Wall Street topman verwacht nog deze maand nieuwe financiële megacrisis

Afbeelding: (5).

—————————————————————————————————————————————–

Stil gehouden kapitaalcontroles in VS en Europa een feit; klimaatbelastingen in realiteit gebruikt om banken (weer) overeind te houden – Martin Armstrong: Zet u schrap voor de ‘Moeder van Alle Financiële Crises’

—————————————————————————————————————————————-

Een van de allergrootse namen op Wall Street, Zoltan Pozsar, regelmatig aanspreekpunt voor de Federal Reserve, het ministerie van Financiën en het Witte Huis, luidt de noodklok voor de lang verwachte nieuwe financiële megacrisis. Pozsar verwacht dat de crisis nog deze maand gaat uitbreken. De Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong waarschuwt al langer voor de ‘Moeder van alle Financiële Crisis’, die veel ernstigere gevolgen zal hebben dan de crisis van 2008-2009, omdat de Centrale Banken hun kruit inmiddels hebben verschoten. Nog een keer de banken met biljoenen redden zit er daarom niet meer in.

De crisis is feitelijk al enkele maanden geleden begonnen op de zwaar onderbelichte Repo (repossession) markt, die de basis vormt van het financiële systeem. Banken en hedgefondsen gebruiken de Repo markt voor het voor zeer korte termijn (meestal een dag) financieren van allerlei transacties. In september steeg de rente plotseling sterk (tot wel 10%), en daardoor ook de interbancaire rente (die banken elkaar berekenen).

Federale Reserve gebruikte feitelijk belastinggeld om banken te spekken

De Federal Reserve kwam met een aantal noodgrepen, maar het probleem verdween niet. Pozsar maakt deze ingrepen met de grond gelijk. Zijn exacte analyse heeft niet veel zin om hier te herhalen, maar komt erop neer dat hij als de meeste gerespecteerde ex-Fed official heeft toegegeven dat de banken jarenlang schatkistpapieren hebben opgekocht als een vorm van verkapte ‘quantitative easing’, en de Fed feitelijk belastinggeld heeft gebruikt om de banken niet alleen overeind te houden, maar indirect zelfs nog rijker te maken.

Onafhankelijke analisten beschuldigen de Fed (en ook de ECB) hier al jaren van. Dat dit nu min of meer officieel is erkend door zo’n belangrijke insider, is een bevestiging van de waarheid van de in officiële kringen altijd ontkende ‘complottheorie’ dat de gewone bevolking in het Westen dankzij de besluiten van hun politieke leiders wel degelijk de prijs heeft moeten betalen om de rijkste top 1% hun vermogens niet te laten verliezen.

‘Banken naar de rand van de afgrond’

Repo expert Pozsar schrijft nu letterlijk dat ‘banken in sommige delen van de wereld naar de rand van de afgrond kunnen worden gedrongen.’ Banken hebben teveel ‘collateral’ (schatkistpapieren) en te weinig reserves (cash), waardoor de grote commerciële banken niet in staat zijn geld te lenen aan de rest van het bankensysteem. Hij verwacht dan ook een aanstaande gedwongen verkoop van schatkistpapieren, met een verwoestende kettingreactie in de FX (foreign exchange) markt, de schatkistpapieren markt en de effectenmarkten, met een totale crash als gevolg.

De Federal Reserve zal geen andere keuze hebben dan opnieuw in te grijpen. Na de crash van 2008, toen er wereldwijd biljoenen tegenaan werden gesmeten, is er echter amper munitie over om dat weer te doen. Volgens Pozsar komt ‘Q.E. 4’ er desondanks toch aan, maar gaat dat alleen gebeuren als er echt geen enkele andere optie meer is. Dat moment wordt waarschijnlijk pas bereikt tijdens of na een grote crash op de financiële markten.

