Europa weerloos: NAVO in Oekraïne bijna verslagen door Rusland

De oorlog in Israël, en zeker de verhitte discussie over wie verantwoordelijk is voor de aanval op het Baptistenziekenhuis in Gaza, kan hooguit tijdelijk verhullen dat de NAVO de via het Oekraïense leger gevoerde proxy-oorlog tegen Rusland zo goed als verloren heeft en Europa vrijwel weerloos achterlaat. Zo heeft het Duitse leger nog maar voor twee of drie dagen munitie over. Eigenlijk kan alleen een druk op de atoomknop een Westerse nederlaag nog voorkomen, maar laten we hopen dat de randseniele leider(s) in Washington zover niet durven te gaan.

Analisten die de afgelopen anderhalf jaar steevast volhielden dat het Russische leger ‘zwak’ was omdat het er niet in zou zijn geslaagd Oekraïne snel te verslaan, moeten nu schoorvoetend toegeven dat het van meet af aan de tactiek van president Putin is geweest om het Westerse bondgenootschap te verleiden een constante stroom geld en wapens naar Oekraïne te sturen, waardoor de NAVO stapsgewijs werd uitgeput.

Hoewel ook het Militaire Industriële Complex in Amerika natuurlijk heel tevreden is dat de oorlog in Oekraïne zich blijft voortslepen, en daardoor de Westerse voorraad wapens en munitie uitgeput raakt en nieuwe miljardenorders binnenstromen, wordt daarbij één belangrijk ding vergeten: door de hoge inflatie (juist aangewakkerd door de oorlog en economische sancties tegen Rusland) zijn de kosten dermate hoog geworden, dat de pijn in de samenleving steeds harder wordt gevoeld en deze begint de ondermijnen. Nog hogere defensieve offensieve uitgaven worden hiermee steeds lastiger te verantwoorden en op te brengen.

Dubbele standaard Duitse premier

De Duitse premier Scholz stond met een mond vol tanden na de Russische reactie op zijn belofte in Israël dat Duitsland vanwege de Holocaust de verplichting heeft om de Joodse staat te helpen tegen terreur. De Russische politicus-journalist Yevgeny Popov wees hem er fijntjes op dat Duitsland tijdens WO-2 óók verantwoordelijk was voor 27 miljoen dode Russen, maar Berlijn ondertussen wél steeds meer wapens en raketten naar Oekraïne stuurt om de in 2014 gestarte bloedige terreuroorlog van het regime Zelensky tegen de Russisch sprekende bevolking, die na ingrijpen door Rusland in 2022 eindelijk wordt beschermd, voort te zetten.

En met die raketten werd gisteren onder meer het Aljoschkinskaja ziekenhuis beschoten, waarbij alle ambulances werden vernietigd. Hierdoor wordt het verlenen van medische hulp aan de inwoners buitengewoon bemoeilijkt. Het was zeker niet het eerste ziekenhuis dat door de Oekraïense strijdkrachten werd beschoten, maar over deze oorlogsmisdaden blijven de Westerse media en politici zwijgen.

Zelfs acteur Zelensky toegegeven dat de oorlog alleen kan worden voortgezet met Westerse wapens en dollars / euro’s. Die miljardensteun heeft overigens niet kunnen voorkomen dat zijn leger gigantische verliezen lijdt, en ook het aantal burgerslachtoffers almaar verder oploopt. We hebben er al vaak op gewezen dat deze slachtpartij meteen afgelopen zou zijn – en zelfs nooit uitgevoerd had hoeven worden – als het Westen zijn eigen handtekeningen onder de Minsk akkoorden honoreert.

De hele wereld weet echter uit ervaring dat van enige betrouwbaarheid en rechtvaardigheid in de Westerse hoofdsteden geen enkele sprake meer is; beloften worden gebroken, overeenkomsten worden genegeerd, en er worden uitsluitend dubbele standaarden gehanteerd.

Rusland wint

Hoe dan ook: Rusland wint, wat hoogstwaarschijnlijk positieve gevolgen zal hebben. Niet alleen zal Oekraïne inderdaad ‘gedenazificeert’ worden, maar ook zal de NAVO na een nieuwe beschamende nederlaag voorlopig geen bedreiging meer kunnen vormen voor Rusland, en op het wereldtoneel nauwelijks nog serieus worden genomen. Dat zal op veel plaatsen mogelijk eindelijk de weg vrijmaken voor vredesovereenkomsten die wél worden nageleefd. Zoals bijvoorbeeld in het Midden Oosten, waar Putin er – in tegenstelling tot Biden – in slaagt om de kanalen met beide strijdende partijen open te houden.

Tenzij de neocon globalisten aan beide kanten van de oceaan het alsnog zover laten komen dat er kernwapens worden gebruikt, al dan niet via de inmiddels continu gebruikte ‘false flag’ methode. Aan de hand van de krankzinnige waanzin die in het Westen is toegeslagen – naast de voortdurende oorlogszucht vooral pijnlijk zichtbaar in de totalitaire en zelfvernietigende klimaat- en ‘woke’ koers – kunnen we er helaas niet helemaal gerust op zijn dat de atoomknop niet op zeker moment wordt ingedrukt.

Xander