Wereldwijd toerisme stort met 80% in; Voedseltekorten in VS

—————————————————————————————————————————————–

Uit heel Nederland berichten over schaarste in supermarkten en groothandels – 120 miljoen banen in toerisme sector dreigen permanent te verdwijnen

—————————————————————————————————————————————–

Het coronabeleid richt in binnen- en buitenland onvoorstelbaar meer schade aan dan het virus zelf, dat wereldwijd in geen enkel opzicht erger is dan een gewone seizoensgriep. Zo is het aantal werklozen explosief gestegen naar ruim 300 miljoen. Dat is nog maar het begin, want volgens de VN zal het internationale toerisme, één van de grote steunpilaren van de wereldeconomie, met minimaal 60% instorten. De cijfers wijzen op dit moment eerder op 80%. Tot 120 miljoen banen staan op de tocht. In de VS waarschuwt de voedselbank dat in de komende 12 maanden tientallen miljoenen Amerikanen voor het eerst van hun leven zullen meemaken wat honger is.

Luchtvaartmaatschappijen, vliegtuigbouwers, hotels, restaurants, reisbureaus en tal van aanverwante toeleveringsbedrijven zijn allemaal direct afhankelijk van het toerisme, de sector die tot nu toe de grootste klap heeft gekregen. Hierdoor dreigen 100 tot 120 miljoen banen permanent te verdwijnen.

10% van alle banen ter wereld

Het toerisme neemt 7% van de internationale handel voor zijn rekening, en is één van de peilers van de wereldeconomie geworden. Als we kijken naar alle directe en indirecte banen die door het toerisme zijn gecreëerd, dan hebben we het over 10% van ALLE banen ter wereld.

Bovendien is toerisme misschien wel de belangrijkste drijvende kracht achter wereldvrede, omdat mensen van verschillende culturen zo op een ongedwongen en prettige manier met elkaar kennis kunnen maken, zonder dat de ene groep zich blijvend gedwongen moet aanpassen aan de andere. Dat is met massa immigratie wel het geval, wat overal voor steeds grotere maatschappelijke spanningen zorgt.

Lockdowns in werkelijkheid bedoeld om CO2 beleid door te drukken

Volgens de bronnen die de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong in de hoogste financiële en politieke kringen heeft, is de werkelijke reden van de lockdowns en andere beperkende maatregelen niet het coronavirus, maar het al jaren bestaande plan om naar een zogenaamde ‘klimaatneutrale’ nul CO2 samenleving te gaan.

Omdat dit extreem ingrijpende negatieve gevolgen heeft voor de werkgelegenheid, welvaart, vrijheid en ook gezondheid van miljarden mensen, wordt een doorsnee virus dat vrijwel uitsluitend ouderen treft (gemiddelde leeftijd slachtoffers overal boven de 80) nu als voorwendsel gebruikt om de wereldbevolking zoveel angst aan te jagen, dat de mensen gewillig akkoord gaan met de vernietiging van het leven zoals ze dat tot nu toe gekend hebben.

Behalve de vrijheid van reizen en verplaatsing wordt er eveneens hard gemorreld aan de nog overgebleven vrijheid van meningsuiting. 2020 zal hoogstwaarschijnlijk het laatste jaar worden waarin er nog onafhankelijk nieuws dat kritische vragen stelt bij het officiële beleid, wordt getolereerd. 2021 wordt behalve het grote vaccinjaar vermoedelijk ook het grote censuurjaar.

Honger in de VS, straks ook in Nederland?

