NAVO schrikt van Russische elektronische wapens; Nederlandse F-16’s straks kansloos in Oekraïne

(13.25) – Nederland, Denemarken, België en Noorwegen gaan vanaf begin volgend jaar F-16’s naar Oekraïne sturen, Nederland mogelijk zelfs 42 in getal. Het enige wat dit zal bewerkstelligen is dat Den Haag nog hoger op het doelwittenlijstje zal komen te staan voor een eventuele Russische (al dan niet nucleaire) vergeldingsaanval, want de toestellen zullen in Oekraïne hoogstwaarschijnlijk al heel snel als vliegjes uit de lucht worden geschoten. De reden is dat de Russen hebben aangetoond zo’n 20 jaar op het Westen voor te lopen op het gebied van elektronische oorlogsvoering. Per dag worden vooral dankzij deze geavanceerde wapens honderden Oekraïense drones onschadelijk gemaakt.

Amerikaanse destroyer al in 2014 uitgeschakeld met EMP wapen

In 2014 schreven wij op basis van berichten in enige niet-Europese media dat de destroyer USS Donald Cook, die destijds in de Zwarte Zee voer vanwege de spanningen rond de Krim die waren ontstaan door de Oekraïense etnische zuiveringsoorlog tegen de Russisch sprekende bevolking, elektronisch vleugellam werd gemaakt door Russische gevechtsvliegtuigen die gebruik zouden hebben gemaakt van het allernieuwste ‘Khibiny’ elektronische storingswapen. Het Amerikaanse marineschip was uitgerust met het moderne Aegis radarsysteem, dat onder andere gebruikt wordt voor het tegen Rusland gerichte anti-raketschild dat in Europa werd opgebouwd.

De VS ontkende echter in alle toonaarden dat de Donald Cook was uitgeschakeld met een EMP wapen. Amerikaanse alternatieve media zoals Infowars wisten echter te melden dat 27 bemanningsleden na aankomst in een Roemeense haven hun ontslag zouden hebben ingediend vanwege het gebeuren, omdat ze niet langer hun leven wilden wagen op een schip dat zo eenvoudig volslagen weerloos kon worden gemaakt. Pas jaren later werd in sommige Amerikaanse mainstream media schoorvoetend toegegeven dat er een ‘incident’ met de oorlogsbodem in de Zwarte Zee had plaatsgevonden, waarbij het schip ‘beschadigd’ zou zijn geraakt.

Russische e-wapens heersen op het slagveld

Defense News berichtte recentelijk dat de Amerikanen vanwege hun onthutsende ervaringen in Oekraïne ‘urgent’ hun elektronische wapens gaan upgraden. De reden is dat de Russen met hun e-wapens en raketten wekelijks honderden Oekraïense drones weten uit te schakelen, inclusief de moderne Turkse TB-2 Bayrakter (foto onder). Volgens het Britse Royal United Services Institute (RUSI) gaat het zelfs om 10.000 Oekraïense drones per maand, dus ongeveer 333 per dag, die verloren gaan.

De Russische grondtroepen beschikken over zoveel e-wapenplatformen, dat ze iedere 10 kilometer van het front ermee bestrijken. Behalve drones kunnen hier ook vijandelijke communicatie, radar, AWACS, satelliet navigatie (GPS) en de satellieten zelf mee worden verstoord, ‘gekaapt’ of uitgeschakeld. Het Starlink satelliet-internetsysteem van Elon Musk zou ook al eens verstoord zijn geweest met een van deze wapens.

20 jaar Westerse achterstand door strategische keuze Kremlin

De afgelopen 20 jaar heeft het VS/NAVO complex zich vooral gefocust op de strijd tegen kwalitatief veel minder sterke vijanden zoals terroristische groeperingen, die doorgaans enkel over eenvoudige of achterhaalde elektronica beschikken. De grote technologische voorsprong op Rusland werd ondertussen voor lief genomen en als vanzelfsprekend beschouwd. Daarbij werd vooral gekeken naar dure stealth vliegtuigen zoals de F-22, F-35 en B-2, waar de Russen – op enkele prototypes en een handjevol exemplaren na – vanwege de extreem hoge kosten geen tegenhangers voor konden bouwen.

Dat bleek echter slechts strategische schijn te zijn, want het Kremlin is in werkelijkheid nooit van plan geweest de VS te ‘matchen’ wat betreft peperdure stealth technologie. Integendeel, er werd gekozen voor een nu buitengewoon succesvol gebleken asymmetrische ontwikkeling van geavanceerde elektronische wapensystemen, waarmee niet alleen de Westerse stealth tech, maar ook alle andere vormen van elektronica onklaar of nutteloos zouden kunnen worden gemaakt.

Perfect zijn die Russische e-wapens nog niet, getuige een aantal marineschepen en vliegtuigen dat Rusland is kwijtgeraakt, en gezien de aanvallen op de brug naar de Krim. Desondanks hebben ze een doorslaggevende rol gespeeld in het afweren van de ene na de andere aanvalsgolf met Oekraïense drones, het verstoren en ineffectief maken van zowel lucht- als grondaanvallen, en het ernstig bemoeilijken of zelfs uitschakelen van de vijandelijke (Westerse) communicatiesystemen.

