‘Geheime vredesbesprekingen legerleiders Rusland en Oekraïne, maar Zelensky wil doorvechten’

————————————————————————————————————————————

Nieuwe oorlog op het programma: Amerikanen plaatsen in 2024 ‘Typhon’ raketsysteem
in de buurt van China, wat volgens militaire experts een nucleair conflict zal ontketenen

————————————————————————————————————————————

(12.00) – Volgens ’s werelds meest gevierde onderzoeksjournalist Seymour Hersh voeren de legerleiders van Rusland en Oekraïne (de generaals Gerasimov en Zaluzhny) in het geheim onderhandelingen over een vredesverdrag. Probleem is dat president Zelensky – hierin aangestuurd door de VS / NAVO – hoe dan ook wil doorvechten, ondanks het inmiddels breed erkende gegeven dat hij de strijd verloren heeft (en überhaupt nooit had kunnen winnen). Zelensky is ondertussen zó boos dat hij niet snel nog meer wapens van het Westen krijgt, dat hij een toespraak voor Amerikaanse senatoren heeft afgezegd. Ook zou hij volgens de Oekraïense nieuwssite Strana de regionale gouverneurs verboden hebben nog te communiceren met generaal Zaluzhny, die al tijden sterk van mening verschilt over de te volgen strategie.

De Russische media namen een artikel van Seymour Hersh over, de vermaarde onderzoeksjournalist die ook in de afgelopen jaren met de ene na de andere spraakmakende onthulling kwam. Hersh kon tot nu toe door niets of niemand ontkracht worden. Tot zijn recente openbaringen behoorden onder meer dat IS(IS) een creatie van de Amerikaanse, Turkse en Saudische geheime diensten was, dat de gifgasaanval in Ghouta (Syrië) werd uitgevoerd door Westers gezinde (en gesteunde) rebellen met gas dat door Saudi Arabië was geleverd, en dat de Nordstream II gaspijpleiding met goedkeuring van president Biden door de CIA werd opgeblazen.

Oekraïne moet verloren grondgebied aan Rusland afstaan

In zijn jongste, vreemd genoeg in de Russische media weer verdwenen artikel schreef Hersh dat de Russische generaal Valery Gerasimov en de Oekraïense generaal Valerii Zaluzhny in het geheim met elkaar onderhandelen over een vredesverdrag om de oorlog te beëindigen. Voorwaarde is dat Oekraïne akkoord gaat met het afstaan van al het verloren grondgebied aan Rusland. Als tegenprestatie zou het Kremlin instemmen met het NAVO lidmaatschap van Oekraïne, op voorwaarde dat er geen militaire bases van de NAVO in het land worden gebouwd.

Een van de kaartjes die circuleren over een mogelijke opdeling van Oekraïne.

Vooral die laatste eis zou een enorme concessie van president Putin zijn, want tot nu toe werd een Oekraïens NAVO lidmaatschap als een existentiële bedreiging voor de veiligheid van Rusland gezien, en zou daarom vrijwel onmiddellijk een (wereld)oorlog ontketenen. Bovendien weet de Russische president als geen ander dat het Westen voor geen meter te vertrouwen is, omdat tal van eerdere overeenkomsten simpelweg werden genegeerd en gebroken. Denk aan de Minsk akkoorden; als het Westen die gewoon was nagekomen, was er hoogstwaarschijnlijk nooit een oorlog uitgebroken en waren honderdduizenden omgekomen burgers en soldaten nog gewoon in leven geweest.

Offensief mislukt

In aanloop naar een definitief vredesverdrag zou generaal Zaluzhny zijn troepen van het front moeten terugtrekken achter een soort demarcatielijn. Zaluzhny zou hier vermoedelijk mee instemmen, omdat de grondoorlog tot nu toe desastreus voor hem is verlopen. Het grote zomeroffensief wat het Russische leger had moeten terugslaan, is mislukt. Er werd slechts een klein stukje gebied heroverd (maximaal 130 kilometer), ten koste van onvoorstelbaar veel soldatenlevens. Aangezien Zaluzhny die amper meer heeft, móet hij wel op zoek gaan naar vrede.

In dit opzicht is Zelensky het wel met hem eens, en klaagt hij dat hij onvoldoende wapens en mankracht heeft om ‘sneller resultaten’ te boeken. In een artikel in The Economist schreef Zaluzhny al dat het grootschalig inzetten van drones voor verkenning en aanvallen het voor beide partijen onmogelijk hebben gemaakt om met succes een gemechaniseerde infanterie aanval uit te voeren, en dat het daarom onwaarschijnlijk is dat er nog meer grondgebied kan worden veroverd of heroverd.

