EU geeft zichzelf macht tot onbeperkt digitaal volgen, afluisteren en inbreken, ook van versleutelde berichten

—————————————————————————————————————————————-

‘Handige’ aanslagen zoals in Wenen excuus voor opleggen totale controle – Andere mening dan overheid = complotdenker = staatsvijand

—————————————————————————————————————————————-

Ver op de achtergrond van de gefabriceerde coronacrisis en het spektakel rond de verkiezingen-staatsgreep in de Verenigde Staten, gaat de EU zichzelf binnenkort de macht te geven tot onbeperkt digitaal volgen, afluisteren en inbreken, zelfs van versleutelde berichten – en dat allemaal zonder gerechtelijk bevel. De al tientallen jaren aangekondigde, gevreesde totalitaire 1984 ‘Big Brother’ dictatuur is dan eindelijk gearriveerd. Niemand van het gewone volk zat daar ooit op te wachten, maar de laatste keer dat in Europa ooit nog naar bezwaren van burgers werd geluisterd en hun belangen voorop werden gesteld, is nooit.

Versleutelde berichten straks zinloos

De links georiënteerde IT-veiligheidsexpert Erich Moechel lekte een voor intern gebruik bedoeld document van de Raad van de Europese Unie, beter bekend als de EU-ministerraad (de raad van regeringsleiders en/of staatshoofden), met de veelzeggende titel ‘Veiligheid door versleuteling en veiligheid ondanks versleuteling.’ (schuin gedrukt toegevoegd)

De EU wil met een versnelde procedure, zonder zelfs maar het plan onafhankelijk te laten beoordelen, laat staan het beoogde doelwit – de gewone man – zelfs maar naar zijn mening te vragen, alle versleutelde privé communicatie compleet zinloos maken. Zo zal bijvoorbeeld WhatsApp moeten toestaan dat de EU alle verzonden berichten kan meelezen.

Het 24/7/365 kunnen volgen, controleren en lezen en afluisteren van alle privé communicatie van alle Europeanen hoeft bovendien niet langer eerst door rechters te worden goedgekeurd. In de tekst van het document wordt namelijk enkel gerept van ‘competente autoriteiten op het gebied van veiligheid en misdaad justitie’ en de ‘bevoegde veiligheidsautoriteiten’, die straks naar eigen inzicht zullen mogen handelen en optreden.

‘Handige’ aanslagen zoals in Wenen excuus voor totale controle

Natuurlijk wordt het krijgen van totale controle over iedere vorm van elektronische intermenselijke communicatie gepresenteerd als noodzakelijk voor de ‘strijd tegen het terrorisme’. Heel ‘handig’ voor Brussel blijken er de afgelopen tijd weer een paar gruwelijke aanslagen te zijn gepleegd, en wordt het gevaar van het islamisme door de mainstream media plotseling heel ‘serieus’ genomen, nadat het jaren werd gebagatelliseerd. Zijn ze werkelijk tot ‘inkeer’ gekomen, of worden we gewoon wéér bespeeld om de volgende stap in het vernietigen van onze vrijheden zonder protest te doen accepteren?

En inderdaad, de recente aanslag in Wenen – die overigens niet gepland leek, en daarom met afluisteren e.d. überhaupt niet voorkomen had kunnen worden – lijkt als het directe voorwendsel te worden gepresenteerd om het plan er zonder enige democratische inspraak door te drukken. Als alle regeringsleiders het ermee eens zijn, is instemming van het Europese (schijn)Parlement sowieso niet meer nodig. Dat gebeurde al eens eerder: in 1995 werd het afluisteren van het GSM netwerk op dezelfde wijze besloten, en werd het parlement pas een jaar later, bij het inwerking treden van de wet, geïnformeerd.

Andere mening dan overheid = staatsvijand

Dat dit digitale totale controle systeem niet enkel voor het opsporen van islamitische terroristen zal worden gebruikt, zal iedereen die niet meer in Sinterklaas gelooft, inmiddels wel begrijpen. Ook ‘corona- en klimaatontkenners’ zullen vermoedelijk het doelwit worden. Zo pleit een Duitse CDU Landesminister er openlijk voor om mensen die de corona regels overtreden, of er openlijk kritiek op uiten, verplicht in psychiatrische inrichtingen op te sluiten (zie ons andere artikel van vandaag).

