Gruwelvideo’s van Taliban die kinderen afslachten voor ogen van hun ouders

Afbeelding executie op straat door Taliban: Zee News.

—————————————————————————————————————————————–

Duizenden mensen vermoord, talloze meisjes ontvoerd om als seksslavinnen te dienen – Tijd om te stoppen met wegkijken: dit is mede de schuld van het Westerse globalistische systeem

—————————————————————————————————————————————–

Uit Afghanistan komen gruwelijke berichten en schokkende video’s die onderstrepen in wat voor totaal staat van chaos en ellende het land dankzij de zinloze 20 jarige oorlog / bezetting en daarna overhaaste terugtrekking van de VS/NAVO is gestort. De islamofascistische Taliban begaan door het hele land onder luid Allahu Akbar geschreeuw en citaten uit de Koran peilloze wreedheden tegen de bevolking. Op een van de video’s is te zien hoe een moeder wordt geslagen terwijl ze huilt en smeekt om het leven van haar (tiener)zoon, wiens keel vervolgens toch wordt doorgesneden. Logisch dus dat velen weg willen vluchten voor het terreurbewind van deze wandelende duivels.

Op het hartverscheurende filmpje is te zien hoe de wanhopige vrouw vergeefs probeert het leven van haar zoon te redden. Terwijl ze wordt geslagen wordt de keel van de jongen doorgesneden onder demonisch klinkend ‘Allahu Akbar’ geschreeuw en citaten uit de Koran. De vrouw valt dan flauw op de grond, naast haar stervende zoon.(1)

De directe bron van dit filmpje is nog onduidelijk. Tijdens een 12 uur durende livestream van het Duitse mainstream kanaal WELT (‘Afghanistan-debakel: Massive sexuelle Gewalt der Taliban gegen Frauen’,) zijn diverse andere clipjes te zien, en wordt bevestigd dat de ‘radicale islamisten klaarblijkelijk moordend (en verkrachtend) door de dorpen trekken’.

Het is een publiek geheim dat de Taliban werden opgericht, getraind en bewapend door de CIA en de Pakistaanse inlichtingendienst, net zoals de CIA de hand had in de oprichting van Al-Qaeda en ISIS (met hulp van de Saudische en Turkse inlichtingendiensten). De afgelopen weken zijn voor miljarden dollars Amerikaans militair materieel in de handen van de Taliban gevallen.

Overal moorden en verkrachtingen

France24 berichtte dat sommige straten vol liggen met lijken van door de Taliban vermoorde mensen, dat meisjes worden ontvoerd om ‘bruiden’ te worden (kortom systematisch te worden verkracht), en jongeren worden gedwongen om mee te vechten. The Times heeft het over onthoofdingen, ogen die worden uitgerukt, en meer dan 1000 doden in één enkel gebied in het land, en vele honderden doden elders.

‘Drie dagen geleden vermoordden de Taliban een kapper, enkel omdat ze dachten dat hij voor de regering werkte. Maar hij was enkel een kapper,’ zei de 22 jarige Mirwais Khan Amiri, wiens auto door kogels werd geraakt toen hij wegvluchtte uit Kunduz. ‘Ze vermoordden mensen die voor de overheid werkten, zelfs als ze al vier of vijf jaar geleden waren gestopt.’

Abdulmanan, een andere vluchteling uit Kunduz, vertelde tegen persbureau AFP hoe de Taliban zijn zoon hadden afgeslacht. ‘Ze pakten hem… alsof hij een schaap was, sneden zijn hoofd eraf met een mes, en gooiden het weg.’

Ook volgens Radio Free Europe, dat zich baseert op getuigen en Afghaanse journalisten, gaan de Taliban van deur tot deur om de ‘foute’ mensen te executeren. Zelfs het extreemlinkse propagandakanaal CNN kan er niet om heen, en bracht een verhaal over een moeder van vier kinderen die weigerde voor 15 Taliban strijders te koken. Daarop gooiden ze een granaat in het huis en sloegen haar dood.

Tijd om te stoppen met wegkijken

Wij plaatsen het schokkende filmpje doelbewust, omdat het namelijk tijd is om te stoppen met wegkijken en doen alsof het allemaal niets met ons te maken heeft. Dat heeft het WEL. Deze ellende staat ook op ons conto. Sinds het einde van de Koude Oorlog hebben wij namelijk steeds weer op leiders en partijen gestemd die de een na de andere Amerikaanse/NAVO oorlog hebben gesteund.

Dat begon in de jaren ’90 met Bill Clintons illegale oorlog in voormalig Joegoslavië, gevolgd door de invasies van Irak en Afghanistan na de false flag aanslagen van 9/11, en nog later de oorlogsoperaties in en/of tegen Libië, Syrië en de Russisch sprekende bevolking in Oekraïne. Dan hebben we het nog niet gehad over de vele anderen landen waar openlijke of verdekte militaire operaties werden of nog worden uitgevoerd, zoals Pakistan, Iran, Jemen en Somalië.

Nu het zogenaamd ‘sterkste leger ter wereld’ in zijn langste oorlog ooit niet eens in staat is gebleken om een groepje wrede barbaren die geen luchtmacht en tanks hebben te verslaan, moge duidelijk zijn dat het streven naar een wereldwijd imperium altijd en overal gedoemd is te mislukken, en altijd gepaard gaat met enorme aantallen onschuldige burgerslachtoffers. Miljoenen mensen in Azië hebben het ‘brengen van vrijheid en democratie’ onder dwang van bommen en raketten al met hun leven moeten bekopen. Miljoenen anderen raakten alles kwijt. Zij zochten en zoeken hun heil elders, met name in Europa.

Dit behoort het einde van de globalistische machtsstructuur te zijn

Het wordt daarom de hoogste tijd eindelijk te stoppen met alle globalistische pogingen van de VN/VS/EU/NATO/WEF/WHO/IMF elite om een communistisch-technocratisch wereldrijk op te richten, het Vierte NAZI Reich van Klaus Schwab (wiens vader èn stiefvader voor Hitlers Nazi’s werkten), die dat eufemistisch ‘de Vierde Industriële Revolutie’ en de ‘Great Reset’ heeft genoemd.