En voor miljoenen ook een hongerjaar, zelfs in de VS. Feeding America, de grootste voedselbank in de VS waar meer dan 46 miljoen mensen van afhankelijk zijn, waarschuwt voor grote voedseltekorten, waardoor miljoenen Amerikanen de komende 12 maanden voor het eerst in hun leven zullen moeten voelen wat honger is. De voedselbank schat dat er tot juni 2021 een tekort aan 8 miljard maaltijden zal zijn. Volgens het US Census Bureau hadden 22,3 miljoen Amerikaanse volwassenen al in augustus niet genoeg te eten. (2)

Precieze cijfers voor Nederland ontbreken nog, maar we hebben de afgelopen paar maanden wel uit het hele land tal van berichten gekregen van mensen die het opvalt dat in de supermarkten veel meer schappen leeg blijven dan gewoonlijk, of slechts schaars gevuld zijn. Sommige producten zijn al maanden niet of amper te krijgen. De schaarste zou inmiddels ook in groothandels zoals de Macro zichtbaar zijn.

Economie en samenleving worden verpletterd voor ‘Grote (Groene) Reset’

Gezien de zorgwekkende berichten van over de hele wereld lijkt die schaarste tot Ruttes ‘nieuwe normaal’ te gaan behoren, zeker als de oorlog van de overheid tegen de Nederlandse boeren niet wordt gestopt.

Bovenop de voedselschaarste komt binnen enkele jaren ook nog eens energieschaarste, omdat de politiek de betaalbare en betrouwbare energievoorziening door middel van aardgas gaat afbreken, en wil vervangen door extreem kostbare, onbetrouwbare, zeer inefficiënte en ook vanuit milieu- en klimaatoogpunt hoogst twijfelachtige ‘duurzame’ methodes zoals windmolens, zonnepanelen en biomassa.

De inmiddels in gang gezette stapsgewijze vernietiging van de economie, de vrijheid, de welvaart, betaalbare energie en voedsel, en dus van de hele samenleving, wordt noodzakelijk geacht voor de ‘Grote (Groene) Reset’ zoals die door Klaus Schwab en zijn World Economic Forum, kerninstituut van de internationale klimaat-corona sekte, is gepland. ‘We zouden wel eens de strijd moeten kunnen aangaan tegen deze mensen, die dit virus gebruiken om de hele wereldeconomie op slot te gooien, om zo CO2 te verminderen,’ schrijft Armstrong. ‘We leven absoluut in belangwekkende tijden.’ (1).Xander


(1) Armstrong Economics
(2) Zero Hedge
Afbeelding: Lars_Nissen , Pixabay 


Zie ook o.a.:

27-09: Finse topeconoom waarschuwt dat tweede lockdown ’totale economische vernietiging’ betekent (/ ‘Tijdens systeemcrisis 2020-2022 wordt welvaart, veiligheid en zekerheid weggevaagd, gevolgd door nieuwe Depressie tot 2025-2027’)
18-09: Sky News eerste grote Westerse zender die erkent dat Covid-19 pandemie enorme hoax is(/ ‘Corona beleid vaagt tientallen jaren opgebouwde welvaart weg’)
17-09: (/ Overheden die zich tegen hun eigen volk keren is historisch bewijs dat het einde van hun beschaving nadert’)
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19
11-08: Spaanse krant bevestigt tweede Europese lockdown vanaf 18 september
10-08: ‘Alle landen voor eind september half jaar lang in totale lockdown waarbij leger wordt ingezet’
08-08: Agenda 21 samengevat: ‘De opmars naar een nieuwe wereldorde’
05-08: ‘Tweede lockdown komt er omdat politici opstand vrezen zodra economie vanaf september instort’
01-08: Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat Nederland moet betalen
25-07: The Switch: Overheden willen vanaf 1-1-21 cash geld verbieden en volledig digitale munt invoeren
20-07: Frankrijk, Italië en Spanje eisen dat Nederland onbeperkte pinautomaat blijft (/ Als Rutte ook maar iets geeft om ons volk, zou hij zelf uit Brussel weglopen)
14-07: ‘Boeren, vissers, MKB en bezorgde burgers moeten verzetsbeweging tegen het sy steem vormen’
07-07: Grote Groene Reset begint: 21% Duitse bedrijven staat op omvallen
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’(/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
15-06: Aanstaande corona noodwet betekent einde democratische rechtsstaat en begin tirannie’
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
16-05: ‘Economie wordt niet verwoest door coronavirus, maar door slavenmentaliteit bevolking’
26-04: Dankzij Rutte en Hoekstra gaan de Nederlanders betalen voor drie keer rijkere Italianen’
21-04: Sky News onthult VN doel lockdowns: Bestaande economie vernietigen en herstarten zonder CO2
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
15-04: Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’(Arno Wellens)
03-04: Amerikaanse topeconoom: EU gebruikt coronacrisis voor staatsgreep tegen Duitsland en Nederland (/ ‘Corona heeft plaats ingenomen van falende klimaatagenda’
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’(/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
05-03: ‘Corona pandemie aangegrepen voor verbod op cash geld en vorming werelddictatuur’
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

