Center for Biotech Information bevestigt in studie verband tussen 5G en Covid-19

—————————————————————————————————————————————–

Covid symptomen veroorzaakt en/of fors verergerd na activatie 5G – Ernstige vermindering glutathion (van cruciaal belang voor ontgiftingsproces) door draadloze communicatie en 5G

—————————————————————————————————————————————–

Het National Center for Biotechnology Information (NCBI) in de VS heeft een nieuwe studie gepubliceerd waarin wetenschappers een verband aantonen tussen Covid-19 en 5G. Vorig jaar werden studies en berichten hierover door de mainstream media meteen naar het rijk van complottheorieën verwezen. Inmiddels is er wereldwijd wel degelijk voldoende bewijs boven tafel gekomen om te spreken van een ‘correlatie’, en de voorlopige conclusie dat 5G de symptomen van Covid kan veroorzaken en fors kan verergeren, met blijvende ernstige gezondheidsschade als gevolg.

Auteurs Beverly Rubik en Robert R. Brown verwijzen naar een paper van mei 2020 (‘Correlation between the potential electromagnetic pollution level and the danger of Covid-19’) van Vladimir I. Mordachev (Staatsuniversiteit Informatica en Radio Elektronica in Minsk)) waarin op basis van de data in 31 landen en gebieden een ‘statistische veelbetekenende correlatie’ werd aangetoond tussen intense WCR (wireless communication radiation) straling (4G/5G) en de (veronderstelde) sterfte door SARS-CoV-2.

Grote uitbraken pal na activering 5G

Daarnaast wordt een Amerikaanse studie aangehaald die laat zien dat in landen waar 5G reeds actief was er een aanzienlijk hoger aantal zieken en doden is gevallen die aan Covid-19 werden toegeschreven. Covid-19 brak in december 2019 uit in Wuhan, kort nadat 5G er op 31 oktober was geactiveerd. Andere bekende grote uitbraken volgden in Italië, Zuid Korea, New York, Seattle en het zuiden van Californië, met steeds dezelfde overeenkomst: (pal na) het (deels) in gebruik nemen van het 5G netwerk.

Bevolkingsdichtheid, luchtkwaliteit en omvang leken er eveneens van invloed op te zijn, maar in drie verschillende causale analyses kon alleen voor 5G een verband worden aangetoond. De wetenschappers vergeleken deze bevindingen vervolgens met de bioeffecten van (lage, dagelijkse) WCR, inclusief 5G, met de symptomen die aan Covid worden toegeschreven.

Daaruit volgde een lijst met overlappende lichamelijke gevolgen zoals ‘bloedverandering zoals kortetermijn rouleaux (een soort bloedklontering, doorgaans een teken van ziekte) en langetermijn verminderde hemoglobine (in ernstige Covid-19 gevallen); oxidatieve stress en schade in weefsels en organen; verstoringen van het immuunsysteem (zowel afbrekend als over-stimulerend), inclusief onderdrukking van T-lymfocyten en verhoogde ontstekingsbiomarkers; toegenomen intracellulaire calcium, dat de binnenkomst en replicatie van virussen vergemakkelijkt; en hartritmestoornissen.’

Ernstige vermindering glutathion

Mogelijk nog verontrustender is de waargenomen vermindering van glutathion, een van de belangrijkste anti-oxidanten in het menselijke lichaam. Dat wordt overigens niet alleen door 5G, maar door alle vormen van draadloze straling veroorzaakt. (Glutathion is van groot belang voor onder meer het ontgiftingsproces; een lager niveau leidt dan ook tot het sneller ontstaan van (ernstige) ziekten.)

In zeker twee andere studies werd een verband tussen WCR en ernstig verminderde glutathion ontdekt. De (eerste) symptomen daarvan komen overeen met de symptomen van Covid-19. Rubik en Brown wijzer erop dat in Covid patiënten lage glutathion niveaus zijn aangetroffen, wat ondersteunt dat oxidatieve stress (door WCR/5G) inderdaad een rol speelt.