Macht moet niet gecentraliseerd, maar juist gedecentraliseerd worden. De genoemde overkoepelende organisaties en unies, die meerdere landen, volken en culturen in een keurslijf willen dwingen en onder één centraal (communistisch) gezag willen brengen, vormen in realiteit de grootse bedreiging voor de toekomst van de mensheid, en zouden per onmiddellijk opgeheven en verboden moeten worden. Als zij vrij spel blijven krijgen, dan ontstaat de komende jaren een soort Sovjet Unie vermengd met China en Noord Korea op wereldschaal, met minder vrijheid en hardere onderdrukking dan ooit.

Counter Great Reset

Het moet daarom helemaal anders. Er zou een soort ‘Counter Great Reset’ moeten komen, een revolutie van binnenuit, die in vrijwel alles het omgekeerde van Schwabs ‘Great Reset’ dient te bewerkstelligen:

* Internationale afspraken enkel nog op basis van vrijwillige samenwerking;

* Verdragen moeten altijd eerst worden voorgelegd aan het volk (referenda), die deze verdragen ten allen tijde weer mag intrekken;

* Alle vormen van wereldautoriteit – zoals ‘unies’ en ‘organizations’ – afschaffen;

* Overheden worden ‘onderheden’ en gaan ten dienste staan van het volk in plaats van andersom;

* Terugkeer en bevordering van respect voor elkaars grenzen en culturen;

* (Vrijwillige) ontwikkeling landen van herkomst in plaats van massa immigratie;

* Definitief beëindigen van alle militaire interventies;

* Geen internationale dwang meer (op wat voor gebied dan ook);

* Bij humanitaire rampen zoals nu in Afghanistan enkel nog reddingsoperaties uitvoeren;

* Ruimhartige opvang van alle echte vluchtelingen (zonder terugkeer verplichting, maar met verplichting tot aanpassing aan de basisregels, rechten en gebruiken van het gastland);

* Totale overhaul van het parlementaire systeem (o.a. invoering directe democratie, geen coalities meer, e.d.) en de mainstream media, zodat die nooit meer als propagandakanalen kunnen worden misbruikt;

* Complete afbraak en opsplitsing van alles wat ‘BIG’ is (Big Pharma, Big Banks, Big Tech, Big Military, etc.);

* Wetenschap loskoppelen van financiële belangen, waardoor deze weer onafhankelijk wordt;

* Hoor en wederhoor, alternatieve visies en andere meningen evenveel ruimte geven in het maatschappelijk debat;

* Nadruk op onafhankelijkheid, zelfbeschikking, individuele ontplooiing en persoonlijke vrijheid, in plaats van het valse liberaal-fascistische collectivisme waarin de samenleving nu wordt geduwd;

* Nadruk op echte gezondheid en weerstand (door betere voeding en levensstijl, supplementen, natuurbehandelingen/therapieën, etc.) en een einde aan alle massa medicatie- en vaccinatieprogramma’s;

* Eerlijke berechting van alle ‘Great Reset’ / ‘Vierde Rijk’ kopstukken (Bill Gates, Klaus Schwab, George Soros, al hun trouwe volgelingen in de wereldpolitiek, maar vooral hun bazen achter de schermen: de Rothschild- en Rockefeller families) wegens het beramen en/of uitvoeren van zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid en het moedwillig in gevaar brengen van het voortbestaan van het menselijk ras.

Het zal bij lange na niet perfect zijn, maar geeft de mensheid – even los van een door velen gehoopt en verwacht Goddelijk ingrijpen – weer uitzicht op een echt betere toekomst. Eenheid in en door verscheidenheid, want het omgekeerde bestaat niet en resulteert – indien het toch wordt geprobeerd, zoals nu op zowel internationaal als nationaal niveau op bijna ieder gebied wordt gedaan (‘alleen samen kunnen we dit…’, ‘alleen samen moeten we dat…’) – altijd in keiharde onderdrukking en massale slachtpartijen van dissidenten, minderheden en andere ‘foute’ mensen.

 

Xander


(1) Shoebat
(2) WELT nachrichtensender

Zie ook o.a.:

20-08: ‘Tot drie miljoen Afghaanse vluchteliingen op weg naar Europa’
17-08: Wordt het Afghanistan debacle de laatste nagel aan Amerika’s doodskist?
12-08: 1e Demokritische Volksbeweging opgericht voor een revolutie van binnenuit
30-07: ( / De volgende fase van de oprichting van Noord Korea aan de Noordzee lijkt ophanden)
19-07: Macht der machtelozen: Václav Havels boek over hoe het volk een tiranniek regime verslaat
28-06: Jurist Jeroen Pols: ‘Kabinet koos bewust voor catastrofaal beleid’
28-05: Kan de aangifte tegen Rutte of het nieuwe Nürnberg tribunaal deze machtsgreep nog stoppen?
05-04: Bekende socioloog-politicoloog noemt corona beleid ‘psychologische terreur’ en ‘oorlog tegen het volk’
04-03: Spaanse wetenschappers over de ‘politieke economie van massa hysterie’ ( / Waarom politici gebaat zijn bij extreme overdrijving van gevaar)
15-02: Veiligheid of Vrijheid? Econoom Ad Broere pleit voor burgerlijke ongehoorzaamheid en opzetten parallelle economie

2020:

17-12: Open brief Nederlandse huisarts aan politiek: ‘Dit kabinet heeft wetenschap en humaniteit in de ban gedaan’
12-12: Docu ‘Covid-19 – The System’: ‘Documenten bewijzen dat media opdracht van regering kregen om angst te zaaien’
01-12: December 2020: Einde 75 jaar democratie en vrijheid; dictatuur is nu officeel een feit
18-10: Ongegrond aanjagen van angst maakt dit kabinet tot een terreurorganisatie’ (Sven Hulleman)
26-09 Corona beleid scheurt families en vrienden uit elkaar, precies zoals in DDR werd gedaan
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
17-09: (/ Overheden die zich tegen hun eigen volk keren is historisch bewijs dat het einde van hun beschaving nadert’)
14-07: ‘Boeren, vissers, MKB en bezorgde burgers moeten verzetsbeweging tegen het systeem vormen’
08-07: ‘Politici volgen dit historische handboek bij hun tirannieke machtsovername’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

60

 1. Ik denk minstens honderden keren mod. Ben de tel kwijt. Zal het niet meer doen.

 2. Doet me denken aan de beelden van mensen die in China op straat dood neervielen aan corona.
  Zou dit ook weer geen psyop zijn om tienduizenden/honderdduizenden Afghaanse vluchtelingen naar Europa te brengen? Niets verbaast me nog.