43

 1. @HE schreef:
  08/10/2020 om 9:06 pm
  “De kritiekloze en meelopende massa, die overigens niet verder denkt dan hun studiosportje en 1,5 vierkante meter krat bier, denkt en hoopt dat het ‘oude normaal’ spoedig weer terug gaat keren.Enkel en alleen zodat men zijn of haar zondige levenstijl weer snel kan oppikken zoals bijv.(coma)zuipen, sexueel wangedrag in toeristenoorden ed., drugsgebruik etc.”

  Is dat je mening over dit artikel? Over het instorten van de wereldeconomie en de aankomende en georkestreerde hongersnood?
  Voor roddel moet je op de vismarkt zijn en voor waarzeggerij moet je bij madame soleil zijn…enkel pilaarbijters leven nog in de middeleeuwen met ‘zondige levensstijlen’.

 2. Laten we in deze voorop stellen dat er sinds enige tijd de term ” wetenschappelijk socialisme” het hete hangijzer is. Dit soort socialisme heeft de alles vernietigende werken van adolf , joseph , mao , pol pot en paul pot rosemuller , tot wetenschappelijk betiteld. Eugenetica en racisme als wetenschap , hoe kan ik mijn medemens als schapen de afgrond in te drijven.
  Terwijl de echte wetenschap heeft aangetoond dat er geen meerdere mensenrassen zijn dan één!
  Genome project.
  Jammer voor hen die het uitvoeren , want zoals ik heb geleerd door empirische feiten , gaan deze mensen een hele slechte tijd tegemoet.
  Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest.
  God is in control.

 3. Over voedselschaarste en lege schappen in de supermarkt gesproken, tot op heden merk ik daar helemaal niets van. Ik kan nog steeds elke week mijn boodschappen doen. Dat gepraat alsof er nu voedselscharste in ons land is, komt bij mij over als paniekzaaierij.

 4. @ HE: 9:06 pm, op 8/10. Inderdaad. dat zie ik zo ook, maar de klap zal voor deze “sheeple”, keihard aankomen.

 5. @Dirk,
  Dank je Dirk. Daar ligt mijn hoop voor de mensen. Wij kunnen ons boos maken en van alles willen, maar het is Zijn strijd. Wij hebben met machten te maken die onze kracht en voorstellingsvermogen vele malen overtreffen. Wij kunnen die strijd niet winnen. Daarom, hoe moeilijk het ook is, is het beter ons vertrouwen in Hem te hebben en de strijd aan Hem te laten. Wat niet wil zeggen dat wij passief moeten blijven, want God werkt immers door onze handen. Maar de oorlog is aan Hem.

 6. @ Eelke Piers en Sultan

  Spendeer een weekendje op het platteland en koop 200 kilo aardappelen van de boer tegen een nette prijs. Make his day and your day! Die 200 kilo kan je makkelijk bewaren of verder verwerken zoals uitdrogen en invriezen.
  In plaats van klagen trek een lange neus….

 7. We doen het best wel goed eigenlijk. We staan vandaag op de negende plaats met nieuwe gevallen met een populatie op de 68 plaats. Als we zo door blijven gaan hebben we binnen de korste keren herd immunity en dan is deze hele drama weer snel voorbij.
  Dus snel je covidje opdoen en dan heeft de regering geen been meer om op te staan.

