Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm

De euro heeft slechts een schijnwelvaart gecreëerd, wat niet heel lang meer kan worden volgehouden. (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————–

De euro leidt naar armoede: Niet EU-lid Zwitserland financieel verreweg gezondste land, niet-euro landen Noorwegen, Denemarken en Zweden in de top 5

—————————————————————————————————————————————–

De meeste mensen willen maar niet doorhebben in wat voor levensgevaarlijk vaarwater de samenleving terecht is gekomen. Van de buitenkant lijkt alles nog redelijk goed te gaan met de economie, maar het jarenlange nul rente beleid om nieuwe schulden te financieren, gekoppeld aan oververhitte virtuele geldmachines, heeft de financiële basis compleet uitgehold. Het toonaangevende Bloomberg rekende uit wat er zou gebeuren als de schuldenmachines wereldwijd worden uitgezet. De resultaten zijn onthutsend: de gemiddelde Nederlander zou zijn jaarlijkse inkomen met € 20.000,- zien dalen. Amerikanen worden zelfs één van de armste volken ter wereld.

Nederlanders ondanks verlies van € 20.000,- nog net in top 10

Door de voortdurende propaganda dat de euro zo goed zou zijn geweest voor onze welvaart kan op basis van de kille statistieken definitief een streep. Vijf Europese landen die niet de euro invoerden maar hun eigen munt hielden, Zwitserland (geen EU-lid), Noorwegen, Denemarken en Zweden staan zonder toegang tot de schuldenmachine op resp. de eerste, tweede, derde en vijfde plaats van financieel gezondste landen.

Het eerste EU-lid vinden we terug op de zesde plaats: Ierland, dat nog maar enkele jaren geleden bij de op het randje van bankroet balancerende PIGGS landen behoorde. Desondanks zouden de Ieren hun gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking zien dalen van € 73.200 naar € 35.708. Het land zou daarmee drie plaatsen op de lijst zakken.

Nederland is op nr. 10 het volgende EU-lid en zakt één plaats. Dat lijkt redelijk, maar niet als we kijken naar de daling van het gemiddelde inkomen: van € 50.500,- naar € 30.100. Stelt u zich eens voor dat het onmogelijk wordt nieuwe schulden te maken omdat de euro is ingestort, en u tijdens zo’n systeemcrisis bijna de helft van uw koopkracht kwijtraakt. Onmogelijk, denkt u nu?

Niet-euro landen doen het beter dan eurozone

De eurozone leden doen het ronduit slecht. (Voormalig) economisch kampioen Duitsland zakt van 12 naar 14, en raakt per persoon eveneens bijna de helft van het inkomen kwijt. Tsjechië, dat ook zijn eigen munt behield, maakt juist een grote sprong voorwaarts, van 25 naar 16. Zelfs niet-euro land Bulgarije ziet het inkomen toenemen en stijgt 19 plaatsen naar de 24e plek.

Zwitserland is uit de euro èn uit de EU gebleven, stond toch al op nummer 1, en zou die positie fors verstevigen met een groei van het gemiddelde inkomen van € 78.000 naar € 122.400.

Kortom: we hebben de euro helemaal niet nodig voor onze welvaart – integendeel. Als Nederland ook had vastgehouden aan zijn eigen munt, had het ons hoogstwaarschijnlijk net zo goed vergaan als de Zwitsers, Noren en Denen (al zien ook zij hun gemiddelde inkomen dalen). Nu zijn we echter een gewillige melkkoe geworden van Brussel, wat de welvaart in ons land langzaam maar zeker uitholt en ondergraaft.

Slechtst presterende EU-landen zijn Italië (van 21e naar 112e plaats) en Griekenland (van 28e naar 113e plaats). Beide landen zouden op dit moment een negatief gemiddeld inkomen hebben van resp. -€ 9550,- en -€ 9775,- per capita.