Een Nederlandse agent werd onlangs op TV gevraagd wat de definitie is van een complotdenker. Zijn even onthutsende als schandelijke antwoord: ‘Iedereen die het niet met de regering eens is.’ Daarmee zijn u en ik, en iedereen die zelfs maar de schijn wekt af te wijken van de voorgeschreven mainstream werkelijkheid, automatisch gebrandmerkt als potentiële staatsvijanden.

Fout grapje verstuurd of ontvangen? Terrorisme!

Wie straks op dezelfde lijn als ’terroristen’ worden gezet is iedereen die het waagt een ironisch, satirisch of sarcastisch grapje te versturen of te ontvangen. Dat overkwam een agente in Düsseldorf, die wegens ‘rechts-extremisme’ werd geschorst vanwege een spottende foto van Hitler, die ze in 2013 (!) tijdens een chat van iemand zou hebben ontvangen (2). Uiteindelijk werd de agente van alle blaam gezuiverd, maar desondanks werpt dit voorval een huiveringwekkende blik in hoe de nabije toekomst in Europa eruit zal gaan zien.


Xander

(1) Anonymous
(2) Wochenblick

Zie ook o.a.:

14-11: Duitse minister (CDU) wil overtreders coronabeleid opsluiten in inrichtingen
06-11: Virus tirannie: Britse politie kan ingrijpen bij niet downloaden corona app’
27-10: D66 en GroenLinks openen aanval op persvrijheid en willen Gezond Verstand uit de winkels halen
23-10: YouTube bevestigt dat video’s met twijfel aan vaccins en WHO worden geblokkeerd
17-10: Hoe ontsnap je aan de desinformatie matrix van de mainstream media?
20-09: Jurist Jeroen Pols legt uit dat het Nederlandse volk met de Spoedwet feitelijk vogelvrij wordt verklaard
10-09: Rechter oordeelt dat het YouTube niet is toegestaan enkel content te plaatsen die in lijn is met WHO en RIVM
09-07: Europese Commissie komt met plan voor strenge DDR censuur tegen alle afwijkende meningen
08-07: ‘Politici volgen dit historische handboek bij hun tirannieke machtsovername’
24-04: Frankrijk en EU eisen dat Apple en Google privacy bescherming uit corona volg-app verwijderen
23-04: YouTube gaat alle corona video’s die de WHO en China tegenspreken blokkeren

2019:
31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)

2018:
19-08: Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en totale digitale controle staat?
20-05: Europese Commissie kopieert George Orwells ‘1984’ in verkiezingsslogan
03-05: Facebook verklaart oorlog aan rechts en bant bekende conservatieven (/ ‘In een autoritaire samenleving die wordt gecontroleerd door een handjevol tech giganten moeten alle andere meningen worden uitgewist’)
28-03: (/ EU wil met controle over internet oppositie de mond snoeren…)
14-02: Westerse staatspropaganda verdringt via media onze vrijheid van meningsuiting 
06-02: ‘Sovjet’ censuur bijna een feit: EU presenteert propaganda richtlijnen voor alle media

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

27

 1. @Oma,
  Ja, voel mij al jaren een roepende in de woestijn. Ik ben een “ethical” hacker en heb de nodige opleiding gehad in cyber security, dus ik weet hoe kwetsbaar mensen zijn op hun apparaten. Windows heet niet voor niets Windows. Iedereen kan naar binnen kijken. Ik heb altijd gevonden dat als je een apparaat hebt, je ook moet weten hoe het werkt. Maar ja, de meesten delen die mening niet met mij.
  “mensen die voor hun vrije mening online hun job verliezen, ontslagen worden en zelfs beschuldigd worden van (niet gepleegde!) misdrijven, enkel voor hun vrije meningsuiting”
  Kijk, en dat is nu precies wat mij overkomen is. Ik had al last van covid tereur ver voordat de rest van de bevolking er last mee kreeg. Maar niemand die mijn verhaal geloofde. We hadden het immers zo goed in het meest vrije land ter wereld.

 2. Misschien voor Xandernieuws een idee om tevens op Parler (ongecensureerde socialmedia app) te publiceren?

  De website van Frontline Doctors werd door Squarespace offline gehaald toen zij over HCQ begonnen te praten.