 3. Dit is wat we hier straks in NL ook kunnen verwachten na een paar decennia paars gehad te hebben, en dankzij diverse linkse flutpartijtjes, en D666. In Den Haag beven, sidderen en shitten ze de broek vol voor de moslims. In Den Haag hebben ze al gebogen voor allah. Gaat u dat straks ook doen?

  Mensen, dit is ook de toekomst hier in NL…

 4. Dit artikel komt op mij te eenzijdig over.
  Ja, de Talib werden getraind door de Pakistaanse veiligheidsdienst en (mede) bewapend door Amerika, maar dan wordt bij dit laatste toch even vergeten dat dit zich afspeelde tijdens de Koude Oorlog, toen de Sovjet-Unie Afghanistan was binnengevallen.
  Je moet dit echt in het toenmalige Koude Oorlogsdenken zien, anders krijg je een heel verkeerde context.

  En ik krijg bij het lezen van dit artikel de indruk dat de verantwoordelijkheid vrijwel uitsluitend neergelegd wordt bij globalistische machtsstructuren.
  Sorry, maar dat geloof ik niet zo erg.

  De wortel van Taliban, IS, enzovoorts is de Islam, daar zit het probleem.
  De Islam was vanaf het prilste begin gewelddadig, inclusief sexslavernij, onderdrukking, vanaf die zogenaamde ‘profeet’ (kuch) Mohammed.
  Je ziet dan ook dat als mensen zich gaan richten op de Ware Islam intolerantie en erger steeds verder toenemen, ja logisch met zo’n ‘profeet’ als voorbeeld.
  Tuurlijk zijn niet alle moslims IS’ers en Taliban, en wat dies meer zij.
  Maar toch, verdraagzaamheid en tolerantie is in Islamitische landen veel lager dan in de meeste andere delen van de wereld, en vrijheid is meestal ver te zoeken (als je het al vindt).
  Al enkele jaren volg ik berichtgeving over christenvervolging op Open Doors, en de Top 50 van landen waar christenen het meest vervolgd worden is steevast voor 80 tot 90% islamitisch.

  Laten we niet vergeten dat ook voor de machtsgreep van de Taliban het in Afghanistan al levensgevaarlijk was om christen te zijn/worden.

  https://www.opendoors.nl/ranglijst/afghanistan/

 5. hoeveel jongen mannen hebben gevochten in de ww2 voor hun vaderland en uiteindelijk gewonen … wat denk je wat er gebeurt zou zijn als die allemaal op een vliegtuig waren gestapt en gevlucht waren naar bv zuid Amerika

  Afghanistan is wat het is omdat de mensen zelf niets doen
  net als nu de mensen niks tegen de tirannie van de EU doen
  veel succes mensen met de toekomst

 6. @ AJ: 8:42 am. Dat ben ik geheel met U eens. De boze gaat briesende rond, ziende wie hij verslinden zal. En in veel kerken/gemeenten is men de weg volslagen kwijt, en leert men niet meer zich te houden aan Gods Woord.

 7. @Nieuw Begin: Ik zal ik eens mijn ervaringen met moslims vertellen, ik heb vroeger met moslims gewerkt, het waren lieve mensen en nog. Ook toen ik begon te praten over het Evangelie en Jezus verlossingswerk waren vele geïnteresseerd maar als ze dan thuis het evangelie lazen, vonden ze het toch wat extreem, zoals ik neem nu een voorbeeld je vijanden liefhebben, dat leert m’n niet in de islam. Verder waren het de familiebanden en hun contacten met de moskee, als ze christen durfden worden kregen ze slaag, en de meisjes mochten niet meer buiten komen, het was een ramp als een familielid zich bekeerde tot het christendom of andere godsdienst, je kan het vergelijken met de Joden, ge kreeg geen hulp meer en je was een paria.
  en zelfs als ze christen werden, werden ze na een tijdje toch terug moslim, gewoon omdat dit de gemakkelijkste weg was vooral voor de familie.
  Juist zoals een politieker geregeld van partij veranderd. Dus ik ben ermee gestopt. Het is meer de schuld van zeer hechte familiebanden, die in het Westen weinig aanwezig zijn. En hun tradities die niet stroken met onze tradities. Het verschil is te groot; Shalom

 8. De beelden kunnen echt zijn en recent, maar net zo goed ook niet, of uit het verleden of ge-ensceneerd. We weten het niet. Niets wat rond gaat nu is te geloven, er zit meestal een belang achter, een sturing van de publieke opinie. Is in het verleden zo vaak gebleken.

 9. Dit wereldje stikt al jaren en dat zie je om je heen de satan manipuleert ieder die niet het goede kiest

 10. Taliban heeft niks te maken met Islam en een echte moslim die de Koran leest en heeft bestudeerd weet dat je andere geen kwaad mag doen, laat staat onthoofden!

  Ik heb ook een vraag aan Xander, hoe ziet ons toekomst eruit dan met name voor de jonge generaties qua werken, studeren…? Heeft studeren, bv behalen van een Master etc nog wel enigszins zin? Wat zijn of worden de meest belangrijke studie/banen in de toekomst? Ik kan nog een end doorgaan…

 11. Sterk stuk maar hoe wil je dit bewerkstelligen , Xander, : Grootste deel slaapt ( Vaccinatie ??? ) of denkt ijskast is lekker vol , ga vanavond lekker een videotje opzetten.
  Niet zeggen doe zelf je mond open doe ik maar ik merk dat het de mensen niet interesseert.