Amerikanen in één klap van rijkste naar armste volken

Grootste dalers op de lijst zijn de Verenigde Staten en Japan. De Amerikanen, nu nog op plek 5 en met de grootste economie ter wereld, zouden een duizelingwekkende val maken naar de 111e positie. Hun inkomen stort compleet in van € 61.200 naar min € 4430,-, waarmee ze in één klap straatarm zouden worden. De Japanners maken een bijna net zo grote val, van 18 naar 114. Hun inkomen zou nog harder dalen: van € 40.000,- naar min € 45.700. Ook de Chinezen zouden met hun te snel met teveel schulden opgeblazen economische groei inkomen moeten inleveren.

Onder de weinige landen in de top 25 die hun inkomen zouden zien stijgen bevinden zich (naast Zwitserland) de Verenigde Arabisch Emiraten (6), Saudi Arabië (11), Koeweit (13), Tsjechië (16), Rusland (22) en dus Bulgarije (24).

Westen feitelijk failliet, systeemcrisis komt eraan

‘Gelukkig zit er voor de Amerikanen niet op korte termijn een schuldenvrije economie aan te komen,’ concludeert Bloomberg, mede omdat de dollar nog steeds de enige reservemunt van de wereld is. Maar aan die positie wordt al jaren getornd, en zelfs in de VS waarschuwen steeds meer stemmen dat het dollar-imperium op zijn einde loopt. Daar komt de handelsoorlog tussen Amerika en China nog eens bij.

Ook deze cijfers en statistieken onderstrepen wat we al vaak hebben geschreven, namelijk dat het Westen feitelijk failliet is en enkel met steeds meer nieuwe schulden overeind wordt gehouden. Hoe lang dat nog goed kan blijven gaan is ‘anyone’s guess’, maar een indicatie is dat veel analisten een aanstaande recessie voorspellen, binnen slechts enkele jaren gevolgd door een mega systeemcrisis. Dan zouden de door Bloomberg uitgerekende dramatische welvaartsdaling voor bijna iedereen wel eens een keihard feit kunnen worden.

 

Xander

(1) Bloomberg
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

17-08: Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem
31-07: Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan
30-07: Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis
26-07: Nederlanders opnieuw het meeste geld kwijt aan de EU
16-07: Bank run: Grote klanten halen iedere dag ene miljard bij Deutsche Bank weg
06-06: Italiaanse uittreding eurozone dichterbij, gaat Nederland minstens € 27,5 miljard kosten
24-05: Zijn veel kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?
27-05: Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
23-05: Onhoudbare schuldenlast het monster in de kast bij Europese verkiezingen
16-05: Wereldhandel stort in naar niveau nieuwe Depressie
06-04: Ex-ondersecretaris-generaal VN roept op nog dit jaar te beginnen met één wereldmunt
05-04: Saudi Arabië dreigt Amerika olie niet langer in dollars te verkopen

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

26

 1. Goud en zilver kopen is vooral interessant voor mensen met flink wat spaargeld en die het niet direct nodig hebben en het goud of zilver weer kunnen verkopen wanneer het meest gunstig is, maar niet voor diegene met slechts enkele honderden of duizenden euro’s op de rekening die je vandaag of morgen toch weer nodig hebt waarbij je kans loopt dat het goud of zilver bij verkoop alweer in waarde is gedaald, daar kan je beter voedsel voor inslaan.

 2. @Ricky: “Heb je een spaarrekening, met (waardeloze) euro’s?”
  Euh, nee…opgegeten om de maand door te kunnen komen want het pensioen is ontoereikend voor het levensonderhoud…wat nu?

 3. Tsja….hadden we maar geluisterd en gehandeld naar Gods grote voorzienigheid opgeschreven in Zijn Tora ( =onderwijzing) waarin ook geniale wetten mbt de economie zijn grootsheid in deze
  tijd laat herontdekken…
  Wat te denken van het renteverbod?
  Toen dit in ons geldsysteem terecht kwam ging het fataal mis!
  Het bracht ongelijkheid machtsmisbruik honger oorlog enz.
  Wallstreet wordt gevoed door de rente die in alles de corrupte over lijken gaande multinationals voedt en uiteindelijk een aanslag op ons denken gezondheid enz. zijn.
  Dit is nog maar één aspect uit Gods economische lessen en getuigt van een grote wijsheid!
  Het hele pakket was voor ons allen bedoelt opdat het ons in alles wel zou gaan..
  Satan heeft een grote troef in handen met dit machtsmiddel en de wereld en aarde zucht en kraakt onder deze zonde en schreeuwt om Goddelijke verlossing.
  Tot die dag dat Jezus terugkomt en ons die verlossing gaat brengen en Zijn Tora hersteld gaat worden moeten wij stuk voor stuk op onze knieën en mogen wij Godzijdank in die genade leven!!
  Blijf waakzaam…

