2000 Syrische strijders naar Libië zijn gereisd, of op dat moment nog onderweg waren. Bronnen in de regio waarschuwen dat deze Turkse operatie een oplossing voor de jarenlange burgeroorlog in Libië zal bemoeilijken.

‘Bestrijden van terroristen’ door een van de grootste terreursponsors?

Erdogan dreigde op zijn typerende wijze dat ‘Europa nieuwe problemen’ krijgt als de regering van Al-Sarraj valt, en ‘terreurorganisaties zoals ISIS en Al-Qaeda, die in Syrië en Irak zijn verslagen, een vruchtbare bodem vinden om weer overeind te komen.’ De despoot in Ankara voegde eraan toe dat het daarom ‘logisch’ zou zijn dat Europa achter zijn beleid gaat staan. Daar heeft hij een punt, want de EU en de NAVO steunden immers ook de jihad oorlog tegen de Libische leider Gadaffi, waardoor een van de welvarendste en stabielste landen in Afrika in totale chaos werd gestort.

Ook nu zou het doel het ‘bestrijden van terroristen’ zijn, maar voor Erdogan is iedereen die zich op wat voor wijze dan ook tegen hem verzet of het enkel openlijk niet met hem eens is –waaronder journalisten, docenten, ambtenaren, Koerdische vrouwen en kinderen- automatisch een ‘terrorist’. En dat terwijl de afgelopen jaren 100% is bewezen dat hij zelf één van de grootste terreursponsors op deze aardbol is.

Hala Jaber, journalist van de Sunday Times, wees er in dit kader op dat dezelfde huurlingen die Turkije eerst van Libië via het eigen grondgebied naar Syrië bracht om daar tegen de regering van Assad te vechten, nu met Erdogans hulp de omgekeerde weg bewandelen. Je zou dus zelfs kunnen zeggen dat deze jihadisten ‘terugreizen’ naar hun thuisland. De Turken brachten vele duizenden van deze moslimstrijders naar Syrië, dus er zouden nog heel wat vliegtuigen vol kunnen volgen – ook met als ‘adviseurs’ vermomde Turkse militairen.

Zwak protest van Europa dat zich feitelijk al heeft neergelegd bij Turkse overheersing

Uit Europa klinken enkel wat zwakke protesten van bijvoorbeeld de Franse president Macron. Substantieel wordt er echter helemaal niets ondernomen tegen Turkije. Het onderstreept andermaal wie er werkelijk de baas is in Europa.

Dat is voor een groot deel te danken aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die vanwege de publieke opinie weliswaar soms kritiek levert op Erdogan, maar achter de schermen met hem samenwerkt bij de sluipende interne –en in de toekomst ook externe- Turkse machtovername van Europa, die, zoals onze vaste lezers weten, al jaren door de Turken is aangezegd en is bedoeld om ook onze landen te onderwerpen aan het herstelde islamitische Ottomaanse Rijk.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) WikiMedia Commons, bron Flag_of_Libya.svg, auteur Flag_of_Libya.svgZscout370 (uploader), modified by others.  publiek domein


Zie ook o.a.:

16-01: 15 Turkse F-16’s schonden dinsdag 91 keer Griekse luchtruim en voerden schijnaanvallen uit
14-01: Strijd om aardgas: Turkije en Libië proberen pijpleiding Israël-Cyprus-Griekenland te blokkeren
2019:
21-12: Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?

(enkele artikelen over dit onderwerp op oud.xandernieuws.punt.nl):
2018:

19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat
09-09: Oostelijke Mediterrane Alliantie met Griekenland en Israël in oprichting om Turkije te weerstaan
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
14-03: Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden ((/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)
2017:
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat
2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
2014:
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan
2013:
30-06: Hoog lid Erdogans AKP dreigt Berlijn met 3,5 miljoen Turken in Duitsland
23-03: Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus
12-03: Duitse geheime dienst: Turkije werkt al jaren aan kernwapens
2012:
18-04: Turkse regering gaat miljoenen Turken in Europa mobiliseren
2011:
12-07: Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man (/ Erdogan impliceert nieuw Ottomaans Rijk inclusief Sarajevo en Jeruzalem)
09-06: Turkse opperrechter: Erdogan is tiran en wil sultan van het Midden Oosten worden
2010:
09-12: WikiLeaks (8): Turkije wil Europa islamiseren via lidmaatschap EU (/’Wraak op Europa vanwege nederlaag bij Wenen’ – Erdogan woeden vanwege onthulling 8 geheime bankrekeningen in Zwitserland)


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. @ Rustbrenger: 3:43 pm, op 21/1. Juist, dat is de werkelijke oorzaak.

 2. Ramshoorn, Netanyahu is de beste leider die Israel heeft sinds een heel lange tijd. Jerusalem internationaal herkent (dankzij Trump maar in Netanyahu zijn tijd), Golan erkent ingelijft en hij wilt de Jordaan vallei bij Israel. Wat is volgens jou een potje?