Tien dagen voor het omvallen van Lehman Brothers in september 2008 waren er vergelijkbare massale Repo markt problemen. De Repo markt bevroor, en enkel een multi-biljoenen bailout van de Centrale Banken ‘voorkwam het instorten van de beschaving,’ zo schrijft vaste Zero Hedge analist Tyler Durden. (1)

Moeder van Alle Financiële Crises

Topeconoom Martin Armstrong voorspelt al jaren een nieuwe crisis op de Repo Markt, die naar zijn overtuiging het begin van ‘de Moeder van Alle Financiële Crises’ is. ‘De Repo crisis is enkel deel 2 naar de grote Big Bang, waarvan niemand lijkt te begrijpen dat die al begonnen is. Dit is de staatsschuldencrisis op steroïden. Alles wat ze verkeerd hadden kunnen doen hebben ze met absolute precisie verkeerd gedaan.’

‘De verwachte verliezen voor de (financiële) instituten zullen tussen de 40% en 60% liggen. Deze keer zullen ze echter niet met een bailout worden gered. Dit is de combinatie van de liquiditeitscrisis van 1998 en de financiële crisis van 2007-2009. Grijp dus alles waar u zich aan kunt vasthouden vast, want dat zal u nodig hebben.’

Eerder schreef Armstrong dat de nieuwe crisis pas vanaf 2021-2022 echt goed voelbaar zal worden, en daarna nog vele jaren zal dooretteren en verergeren, totdat rond de 2030 de allerlaatste,  ongekende knal volgt die aan alles een einde zal maken.

Jacht op laatste geld van de burgers is geopend

De jacht van de overheid en banken op het laatste geld van de burgers is ondertussen in volle gang. Vooral in Europa wordt dat gedaan onder het mom van een –in realiteit niet bestaande- ‘klimaatcrisis’, zodat de burgers niet in opstand komen nu ze almaar hogere energie- en klimaatbelastingen zullen moeten ophoesten. Die worden in werkelijkheid niet voor het klimaat, maar voor het opnieuw ‘redden’ van de banken gebruikt.

De eerste stil gehouden kapitaalcontroles zijn er ook al. In de VS neemt de douane willekeurig en zonder enige aanleiding smartphones en laptops van reizigers even in beslag om te controleren of deze mensen niet ergens geld voor de overheid verborgen houden (3).

Armstrong: ‘Overheden jagen nu op ieder niveau naar cash, tot in de kleinste bedragen. In de VS is het nu ook illegaal om cash per post op te sturen.’ (4)

In Engeland zijn er al banken die ‘vanwege nieuwe overheidsregels’ juist weigeren om cash stortingen zo laag als €200 – € 250 op andermans rekeningen te accepteren. Dat heeft te maken met de negatieve rente in de EU, waardoor het houden van cash de banken juist geld kost. Sommige Europese banken in o.a. Duitsland en Denemarken berekenen deze negatieve rente daarom al door aan hun klanten.

We schreven tijdens de crisis op Cyprus dat de daar toegepaste kapitaalcontroles (zo konden mensen wekenlang slechts een zeer beperkt bedrag per dag pinnen omdat hun rekeningen waren bevroren) een blauwdruk waren voor wat later voor de hele EU gepland staat. Die tijd lijkt nu heel dichtbij te komen, waarschijnlijk al in 2020.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Armstrong Economics
(3) Armstrong Economics
(4) Armstrong Economics
(5) Afbeelding (bewerkt): Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.::

11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
05-12: ‘De sluizen staan open’; Duitse banken beginnen negatieve rente al vanaf 1 euro door te berekenen aan gewone klanten
21-11: ECB erkent dat beleid financiële stabiliteit bedreigt en tot crash kan leiden
19-11: Analisten waarschuwen voor aanstaande enorme Nederlandse pensioencrisis
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
07-11: Crisis onafwendbaar: ‘Wereld begint euro los te laten vanwege negatieve rente ECB’
04-11: ECB hoofd Lagarde: ‘Europeanen moeten blij zijn dat ze werk hebben in plaats van dat hun spaargeld wordt beschermd’
27-10: Mario Draghi laat ECB en eurozone in catastrofale toestand achter
19-10: Chaos in Europa, met protesten in Catalonië voorop, begin van totale systeemcrash?
13-10: Ook DNB waarschuwt nu voor naderende instorting financiële systeem
11-10: Motie van wantrouwen tegen euro: Nieuwe Italiaanse staatsleningen in dollars
08-10: Ex-Credit Suisse CEO noemt ECB beleid gestoord: ‘geld is niets meer waard’
13-09: ECB vaagt met negatieve rente Nederlandse pensioenen en spaargeld weg
03-09: Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm
17-08: Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem
31-07: Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan
30-07: Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