 3. Dat kunnen wij dan ook gebruiken om de overheid hoorndol te maken en op de verkeerde poot te zetten…elke munt heeft twee zijden..
  Daarmee bedoel ik dat je verwarring kunt zaaien door tegenstrijdige en népberichten te verzenden, de ene keer wit en de andere keer zwart, net zoals zij ook zelf doen….verslaan met eigen wapens heet dat….;)
  Dus laat ze maar afluisteren en zelfs versleutelde berichten lezen, dan maken wij er ook spelletjes van…is nog leuk ook, hahahahaha….ze zullen werk gaan hebben…hun servers en luistervinken zullen overuren draaien, roodgloeiend staan en zelfs op hol slaan…;)

  @Richard: de meerderheid van de bevolking is digibeet en hebben geen clou wat VPN of versleuteling betekent, er zijn er die nauwelijks de off knop kunnen vinden….welke computer heb je? Ne witte….hahahaha…alle gekheid op een stokje: wat beveiliging betreft blijven zelfs bedrijven zwaar in gebreke omdat het geld kost dus laat staan dat jan met de pet zich daarover zorgen zou maken zonder enige technische kennis…bovendien gaan velen ervan uit dat ze niks te verbergen hebben, ze geven hun hele leven online prijs alsof ze midden op de markt staan tot…ze de pineut worden van hun goedgelovigheid en hun vertrouwen in de overheid een forse knauw krijgt maar dan is het te laat.
  Er zijn reeds genoeg rode vlaggen geweest: mensen die voor hun vrije mening online hun job verliezen, ontslagen worden en zelfs beschuldigd worden van (niet gepleegde!) misdrijven, enkel voor hun vrije meningsuiting.
  Hoe absurd en welke waanzin is dat maar?!
  Doel: kritiek de mond snoeren, vooral op overheden, elke vrije meningsuiting vernietigen zoals dictators doen.

 4. Als je over Tor browser gaat en een goede VPN gebruikt dan ben je zo goed als onvindbaar. Dan kunnen zij misschien wel een bericht decrypten, maar van waar en dus van wie komt dat bericht dan? En wanneer de ontvanger ook Tor en/of VPN gebruikt, dan valt niet na te gaan of het bericht daadwerkelijk binnen Europa of naar een Europeaan is verstuurd. En bovendien, als een bericht verzonden word vanuit bijvoorbeels Zwitserland waar ze de privacy nog hoog in het vaandel hebben dan heeft Brussel helemaal het recht niet om die berichten te ontsleutelen. Als je Linux hebt, dan kun je ook proxychains installeren. (voor Windows nog in beta fase). En ook proxychains zijn tegenwoordig versleuteld als je weet welke je moet kiezen. Dan ga je als verzender en als ontvanger op een Amerikaanse IP zitten. Dan worden in principe de berichten binnen Amerika verstuurd en ontvangen. Het is niet zo dat je het daarmee onmogelijk maakt om jou berichten te onderscheppen en te ontsleutelen, maar om een doorsnee gebruiker af te luisteren kost dat een geheime dienst ongeveer 10 cent per persoon. Maak je voor hen moeilijk, dan lopen de kosten al snel op tot 100.000 euro per persoon. Het kost dan immers veel meer mankracht en uren en expertise. En als je de ‘groten’ der aarde daar wil raken waar het pijn doet, raak hen dan in de portemonnee. Jaag dat tuig op torenhoge kosten.

 5. Wat is dit nu? :

  POLITIE aan de deur vanwege een VIDEO!?
  https://www.youtube.com/watch?v=trZuled8Mhk&feature=youtu.be

  Het wordt waarempel steeds gekker in dit (ooit zo) mooie landje dat men zo’n dienstklopper als in de video telefonisch laat opdraven. Is men soms bang om de macht kwijt te raken?

  Optredens van dit soort dienstdoenders’ zullen alleen maar averechts werken en is feitelijk oerdom.

 6. @ locutes. Wat bedoel je? Leg eens uit. Of mogen dat alleen de mensen begrijpen, waarvoor het bedoeld is? Dat ze moeten gaan schuilen?

 7. Ben benieuwd hoelang Xandernieuws nog maar doorgaan met zijn artikelen? Pas maar op Xander, dat je niet tot staatsvijand wordt verklaard.