 3. Zodra stammen vanuit een grondgebied zich met andere stammen gaan bemoeien en grenzen trekken, wordt het een puinhoop. Maar aangezien stammen altijd worden gedreven door de gedachte dat het elders groener is en dat daar is waar zij niet (meer) zonder kunnen [toegepaste wetenschap en handel maken de mens lui] en daartoe een eigen agenda hebben, zal het een puihoop blijven op de wereld.

 4. Dank voor uw optimistische ingezonden brief vanuit Israël. Ja God stelt leiders aan maar verwisselt ze snel als koningen zoals Sha’ul [Netanyahu] er een potje van maken. Shalom. Ramshoorn.

 5. Turkije wil een hernieuwd Ottomaans Rijk.
  Het is en wordt een nóg grotere puinhoop.

 6. Ramshoorn, In de bijbel staat dat G’d leiders aan stelt. Bibi in Israel blijft nog wel even aan. In punten had hij verloren en toch zit hij er nog. Hier in Israel probeerd het linkse blok met man en macht Bibi te verwijderen…..zucht. Lijkt de US wel. Kost alleen maar geld, maar elke keer als er verkiezingen zijn krijgen wij een dag vrij. Israel is nu omsingeld door allemaal regiemes die Israel van deze aardbol willen vegen. Libie moet het gevaar uit het zuiden worden. Egypte doet niet mee. De regime verandering in Jordan zal ook de deur openen voor een groot leger dat naar de bergen van Israel zal komen. De bergen van Israel liggen in Jordanie. Dat was vroeger het Grondgebied van Ruben, Gad en halve stam Menasse. Aan de andere zijde van de Dode zee.
  Deze zee ontstond omdat het brimstone regende. Zo word ook dit leger verslagen door de schepper. Bier en Chips? Shalom in Yeshua

 7. Jammer dat ze geen gefinancierde witte helmen hadden aldaar, staat zo schattig in de media dezer dagen met hun “staged events” om de massa consensus actueel geïndoctrineerd te behouden.

  Let goed op dames en heren…. (als ik dat dezer tijd nog uitspreken mag zonder de achtergestelde LGBT…. mis ik nog een letter) U bent vee en u wordt geboerd gelijk de veestapel die uitgedund dient te worden ivm jaren lang vrij publiekelijk toegankelijke agenda’s goedgekeurd door de UN en EU. U bent stem vee ! Maar zal never in levende lijve zonder schuld de human farming boerderij verlaten tot u aan uw quota komt. Sculd sanering is geaccepteerd trippel leningen voor dertigjaar hypothetairilale lasten ook. De totalitaire staat is er klaar voor om al uw zorgen van uw af te nemen en al uw problemen op te lossen middels hersenloze media, vergiftigde medicatie, oorlogen voor goede doelen en het beste…. het beste dames en heren is dat het iedere dag beter wordt kijk om u heen hoeveel (meer) mensen kanker krijgen maar het goede nieuws is dat er steeds meer mensen genezen, de wereld is goed af zonder geloof, zonder God, kijk naar het resultaat… de mensheid is perfect toch? Wij kunnen het zelf en hebben onszelf boven of buiten onze ziel die ons ieven ingeblazen heeft gesteld. Paradijs elke dag toch, wie ervaart het niet? Of klopt er ergens iets niet aan dit verhaal?

  Ik wens iedereen veel sterke, geluk en succes toe in deze voor mij bizarre tijden heden ten dage,

  Veel liefde toegewenst van Rick en bovenal mijn kinderen die deze wereld van ons gaan beërven !?!?

 8. Off topic:
  Donderdag 23 januari: world holocaust forum. Herdenking 75 jaar na bevrijding Auschwitz. Meer dan 30 staatshoofden en ministers van over de hele wereld komen samen in Jeruzalem.
  In de Palestijnse krant staat de volgende opruiende tekst:’
  Eén schot zal de ceremonie verstoren en één lijk zal de ceremonie annuleren’, luidt de opruiende regel.
  Hopelijk dat er niets gebeurd en deze herdenking gerespecteerd wordt.

 9. Beste René van Zalk,

  inderdaad, volgens PRAVDA news wacht Rusland af tot Grikenland wordt overgenomen door de Turken om aan te vallen met Koerden, Armeniërs, Grieken en Bulgaren; uiteraard een Casus Beli voor de corrupte Navo !

 10. Je wil niet weten hoeveel jihadisten werden ingevlogen om voor de zelfbenoemde generaal Haftar te vechten, er zitten meer buitenlanders dan Libische jihadisten aan die zijde, vandaar dat ze 90% Libië pakken.
  Alleen al uit Soedan meer dan 5 duizend.

  Khalifa Haftar heeft zelf uitgesproken dat de moslims moeten vechten tegen de Turken en andere buitenlandse invloeden.
  Maar de meeste moslims kiezen juist de weg van de Turken omdat die meer in de juiste lijn van de islam werken.

  En kwestie de vlag, vele landen hebben de Turkse vlag als voorbeeld genomen omdat het hun voorbeeld is in de moderne tijd.

 11. Onder de noemer : Terreurmanagement haalt Turkije uit het terroristen ‘reservaat’ zeker enkele duizenden radicale-islamistische terroristen naar Libië …. zerohedge.com. Spieken mag !