39

 1. Die Wallstreet “topman” is een flopman. Die begrijpt er helemaal niks van. Deze kneus gokt tegen de markt in. Waarschijnlijk loopt hij tegen een margin call aan. Zuur van de winsten die aan zijn neus voorbij zijn gegaan. Hopend op dat de boel klapt zodat hij zijn gelijk krijgt en de burgers straat arm worden. Dat pensioen verdampen op de beurs etc. Dat is fijn. Benieuwd of hij ook zijn huis op het spel zou zetten voor zijn grandioze bewering voor deze maand. Dan is hij echt een topman.
  Dat er een crisis aan zit te komen hoef je geen alziend oog voor te hebben. Zelfs een flopman weet dat. Maar voordat het zover is dan mag ik hopen dat deze topman zijn advies gegeven heeft op hoe men dat in de vergeten oudheid deed. We zullen zien wie de flopman van de maand wordt.

 2. @ Kees en Wachter
  Problemen worden niet meer opgelost en zit er een groot verschil tussen IQ en verstand
  IQ gebruiken om door migranten en klimaatgekte uitgemoord te worden, getuigd van verstandloos.
  En dan weer een financiële crisis. Leuk voor de miljoenen verdienende in de sport.

 3. @ Kees: 2:46 am, 14/12. Helaas moet ik U volledig gelijk geven. Nederlanders, het overgrote deel, hebben nog slechts interesse in “brood en spelen”.

 4. Met de tweede wereld oorlog hebben mensen geleerd om met elkaar de vijand er uit te gooien
  Deze generatie is niet alleen zelfzuchtig maar ook dom met een I Q om te huilen . Dat betekend dat deze generatie niet weet hoe problemen opgelost moeten /kunnen worden .
  Ik kan alleen maar medelijden hebben met de Hollanders.

 5. @ Joep
  Beleggen is ook niet veilig. Dat heeft ons gezin ondervonden. Je krijgt niet terug wat je hebt in gelegd
  En kan het zelfs bijbetalen worden. Het geld wordt denk ik ook gebruikt waar banken tekorten hebben.
  En belastingtechnisch zit er ook een addertje onder het gras. In mijn ogen is het geen sparen, maar eerder
  een kansspel. Het is maar net hoe de koersen lopen en dat is heel afwisselend.

 6. Rinus op 5.34
  Ben 71 en niet dom heb 4 gezonde kinderen.
  Toch zeg ik laat maar barsten .
  Leert de jeugd nog wat

 7. Ticho op 8.05
  Heb al heel wat mee gemaakt, daarom zeg ik laat maar barsten. Heb al een paar keer op pvv gestemd. Maar die bende in Den Haag geeft ze geen kans.
  Ben 71 jaar dus ik red me wel ,daarom zeg ik van laat maar barsten
  Laat ze in Den Haag maar eens voelen

 8. Als je leest waar de centrale banken nu al toe in staat zijn dan lijkt me niets meer veilig om in te belegen.
  Er is eigenlijk maar een oplossing de schulden mondiaal afschrijven en een nieuw mondiaal geldsysteem ontwikkelen of goud daar een rol in gaat spelen weet ik niet maar de kans is groot dat het een cryptocurrency wordt.
  Deze zal door meerderen onderdelen gedekt kunnen worden goud kan er daar een van zijn maar ook technologie aantal inwoners per land of de infrastructuur en zo kan je wel even door gaan.
  Maar helaas de geschiedenis heeft ons geleerd dat daar vaak eerst een oorlog voor nodig is.
  Het is eerder wachten tot er een krachtige leider (geniale gek of wel een sociopaat) op staat want de massa stemt eerder op een uitstraling dan op iemand met een gezond verstand.

