Motie van wantrouwen tegen euro: Nieuwe Italiaanse staatsleningen in dollars

Afbeelding: (5).

————————————————————————————————————————————–

‘Monumentale crisis die de EU compleet uit elkaar zal scheuren – Europa zal het alleen overleven als de eurozone daadwerkelijk instort’ –  Brussel zal megacrisis juist aangrijpen voor vorming van dictatoriale federale superstaat

—————————————————————————————————————————————

Een belangrijke financiële gebeurtenis is vrijwel geheel voorbij gegaan aan de massamedia: Italië heeft een serie nieuwe staatsleningen niet in euro’s, maar in dollars uitgevaardigd. Dit is feitelijk niets anders dan een motie van wantrouwen tegen de euro. Volgens de Amerikaanse econoom Martin Armstrong is het ‘eindspel’ van de eurozone nu echt begonnen. Politici en media doen er echter het zwijgen toe, omdat de burgers pas op het allerlaatste moment –als de crisis is losgebarsten en er geen ontkomen meer aan is- door mogen krijgen hoe slecht de eurozone er voorstaat. De economie stagneert, de EU is intern diep verdeeld en verdrinkt in schuld, en het complete bankensysteem staat op omvallen.

Het feest van jarenlang onbeperkt virtueel geld bijdrukken en ladingen nieuwe schulden maken om een fake welvaart te creëren is bijna voorbij in Europa. Door een serie nieuwe staatsleningen in dollars uit te vaardigen hoopt Italië weer buitenlandse investeerders aan te trekken (1). Dit geeft aan dat niet alleen de markten buiten Europa het vertrouwen in de euro beginnen te verliezen, maar nu lidstaten van de EU zelf.

Armstrong wees er afgelopen zondag op dat de liquiditeitscrisis in 2008-2009 vooral Europa heeft geraakt. De oorzaak was volgens hem de weigering van het Noorden om de –feitelijk failliete- Zuid Europese banken met bailouts uit de problemen te helpen. Uiteindelijk probeerde de ECB met negatieve rente de banken in staat te stellen hun verliezen te compenseren, ‘maar dat is nooit gelukt.’

‘Al met al is het enige wat ik kan adviseren is het grootste deel van je geld uit Europa te halen… Het beleid in Europa zal elke bailout verhinderen. Dit zal tot nog meer onvrede leiden (zodra banken failliet beginnen te gaan en mensen al hun geld kwijtraken), en afscheidingsbewegingen onder nog grotere druk zetten.’ (2)

‘EU wacht monumentale crisis’

In februari voorspelde de econoom een ‘monumentale crisis die de Europese Unie compleet uit elkaar zal scheuren.’ Volgens hem hadden alle schulden bij de invoering van de euro meteen op één centrale hoop gegooid moeten worden, waarna vervolgens iedere staat financieel volledig voor zichzelf zou moeten zorgen (= het Amerikaanse systeem), maar dan in euro’s.

‘Van de buitenkant was het alsof je doet dat je één grote familie bent, maar je ondertussen niets te maken wil hebben met je dronken zwager die altijd om geld vraagt. O ja, op begrafenissen en huwelijken doe je alsof alles oké is, maar daar houdt de familie dan wel mee op. De EU is niet anders.’

Omdat Matteo Salvini’s Lega partij aangaf zich niet langer aan de voor Italië schadelijke begrotingsregels te willen houden, en men hem sowieso al haatte vanwege zijn anti-immigratie en anti-islamisering beleid, bedachten de eurocraten in Rome en Brussel een list om hem buitenspel te zetten. Dat lukte, en daarmee leek een aanstaande eurocrisis in de kiem gesmoord. Met de nieuwe dollar staatsleningen lijkt het echter slechts uitstel van executie te zijn geweest.

‘Brussel is er niet meer voor het volk, maar wil enkel heersen over het volk’

‘De EU is helemaal van het pad af, en ziet zichzelf niet langer als een orgaan voor het volk, maar enkel om over het volk te heersen. In een wanhopige poging om de euro te redden zijn ze het zicht op het doel van een regering kwijtgeraakt.’

‘Er komt een dag waarop de Europese Commissie keihard geconfronteerd wordt met de realiteit. Dit is niet hoe democratische regeringen behoren te functioneren. Ze zijn geschokt dat het separatisme (en nationalisme) zo sterk in opkomst is. Het gaat hen er nu enkel nog om hun baantjes te redden voordat de euro verdwijnt, en daarmee ook hun baantjes. Het gaat hen niet om de Europeanen, maar om het redden van hun bureaucratie.’