 12. Ja, de taliban is een gruwel voor het Westen, maar er is ook ergens hoop, er zijn verschillende verzetsgroepen werkzaam in Afghanistan en die hebben succes, in sommige delen van het land zijn de taliban nog niet de baas. En de verzetsleiders hebben al hulp gevraagd aan het Westen, zien we hier weer een herhaling van de Russische invasie in de jaren tachtig van de vorige eeuw toen ook de VS Osama Ben Laden steunden tegen de Russen, maar zich nadien keerde tegen de VS??? Shalom

 13. Nederland moet per direct uit al deze (VN/VS/EU/NATO/WEF/WHO/IMF) ellende veroorzakende clubjes stappen.

 14. @Cefas: Islam is een demonische religie?? En het CDA en ChristenUnie dan? Die zijn misschien wel erger want mede dankzij hen hebben we deze ellende te danken!

  En o ja, wie zei ook alweer dat Trump een gevaarlijke gek is? (Begint met G en eindigt op een S)

 15. Het verhaal over de toren van babel in de bijbel is een goed voorbeeld van centralisatie van macht en de gevolgen daarvan. Het geeft aan wanneer corrupte mensen macht in handen krijgen ze ijdele ongeoorloofde zaken gaan bedenken en uitvoeren. God in zijn grote wijsheid begrijpt heel goed dat machtscorrupte mensen zich manoeuvreren naar autoriteitsposities en zorgde daarom voor een spraakverwarring waardoor de centralisatie van macht verbroken werd. Nu in deze tijd zie je weer het omgekeerde macht wordt weer gecentraliseerd. Niet alleen op EU of wereldniveau maar ook landelijk. Neem bijvoorbeeld de nationale politie of software applicaties die steeds meer gecentraliseerd worden waardoor je nog maar op 1 centrale plek hoeft te zoeken om iets te weten te komen over iemand etc.

 16. Mensen, wat nodig is , is een MASSAAL ONTWAKEN bij de wereldbevolking , gaat dat gebeuren , ik denk het niet , dat zou betekenen MASSAAL NEE zeggen tegen alles wat er nu gaande is , ik zie het in mijn eigen omgeving ook , je komt met duidelijke feiten , zelfs uit het reguliere nieuws ( Corona, maar dat geldt voor elk aspect ) maar men blijft slapen , men heeft besloten om te blijven slapen en niet de ogen te gaan openen ( Nog even sluimeren, nog even niets doen , tot tot ……. )
  Dat geldt ook voor een aantal mensen op deze site die reageren of of of dat zijn de influencers ???

 17. Wie zijn wij om daar over te oordelen?????
  Een volk wat z’n eigen kinderen laat inenten???
  Een volk wat lekker heeft verdient aan de wapenhandel zodat nu die kinderen kunnen worden afgeschoten???
  Een volk wat de opium productie zo heeft opgevoerd dat er nog nooit vertoonde opbrengsten daar vandaan komen.
  Van mij mogen ze die asielzoekers allemaal huisvesten bij Nederlanders die meer verdienen dan een ton.
  Zij hebben ban die hele “economische” oorlog het meest geprofiteerd, dus nu ook de lasten dragen.

 18. @ Noël: 10:28 pm, op 21/8. Biden is de puppet van Schwab, Soros, Gates, het WEF en de illuminati en vrijmetselaars. Deze Biden is door fraude President geworden. En die Democraten; zijn volslagen communisten in Amerika.

 19. Gewoonweg vreselijk voor woorden, kwaad verheft zich tot de zoveelste macht?
  Er moet onherroepelijk iets veranderen!

 20. Deze maal kan ik het artikel niet serieus nemen hoewel ik graag op de hoogte ben van de werkelijke situatie in de wereld .
  Het eindigt met het berechten van de schuldigen , dit is een volledig hypothetische situatie ;
  nergens ter wereld is iemand dit van plan .
  De Rockefellers en Rotschilds bezitten deze aarde , alleen satan staat boven hen .
  Ze zullen zeker gestraft worden maar niet tijdens hun leven . Zelf geloven zij dit overigens niet .

 21. Met dank aan die “geweldige” biden.
  Hij was meerdere keren gewaarschuwd, en toch ongecontroleerd terugtrekken.
  Tijd voor `n impeachment, weg met die gevaarlijke gek.

 22. Je merkt het aan alle kanten: de georchestreerde angst voor het c-virus (en mutaties) begint stilaan ‘wat weg te kwijnen’ dus wordt er een nieuwe angst voor iets ‘ongrijpbaars’ gecreëerd: het klimaat… Weet dat ene Greta Tunbergs die het voltallige europarlement op haar hand kreeg bij haar ‘speach’ eigenlijk ook een vrijmetselaar is. Dus ‘opgezet spel’. En als mensen er achter komen dat het hier ook om een klimaat-hoax gaat, kan komen ze wel met UFO’s en aliens op de proppen.. Je kan veel te weten komen door gewoon kritisch te kijken naar alle SF- en horrorfilms & gaims die vanuit (o.m.) Hollywood op het kijkvee worden los gelaten. Thriller!

 23. Moslims die moslims als schapen afslachten ??? In de naam van de maangodin van oud-Babylonië ??? hahaha !!!

  Wàt voor een “religie” is dit ???!! Pakistan heeft in elk geval deze Talibanzotten gemaakt …De idiote Amerikanen hebben “toevallig” 40 gevechtshelecopters in Afghanistan achtergelaten …Hoe stom is dit ??? Of …wat het dan opgezet spel ?? Wie weet ? Gaat Amerika dan inzetten op meer aanwezigheid in de Indo-Pacifische oceaan om China proberen tegen te houden (volgens het RTL-nieuws wél) ??

 24. Wie zoekt die vindt (via ex-volger AM op deze site): AMALEK is de antichrist die op het punt staat om weldra (?) ten tonele te verschijnen, en laat nu ’toevallig’ de Amalekieten (cfr. Wikipedia) – vóór Abraham – de bewoners zijn van de streek rond Mekka…
  Maar zoals Joost van den Vondel heeft geschreven (op basis van Shakespear?) ” de wereld is een speeltoneel, ieder speelt zijn rol en krijgt zijn deel”… Daarom: houdt vol en blijf vooral GELOVEN in de Heiland… ‘nu over naar het geloofsforum’?

