Italiaanse uittreding eurozone dichterbij, gaat Nederland minstens € 27,5 miljard kosten

Matteo ‘bekijk het maar met je boete, wij zijn Italië’ Salvini. (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————

Immens populaire Italiaanse regering denkt serieus na over invoeren parallelle munt, die volgens analisten de eurozone kan opblazen

—————————————————————————————————————————————-

Italië is niet van plan een tweede Griekenland te worden. De in eigen land immens populaire Italiaanse vicepremier Matteo Salvini vindt de begrotingsregels van Brussel ‘onzin’ en wil juist investeren, zeker omdat de jeugdwerkloosheid in sommige regio’s nog altijd 50% is. Zijn rechtspopulistische partij Lega speculeert hardop over het invoeren van een parallelle munt om de schuldenlast te kunnen wegwerken. Volgens analisten zal zo’n drastische stap de hele eurozone kunnen opblazen. Een eventuele Italexit gaat Nederland sowieso minimaal € 27,5 miljard kosten, zo blijkt uit de Target-2 statistieken.

In 2010 en 2011 kon een systeemcrisis in de eurozone maar nèt worden voorkomen. Toen ging het nog om het kleine Griekenland, maar nu hebben we het over Italië, de op twee na grootste economie van de EU.

Brusselse Politburo wil Italië straffen

Het Brusselse Politburo (de Europese Commissie) dreigt de door hen zo gehate populistische Italiaanse regering een boete van € 3 miljard tot € 4 miljard te geven voor het overschrijden van de begrotingsregels, die de toch al duizelingwekkende staatsschuld van het mediterrane land (ca. € 2 biljoen) nog verder zal doen stijgen.

Frankrijk houdt zich overigens al járen niet aan deze regels, maar voor Duitsland en Frankrijk worden in Brussel altijd uitzonderingen gemaakt. (volgens het aloude principe ‘alle lidstaten zijn gelijk, maar twee lidstaten zijn meer gelijk dan de anderen.’)

De dreigbrief van Jean-Claude Junckers EC-Politburo zorgt in Rome vooral voor irritatie en boosheid. ‘We zijn Griekenland niet,’ zei Claudio Borghi, Lega voorzitter van het parlementaire begrotingscomité. ‘We zijn netto bijdragers aan het EU budget, we hebben een handelsoverschot en een primair begrotingsoverschot. We hebben van niemand iets nodig, en staan er beter voor dan Frankrijk.’

‘Ik ga mezelf niet ophangen voor een of andere domme regel’

Na zijn monsteroverwinning bij de Europese Parlementsverkiezingen verklaarde Salvini dat ‘ik geen land regeer dat op zijn knieën zit.’ Lega behaalde samen met de eurosceptische Broeders van Italië 40% van de stemmen, vooral dankzij het strenge anti-immigratiebeleid en de zeer kritische houding tegenover Brussel.

De vicepremier vervolgde dat hij ‘al mijn energie’ gaat gebruiken om de ‘achterhaalde en oneerlijke Europese fiscale regels’ te bestrijden. ‘Eens zien of we die brief gaan krijgen met een boete voor de schulden die we in het verleden hebben opgebouwd, en ze ons opdragen om € 3 miljard te betalen.’

‘Ik ga mezelf niet ophangen voor een of andere domme regel. Totdat de werkloosheid tot 5% daalt hebben wij het recht te investeren. We hebben regio’s met 50% jeugdwerkloosheid. We hebben een Trump medicijn nodig, een positieve fiscale schok om het land een impuls te geven.’ De Lega voorman wil daarvoor € 30 miljard uittrekken, en daarna een ‘flat taks’ van 15% invoeren.

Volgens de Financial Times denkt men in Rome steeds serieuzer na over het invoeren van een parallelle eigen munt om de Italiaanse schuldenlast mee weg te werken, en dat die nieuwe valuta daarna wel eens gebruikt kan gaan worden om uit de eurozone te treden. Het Italiaanse parlement is reeds akkoord met een onderzoek naar zo’n parallelle munt, die mogelijk zal bestaan uit digitale ‘minibots’, door analisten nu al een nieuwe lire ‘in de wacht’ genoemd.