 9. Is er ooit één voorspelling op deze website geweest die uitgekomen is?

 10. Niet eens met het artikel, dat er weer een financiële crisis gaat komen dat weten we allemaal daar hoef je geen paragnost voor te zijn, maar dat zal zeker niet deze maand gebeuren. Het is nu vrijdag de 13de en zie daar, Boris Johnson heeft de verkiezingen gewonnen en de Brexit gaat er komen ( gelukkig ). Over enkele jaren zal blijken dat ze er goed aan gedaan hebben en zullen er waarschijnlijk ( hopelijk ) nog meer landen volgen. En nog effe over die nieuwe crisis die voor de deur staat, crises komen en gaan, dat is nog altijd zo geweest en zal in de toekomst echt niet anders zijn.

 11. De crisis is al vele jaren in ons midden. Problemen in moeders buik, problemen met de ouderen, problemen met heel veel kinderen, problemen met de Europese Unie, kortom we barsten van de problemen. Niet verwonderlijk dat er op allerlei manieren crisis is ontstaan. Het gaat niet alleen om financiële crisis, het is een totaal pakket.

 12. @Jules van Rooyen schreef:
  12/12/2019 om 6:01 pm

  Ook mijn mening…niets is wat het lijkt, schijn en hebzucht regeren door angst….hou mensen angstig dan kunnen ze gemakkelijker gepluimd/onderdrukt worden zonder protest….stuur zoveel mogelijk doemscenario’s de wereld in om de angst erin te houden..
  Verdeel en heers, brood en spelen….altijd al zo geweest en nu nog steeds…en toch zal de wereld blijven draaien…
  Ik heb medelijden met de rijken, die hun leven vergooien aan het verzamelen van meer rijkdom dan ze ooit kunnen van genieten door de massa op te lichten, te bestelen voor de schijn van macht, om dan angstvallig hun verzamelde schatten te moeten beschermen tegen meedogenloze kapers op de kust van eigen soort terwijl ze zelf vergeten te leven.
  Ook bij een georkestreerde crash/financiële ondergang worden zijzelf het hardst getroffen, geld en goud kun je niet eten en rijken zijn niet in staat om te overleven zonder hun rijkdom want ze kunnen niks, zelfs niet eens een aardappel planten want dat moet de werkmens voor hen doen.
  De tijd is voorbij dat de schuld afgeschoven kan worden op vage instituten waar niemand van wist wie aan de touwtjes trok achter de schermen, nu zijn de verantwoordelijken wereldwijd bekend en bij een crash/chaos zal de massa zich dan ook eensgezind keren tegen de schuldigen en niet, zoals de elite hoopt, elkaar onderling verscheuren.
  Daarom de schijn, de huichelarij, het op een dwaalspoor zetten door desinformatie en trollen om verdeeldheid in de massa door domme linkiewinkies in stand te houden – naïeve mensen die nog steeds hun eigen ondergang eisen door allerlei smoezen zoals milieu, klimaat en hun manipulatie tot zelfdestructie nog steeds niet beseffen – echter de ontmaskering van de schijn neemt toe met de dag, zo ook de paniek bij de elite want uiteindelijk zal zelfs de meest hardnekkige, linkse idioot zich moeten aansluiten bij de massa tegen de elite om zelf te kunnen overleven.
  Laten we dus voor elkaar zorgen, elkaar helpen, delen wat we hebben, het zijn de kleine dingen die het doen waardoor de macht van de elite zal gebroken worden als hun georkestreerde plannetjes mislukken en als een boemerang naar hen terugkeren.

 13. @Didier: 8:43 pm, op 12/12. Inderdaad de afrekening komt. Maar de mensen in Europa hebben nog steeds niets in de gaten. Verdwaasd door “brood en spelen”. Ik ben wel blij met de winst van de Conservatieven in Engeland.

 14. Ik hoorde zulke geluiden ook al aan het begin van dit jaar.Toenemende stagnatie gedurende langere tijd leek mij meer voor de hand liggen.Het wordt hier wat meer uitgewerkt.Ik ben niet helemaal overtuigd.Dat zich nooit meer een grote crisis zal voordoen,lijkt me onwaarschijnlijk.Ik heb niet het gevoel dat het nu zo ver is,maar als het gebeurt,doet het zich gewoonlijk net zo onaangekondigd aangekondigd voor als het laatste oordeel zelve,
  .

