Hoe reëel is de angst voor een aanstaande kernoorlog?

—————————————————————————————————————————————–

‘De klimaatfanatici in de Westerse politiek dreigen miljarden slachtoffers te maken’ – A.I. ‘Socrates’ voorspelde bijna 10 jaar geleden dat WO-3 in Oekraïne zou beginnen

—————————————————————————————————————————————–

De vrije en alternatieve media buitelen al enige tijd over elkaar heen over het aanstaande uitbreken van een kernoorlog, en de laatste weken wordt ook in de reguliere massamedia steeds vaker voor het mogelijke gebruik van kernwapens gewaarschuwd. Hoe reëel is die angst eigenlijk? Betekenen de wagonladingen hypersonische Iskander-M raketten (3), die kernkoppen kunnen dragen en die Rusland naar het front bij Kherson brengt, dat we binnenkort inderdaad paddenstoelwolken boven Oekraïne – en misschien wel boven NAVO landen – kunnen verwachten? De Amerikanen hebben inmiddels hun ‘Looking Glass’ de lucht ingestuurd – een commando toestel dat wordt gebruikt voor het geval dat alle bases op de grond door een vijandelijke nucleaire aanval zijn vernietigd. (4)

Vaste lezers weten dat we op deze site al vele jaren waarschuwen voor een mogelijke herhaling van de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw, maar dan op veel grotere schaal en met zoveel dodelijke slachtoffers, dat het aantal van WO-2 – tussen de circa 60 en 72 miljoen – er compleet bij zal verbleken.

Beangstigende parallellen met jaren ’30

Vooral sinds 2020 zijn de parallellen tussen die inktzwarte periode in de geschiedenis en onze moderne tijd beangstigend geworden. Neem nu het antwoord van Reichsmarschall Hermann Göring tijdens de Nürnberg processen, gegeven op de vraag hoe het de Nazi’s was gelukt om het hele Duitse volk achter zich te krijgen: ‘Stem of geen stem, het volk kan altijd tot gehoorzaamheid aan de leiders worden gebracht. Dat is eenvoudig. Je hoeft ze slechts te vertellen dat ze worden aangevallen, en de vredestichters beschuldigen van gebrek aan patriottisme en het in gevaar brengen van het land beschuldigen. Het werkt in ieder land precies hetzelfde.’

Waar we ‘en in iedere tijd’ aan zouden willen toevoegen. Klimaat (CO2 / stikstof), corona en nu Rusland erbij – we worden op alle mogelijke manieren doodsbang gemaakt dat we worden ‘aangevallen’ en in groot gevaar zijn. Overeenkomsten? De angst voor wat dan ook wordt altijd gezaaid door overheden, politieke leiders en internationale organisaties. Zonder uitzondering worden crises en oorlogen door hen gecreëerd.

Politici willen oorlog, gewone mensen nooit

Het is nooit het gewone volk dat oorlog wil, ook nu niet. Waarom zouden Westerlingen ermee zitten dat een stuk land dat al sinds mensenheugenis wordt bevolkt door Russen, weer in het bezit is gekomen van Rusland? Mensen willen gewoon betaalbaar hun verwarming kunnen aanzetten, boodschappen kunnen doen, hun tank kunnen volgooien en verder hun eigen levens leiden. Wie is er bereid de toekomst en mogelijk zelfs de levens van zijn geliefden en zichzelf op te geven voor het geopolitieke gekrakeel tussen wereldleiders? Niemand.

Hun spelletjes, intriges en ruzies hebben echter altijd ernstige gevolgen, juist voor die ‘gewone man’. Maar dat schijnt ook de huidige lichting in de politiek totaal niet te deren. Ook in Den Haag wordt vol ingezet op oorlog, waarbij ons eigen volk klakkeloos wordt opgeofferd door middel van een onbetaalbaar wordend dagelijks leven, en als we niet oppassen een dramatische ineenstorting indien het daadwerkelijk tot het gebruik van kernwapens komt, zelfs al zou zo’n oorlog ‘beperkt’ blijven.