WCR is overigens een breed erkende ‘fysiologische stressor’ die schadelijke gezondheidsgevolgen kan veroorzaken. Dat varieert van toegekomen risico op kanker tot DNA schade en mentale (geheugen) problemen. Hoewel correlatie nog geen aangetoond causaal verband betekent, is het in dit geval meer dan waarschijnlijk dat WCR – met name de vroege activatie van 5G in Wuhan, het epicenter van de corona plandemie – direct heeft bijgedragen aan de verspreiding en ernst van het virus.

Statistische correlatie tussen WCR / 5G en Covid-19

‘Het bewijs voor het verband tussen (fors verergerde) Covid en 5G, en tevens andere vormen van draadloze communicatie straling (WCR), omvatte twee belangrijke bevindingen: de statistische correlatie tussen Covid-19 symptomen / mortaliteit en gebiedsafhankelijke WCR intensiteit, inclusief die van 5G; en de overlapping tussen WCR effecten op het lichaam en Covid-19 symptomen,’ concludeert LifeSiteNews (van Robert Kennedy jr.) op basis van de studie.

Een commentator merkte op de 5G mogelijk het grafeenoxide (/hydroxide), dat in een aanzienlijk deel van de ‘vaccins’ van alle vier fabrikanten werd aangetroffen, activeert, waardoor er inwendige bloedingen en bloedpropjes kunnen ontstaan. ‘Grafeen hydroxide is een metaal en wordt beïnvloed door 5G,’ schreef deze persoon. ‘Het gaat nooit weg uit je systeem, en hoopt zich met iedere shot of booster op.’

Vitamine D3 en NAC

Een ander wees op het al jarenlang bekende, en ook ten aanzien van Covid bevestigde feit dat vitamine D(3) een cruciale rol speelt bij het beschermen tegen de ziekte en andere luchtweg aandoeningen zoals de griep. In het artikel werd daarnaast ook de positieve werking van het innemen van NAC (N-Acetyl L-Cysteïne) genoemd* (vermoedelijk omdat het aminozuur cysteïne een belangrijke bouwsteen is van glutathion). (1)

In tal van andere onderzoeken onder (ernstige) Covid patiënten in het ziekenhuis werden duidelijke verbanden aangetoond met onder meer overgewicht en lage vitamine D(3) niveaus.

Allemaal gekoppeld aan een A.I. ‘god’?

Officieel wordt ons nog steeds voorgehouden dat 5G ‘veilig’ is en noodzakelijk is voor het toekomstige ‘Internet of Things’. De wereld moet binnenkort bestuurd worden door A.I., en zodra het in ontwikkeling zijnde 6G kan worden geactiveerd zullen zelfs menselijke ‘zielen’ (onze lichamen, hersenen en zelfs gedachten) aan dit netwerk kunnen worden gekoppeld.

Waarom mensen met enig zelfrespect hier akkoord mee zouden gaan is ons een raadsel – tenzij ze ernaar uitkijken hun individualiteit, persoonlijkheid, vrijheid en zelfbeschikkingsrecht volledig over te geven aan globalistische psychopaten zoals Mark Zuckerberg en Bill Gates, en zo willoze slaven worden van een in de maak zijnde digitale A.I. ‘god’ die volledig over de complete mensheid moet gaan heersen.

Of u dat nu wilt geloven of niet – aangezien 5G ook in Nederland wordt uitgerold, dreigt in de komende jaren een enorme golf nieuwe en verergerde zieken te worden veroorzaakt. Ook dit is ‘kassa!’ voor Big Pharma, en komt een overheid die zijn bevolking zwak wil houden zodat het niet in opstand kan komen tegen de in gang gezette communistische ‘Great Reset’ / Agenda-2030 staatsgreep, vermoedelijk heel goed uit.

* Disclaimer: Let op! Ik doe slechts verslag. Dit is géén medisch advies! Win alvorens medicijnen te slikken altijd advies in van een erkende arts.