 4. Beste Eelke Piers, Het is een hard gelach als je leest: Een ring van vele 1.000den euro hij kon voor deze ring een blikje vis kopen. ” Mijn antwoord hierop? Smekend spreekt de arme, hard antwoord de rijke. Voor de rest houd ik me aan de tekst van dit mooie lied: Ik ben tevreden eenvoudig te leven – Geen goud of zilver is mij toevertrouwd – Maar in de hemel – Daar heb ik een woning – Een kostbaar bouwsel van zuiver Goud.” Wat begeert een mens nog meer?

  @Beste Ricky, Dank voor uw eerlijke ingezonden. Natuurlijk delen wij veel van dezelfde waarden en normen. Van mijn vader leerde ik al dat je nooit je laatste Tientje moet weggeven. Natuurlijk heb ik wat Cash voor het geval dat. Maar ik bewonder het voorbeeld van Jeshua. de Zoon van God, die eens door de Douane staande gehouden werd en werd gemaand belasting te betalen. Jeshua bleek geen cent op zak te hebben en overlegde met Petrus, wat te doen…Ik las dit verrassende antwoord:

  Mattheüs 17:27 (HTB)
  Jezus zei. ‘Maar wij zullen die belastingontvangers niet kwaad maken. Ga naar het meer en gooi een lijn uit. In de bek van de eerste vis die je vangt, zul je een geldstuk vinden. Dat is genoeg om de tempelbelasting te betalen, voor jou en voor Mij.’

  Ik verklap u nog een geheimpje, meermalen gebeurde het dat ik even financieel krap zat, ik bad, en de volgende morgen lag er een envelope met driehonderd gulden op de mat. Een andere keer, hadden we ons laatste geld besteed om lekkers in te slaan voor de Bijbelgroep, en de volgende morgen lag er op de mat een envelope met de Kinderbijslag precies op tijd.

  U zult ook vast wel eens iemand geholpen hebben waarvan u wist – die kan wel wat hulp gebruiken!

  @Beste Alex 7…
  Leuke opmerking: Met het briefgeld kun je dan de kachel aansteken in de winter!”

  Ik vond deze spreuk: Met geld op zak bent u wijs en bent u mooi en kunt u nog prachtig zingen ook!!!

 5. Met het briefgeld kun je dan de kachel aansteken in de winter
  Het is precies zoals Ramshoorn schrijft
  Prima uitgelegd !!!
  Het systeem gaat nu over op Apple pay
  Lees openbaring 13: 16

 6. @sonny . waarom is de illuminatie zo in paniek denk je. Hou de route van de man-made orkaan Dorian in de gaten, windsnelheden 295 km en meer rond de bahama,s .de rest mag jezelf bedenken

 7. De euro was een goocheltruc, tovenarij. Winst maken over armoede is nog nooit ergens goed voor geweest.

 8. Beste Ramshoorn,
  Uiteindelijk hebt u volkomen gelijk: Alle aardse rijkdommen zullen met voeten worden getreden. Maar u moet niet naïef zijn, want zover is het nog niet. Maken goud en zilver geen deel uit van de schepping? Wis en waarachtig wel. God heeft een bedoeling met goud en zilver als eerlijk en zuiver ruilmiddel en geschenk, dat kun je diverse malen in de bijbel constateren. Waar u het over heeft is de geldzucht, aardse rijkdom als enige motivering en hoogste goed. Het huidige geldsysteem is een systeem van valsmunters en woekeraars. Het is totaal verrot en door een deel van je monopolygeld, in dit geval je euro’s, om te zetten in goud en/of zilver pleeg je ook een daad van verzet hiertegen.
  Wat is erop tegen als je bij de aanstaande onvermijdelijke ineenstorting van het systeem jezelf en vooral je naasten dankzij echt geld (wat goud en zilver is) van de noodzakelijke levensbehoeften kunt voorzien?
  Ik raad u aan niet te onderschatten welke economisch rampen op de wereld afkomen. Er is hoogstwaarschijnlijk niet veel tijd meer om je daarop voor te bereiden. Ieder heeft hier een eigen verantwoording voor. Op internet is gelukkig nog de nodige informatie te vinden. De dagelijkse videoboodschappen van Jeremiah Babe bijvoorbeeld zijn de moeite waarde (https://www.youtube.com/channel/UCaJ-6IXnfIL3js2-facsB7A/videos). Ik weet dat veel mensen dit zullen weglachen, maar deden ze dat in de tijd van Noach ook niet?
  Ik wens u veel geluk en wijsheid toe.