‘Giftige’ Target-2 zadelt Nederland bij Italexit met € 27,5 miljard verlies op

De Duitse Bundesbank waarschuwt voor enorme verliezen als Italië de eurozone verlaat en zijn schulden aan het Europese Centrale Bank systeem voor verbeurd verklaart (en daarmee dus failliet gaat). Dat heeft vooral te maken met het Target-2 systeem, wat door voormalige BIS bank professor Philip Turner zelfs ‘giftig’ wordt genoemd. ‘Er wordt op gigantische schaal uitgeleend, maar dat is door geen enkele regering goedgekeurd. Het dekt de fundamentele onbalansen in het hart van het eurosysteem, wat niet oneindig zo kan doorgaan.’

Volgens het IMF zal een schuldencrisis door en rond Italië ook Spanje en Portugal raken. De ECB wordt dan met een Target-2 crisis opgezadeld die bijna € 1 biljoen kan gaan kosten. Italië staat voor € 481 miljard in het rood op de Target-2 balans, voornamelijk aan Duitsland (27%).

Nederland, een van de zeer weinige credit landen, staat met 5,717% op de vijfde plek. Dat betekent dat ons land in het geval van een Italexit c.q. Italeave € 27,5 miljard kwijtraakt, en daar is het Italiaanse Target-2 aandeel van 17,91% -dat natuurlijk wegvalt- nog niet eens in verrekend.

Gaat Spanje tijdens deze eurocrisis dan ook op de fles, zoals het IMF vreest, dan komt er nog eens € 403 miljard bij, waarvan weer 5,717% voor de rekening van de Nederlanders komt.

Beter een nieuwe crisis dan op te lossen in een Superstaat

Kleine landen zoals Griekenland en Portugal waren door Brussel nog onder de duim te houden en te chanteren en controleren. Maar Italië? Dat houdt nu de beste troefkaarten in handen. Salvini, wiens Lega partij bij nieuwe verkiezingen wel eens een unieke absolute meerderheid kan gaan halen, is duidelijk niet van plan om te buigen voor de eurocraten, en lijkt er ook niet voor terug te schrikken om de eurozone desnoods op te blazen om Italië weer onafhankelijk te maken, en zo het land de kans te geven er weer zelf bovenop te komen.

Ook al gaat het enorm veel geld kosten, toch hopen wij ‘stiekem’ dat Salvini inderdaad deze koers kiest. Ook voor Nederland is het uiteindelijk beter om een paar jaar grote financiële en economische problemen te krijgen, dan als land en volk binnenkort permanent in een totalitaire Europese Superstaat op te lossen, waarin we niets meer dan een provincie zijn die niets meer te vertellen heeft over zijn eigen grenzen, regels, financiën en cultuur, maar enkel moet blijven betalen.

Als de prijs van vrijheid en onafhankelijkheid een nieuwe crisis is, dan is die ondanks de flinke pijn die deze tijdelijk zal veroorzaken daarom verre te prefereren. De beste optie zou natuurlijk zijn om zo’n crisis te vermijden en de EU weer om- en af te bouwen tot de E.E.G., het ooit succesvolle economische samenwerkingsverband tussen landen die ondertussen gewoon hun eigen munten, regels en grenzen bleven behouden. Omdat men in Brussel echter met volle kracht doorgaat met de oprichting van de EUSSR en het doelbewust vernietigen van de Europese natie-staten door massa immigratie en islamisering, is deze koers echter onwaarschijnlijker geworden dan ooit.

 

Xander

(1) MishTalk via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

47

 1. Hoe langer het duurt voordat dit EU-gedrocht onschadelijk wordt gemaakt, hoe moeilijker het zal zijn en hoe groter de pijn.

 2. De corruptie zit vanaf boven ,en gaat naar beneden, figuren als een Demmink op een hoge post zetten en dan doorgeven aan zijn vriendjes ,dan krijg je zoiets,iedereen weet iets en is chantabel
  dit kan je alleen oplossen door een flinke bezem en radicaal het roer om ,Democratie terug , referendum houden bij moeilijke vraagstukken ,en zo nodig uit de EU ,zaken kan je doen ook zonder de bemoeienis van een zonnekoning als Frans Timmermans en een dronken lor .