 15. De boel is rot tot op het bot maar het is eerder aanemelijk dat er deze maand geen crisis komt. Trump zal spoedig met een China deal komen omdat dit de markten omhoog houdt. Daarnaast gaat de Fed niet de rente verhogen in 2020. Ze hebben niet gezegd dat ze het niet gaan verlagen. Dus ook dit heeft een positief effect op de koersen. Deze strategie houdt het ook vertrouwen in het geldsysteem. Mede hierdoor zal Trump herkozen worden. Trump is nog lang niet klaar. In zijn 2e termijn staat de Israël vrede deal op de agenda. Wellicht dat de boel klapt in het termijn van zijn opvolger tengevolge van dat Israël niet meer als vriend erkent wordt, waardoor de zegen voor de VS wegvalt die Trump aan Israël gaf.

 16. Wordt dan nu tijd om zelf groente te kweken en wat konijnen en kippen te houden om de zelfredzaamheid te vergroten.

 17. “Repurchase Operation” , NIET “Repurchase Program” .. mijn fout … ahum … hips …

 18. En heeft dus niks met “Repossession” te maken, dat staat voor het terug in bezit nemen van goederen door banken wanneer hun leningen niet meer terugkrijgen. Huizen, boten, auto’s en vliegtuigen ; alles mag dan contractueel worden teruggevorderd doorde schuldeisende banken.

 19. De crisis laat nog wel een jaartje op zich wachten, ieder jaar (minimaal 10) wordt er al over geschreven in de alternatieve media. Ieder jaar weer niets gebeurt. Economen weten dat ie komt en verstandigen kijken naar de staal industrie, deze krimpt inderdaad en zoiets is altijd voorbode van een crisis,, volgend jaar misschien maar niet over een maand maar ach dat is ook al over een maand he. Het is maar hoe je het bekijkt, Tycho kijkt er naar uit en het zal zijn tijd wel duren, hoe de zielenootjes die nog nooit geen een jaar aaneengesloten gewerkt hebben voor hun voorzieningen denken hun hand nog langer op te kunnen houden is echter de vraag. Ik denk niet lang.

 20. De grote afrekening komt hoe dan ook. Momenteel spenderen we 15% van het wereldinkomen aan rente op de hoogste schuldenberg uit de geschiedenis. De rentelast groeit echter drie keer zo snel als het wereldinkomen. Over 15 jaar zullen we al 40% van het wereldinkomen spenderen aan rente op de (nog steeds aangroeiende) schuld. Dat houdt niemand vol. Een van de komende jaren springt dus het elastiek. Bereid je voor, mensen. En hou er rekening mee dat die crash gewenst is door de kwaadaardige kern van de globalistische elites. Nood breekt wet. In crisisperiodes kunnen ze hun plan des te makkelijker doordrukken, omdat de keuze simpel is : ons plan of de chaos. Niemand kiest voor de chaos.

 21. Gompie, gut oh gut wat regent ‘t. Vanaf m’n geboorte 1941 heb ik van de ene tot de andere crisis geleefd. Als kind zijnde met het bonnetje naar de melkboer en als dat niet meer kon een half pakje margarine poffen. Mijn moeder zaliger heeft haar lol op gekend. Drie opgroeiende kinderen pa in in de lik omdat hij gewerkt had voor het Derde Reich en fl. 5. oo steun. Stekkies zoeken onder de kramen op de mark en kolen zoeken op de kaai heeft mij een goede scholing gegeven voor de komende crisis en dat op m’n oude dag. Met die ervaring gaat het mij goed als iedereen aan de geeuwhonger ligt. Buiten eten heeft voor mij altijd al betekend, eten wat in het wild staat lang de weg; beter nog langs de spoorweg. Kom maar op met die door jullie veroorzaakte crisis stelletje Haags dieventuig. Nu internet een betere geschiedschrijving geeft dan wat die plagiaat schrijvende historici schreven hoef ik mij niet meer te te schamen en mag ik blij zijn dat vaders toch wel verplichte werkzaamheden niet voor de geallieerde Rothschild maffia was.

 22. @Rienus, wat mensen hiermee bedoelen in mijn mening is dat ze pas willen acteren en inzien als ze het zelf in hun pockets of spaarrekening worden belast. Voor jou is het misschien zo klaar als helder licht. Maar nog steeds voor vele niet. Personen die zeggen ‘ laat het dan maar gebeuren ‘ zijn gefrustreerd waarom er niet wordt ingegrepen door het volk.