Meeste mensen gebruiken verstand niet meer en laten zich ophitsen

Onthutsend en bizar is dat verreweg de meeste gewone mensen in dezelfde val trappen als de Duitsers in de jaren ’30 door zich gedachteloos te laten manipuleren en ophitsen, tot het punt waarop ze – hoe ongelooflijk het in normale tijden ook zou klinken – inderdaad bereid zijn hun complete levens en die van hun gezinnen en geliefden in de waagschaal te stellen en op te offeren, op wat voor wijze dan ook. Ze zijn niet meer in staat onafhankelijk een mening te vormen, maar compleet gehersenspoeld met propaganda en haat tegen Rusland en Putin. En dat is exact wat ‘onze’ leiders nodig hebben om een grote (wereld)oorlog te rechtvaardigen.

De weinigen die nog wèl hun verstand gebruiken en anderen proberen te waarschuwen, worden ondertussen neergezet als landverraders of Russische spionnen die het ‘echte’ gevaar zouden vormen. En dat terwijl iedereen met meer dan twee werkende hersencellen zelf de feiten kan opzoeken dat de ‘neocons’ in de VS al sinds de val van de Sovjet Unie in 1991 uit zijn op het onderwerpen van Rusland, desnoods met een oorlog.

Putin weg? Hardliners Kremlin hadden ons al vernietigd

‘Iedereen die beweert dat Rusland slecht is en Amerika geen kwaad kan doen is òf dom, òf een promotor van oorlog namens de ‘Deep State’,’ schrijft de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong. Hij wijst op het ‘zeer gevaarlijke spel’ dat nu wordt gespeeld met de bewering dat als Putin maar ten val wordt gebracht, alles weer in orde komt. Integendeel – als de hardliners in het Kremlin hun zin krijgen, dan veranderen tal van Westerse steden eerder vandaag dan morgen in dodelijke zwarte atomaire gaskolommen.

De vrijwel zeker door de VS/NAVO uitgevoerde aanval op de Nord Stream gaspijpleidingen heeft de leiders in Moskou ervan overtuigd dat het Westen niet zal stoppen voordat de Russische beer is gevangen, getemd, van zijn klauwen is ontdaan en in een kooitje is gestopt. ‘Dat betekent dat als Rusland in een hoek wordt gedrukt, het geen andere keus zal hebben dan het inzetten van op zijn minst tactische kernwapens,’ waarschuwt Armstrong.

‘In de ogen van de neocons moet Rusland sterven’

De mensheid dreigt nu opnieuw in een enorm conflict te worden gestort ‘dat de hele wereld nog eeuwenlang zal kleuren met het bloed van soldaten en burgers. China zal aan de kant van Rusland gaan staan, net als Noord Korea en delen van het Midden Oosten. Zoals WO-1 om een moordaanslag ging, zal de (Russen)haat in Oekraïne de wereld meesleuren, en dat voor een stuk land dat al eeuwen door Russen wordt bewoond. Ieders levensstijl zal onomkeerbaar worden veranderd door het gejuich en tromgeroffel voor deze oorlog.’

‘In de ogen van de neocons moet Rusland sterven. Met iets anders zullen ze geen genoegen nemen.’ De neocons financierden de Taliban in Afghanistan en de Tsjetsjeense terroristen, en probeerden onder Obama Syrië binnen te vallen. Wijlen senator John McCain ging naar Kiev, en beloofde de neo-nazi’s steun voor hun aanvallen op de Russische sprekende Donbass. Armstrong: ‘Iedereen die het verhaaltje verspreidt dat het allemaal Putins schuld is en we oorlog tegen hem moeten voeren, predikt de agenda van de Deep State. Zij hebben hun fake mensen op social media, en sturen de mainstream media aan hun agenda te promoten.

‘Er is geen andere uitkomst dan oorlog’

Een alles verwoestende wereldoorlog om de Donbass regio, die – we herhalen het nog eens – altijd al door Russen werd bevolkt, slaat helemaal nergens op – tenzij vanuit het perspectief van Westerse politici en leiders, die zitten te springen om een enorme afleiding van het feit dat ze hun eigen economieën hebben ondermijnd met anti-fossiel klimaatbeleid, de EU feitelijk bankroet is, het bankensysteem op omvallen staat, en de spaargelden en pensioenen van de mensen zijn verdampt door het pro-euro en negatieve rentebeleid van de ECB.

