Azerbeidzjan valt Armenië aan; Turkije grijpt in, Iran stuurt troepen en tanks naar de grens

Beelden van het slagveld. Het Azerbeidzjaanse leger heeft tijdens de aanval grote verliezen geleden. Zo gingen al 80 tanks en pantservoertuigen verloren. (Afbeelding: (1)).

—————————————————————————————————————————————–

Armeense president: ‘105 jaar geleden voerde Turkije genocide op Armenen uit. Dat gaan wij in geen geval opnieuw toestaan’

—————————————————————————————————————————————–

Op 18 juli schreven we dat het conflict tussen Azerbeidzjan een Armenië dreigde te ontsporen, en in het geval van een oorlog ook Rusland, Turkije en de NAVO erbij betrokken kunnen raken. De oorlog lijkt gisteren inderdaad te zijn uitgebroken toen Azerbeidzjaanse troepen de omstreden Armeense enclave Nagorno-Karabach aanvielen, en een Turkse F-16 een Armeense Su-25 neerhaalde. Azerbeidzjan beschiet sinds vandaag de stad Vardenis, die in Armenië ligt. Een passagiersbus zou daar door een drone zijn vernietigd. Armenië dreigt nu ballistische Iskander grond-grond raketten in te zetten. Iran stuurt ondertussen troepen en materiaal naar de grens met Azerbeidzjan.

Het Azerbeidzjaanse leger wist met drones en artillerie posities van het Armeense leger te vernietigen, maar de infanterie invasie werd voorlopig tot staan gebracht. Daarbij werden volgens Armenië 370 Azerbeidzjaanse troepen gedood, en raakten er meer dan 1000 gewond. Ook zou Azerbeidzjan zeker 49 drones, 1 transportvliegtuig met soldaten, 4 helikopters en 80 tanks en bewapende pantservoertuigen zijn kwijtgeraakt. (2)

Armenië verloor sinds 28 september, toen de beschietingen opnieuw oplaaiden, al meer dan 1000 soldaten.

Armeens president: ‘Wij kunnen geen nieuwe genocide toestaan’

De Armeense president Sarkissian wees erop dat Azerbeidzjan wordt gesteund door Turkse ‘adviseurs’, huurlingen en F-16’s. ‘105 jaar geleden voerde het (Turkse) Ottomaanse Rijk de genocide op de Armeniërs uit. Wij kunnen in geen geval toestaan dat deze genocide wordt herhaald.’ Het land dreigt daarom ballistische Iskander grond-grond raketten in te zetten als Turkse F-16’s doelen op het slagveld gaan bestoken.

Een woordvoerder van dictator Erdogan verklaarde dat Turken klaar staan om ‘de bezette gebieden compleet terug te nemen.’ (2) De Turken zouden onlangs al zo’n 4000 van hun Syrische terroristen in Azerbeidzjan hebben gelegerd.

Armenië wordt er door pro-Turkse bronnen juist van beschuldigd dat het in de enclave de hulp krijgt van de Koerdische YPG en PKK. Mogelijk is dat enkel een voorwendsel voor grootschalig Turks militair ingrijpen tegen Armenië. Iran, dat in principe achter Armenië staat, stuurt voor de zekerheid troepen, T-72 tanks en houwitsers naar de grens met Azerbeidzjan.

Westen steunt islamitische republiek Azerbeidzjan vanwege aardgas

De enclave Nagorno-Karabach in Azerbeidzjan is één van de felst betwiste gebieden op aarde. De Armeense meerderheid bestuurt deze internationaal niet erkende ‘republiek Artsach’, wat zeer tegen de zin van de moslimbevolking in Azerbeidzjan is. Duitsland is een historische bondgenoot van Turkije, en heeft zijn zinnen gezet op de enorme aardgasreserves van de islamitische republiek Azerbeidzjan.

Naast Duitsland en Turkije wordt Azerbeidzjan gesteund door de NAVO, de VS en Israël. De Joodse staat heeft daar een ander belang bij, namelijk dat aartsvijand Iran juist een bondgenoot van Armenië is. Rusland zou in juli extra troepen en materieel naar de Kaukasus hebben verplaatst. Het lijkt erop dat het Kremlin niet werkeloos zal toekijken als Armenië met Westerse goedkeuring wordt aangevallen door Azerbeidzjan en Turkije.