 

Xander

(1) Natural News

Zie ook o.a.:

13-08: Grafeen nanobuisjes in vaccins worden door 5G frequenties actief en veranderen hersenprocessen’ ( / Grafeen nanobuisjes hechten zich in ons brein, kunnen exact worden afgestemd op de snelheid van het menselijk denken en de hersenen in één grote ontvangende antenne veranderen)
31-07: Flashback naar 2009 artikel over BEAST computer in Brussel en verplichte nano-vaccinaties met vreemd DNA
25-07: Wetenschappers presenteren nanosysteem waarmee ‘Internet of Body’s’ wordt gerealiseerd
17-07: Ex-Pfizer VP: Fact checkers mainstream media vertellen ‘louter leugens’ over vaccinaties ( / Wel of geen grafeenoxide in Pfizer vaccin?)
05-07: Spaanse universitaire wetenschappers ontdekken grafeenoxide nanodeeltjes in Pfizer vaccin
29-05: Covid-19 professor verscherpt toon: Deze pandemie is er om iedereen te merken met een vaccin
24-05: Wetenschappers maken proteïne waarmee hersenen en gedrag kunnen worden gecontroleerd
12-05: WEF topman Schwab: Binnen 5 jaar verplichte gezondheidspas en geïmplanteerde microchip
17-04: Bekroonde wetenschapper geeft rechtbank bewijs tegen Pfizer dat Covid vaccins met hulp van Pentagon zijn ontworpen als transhumaan gentherapie wapen ( / Alle mensen moeten komende jaren worden gelinkt aan cyberspace netwerk)
16-04: Pentagon zegt aan alomvattend corona vaccin met geïmplanteerde microchip te werken
12-04: WEF kondigt slimme mondkapjes aan die u instructies geven (/ Volgt na de Smart Mask de Smart Mark, een geïnjecteerde tattoo en/of vaccin met nanochip?)

2020:

19-11: Klaus Schwab (WEF) wil wereldwijd verplichte hersenscans en implanteerbare microchips (/ Vaccinpaspoort en hersenscan als je grens over wilt – Implanteerbare microchips koppelen mens aan A.I. – Gedachten lezen wordt business model)
03-09: Implanteerbare 5G nanotech biosensor al vanaf 2021 in Covid-19 vaccins’ (/ Transhumane mens wordt geïntegreerd met wereldwijd digitaal controlesysteem)
28-07: West Afrika wordt testgebied voor Bill Gates’ ID-vaccinatie-betalingssysteem
03-05: Griekse grondtekst over Teken van het Beest 666 wijst duidelijk op injectienaald
18-04: Microsoft patent aanvraag 2020-060606 koppelt menselijk lichaam aan betalingssysteem

2019:
26-12: Onzichtbare geïnjecteerde tattoo ontwikkeld om 100% verplichte vaccinaties af te dwingen’
21-12: ‘Global Mega Trends’ consulting rapport voorziet transhumane mensheid in 2030 (/ Alomtegenwoordige 6G gaat mensen en machines vanaf 2030 volledig integreren’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

18

 1. Dank voor deze post, Xander!!
  Hier is nog de link van het betreffende onderzoek: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8580522/#B79
  Ik ga deze berichtgeving zetten op facebook en twitter. Op facebook is bij mij al eerder een Xander nieuws bericht aangemerkt als onjuist. Ik ga dit dus via een omweg vermelden, maar wel met de link naar dit onderzoek.

 2. Ik heb “6-6-2-0-1-3” gegoogled en het resultaat is -6 (!) i.p.v. 6.
  Nu we toch bezig zijn met rekenen heb ik 2 vragen.
  1. Wat is het verschil tussen 1945 en 2022?
  2. Wat is het verschil tussen 1918 en 2022?

 3. *Cassandro* schreef: 14/12/2021 om 12:09 am

  Cassandro, weet je ook dat Israel zowel de Chinese Nieuwe Zijderoute als de nieuwe ultra technologische stad Neom in Saoedi Arabië mee financieren ?

  Waarschijnlijk niet

 4. Het feit dat de VN mensenrechtenschendingen (in Nederland) toelaat zegt (zo goed als) alles over het karakter van de VN zelf.

 5. Gelukkig diegene die Jezus heeft aangenomen.
  Hij is je persoonlijke Verlosser.
  Alles wat je ziet gebeuren is duizenden jaren geleden al opgetekend in de bijbel.
  Ongelukkig als je dat niet geloofd.
  Dan blijf je achter in deze misère.
  Houdt er rekening mee, dat dit nog maar het begin is.
  De duivelse praktijken worden van kwaad tot erger en uiteindelijk kom je onder één wereldheerser: de antichrist.
  Kies snel wie je dienen wil.
  De komst van Jezus komt heel snel naderbij.