 3. Dit is weer zo’n fake verhaal. Ten eerste is ieder land gerechtigd om zijn eigen munt te mogen uitgeven. Dus als Italië een eigen munt weer zal uitgeven, is dat hun recht. Ten tweede is de ECB en alle banken in de EU private ondernemingen. Elke private onderneming heeft zijn eigen bedrijfsrisico’s. Dus als Italië eerste instantie zijn eigen munt parallel met de euro laat lopen, breken zij de monopolie van het ECB van geld te mogen uitgeven. (voor alle banken geldt dan dat zij niet meer automatisch gemachtigd zijn een lening te kunnen uitgeven in die nieuwe munt. En daarmee hun geld creatie van uit het niets geld scheppen is dan voorbij) Voor de ECB en alle banken is dit natuurlijk een grote ramp en worden er nu enkel rampspoed en doemscenario’s in de media verspreid. Maar in wezen is er niets aan de hand. De uitstaande schuld in euro’s blijft dan ook gewoon bestaan voor Italië. Het punt is nu meer dat de dictatuur van Brussel geen enkele inbreng meer heeft op de financiële toestand van Italië. Daar wringt de schoen nu. De EU vreest dat Italië dan geheel van de euro af gaat zien en dat er dan meerdere lidstaten dit gaan doen. Zodat de EU de zeggenschap over die landen gaat verliezen. Hun macht afstaan is wel het laatste wat zij willen. Dit zou ook een goed idee zijn voor ons land.

 4. Xander maakt een fout in de kop van dit artikel.

  Een Ital-exit kost Nederland geen 27.5 miljard €.
  Target 2 kost Nederlanders 27.5 miljard €, Vwb Italië. Dat saldo is namelijk van meet af aan, voorzienbaar, een oninbare vordering geweest.
  Bij een Ital-exit moeten we die oninbare vordering daadwerkelijk afboeken.

  Als we het geluk hebben, dat dit in 2019 nog kan gebeuren voorkomen we tenminste een nog grotere miljardenschade, die deze debiteur bij ongewijzigde voortzetting van target 2 ons zal berokkenen.

 5. Wat is TARGET2;
  De €uro is geen unic geld maar een gemeenschappelijk geld want alle landen in de eu hebben hun staats bank behouden en ieder land heeft zijn nationaal geld die heet de €uro uitgewisseld 1 tegen 1! Als er twee ruilen meot er een huilen .
  Meneer Stradivarius koopt in Italie een Porche en gaat naar zijn bank Banca Monte dei Paschi di Siena en vraagt 100 000 € over te maken aan de Deesder bank.de bank van Porche.
  Helaas er bestaat geen bankverbinding tussen de beide banken maar Banca Monte dei Paschi di Siena heeft een Konto op de bank van Italië die hij een konto met de Bundes Bank heeft en vervolgens met de Dreesder Bank en de 100 000€ worden op een Target konto geschreven.
  Intussen heeft Duitsland een credit saldo van bijna 1000 millard € met andere woorden zei produceren een Porche en geven het credit erbij net zogoed dat vierwiel direct in de haven van hamburg te plompen.
  Wie glooft dat de moffen ooit betaald worden dit zelfde gaat ook op voor de kaaskoppen.

 6. @Doordenker: economische groei stil leggen, koopkracht ondermijnen, meer werklozen en dan uitkeringen afschaffen enz….echter, ze schijnen toch ne schrik gepakt te hebben bij de laatste verkiezingen want de koopkracht moet met 3% toenemen om zeker de europese armoedegrens te halen máár de regering moet tegen 2021 nog 11 miljard besparen – voor ene keer was de leugenpers op tv correct: de régéring moet besparen, níet de bevolking!
  We zullen zien hoe de graaiers het spel willen spelen want als – zoals gewoonlijk – het weer een schijnvertoning wordt waarbij de ‘opslag’ eigenlijk een financieel verlíes betekent voor vele burgers/lage inkomens zoals de laatste keer (2%) door stijging van de levensduurte met verarming tot gevolg, dan zou de volkswoede weleens de overhand kunnen krijgen.
  Dat hebben ze al veel te vaak gelapt: een kruimel geven om dan een heel brood te komen stelen.