Ondanks de tijdelijke gelegenheidssamenwerking in het noorden van Syrië zijn Turkije en Rusland historisch gezworen vijanden van elkaar. De Russen vochten tijdens WO-1 een bloedige strijd uit met de Turken om de destijds door Armenen bewoonde provincie Van. Rusland slaagde er de afgelopen jaren in om de Westerse-Turkse-islamistische machtsovername van Syrië te voorkomen.

Ook de Russen voeren hun interventies mede vanwege grote energiebelangen uit. Gazprom is immers de belangrijkste buitenlandse speler op de Europese aardgasmarkt. Deze feitelijke monopoliepositie dreigt in gevaar te komen als de geplande pijpleidingen van Qatar via Syrië, en van Azerbeidzjan naar Turkije en Europa worden aangelegd.

Europa zal niets doen tegen nieuwe Turkse oorlog tegen Armenen

Zoals we al jaren schrijven, en ook weer op 18 juli, is de almaar openlijker wordende Europese steun voor het door Erdogan aangekondigde herstel van het Ottomaanse Rijk gericht op het vormen van een machtsblok met de islamitische wereld, met als doel het orthodox-christelijke Rusland te verslaan.

Daarom denken we dat het Westen, behalve wat verplichte oproepen tot terughoudendheid en nietszeggende dreigementen met sancties, verder niets zal doen als de Turken inderdaad besluiten Nagorno-Karabach in te nemen en de oorlog te verklaren aan Armenië, dat dan alleen nog door Rusland kan worden gered van een nieuwe genocide.

Zeker als Azerbeidzjan het in juli geuite dreigement om de enige kerncentrale van Armenië te vernietigen uitvoert, dan kan een grote regionale oorlog, waarbij ook Rusland en de NAVO betrokken raken, nauwelijks meer worden vermeden.

 


Xander


(1) South Front via Zero Hedge
(2) Hal Turner

Zie ook o.a.:

18-07: ‘Rusland bang dat conflict Azerbeidzjan – Armenië ontspoort en stuurt troepenmacht’ (/ Breekt hier de volgende door het Westen gesteunde religieuze oorlog van moslims tegen christenen uit?)
15-07: Hagia Sophia veranderd in moskee: Zo worden de Turken klaargestoomd voor oorlog
19-06: Botsing bij Libië: Turkse oorlogsschepen richten raketten op Franse fregat
18-06: Turkije militair actief op vier fronten, start massale bombardementen op Koerden in Irak
29-02: ‘Griekenland spreekt veto uit over NAVO steun aan Turkse oorlog tegen Syrië’
28-02: ‘Turkije schiet raketten af op Russische basis, verklaart Syrië morgen de oorlog’
28-02: Turkije en Rusland op randje van oorlog om situatie in Syrië

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

33

 1. @Bundy schreef:
  01/10/2020 om 2:31 am

  “Die oorlog zal beëindigd worden door de “vredesvorst ” waarvan de geruchten gaan dat deze al zijn intrede heeft gedaan .”

  Welk politiek figuur is deze valse vredesvorst die volgens geruchten als zijn intrede gedaan moet hebben?

  Allen: Geloofszaken naar het Geloofsforum. Mod.

 2. Coorectie voor de redactie!!! het is niet armeense president Sarkissian maar Armeense Premier Minister Pashinyan. Graag juiste informatie publiceren.

  Dank voor uw correctie.
  Om u van dienst te zijn: uw coorectie moet correctie zijn en armeense president moet Armeense president zijn. Mod.

 3. @ Memet 06/10/2020/1.03 am en @ Svalbard 01/10/ 2020 om 4.54 pm
  reactie op geloofsforum

 4. @ Mehmet: 1:03 am. U draait de waarheid geheel om. Turkije (Erdogan) is de agressor en niet Armenië. En Turkije weigert ook te erkennen, dat er genocide is gepleegd op de Armeense bevolking tijdens de nasleep van de 1 ste Wereldoorlog.

 5. Turkije helpt Azerbeidzjan, omdat ze hulp nodig hebben en ook omdat ze erom hebben gevraagd. Ik lees hier ook veel beschuldigingen voor Turkije, dat Turkije er alleen voor de grondstoffen is en ook om Armenie te veroveren en een genocide te plegen. Dit zijn absurde verregaande fantasieën. Het is wereldwijd bekend, dat Nagorno Karabach bij Azerbeidzjan hoort, die momenteel illegaal door Armenie bezet wordt. Azerbeidzjan wil het weer terug. Turkije heeft altijd gewild de relatie met Armenie te normaliseren, maar de haat van de Armeniers op Turkije laat het niet toe. De haat is ontstaan door de desinformatie over de Armeense kwestie. Zolang de haat bestaat kan de relatie nooit beter worden. Turkije wilt er een punt achterzetten en een nieuwe bladzijde openen, maar dat kan alleen als Armenie ook meewerkt. Er zijn toen veel doden gevallen aan beide zijde. Laten we daar een lesje van nemen.