 9. Was Pim Fortuyn er nog maar 1x in de honderd komt zo’n persoon ter wereld met een oplossing

 10. @ Ramshoorn
  In 1943/44, toen de Duitsers Petersburg (Stalingrad) belegerden had een mens een ring van vele 1.000den euro hij kon voor deze ring een blikje vis kopen. Hij deed het en redde zo zijn leven omdat 2 dagen later de Russen over het ijs de stad wat bevoorraden konden. Dit is een praktijk geval.
  Dus koop zilver. Dat is nu spotgoedkoop. Normaal is de verhouding Goud:Zilver 1:16 nu 1:80
  Probleem is alleen je moet het gaan verdonkeremanen omdat de roverheid wel eens al je goud en zilver kan opeisen

 11. We zijn inderdaad arm aan het worden, onze spaarboekjes op de bank brengt niets meer op , en dat is het nog te hopen dat de bank niet op de fles gaat, plus dat bankieren steeds maar duurder aan het worden is, neen banken zijn een noodzakelijk kwaad!! Shalom

 12. Volgens mij is de eerste wet van de economie… schaarste zorgt voor hoge(re) prijzen. In werkelijkheid is er geen schaarste. Geen schaarste aan mensen, geen schaarste aan grondstoffen (olie, gas, kolen), voedsel (westerse wereld), kapitaal, etc…
  En al helemaal geen schaarste aan producten (door overproductie op allerlei vlak, bijvoorbeeld auto-industrie)
  De enige inflatie die we hebben is die van belastingen die alleen maar hoger worden en kosten aan bijvoorbeeld verzekeringen en zorg. Inflatie op het gebied van assets (huizen) komt niet door hogere prijzen voor bijvoorbeeld staal (ook op die markt is er overaanbod), maar door schaarste aan bouwgrond.
  Kortom… op basis van deze redenering verwacht ik geen hoge inflatie, negatieve rente is daarentegen ook niet nodig.
  Een eventuele crash is / wordt helemaal man-made.

 13. Beste Ricky, ik moest glimlachen toen ik uw verhaal las over, koop fysiek, goud en zilver en vooral munten.

  Ik las het verhaal van een schipbreukeling, een vermogend man, hij had de reddingssloep zwemmend kunnen halen maar hij kon geen afstand doen van de zware goudstaf in zijn handen. Met zijn goud verdween hij onder de golven. Het goud had hem niet kunnen redden.

  Een ander verhaal van een steenrijke handelsreiziger maakte ook indruk op mij. Hij raakte verdwaald in de woestijn, Zijn voorraadje water en voedsel raakte spoedig op in de snikhete woestijn. Met zijn laatste krachten schreef hij een briefje en deed dat in zijn zak. Toen hij door passanten gevonden werd lazen zij in de brief tot hun verbazing: Rijk doodgegaan.

  Ricky, konden goud, zilver of munten de zes miljoen joden redden toen ze door Nederlandse Politie agenten en NSB-ers zonder erbarmen uit hun huizen gesleurd werden en met achterlating van al hun bezittingen naar Westerbork vervoerd werden en vandaar in veewagen van de NS naar Auschwitz gereden werden en vergast en gecremeerd?

  Wat heb je aan goud en zilver en munten als alle winkels dicht zijn omdat ze niet meer bevoorraad kunnen worden vanwege anarchie en revoluties?