  @Tom: “Het is een grote zeepbel, die geheid gaat barsten”
  Inderdaad en die zeepbel werd nauwkeurig bedacht en opgeblazen tot zij besluiten dat ze zal barsten om chaos en paniek te zaaien…dus best zorgen dat we voorbereid zijn: een minimum aan basisvoedsel in huis en wat cash geld om ons niet te laten vangen en de eerste paniek door te komen.

 7. sssssstt…. € 27,5 miljard, volgens mij heb ik dat nog ergens in een sok op zolder zitten.

  Het is in ieder geval één compleet drama. Men wil één EU… wat een ellende alles bij elkaar.
  Maar wie zit er in het verborgen, die aan de touwtjes trekt???
  Wat kunnen we eraan doen… alleen maar klagen helpt niet, en heeft ook nog nooit geholpen.

  @ Tom Hendrix, hele ware woorden… het is als een enorme grote zeepbel… en hij gaat barsten.
  Steeds meer landen willen uit de EU.
  Verder is mijn kennis niet echt toereikend, lees amper nieuws of krant e.d.

  Ik verlang naar het Rijk van Jezus.
  groet, Esther.

 8. Terug naar normen en waarden.
  Ik haal elke maand mijn geld direct van de bank af. Ik doneer niet en help alleen maar mensen in directe nood. Een spaarrekening heb ik niet, voor wie en voor wat ?
  De EU is een inhalige zelfbedachte instelling.
  Zal morgen even onze pakketjes die we via Zalm in 2002 kregen toegestuurd, even opzoeken, het was een zoethoudertje met muntjes in € vorm, om vervolgens de hele wereld hier binnen te slepen die geen poot hebben uitgestoken, en ook nooit zullen doen.

 9. @ Sultan: 3:08 pm. Eens. Het is een grote zeepbel, die geheid gaat barsten. Met geen dank aan idioten, die constant blijven kiezen voor de socialisten, sociaaldemocraten, christendemocraten, liberalen en linksliberalen. Geld scheppen uit het “niets”, een grote misdaad tegen de bevolking. Die hele euro, is als het erop aankomt, niets waard,- monopolygeld- slechts. Men had nooit de gouden standaard los mogen laten. Armoede en burgeroorlogen, zullen in Europa losbarsten.

 10. de centrale banken zijn nu wel bezig om goud te kopen,niet te verkopen,rusland en china kopen al jaren goud,de productie is ook al jaren aan het dalen,zie zuid afrika,italie heeft voor 2400 ton aan goud meen ik,fysiek goud is vooral bedoeld tegen inflatie,je kan ook fysiek zilver kopen,de derivatenmarkt is nog een groter probleem,circa zeshonderdduizend miljard dollar,de duitse bank zit er zwaar in,

 11. Het systeem van eigen valuta en wisselkoersen van de EEG, was zo slecht nog niet. Sterker hadden we dat nog maar ipv de Euro. Bij het systeem van wisselkoersen was de gulden alleen maar sterker geworden. Door de Euro worden we ne meegesleept door de Zuidelijke landen. We hadden nooit de Euro moeten invoeren. Met veel dank dus aan Zalm. Economische samenwerking is prima, maar daar moet het ook bij blijven. Dit geschetste dreigende fiasco was te voorzien, helaas hadden politici een andere agenda.

 12. Laat ieder land zijn eigen geld printen i.p.v. dat door de banken te laten doen. Die verdienen zich een slag in de rondte. En de belastingbetaler het volk draait er voor op.
  Momenteel als de info klopt 10 miljard aan rente per jaar en was 25 miljard toen de rente hoger stond. Slapend rijk worden is echt het spreekwoord van de banken!!!!