 8. De kritiekloze en meelopende massa, die overigens niet verder denkt dan hun studiosportje en 1,5 vierkante meter krat bier, denkt en hoopt dat het ‘oude normaal’ spoedig weer terug gaat keren.Enkel en alleen zodat men zijn of haar zondige levenstijl weer snel kan oppikken zoals bijv.(coma)zuipen, sexueel wangedrag in toeristenoorden ed., drugsgebruik etc.

 9. Lege schappen in supermarkten. Niets van gemerkt zelfs niet in de periode dat werd gehamsterd.

 10. Mondkapjes zijn levensgevaarlijk!
  In een land waar de meerderheid brult om mondkapjes omdat ze denken dat ze dan veiliger zijn, blijkt het tegendeel het geval.

  Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mondkapjes funest kunnen zijn en in Oostenrijk zijn inmiddels tien kinderen in het ziekenhuis beland.
  https://niburu.co/binnenland/15581-mondkapjes-zijn-levensgevaarlijk

  Welke goede ouders laat dit hun kinderen aan doen.? gebruik toch eens je gezonden verstand, en kom in verzet, in plaats mee te doen met deze corona PCR Test HOAX.

 11. Voorspellingen hoeven niet uit te komen! Ook niet uit bijbels alleaal door mensen ge-en herschreven!
  Wat jij voor waar aanneemt wordt dus uiteindelijk waar in jouw leven.

  Geloof en denk zelf!

  Uw geloof heeft U gered, zo simpel beste mensen.
  Richt je op het goede dan wordt dat waar.
  Ik vertrouw door angst de deur gewezen te hebben.
  Hele fijne dag!

 12. @tous
  lege schappen heb ik niets aan, schrijf op wat er op stond.
  de volgende keer staat hier dat het aantal lege schappen afneemt, idd als je ze afbreekt neemt het af.
  is het erg al het schap met suiker niet aangevuld wordt of die met mondwateren of zout of chocolade?
  pas er voor op dat je straks niet meer serieus genomen wordt.
  Iemand enig idee waardoor dit komt?

 13. Nog maar heel kort geleden probeerde men je telkens maar vliegschaamte aan te praten. Wie dan toch op een luchthaven werd gefilmd, werd op de nationale zenders als aso afgeschilderd. Heel toevallig dat dit nu allemaal net achter elkaar plaats vindt. Wat evenzo toevallig is, dat nu ineens wel de paspoorten voor tien jaar geldig kunnen zijn. Het is alsof ze vooraf al wisten dat je in de nabije toekomst toch niet meer kunt reizen en dat een geldigheid van tien jaar zomaar ineens wel mogelijk is. Ik heb in de afgelopen tijd duizenden berichten gehoord van gekkies die vrijwillig niet meer op reis gingen “wegens het klimaat”. De wereld zit nu eenmaal vol met gekkies, daar doe je helaas niets aan. Neem nou bijvoorbeeld dit; man wil gesprek met belager die hem voor de trein wilde duwen:

  https://www.youtube.com/watch?v=J6R2j3w8t6g&t=314s

 14. Anna op 10.59

  Echte gelovigen, dus niet de naamchristenen zullen niet door de grote verdrukking gaan

  Lees o.a. openbaring 3 vers 10

 15. Waar kun je nog op reis gaan? overal is code rood, dat toerisme in problemen komt is dus normaal, verder staat iets in dit artikel dat niet juist is, de CO of koolstofdioxide is op dit ogenblik op een zeer hoog niveau en tijdens de lockdown had dit op de uitstoot bijna geen enkel effect, over voedseltekorten in de VS heeft juist te maken met het opwarmende klimaat, ook in Engeland waar het brood duurder is geworden doordat de gewassen leden onder het klimaat. Aardappelen zijn er voorlopig genoeg om het simpele feit dat vele onder de lockdown zoals restaurants en frietkoten moesten sluiten, want de aardappelen dit jaar zijn door de droogte in augustus veel kleiner dan normaal, smakelijk!! shalom

