Wetenschappelijke studie: Potentiële oogschade bij frequent gebruik van mondkapjes

Mondkapjes maken meer kapot dan u lief is.

—————————————————————————————————————————————–

‘Doe zoveel mogelijk taken zonder mondkapje op, en vermijd lichamelijke inspanning als u er wel een draagt’

—————————————————————————————————————————————-

04.20 – Dat mondkapjes zinloos zijn en aanzienlijke gezondheidsschade kunnen aanrichten, is inmiddels uitvoerig aangetoond. Nog niet bekend was dat het frequent dragen van mondkapjes oogschade kan veroorzaken. Dat heeft althans een team Chinese wetenschappers vastgesteld. Hun studie werd in maart 2021 gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad Translational Vision Science & Technology.

In een ander vakblad, The Review of Optometry, werd een samenvatting van deze studie gegeven. Chinese wetenschappers onderzochten de gevolgen van het dragen van mondkapjes tijdens lichamelijk inspannende activiteiten. 23 gezonde jonge volwassenen kregen tijdens een hardloop test verschillende soorten mondkapjes op. De snelheid werd geleidelijk opgevoerd totdat ze een hartslag van 190 bpm hadden gekregen.

De deelnemers werden verdeeld over drie groepen: zonder mondkapje, met medisch mondkapje (de bekende blauwe) en met een N95 mondkapje. Voor en na de test werd een scan gemaakt van de optische zenuwen en de vaatjes in het netvlies van het oog.

Potentiële schade aan netvlies, mindere prestaties, ademnood, lage zuurstof verzadiging

Al voor de test bleken de N95 dragers al een aanzienlijk verminderde bloedvat dichtheid te hebben dan degenen die geen mondkapje droegen. Na afloop bleken beide groepen mondkapjesdragers minder lang te hebben kunnen hardlopen en was de zuurstof verzadiging in hun bloed fors verlaagd, net als de vaatdichtheid in hun netvlies.

De wetenschappers constateerden dat vooral het N95 mondkapje dit effect zelfs in een rustige toestand veroorzaakt, wat potentiële schade aan het netvlies en andere klinische gevolgen kan hebben voor medewerkers in de gezondheidszorg en andere beroepen die dagelijks langdurig mondkapjes moeten dragen.

Alle vrijwilligers met mondkapjes bereikten veel sneller de maximale hartslag van 190 bpm, en hadden na afloop een aanmerkelijk lagere zuurstof verzadiging in hun bloed dan de niet-dragers. Uit een eerder verrichte looptest was al gebleken dat het dragen van de medische (blauwe) mondkapjes al binnen 6 minuten (!) leidt tot dyspneu (ademnood, kortademigheid).

Advies: zo min mogelijk mondkapjes op

De conclusie is dat mondkapjes de terugkeer naar een normale hartslag na inspanning vertragen, de prestaties tijdens oefeningen en sporten verminderen, de dragers minder attent maken op blessures, en hypoxemie (abnormaal laag zuurstofniveau in het bloed) veroorzaken. De wetenschappers adviseren daarom iedereen om zoveel mogelijk taken zonder mondkapjes te verrichten, en lichamelijke inspanning tijdens het dragen van mondkapjes te vermijden.

Effect nihil, veronderstelde werking al na 10-15 minuten verdwenen

In een Washington Post artikel werd toegegeven dat het dragen van mondkapjes tijdens de Spaanse griep pandemie ruim een eeuw geleden geen enkel effect had. Recente studies naar mondkapjes in Denemarken en de VS, de grootste ooit verricht, kwamen eveneens tot de conclusie dat het effect van mondkapjes op zijn best nihil is, en de dragers enkel een (vals) gevoel van veiligheid geven.

Sowieso is al eerder vastgesteld dat de N95 kapjes na maximaal 20 minuten, en de blauwe mondkapjes al na 10-15 minuten verzadigd zijn van het vocht in uw adem, en daardoor hun veronderstelde werking compleet verliezen.

