‘Rusland bang dat conflict Azerbeidzjan – Armenië ontspoort en stuurt troepenmacht’

Mocht Azerbeidzjan het dreigement de enige Armeense kerncentrale te vernietigen uitvoeren, dan zou dat een zeer gevaarlijke escalatie betekenen. (Afbeelding: (5)).

—————————————————————————————————————————————-

Breekt hier de volgende door het Westen gesteunde religieuze oorlog van moslims tegen christenen uit?

—————————————————————————————————————————————-

Volgens onbevestigde bronnen zou Rusland een forse troepenmacht plus tanks en vliegtuigen naar zijn zuidwestelijke grenzen willen sturen, omdat Moskou bang is dat het opgelaaide conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan uit de hand loopt. De islamitische republiek Azerbeidzjan, die wordt gesteund door Turkije, Duitsland en de NAVO, heeft zelfs gedreigd de enige kerncentrale in Armenië te vernietigen (1). De bijna uitsluitend christelijke Armenen, die ruim een eeuw geleden bijna werden uitgeroeid door de Turken, genieten juist de steun van Rusland.

Afgelopen week kwamen tijdens beschietingen aan beide kanten enkele soldaten om het leven. Donderdag dreigde het Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie dat ‘Armenië niet moet vergeten dat de laatste raketsystemen van ons leger in staat zijn met grote nauwkeurigheid de Metsamor kerncentrale te raken. Dat zal een grote tragedie voor Armenië worden.’

Moslims eisen verovering van christelijke enclave

De enclave Nagorno-Karabach in Azerbeidzjan is één van de felst betwiste gebieden op aarde. De Armeense meerderheid bestuurt deze internationaal niet erkende ‘republiek Artsach’, wat zeer tegen de zin van de moslimbevolking in Azerbeidzjan is. Op 14 juli demonstreerden duizenden mensen in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, voor de verovering van Nagorno-Karabach, dat slechts iets groter is dan de provincie Noord Holland, maar waar al 32 jaar oorlog om wordt gevoerd.

Onlangs publiceerde Azerbeidzjan een propaganda video waarin een aantal uit Duitsland afkomstige militaire vrachtwagens met daarop gemonteerde Israëlische mortieren waren te zien. De trucks zijn vermoedelijk door Israël aangekocht, van wapens voorzien, en aan Azerbeidzjan geleverd.

Duitsers hebben zinnen gezet op Azerbeidzjaans aardgas

De islamitische republiek heeft enorme aardgasreserves, waar het Westen zijn zinnen op heeft gezet. De Duitse bondskanselier Angela Merkel ging in 2018 persoonlijk op bezoek om te onderhandelen over een nieuwe pijpleiding naar Europa, waar later ook gas uit Turkmenistan, Iran en Irak moet worden doorgevoerd (2).

De Duitsers hebben grote economische belangen in de regio. Zo gaan ze voor € 35 miljard HSL lijnen in Turkije aanleggen, waar ook Azerbeidzjan op moet worden aangesloten (3). Navrant historisch detail: in de 19e eeuw bouwden de Duitsers voor de Ottomaanse sultan Abdulhamid II de strategische Baghdad Spoorlijn, die later een cruciale rol speelde bij de Turkse genocide op de Armenen.

Naast Duitsland en Turkije wordt Azerbeidzjan gesteund door de NAVO, de VS en Israël. De Joodse staat heeft daar een ander belang bij, namelijk dat aartsvijand Iran juist een bondgenoot van Armenië is.

Russen kijken niet meer toe bij Westerse-islamistische machtsovernames

Meer dan 6000 Russische militairen en bijna 600 tanks, raketsystemen en ander militair materieel van de Taman Divisie, die de afgelopen 10 jaar vooral in en rond de Kaukasus opereert, voeren deze week bij Moskou grootschalige oefeningen uit. (4)

Mochten de troepenverplaatsingen naar het zuiden worden bevestigd, dan zou Rusland daarmee laten zien dat het niet werkeloos zal toekijken als Armenië met Westerse goedkeuring wordt aangevallen door Azerbeidzjan en mogelijk ook door Turkije. Laten we hierbij niet vergeten dat de Russen tijdens WO-1 een bloedige strijd met de Turken om de destijds door Armenen bewoonde provincie Van uitvochten, en er de afgelopen jaren in zijn geslaagd om de Westerse-Turkse-islamistische machtsovername van Syrië te voorkomen.