 16. En bovenop dit alles,staan we ook nog voor een nieuwe kleine ijstijd met voedselschaarste als gevolg van mislukte oogsten en extreme koude, zoals bvb. tijdens het Maunder-minimum.
  https://electroverse.net/earth-is-about-to-enter-a-mini-ice-age-robert-felix/

  Ook het gat in de ozonlaag – die bescherming biedt tegen de voor mens, dier en vegetatie dodelijke UVC straling – is groter aan het worden als gevolg van de dalende temperaturen in de hogere atmosfeer en het verschuiven van de magnetische polen van de Aarde.
  https://electroverse.net/observation-program-finds-ozone-hole-over-antarctica-is-among-largest-ever-recorded/

 17. Op RTLZ stond een mooi artikel over gedwongen sluiting van bedrijven met panden met energielabel C. Ik zie ze straks nog bewoners in jaren zestig woningen hun huizen uitzetten en via projectontwikkelaars op die plaatsen nieuwe huizen bouwen. Onteigeningen gaat het niewe verdienmodel worden in naam van het milieu en Jesse onteigeningen Klaver. Kijk ook naar de you tube film van Sven Hulleman over de boeren… Kijk naar de voorspelling van Markus Krall over de ‘Enteignungen’

 18. Voorstanders van nog strengere maatregelen hoor je steeds zeggen dat het nu “te verwarrend” is allemaal. Maar dat lijkt me een kul argument. Ze doen alsof ze dagelijks moeten switchen tussen al die regels en dat is onzin. Alsof ze heel Nederland dagelijks moeten kunnen overzien.
  In een democratie houd je rekening met de burgers; dat is een basisprincipe. Zoals de Zweedse epidemioloog Giesecke ook al zei: Je behandelt in een democratie de mensen niet als in een dictatuur. Het “gevaar” van dit moment rechtvaardigt geen dictatuur.

 19. “ Precieze cijfers voor Nederland ontbreken nog, maar” wat een kul. Zonder onderbouwing praten over voedselschaarste in Nederland. Ja, er werd begin dit jaar gehamsterd en toen waren bepaalde producten tijdelijk (een paar dagen) schaars. Er is totaal geen bewijs voor een voedselschaarste in Nederland, iets wat elke Nederlander met een paar ogen dagelijks kan zien.

 20. Als de mensen op een reset moeten wachten ,is de vechtlust bij de meeste al verdwenen.Als dit allemaal zo doorzet zoals ik wel verwacht ,zal onze redding alleen nog komen door een mega ramp ,een derde wereld oorlog ,een komeetinslag op een belangrijk werelddeel of een EMP zonneuitbarsting.We gaan gekke tijden tegemoet !

 21. Wel eigenaardig dat het vrachtverkeer over de weg,- wat word er dan vervoerd ?- wel zoals nooit tevoren 24/7 blijft doorrazen, alsook het vrachtverkeer over zee. ?
  Heeft misschien iets te maken met de honderden miljarden die er rijkelijk worden rondgestrooid via subsisdies- ook aan de vliegmaatschappijen ( brussels airlines 290 miljoen)aan bovengenoemde om de multinationals en hun aandeelhouders van een continue stroom van geld te blijven voorzien, terwijl de rest ( letterlijk) mag stikken.?

