Ex-Credit Suisse CEO noemt ECB beleid gestoord; ‘geld is niets meer waard’

Waar Draghi (rechts) jarenlang naartoe heeft gewerkt, mag nu door Lagarde (links) worden uitgevoerd: de vernietiging van de eurozone en daarmee de welvaart van de Europeanen (Afbeelding: (3))

—————————————————————————————————————————————-

UBS-CEO: ‘Absurde situatie, schadelijk voor banken, sociale zekerheid en spaarders’ – Deutsche Bank-CEO: ‘Enige resultaat is dat samenleving steeds dieper verdeeld raakt’ – ‘De financiële vernietiging van de eurozone zal eind oktober worden overgedragen aan de grootste onbenul’ (de nieuwe ECB directeur Christine Lagarde)

—————————————————————————————————————————————-

De meeste mensen willen er zich nog geen enkele voorstelling van maken, maar de eurozone stevent volgens veel analisten met zevenmijlslaarzen op een dramatische systeemcrisis af die de welvaart van de Europeanen en ook Nederlanders dreigt weg te vagen, en Europa jarenlang in ongekende chaos zal storten. Oswald Gruebel, ex-CEO van Credit Suisse en voormalige topbestuurder van een andere megabank, UBS Group, noemt in een interview het negatieve rente beleid van de ECB ronduit ‘gestoord’. ‘Het betekent dat geld niets meer waard is.’ Negatieve rente kost de Europese spaarders (en pensioenen) jaarlijks inmiddels € 160 miljard. Het feit dat hier geen massale protestdemonstraties tegen zijn onderstreept hoe dieptreurig het is gesteld met de kennis en interesse van de doorsnee burger.

Gruebel staat bepaald niet alleen in zijn kritiek. Tal van huidige en voormalige topbankiers waarschuwen steeds openlijker dat het negatieve rente beleid, gekoppeld aan maandelijks voor tientallen miljarden opkopen van staatsschulden, faliekant verkeerd gaat aflopen voor de eurozone.

Zo spreekt ook Sergio Ermotti, CEO van megabank UBS, letterlijk over een ‘absurde situatie’ die hierdoor is ontstaan. Volgens hem is het ECB beleid uiterst schadelijk, niet alleen voor de banken, maar ook voor de sociale zekerheid en spaargelden (en pensioenen). Deutsche Bank CEO Christian Sewing waarschuwt voor ‘ernstige bijeffecten… Negatieve rente verwoest op de lange termijn het financiële systeem.’

Europese spaarders jaarlijks € 160 miljard kwijt door negatieve rente

Hoewel het rente/opkoopbeleid de afgelopen jaren niets heeft gedaan om de economie aan te wakkeren, lijkt de ECB de rente volgende week nog verder te laten zakken. Aankomend ECB directeur Christine Lagarde is een grote voorstander van dit beleid, maar heeft nog maar weinig economen achter zich staan.

DB topman Sewing zegt zelfs dat het enige wat ermee wordt bereikt dat ‘de samenleving nog dieper verdeeld raakt, omdat de prijzen van bezittingen verder stijgen (huizenmarkt, aandelen), terwijl de Europese spaarders, die nu al € 160 miljard per jaar kwijtraken door negatieve rente, worden gestraft. Maar wat echt zorgwekkend is: centrale banken hebben amper nog middelen om een echte economische crisis te beteugelen. Ze hebben allemaal de geldkraan opengedraaid, de ECB nog het meest.’

Voormalige centrale bankiers noemen situatie ‘gevaarlijk’, spreken van ‘diepe crisis’

Vorige week haalde een ‘uitzonderlijk’ genoemde brief van zes voormalige centrale bankiers, waaronder oud DNB-president Nout Wellink zelfs de mainstream nieuws propaganda media. Wellink en zijn collega’s noemen het ECB beleid ‘gevaarlijk’ voor de banken, verzekeraars, pensioenfondsen en hele financiële sector. De stijging van de prijzen, vooral van huizen, is kunstmatig, en zal tot een ‘diepe crisis’ leiden zodra de prijzen weer gaan normaliseren. Ook tal van ‘zombie bedrijven’ zullen dan omvallen. (2)