  Gewoon gezonde marktwerking per land meer geld drukken zwakkere munt minder sterkere
  munt. Export stimulerend in crisis. Omdat een paar de arrogantie hadden om het volk de EU in de strot te drukken o.a. onze Zalm zitten wij in het EU schuitje.

 13. @Oma.
  Ook beleggen/investeren/ondernemen brengt in België (over Nederland heb ik geen info) nog nauwelijks iets op.
  Het gemiddelde rendement van de Bel-20 ondernemingen bedroeg in 2017, na aftrek van alle belastingen, nauwelijks 2,7%.
  Het gemiddelde rendement na correctie voor inflatie – het reëel rendement genoemd – komt dan ook uit op omzeggens NUL percent.
  Als men daar ook het risico aan toevoegt dat men zijn geld verliest als het rendement lager is dan het gemiddelde, hoeft het niet te verbazen dat de hele economische groei zo goed als stilgevallen is.

 14. Oeps,

  000,00 Bijna 3 biljoen …. omdat deze unie een levensbedreigend fenomeen is, plaats ikhier mijn correctie aan.
  In het licht van deze hoeveelheid geld, waar geen werk voor is verzet, stelt de staatsschuld van Italië in feite weinig voor. Het BOT systeem is wellicht hét reddingsvest voor alle Europese landen, aangesloten bij de EU,

 15. Waarom die Unie met een parlement met 750 zakkenvullers (minimaal 2 ton de man).
  Die maandelijkse verhuizing en die walgelijke commissie met een zuiplap als baas.
  Waarom komen Europese ministers niet bij elkaar en bespreken wat goed voor elkaar is.Nu moeten de rijkere landen betalen voor de onzin van de niet rijke landen.
  Daarbij zijn de grote de baas.Landen die niks doen om te verbeteren weten dat ze nu hulp krijgen want anders valt de zooi in elkaar.Dus weg parlement ,weg Euro en normaal doen want we hebben elkaar af en toe nodig.

 16. Men hoeft geen cardioloog te zijn om je hart vast te houden…. . Na ruim 26 jaar wroeten, schuiven, misleiding en optellen is her zo langzamerhand wel voor de meeste Europeanen duidelijk dat een faillissement van Brussel ons boven ons hoofd hangt.
  De Engelse treinroof is hierbij een lachertje. Bij de spaarzame ouderen is hun vermogen met 52 % gewoon verdampt. Bij een eventuele uitstap door Nederland snijd het zwaard van Damocles wederom het euro vermogen in tweeën. Bijna 3.000.000.000 ( miljard ) bijgedrukte euro’s waar totaal niets tegenover staat heeft niets heeft opgeleverd. De ECB laat de extreem lage rente nog langer op het zelfde niveau. Dat zal ook wel moeten, de totale schuldenberg is namelijk zo enorm, dat een stijging van 0,5 % een collectief fallisement het gevolg zal zijn. Goedkoop geld misschien. Misschien, echter bij het uiteenvallen van de EU zal boekhoudkundig de burger weer extra moeten bloeden. Maar dat gaat niet gebeuren ! (hoop ik)
  Lees en huiver wat er dan gaat gebeuren en wie er dan bij u ,aan de deur klopt ‘ ….
  De Financiële noodwet uit de 70- tiger jaren is nog steeds van kracht. Met één druk op de knop zijn wij allemaal financieel invalide.
  De goudprijs is/ wordt gemanipuleerd, immers zoveel geld er inmiddels aanwezig is zoveel goud bestaat er niet.

 17. Voorlopig ontsnappen we nog aan een financiële crisis.
  https://www.hln.be/geld/economie/spaarboekjes-brengen-nog-zeker-jaar-niets-op~a58f8b0f/

  Zolang de banken aan het ecb-geld bijdrukken-infuus blijven liggen zal de volgende, georkestreerde financiële crisis nog wat uitblijven, eenmaal geen infuus meer dan vallen de banken als vliegen en wordt een crisis onvermijdelijk.
  Eu/ecb wachten met de rente op te trekken om dan velen dakloos te maken doordat de aflossingen van hun leningen onbetaalbaar geworden zijn en het slinkende spaargeld op is want dat is nu al nodig om de maand rond te kunnen komen.