  Ik las in de Bijbel veel over goud en zilver en munten. Tot mijn verbazing las ik: Op een dag smijten mensen het gewoon op straat…Lees maar mee in Ezechiël 7…

  vers 19 Hun Zilver zullen zij op Straat werpen en hun Goud zal een voorwerp van Afschuw zijn; hun Zilver en Goud zullen hen NIET kunnen redden op de dag van de verbolgenheid des Heren; zij zullen zich daarmee niet kunnen verzadigen, noch daarmee hun binnenste kunnen vullen, want het is hun een struikelblok tot ongerechtigheid geweest. 20 Daarvan hebben zij de sierlijke pracht tot hovaardij aangewend; daarvan hebben zij hun Gruwelijke Beelden, hun afschuwelijkheden, gemaakt; daarom zal IK dat voor hen maken tot een voorwerp van Afschuw.

  Weet u wat rijke mensen zijn Ricky? Dat zijn dankbare tevreden mensen. Jeshua/Jezus leerde mij en al zijn vrienden: Het is zaliger te geven dan te ontvangen. Ik bid dagelijks het gebed dat Hij ons leerde: Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schulden gelijk wij vergeven onze schuldenaren. Zij hebben een fantastische toekomst. Openbaring 19-22.

 14. @ John, ik hoop dat je gelijk hebt mbt Trump, echter de geschiedenis herhaalt zichzelf. Als de schaduw regering eerder de controle achter de schermen had, waarom denk je dat ze dat nu niet hebben? Trump, een persoon “onomkoopbaar” een man voor het volk, grof gebekt, totaal geen reguliere politicus komt aan de macht en iedereen gaat achterover zitten. Ik hoop met je mee maar geloof er geen zak van. Lijkt mij wederom een afleidingsmanoeuvre, de laatste echte president was inderdaad Kennedy, je ziet ook hoe hij aan zijn eind is gekomen.
  Echte verandering zou plaats hebben gevonden door Ron Paul, maar die werd tijdens zijn verkiesbaarheid al onderuit gehaald. Dit gebeurd er als de schaduw regeringen echt een bedreiging zien. Dat Trump nu aan de macht is vind ik opmerkelijk en eigenlijk onwaarschijnlijk en vermoedelijk dus een nieuwe puppet in the oval office.

 15. uncut-news.ch. Die 5-Billiarden-Frage. U zal worden doorverwezen naar : luftpost-kl.de

  Iedereen weet het of zou het moeten weten. Niets is voor niets, (ja daar heb je hem weer ik weet het) . Economie is een bedrieglijke leer ; uitgevonden door geldverstrekkers. ( financiële normen en waarden bestaan al lang niet meer ). Lenen, leasen, op afbetaling en zelfs een hypotheek is een vorm van een aangeboden vorm van ‘n financieel bedrog. Het op de ‘pof’ leven, buiten de financiële mogelijkheden van een individu of bedrijf is mogelijk gemaakt omdat de financiële maffia dit bedrieglijke systeem heeft uitgevonden. Iets willen hebben (hebben is hebben, ja daar heb je hem weer) zonder direct te betalen is inmiddels een Life style geworden én zelfs nog gelardeerd met overheidssubsidies.
  Voorlopig is het nog zo dat de waarheid altijd, vroeg of (te) laat, uitkomt. De westerse wereld zit in een spagaat op een evenwichtsbalk en is niet meer in staat zonder hulp overeind te komen. De ‘roofbouw’ op een verderfelijk systeem nadert z’n eindpunt. Uithuilen en opnieuw beginnen …. , het tientje van Lieftinck zal in deze verwende tijd niet meer helpen. De droom van alles kan, (zal) een nachtmerrie worden althans wanneer het inderdaad zo gaat als het artikel van xander beschrijft.

  Het zelfde gebeurt met de aarde waarop wij leven.