Ook de Russen voeren hun interventies mede vanwege grote energiebelangen uit. Gazprom is immers de belangrijkste buitenlandse speler op de Europese aardgasmarkt. Deze feitelijke monopoliepositie dreigt in gevaar te komen als de geplande pijpleidingen van Qatar via Syrië, en van Azerbeidzjan naar Turkije en Europa worden aangelegd.

Europa wil machtsblok met toekomstig hersteld Ottomaans Rijk

Het grotere geopolitieke doel van de almaar openlijkere Europese steun voor het herstel van het Turks-Ottomaanse Rijk is om een machtsblok met de islam te vormen, met de bedoeling het orthodox-christelijke Rusland te kunnen verslaan. Wij verwachten daarom dat Europa in de niet al te verre toekomst geen noemenswaardig verzet zal bieden tegen Erdogans geplande imperialistische veroveringsoorlogen in het Midden Oosten (Syrië, Noord Irak, en daarna ook Israël), de Kaukasische republieken, Noord Afrika (Libië, Egypte), en later ook op de Balkan.

Xander


(1) Hal Turner
(2) Reuters
(3) Der Spiegel
(4) Ria Novosti
(5) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Adam Jones , bron https://www.flickr.com/photos/adam_jones/18991660645/ , Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.

Zie ook o.a.:

15-07: Hagia Sophia veranderd in moskee: Zo worden de Turken klaargestoomd voor oorlog
19-06: Botsing bij Libië: Turkse oorlogsschepen richten raketten op Franse fregat
18-06: Turkije militair actief op vier fronten, start massale bombardementen op Koerden in Irak
15-04: ‘Turkije gaat nieuwe golf met corona besmette migranten op Europa afsturen’
12-03: ‘Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
03-03: Erdogan kondigt op TV aan ‘miljoenen vluchtelingen’ naar EU te sturen
29-02: ‘Griekenland spreekt veto uit over NAVO steun aan Turkse oorlog tegen Syrië’
28-02: ‘Turkije schiet raketten af op Russische basis, verklaart Syrië morgen de oorlog’
28-02: Turkije en Rusland op randje van oorlog om situatie in Syrië
20-02: Turkije wil ineens toch Amerikaanse afweerraketten om Rusland en Syrië af te schrikken
20-01: Door Turkije ingeschakelde Syrische jihadisten gefilmd in vliegtuig naar oorlog in Libië
16-01: 15 Turkse F-16’s schonden dinsdag 91 keer Griekse luchtruim en voerden schijnaanvallen uit
14-01: Strijd om aardgas: Turkije en Libië proberen pijpleiding Israël-Cyprus-Griekenland te blokkeren

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

23

 1. Israelische drone van $30.miljoen van azerbedik wordt uit de lucht geschoten door Armeense Leger. Armeense cognac is ouder dan azerbefik.

 2. Hoeveel landen er ook achter azerbedin staan, moeten niet vergeten dat ze tegen Gods volk te maken hebben. Armenie is zo machtig dat ze geen schijn van kans hebben. Waarom? Armenia -3000 bc of meer?tot vandaag!

 3. https://www.nu.nl/282038/video/hongaarse-premier-tijdens-eu-top-rutte-is-verantwoordelijk.html
  Dit is een erg belangrijke aanwijzing. Dat Viktor Orban Rutte als onruststoker aanwijst is tekenend voor de verhoudingen. De werkelijk schuldige is natuurlijk Angela Merkel die met een brandende Deutsche Bank in haar portefeuille ineens alle zwervers een groen sein geeft. Het is werkelijk te zielig voor woorden. We worden leeg geroofd door klaplopers en idioten die denken dat ze een volk van alles kunnen beloven. Eens komt de man met het register en die heeft geen agenda.

 4. @arno
  Ik bedoel hier dat Rutte wordt ontmaskerd als de dictator die hij is.
  Hij zou eens zo pal moeten staan voor de belangen van zijn eigen bevolking in plaats van deze het werken onmogelijk te maken en leeg te halen
  Rutte blijkt gewoon een marionet. Straks zwicht hij weer. Het gebruikelijke toneelstuk.