 8. Dit zal m’n vooral doen tegen terrorisme, wie daar niet mee te maken heeft hoeft niets te vrezen. Als je in het verkeer je aan de regels houdt dan zal je geen boete krijgen, zo gaat dat hier ook. Wil je de terroristen voor zijn, dan moet je afluistertechnieken gebruiken anders weet je niets. Maar ik ben ook tegen een veralgemeen gebruik, dus niet iedereen moet m’n afluisteren, en hier zit natuurlijk het gevaar. Shalom

 9. @Peter
  Ja George Orwell idd
  Weissensee is ook zo een voorbeeld, n goeie film, dacht op netflix

 10. Al die aanslagen wereldwijd worden gewoon door overheden uitgevoerd. Ik geloof helemaal niets meer van aanslagen. De grootste terroristen zijn overheden zelf. Het gewone volk zijn goede mensen, dat zien we al lang als onze “leiders” zo openlijk corrupt zijn, hun volk terroriseren en er nog altijd geen aanslagen zijn gepleegd op hen, enkel op burgers. Bij mij is 1 en 1 nog altijd 2.

 11. @ Bert: 11:32 pm, op 14/11. Helemaal met U eens. Bewijs: Toen de rechters in het Neurenberg-proces aan de Propagandaminister van het Nazi-bewind, aan hem vroegen, hoe ze de Duitse bevolking zo gedwee achter zich kregen- de enkelen die dat niet deden, niet te na gesproken- antwoordde hij: ” Angst aanjagen”.

 12. In de Nieuwsbrief van Dirk van Genderen op https://dirkvangenderen.nl/mailpress/?view=36df7641bef2ed57ce1d831df2a17942&id=45029 “NIEUWSBRIEF 14 november 2020, nummer 43” las ik dat Israël en de VS mogelijk voor 20 januari as. een aanval op Iran zouden gaan uitvoeren:

  “Het Midden-Oosten

  * Komt er voor 20 januari nog een aanval van Amerika en Israel op Iran?
  Zowel premier Netanyahu van Israel als president Trump van Amerika zijn ervan overtuigd dat Iran een groot gevaar is voor de wereldvrede, met name voor Israel en Amerika. Kan het zijn dat Amerika en Israel, de komende weken, voor 20 januari aanstaande, de datum van de machtsoverdracht in Amerika, een aanval op Iran starten om de nucleaire aspiraties van het land te vernietigen?

  Er wordt volop gespeculeerd over een mogelijke aanval. Opmerkelijk is in ieder geval dat Trump zijn minister van Defensie afgelopen week heeft vervangen, evenals vier hoge functionarissen in het Pentagon. De Amerikaanse topgezant voor Iran, Elliott Abrams, was afgelopen week in Israel voor overleg met Netanyahu. Ook de Amerikaanse minister Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken is komende week in Israel. Dit alles hoeft geen bewijs te zijn voor een gezamenlijke aanval op korte termijn, maar waarnemers in Israel en in Amerika houden er wel rekening mee.
  Laten wij ondertussen blijven bidden om de vrede van Jeruzalem. ”

  Wanneer Israël en de VS Iran zullen aanvallen te midden van het Coronatumult, ontploft het gehele Midden-Oosten en is de Derde Wereldoorlog daarmee een feit. Dit zal de profetische ontwikkelingen nog veel meer in een stroomversnelling doen brengen dan wat het huidige Coronatumult aan het doen is.

 13. Listen carefully will only say this once:

  De kinderen van Versteeg moeten onder de wol

 14. Zolang de meerderheid pro EU in de huidige vorm stemt zal het nog wel erger worden. De meerderheid wil dit iets anders kan ik er niet van maken, dus kan je niets anders dan zelf een beetje nadenken. Gevolg, ik heb geen smartfoon of mobiel. Gebruik geen windows. apple, google, sociale media. Ik bezit geen auto, heb geen schulden en betaal nog steeds gewoon overal contant. Natuurlijk weten ze nog veel van me maar toch minder dan van mijn buurman.
  Oh ja ook zo leuk ik kreeg vandaag een hele aardige brief van de netbeheerder dat dit de laatste kans is om mijn meters te laten vervangen voor slimme exemplaren. Als ik niet op het aanbod inga dan gaat het me geld kosten als ze verplicht vervangen gaan worden. Het zelfde leuterverhaal kreeg ik ook al in februari en in augustus, kennelijk zit het ze dwars dat ik geen slimme meter heb.