 6. Armenie is n tereurstaatje zoals Kosovo hier word omschreven is Armenie met zn wapens een veel erger maffia staatje.

  Armenie begon maanden geleden de aanval op azerbaycaan ver buiten dit bezettingsgebied, puur provocatie vermoedelijk kregen ze opdracht van Rusland dit te doen maar is nog gissen.

  Armenie bezet de azerbaycaanse hoovlakte qarabagi en dit word nu terug herovert ze vallen daar binnen van verschillende kanten.
  Azerbaycan krijgt hulp van Turkije en ook wapenleveringen van Israel.

  Armenie krijgt hulp van Rusland en Iran
  Zoals de bijbel spreekt over de eindtijd vriend of vijand is nietmeer bekend.
  Totaal landen die je niet verwacht steunen die je niet verwacht.

 7. aan moderatie

  Ik vroeg mij af waarom mijn bericht van 30-09-2020 om 10.33 p.m niet geplaatst is, graag uw uitleg hierover, naar mijn idee heb ik toch niet veel over het geloof gepraat. ik zie anderen ook wel bepaalde termen gebruiken en die worden ook geplaatst.

  met vriendelijke groet

  Als u twijfelt , plaats het op het Geloofsforum, dan zit u altijd goed. Mod.

 8. @Sukkel,

  Bedankt voor je reactie, je wilde de moeite nemen om mijn lange betoog te lezen. Er viel mij één ding op, je vond het jammer dat ik met mijn intellect vasthoud aan de Bijbel. Eigenlijk stel je dan, dat het vasthouden aan de Bijbel het tegenovergestelde is van intellectueel. Maar geef eens eerlijk antwoord: heb je zelf een Bijbel?
  Zo ja, dan is de volgende vraag: ken je de inhoud, lees je wat erin staat?
  Maar heb je geen Bijbel, kan je dan beoordelen dat er iets met de inhoud niet in orde is?
  Ik ken genoeg mensen die niet geloven wat er in de Bijbel geschreven staat. Zo had ik vroeger een kennis die atheïst was maar toch een Bijbel in huis had. Die had hij in zijn boekenkast tussen de sprookjesboeken staan, want dat was volgens hem de plaats waar de Bijbel thuishoorde.
  Maar hij had er nooit in gelezen.
  Maar dat is nu het grote probleem tegenwoordig.
  Men wil geen lering trekken uit de waarschuwingen en voorzeggingen, die in de Bijbel staan beschreven.
  En dat is een fatale fout, en het gevolg is dat we in deze wereld steeds meer en ook steeds ergere problemen krijgen. Een belangrijk deel van de Bijbel gaat over de geschiedenis van Israël.
  En we kunnen vaststellen dat de gebeurtenissen die in de Bijbel beschreven staan gecontroleerd kunnen worden. Talloze archeologische opgravingen bevestigen hetgeen in de Bijbel beschreven is. Maar wat in mijn mening nog veel belangrijker is, dat zijn de profetieën over de toekomst, die ook in de Bijbel beschreven is.
  En veel van die profetieën zijn inmiddels al vervuld, met name in onze tegenwoordige tijd.
  Dit zijn dingen waarvan je waarschijnlijk niet op de hoogte bent, maar het gaat hier over zeer belangrijke feiten, en deze feiten zijn niet te weerleggen. In het plan van God speelt Israël een zeer belangrijke rol.
  Maar als de profetieën in de Bijbel, waarvan er sommige wel 28 eeuwen geleden zijn beschreven, inderdaad in vervulling gaan of zelfs al zijn gegaan, dan is het belangrijk om te beseffen, dat we daar niet lichtvaardig overheen kunnen stappen. Eigenlijk hoort de discussie die zich tussen ons ontwikkelt niet hier thuis, maar bij het geloofsforum.
  Laat me maar eens weten of je dat een goed idee vindt, dan kunnen we daarna op het geloofsforum desgewenst verder discussiëren.
  Voor nu vriendelijke groet.