Duitse professor: Mondkapjes kunnen infecties juist versterken

De gezaghebbende Duitse pathologie professor dr. Arne Burkhardt legde in een 50 pagina’s tellend rapport uit welke vernietigende gevolgen het dragen van mondkapjes op onze gezondheid heeft, en daardoor de zogenaamde ‘pandemie’ niet tegengaat, maar juist in stand lijkt te houden.

Burkhardt waarschuwde dat het langdurig dragen van mondkapjes zeer schadelijk is voor de gezichtshuid, ademwegen, longen en het totale menselijke organisme, en tot tal van ziekten en aandoeningen kan leiden. Er zijn tevens aanwijzingen dat virus-, bacterie- en schimmelinfecties door mondkapjes worden bevorderd, en mensen zichzelf er juist door kunnen besmetten.

Health Canada en de provinciale overheid van Quebec adviseerden scholen onlangs om onmiddellijk te stoppen met het dragen en verspreiden van medische (blauwe) mondkapjes, omdat er microscopische grafeen deeltjes inzitten die in de longen terecht kunnen komen, en dan net als asbest ernstige schade kunnen aanrichten.

 

Xander

(1) Translational Vision Science & Technology via The Review of Optometry via Target Liberty

Zie ook o.a.:

31-03: Voor longen zeer giftige substantie in blauwe mondkapjes;…

28-03: Pathologie professor noemt mondkapjes ‘devil in disguise’ en heimelijke ‘pandemie aandrijver’
28-02: Tijdens SARS-1 werd 110.000 dollar boete gezet op promoten mondkapjes als bescherming
25-02: ‘Nieuw Nürnberg tribunaal in voorbereiding tegen WEF en politieke veroorzakers Covid-19 crisis’ (/ Corona lockdowns, social distancing, mondkapjes, avondklok, testen en vaccinaties ‘grootste onrechtmatige zaak aller tijden en grootste misdaad tegen menselijkheid ooit’)
20-02: Dit land vergat Covid-19 vanaf de zomer compleet en deed niets (/ ‘Het is alsof er niets is gebeurd, alles zit weer vol’)
19-02: Peer-reviewed studie: ‘Covid dodental minstens 1600% overdreven’
16-02: Zweedse stad verbiedt dragen mondkapjes op school vanwege grote risico’s en ontbreken wetenschappelijke bewijs
28-01: Experts zeggen dat we nu twee, drie of misschien wel vier mondkapjes moeten dragen

2020:
08-11: Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen
07-11: Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
22-10: Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
14-10: Zweden heeft zonder lockdown en zonder mondkapjes laagste sterftecijfer van Europa
14-10: (/ Mondkapje komt neer op het proberen tegen te houden van fruitvliegjes met kippengaas, en beschermt noch jezelf, noch anderen’)
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)
20-08: Top corona expert Zweedse overheid: Heel gevaarlijk te denken dat mondkapjes bescherming bieden

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

19

 1. Wat ik altijd zeg is dat een virus geen meetlint heeft (social distancing) en ook geen klok kan kijken (avondklok). Maaaar, hoe graag ik ook kleinkinderen wil, deze wereld heeft echt niet meer zoveel tijd.

  AlbertV schreef:
  09/04/2021 om 1:21 pm
  De vraag en het antwoord daarop: ‘Waar blijft het virus als je een mondkapje draagt?’, heb ik ook nog nooit gehoord. Het lijkt alsof de mondkap-schapen denken dat als je zo’n ding voor je mond hebt dat dan het virus dan op magische wijze verdwijnt. Zelfs als de mondkap het virus zou tegenhouden (wat het dus bewezen NIET doet) hoopt het op in de stof en ben je jezelf aan het her-infecteren en wordt het na gebruik een gevaarlijke infectie-bom. Het is niet meer of minder dan een PSYOP, het volk moet mondloos en monddood gemaakt worden. Zolang de huidige (wereld-) machthebbers niet gestopt worden wordt dit onze toekomst, en ook voor onze kinderen en hun kinderen, alle gewoontes die een mens mens maken moeten kapot.