 12. @ Ramshoorn: 4:21 pm. Niets aan toe te voegen, net als bij @ Svalbard 5:37 pm. Het is allemaal opgetekend in de Bijbel. We leven in zeer bijzondere tijden. Weest derhalve waakzaam! Maranatha Here Jezus!

 13. Het zal hier op uitlopen,dat de volkeren vergaderd worden,om gezamelijk op te trekken naar Jerusalem!!

 14. Interessante ontwikkeling!
  Turkije en Libië, twee landen die allebei in de toekomstige coalitie tegen Israël zitten in de Ezechiël oorlog. Andere coalitielanden zullen Soedan, Iran, Turkije en Rusland zijn.

 15. De inkt van de overeenkomst is nog niet droog of Erdogang lapt het direct alweer aan zijn laars. Hij is door en door onbetrouwbaar. Met een beetje inzicht weet iedereen dat al jaren. Nou de politici nog.

 16. Een goed artikel. Ja…We leven in zeer bijzondere tijden. Kan Libië en Turkije, in toom gehouden worden door een omstreden Duitse vrouw Angela Merkel die in 2015 al haar prestige verpest heeft met haar knotsgekke: Wir Schaffen Das politiek.

  Amerika staat op de rand van een burgeroorlog als Trump niet op tijd ingrijpt. Frankrijk en Hong Kong/China hebben te maken met grote opstanden waar kerken/moskeeën aan de lopende band gesloten worden. Wie zou daar nog willen wonen? Arme mensen daar!

  Israël is maar niet in staat na al 2 verkiezingen om een solide Regering in het leven te roepen zolang ze een omstreden Netanyahu in de Knesset willen houden. Hamas, Fatah, Hezbollah lachen in hun vuistje en zoeken nog steeds de volkomen ondergang van Israël. En van wie is de Tempelberg in Jeruzalem eigenlijk? Netanyahu staat er bij en kijkt er naar!

  Saoedi-Arabië, Turkije Iran en Jemen zijn en blijven doodsvijanden. En dan nog niet te spreken van Brexit over twee weken en het antwoord daarop van een onbestuurbare EU waar nog maar weinig burgers in geloven.

  Nederland stemde al in 2005 massaal met 63% tegen die vermaledijde EU-Grondwet, EU-Vlag en EU-Volkslied. Ik ook!!!

  Geert Mak ook, eens een groot fan van EU schreef er al over in zijn Boek: Grote verwachtingen Europa 1999-2019. Maar op rondreis door de EU…Hij is zich na 20 jaar rot geschrokken over het hedendaagse zeer verdeelde en uitgebluste visieloze Europa. Ik las dit boek met grote interesse. Een eye-opener!!!

  Waarom? Omdat wat hij beschrijft over de EU nu eigenlijk in heel de wereld speelt. Overal onrust over misdadige overheden en Bankiers/Banken die het contante geld willen stoppen, vaccinatie-dwang van vadertje Staat, revoluties, drugs-criminaliteit, geen politie meer op straat, defensie dat op sterven na dood is, iedere dag rampzalige branden…

  Boeren die zelfmoord plegen, rampen, onzekerheid, losgeslagen jeugd, hooligans, massale kerksluitingen omdat gelovigen kotsen van hun kerkleiders, tekort aan verplegenden en verpleeghuizen voor hulpbehoevende ouderen, het huidige onderwijs en diploma’s die nog maar weinig voorstellen, lege gevangenissen, bange politici, rechters, burgemeesters die niet ingrijpen en burgers niet langer beschermen tegen jeugdbendes messentrekkers die burgers vermoorden, revolutie muitende legers wereldwijd, immigratiestromen in VS en EU die in steden en dorpen niet meer te hanteren zijn voor Gemeenten en burgers. enzovoort.

  Alleen Bijbelgetrouwe gelovigen weten Goddank zeker dat er een betere/nieuwe wereld zonder antisemieten en booswichten in de startblokken staat!
  We shall overcome some day!!! Psalm 101 en Openbaring 21 en 22.

 17. Ik heb een voorspelling ontvangen. Ik weet niet wie de voorspelling heeft geschreven. Er staat o.a. in dat De Queen in 2021 bekend maakt dat ze gaat aftreden. Er staat ook in dat Turkije tussen 2022 en 2025 in de pan wordt gehakt door de Russen. + voordat de Russen de Turken in de pan hakken heeft Turkije Griekenland aangevallen. Wat de aanleiding is van de oorlog tussen Rusland en Turkije weet ik niet, maar dat zou de aanval van de Turken op de Grieken kunnen zijn.

 18. Normaal gezien zouden de vluchtelingen terug naar Syrië kunnen naar hun heimat, maar dankzij Turkije blijft het aan de grens zeer moeilijk te zijn, veel Syriërs willen terug naar huis, en zij die nog geld hebben zijn reeds thuis, maar dat zijn meestal advocaten, dokter en universitair geschoolden, dus zij die het zich kunnen veroorloven. Ik vrees dat door de misstappen van Turkije en Europa, maar ook de VS, terug Isis laten herboren worden? Shalom

Comments are closed.