Verwoestende gevolgen van dictatoriale Italiaan aan het roer

De gevolgen van het aan het hoofd van de ECB zetten van een Italiaanse econoom, Mario Draghi, zijn dus minstens zo verwoestend als zijn grootste critici voorspelden toen hij nog maar net was benoemd. Binnen de ECB wordt nu zelfs van een aanstaande muiterij gesproken nu Draghi heeft besloten om op dictatoriale wijze (‘geen stemming nodig’) unilateraal de rente nog verder te laten zakken, wat allemaal is bedoeld om de zuidelijke schuldenlanden –met zijn thuisland voorop- overeind te houden, wat steeds meer ten koste van het noorden gaat.

Op Zero Hedge wordt dan ook geconcludeerd dat ‘de vernietiging van de eurozone op 31 oktober begint. Hoe dat gebeurt –met hyperinflatie of deflationaire stilstand- zal niet langer Draghi’s besluit zijn. In plaats daarvan is de vernietiging van de eurozone in handen gegeven van overduidelijk de grootste onbenul (kijk naar Argentinië)’, en dat is oud IMF hoofd Christine Lagarde. (1)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) NOS

Zie ook o.a.:

13-09: ECB vaagt met negatieve rente Nederlandse pensioenen en spaargeld weg
03-09: Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm
17-08: Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem
31-07: Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan
30-07: Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis
26-07: Nederlanders opnieuw het meeste geld kwijt aan de EU
16-07: Bank run: Grote klanten halen iedere dag ene miljard bij Deutsche Bank weg
06-06: Italiaanse uittreding eurozone dichterbij, gaat Nederland minstens € 27,5 miljard kosten
24-05: Zijn veel kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?
27-05: Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
23-05: Onhoudbare schuldenlast het monster in de kast bij Europese verkiezingen
16-05: Wereldhandel stort in naar niveau nieuwe Depressie

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

33

 1. Die idioot van een Draghi hadden ze eerder met pensioen moeten sturen?

 2. @Manon:
  “Ik vermoed dat er een nieuw betaalsysteem komt middels cryptocurrency ( bitcoin etc) en waar de Libra v Facebook ook een goed vb is en in combi met A.I. de ultieme totale controle en macht over elk individu een werkelijkheid wordt.
  Maar dat is een omvattend onderwerp an sich.”

  Neen, de banken doen er alles aan om de bitcoin te nekken want daar hebben ze geen greep op en geen macht over……daarom wil facebook gauw met de libra op de wagen springen voor concurrentie en door de miljarden smoelenboek-gebruikers erin te luizen met de hoop om zo marktleider te worden en het leeuwendeel en de macht over het alternatieve monetaire systeem te kapen maar mensen, die geloven in de bitcoin, laten zich niet strikken door nwo/bilderberg lakei zuckerberg en zijn misleidende, nép libra…hopelijk de facebook gebruikers ook niet..
  Eerst moet iedereen zonder uitzondering al aan het digitaal betalen gaan en er zijn steeds meer mensen die zich verzetten, de cash betalingen nemen toe ipv af.
  De tijd is dus nog niet rijp om totale controle en macht over de massa door een digitaal wurg-betaalsysteem.
  Bovendien lopen de staatsschulden van lánden, nooit eerder gezien, de spuigaten uit en die schulden worden enkel kwijtgescholden door een oorlog, zoals we uit het verleden kunnen leren, dan kunnen landen de teller opnieuw op nul zetten, vermoedelijk dan digitaal.

 3. @Manon: 9:04 am. Dit kan inderdaad wel het scenario zijn. Als ik besef en zie dat we in de eindtijd zijn beland. Vertrouw op Christus, op HEM alleen.

 4. De euro zou 4.4 waard zijn dus alles spotgoedkoop. Daarom bleven ze de rente laag houden.
  Maar alles kon niet stil gelegd worden, en werd alles duurder. Het kon niet uit.
  In het begin was de rente niet laag. Maar werden mensen wel zonder inkomen gezet.
  En waarom ze vinden dat mensen moeten sparen, dat spaargeld wordt door de bank gebruikt.
  Daar tegenover staat dat de belastingen en heffingen wel omhoog gingen.
  Het is het ene potje met het andere vullen. En niets is meer wat waard.