  Svalbard

 9. @Svalbard,

  Beste Svalbard, dank voor de moeite en de tijd die je hebt genomen om uitgebreid je verhaal te doen. Om eerlijk te zijn twijfelde ik of ik in moest gaan op je schrijven? Omdat ik te vaak dit versie te horen kreeg als ik in discussie ga met iemand die een Joods achtergrond heeft. Waarom dan toch beantwoord…? Puur uit respect dat je zoveel tijd erin hebt gestoken. Maar tegelijkertijd weet ik dat onze werelden zo verschillen dat we niet dicht bij elkaar zullen komen. Teruggrijpen naar zovelen jaren terug vind ik te gemakkelijk, zelfs iets wat goedkoop als ik eerlijk mag zijn. Ik zou me hierover uit kunnen weiden net als jij dat gedaan hebt maar lijkt mij niet nodig. Ik denk dat je slim genoeg bent om te weten wat ik ermee bedoel. Je hoeft namelijk niet eens zover terug te gaan in de geschiedenis om te zien dat gerechtigheid niet vanzelfsprekend is… kijk eens wat er met de Indianen gebeurt is bv. Waarom word daar nooit over gesproken? Het probleem waar ik vaak tegen aanloop is… wij, de mens lijdt aan tunnelvisie. Dat is misschien ook niet zo raar… je verleden vormt je heden tenslotte nietwaar?. Wij hebben allemaal onze littekens en daarmee moeten we leren dealen. Zoals ik al zei, met jou intellect vond ik het wat jammer dat je je vasthoud aan wat er allemaal in de bijbel beschreven is en had gehoopt dat je iets meer – wat het leed betreft in die regio – in ogenschouw had genomen. Voordat ik afsluit nog even dit… in geval je mocht denken… ik heb niets tegen het Joodse volk/geloof, maar ik haat de imperialisten die de wereld heersen. Helaas zijn 80% daarvan Joods. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de Illimunati. Voordat ik afsluit wil ik je even zeggen, je hebt veel kennis en daar hou ik van. Het gaat je goed.

 10. deze oorlog gaat ook weer om macht van aardgas. rusland wit-rusland georgie armenie kazachstan kirgizie tadzjikistan dit zijn landen die aangesloten zijn bij cvvo. zeg maar het russische antwoord op de navo.
  armenie hooeft het alleen maar formeel te vragen om steun en bovengenoemde landen zullen technisch gezien moeten helpen.
  En zie hier dan hebben we een oorlog tussen de navo en de cvvo

 11. Azerbaijcan heeft 6 gebieden al terug herovert van de bezetting nagorno karabach.
  Duizenden op duizenden dode aan Armeense zijde dankzij Turkse drone technologie en Israëlische kamikaze drones en het Turkse koral wapen dat verblind troepen en de luchtmacht van de vijand, zo zijn 2 Armeense gevechtsvliegtuigen tegen n berg aangeknald door t verblindingswapen die ook effectief in Syrië en op de midd3nlandse zee word gebruikt

  Rusland levert wel materieel aan Armenie maar weet ook dat dit kort erna vernietigd word zelfs s300 systemen zijn vernietigd.

  Als je Idlib kijkt en nu karabach zie je dat het vrijwel gelijk zijn kwa aanvallen van Turkse steyl.
  Azerbaijcan word al decennia getraind en gecoördineerd door het Turkse leger.
  Het zijn beide Turkse volkeren Turkije is machtig en Azerbaijcan rijk materieel genoeg en manschappen ook.
  Armenie is geïsoleerd en een van de armste landen met ong 3 miljoen inwoners.

  Iran heeft angst omdat daar nog n veel hoger aantal turkstalige populatie woont tot wel 40% vooral Azeri ook, ooit zal ook dat loskomen.