 25. De dodencultus in optima forma. Iets anders is het niet. Wanneer de angst voor de dood verdwijnt en wordt aanvaard als zijnde een onderdeel van ons leven , dan kan niemand meer gechanteerd worden, ook niet met corona, en ook niet met andersoortig geweld…

 26. @ Wachter 21/08/2021 om 8:31 pm
  U ook hartelijk bedankt, broeder Wachter.

  @ Sander 21/08/2021 om 8:47 pm

  Ja, de heerser in deze wereld, dat klopt. Dit is ook het enige paradijs wat hij ooit zal kennen.
  Ik vind zijn werkwijze dermate minachtend, dat ik zelf ‘satan’ liever met een kleine letter schrijf. Omdat ik – zoals ik al schreef – een hoofdletter te veel eer vind, voor een demonische entiteit, die overigens voor altijd verloren zal gaan en zijn langste tijd op aarde heeft gehad. Als u wilt kunnen we op het Geloofsforum verder praten. Maar dit dekt de lading wel, denk ik. U schreef ook: ”Uiteindelijk ligt de keus bij jezelf, neem je wel een hap van die appel (spuit) of maak je de juiste keuze.” Dit ben ik geheel met u eens.

  Hartelijke groet, Michaël

 27. Iets helemaal anders: wie ooit het MONOPOLY-spel volledig heeft uitgespeeld, weet dat er maar één winnaar overblijft: wordt het een telg van RockeRot- OF van de FellerSchild-dynastie… Wait & see tegen eind 2030.

 28. Bid voor Afghanistan en voor de Afghaanse christenen!

  uit de nieuwsbrief van 21 augustus 2021, nummer 33 van Dirk van Genderen voormalig CEO van de EO:

  Uit allerlei media heb ik verhalen verzameld van Afghaanse christenen en van christenen die op de hoogte zijn van de actuele situatie in Afghanistan.

  Hamid, Afghaans christen, schuilnaam.
  ‘Ik vrees het ergste voor de kleine christelijke gemeenschap in Afghanistan, van wie de meesten voorheen moslim waren. Op dit moment gaan we ervan uit dat de Taliban niet zullen toestaan dat er christenen in Afghanistan zullen leven. Wij zijn ervan overtuigd dat ze de christenen zullen elimineren.
  We kennen een christen met wie we in het noorden hebben gewerkt. Hij is een leider van een christelijke gemeenschap, maar we zijn het contact met hem kwijtgeraakt nadat zijn stad in handen van de Taliban is gevallen. Ook in drie andere steden kunnen we geen contact meer krijgen met christenen die we er kennen.

  Sommige gelovigen zijn bekend in hun gemeenschap. Mensen weten dat ze zich hebben bekeerd van de islam tot het christelijke geloof. Ze worden beschouwd als afvalligen en de straf daarvoor is de dood. De Taliban staan bekend om het uitvoeren van die straf.
  Ik hoor berichten dat Taliban-strijders van deur tot deur gaan om gezinnen te dwingen hun dochters, sommigen nog maar 12 jaar oud, af te staan als seksslavinnen voor hun mannen. Ik heb vier zussen, die alleen alleenstaand zijn. Ze maken zich hier grote zorgen over.
  Ik vraag aan christenen over de hele wereld om voor ons te bidden in deze onzekere tijden. De christelijke gemeenschap in Afghanistan is sterk. Ze vertrouwen op Jezus, ze wandelen met Hem, ondanks de kans dat ze door de Taliban worden gedood.’

  Nourouzi, Afghaans christen, lid van de christelijke gemeente Stem van de Goede Herder in Bunde-Meerssen en verblijft sinds 2013 als asielzoeker in een asielzoekerscentrum in Maastricht.
  ‘Bij mij komt de pijn van vroeger weer naar boven. De Taliban vermoordden mijn ouders zo’n twintig jaar geleden. Ik was toen een klein kind. Mijn vader werd verraden, hij werkte voor het Afghaanse leger. Als jongen van 3 jaar vluchtte ik al uit Afghanistan. Ik voel me machteloos. Maar gelukkig kunnen we wel bidden voor de Afghanen. Afgelopen week was ik met honderd andere jongeren mee met een kamp van de christelijke stichting Gave. Toen hebben we met z’n allen gebeden voor Afghanistan. Ik vond dat zó prachtig.’

  David, buitenlander, al dertig jaar werkzaam in Afghanistan, schuilnaam.
  ‘Ik heb de wreedheden van de Taliban gezien toen ze het voor het zeggen hadden in het land, tot 20 jaar geleden en ik in Kaboel woonde. Ik vrees voor executies, geselingen, steniging en het afhakken van handen, zoals toen ook gebeurde.
  Ik bespeur onder de Afghanen een honger als nooit tevoren om God te leren kennen op een intieme manier. Mensen zijn op zoek naar vrede in hun hart, op zoek naar een echte relatie met God, naar betekenis in het leven. Ze willen God leren kennen.’

  Mark Morris, directeur van RefugeeMemphis.com en hoogleraar stedelijke theologische studies aan de Union University.
  ‘Twee vragen waarop geen goed antwoord is: Waar zijn de zendelingen heengegaan? Waar zijn de internationale goede doelen-organisaties gebleven? Afghanen voelen zich in de steek gelaten als expats op Facebook hun dankbaarheid uiten voor het militaire transport dat hen in veiligheid heeft gebracht. Afghaanse christenen hebben het er vandaag over hoe ongevoelig dat is: “Je viert je ontsnapping, maar je vermeldt niet eens degenen die je hebt achtergelaten, die moeten lijden”.’

  Mansour Borji, woordvoerder van Article 18, een organisatie die vervolgde christenen ondersteunt.
  ‘Gisteren werd ik geïnformeerd over hoe sommige Afghaanse christenen nu literatuur en ander christelijk materiaal in hun huizen verbranden, omdat dat hen zou kunnen blootstellen aan de Taliban die nu huis-aan-huis doorzoeken om hun doelwitten te identificeren. Veel van deze gelovigen, die wanhopig op zoek zijn naar veiligheid en zekerheid, zijn de geestelijke vrucht van vele jaren van gebed, discipelschap en trouwe bediening in een barre omgeving. Natuurlijk kan hun impact op hun gemeenschappen nog steeds voortduren, maar misschien niet zo effectief als voorheen.’