 5. goed artikel alleen turkeye “daarna ook israel “slaat nergens op turkeye is een van de eerste staten die israel erkend heeft in 1949 en ze hebben nog steeds diplomatieke relaties de turkse M60 tanks zijn geupgrade door israel , israel en turkeye willen de armeniers kapot hebben dat is duidelijk , nu kijken wat de Russen gaan doen, de laatste keer dat nato iets doms deed in georgie kwam het russische leger tot aan de poorten van tiblisi , nu heeft het russische leger veel ervaring ben benieuwd of de azerbajanen wel besefen met wie zij te maken hebben

 6. @Agenda 21,
  Ook Orban wil ontwikkelingshulp ontvangen. Dit was nooit de bedoeling, zo’n transferunie. Hopelijk houdt Rutte de rug recht, al mikt men de pijlen op hem. Elk land moet z’n eigen broek ophouden. Leven op subsidies van andere landen is een slecht model.
  Maar het wordt hard gespeeld, dat graaien in de belastingpotten van anderen.

 7. @Chip schreef:
  19/07/2020 om 12:18 am

  Moslims stammen af van Ismaël,zoon van Abraham en Hagar (slavin); dat heeft niets met blank of zwart te maken.

 8. @ Chip schreef:
  19/07/2020 om 12:18 am

  Islam is net als Christendom en jodendom een geloof en geen ras.

  De islam is, net als alle abramistische religies uitgevonden door de Ariers. Mohammed had rood haar en Aisha was blond.

 9. Beste ‘Chip’: kinderen worden niet ‘gemaakt’
  U drukt zich wel erg vreemd uit!

  Verder: opendebat.info/brandbrief artsen (iedereen mag meetekenen), aerztefueraufklaerung.de, stopworldcontrol.com (NL/ EN)
  devrijemening.nl (met o.m. Ayaan Hirsi Ali), movimento3V.it, dr Antonietta Gatti: health, law, science association, de Bataafsche courant,

 10. Off Topic – Rutte communist genoemd door de Hongaar Orban.
  Rutte ontmaskerd!!!

 11. Het probleem heeft altijd met godsdiensten te maken, een schepping van de mens. Oorlogen ontstaan altijd, of burgeroorlogen door godsdiensten, overheersing, voor water en grondstoffen. Nu is men zelfs de ruimte aan het koloniseren voor wat denk je??? Shalom

 12. Zoals gewoonlijk staan de NAVO en Duitsland weer aan de verkeerde kant !!

 13. 2022 mijn verwachte 1ste wederkomst
  29 oktober 1923 – 29 oktober 2023 100 jaar lang geen Ottomaanse rijk, herstelde hoofdwond, waar de vn met verbazing achteraan loopt?
  2028 passering mini zonnestelsel
  Oei oei oei Bij mij vormt zich al een beeld, in de vorm van een 7 jarige verdrukking

  de vraag is, en antwoord weet ik al:
  wat gaat de vrijmetselaar (de organisatie is het beest)
  erdogan doen ? De man is 1 van de koppen met de genezen hoofdwond, had hij niet een hersenbloeding gehad jaar of wat geleden?

 14. Xander,

  je bent de toekomstige Turkse veroveringsloorlogen vergeten tegen Griekenland o.a.. Erdogan wil ALLE vroegere landen die behoorden tot het Ottomaase rijk veroveren tot aan de grenzen van China …Ook Zuid-Europa (Albanië-Roemenië-Bulgarije, ex-Joegoslavië, Oostenrijk, Griekenland, Italië ?).

 15. @ Hoeder 9:53 pm, op 18/7. Helemaal met U eens Hoeder. De hele EU, is een grote DDR versie 2.0 geworden, en derhalve een duivels project.

 16. Als een blanke vrouw met een zwarte man kinderen maakt, is dit dan waar het moslim-ras vandaan komt?

  Deze ingeving schoot me vandaag te binnen.
  ik zal het onthouden zodat ik door de tijd heen nieuwe inzichten verkrijg.
  Ik ben hiertoe gekomen omdat ik aan het denken was aan het hopeloos vastklampen van moslims aan religie (welke dan door onze meesters bij hen is ingepland) wegens een gebrek aan ware identiteit.

  Meer kan ik er nog niet over zeggen, maar de jaren die komen, (hopelijk) zullen opheldering brengen.

 17. @Rick, wie oren en ogen heeft ziet dat niets is wat het lijkt.
  Geprikkeld door onbedwingbare nieuwsgierigheid gaan we op zoek naar de waarheid, zodat we nog beter kunnen zien.
  Het is zo complex, dat het lijkt alsof het de complexiteit van het universum evenaart op microschaal.