 15. @Amo, van tijdelijkheid is echt geen sprake. Regeringsfunctionarissen in verschillende landen heb ik al horen zeggen dat we nooit meer terug naar normaal gaan. Dit soort termen van uitzichtloosheid is de trigger van zelfmoorden etc. Dat willen ze kennelijk. De levenskwaliteit is, vooral in Engeland en delen van America naar een absoluut dieptepunt gedaald.Maar ook in Cyprus waar we met weinig doden in Limassol al weer in een lock down zitten. Verder wemelt het in vrijwel alle landen van de idioten die met niet werkende mondmaskers rondrennen. Je kunt net zo goed een oude onderbroek met gaten voorbinden. Maar dat is de massa psychose. Vooral laag opgeleiden en arme mensen zijn daar vatbaar voor. Ze zijn door de MSM, die iedere vorm van kritiek achterwege laten, gehersenspoeld. Ik bemoei me er verder niet mee want we hebben de overheden in diverse landen dagelijks nodig. Ik zie wel de hele wereldorde in de afgrond donderen. We doen maar net of we gek zijn en doen de stoelriemen vast. Daar zijn we goed in.

 16. tja, jullie willen schijnbaar dat dit gebeurd, want niemand doet iets. geen massale protesten, hooguit wat gemopper online. bottomline: klaag straks niet.

 17. En nog steeds levert dezelfde overheid, geen enkel bewijs van het bestaan van het virus.!
  Cartoonekes tekenen en cijfers vervalsen, kan iedereen, maar bewijs leveren, is een ander paar mouwen, want dat kan worden geverifieerd door niet overheidsdiensten.

 18. Elke dag slenteren we dichter en dichter naar het hakblok … maar ik verwijt de politici niets, het is de bevolking die dit toestaat, meer zelfs, hier actief aan meewerkt.
  Dit virus is immers heel speciaal en intelligent. Het spaart de jongeren, herkent staatsgrenzen, is meer of minder actief tijdens de dag of nachtperiode (afhankelijk van land tot land), is heel gevaarlijk in bv: een vliegtuig (maar niet als de maaltijden geserveerd worden), in scholen (enkel in de gangen, niet in het klaslokaal), in winkels en restaurants (maar enkel tijdens bepaalde uren) en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.
  Tot slot een simpel vraagje … moest ieder van ons morgen geen nieuws lezen (behalve hier dan), geen online gemanipuleerde berichten lezen, geen televisie kijken, hoe zou u weten dat er een enorm dodelijk virus rond waait? Het is zo enorm dodelijk dat we er constant moeten aan herinnert worden door de trekpoppenmedia.
  Hoeveel mensen kent u persoonlijk die echt van dit virus is gestorven?

 19. Tjemig! Kreeg gelijk associaties met de voormalige communistische DDR dictatuur.
  Of moet ik zeggen “Dit is het boek 1984, geschreven door George Orwell, in wording?”
  Al jaren is merkbaar dat de EU zich ontwikkelt tot een soort Superstaat boven de Staten. Zoals een oud spreekwoord zegt “Macht corrumpeert, en absolute macht corrumpeert absoluut.”
  Dit is hier wel duidelijk.

 20. Er zijn dit jaar geen stoute kinderen maar wel een heleboel stoute volwassenen.

 21. Een jaar geleden kon ik de regels van de overheid nog wel afdoen met een emmertje maar doe mij nu toch maar een spuitje.

 22. Al die regeringen zouden al die bevolkingen duidelijk gerust kunnen stellen, door voortdurend te hameren op de tijdelijkheid (!) van de maatregelen. Immers, het virus boet in aan kracht naarmate meer mensen ‘besmet’ werden en dus immuniteit hebben opgebouwd. De aloude groepsimmunitieit treedt op; er blijven steeds minder mensen over die nadelig besmet kunnen worden. Het is geen ebola of iets dergelijks, met een sterftekans van 50% tot 80%.
  Maar regeringen doen het tegendeel: Ze doen alsof we jarenlang met dit “grote gevaar” te maken gaan krijgen. De kreet “het nieuwe normaal” is daar de uiting van.
  En dáárom is het volstrekt logisch dat mensen zich verzetten en grote vraagtekens zetten bij dit overheidsbeleid!
  Zuiver feitelijk is er heel veel in te brengen tegen deze belachelijke toestand van een “nieuw normaal”. Een toestand die normaal tijdelijk is, wordt door de overheden tot ‘altijd durend’ verklaard. En dat is vals. Het klopt van geen kant, op basis van feiten en cijfers.

Comments are closed.