‘Dus het antwoord is simpel,’ vervolgt de cyclus specialist. ‘Er is geen andere uitkomst dan oorlog, waarbij op zijn minst tactische kernwapens zullen worden ingezet. Het Oekraïense volk moet beseffen dat ze kanonnenvoer zijn, en niemand ook maar iets geeft om hen of hun land. Dit gaat allemaal over Amerika versus Rusland… en de mensen zijn altijd de slachtoffers.’

Prognose in 2013: ‘Volgende wereldoorlog begint in Oekraïne’

Armstrongs computer (A.I. ‘Socrates) kwam in 2013 met de prognose dat de volgende wereldoorlog in Oekraïne zou uitbreken. Eén jaar later vond daar de door de VS en EU georkestreerde staatsgreep / revolutie plaats, waarna er een ongekozen marionettenregime in Kiev werd geïnstalleerd, en met Westerse steun en instemming de burgeroorlog tegen de Russisch sprekende bevolking werd gelanceerd.

‘Socrates’ wijst al geruime tijd 2023 aan ‘als een absoluut GROOT crisispunt in de wereldwijde geopolitiek. Het risico op een internationale oorlog is zeer reëel. De klimaatfanatici vernietigen onze manier van leven op dezelfde wijze zoals Kart Marx dat deed, en dat in Rusland en China tot de dood van meer dan 200 miljoen mensen leidde. Deze keer zullen dat er miljarden zijn.’

Ook Armstrong is ervan overtuigd dat de Nordstream pijpleidingen niet door Rusland zijn opgeblazen. Integendeel, Rusland was juist het doelwit. Het Westen wil Putin namelijk van alle mogelijke energie inkomsten afsluiten, zodat Europa wordt gedwongen van het gas af te gaan en tegelijkertijd het Kremlin de oorlog in Oekraïne niet meer kan financieren.

Er zijn geen vredestichters meer

‘Zalig de vredestichters, want zij zullen kinderen Gods genoemd worden’ (Matt.5:9). Helaas zijn er geen vredestichters meer, althans, niet onder de machthebbers in de Westerse politiek. In hen brandt uitsluitend nog het vuur van haat, machtswellust en oorlog. En dat is dan ook wéér wat we in 2023 zullen krijgen als zij niet worden gestopt, mogelijk zelfs op ongekende schaal.

Ik trok de afgelopen jaren al vaker deze conclusie, en doe het nu weer: de mensheid leert het ook nooit. Ja, de technologie is enorm vooruit gegaan, en grote delen van de wereldbevolking hebben het beter dan ooit, maar de menselijke natuur verandert niet zolang de mensheid zichzelf weigert te bevrijden uit de wurgende greep van egocentrisme, egoïsme, heb- en geldzucht, liefdeloosheid, onverschilligheid, en last but not least angst, de kern van alle vormen van haat. Deze typisch menselijke trekken dreigen nu ons allemaal definitief naar de ondergang te helpen.

 

Xander


(1) Armstrong Economics
(2) Armstrong Economics
(3) Hal Turner Radio Show
(4) Hal Turner Radio Show

Zie ook o.a.:

28-09: Gehypete sabotage Nordstream doelbewuste afleiding aanstaande mega bankencrisis EU

2020:

26-10: Regering voert agenda Klaus Schwab (WEF) uit: ‘Over 10 jaar bezit u niets meer’
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
08-08: Agenda 21 samengevat: ‘De opmars naar een nieuwe wereldorde’
08-07: Politici volgen dit historische handboek bij hun tirannieke machtsovername’
07-07: Grote Groene Reset begint (/ Is deze softe Sovjet Revolutie naar een nieuwe Groene Socialistische Wereld Orde het meest duivelse complot ooit?’)

Archief:

2016:

14-10: Nobelprijswinnaar Vrede: NAVO dreigt kernoorlog met Rusland te veroorzaken\
11-05: Crisis Oekraïne: NAVO wil permanent troepen aan grenzen met Rusland
29-03: Obama drijft mensheid naar laatste wereldoorlog
25-03: Yulia Tymoshenko: Russen moeten met kernwapens worden vernietigd
24-03: VS en Oekraïne bereiden oorlog met Rusland voor

2015:
29-12: Associatieverdrag EU-Oekraïne is groot gevaar voor wereldvrede