  Laatste strohalm is dan maar laten inzakken voordat de ogen geopend gaan worden. En dan nog is de vraag of mensen het daadwerkelijk willen inzien. Dat is maar net hoe de propaganda gepropageerd wordt. Groetjes.

 23. Ach,maak je niet druk:De Heer zal voorzien staat in een oude hymne.Leef met de dag!

 24. Is deze crisis al lang niet voorspelt en waar de komplete chaos uit voort zal vloeien, ja in het NT van de bijbel, er zal een persoon (666) die zal eerst alles weer op orde stellen, maar daarna breekt de hel helemaal los. En aldus zal het geschieden, staat duidelijk beschreven.

 25. Xander, ik ben heel blij met de counter van het aantal reacties op je artikelen.
  Alleen denk ik dat je de counter beter hoog in het artikel kunt plaatsen, bijv. net boven het 2e tekstblok (in dit artikel begint die met “Stil gehouden kapitaalcontroles in VS……….”.

  Als lezer die de reacties regelmatig checked, hoeft dan niet eerst helemaal naar beneden te scrollen omdat je vaak wel weet hoeveel reacties er waren de laatste keer dat je het artikel las.
  Dank.

 26. @Mod
  Toch lijkt het er op dat deze website zich legitimeert aan de hand van chaos.
  De teloorgang van het systeem. En wat rest dan?
  Chaos lijkt mij, maar ik zal wel over reageren.
  Geluk ermee.

  Het beheer bevestigde uw reactie. Mvg. Mod.

 27. Enigszins vertrouwd met de praktijk van banken en financiën, (en hun leugens) kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het verhaal van de man met een vreemde naam Zoltan Pozsar, (joods misschien ?), paniek zaait om ons burgers de stuipen op het lijf te jagen. Want angstige mensen zijn te manipuleren. Nergens geeft hij feitelijk inzicht. Een OH verhaal. Mensen laat je niet bedonderen.

 28. Problemen creëren door stromen mensen en de economie bevriezen door zogenaamd stikstof.
  Bedrijven vallen volgend jaar een voor een om.
  Weet de overheid heus wel want ze creëren armoede.

 29. Dus er zijn serieus mensen die de chaos verkiezen omdat ze niet snappen wat die chaos zal betekenen voor een ontwikkelde beschaving? Ik sta werkelijk paf over zulk een domheid en wens dat die mensen geen kinderen hebben.
  Anders heb ik met hen te doen.

  Chaos is een ramp en dat zou niemand moeten willen. Mod.

 30. Vreemd genoeg lijkt de High Yield markt (zeg maar de markt voor bedrijfsobligaties met een credit rating lager dan ongeveer BB- ) nu juist te herstellen van een slechte periode.
  De koersen kruipen weer langzaam aan omhoog.
  Belangrijke indicator, want in de vastrentende markt is dit bijkans het meest volatiele deel.
  En ik heb meer waardering voor obligatie analisten (en hun professionele beleggers) dan voor aandelen analisten.

 31. Oh dennen boom oh dennen boom, wat zijn u takjes wonderschoon , laat de crisis maar komen 😹😹😹😹😹

 32. Mol,
  Beetje laat om op de boeren te wachten,we hadden jaren geleden al in actie moeten komen.

 33. Helaas komt 2020 die in het voorjaar Alois Irlmaier heeft die voorspelt en die man was zo goed dat komt uit ,ben ik zeker van,

 34. Boeren laat de boel nu maar barsten, vindt het jammer maar het is niet anders

 35. Ik hoop dat onze boeren een gigantische Puinhoop gaan maken oprotten met deze regering inclusief de grootste eikel Rutte .
  Kom boeren 🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜

 36. Dat zou wel eens kunnen, we zien de economie nu al wat haperen, de onzekerheid rond de Brexit haalt Boris( geen hond) de absolute meerderheid in het Britse parlement? want anders zijn we terug van af. En ook de handelsoorlog tussen de VS en China is zeker niet goed. Shalom

Comments are closed.