  Eugene, een christelijke werker die al tientallen jaren dient in Afghanistan en Pakistan, en anoniem wil blijven.
  ‘Het is altijd een uitdaging geweest om het Evangelie te delen met Afghanen of andere volken in een islamitische samenleving. We konden vrij maar nederig praten over Christus en Zijn wonderbaarlijke veranderende kracht, maar voortaan hebben we een aantal enorme hindernissen te overwinnen vanwege onze haastige terugtrekking uit Afghanistan.’

  Een Aziatische zendingsleider, anoniem.
  ‘Lokale Afghanen en de omliggende regio’s zullen westerlingen en vooral Amerikanen niet zo gemakkelijk meer vertrouwen vanwege het gevoel van verraad door de VS. Chinese zendelingen krijgen wellicht betere kansen om als zakenmensen Afghanistan binnen te komen.
  Op de langere termijn zal de verspreiding van het Evangelie vooral moeten gebeuren door de lokale Afghaanse gelovigen, met hulp van misschien wel de Iraanse gelovigen, die qua taal dicht bij het Dari staan. Satelliet-tv en digitale en multimedia technologieën zullen zeer belangrijke instrumenten zijn om de Afghaanse bevolking te bereiken met het Evangelie’.

  Jenny Yang, verbonden aan World Relief, de humanitaire tak van de National Association of Evangelicals.
  ‘Er is nu een unieke kans voor christenen in buurlanden om Afghaanse vluchtelingen op te vangen, en zelfs in de Verenigde Staten. Als de wereldwijde kerk Afghaanse vluchtelingen verwelkomt, geloof ik dat dit veel Afghaanse vluchtelingen ertoe zal brengen de liefde van Christus te leren begrijpen en ervaren.’

  Chris Seiple, voormalig president van het Institute for Global Engagement en auteur van ‘The US Military/NGO Relationship in Humanitarian Interventions’.
  ‘De kerk groeit altijd als ze mededogen heeft met de lokale bevolking – als ze met hen lijdt. Het Nieuwe Testament staat vol met verhalen van christenen die niet klaagden over hun situatie of ervoor wegvluchtten, maar die elke moeilijke situatie zagen als een kans om de liefde van Christus praktisch te delen, door diegenen te dienen die er zelf niet toe in staat waren, in tijden van oorlog, hongersnood en pestilentie. Mogen wij het voorbeeld van onze geestelijke voorouders waardig zijn.’

  Aziatische zendingsleider, anoniem.
  ‘Er zijn geestelijke vruchten zichtbaar, zoals blijkt uit het groeiende aantal ondergrondse Afghaanse gelovigen in de afgelopen jaren. De gelovigen die zijn achtergebleven, zullen de kern worden van de ondergrondse kerk die in de toekomst het evangelisatiewerk zal voortzetten.’

  Aziatische zendingsleider, anoniem.
  ‘Er zijn verschillende overeenkomsten tussen de snelle kerkgroei van Iran in de jaren tachtig en negentig na de islamitische revolutie en die van China in de post-culturele revolutie. Het zou interessant zijn om te zien of Afghanistan ook een gelijksoortige snelle kerkgroei zal zien in de komende tien tot twintig jaar na deze Taliban-invasie. De overeenkomsten waren: het bestaan van sterke antiwesterse en antichristelijke achtergronden; lange geschiedenis van lijden en armoede; extreem autoritaire en harde regeringsregimes; een groot aantal ontgoochelde jongeren door het gebrek aan sociale vrijheden; het verlies aan vertrouwen in eigen religie of ideologie (bijv. communisme, islam).’

  Paul Robinson, van Release International, een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen wereldwijd.
  ‘De machtsovername in Afghanistan kan ertoe leiden dat ook christenen in omringende landen meer te maken zullen krijgen met vervolging en haat door islamitisch extremisme, onder meer in Pakistan. Bid voor de christenen in dat gebied.’

  Micah, schuilnaam, een contact van Release International in Afghanistan.
  ‘Onze Afghaanse broeders en zusters in Christus vertellen hoe bang ze zijn. Als bekend wordt dat iemand christen is, kan men van afvalligheid worden beschuldigd, waarop de doodstraf of een gevangenisstraf staat. Sommige “geheime” gelovigen vluchten nu voor de Taliban, maar veel christenen zijn te arm om te vluchten. Zij blijven achter.’

  De vrouw van de Afghaanse predikant, anoniem.
  ‘Denk aan de Afghaanse christenen. Bid voor hen. Moedig ze aan. De gelovigen voelen zich in de steek gelaten en zijn in de war. Bid alstublieft voor ons.’

  Todd Nettleton, Voice of the Martyrs.
  ‘Er zijn volgelingen van Jezus Christus in elke provincie van Afghanistan. Daarom zal de vervolging ook ernstiger zijn dan twintig jaar geleden, toen de Taliban het ook voor het zeggen hadden. Niet alle christenen willen weg, er zijn er ook die bewust hier willen blijven, omdat ze geloven dat God hun hier een plaats geeft.’

  Mindy Belz, uitgever van World Magazine en auteur van ‘They Say We are Infidels’.
  ‘Iemand die contacten heeft met huiskerknetwerken in Afghanistan meldde dat de leiders al brieven van de Taliban hebben ontvangen, waarin ze worden gewaarschuwd dat ze weten waar ze zijn en wat ze doen. Deze leiders zijn niet van plan te vertrekken, het gaat beginnen.’