 5. Banken zijn zichzelf overbodig aan het maken, nu al moeten we reeds alles zelf doen, en binnenkort is er online bankieren, de digitalisering is de grootste revolutie sinds de mensheid op aarde is. Shalom

 6. Heleen Feenstra, Dit is wel de meest vreemde economische theorie waarover ik ooit heb gelezen.

 7. Marnix,

  weet jij dan niet dat vroeg of laat bankrekeningen worden leeggeplunderd door de topbankiers ??!

  Negatieve rente is het BEGIN van confiscatie !!!

 8. Beste MP,

  misschien is het échte doel chaos en vernietiging zodat een machtig man de macht zou kunnen grijpen in de toekomstige Communistische Verenigde Staten van Europa …Volgens Sadhu Selveraj (Indische priester-predikant) zal de anti-Christ een politieke hoofdstad in BERLIJN hebben …

 9. @Helene Feenstra,

  Ook als is het een prijzenswaardig systeem om zonder rente te bankieren welk aanvankelijk uit de Abramitische wetten afkomstig is ( Ismaël , de bloedlijn naar de moslim en halfzoon van Abraham) heeft deze hier niet mee te maken denk ik.
  Er is hier een bewust plan bezig om het geldsysteem (welk is ontworpen door de Rothshilds etc zie docuserie “Money as debt”) te vernietigen opdat wij uiteindelijk, in combinatie met de knechtende technologie, geknecht en geslaafd zijn en ondergeschikt worden aan deze elite en ons inleiden in het antichrist tijdperk waar satan een korte tijd de totale macht zal krijgen.
  Het gaat volgens plan maar God staat daarboven en is in control tot die dag dat Jezus terugkomt en korte metten er mee gaat maken en in het Duizendjrg Rijk het grote herstel gaat beginnen waar Hij werr gaat regeren middels de Tora en het renteverbod geldt (één vd belangrijkste vordering in Zijn ecpnomische wetten) en er een eerlijke economie zal zijn welke met alle andere vorderingen een zuivere regering zijn zal die in alles volmaakt is.
  Islamitisch bankieren is ind een sterk systeem maar zoals alles in de Islam vermengd met een leugen en ontworpen om als militair systeem te fungeren voor de NWO.
  Kijk bv de lezing eens v Walther Veith ” the islam catholisism connection” en dan zie je weer vele puzzelstukjes op zijn plaats vallen.

  Ik vermoed dat er een nieuw betaalsysteem komt middels cryptocurrency ( bitcoin etc) en waar de Libra v Facebook ook een goed vb is en in combi met A.I. de ultieme totale controle en macht over elk individu een werkelijkheid wordt.
  Maar dat is een omvattend onderwerp an sich.

  Be aware en “onderzoek de werken van het kwaad opdat gij er geen deel aanneemt”…..

 10. Ik zou graag zien dat iedereen die goed ter been is , en uit de eurozone, naar Brussel komt.
  Om daar in één dag een EINDE te maken aan
  deze maffia achtige, ongekozen bedweters .
  Opgeruimd staat netjes!!!!

 11. Afstraffen, stoppen,naar huis sturen, woorden zonder inhoud als men er niet bijzegd HOE.
  De enige mogelijkheid is uw volmacht niet meer aan deze clowns geven
  zoals men ze betitteld.En dat kan maar bij de verkiezingen.
  De laatste verkiezingen waren niet denderend om die clowns naar huis te sturen,
  Stop ermede om uw protest neer te pennen. Het helpt niet.

 12. Je kunt er werkelijk van alles bij verzinnen maar fiat currency is in het verleden altijd naar nul gegaan. Altijd, dus het is normaal wat we nu zien gebeuren. Verder vermoed ik dat dit nog langer door kan etteren dan we voor mogelijk houden. Simpelweg omdat er geen enkel alternatief is.
  Tenminste niet zolang mensen zich als slaaf laten doen.