 12. @Sukkel,

  Waar is het begonnen?
  Om te beginnen zijn de Joden terug van weggeweest. Maar eigenlijk moet ik exacter zijn.
  Israël heeft een geschiedenis die duizenden jaren terug in de tijd gaat. Maar het was een bezet land gedurende de Romeinse Tijd. De Joden kwamen herhaaldelijk in opstand tegen hun overheersers, hetgeen in het jaar 70 van onze jaartelling heeft geleid tot de verwoesting van Jeruzalem na een lange belegering.
  In 135 kwamen de Joden nogmaals in opstand en na het neerslaan van deze opstand besloten de Romeinen om een eind te maken aan het bestaan van het Joodse Volk door middel van deportaties. Men wilde de gehele identiteit van het Joodse Volk vernietigen. Om de verslagen Joden extra te vernederen werd het land hernoemd in Syria Paelastina, verwijzend naar de vroegere doodsvijanden van Israël, de Filistijnen, een zeevarend volk dat afkomstig was van het eiland Kreta. De naam van Israël mocht niet meer bestaan en moest verdwijnen in de vergetelheid.
  Ondanks de pogingen om een eind te maken aan het Joodse Volk (over genocide gesproken!), wisten kleine aantallen Joden zich aan de grootschalige deportaties te onttrekken, en het zijn déze Joden en hun nakomelingen, die ononderbroken in hun land zijn blijven wonen tot op heden. Daarom zijn de Joden de autochtone bevolking en niet de zich Palestijnen noemende Arabieren, die pas veel later ten tonele verschenen.
  Na de Romeinen werd het land steeds weer door andere bezetters gedomineerd, waarvan de Ottomanen er het langst de dienst hebben uitgemaakt, van 1517 tot 1917, in totaal 4 eeuwen.
  Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden de Turken verdreven door de geallieerde troepen onder leiding van generaal Allenby.
  De Britten kregen het mandaat over Palestina, zoals het gebied toen heette, en zoals bekend werd er in 1947 een verdelingsplan gepresenteerd dat met meerderheid van stemmen door de VN werd aangenomen. In1920 werd er een conferentie gehouden door de Volkenbond de voorloper van de VN. Deze Conferentie van San Remo heeft in feite de verdere geschiedenis bepaald. Voortbordurend op de Balfour Verklaring van 1917, werden juridisch bindende besluiten genomen die bovendien onherroepelijk waren. Het gehele gebied dat met Palestina werd aangeduid, betrof al het land ten Westen van de Jordaan plus het gebied ten Oosten van de Jordaan. Ga je eens kijken naar de landkaart, dan zie je dat in feite heel het huidige Jordanië daarbij inbegrepen was.
  Maar politiek opportunisme deed Groot Brittannië besluiten om alles ten Oosten van de Jordaan af te splitsen en daar een aparte staat te doen vestigen: Trans-Jordanië.
  Hiermee hebben de Britten de besluiten van de Volkenbond geschonden.
  De besluiten waren immers juridisch bindend en onherroepelijk en zijn ook nu nog volledig van kracht.
  Het Verdelingsplan in 1947 was een verdere inbreuk op het recht van de Joden, omdat het kleine gebied dat er nu ten Westen van de Jordaan over was, opnieuw werd opgedeeld.
  Toen de Staat Israël op 14 mei 1948 werd geproclameerd, werd het de volgende dag van alle kanten binnengevallen door Egypte, Saoedi Arabië, Jordanië, Syrië en Libanon. Zelfs Irak, dat niet eens aan Israël grenst deed mee met de invasie. De overmacht was extreem groot, de beroemde veldmaarschalk Montgomery was er van overtuigd dat Israël binnen hooguit 3 weken niet meer zou bestaan. Israël had zelfs nog geen luchtmacht!
  De Egyptische luchtmacht beschikte over de Spitfire, evenals de Jordaanse luchtmacht.
  Ondanks al deze onoverkoomlijkheden wist Israël toch elke oorlog te winnen. Ook in 1967 zag het opnieuw een enorme overmacht, die het moest afweren. Normaal gesproken is het onmogelijk om zoiets te overleven, om nog maar te zwijgen van overwinnen. Het is duidelijk dat we hier te maken hebben met de hand van God!
  Israël overwon steeds opnieuw tegen een onvoorstelbare overmacht, maar Gods plan is de terugkeer van alle Joden naar hun land, Israël.
  Terug naar tegenwoordig nu. Israël werd tot nu toe al door vele duizenden raketten aangevallen, zowel vanuit Gaza als Libanon. Aanvallen die zich speciaal richten op de burgerbevolking, hetgeen een oorlogsmisdaad is. Maar het is nog erger, ze plegen deze oorlogsmisdaden vanuit dichtbevolkte gebieden en vanuit ziekenhuizen, scholen en moskeeën. De burgers worden zowel in Gaza en Libanon als menselijk schild gebruikt.
  Dit is zeer laf en oneervol!
  Wat de Palestijnen betreft, die zijn naar Israël gekomen toen de eerste terugkerende Joden begin 20ste Eeuw land ontgonnen, moerassen drooglegden (waarbij meteen de malaria verdween!).
  Door de toenemende economische activiteiten werden steeds meer landarbeiders aangetrokken.
  Als je eens gaat kijken naar de achternamen van de Palestijnen, dan kan je aan de hand van die namen herleiden van waar ze zijn gekomen. Dan kom je zelfs Bosnië, Jemen of Tsjetsjenië tegen.
  Ik zou nog veel meer kunnen zeggen maar voor nu laat ik het hier bij. Tot slot wil ik je nog even zeggen dat Israël een zeer klein land is, het is half zo groot als Nederland!
  Ik wacht nu op je reactie.