 6. 2022 wordt sowieso een héél HEFTIG jaar…
  het wordt hét kanteljaar in de geschiedenis van het mensDOM!
  Ik volg al een hele tijd dit forum (alsook het Geloofsforum) vanaf de zijlijn, en daarbij zijn mij toch een aantal belangrijke dingen opgevallen…
  Er zijn 2 soorten mensen: enerzijds mensen die dom zijn (in de zin van ‘onnozel’ of onwetend) maar die wel bereid zijn om altijd iets bij te leren – mijns inziens een kleinde minderheid (ca.1 op 6 à 7 mensen) – en anderzijds mensen die dom zijn, maar – helaas – liever dom willen blijven en ‘liever met rust gelaten worden’ (ca. 84%), vervolg zie punt 1).

  1) de ‘achterblijvers’… in elk ‘modern’ marketing-boek vindt men diezelfde ‘Gaus’-curve terug bij bijv. het lanceren van een nieuw product/dienst… vandaag gaat het om de ‘vaccinatie-bereidheid’: 2,5% van alle ‘consumenten’ (lees: Jan met de Pet & Miep Modaal) zijn er als de kippen bij om snel snel voor die 3de of ‘boosterprik’ vooraan in de rij te gaan staan – Boris Johnson (de grootste sociopathische oscurantist van het VK) benadrukt dat iedereen nog vóór Kerstmis zijn shot moet gaan halen, of anders wordt het een… ‘cold turkey’ op het kerst-diner… – Dan volgen snel ’the early adaptors’ met 13,5%: zo van ‘wanneer kom ik snel aan de beurt’? – Gevolgd door ’the late majority’ zijnde de grootste groep met 34% met het argument ‘als het dan toch maar moet dan volg ik wel, want iedereen moet dit toch doen omwille van o.m. ‘solidariteit’ – tenslotte heb je nog de ’the laggards’ of zgn. de ‘achterblijvers of laatkomers’ met 16 % … maar dat zijn nèt die mensen die het vaccin weigeren om allerlei redenen (twijfel, ongeloof, omwille van hun geloof, rebellie, enz.). M.a.w. slechts 1 op 6 mensen komen dus uiteindelijk in het kamp van de ‘no-vaxers’ te staan, én met alle gevolgen vandien zoals dat nu eenmaal hoort in een ‘apartheidsregime’: een wereldwijde fascistoïde totalitaire dictatuur zoals het mensdom nog nooit gekend heeft…

  2) de ‘vijfde pandemie-golf’: blijkbaar zit er hier een bijzondere hoge druk achter om iedereen zo sel als mogelijk de boosterprik’ toe te dienen… Is er soms een ‘deadline’ of zo, want anders valt dit niet te verklaren. Nu de komst van die ‘omikron’ al niet meer tegen te houden is, vertelt dé Vlaamse viroloog-expert-professor vandaag in het TV-praatprogramma ‘Terzake’ op de Vlaamse openbare zender Canvas langs zijn neus weg dat er wellicht al een 5de golf op komst zou zijn (hoe weet hij dat?)… De 4de golf of ‘omikron-golf heeft bijna zijn piek bereikt qua aantal besmettingen en zal dus langzaam ‘uitdoven’ tegen eind april 2022… Maar nà de zomermaandan zal geheid de 5de golf oprukken, zowat begin september (all scholen gaan dan terug open na de zomervakantie en veel mensen komen massaal terug van weg geweest naar zonniger oorden) en volgens die éne ’talenknobbel’ bij het WHO zal deze variant niet de griekse letter ‘pi’ krijgen (want dit is het onneindige getal van de cirkel) maar wellicht de Griekse letter P (uit te spreken als ‘rho’), en wellicht zal deze het eerst ‘de kop opsteken’ in Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, op een boogscheut van Kaap Hoorn op het zuidelijkste punt van Argentinië in de provincie Terra del Fiego 😉 😉 😉