Onenigheid in NAVO en leger Oekraïne

Een doorbraak zou er volgens hem alleen kunnen komen als de NAVO veel meer geavanceerde wapens gaat leveren. Ondanks wat secretaris-generaal Stoltenberg beweert, heerst er in het agressieve Westerse bondgenootschap grote onenigheid over de betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne. Daarom is het onwaarschijnlijk dat die door Zelensky geëiste wapens er in grote hoeveelheden gaan komen – laat staan dat de NAVO actief betrokken raakt bij de gevechten met het Russische leger. Dat zou namelijk een fatale vergissing zijn, en Europa veranderen in een nieuw slagveld waar wij onherroepelijk als verliezers vanaf zullen kruipen.

Oekraïense legerleiders zouden het in Kiev sowieso in toenemende mate oneens zijn met Zelensky over de te volgen strategie. De ’trekpop’ president maakte bij het zomeroffensief al de fout om op drie fronten de tegenaanval te openen, terwijl de legerleiders en de Amerikanen wilden dat hij al zijn militaire kracht op één front zou inzetten.

Erkent de NAVO impliciet de nederlaag?

De oorlog tussen Israël en Hamas is voor het Westen een welkome afleiding van de mislukte veldtocht om Oekraïne in te lijven, en tegelijkertijd een geweldig excuus om de levering van wapens aan Kiev af te bouwen en zo impliciet de nederlaag te erkennen.

Als Zelensky ook maar enige vaderlandsliefde zou bezitten, dan zou hij per ommegaande een staakt-het-vuren bevelen en met Rusland om de tafel gaan zitten. Dat wilde hij overigens al zeer kort na het uitbreken van de oorlog in februari 2022, maar de Amerikanen – oorlogszuchtig als die altijd en overal zijn – verboden dat toen.

Het zinloze bloedbad in Oekraïne, waar naar mijn overtuiging het VS / NAVO complex voor 100% schuldig aan is, heeft de Westerse politiek helaas niet bij zinnen doen komen. Integendeel, er worden weer volop wapens ingekocht voor het volgende slagveld dat er ongetwijfeld gaat komen, zoals voor miljarden dollars en euro’s aan geleide raketten.

Nieuwe Russische anti-satellietwapens

De Russen zitten ondertussen ook niet stil, en lijken circa een jaar geleden nieuwe satellietwapens in de ruimte te hebben gestationeerd. Twee verkenningssatellieten bleken na lancering onverwacht ieder twee andere satellieten met zich mee te dragen. Wetenschappers en experts speculeren dat dit anti-satelliet wapens zouden kunnen zijn, bedoeld om vijandelijke (= Westerse) satellieten te vernietigen. Dit zou echter inconsistent zijn met de hoge investeringen die Rusland doet in het ontwikkelen van Direct Energy Weapons (DEW), zoals laserwapens.

Tevens worden MiG-31D onderscheppingsjagers uitgerust met anti-satellietraketten, en wordt een A-60 (=IL-76) toestel (foto) met een laserkanon uitgerust. De MiG-31 ‘Foxhound’ stamt uit de jaren ’80, is nog steeds een van de allersnelste en hoogst vliegende vliegtuigen ooit gebouwd, en kan tegenwoordig ook hypersonische Kinzhal raketten afvuren. Daarnaast beschikt het Russische leger over mobiele anti-satellietwapens, die hierdoor zeer lastig op te sporen en te vernietigen zijn.

Volgende oorlog komt eraan: China het doelwit

Aangezien uit een strategisch NAVO document is gebleken dat het Westen niet alleen een ‘hete’ oorlog met Rusland, maar ook met China wil (en de plannenmakers in Washington en Brussel er klaarblijkelijk geen enkel probleem mee hebben om Europa hierbij op te offeren), hebben de Amerikanen aangekondigd in 2024 het uit SM-6- en Tomahawk raketten bestaande ‘Typhon’ aanvalssysteem (SMRF) in de regio te installeren (foto). Volgens China Military Online is dat dermate bedreigend voor Beijing (dit is immers vergelijkbaar met wat de Sovjets in 1962 in Cuba wilden doen), dat er hierdoor een nucleair conflict tussen beide landen kan uitbreken.

De Amerikaanse marine provoceert er alvast lustig op los door schepen van de 7e vloot vlakbij Chinese wateren te laten varen. Het Littoral Combat Ship USS Gabrielle Gifford zou gisteren zelfs de territoriale wateren van China zijn binnengedrongen. Dat gebeurde bij het door zowel China, Vietnam als de Filippijnen opgeëiste Rén’ai Jiao atol (in het Westen aangeduid als het tweede Thomas Shoal atol) in de Zuid Chinese Zee. Afgelopen juni vond er in de straat van Taiwan nog bijna een botsing tussen twee oorlogsbodems van beide landen plaats.