Brussel gaat megacrisis aangrijpen voor dictatoriale federale superstaat

‘Het gaat heel erg worden,’ schrijft de econoom vandaag. ‘De structuur van de eurozone is een absolute ramp.’ Het is volgens hem onmogelijk om een handelsdeal met de EU te sluiten omdat iedere lidstaat vetorecht heeft. ‘Daarom zeg ik dat Brexit de enige manier voor Groot Brittannië is om te overleven… Ze hebben hun soevereiniteit overgegeven, en dat ondermijnt de Europese economie.’ (4)

De eurocrisis is er in feite dus al, maar wordt zorgvuldig en zo lang mogelijk uit het nieuws gehouden. Wij denken zelf dat Brussel alles klaarzet om de komende megacrisis aan te grijpen voor een finale poging om alle macht naar zich toe trekken, en de vorming van een federale EU-superstaat met één regering, één begroting, een bankunie, één sociaal systeem en ook een eigen leger te realiseren. De laatste resten democratie, soevereiniteit, zelfbeschikking, grenzen en de vrijheid van meningsuiting zullen in de dan niet langer onafhankelijke lidstaten vermorzeld worden, en plaats moeten maken voor een pan-Europese ‘socialistische’ dictatuur.

Wij vermoeden echter dat ook dit plan al na korte tijd faliekant gaat mislukken, en vooral de toch al zwaar getroffen Italianen en Fransen massaal in opstand zullen komen. Dan zal de Europese Unie inderdaad op pijnlijke en mogelijk ook gewelddadige wijze uit elkaar worden gerukt, wat de huidige megalomane commissarissen en andere machthebbers, die duidelijk geen enkele affiniteit meer hebben met de burgers, maar enkel hun even kostbare als waanzinnige luchtkastelen over het klimaat, immigratie/islam en diversiteit najagen, geheel aan zichzelf te wijten zullen hebben.

Enige weg vooruit is weg terug

‘Europa zal het alleen overleven als de eurozone daadwerkelijk instort,’ besluit Armstrong in zijn commentaar vandaag. ‘Dan kan ieder land voor zichzelf onderhandelen zonder dat een ander land dit met een veto kan blokkeren over iets dat irrelevant voor de eigen economie is. Als de eurozone toch wil overleven, moet ieder land alle autonomie over alles aan Brussel overgeven, en enkel de lokale cultuur en wetten behouden. Brussel probeert hard om er de Verenigde Staten van Europa van te maken, maar het eerste dat dan moet verdwijnen is de weigering om de schulden op één hoop te gooien. Daarnaast moet het bail-in beleid worden beëindigd. Iets anders is spelen met vuur.’ (4)

Omdat de historie bewijst dat Brussel zich juist inspant om de lokale culturen en wetten te vernietigen en deze te onderwerpen aan een alomvattende dictatuur, is de enige weg vooruit die ons wel een betere toekomst kan geven het ontmantelen van de EU in zijn huidige vorm, en het opheffen van de Europese Commissie. Vervolgens moet de EU worden teruggebouwd naar het ooit succesvolle vrijwillige samenwerkingsverband van de E.E.G., waarbij grenzen, culturen, financiële systemen (nationale munten naast de euro, tenminste, als die nog bestaansrecht heeft) en soevereiniteit weer worden hersteld.

Zwitserland en Noorwegen bewijzen dat je buiten de EU in alle opzichten veel beter af bent dan erin, en als klein land economisch prima kunt blijven concurreren. Het opheffen van de EU zal beslist niet van een leien dakje gaan en enkele moeilijke jaren veroorzaken, maar het Sovjet-achtige superstaat-alternatief wat ons nu alternativlos wordt opgelegd zal voor iedereen –met uitzondering van de elite die dit nu aan het uitvoeren is en daar enorm profijt van heeft- vele, vele malen erger worden.