 16. Verzameld u schatten in de hemel waar geen mot en roest ze aan tast, waar uw hart is, daar zal ook u ziel zijn

 17. Heb je een spaarrekening, met (waardeloze) euro’s? Red jezelf: Trek ‘m zoveel en zo snel mogelijk leeg en koop fysiek goud en zilver. Koop vooral munten, waarover immers geen btw verschuldigd is.
  Nu kan edelmetaal nog voor lage prijzen worden aangeschaft. Dat kan binnenkort definitief over zijn, de prijzen stijgen inmiddels snel.Nogmaals: Koop fysiek en berg het goed op, iig niet in een bankkluis, die geconfisqueerd kan worden.
  Een goede vergelijkingssite voor munten is http://www.goudvergelijken.nl.
  Handel en stel niet uit!!

 18. Diverse voorspellingen dat wij binnen 10 jaar 75% aan inkomen gaan inleveren komen dus uit.

 19. weer zo,n angst zaai artikel. Met de oplossing was Kenedy en nu Trump bezig. schop de fed en de bankiers naar de verste hoek van het universum. en verdeel alles evenredig onder de mensheid .armoede opgelost .geen bankovervallen en plofkraken meer. geen oorlogen of landje pik meer. alleen al het goud wat er onder de twin towers lag opgeslagen en voortijdig was weggehaald was al meer dan voldoende geweest.om iedereen een leven lang goed bestaan te geven de z,g instorting van het financiele stelsel heeft maar een doel een wereld munt en de nwo.. net zoals de z,g oliecrises in 1973 err lag zoveel olie opgeslagen in rijnmond en de maasvlakte dat het ontploffings gevaar met de seconde toenam op het shell terrein is er een ontploft in.half vlaardingen was geen hele ruit nog te vinden alles lag bezaaid met glassplinters maar de man in de straat mocht op zondag niet rijden en kreeg een boekje met 2.50 benzine bonnen.

 20. De euro is slechts een verzinsel en als zodanig niet echt iets waar je negatieve emotie op kan richten. Centrale banken houden de dam aan ellende nog wel even uit het zicht.
  Geholpen door sok poppen als Rutten en Merkel en en Obama natuurlijk.
  Deze site jaagt mensen graag angst aan, om duidelijk te maken dat het allemaal erg slecht is.
  Onzin natuurlijk, er is namelijk totaal geen alternatief.
  Maar het is wel een feit dat du moment het vertrouwen weg is iedereen een enorm probleem gaat hebben. Je kan het een maandje langer uithouden op blikkies, maar daarna wil je zelfmoord plegen. Niemand is happy zonder gelukkige mensen in zijn omgeving!

 21. Het scenario is nog veel somberder, denk ik. Hoeveel Nederlanders zijn er nu echt productief? Wie gaat dat enorme ambtenaren apparaat betalen? Waar gaan al die migranten betaald van worden? Ik roep het al een tijd lang. Bereidt je goed voor. Er zal bloed in de straten vloeien. Migranten zullen hun ‘rechten’ opeisen. En komen halen. Zuid Afrikaanse en Zimbabwe taferelen staan ons te wachten.

 22. Overigens is de waarde van de ranglijst hierboven nul. Geen land zal het overleven als de kanjers omvallen.

 23. China Debt Clock – Enough Debt To Take You To The Moon
  https://commodity.com/debt-clock/china/

  Aardig op weg om de VS in te langszij te komen. Let vooral op wat onder ‘Source’ niet in het bedrag is meegenomen. Lees ook verder. Dat wordt een aardige klapper voor Xi en zijn ouwe maatjes.

  Er wordt al jaren voor de ondergang van China gewaarschuwd.

 24. Westen is moreel al langer failliet, maar het brexit toneel van de laatste weken en dagen maakt het enkel duidelijker als men niet ziende blind is. Het volk stemde in rechtstreekse democratie (referendum) vóór uittreden, en sindsdien doen talloze paolitici en partijen alsof zij het beter en weten dan het volk en bedrijven partijpolitiek alsof brexit uit de koker van de regering kwam. Totdat er verkiezingen komen, en de stemmen van het volk weer nodig zijn om op het pluche te komen.
  En zulk gedraai ziet men ook in de financiele wereld, met statistiekjes, berekeningen en uitkomsten. Waar geen koop- kracht is koopt men geen bezine meer, en waar geen koopkracht meer is zijn beleggingen van oliedollars ook niets meer waard. Om maar iets te noemen.

Comments are closed.