Ex-ondersecretaris-generaal VN roept op nog dit jaar te beginnen met één wereldmunt

Volgende stap naar vorming toekomstige wereldregering lijkt nabij –Afbeelding: Embed from Getty Images (2).

—————————————————————————————————————————————

José Antonio Ocampo, de ondersecretaris-generaal Economische en Sociale Zaken onder toenmalig VN baas Kofi Anan, roept in een artikel op nog dit jaar te beginnen met de invoering van een één wereldmunt. Volgens Ocampo zijn de internationale omstandigheden ‘ideaal’ om de Special Drawing Rights (SDR) van het IMF ‘om te vormen tot een echte wereldwijde valuta die het internationale monetaire systeem zal versterken. Beleidsmakers zouden deze kans moeten grijpen.’

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de ‘Bretton Woods’ conferentie plaatsvond, die de basis legde voor het huidige financiële systeem door de dollar en goud aan elkaar te koppelen. In 1971 werd deze koppeling vervolgens weer losgelaten.

Omdat het einde van Bretton Woods er al jaren aan zat te komen voerde het IMF 50 jaar geleden de SDR in als een soort backup wereldvaluta, die van meet af aan bedoeld was om ‘de belangrijkste reserve eenheid in het internationale monetaire systeem’ te worden.

Dat gebeurde echter niet. Integendeel, van SDR, die hoofdzakelijk bestaan uit bijdragen en leningen van lidstaten, werd amper gebruik gemaakt, al werd er in 2009 voor $ 250 miljard aan SDR uitgegeven om te helpen de financiële crisis te bezweren.

SDR als een soort vroege euro

De SDR moeten volgens de Colombiaan ‘beter laat dan nooit’ worden veranderd door er nog dit jaar de eerste officiële wereld’munt’ van te maken. ‘Munt’ tussen aanhalingstekens, omdat het volgens hem niet de bedoeling is om er een tastbare valuta van te maken. Zeker in het Westen is dat ook helemaal niet nodig, omdat daar in snel tempo wordt gewerkt aan het uitbannen van cash geld.

Ocampo stelt voor de SDR te gebruiken als een soort euro tussen 1999 en eind 2001, toen de Europese eenheidsmunt nog niet in papier en metaal bestond, maar al wel door de financiële wereld als rekeneenheid voor transacties e.d. werd gebruikt. Zo waren de Europese euromunten, waaronder onze gulden, gekoppeld aan een vaste wisselkoers.

Belangrijke stap naar ‘echt geld’

In de toekomst kunnen centrale banken hun reserves inwisselen voor SDR van het IMF, en kan de virtuele valuta ook voor nationale obligaties en privé transacties worden gebruikt. Deze ‘markt SDR’, waardoor van de eenheid ‘echt geld’ zou worden gemaakt, zijn volgens de oud VN topman echter geen absolute voorwaarde voor de voorgestelde hervormingen.

Wereldregering nodig voor wereldmunt

NOG niet. Natuurlijk worden de internationale valuta niet in één klap vervangen door een wereldmunt, al was het alleen maar omdat daar heel veel protest tegen zou komen. Ocampo’s voorstel –één dag nadat Saudi Arabië dreigde zijn olie niet langer in dollars te verhandelen– is echter weer een belangrijke stap naar de invoering van wereldmunt, waar op den duur alle andere valuta aan worden gekoppeld en mogelijk zelfs door worden vervangen.

Zo’n alomvattende munt zal alleen kunnen functioneren indien er eerst een financiële en later ook politieke VN-wereldautoriteit wordt opgezet, een soort wereldregering dus.

Dat zal dus nog wel even duren, tenzij de planeet op korte of middellange termijn in een ongekend hevige crisis wordt gestort die alle bestaande systemen aan het wankelen zal brengen of doet instorten, waardoor de bereidheid van landen en volken om ook hun laatste restjes soevereiniteit over te geven aan de VN vermoedelijk veel groter zal zijn. Althans, dat is waar de globalisten in Washington, New York en Brussel op hopen en rekenen.