  3) geopolitiek: Rusland wil kost wat kost het wereldmonopolie op aardgas veroveren (recent werd er een enorm gasvoorraad ontdekt juist voor de kusten van Israël) en zal alles in het werk stellen om te voorkomen dat een groot aantal van hun vertrekkensklare nucleaire duikboten die op het Oekraïense Krim-schierleiland gestationeerd zijn, in vreemde (NATO?) handen zouden vallen. De communistische partij-staatskapitalisten van China zijn volop bezig met het vervolledigen van hun ‘zijderoute 2.0’ – over Oezbekistan -> Iran -> Turkije -> Balkan -> Hongarije -> EU… met Pirreaus nabij de Griekse hoofdstad Athene (= 3de grootste haven van Europa) als ‘kop van deze draak… Er werden reeds miljarden huans geïnvesteerd in deze ‘draak’, o.m. een hypermoderne spoorlijn van Montenegro over Belgrado naar Budapest. En ondertussen dreigt het conflict over de ‘herovering’ van Taiwan te escaleren. Om van Israël en zijn staatsvijande nr1 Iran nog maar te zwijgen…

  4) de agenda van de ‘cabal’… Waarschijnlijk zal de eeuwig jeugdige santaKlaus Schwab de eer toekomen als eerste president van de op komst zijnde wereld-regering, van zodra de ’the Great Reset’ een feit zal zijn (tweede helft 2022?). In ieder geval moet de WEF-agenda tegen uiterlijk 2030 gerealiseerd zijn met als motto “you’ll own nothing and you’ll be happy”… M.a.w. the internet of all human brains& bodies… oh Gruwel!… Volgens een eenmalige blogger ‘AM’ op het Geloofsforum – wel al een hele poos geleden – zou dan de antichrist op 22/02/2022 op het wereldtoneel verschijnen en wellicht op 06/06/2022 (cfr. een vorige blogger) op zijn troon in Jeruzalem plaats gaan nemen om aanbeden te worden. Zijn naam zou ‘Amalek’ zijn zoals vermeld in de 3 laatste regels van de joodse ‘misgot’ alsook in de ‘zohar’-kabalistiek…
  Wat mij echter het meeste benieuwt is het feit dat die ‘cabal’ met hun super-elites hun ziel en hun geweten verkocht hebben aan de ’tegenstander’ in ruil voor rijkdom, macht & roem (maar dat hebben ze toch al bijna allemaal?), maar werd hen dan een soort van ‘eeuwige jeugd’ beloofd eenmaal het NWO volledig ‘up and running’ zou zijn nà 2030 omdat dan de wetenschap en de technolgie zó ver gevorderd zou zijn dat men zelfs het diepgevroren hoofd/brein van ene Walt Disney – een vrijmetselaar van de hoogste rangen – terug tot ‘leven’ zou kunnen brengen? …Bweurk!
  Want de grootste list van satan bestaat er uit dat hij ons gewone mensen doet geloven dat hij NIET bestaat…

  5) uitkijken naar SF-film ‘Matrix Resurections’, verwacht eind december in de bioscoop: wellicht wordt hier al een tipje van al die sluiers opgelicht?

  6) er is wel degelijk LICHT aan het einde van deze héél duistere tunnel: Lees bijv. NT Johannes hoofdstuk 14 vers 6… Want uiteindelijk zal de WAARHEID zegevieren!
  Over naar het Geloofsforum?

  7) Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil!

  Sjaloom – namasté – aloha – enz.
  ‘ichtus’-groet aan allen vanwege
  Cassandro
  *zucht*

 7. Doordat straling niet zichtbaar is, onderschatten mensen de gevaren. Uit Zwitsers onderzoek weten we al jaren dat magnetrons schadelijk zijn. Voeg daar nog koken op inductie aan toe met je GSM tegen je oor, dat is vragen om problemen en die gaan er komen, cq zijn er al maar worden bewust onder het tapijt geschoven.
  Mensen weten ook niet dat 5G ontwikkeld is als militair wapen. De overheid verraadt ook nu weer haar burgers door niets te doen aan deze levensgevaarlijke situatie.
  Je grootste vijand is juist de overheid en daar mag je nog belasting voor betalen ook.

 8. HollandaLibre schreef:
  13/12/2021 om 12:43 pm
  Beste iamnothappy, volgens mij is het juist zo dat we ons net in het tijdperk van de Waterman bevinden, vanuit het tijdperk Vissen. En bij mijn weten duurt elke cyclus juist zo’n 2000 jaar.
  Beste HollandaLibre
  De “eeuw” van 182,9 jaar van Waterman loopt van 21-3-1853 tot 2036 en het tijdperk van Vissen begint in het jaar 24 A.D. tot circa het jaar 2218.
  Via mijn email adres ” a3dhn@telenet.be ” kan ik u mijn bron mededelen.