 2. Trouwens, ik heb nu ook een oogontsteking, iets wat ik in geen eeuwen heb gehad. Enkele maanden terug kreeg ik al huiduitslag. Daar heb ik ook nooit last van.
  #mondmaskerleed

 3. Ook bijzonder is dat de autoriteiten (in Amsterdam) mensen die aanvullend ov gebruiken, verplicht hebben de medische mondkapjes te dragen. Die mensen zijn ouderen en zieken. De blauwe mondmaskers zijn tegen woekerprijzen te verkrijgen, vertelde een vriendin mij. Het inkomen van voornoemde groepen is doorgaans verminderd waardoor de aanschaf van de medische mondkapjes een aanslag op hun budget betekent.

  Lente schreef:
  09/04/2021 om 10:01 am
  ‘Bijzonder’ dat deze studie juist in China gedaan werd, een land waar veel van deze mondkapjes geproduceerd worden. Een land waar een school hun leerlingen tijdens een sportles buiten met mondkapjes op lieten rennen (dit was geen officieel onderzoek). Daar viel een leerling ter plekke neer. Dat ‘onderzoek’ had lijkt mij al genoeg duidelijk gemaakt. Maar toch was er nog een
  ‘officieel’ onderzoek nodig, zodat het grote publiek nu ook mag horen hoe schadelijk het dragen van mondkapjes is. Ik heb thuis een aantal in China geproduceerde mondkapjes liggen, in plastic verpakt. Als je de verpakking opent komt je een geur van formaldehyde tegemoet. Geeft te denken toch?

 4. De vraag en het antwoord daarop: ‘Waar blijft het virus als je een mondkapje draagt?’, heb ik ook nog nooit gehoord. Het lijkt alsof de mondkap-schapen denken dat als je zo’n ding voor je mond hebt dat dan het virus dan op magische wijze verdwijnt. Zelfs als de mondkap het virus zou tegenhouden (wat het dus bewezen NIET doet) hoopt het op in de stof en ben je jezelf aan het her-infecteren en wordt het na gebruik een gevaarlijke infectie-bom. Het is niet meer of minder dan een PSYOP, het volk moet mondloos en monddood gemaakt worden. Zolang de huidige (wereld-) machthebbers niet gestopt worden wordt dit onze toekomst, en ook voor onze kinderen en hun kinderen, alle gewoontes die een mens mens maken moeten kapot.

 5. Dit nog ter aanvulling op mijn vorige reactie: een smart masker …en stap dichter naar de great reset.
  https://twitter.com/wef/status/1379720605235175433?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1379720605235175433%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.frontnieuws.com%2Fhet-economisch-wereldforum-promoot-het-smart-masker-van-de-toekomst-dat-je-waarschuwt-als-je-het-vergeet-te-dragen%2F

  Kennelijk zijn we toe aan een volgende stap op weg naar de great reset. En is dat ook de reden dat we nu ineens mogen/moeten weten dat de huidige mondkapjes toch niet zo goed voor ons zijn. Men heeft iets beters voor ons, ook weer door een Chinees bedrijf, CirQ Technologies, aangeprezen. Mooi verdienmodel die mondmaskers.

 6. Kunt u het ook niet meer aanzien, draag al naar gelang de sterkte 1 of 2 ooglapjes.
  Helaas mist u dan wel het visuele leven van buiten het gesticht waar, het gezien de aantallen, het leven zich hoofdzakelijk afspeelt

 7. Jaap van Dissel heeft onlangs erkend het verplicht dragen van een mondkapje geadviseerd te hebben onder zware politieke druk (en om van het gezeur af te zijn). (Bron : NOS)

 8. Wist ik al lang …;)

  Daarom draag ik enkel mondkapjes als ik andere mensen tegenkom op straat of in de trein …

 9. Eer dat deze crisis voorbij zijn dan zullen er meer sukkelaars rondlopen als ik dit artikel mag geloven. Door mondkapje krijg je oogproblemen, last met de longen, je bril dampt altijd aan. laat je je prikken heb je kans op trombose. en door mondkapje krijg je juist meer infecties. ik ga op een onbewoond eiland wonen, dat zal nog het beste zijn, en ik ga leven van wat de natuur mij te bieden heeft. Shalom