 18. Ik wens de populist uit Italië véél geluk daar een Europese superstaat profetisch er moet aankomen : het laatste rijk van het Bijbels beest of anti-Christ …

 19. 1 ding staat vast; na de crisis blijft het bedrag van de schuld hetzelfde maar de tegenwaarde van de bezittingen niet

 20. Leon op 12,40 am

  Als je o.a. het boek Openbaring leest weet hoe dit alles gaat aflopen

 21. zet m op Salvini.
  EU? ciao bella ciao bella ciao ciao ciao…..
  Qui Bono

 22. @ Partout: 8:30 pm, op 6/6. De EUSSR, is niet meer dan een communistische terreurbende, onder aanvoering van een zuipschuit als Juncker. Het loopt uit op een communistische dictatuur, waar Dhr. Gorbatsjow, in de jaren ’90 Europa voor waarschuwde! Hij zei letterlijk: ” Wij zijn gestopt met het heilloze communisme/nazisme, en jullie gaan het met de EU invoeren”. Ik ben het volstrekt oneens dus met U. Terug naar een EEG verband. En ik heb respect voor het Italië van Salvini, die het vertikken zich te laten chanteren door “rood Brussel”.

 23. Om maar eens duidelijk te maken wat de toetreding van het Verenigd Koninkrijk tot de EU in 1973 heeft gebracht voor de UK zelf: zie de grafiek halverwege in het artikel van bijgevoegde link, tot 1973 zie je een opgaande trend in de economische groei en vanaf 1973 zie je een dalende trend, daarbij vermeld dat deze data van de Britse overheid zelf komen.
  Komt er simpelweg op neer dat je als land gewoon leeg wordt gezogen door de parasiet EUSSR.
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/britain/britain-committing-suicide/

 24. Hopend op eenzelfde uitkomst als beschreven in dit artikel ben ik van mening dat dit ‘beeld met de lemen voeten’ uit de Bijbelse droom van Nebukadnezer uiteindelijk ten val komt. De huidige EU is op diverse details niets meer of minder dan de voortzetting van wat een zeer naar persoon met een snorretje zo’n 80 jaar geleden al wilde.
  Ein Volk ein Reich ein Fuhrer.
  Alleen zit er nu een zogenaamd democratisch sausje over en de vlag heeft andere kleuren…
  Ik zal maar niet ventileren wat ik deze club van tirannen vanuit de grond van mijn hart toewens; het zou vanwege de regels op deze site sowieso niet worden gepubliceerd.

 25. We worden massaal om de tuin geleid met de getallen die de staatsschuld uitdrukken in BNP. Er worden alleen concrete financiële (expliciete) verplichtingen opgenomen en dan nog niet eens volledig. Er zijn zaken die buiten beeld mogen blijven. Maar erger nog is dat in de bepaling van de staatsschuld geen rekening wordt gehouden met allerlei impliciete verplichtingen.
  Impliciete verplichtingen zijn bijvoorbeeld achterstallig onderhoud aan de infrastructuur, gigantische verplichtingen uit de klimaat akkoorden en wetgeving, pensioenverplichtingen naar ambtenaren, risico van afschrijvingen op leningen aan b.v. Griekenland, financiële risico’s op de honderden miljarden die diverse Zuid Europese landen aan illegale roodstand op het internationale betalingsverkeer hebben, het moeten voldoen aan de 2% BNP naar defensie, risico’s op direct en indirect afgegeven financiële garanties etc. etc. minus mogelijke meevallers.
  Een Duitse professor, Prof. Raffelhüschen, heeft deze zaken voor alle EU landen in kaart gebracht en per land de expliciete en impliciete staatsschuld naast elkaar gezet. Italië komt voor beiden samen op 130% van het BNP tegen Duitsland 146% en Nederland totaal 309%.
  Een link naar de tabel met de staatsschulden in % BNP
  https://www.stiftung-marktwirtschaft.de/fileadmin/user_upload/Pressemitteilungen/2017/Bilder/EU-NHL-Ranking_2017_.JPG
  Een link naar een artikel:
  https://philosophia-perennis.com/2018/10/06/italien-hat-weniger-staatschulden-als-deutschland/

 26. Als Italie uit de EU stapt zonder te betalen geef ik ze groot gelijk en moeten wij hun voorbeeld volgen. Geen cent meer naar de EU en opstappen. Wegwezen.