 9. Nadine schreef: 13/12/2021 om 5:59 pm

  Stie nanotechnologie in verschillende vormen in het lichaam door medisch onderzoeker

  Dankjewel Nadine voor de interessante info !

 10. Er is altijd een slepende vraag geweest waarom 5G wordt gehyped als het wondermiddel voor alles wat met communicatie en vooral het Internet of Things te maken heeft, meldt The Expose. In oktober 2020 gaf Claire Edwards een verklaring uit aan de mensen van de wereld waarin ze waarschuwde dat draadloze technologieën het immuunsysteem onderdrukken, over de vele doeleinden van 5G-technologie, hoe 5G betrokken is bij Covid-19 en dat Covid-19 genocide is.

  https://videopress.com/v/YZxg43lr

 11. Als onze zielen of beter gezegd ‘bewustzijn’ wordt gekoppeld aan de ‘Internet of Thoughts’ zal de ethische norm (die onmisbaar is in zo’n matrix-netwerk) gebruikmaken van een beloon- en strafmodel.

  In een notendop: het zal spelen met onze pijnen en geluk. Als je eerbiedigt (aanbid) zul je geen pijn hebben en gelukkig zijn. Maar als je het niet doet zoals de ethische norm van je eist (AI) zul je het zwaar bezuren.

  Het gaat echter verder dan dit.

  Het systeem waarin onze gedachten en bewustzijn volledig geïntegreerd zijn, zal ook opties hebben tot intermenselijke kennis verhandeling en ook het delen van ervaring op emotioneel niveau. Dit stelt de optie vrij waarin onze lichaam als een instrument zal dienen voor ieder die daartoe het recht krijgt. Je bent dan namelijk niet meer zelf baas over je lichaam.

  Zie je het al voor je? Door een druk op de knop, wordt er een transactie gedaan en je kunt jouw eigen bewustzijn volledig online zetten in het lichaam van iemand anders.

  Sciencefiction? Nog wel. Er zijn echter studies hierover. Maar waarschijnlijk bent u als lezer al afgehaakt met de gedachte ‘wat is dit nou weer voor Onzin’.

 12. Hahaha GO FOR IT Xander!!

  ”De wereld moet binnenkort bestuurd worden door A.I., en zodra het in ontwikkeling zijnde 6G kan worden geactiveerd zullen zelfs menselijke ‘zielen’ (onze lichamen, hersenen en zelfs gedachten) aan dit netwerk kunnen worden gekoppeld.”

  Je bent een van de weinigen die het doorheeft!! De meeste mensen zullen op het einde, wanneer het al zover is, een piepklein vraagtekentje hebben.

  Reactief denken op wat de media zegt is 1 ding. Zelfs als je de oppositie aanhangt. Maar dan zullen je conclusies al in rekening genomen zijn.

  Proactief denken daarentegen, vergt enige speculatie en assumptie. Maar je kunt in dat geval wel een voorbereiding treffen en de toekomstige gebeurtenissen op de juiste manier doorstaan.

 13. En 5G is ook niet goed voor de weerradars in de weerkunde. Soms is er beweerd dat klimaatverandering pandemie in de hand werken, maar ook deze stelling is nooit bewezen. Wel is het zo dat in 13de eeuw de pest plotseling verdween. A.I, zal steeds meer vat krijgen op ons doen en laten, nogmaals rond 2050 zullen we in een totaal andere wereld leven met totaal andere mogelijkheden, wie nu geboren wordt, is een dertiger rond 2050 en zal als alles meezit misschien de 22 de eeuw meemaken met volgens mijn bescheiden mening onbeperkte mogelijkheden. Het zal het tijdperk van de robots worden. Ik ben er van overtuigd dat 5G ongezond is voor de mens en zijn genen. Maar de mens heeft een ongewone aanpassing aan de omstandigheden, anders was hij al een tijdje uitgestorven, en voor alle duidelijkheid, ik laat godsdienst hier even voor wat het is. Shalom

Comments are closed.