 22. Beste Richard,
  De grote reset is Daniell 2 vers 44 .
  En die staat voor de deur .

 23. @ Eelke Piers, beste
  U woont daar, ik woon hier …. in het jaar 2016 hoorde ik ‘hier’ van degelijke prijzen. Inkopers …. zijn mijns inziens, economisch gezien, de grootste schurken. Ik kan of ik wil het eigenlijk niet meer geloven dat wat u schrijft dit nog in jaar 2020 nog gebruikelijk is …. . Aardappel verwerkende fabrieken ( in dit geval ) ‘zuigen’ producenten volledig leeg ; maar ook de grootwinkelbedrijven maken zich hieraan schuldig. In het dagelijks leven is ons koopgedrag …. ( de internet aankopen ) funest voor het MKB. Samenvattend wij zijn indirect eveneens ‘inkopers’ , vaak opzoek naar aanbiedingen waar deze ook vandaan komen. “ wie betaald bepaald “ is ook hier de gouden regel.
  Dagelijks doe ik hier mijn boodschappen én omdat de ingrediënten vrij prijzig zijn ‘probeer’ ik het optimale uit mijn inkopen te halen …. maar mijn keuzes zijn beperkt omdat veel verse groenten de houdbaarheid’s data vaak al bereikt zijn. Smaak nog kraak, maar mijn, onze, aankomende generatie weet niet beter, droevig maar waar. “alles zit in een potje” zegt men .
  Wie gedwongen in deze winkel ketens zijn of haar boodschappen moet doen, zou zich eens het volgende moeten afvragen : verwijder …. alle ingeblikte, ook in potten, en lang houdbare producten uit een supermarkt. Wat blijft er dan nog over vraag ik mij hier dan ook af ? ….. zeer weinig. Een klein hoekje met ‘iets wat nog gezond of eerlijk zou moeten zijn’ !
  Én deze vergelijking gaat ook op voor het ‘grootwinkelbedrijf’ de media …. in de meest brede zin van het woord.

 24. Al die maskers, samen met dat afstand houden, maken de publieke ruimte tot een plaats van angst. Overal zichtbare angst. En daar is het die overheden om te doen. Maar volgens psycholoog Derksen is het nog niet angstig genoeg. Het lijkt wel of er verlangd wordt naar het model van Victoria Australie.
  Kent de psycholoog de uitdrukking ‘angst is een slechte raadgever’? Juist in noodsituaties moet je het hoofd koel houden en je niet laten leiden door angst. Alleen dan kun je verstandige beslissingen nemen, want het hoofd blijft helder.

 25. De wereldregering die de CO2 reductie d.m.v. lockdowns veroorzaakt is alles behalve onwetend .
  Door gebrek aan het broodnodige CO2 zal er aanzienlijk minder voedsel groeien met hongersnood en hopelijk veel doden als gevolg .
  Dit zou ook de reden kunnen zijn dat zij van het ( Russische ) gas af willen .
  Het is algemeen bekend dat er van hen op aarde maar een half miljard mensen over mogen blijven .

 26. En dit alles om dat er steeds meer mensen zijn die denken dat alles gratis is/kan zijn en met elkaar gedeeld kan worden (zelf niets bijdragen maar een ander moet wel zijn arbeidsvruchten delen) , kortom socialistische luchtfietserij die ze in de Aziatische landen maar al te goed kennen en graag van verlost zouden worden en al aan miljoenen zo niet miljarden het leven heeft gekost.

  Zo lang utopia’s worden opgelegd en je gedwongen mee moet werken dan kan je het schudden en zal de wereld verdwijnen in een never-ending chaos waar ook geen phoenix te vinden zal zijn ! nee ook niet voor de zgn elite die zichzelf dit (nog) voor ogen heeft staan, maar ze schijnen het toch te willen proberen en lui links zit vast in zn utopisch denkwijze (lees trip).

  Het meest kwalijke is dat ze werkelijk geloven dat niet-westerse landen het goed met hen voor heeft en zo lang deze landen ruim met geld strooien (richting politici en bedrijven) verkopen deze poltici zonder knipperen met de ogen alles wat in het westen ooit is opgebouwd , immers na hen de zondvloed………, nou dat kon ze nog wel eens tegen gaan vallen 🙂

  maar nogmaals en ten overvloede , neem paniekzaaierij en de info door de media verstrekt deels met een korrel zout en ga eerst op onderzoek uit van wat er werkelijk van waar is , het grootste wapen wat bovenstaand tuig gebruikt is het beeldscherm in welke gedaante ook , en de kogel is gemaakt van angst en paniek.

  kapitalisme noch socialisme(marxisme) zal het antwoord blijken en gelukkig weten nog velen het antwoord wel.