 

Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Armstrong Economics
(3) Armstrong Economics
(4) Armstrong Economics
(5) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

08-10: Ex-Credit Suisse CEO noemt ECB beleid gestoord: ‘geld is niets meer waard’
13-09: ECB vaagt met negatieve rente Nederlandse pensioenen en spaargeld weg
03-09: Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm
17-08: Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem
31-07: Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan
30-07: Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis
26-07: Nederlanders opnieuw het meeste geld kwijt aan de EU
16-07: Bank run: Grote klanten halen iedere dag ene miljard bij Deutsche Bank weg
06-06: Italiaanse uittreding eurozone dichterbij, gaat Nederland minstens € 27,5 miljard kosten
24-05: Zijn veel kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?
27-05: Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
23-05: Onhoudbare schuldenlast het monster in de kast bij Europese verkiezingen
16-05: Wereldhandel stort in naar niveau nieuwe Depressie

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

42

 1. @ econoom,
  Verdiept u zich eerste in een financiële wurggreep ….. duizend miljard schijnt u niets re zeggen. De persen draaien onverminderd voort…. en worden gevolgd door honderden miljarden !
  Las iets over een ‘economische’ opleiding bij de Hema of de Lidl …. . Wanneer ik de Hema verwijder en zo’n andere discount zaak er aan toe voeg, dan zou het ook kunnen dat u één keer gewonnen hebt bij monoply ? Over de diverse routes van financiële trajecten, de ‘verwachte’ rendementen en verregaande gevolgen, mondiaal, daar heeft u weinig kaas van gegeten !
  A’propos, vlgs. de telegraaf is voedsel-allergie te wijten aan …..?….. eten. Met de paplepel moet er ‘ vernieuwd aan gewerkt worden ‘ . Dit geld ook voor de ‘geestelijke gesteldheid’ van de consument …. .
  NB. Er bestaan geen economen,

 2. Heb zelden zo vurige tegenstellingen gelezen in de standpunten.
  Als wij na het lezen van een artikel zo furieus reageren op elkaars standpunt, wat kunnen wij dan verwachten van een parlement , waar beroepsloze intellectuele partij leden zetelen, dank zij door ons aan hen gegeven volmacht , bij wat wij verkiezingen noemen.
  Het verschil is dat deze in opdracht van hun partij theater ruzie maken om ons kiezers in verwarring te brengen in het vooruitzicht van de volgende verkiezingen, omdat ze weten dat de kiezer gebrek heeft aan de nodige kennis om politiek re begrijpen.
  Maak geen kommentaar, maar aanvaard andere Meningen. Deze brengen ons van tijd tot tijd aan het denken. De basis van vooruitgang.

 3. Ernie Vd Wal, de Federal.Reserve heeft hetzelfde gedaan als de ECB. Ik ben het met u eens dat dit zinloos beleid is, zowel in de VS als in Europa.

 4. @Ernie van der Wal
  Opleiding en niveau kan mensen serieus tot last zijn.

 5. @Econoom.
  U beschuldigt Armstrong, u koketteert met uw economische opleiding, maar u brengt werkelijk geen feit te berde.

  De ECB heeft inmiddels al ca. 1.000 miljard € bijgedrukt. Dat duidt niet perse op een sterkere munt. Dat duidt ook niet op briljant economisch beleid.
  De ECB heeft Griekenland volgepompt met “reddings”geld, maar verder hoegenaamd niets opgelost.
  Frankrijk mocht in de hele EU tijd de begrotingsregels structureel overtreden.

  Dit zijn toch echt tekenen van een waardeloos bestuur, Deze rit met de EU eindigt met 130 km/uur tegen een boom.
  Wellicht heeft men u op de universiteit van Harderwijk ander onderwezen?

 6. @Johan
  Ik snap uw fixatie helemaal niet. De Britten zitten in dezelfde buitensporig financiële problemen, het maakt werkelijk geen bal uit of dat aan de ondemocratische leiband van Brussel is of niet.
  Dat hele gedoe rondom de Brexit is theater om te voorkomen dat er meer landen verstandig worden. Maar onder de streep zal het allemaal weinig uitmaken. Dit stelsel zal, net als alle fiat currency uit de geschiedenis omvallen als het vertrouwen stopt. En dat gaat gebeuren.
  De pijn en ellende zal voor burgers, ook in Engeland enorm zijn.

 7. @Econoom: 2:42 pm. En U leeft net als Rutte (VVD) in de Efteling. Ik geef U geen reactie meer, ik voed de trol niet meer.

 8. Yes weg met de hele Eu zwijnerij . Hoe eerder de boel springt hoe beter .Salvini is een meester schaker . Top.

 9. Bidt dat de Britten erin zullen slagen om te ontsnappen uit de EU-gevangenis.

 10. Zolang het geld niet, als vroeger, gedekt is door goud etc. is het een soort fopspeen.

 11. Wachter, u hoeft mij niet te geloven. Het duidt er alleen maar op dat u geen verstand hebt van economie.

 12. Rienus, Armstrong is een oplichter die zelf vele investeerders voor honderden miljoenen dollars heeft kaal geplukt.

 13. @ Econoom: 7:42 pm, op 11/10. U beantwoord mijn vraag niet. En ik ga van mijn gezonde boerenverstand uit: “Geld scheppen uit het niets”, dat hoort in sprookjesland thuis. U praat onzin Econoom, en ik geloof U niet.