Predictive programming: Economische instorting en kernoorlog in 2024

Een aflevering uit 2018 van de roemruchte ‘predictive programming’ serie The Simpsons ‘voorspelde’ voor 2024 de dood van president Biden en een vrouwelijke opvolger (Kamala Harris, de huidige vice-president?), de economische instorting van het Westen, en als klap op de vuurpijl een min of meer ‘beperkte’ kernoorlog met een niet bij name genoemde mogendheid, waardoor tal van steden, waaronder New York, worden vernietigd.

Of er deze keer opnieuw enig waarheidsgehalte in The Simpsons zit moet nog worden afgewacht, maar de Amerikaanse globalisten lijken in ieder geval opzettelijk met volle snelheid op hun eigen ondergang af te stevenen. En daarmee ook die van ons, indien Nederland niet snel volledig afstand neemt van de oorlogszuchtige NAVO koers, en desnoods op eigen houtje vredesovereenkomsten en samenwerkingsverdragen met zowel Rusland als China sluit.

Maar pleiten voor vrede, samenwerking en een einde aan het afschuwelijke bloedvergieten levert je in het hedendaagse Den Haag en Hilversum de benaming ‘rechtse extremist’ op, dus veel hoop heb ik er op dit moment niet op.

Xander

Zie ook o.a.:

19-11: Kunnen we in deze eindtijd enige waarde hechten aan Nostradamus en al die andere profeten?
07-11: Insider: ‘Hulporganisatie vrouw Zelensky smokkelt weeskinderen naar pedo’s in Europa’
02-11: NAVO schrikt van Russische elektronische wapens; Nederlandse F-16’s straks kansloos in Oekraïne
25-10: ‘Oorlog tegen Rusland en China hoofddoel in strategisch TRADOC document van de NAVO’
19-10: 
Europa weerloos: NAVO in Oekraïne bijna verslagen door Rusland
15-10: 
Armstrong: ‘Terreuraanval op Israël toegelaten om Rusland in WO-3 te lokken’

2022:

02-10: Hoe reëel is de angst voor een aanstaande kernoorlog?
22-07: 
Denktank overheid VS vindt verwoestingen door kernoorlog ‘acceptabel’ en wil voor 2025 aanval op China
16-07: 
Verenigde Staten gebruiken Oekraïne om concurrent EU uit te schakelen; Rusland en China lachende derden
20-06: 
Britse stafchef generaal Sanders zegt dat leger zich moet voorbereiden op WO-3 tegen Rusland
03-05: 
Oliver Stone waarschuwt voor Amerikaanse nucleaire false flag in Oekraïne
29-04: 
WO-3 waanzin: Britse ministers pleiten openlijk voor oorlog met Rusland
11-04: 
Amerikaanse en Britse elite eenheden in Oekraïne voeren ‘geheime oorlog’ tegen Russische troepen
05-04: 
Oproep aan politiek: Breek met Zelensky voordat hij onze ondergang wordt
09-03: 
VS verklaart Rusland de economische oorlog’; Wereld begint zich af te keren van de NAVO
02-03: 
De wereld kan maar beter hopen en bidden dat Putin de oorlog in Oekraïne wint
28-02: 
Europese Unie verklaart Rusland feitelijk de oorlog
27-02: 
Topeconoom Armstrong: ‘WO-3 is in fasen begonnen en het Westen gaat verliezen’

2021:
18-12: 
Wordt Oekraïne nieuwe Cuba crisis? Kernoorlog in 60 jaar tijd niet zo dichtbij geweest ( / Ontketenen de klimaat-vaccinatie globalisten een wereldoorlog omdat de Great Reset in gevaar is? )
11-12: 10 landen, met Nederland en Israël, oefenden deze week op door WEF geplande cyberaanval ( / 
VS/NAVO voert provocaties om oorlog met Rusland te veroorzaken verder op)
19-11: 
Topanalist waarshcuwt voor Westerse ‘false flag’ operatie aan grenzen met Rusland
09-11: 
Volgende stap naar oorlog tegen Rusland; Amerika stuurt deel infanteriebrigade naar Oekraïne
27-10: 
Moskou woedend nadat Duitse minister NAVO kernaanval op Rusland suggereert

Archief:

2016:

14-10: Nobelprijswinnaar Vrede: NAVO dreigt kernoorlog met Rusland te veroorzaken\
11-05: 
Crisis Oekraïne: NAVO wil permanent troepen aan grenzen met Rusland
29-03: 
Obama drijft mensheid naar laatste wereldoorlog
25-03: 
Yulia Tymoshenko: Russen moeten met kernwapens worden vernietigd
24-03: VS en Oekraïne bereiden oorlog met Rusland voor