 27. Het eu-ijzer gaat roesten, het beeld van leem heeft last van beton rot,

  beton krijgt in naam de schuld,
  terwijl ijzer de oorzaak is

  Zou zeggen : eu opdoeken en niet weer doen

 28. Partout: Die leningen heeft elk land alsof we een wederopbouw moeten financieren…
  Hebben Griekenland niet nodig om hier stelselmatig de banken uit de problemen te helpen,
  om nog niet te spreken van de foute investeringen(oorlog) van de pensioenfondsen.
  De Joegoslavie/Servie oorlog en de Syrië oorlog zal wat gekost hebben en onze bemoeienis met de Oekraine
  zal ook niet gratis geweest zijn.
  Vandaar die pitbull houding het vastbijten in Syrië en de Oekraíne.

 29. tsipras,is een verrader hij heeft zijn beloften aan de griekse bevolking niet waargemaakt,vraag maar een aan de gewone griekse burger,die moest er voor opdraaien,ja die moest het gelag betalen,en hij trof een regeling met de ecb,hoeveel geld heeft de ecb de nederlandse en duitse banken toegestopt?hoeveel geld is er eigenlijk teruggekomen?vraag maar aan de gewone griekse burger hoe blij hij is met tsipras,die neofascistische bende zit in brussel,kom eens met feiten,je kraamt een hoop onzin uit,Salvini weet heel goed hoe alles in elkaar zit ,de chantagepolitiek van brussel,en de hebberige ogen van brussel gericht op onze pensioenpotten,feiten graag,heer partout

 30. Domme analyse. Salvini is een windbuil, zonder enig benul van economie. De maffia regeert, het is een grote corrupte neofascistische bende. Italië heeft een Tsipras nodig die een goede regeling trof met de de Duitse en Nederlandse geldschieters en daarmee het vertrouwen won van investeerders
  cq de Troika. Griekenland kreeg nieuwe leningen om de schulden te herstructureren en de economie op poten te zetten.

 31. In eerdere tijden werd het geld gedekt door goud.
  Deze ‘gouddekking’ moet dringend terugkomen.

  En: de persvrijheid is een groot goed dat op de tocht staat door de langzame moord op de voorbeeld-journalist Julian Assange.
  Ook voor hem moeten we de barricades op. Wie zwijgt stemt toe!

 32. De euro is een grote flop. Het was inleveren, meer dan de helft. Zonder stemrecht. En wij het ALLEMAAL
  beter zouden krijgen. Maar er werd geen rekening gehouden dat het leven doorgaat, in alle facetten.
  Het levensonderhoud werd duurder, mensen zonder inkomen gezet. En hulp werd ook heel duur.
  Oorlog voeren tegen eigen volk die crisis na crisis moet opvangen.
  En Brussel is het dictoriaat waar wij slaaf van zijn. Je leeft niet, maar wordt geleefd.
  Krijgen wij na Italië de Nexit? Zoals het nu gaat kan het niet doorgaan.

 33. Prendi l’Italia !!! en daar is alles mee gezegd.
  Vrije vertaling voor degene die geen Italiaans kunnen lezen…
  … Leve Italie !!!

 34. Zou fantastisch wezen als we op eigen poten staan, maar als we uiteindelijk toch kapot gaan aan die islamitische invasie……

 35. Ik hoor het D66 nog roepen: de euro brengt vrede, welvaart en volledige werkgelegenheid!

 36. Het Verenigd Koninkrijk – ook een jarenlange netto bijdrager aan de EU – zal zich nog gelukkig prijzen dat het er tijdig voor gekozen heeft om de onzinkbaar gewaande ‘TEUtanic’ te verlaten.