 14. Wat is wijsheid ?
  De ‘kracht’ van de US (petro)- dollar rammelt aan alle kanten. Er is een groot overschot aan olie, in de VS vallen duizenden banen weg in de petrochemische industrie. Ondanks al dat gedonder in het Midden-Oosten en Venezuela blijft de benzine prijs opvallend stabiel. Zowel in de EU als in de VS leeft de bevolking nog in een systematische onteigening van de waarde van het betaalmiddel. Sluipenderwijs komen berichten via de media binnen dat dat men koortsachtig bezig is een ander betaalmiddel in omloop te brengen. Maar kan 10 % van de wereldbevolking de andere 90 % overtuigen van garanties voor de toekomst ? Wat weet Italië en wij niet …. .
  Bij de fam. Doorsnee, ergens woonachtig in de EU, is het de fiscus als eerste die u het mes op de keel zet, gevolgd door het banken kartel en de deurwaarder zet u op straat. De geschiedenis leert ons dat Brussel ‘als de dood’ is dat een gelieerd land met de EU de EU gaat óf moet verlaten vanwege een faillissement = niet meer of nog maar ten dele aan de fin. verplichtingen kan voldoen. Het is niet voor niets dat de ECB duizenden ! miljarden ….. toiletpapier heeft omgetoverd in geld. Uit de ‘schoot’ van Brussel worden de meest idiote ‘kinderen’ geboren ! Wat is de kracht van 1 miljard, of een veelvoud ( of een veel=fout ) over 5,10 of 20 jaar ? Bij een invoering van een andere (toekomstige) munteenheid….
  Wat was 1 miljoen gulden waard voor de invoering van de Euro én wat is die 1 miljoen gulden na omrekening (verrekening) met de euro nog waard ?
  Wat weet Italië wat velen niet weten…. . Gaat de dollar eerder dan de euro devalueren, goed voor de export van de VS. Ook goed voor Italië. Nog beter voor de wereldmachten die een ander betaalmiddel ontwikkelen. Ieder voordeel heb ook z’n nadeel (Kruyff) . Brussel, naar het blijkt, heeft het vertrouwen in Italië opgegeven, wie volgt ?
  Waar blijft de sterke hand van Brussel ; de zelfoverschattingen van een dictatoriale bestuur leiden naar een faillissement van Europa. Berouw komt na de zonde, maar één ding is zeker : wij zijn wederom het slachtoffer.

 15. Ik bedoel 72% zilver. De zilveren tientjes van 1970, 1973 en later zijn ook 72%.

 16. Spaargeld en pensioenen kunnen volledig verdampen door hyperinflatie. Iets dat altijd op de loer ligt bij geschonden vertrouwen in geld dat haar waarde juist ontleent aan vertrouwen zoals het huidige fiatgeld of eerder de Franse assignaten. Ik vraag me serieus af hoe het volk gaat reageren als ze uit hun liberale hypnose ontwaken en ineens zien dat de keizer poedelnaakt is. Het is zeker niet onverstandig om weer guldens (en rijksdaalders) in huis te halen maar doe het dan wel met Nederlandse guldens en knaken van voor 1967 want die bestaan voor 62% uit zilver.

 17. Mijnheer Armstrong begrijpt er gewoon niks van natuurlijk. Die schulden stellen niks voor er staat voldoende tegenover.
  Burgers zat die kaalgeplukt willen worden omdat sprookjes voor alle leeftijden zijn.

 18. En dan die andere motie van wantrouwen: de suicide van Ella Vogelaar.

  Een voormalige minister van een partij die de onze niet is, en wier wanhoopsdaad het gevolg is en voor verantwoordelijkheid komt van (het wangedrag van) een vuilnisbakjournalist en partijgenoten die haar een extra trap na gaven toen ze om haar heen hadden moeten gaan staan.

  Hun schoenen lopen over van goed te maken karma.