 13. @Sukkel,

  Toen ik mijn laatste reactie schreef, was jouw reactie nog niet gemodereerd, ik zit nu op mijn werk, maar ik zal je nog antwoorden.
  M.vr.gr.,

  Svalbard

 14. Tja…
  Zo als men sprak, vlak voordat Corona zijn intrede deed in ons kikkerlandje; het is niet őf, maar wanneer. We staan aan de rand van een totale globale oorlog. Maar wat moet geschieden, moet geschieden…

  Shalom, liefde en zegen, Kayfas

 15. @Lechaiem,

  Volgens mij loop Sukkel met oogkleppen op, hij roept iets over feiten checken, maar onze commentaren negeert hij. Ik weet 100% zeker dat hij 0% historisch besef heeft.

 16. “…370 Azerbeidzjaanse troepen gedood”, dat is ‘Amerikanisme’, of slecht vertaald via Google. Geeft niet, maar beter: “…370 Az. militairen gedood”.

 17. @Lechaiem & Svalbard,

  Het is erg moeilijk om met iemand in discussie te gaan die mij niet aan kan geven waar de grenzen van Israël eindigen. Het houd namelijk nooit op, ze zijn nooit tevreden met wat ze hebben. Kijk even waar het begonnen is en waar ze nu zijn. Volgens de Joden gaan hun grenzen tot aan Turkse Anatolië. Daarom hebben ze in het midden oosten ook zo’n puinhoop van gemaakt. Facts, Israël heeft in Gaza verboden fosforbommen gebruikt en mensen zijn afgeslacht. Nog steeds is het gebied afgesloten van de buiten wereld en komen mensen onnodig om. Wat je waarschijnlijk ook niet weet is het feit dat de Joden 2 staten op hebben gericht… namelijk Turkse republiek en de staat Israël. “Dit is een statement van een oude bekende Israelische staatsman”. Wat bijvoorbeeld ook velen niet weten dat Ataturk een halve Jood was en hij daar door de Imperialisten neergezet is om het gehele Turkse identiteit weg te vagen na de val van de Ottomanen. Na 1923 zijn Turkse kinderen gehersenspoeld op scholen met de gedachtegoed van het westen. Wat jij waarschijnlijk ook niet weet dat Turkije een van de weinige landen was die de Joden in het verleden de helpende hand heeft uitgestoken. Kijk maar even hoeveel Spaanse Joden naar Turkije zijn gevlucht. Het probleem in de wereld is niet de Moslims of de Joden… volkeren hebben geen problemen met elkaar, alleen ze worden door de politici tegen elkaar opgezet om hun gang te kunnen gaan. Zo kan ik heel lang doorgaan… ik hoop dat deze Sukkel iets duidelijk heeft kunnen maken.

 18. Hierbij ongeveer hetzelfde nieuws van de msm maar met een kaart die zeer duidelijk is :
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/gevecht-armeni%c3%ab-en-azerbeidzjan-kan-uitlopen-op-strijd-tussen-grootmachten/ar-BB19xRJI?ocid=mailsignout

  Bijna alle olie dus benzine en diesel voor het Russische leger in WO 2 kwam uit Baijkonoer in Azerbeidzjan .
  Na de val van het Communisme in 1992 was Rusland deze olie kwijt maar zou die best terug willen hebben , vermoed ik . Het is hun achtertuin en voorkomt concurrentie .
  Turkije wil aan alle kanten en dus ook in Armenië grondgebied én grondstoffen hebben .
  Nu hebben wij de waanzinnige situatie dat wanneer Turkije in gevechten wordt betrokken zij zich zullen verdedigen ( aanvallen ) maar niet alleen .
  De Navo zal hen moeten helpen met speciale eenheden en luchtmacht , Duitsland en Amerika zullen al meevechten .
  Samen met het leger van Azerbeidzjan wordt deze merkwaardige coalitie aangevuld met waarschijnlijk speciale eenheden en de luchtmacht van Israël .