Xander

(1) Project Syndicate via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

19

 1. Ik ben blij hier eindelijk te lezen dat er mensen zijn die de bedoeling van de misdadige wereld-elite doorprikken . De overname van de nieuwe wereldorde staat voor de deur. Als nu eerst de kracht van de middenklasse , door verarming, nog geëlimineerd kan worden ,dan hebben de elite de armen vrij, en dan knikt lederen jajaja….. van de honger…..de basis van strijd. Iedereen wakker worden da’s hoge tijd . Groetjes Michel.

 2. Ja, als je gecontroleerd een wereldmunt wilt invoeren dan heb je toch een aardig project voor de kiezen. Ik kan me het SEPA project van de Europese Unie herinneren en dat omzetten van die bankrekeningen en aanpassen van incasso’s en zo heeft toch wat jaren geduurd.

 3. @Rom: 1:14 pm: Amen! Zo is het! Los van de Here, zal de chaos compleet zijn.

 4. Opdat de schrift vervuld worde.Het intellect van het beest is onbegrenst.Te dien dagen zullen je ogen geopend worden en je zult als god zijn.In het laatse der dagen zal de wetenschap onbegrenst zijn>Niet de wijsheid,want de vreze des Heeren is het beginsel der wijsheid.

 5. Zie https://www.naturalnews.com/2019-03-31-ibm-lays-groundwork-for-global-mark-of-the-beast-cryptocurrency-network.html “IBM, the same company that provided punch card computing systems to the Nazis, lays groundwork for global “Mark of the Beast” cryptocurrency network”.

  En over de Brexit en de gevaarlijke gevolgen daarvan gesproken, hier op Xandernieuws hoor ik daar helemaal niets over. Terwijl het volgens https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/brits-kabinet-secretaris-sir-mark-sedwill-waarschuwt-voor-acute-recessie-bij-no-deal-brexit-12-april/ “Brits Kabinet Secretaris Sir Mark Sedwill waarschuwt voor acute recessie bij no-deal Brexit 12 april” en https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/brexit-en-de-geplande-chaos-voor-europa/ “Brexit en de geplande chaos voor Europa” het wel degelijk tot grote chaos in Europa zal leiden!

 6. @Anoniem: 8.32. p.m. Kan ik in meegaan. Het geld werd vroeger terecht gekoppeld aan het edelmetaal goud. Daar zat wel een redelijk verband in, het goud dekte de waarde van de hoeveelheid geld/munt dat in omloop was. Nu maakt men geld uit het niets, wat uiterst misdadig is. Het is een grote luchtbel.

 7. Nieuwe site wordt helaas niet weergegeven op mijn windows 7 PC 🙁

  Geen idee wat de oorzaak is …

 8. Uiteindelijk zal het toch wel die kant uit moeten.Ik ben blij dat er weer eens zo’n geluid te horen valt.

 9. Even ter aanvulling voor een beter begrip. Je kunt met een handtekening geen ‘echt geld’ maken. Echt geld heeft intrinsieke waarde zoals zuivere edele metalen die per gewicht afgewogen worden. Eenheden voor gewicht zijn ounce, gram, grain, karaat of DOLLAR.
  Een munt is een waarmerk van een overheid dat de hoeveelheid goud van een bepaald gewicht en zuiverheid is.
  Een geldbiljet is een afgiftebewijs, een reçu, een iou (I owe you), die de houder het recht geeft zijn gouddeposito bij de bank terug te kunnen ontvangen. Het is een claim op eigendom. Een bankbiljet is dus een schuldbewijs. DEBET
  De genoemde ‘koppeling’ van goud aan de dollar is dus nooit ‘ingesteld’ bij Bretton Wood. Goud werd afgewogen in dollar. Wel is dus onder Nixon de burger het recht ontnomen zijn eigendom te kunnen claimen.
  De burgers zijn BESTOLEN van hun eigendom zònder het door te hebben omdat het begrip ‘geld’ bewust onbekend, onduidelijk en ingewikkeld gemaakt wordt. Het wordt niet onderwezen op school, staat in bewust onduidelijke voorwaarden in de ‘kleine lettertjes’.

  Voor een geniaal eenvoudige lezing voor een begrip wat geld is, Google op ‘wheat receipts’.