 27. Tijd om misschien uw site te verplaatsen naar tor? In de nabije toekomst waarschijnlijk de enige manier om nog onafhankelijk nieuws te verspreiden.
  En ja, de reset moet en zal er komen. Op het as van de oude wereld willen zij een nieuwe bouwen. En Armstrong heeft gelijk. Wij zullen het gevecht met hen moeten aangaan. En dan blijft er ook voor ons geen andere mogelijkheid over dan een reset. Maar dan wel de onze. De boel weer naar het oude terug brengen zal weer voor de gelijke problemen gaan zorgen. Wij hebben een grote reset nodig. Maar dan wel die van ons.

 28. Als je het omdraait: men kan gewoon stampvolle kroegen, disco’s en theaters hebben zonder beperkende maatregelen als alle bezoekers maar positief zijn: besmet is men al of men heeft al anti-stoffen, dus wat kan het verder schelen.

  Dus ophoepelen met virusvrijen, bange burgers en hun klabakkendiensten, en ter vertier gewoon drinken, versieren, dansen en kijken en luisteren in de vrije uren. Buiten de ‘alleen-voor-positief-getestten-lokalen’ kan men dan weer mainstream 1,5 meter doen.

 29. Ik heb veel ervaring in het supermarktwezen en haal nog elke dag de boodschappen.
  Ik ben zeer prijsbewust omdat ik een aantal jaar kassa heb gedraaid.
  De schappen zijn niet leger.
  Alleen in het begin van de crisis waren de schappen tijdelijk leger omdat er was gehamsterd.

 30. Gisteren reed ik met de auto langs Schiphol; ik schrok van al de vliegtuigen die daar “ werkeloos” stonden.
  De reisbranche waar ik met vrijwilligers werk aan verbonden ben ligt helemaal plat.
  Dus geen werk. Jammer maar ik moet er niet van leven.
  Mijn “ betaalde “ collega’s vrezen voor hun baan.
  En dat zijn er vele, als het nog hersteld zal lang duren, omdat reizen niet een eerste “ levensbehoefte “is.
  Het is een ketting reactie wat gevolgen heeft voor alle branches in de samenleving.

  Het gevolg van z’on crisis is altijd; onrust, gevolgd door honger, kijk eens naar China met zijn grote gebieden met overstromingen, z’ on groot land heeft veel rijst nodig de oogst is mislukt.
  Het land is zo gesloten en z’ on dictatuur dat de gevolgen ( doden door honger ) misschien via YouTube mondjesmaat naar buiten zal komen.
  Maar dit is wel ons “ voorland”.

  Alle wetten en regels die de laatste 10 jaar in de EU zijn aangenomen hebben “ onze zeggenschap” onze eigen Nederlandse democratie uitgehold zodat we niets meer te zeggen hebben in ons eigen land.
  Dit is zeer geleidelijk gegaan, maar iedere keer kwam er op een ONDEMOCRATISCHE manier weer een wet doorheen.
  Een windmolenpark wordt geplaatst om “ het algemeen belang” want de groene Gekte 60% CO2 reductie moet worden gehaald. ( zonder dat er goed onderzoeken naar geluidsoverlast oid is gedaan ) het algemeen belang gaat voor.!
  En nu vind Timmermans dat “ hij moet doorpakken en Europa moet vergroenen “ met als gevolg armoede en onrust.
  En misschien zelfs wel honger.
  Het wordt dwingelandij.

  Natuur gebieden hebben groter belang dan voedsel productie.
  Dieren in de vrije natuur lijken soms belangrijker dan mensen.
  Koeien ( met hun eigenaren ) moeten het al helemaal ontgelden.