  Rusland is al langdurig uitgedaagd , ontdaan van veel grondgebied maar zal zo een troepenmacht op haar zuidgrens waarschijnlijk niet tolereren en deze maal dus niet lijdzaam toezien .
  Net als Generaal McArthur in Korea kunnen de Russen het beste de oorlog van hun grens weglokken , in dit geval door Armenië te voorzien van luchtsteun , wapensystemen en speciale eenheden .
  Wanneer de grote legers mee gaan vechten ontstaat er vanzelf een wereldoorlog ( de Ezechiël-oorlog ? )
  Die oorlog zal beëindigd worden door de “vredesvorst ” waarvan de geruchten gaan dat deze al zijn intrede heeft gedaan .

 19. En in europa maar zwammen over groene energie,de oorlogen gaan toch meestal om de olie en gas.

 20. Niet Armenie maar azerbedjan verloor meer dan 1000soldaten in enkele uur

 21. Ik lees wel eens Martin Vrijland en die voorspelde volgens mij al zoiets… Erdogan valt kennelijk overal alles en iedereen aan voor zijn ‘Soedeten-Turken’. We horen de VN niet over Erdogans acties in Noord Irak, Cyprus, Syrie en Libie…

 22. Sukkel,
  Facts sukkel. Ik woon in Israel en hier word geen genociede gepleegd. Alleen verdedeging. Beste aanval is de verdediging sukkel.
  Stuur wat internet sites om je waarheid te ondersteunen. Anders blijf je door sukkelen.

 23. De champagne kurken vliegen de lucht in ; wapen exporterende landen wrijven in hun handen. Kosten noch moeite worden bespaard om de oorlogsmachine nog verder te perfectioneren. Per drone, satelliet, weermanipulatie of oogsten in de fik steken, als het ‘doel’ maar bereikt wordt. Duitslan, Frankrijk, de VS …. en Israël niet te vergeten. Iedere natie doet een duit in de zak, zelfs Nederland is van de partij ; “het land eerst vernietigen en daarna onze ! democratie op te dwingen …. . Het schijnt een eeuwig durend cyclus te zijn : Abel of Kaïn of Kaïn én Abel …. .

 24. Waar twee vechten loopt de derde mee heen.
  Een scenario kan zijn dat turkije straks aan de kaspische zee grenst, samen met de vs iran aanvalt en het noorden van iran erbij neemt. Syrie dan de volgende om vervolgens Griekenland aan te vallen. Met wat destabiliserende inheemsen van turkse afkomst in de nato-landen is ingrijpen van de navo uitgesloten (een land met binnenlandse onrust verliest immers een oorlog) en de weg naar voorbij wenen ligt open. Zeker als men vreemdelingen legioenen samenstelt met islamieten uit verre landen die hier een huisje en land mogen inpikken, inclusief de mercedes en het motorbootje.

  De vs zal het een zorg zijn, omdat afrika barst van de grondstoffen en straks een superhandelsmarkt is, en de eu al tijden loopt te zeuren over de grote firmas als google, microsoft. En de rus zal het evengoed een zorg zijn na alle boycots en crisissen over krim, oekraine.

  Er zijn ook andere scenario’s denkbaar.

  Maar men kan altijd nog verkiezen te sterven aan covid-19.

 25. Rusland en Turkije staan nu in 3 landen militair tegenover elkaar: Syrië, Libië en nu Armenië.
  De Russen pochen wel een hoop maar voorlopig heeft Erdogan niet veel respect voor ze.
  Dat Turkse leger is groot en professioneel. Ook wij in Europa moeten oppassen. Miljoenen Turken wonen hier, waarvan de meesten loyaal aan Turkije. Dat kan dus zomaar een flink vrijwilligersleger worden.

 26. Klopt Cefas, het is een totale puinhoop. Niet alleen letten op Corona, misschien is dit het script. Het zou zo maar kunnen. Dan is het allemaal nog erger en staat de wereld binnenkort in de fik.

  Dit zijn krankzinnige tijden. Maar er wordt bloed vergoten vrees ik, heel veel. En die rotzakken die ons in de lock down persen bescheuren zich van het lachen. Het domme volk.