 19. De weg vooruit is de weg terug. Helemaal eens. Terug naar een EEG systeem. Terug naar een eigen munt, alles is toch digitaal dus kun je gewoon met je pinpas betalen en pinnen op vakantie in Spanje. Maar er is één heel groot obstakel. Immigranten. De miljoenen die sinds de jaren 70 west Europa zijn binnen gekomen. Hoe krijg je die weer weg? Want zodra de grote crisis losbarst en dat gaat gebeuren, dan zal het merendeel zich niet plotseling gedisciplineerd gaan gedragen. Bloed in de straten vrees ik. Het wordt erger dan we ons kunnen voorstellen. En je moet altijd op het ergste voorbereid zijn. Ik heb daar goed over nagedacht. U ook?

 20. Econoom. Dan zult u ook wel weten dat het allemaal geld in theorie is en er geld wordt gehaald uit
  negatieve rente, waardoor de schulden vermeerderen.
  Het is een tijdje goed gegaan vooral in de bouw, maar wanneer je alles voor een habbekrats aan het
  buitenland verkoopt en alles duur moet inkopen gaat het fout. En blijft het bezuinigen, wat ten koste gaat
  van de burger. En wanneer gezinnen geen koopkracht hebben gaat het met de economie ook niet goed.

 21. Als Italië een lening opneemt in dollars gaan ze er waarschijnlijk vanuit dat de euro sterker wordt ten.opzichte van de dollar, zodat het straks goedkoper wordt om deze lening af te lossen. Dat getuigt dus van vertrouwen in de euro,in tegenstelling tot wat de self made econoom Armstrong beweert.

 22. Wachter,in antwoord op uw vraag:in tegenstelling tot Armstrong en waarschijnlijk ook in tegenstelling tot u, aan.een degelijke universiteit.

 23. Dat @ Econoom zich afwijkend gedraagt, kan zijn dat hij/zij volledig van het padje is.
  Uiteraard is dat vervelend, want mocht hij/zij ooit weer tot bezinning komen, dan wordt hij/zij weer
  volledig afwijkend van blijdschap!

 24. Mensen, de tijd van welvaart, van sparen – wie dit nog kon – is voorbij. Ik spaar al lang niet meer omdat mijn vrouw al jaren ziek is en de kosten hoog oplopen. Ik heb geen schulden. Ik heb geen eigendom. Wat ik wil, koop ik. Ik denk niet meer van ‘oh maar mijn spaarcentjes heb ik nodig….’. En wij hebben geen kinderen dus voor het nageslacht moeten we ook niet zorgen. Wij zijn hier niets op deze wereld. Ons lot ligt in handen van de ‘elite’ (= de grootste dievenbende ter wereld) die van vandaag op morgen kunnen beslissen of wij morgen nog een brood kunnen kopen of niet. Wanneer je morgen je banksaldo raadpleegt en daar staat 0,0 EUR, waar de dag voordien nog duizenden, tienduizenden of honderdduizenden euro’s op stonden, dan kan je daar helemaal niets aan doen. Dus waarom nog honderdduizenden euro’s spaargeld houden? Geniet van je zuurverdiende centjes nu het nog kan.

 25. Leningen in yankee dollars van de FED?
  Dus is eigenlijk Amerika nog meer dollars uit lucht aan het bakken omdat Italië niks meer gratis krijgt van Brussel. Zou dat ook de reden kunnen zijn?
  Volgens mij is aan de andere kant van de oceaan het leven op de $$$$ pof erger dan aan deze kant van de oceaan. Vreemd dat Mr Armstrong dat addertje niet benoemd.
  Pas op…….. geld lenen kost geld.
  En dat weet ieder nuchter denkend mens zonder voor econoom te hebben geleerd. LOL

 26. Ik leen 1 miljard en betaal 2 miljard trug over 100 jaar.
  Zal ik het terug betalen denkt u.

 27. Dat Italië die zet doet is begrijpelijk als je bekijkt hoe het land behandeld wordt door de EU dictators.
  Maar nu doen ze toch een domme zet door met dollars te gaan werken, een munt die ook ten dode is opgeschreven aangezien 2 van de grootste wereldeconomieën er ook niet meer mee gaan werken omdat de $ teveel als economisch wapen wordt gebruikt en hier moet een eind aan komen, en dat komt er ook,, is het niet meteen dan is het straks, maar komen zal het.
  Gesteld dat ze bij het naderend einde van hun heerschappij een oorlog ontketenen dan is die dollar nog minder waard dan het papier waarop hij gedrukt is.
  Italië had beter voor de bitcoin of iets dergelijks kunnen kiezen

 28. In antwoord op de reacties
  1. Armstrong is geen geschoold econoom, maar een autodidact;
  2.Hij heeft 11 jaar in het gevang gezeten vanwege oplichting van investeerders, dus een wiiteboorden crimineel.