 37. Nou hoop ik dat het ook echt gaat gebeuren , ik kan niet wachten , want ons onnozele volk heeft geen idee wat er ons staat te wachten als ze in Brussel hun zin doordrijven . De verkiezingsuitslag heeft bewezen dat het nederlandse volk een iq heeft van ver onder het gemiddelde.

 38. Andere lidstaten de daver op het lijf jagen én tegen elkaar uitspelen om van italië bij een italexit de zondebok te maken voor de voortdurende beroving en uitzuiging door de eu. Waarom zou het de andere eu-lidstaten miljarden moeten kosten als één lid afhaakt?
  Dan moet eu haar beleid maar eens bijstellen en de besteding van hun financiële middelen herverdelen? Bezuinigen, misschien????

  Het is crimineel te noemen dat een illegaal gedrocht zoals eu miljardenboetes kan opleggen aan soevereine staten voor begrotingsleugens die elke realistische grond missen doordat het gespeculeer over geschatte inkomsten en uitgaven van een land betreft.
  Begrotingen over financiële situaties, die telkens nog door regeringen bedrieglijk en listig voorgesteld worden om maar te voldoen aan de verplicht opgelegde eisen van een niet legitieme bende dieven om de westerse economie te nekken en onze welvaart te vernietigen.

  Merk op: diezelfde strategie wordt gehanteerd met de klimaatleugen: om de normen van CO2 uitstoot, kyoto-norm te behalen, worden miljarden aan emissies aangekocht door westerse regeringen met belastinggeld waardoor kernmachten zoals china, india energiezuinige en klimaat-neutrale alternatieven kunnen ontwikkelen.
  Intussen betekenen die emissies de toestemming om hier méér co2 te mogen uitstoten zodat op papier de kyoto-notm behaald wordt maar er wordt geen grám co2 minder uitgestoten, de vervuiling en co2 uitstoot nemen zelfs toe maar de westerse belastingbetaler financiert wél alternatieven voor het buitenland en kan tot in de eeuwigheid rond de oren gemept en bestolen worden door de klimaatleugen.

  Ik voorspel een nieuwe financiële crisis als soevereine lidstaten zoals Italië weigeren zich nog te laten chanteren – door het eu-monster nog te financieren ten koste van de welvaart van eigen land – de crisis zal dan uitgelokt worden door ecb: de rente optrekken en door te stoppen met geld bij te drukken waardoor de westerse banken failliet zullen gaan want zij werden én worden rechtgehouden met dat bijgedrukte papier zonder waarde.
  Het wordt hoog tijd dat de kop van het eu-serpent afgehakt wordt voor heel europa de afgrond wordt ingeduwd door dat stelletje monsters.

 39. Ach, die financiele crisis komt toch wel, daar is men het achter de schermen wel over eens, en de bakens worden door investeerders en beleggers in stilte al verzet. Er moet 4 biljoen aan bedrijfsleningen worden afgelost, en 1,25 biljoen daarvan is zeker rommel-lening. De hypotheek-crisis van 2008 begon met ‘slechts’ 600 miljard rommel-hypotheken, de helft.
  En omvallende banken, faillissementen, oplopende werkloosheid, afnemende bestedingen, handelsoorlogen, eurokoers en eventuele andere uittredingen na brexit; het geeft in ieder geval weer vette krantenkoppen en veel sjagrijn.
  Maar eerst zomervakantie.

 40. EU heeft een Trump vaccin nodig omdat de EU doodziek is. Zouden onze pensioenkortingen en het moeten doorwerken tot je 70 ste, nodig zijn om het sprookje van de EU ,onbeperkte illegale immigratie en open grenzen in stand te houden. Ten koste dus van de soevereine staten en de hard werkende mensen. In Griekenland gaan ze trouwens met hun 62 ste met pensioen. In Frankrijk is het niet veel anders. Zíjn we in Nederland zo gek of doen we hier zo gek. Ik vrees het eerste.

 41. De droom van een verenigde staten van Europa is altijd al een onhaalbare kaart geweest. De euro is een onwerkbare munt. De eeuwenlang gegroeide verschillende culturen zijn niet aan elkaar te knopen, de rekening daarvan is onbetaalbaar. Basta.

Comments are closed.