 10. ‘Bijzonder’ dat deze studie juist in China gedaan werd, een land waar veel van deze mondkapjes geproduceerd worden. Een land waar een school hun leerlingen tijdens een sportles buiten met mondkapjes op lieten rennen (dit was geen officieel onderzoek). Daar viel een leerling ter plekke neer. Dat ‘onderzoek’ had lijkt mij al genoeg duidelijk gemaakt. Maar toch was er nog een
  ‘officieel’ onderzoek nodig, zodat het grote publiek nu ook mag horen hoe schadelijk het dragen van mondkapjes is. Ik heb thuis een aantal in China geproduceerde mondkapjes liggen, in plastic verpakt. Als je de verpakking opent komt je een geur van formaldehyde tegemoet. Geeft te denken toch?

 11. Allemaal zeer stiekeme( misdadige ) dingen om de genocide te bespoedigen .

 12. Onze buurvrouw droeg het mondkapje trouw in haar winkel, maar na slechts enkele werken sloeg een koortslipvirus omhoog en veroorzaakte een langdurige oogontsteking.

 13. Met een saturatiemeter ‘in uw hand komt u door het hele land’ . ( Hartslag +. Zuurstofgehalte zijn in deze belangrijke hulpmiddelen ) . Door de hoge concentratie van cellen heeft het netvlies, in verhouding met de rest van het lichaam, het meeste zuurstof nodig ! Wie zijn eigen lichaam niet kent …..

 14. Het is en blijft onvoorstelbaar hoe compliant de massa is en zich al deze onzin op de mouw laat spelden. Als christen weet ik wat er komt en dat het goed komt, maar de massahypnose die de wereldbevolking getroffen heeft is ronduit ontnuchterend. En dan janken als het kwartje ineens valt en er niets meer te redden is.

 15. Nu is eindelijk wel opgelost waarom alle chirurgen zo jong zijn.
  Zoals u weet moeten die tijdens hun werk ook een mondkapje op. Niet 15 minuten zoals u in de supermarkt, maar soms wel uren achterelkaar tijdens een operatie. En dat dag in dag uit. Jaar in jaar uit. Ze mogen blij zijn als ze 1 jaartje chirurg kunnen wezen. Dan zijn ze of in de ziektewet of dood.
  En zo komt het dat er bijna geen wat oudere chirugen zijn

 16. Vaccin-Zombies!

  mRNA-vaccins kunnen ervoor zorgen dat uw lichaam prionen produceert die uw hersenen opeten
  Mike Adams:

  https://naturalnews.com/2021-04-08-mrna-vaccines-may-cause-your-body-to-churn-out-prions-eat-your-brain-mad-cow-disease.html

  De buitenste schil van het spike-eiwit van het coronavirus bevat “prionachtige gebieden” ( 1 ) . mRNA-vaccins kapen de cellen van je lichaam om ze deze prionachtige eiwitten te laten produceren om het covid-19-virus na te bootsen.

  Met simpele willekeurige fouten kan dit proces ertoe leiden dat de lichamen van veel mensen pathologische prionen produceren die “je hersenen opeten” zoals de gekkekoeienziekte. Het heet eigenlijk CJD bij mensen.

  Het artikel en de podcast van vandaag onthullen de volledige waarheid over mRNA-vaccins, prionen, gekkekoeienziekte en de komende golf van “vaccinzombies” die ik tien jaar geleden voorspelde.

  Bekijk het volledige artikel en de podcast hier, plus mijn Vaccine Zombie-muziekvideo.

  Nieuwe video’s van Brighteon.com

  ( 1 ) Wat is een prion?
  Wiki: Een prion is een ziekteverwekker (pathogeen), en wel een deeltje dat ontstaat uit normale eiwitten, onder andere in de hersenen. Het veroorzaakt infecties zoals scrapie bij schapen, boviene spongiforme encefalopathie (BSE of gekkekoeienziekte) bij vee en chronic wasting disease (CWD) bij herten; bij mensen veroorzaakt het prionische ziekten als kuru, ziekte van Creutzfeldt-Jakob en het syndroom van Gerstmann-Sträussler-Scheinker.

Comments are closed.