 29. @ Econoom: 2:58 pm. Ik vraag mij af waar U economie heeft gestudeerd. Bij Neckermannof bij de HEMA?

 30. Beste econoom,

  Mijnheer Armstrong geeft zijn visie met een onderbouwing.
  Je kunt het daarmee eens zijn of niet.
  Jij geeft ook jouw visie, maar waar is jouw onderbouwing?

 31. Het is te hopen, want ik ben die Euro ook al lang beu, en de Britten ? Wel hun brexit komt nu echt dichtbij en er lijkt een akkoord in te maak met Ierland . Shalom

 32. Geloof je het niet, geloof je nog steeds de media zie hier een voorsmaakje.In paniek en onder druk van het grote kapitaal en van president Trump heeft de Fed (de Amerikaanse Federal Reserve) op dinsdag 17 september 2019 53,2 miljard dollar in de banken gepompt omdat ze te weinig dagelijkse financiering van de Interbancaire Kredietmarkt of de Geldmarktfondsen beschikbaar hadden (zie kader hieronder). Soortgelijke operaties werden herhaald op 18, 19 en 20 september (zie Wall Street Journal zie ook (Anti-K, Frans), en vervolgens wederom na het weekend van 23 en 24 september voor een bedrag van 75 miljard dollar per dag gedurende de vijf dagen (Business Insider).
  (Door Eric Toussaint, CADTM, vertaling: globalinfo.nl (die uw donaties goed kan gebruiken Foto Fed-gebouw in New York, Todd Blaisdell CC2.0/Flickr, nb: technische/economische termen worden in het originele stuk uitgelegd)
  Op de 18e, nog steeds onder druk, verlaagde de Fed voor de tweede keer in drie maanden haar prime rate van 2% naar 1,75% (Guardian). Deze actie hield Trump’s voortdurende wraakzucht tegen de Fed niet tegen in een twittertweet, “Jay Powell en de Federal Reserve gaan weer fout”. Geen ‘lef’, geen gevoel, geen visie! Een verschrikkelijke communicator!”.
  Jay Powell and the Federal Reserve Fail Again. No “guts,” no sense, no vision! A terrible communicator!
  — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 18 septembre 2019
  Trump wil zelfs dat de Fed haar prime rate verlaagt tot 0% in lijn met de ECB en de Bank of Japan.
  We zitten weer in precies dezelfde situatie als in september 2008 toen de grote banken, die aan het omvallen waren, elkaar geen geld meer wilden lenen (en zo het faillissement van Lehman Brothers in gang brachten) en een beroep moesten doen op de centrale banken om hulp. De grote particuliere banken hadden het vertrouwen van alle betrokkenen verloren.

 33. De vlag kan uit. Blij dat ik nog wat guldens bewaard heb; des te te sneller kan wederom wennen aan onze rijkelijke gulden. Alleen de gedachte al. Hiep, hiep, hoera! Einde ergernis. Nooit meer doen hè…., Haagse schobbejakken. Enorm, hoeveel werk er te doen is om de tent weer schoon en op (eigen) orde te krijgen.

 34. Welnu beste mensen,
  Dat weten we nu wat er moet gebeuren………

  De “Boerenprotesten” zijn een mooi begin om er als “MEDELANDER” volledig achter te gaan staan en dat EU geteisem + de Nederlandse Nep-Politici + de Groene en Rode op te jagen zolang als nodig is, teneinde voor eens en altijd verlost te worden van deze Onmenselijke Psychopaten!

 35. De eu gedachten is niet verkeerd naar macht corupeerd geen verbinding met eu landen onderling er gaat veel te veel geld van noord naar zuid er lopen daar veel mensen met bakken boter op hun hoofd en mogen daar niet mee weg komen. Brussel en Straatsburg zijn plaats delict ieder persoon moet moet binnen blijven paspoort in nemen en verhoren ook al duurt het 10 jaar

 36. Tja, wat kun je als “gewone” man meer doen als afwachten en zien wat er gaat komen.

 37. De EU(SSR) en de Euro leiden ons regelrecht naar massale armoede. Geheel eens met dit artikel. We leven op een gigantische luchtbel, en die gaat zeker klappen.

 38. Anderson is een paniekschopper en niet een serieus te nemen econoom.

 39. Het Europese kaartenhuis onder (mis)leiding van de EU commissarissen/dictators staat op instorten. De EU is één complete ramp.

Comments are closed.