Nederlandse F-16’s straks kansloos

De Russische ministerie van Defensie Sergey Shoigu heeft erop gewezen dat het aantal Oekraïense gevechtsvliegtuigen dat de afgelopen maand is neergeschoten bijna het dubbele is van het aantal F-16’s dat het Westen aan het fascistische regime in Kiev heeft beloofd. De (tot) 42 voornamelijk verouderde F-16’s die Nederland aan Oekraïne wil leveren zijn daarom hoogst waarschijnlijk kansloos, en zullen het verloop van de – feitelijk reeds verloren – oorlog niet gaan wijzigen.

In oktober haalden de Russische luchtafweersystemen meer dan 1400 Oekraïense doelwitten neer, waaronder 6 Amerikaanse ATACMS raketten en 37 vliegtuigen. In hetzelfde tempo zullen alle NAVO F-16’s straks in slechts 20 dagen zijn vernietigd, rekende Shoigu voor. Dat lijkt wat overdreven, maar ook Westerse militaire experts hebben reeds gewaarschuwd niet teveel hoop te stellen op de F-16’s, mede omdat de Oekraïense piloten die nu in alle haast worden getraind geen enkele ervaring met de toestellen hebben.

Overigens is de Russische luchtmacht er zelf eveneens niet in geslaagd de superioriteit in de lucht te veroveren. Dat komt vanwege de vele (door het Westen geleverde) luchtafweersystemen die Oekraïne in gebruik heeft. Dit is een van de weinige terreinen waarop de NAVO in Oekraïne (nog) wel succesvol is geweest. De vraag is echter hoelang dat nog duurt als Rusland besluit om al zijn militaire macht in te zetten zodra het Kremlin door het Westen wordt geprovoceerd tot het vechten aan een tweede front in het Midden Oosten.

Xander

(1) Eurasian Times
(2) Eurasian Times
(3) Eurasian Times
(4) Eurasian Times

Zie ook o.a.:

25-10: ‘Oorlog tegen Rusland en China hoofddoel in strategisch TRADOC document van de NAVO’
19-10: Europa weerloos: NAVO in Oekraïne bijna verslagen door Rusland
15-10: 
Armstrong: ‘Terreuraanval op Israël toegelaten om Rusland in WO-3 te lokken’

2022:

02-10: Hoe reëel is de angst voor een aanstaande kernoorlog?
22-07: 
Denktank overheid VS vindt verwoestingen door kernoorlog ‘acceptabel’ en wil voor 2025 aanval op China
16-07: 
Verenigde Staten gebruiken Oekraïne om concurrent EU uit te schakelen; Rusland en China lachende derden
20-06: 
Britse stafchef generaal Sanders zegt dat leger zich moet voorbereiden op WO-3 tegen Rusland
03-05: 
Oliver Stone waarschuwt voor Amerikaanse nucleaire false flag in Oekraïne
29-04: 
WO-3 waanzin: Britse ministers pleiten openlijk voor oorlog met Rusland
11-04: 
Amerikaanse en Britse elite eenheden in Oekraïne voeren ‘geheime oorlog’ tegen Russische troepen
05-04: 
Oproep aan politiek: Breek met Zelensky voordat hij onze ondergang wordt
09-03: 
VS verklaart Rusland de economische oorlog’; Wereld begint zich af te keren van de NAVO
02-03: 
De wereld kan maar beter hopen en bidden dat Putin de oorlog in Oekraïne wint
28-02: 
Europese Unie verklaart Rusland feitelijk de oorlog
27-02: 
Topeconoom Armstrong: ‘WO-3 is in fasen begonnen en het Westen gaat verliezen’

2021:
18-12: 
Wordt Oekraïne nieuwe Cuba crisis? Kernoorlog in 60 jaar tijd niet zo dichtbij geweest ( / Ontketenen de klimaat-vaccinatie globalisten een wereldoorlog omdat de Great Reset in gevaar is? )
11-12: 10 landen, met Nederland en Israël, oefenden deze week op door WEF geplande cyberaanval ( / 
VS/NAVO voert provocaties om oorlog met Rusland te veroorzaken verder op)
19-11: 
Topanalist waarshcuwt voor Westerse ‘false flag’ operatie aan grenzen met Rusland
09-11: 
Volgende stap naar oorlog tegen Rusland; Amerika stuurt deel infanteriebrigade naar Oekraïne
27-10: 
Moskou woedend nadat Duitse minister NAVO kernaanval op Rusland suggereert

Archief:

2016:

14-10: Nobelprijswinnaar Vrede: NAVO dreigt kernoorlog met Rusland te veroorzaken\
11-05: 
Crisis Oekraïne: NAVO wil permanent troepen aan grenzen met Rusland
29-03: 
Obama drijft mensheid naar laatste wereldoorlog
25-03: 
Yulia Tymoshenko: Russen moeten met kernwapens worden vernietigd
24-03: VS en Oekraïne bereiden oorlog met Rusland voor