  Er zal een tijd komen van grote verdrukking, wie weet hoe spoedig zelfs.
  Verdrukking op allerlei gebied.
  Sociaal, economisch, cultureel, financieel, religieus, we zullen onze vrijheid totaal verliezen ,
  we zullen tot dingen; die we niet willen ; verplicht worden.
  ( vaccinaties, , identiteit verplicht met nummer ( tel o.i.d. ) notering, contant geld zal verdwijnen, je credit card wordt gekoppeld aan je sofi nummer. een persoonlijk medische dossier zal mogelijk door computers beoordeeld worden of je in aan marking komt om een dokter te bezoeken. We zullen een persoonlijk kenmerk krijgen.Enz enz enz .)

  En als je NIET MEE WILT DOEN jammer dan,….. dan kunt je niets kopen niet reizen niet geopereerd worden ( als dat nodig is) geen huis kopen, je elektriciteit wordt afgesneden. Geen werkgever die je nog een baan kan geven je mag niet meer naar een bijeenkomst, kerk of koor of voetbal sport. enz.

  Het is een luguber futuristisch verhaal geworden.
  Maar hadden we een jaar geleden gedacht dat we nu midden in deze gezondheids crisis zouden zitten?
  En dit zal zo ongeveer het gevolg zijn.
  De Europese gemeenschap ( dictatuur) stond in de wacht om deze maatregelen te gaan nemen en dit zal het nu alleen maar versnellen.
  Het gebeurt voor onze eigen ogen.

  Ik hoop dat ik het mis heb, en dat het nog een tijdje zal duren voordat dit “ verdrukking tijdperk “ begint.
  Maar het wordt wel aangekondigd door de profeten; in de Bijbel.
  Daar kun je “ dit verhaal “ zelf checken.

  Shalom
  Anna

 31. Ik ga er vanuit dat dit verhaal wel een beetje klopt.
  Een wereldwijde ellende.
  Maar nog steeds zijn de mensen aan het wachten tot weer normaal wordt.
  Ben bang dat het programma nog moet beginnen.
  We leven pas in de index van het nieuwe boek.

 32. Er zijn grote tekorten. Miele wasmachines en drogers nog maar beperkt te koop omdat de fabriek in Duitsland zo goed als platligt. In de supermarkten verdwijnt het ene na het andere product uit de schappen. Europa voorop.

  Samsung brengt bepaalde modellen TV’s alleen nog in de V.S. uit. Dat de ene na de andere winkel verdwijnt is geen wonder. Ze hebben niets bijzonders meer. Alleen maar saaie troep. Wie kan nog ergens funshoppen. Als ik iets bijzonders wil kopen dan gaat het via internet. Winkeliers hebben niets meer te bieden. De kringloop is spannender. Doet mij aan oude DDR filmpjes denken

  Het CO2 verhaal zou wel eens kunnen kloppen. Sommige media melden dat ook Boris Johnson gisteren of vandaag gezegd heeft dat er definitief geen terug naar het oude normaal zal zijn.

  Daarbij moet men er vanuit gaan dat de burgers de komende jaren fiscaal gewurgd gaan worden. De overheden kunnen niet anders dan hun Corona aderlatingen terug pakken. Maar of het daarmee goed komt is zeer de vraag. De boel is onherstelbaar kapot.

  Dit eindigt in oorlog. Zo is het altijd gegaan.

 33. Het volk stemt Groen, dan krijgt het volk Groen.
  Staat in elk verkiezingsprogramma beschreven, behalve PVV en FvD want die zijn tegen, dus het volk had het kunnen en moeten weten.
  Zo simpel is het.

 34. Als je je baan verliest ga je geld halen aan de deur bij Rutte en hugo de veraders van eigen land.

 35. Volgens berichten onlangs in de media zullen normale vakanties, dus ook reizen, pas in 2024 mogelijk zijn.
  Maar wat zal er dan nog over zijn van reis- en verblijfsmiddelen (vliegtuigen, hotels, campings, auto’s?
  En wie zullen het nog kunnen bekostigen?
  Zal men nog maar uitsluitend met toestemming mogen reizen?

Comments are closed.