  Dus wanneer wij onze wereld leren ‘zien,’ zullen wij hopelijk ook meer van het universum kunnen zien.
  Het concept erachter leren begrijpen.
  Een onbevooroordeelde mindset, is hierbij cruciaal.
  Nooit oordelen over dingen die je niet kunt vatten, zodat er ruimte is voor eerlijke speculatie, waarvan je (bijna) nooit de bevestiging krijgt dat het werkelijk zo is, maar eerder een realistische mogelijkheid.

  Zolang theorieën waar je door eerlijk denkwerk (belieg jezelf niet) blijven opdoemen in onze hoofden, zijn deze als dusdanig geldig.

  Hij die niet kan zien, heeft een gesloten geest, en dat maakt ongelukkig. (doordat je geen perspectieven of ‘queeste’ hebt)
  Dat resulteert dan vaak in de typische menselijke zonden, zoals oordelen over anderen, arrogant gedrag, het nemen van kinderen om de leegte op te vullen en ‘hopen’ dat dat hetgeen is dat een mens gelukkig maakt.

  Hij die niet kan zien, of de punten op een natuurlijke wijze kan verbinden, (volgens de wetten van de ware natuur) mist de spirituele glimp die we af en toe opvangen.
  Deze spirituele glimp, doet ons begrijpen dat geld niet belangrijk is, evenals status, omdat de ware rijkdom, in je hart zit, en omdat begrepen wordt, dat dit hart na de dood, zal verder blijven leven.

  Op wat voor manier weten we niet, al heb ik daar ook wat sluitende theorieën over, maar ik ga ze niet delen, omdat Xander mijn vorige theorieën niet had gepubliceerd.
  😉

 18. De ISIS cellen zullen ook over heel de wereld actief gaan worden, ze zijn niet echt verslagen. Op de Filippijnen zijn ze nu weer in volle actie!

 19. Woorden van Putin een half jaar terug: “Wij zullen niet vruchteloos blijven toekijken hoe onze neven en nichten worden afgeslacht.”

  Nog woorden van Putin een paar maanden geleden: “De Cabal is in de laatste fase van haar masterplan.”

  En als we de ontwikkelingen zo volgen, moeten we constateren dat die uitspraak niet uit de lucht was gegrepen.

 20. Lukas 21:12-19

  “Maar voor dit alles, zullen zij hun handen aan ulieden slaan, en [u] vervolgen, [u] overleverende in de synagogen en gevangenissen; en gij zult getrokken worden voor koningen en stadhouders, om Mijns Naams wil. En [dit] zal u overkomen tot een getuigenis. Neemt dan in uw harten voor, van te voren niet te overdenken, [hoe] gij u verantwoorden zult; Want Ik zal u mond en wijsheid geven, welke niet zullen kunnen tegenspreken, noch wederstaan allen, die zich tegen u zetten. En gij zult overgeleverd worden ook van ouders, en broeders, en magen, en vrienden; en zij zullen er [sommigen] uit u doden. En gij zult van allen gehaat worden om Mijns Naams wil. Doch niet een haar uit uw hoofd zal verloren gaan. Bezit uw zielen in uw lijdzaamheid.”

 21. Net is een felicitatie gestuurd aan diverse Italiaanse vrienden: de noodtoestand stopt op 31 juli ’20:
  Conte kreeg geen meerderheid voor de gewenste verlenging tot eind dit jaar.

  Alle maskers weg etc..

  Te lezen in de kranten en op fromrome.info

 22. Wij hebben in het Westen geen flauw benul van dit soort conflicten. Door de MSM worden we uiteraard op het verkeerde been gezet. Sebrenica was toch moord op moslims? Vooral niet vertellen wat die zielige moslims geflikt hebben. Milosovics is door het Westen puur geofferd. Hij heeft er echter wel voor gezorgd dat de moslims een halt is toegezegd. En wie hebben de Moslims indertijd tegengehouden in O Europa? Inderdaad de Christenen uit Joegoslavië. En als dank worden die moslims op het schild geholpen door de NAVO en het oliedomme Westen. Dat krijg je als je geen enkel historisch besef hebt en alleen maar je kennis haalt uit de MSM.

 23. Jippie, nieuws van meer dan een week oud maar niet in de MSM,
  Ander nieuws is dat Israel heeft gezocht dat allen naar huis moeten, total lockdown, geen verkeer meer voor burgers alleen militair transport. Ingaande nu, dit weekend. Israel staat op het punt Iran aan te vallen.
  Wie oren en ogen heeft die Ziet ?

Comments are closed.