  Frans de Lange, directeur GlobalRize Nederland.
  ‘In Afghanistan wonen 39 miljoen mensen die nog niet bereikt zijn met de boodschap van het Evangelie. Onze missie is mensen van het scherm naar de kerk te brengen. Wij hebben geprobeerd een Afghaan die afgelopen voorjaar door onze bediening tot geloof kwam, te begeleiden naar een lokale kerk, maar dat is tot op heden helaas nog niet gelukt. In totaal heeft GlobalRize 109 studenten in Afghanistan gehad, die via internet een Bijbelcursus in het Engels volgden.
  Ik verwacht dat wanhopige Afghanen via internet op zoek zullen gaan naar het Evangelie en ook aan zullen kloppen bij GlobalRize. Juist in landen waar de nood groot is, komen velen met ons in contact. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de Heere Jezus nodig heeft om gered te worden. Wij willen Afghanen helpen met het Evangelie.’

  Robby Dawkins, Amerikaanse evangelist die in Afghanistan heeft gewerkt.
  ‘Tijdens de machtsovername door de Taliban had ik nog contact met Afghaanse christenen. Inmiddels kan ik geen contact meer met hen krijgen. De Taliban willen de christenen uitroeien uit het land, daar ben ik vast van overtuigd. Ze sporen hen op, verkrachten hen, doden hen.
  Bid alstublieft voor de Afghaanse gelovigen, voor bescherming en kracht en dat ze trouw zullen blijven aan de Heere. Afghanistan kan worden gered. Breng ze voor Gods troon. De Afghaanse kerk is procentueel gezien de op twee na snelst groeiende kerk ter wereld, na Iran. Tegelijk staat Afghanistan al jaren op de tweede plaats op de ranglijst van Open Doors van landen waar christenen het meest worden vervolgd. Bid dat de Taliban er niet in zullen slagen de Afghaanse kerk uit te roeien.’

  Afghaanse kerkleider, anoniem.
  ‘God heeft een doel en een plan met de Afghaanse kerk. Het antwoord van de Afghaanse christenen op de huidige crisis is gebed. Sommige christenen kunnen zelfs hun eigen familie niet vertrouwen. Van sommige Taliban-terroristen is bekend dat ze vroeger christen waren.
  Zeker, ze gaan een aantal bekende christenen doden en op die manier zullen ze angst verspreiden. Christenen zullen gedwongen worden zich tot de islam te bekeren.
  We vertrouwen op de Heere en bidden dat Hij Zijn volk in Afghanistan zal sparen. Elke gelovige met een moslimachtergrond – ook ikzelf – die zich tot het christelijke geloof heeft bekeerd, weet wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. De Taliban hebben geen genade met die mensen. De straf op afvalligheid is de dood.
  Maar wij geloven dat God een plan, een doel met ons heeft. Hij weet wat het beste voor ons is. Blijf alstublieft bidden voor het volk van Afghanistan, dat zij kracht, wijsheid en vrede mogen vinden in Gods beloften.’

  (Bronnen o.a.: Christianity Today, CBN, Faithwire, RD, ICC)

 29. Vervolg van mijn vorige inbreng: ga er maar van uit dat uiteindelijk de échte volgers van Jezus Christus zullen sterven als martelaren, cfr. Openbaring 20:4

 30. Hoofdletter S, ik twijfel maar was hij niet de heerser over deze wereld. De rechterhand van God, bezweken aan ijdeltuiterij. Uit de hemel gevallen of was hij gegooid? Satan heeft tot op zekere hoogte macht op deze wereld. Kijk om je heen, misleiding is zijn grootste wapen. Uiteindelijk ligt de keus bij jezelf, neem je wel een hap van die appel (spuit) of maak je de juiste keuze.

 31. Vertegenwoordiger van een toekomstige regeringspartij (GL)vond het wel meevallen het geweld.
  Mijn god we zijn verloren in dit land.

 32. Een ‘snelle onthoofding’ kan enkel en alleen maar met een guillotine – trouwens een ‘uitvinding’ van een vrijmetselaar.

 33. @ Michaël: 6:44 pm. Hartelijke dank broeder in onze Here Jezus. Aan HEM alle eer en glorie. Helemaal met U eens, Michaël. Leve Christus Koning.

 34. Geloven jullie dat allemaal? Dat kunnen archiefvideo’s zijn verspreid door geheime diensten en hun media-outlets en proxy’s (zoals de Witte Helmen). Die zijn heel goed in het ensceneren van gruwelvideo’s, bv. gasaanvallen in Syrië.
  Doel kan zijn om de opinie bij ons te manipuleren. Ons bang maken voor eindeloze vluchtelingenstromen en de terroristen die er zich in zullen mengen.
  Het Covid-verhaal en zelfs de Delta-variatie is tot op de draad versleten. Ze slaan ons iedere dag om de oren met klimaatopwarming maar we zijn aan die indoctrinatie gewoon geraakt. We zullen het niet ontlopen. Er is een conferentie in Glasgow in november. Maar er is behoefte aan iets anders.
  Een goede dosis terrorismepsychose van de bevolking kan onze Davos-elite best gebruiken om de druk op de ketel te houden.

 35. Ik ben niet zo lang geleden in Afghanistan geweest (Mazar-i-Sharif; Sheberghan etc). Geloof me het merendeel van de Afghani wil niets van doen hebben met deze fundamentalisten. Inderdaad ze zijn moslim en hebben – naar Westerse maatstaven – achterhaalde en verwerpelijke gebruiken, maar ze zijn in de regel vreedzaam en hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Generaal Dostum wordt nog steeds op handen gedragen die zich een pleitbezorger heeft getoond voor de Afghani.

  Vergeet niet dat de Taliban het product is van de Westerse elite en in het bijzonder de CIA. Opnieuw is de burger de speelbal van geopolitieke, perverse belangen.

 36. Ja je kan wel van alles roepen, van wanneer is deze video? Wie zegt dat die jongen z’n keel doorgesneden is en hij niet met een hoofdwond op de grond ligt te bloeden? Hij ademt nogal fanatiek voor iemand die z’n keel doorgesneden is. Maar ik ben niet zo betrouwbaar als Xandernieuws 😀 😀 😀

 37. @ Wachter 21/08/2021 om 3:53 pm

  Beste broeder,
  Ik vind ‘satan’ met een Hoofdletter, te veel eer voor die demonische entiteit(en).
  Maar ik begrijp helemaal wat U bedoeld, en ben het ook volledig met U eens.
  En… de Heere Jezus zal ons ook bijstaan. Vrede zij met U !