 10. De euro was daar al een teken van, al heeft het ene land wel meer moeten inleveren dan het andere land.
  Ook voor veel bedrijfjes en gezinnen is de euro een fiasco.
  En als ze nu ook nog een wereldmunt willen, blijft er helemaal niets meer over om van te leven.
  Zonder geld kom je nergens, geen levensonderhoud meer daar lijken ze naar toe te willen.
  Alles derde wereld en de elite vaart er wel bij. Voedselbank beheer.
  Dan de klimaatcorruptie wat veel meer kost dan het oplevert.
  De natuur blijft nodig voor levensonderhoud, maar wordt de gewone bevolking niet gegunt
  Die moet van het gas af en in de kou zitten. Nederland loopt daarmee weer voorop.
  Alles kunststof, maar volgens mij olie voor nodig. En recycling kost ook geld en energie
  En worden er regels en wetten opgesteld waarvan ze niet weten of het haalbaar en betaalbaar is
  zoals wij en veel anderen aan de lijve hebben ondervonden..
  Dan de verdragen die zijn ondertekend, wordt het ook niet beter van en de burger geen grip op heeft
  De duivel gaat als een razende tekeer.

 11. Hier in het westen vergeten wij al te gemakkelijk dat er nog een oosten bestaat dat een heel andere kijk op de wereld heeft. Ik realiseer me dat de Chinese yuan nu in het SDR mandje is opgenomen maar China heeft tegelijkertijd de door goud gedekte Petro-Yuan oliemarkt ontwikkeld waarmee steeds vaker olie importen en andere goederenstromen mee gefinancieerd worden. Rusland zoekt ook steeds meer het oosten op, zo ook Duitsland (Nordstream2) en Italie (China’s Nieuwe Zijderoute project). Een multi-polaire wereld zie ik eerder gebeuren. De VS verliest haar kracht en de UN slaapwandelt.

 12. In den haag weten niet goed meer wat ze moeten verzinnen. Want het volk is klaar met de leugens. Dan komt er een grote crisis aan is mogelijk vele malen groter is dan 1930.

  De nieuwe site is goed overzichtelijk nogmaals succes

 13. Met als doel? Is wel duidelijk, alles maar dan ook letterlijk alles afpakken tot en met je leven.
  Overigens is dat al gebeurd. Zou onderhand toch wel duidelijk moeten wezen. Wel grappig dat die luitjes denken daar mee weg te komen. Onderdrukking leidt altijd tot opstand. Kan lang duren maar gebeuren doet het. Er was al iemand zo’n 2000 jaar geleden die het toenmalige imf de straat op mepte. Maar goed dat die verder vredelievend was. Misschien niet verkeerd geweest als die wat langer uit z’n hum was geweest.

 14. Het is weer hetzelfde liedje als in de jaren 30/45 Ein REICH ein FUHER waar de duivelse wereld EU en VN naar toe willen.
  Met als gevolg miljoenen doden waar zij kennelijk op uit zijn.
  Het is gewoon satanisch wat er bekokstoofd wordt door dat tuig .

 15. Het gaat volgens mij beginnen, één wereldmunt, één wereldgodsdienst, één ideologie, één identiteit de toren van Babel wordt een werkelijkheid . Hopelijk komt er veel protest maar ik vrees dat deze wereld de eenheid zal willen en de klimaatsekte speelt hierin ook een rol, het beest uit openbaring dat over de wereld heerste is meer en meer een realiteit aan het worden. Shalom

 16. Het word in de toekomst een grote rotzooi
  Let op mijn woorden en ze zullen al je geld en je goederen afpakken.

 17. Dit artikel klopt exact. Men is uit op: ” Een wereldregering, een wereldmunt, en een wereldleider”. En dat zal m.i. de antichrist zijn. Sorry voor de dubbele reactie, Xander.

 18. Geheel eens met dit artikel, Xander. Het klopt precies met wat deze satanische organisaties voor ogen staat: ” Een wereldregerin, een wereldmunt, en een zogenaamde wereldleider”, en die wereldleider zal m.i. de antichrist zijn.

Comments are closed.