 27. @Sukkel,

  Ik weet niet wat je bedoelt met het checken van facts, maar het lijkt me verstandig om dat zelf maar eens te gaan doen. Dat je Israël van genocide beschuldigt is het bewijs dat je zelf de feiten niet kent, laat staan dat je ze controleert.
  Eén ding is zeker, je zit er heel ver naast, en voor mij rest dan alleen nog de vraag of het onkunde is, of dat het willens en wetens zwart maken van Israël je bedoeling is. In dat geval zit je dan wel op het verkeerde forum, want niemand hier koopt die onzin. Ik vermoed dat je op mijn reactie wel niet durft te reageren, want je beschikt niet over de echte feiten!

 28. In Daniel 8 en 11 wordt de geschiedenis van het Griekse rijk beschreven, met als belangrijkste gebeurtenis de strijd tussen twee rivalen uit dat rijk, de koning van het Noorden, de Selecuiden, en de koning van het Zuiden, de Ptolemeen. De koning van het Noorden bevond zich in het gebied van Syrië en Turkije, de koning van het Zuiden bevond zich in Egypte en Libië.
  Daar tussenin bevond zich het volk Israël dat voortdurend door de een of de ander werd onderworpen. Profetisch word aangekondigd dat deze situatie zich in de eindtijd zal herhalen, tot aan de tijd van de antichrist, Dan.9:25-27.
  Nu is de staat Israël hersteld, en vind het vijandige Syrie en Turkije in het Noorden en het onbetrouwbare Egypte en Libië in het Zuiden. De ellende die deze “koningen” gaan veroorzaken staan los van de verdrukking door het westerse Romeinse rijk.
  Dat vinden we in Daniel 2 en 7. Daarnaast zal de Gog coalitie een rol in het einde spelen, met Iran. Ez. 38-39.

  Allen: verder praten op het Geloofsforum. Mod.

 29. Vorig jaar zij ik al na het lezen van enige blogs dat er gedonder komt in de Kaukasus,Syrië wil niet vlotten dus beginnen ze elders weer een oorlog om de Russen te stangen.
  Intussen willen ze Georgië bij de NAVO hebben,ook lekker dicht bij de Russen,waar zeker een hoop gedonder van komt.
  Stap voor stap willen ze een breed front hebben tegen Rusland,zelfde eigenlijk wat Adolf gedaan heeft voor het begin van de Duitse inval in de Sovjet-Unie.
  Zo kunnen ze van alle kanten een aanval op zetten,het beëindigen van de verdragen ivm korte afstand wapens helpt natuurlijk ook goed omdat je ermee goed een aanval kan opzetten,Die schijnaanval op de Krim met b-52 bommenwerpers en straaljagers is al een duidelijke boodschap wat ze plannen.
  Ten tijde van de koude oorlog zal er na zo een opzet al op de rode knop gedrukt worden.
  Want op 6 km van de Russische grens vliegen met een b-52 die elk zeker 8 kernwapens kan hebben lijkt mij nogal link.
  8×4 =32 kernbommen die toch heel wat ellende betekenen.
  Dus dit is nog maar.het begin wat ons te wachten staat in de komemde jaren….en veel goeds is het niet

 30. Het wordt er echt niet beter op. Armenië heeft groot gelijk, dat het geen slachtoffer wenst te worden van een nieuwe genocide. van de communisten van de EUSSR hoeft Armenië niets te verwachten. De Openbaring van Johannes is volop realiteit aan het worden.

 31. Fake news zoals altijd als het over Turkije gaat. Ik zou zeggen check the facts first, en niet klakkeloos nieuws van de andere kanalen overnemen. Israël voerd nog steeds genocide en die verdedigen jullie hier altijd.

 32. Zal dit de bekende lont in het kruitvat zijn? Alles lijkt wel in sneltreinvaart te gaan, niet alleen daar maar ook hier.

 33. Een zeer gevaarlijk situatie daar aan de grens met Rusland, en als Iran er zich weer gaat mee bemoeien dan weten we genoeg. En voor Turkije gaat het weer om de grondstoffen, ze zijn er al een hele tijd naar op zoek. Of de Navo in die val gaat trappen dat betwijfel ik, niemand zit op zo’n oorlog te wachten. En ook Duitsland heeft daar niets te zoeken. shalom

Comments are closed.