  Hartelijke groet, Michaël

 38. Dank zei ‘onze’ regering staat de Taliban wreedheden ons ook te wachten. Zie hoe de overheid optrad tegen de anti-vaccin demonstranten op het Malieveld en het Museumplein. Noem het maar toevallig dat het museumplein in de vrijmetselaarsbuurt met een loge in de Vondelstraat ligt. In wat voor buurt het Malieveld ligt is mij twijfelachtig. Zie deze tijd maar als het soort van weer net voor de storm. Het ergste valt te vrezen; dank zei de met NWO-biefstukken betaalde opdrachten van Rutte en zijn niet onder een noemer te brengen kompanen. Onthoofding is een snelle dood vergeleken de lange lijdensweg van de ‘vaccins’.

 39. Te gruwelijk om aan te zien, arme mensen , arme kinderen het is om te janken.
  Wat een smeerlapperij wereldwijd gepleegd door die vuile leugenachtige duivelse globalisten monsters die overal in regeringen zitten en als een gezwel zich manifesteert.
  Politie, leger, en meedoeners, al die personen die het kan niet anders in hun optiek die denken zelf beter te worden met zakken aangereikt smeergeld door de duivels die de wereld gijzelen te beschermen zullen zelf ook aan de beurt komen maar dat beseffen ze blijkbaar niet, want ze blijven deze horror gewapend verdedigen door klokkenluiders en dissidenten de mond op alle mogelijke ondemocratische middelen te snoeren.

 40. Sorry hoor, maar nul komma nul geinteresseerd in wat daar gebeurt.
  Enkel landjepikkers zijn nog geinteresseerd en proberen de opinie rijp te maken voor een yweede militair avontuur daar.
  Leve de grieken met hun grensmuur.

 41. We kunnen wel ach en wee roepen wat de Talban doet. Dat is ook meer dan walgelijk. Maar waar bemoeien we ons mee? Laat die mensen zelf kiezen. Het is de Westerse arrogantie die meent dat onze zienswijze de juiste is. Zeker de VS hebben altijd gedaan of alleen zij wisten wat goed en slecht was. Kijk naar o.a. de Korea oorlog, Vietnam en Libië.

 42. De Amerikanen hoeven eigenlijk geen troepen in Afghanistan te houden. Ze hebben met hun onzichtbare drones overal ‘eyes in de sky’ en die zouden overal waar ze ‘getuigen zijn’ van openbare Taliban wreedheden onmiddellijk – zoals Allah vanuit de hemel – de daders kunnen bestraffen om zo een waar psychologisch schrikbewind te ontketenen onder de Taliban duivels.
  Een vloot van ‘engelen des wraak’ drones in de lucht houden, zou alleszins veel goedkoper zijn en veel minder risico’s met zich meebrengen dan ‘boots on the ground’.

 43. Na twintig jaar bezetting wordt er afgerekend met de collaborateurs, wat kan je anders verwachten? Het is zelfs niet zeker dat de aanwezige Westerlingen er allemaal wegraken. Regeringen leren nooit iets uit de geschiedenis, anders zouden ze weten dat van 16.000 Britten er in de tijd van hun Imperium slechts enkele honderden levend huiswaarts keerden na het debacle bij de Kyber pas. De overigen bleven liggen rotten tot hun gebeente is gebleekt in de zon en tot stof vergaan als mest voor de opiumplantjes.
  Wat hadden de Westerse regeringen gedacht? De laatste doet het licht uit en trekt de deur dicht? Mooi niet bij dat stelletje woeste bergstammen, de laatsten worden afgeslacht en de deur achter hen dichtgetrapt.

  Na het einde van de Sovjet Unie nu het einde van de VS en de NATO?

 44. Wat een onzin de schuld van het westen de Islam is het probleem en we hebben daar niks te zoeken en is een demonisch geloof dus wat verwacht je…..

 45. Het laatste in het artikel ” het zal bij lange na niet perfect zijn ” vergeet het hetzelfde als wat er voor de 2de Wo gebeurde , gebeurt nu weer.
  Het gros van de mensen kijkt weg, of zitten op een verjaardag en hebben daar van alles te vertellen hoe het wel moet, om vervolgens naar huis toe te gaan en verder te slapen.
  Verder kan je en mag je hopen en bidden of God je genadig en barmhartig mag en wil zijn in deze en toekomende tijd voor ons.
  Want het eind der tijden zal verschrikkelijk zijn met wat er ons te wachten staat .
  Er staat duidelijk in de Bijbel “want al deze dingen moet geschieden ” dus het moet zo gaan, maar we mogen er niet in berusten, we moet blijven vragen en smeken of God dit alles aan ons snel voorbij mag laten gaan.
  “We gaan de leugen liefhebben “staat er geschreven.
  En zullen de dood zoeken en niet vinden
  Als je dat leest dan moeten we op ons knieën en God vragen om te strijden voor ons.
  Laten wij ons daarin verenigen en een nationale biddag maar ook tegelijker tijd een dankdag maken en ons verootmoedigen voor de daden die gepleegd worden over deze hele wereld .

  Shalom
  Ron

 46. US President Joe Biden reveals, America has a deal with the Taliban | Secret Deal | Afghanistan.
  welke symbolen zijn er in de islam? Een gedeeltelijk verduisterde maan, de poolster en de duistere nacht.

 47. Ondersteund door dat kermisgeluid met echo – gedragen ‘zij’ zich dus zo – tegen hun eigen broeders en zusters: Rovend, Verkrachtend en Moordend, satan zal trots op ‘ze’ zijn.

  Vreselijk: in- en intriest !

 48. Islam is een demonische religie, laat dat duidelijk zijn. Islam=Islam, er bestaat geen zogenaamd gematigde Islam, dat is een faliekante leugen.

 49. De globalistische elite als genoemd in het artikel, en hun handlangers overal ter wereld, regeringsleiders en de politieke elite en de cabal, zijn de uitvoerders van de plannen van Satan zelf. Here Jezus, sta ons bij. Het wordt met de dag erger in deze wereld.

Comments are closed.