 13. @ Mario Schettini,

  Ik verwijs u naar Capital Post of legitim.ch
  Inderdaad gaan er ‘stemmen’ op om het monetaire systeem weer aan goud te koppelen wat niet gaat lukken. Dit omdat er veel meer geld aanwezig is dan de globale goudvoorraden …. .
  Het zal niet meer lang duren dat alle ‘goudbezitters’ min of meer verplicht worden hun voorraad te laten registreren . Overheden willen geen anonieme, stabiele en ‘buiten het zicht van de staat’ vermogens ‘delicten’ meer.
  De wereldwijde systeem crisis geeft hiervan onder andere een duidelijk voorbeeld. Hoe kan de bank maffia de monetaire problemen oplossen : niet !
  Zelfs met een 0 % rente politiek ( hoe is het mogelijk ) staan we op drijfzand, bij elke (financiële) beweging zakken we steeds verder weg de afgrond in.
  De goudprijs is aan manipulatie onderhevig, daar waar fysiek goud verhandeld wordt. Op de beurzen ….

 14. Reactie naar “ronjaspers” m.b.t. de onderhuidse chip en het teken van het beest uit Openbaring.

  1) deze chip is niet het teken van het beest
  2) het bewijs;

  Dit moet ik even kwijt. We weten allemaal dat het verhaal en/of de mening de ronde doet dat de zogenaamde chip die men wil (of al doet) inplanten bij de mens het teken van het beest uit de Bijbel (Openbaring 13) is.

  Ik kan jullie met zekerheid zeggen dat dit beslist niet zo is. Waarom? Dat ga ik uitleggen.

  Laten we eerst even lezen; Openbaring 13: 8
  En allen, die op de aarde wonen, zullen het (beest) aanbidden, ieder, wiens naam niet geschreven is in het boek des levens van het Lam, dat geslacht is sedert de grondlegging der wereld.

  Wat lezen wij hier? Let op: dit speelt zich af in de tweede helft van de 7 jarige verdrukking, dus na de eerste 3½ jaar van de zogenaamde vrede en alles is goed periode. Het beest komt dus pas in de tweede helft van de 7 jarige verdrukking ter sprake. Dit betekent dat wij als Bruidsgemeente al lang voor deze periode zijn opgenomen in de Hemel (Openbaring 4), immers, wij als Bruidsgemeente zullen niet door de verdrukking gaan, zoals bekend is.

  Lees de tekst nog eens aandachtig – allen die op de Aarde wonen – wiens naam niet in het Boek des Levens staat geschreven !! Dat zijn de mensen uit de verdrukking die hun kop nog steeds stijf houden en Jezus afwijzen als redder en verlosser ten eeuwigen leven. Dat is toch duidelijk dacht ik zo, want anders waren zij daar niet geweest en waren zij meegegaan in de opname, ja toch? Dezen aanbidden het beest.

  Maar dan, laten we lezen Openbaring 13: 16 – 18
  16 En het maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, 17 en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft. 18 Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zesenzestig.

  Dus het merkteken van het beest wordt pas gegeven (uitgedeeld) in de tweede helft van de 7 jarige verdrukking, het is dus beslist niet in onze tijd hier aanwezig door een chip of enig ander ding. Vergeet die flauwekul gewoon.

  En wat is dan wel het getal van het beest? Dat is het getal van een mens. Als je het wil weten, zoek dan het getal van een mens. Wie zoekt zal vinden.

  Dus mensen, laat je niet gek maken over die chip, het zijn gewoon flauwekulverhalen. Zorg dat je je kennis uit de Bijbel haalt, want dat is de waarheid.

 15. Zou het niet mogelijk zijn, dat de rente naar 0 gaat omdat de moslims geen rente mogen betalen, en dat Europa op korte termijn toch Islamitisch word.

 16. Je moet Lagarde het voordeel geven van de twijfel, en kijken naar haar resultaten.
  Dominique Strauss-Kahn kon ook niet tegen haar schaakspel op.
  De media en de politie stond op het vliegtuig in theater-stijl om hem te ontdoen van Strauss status, job, gezin en geestesgezondheid te vernielen. Na een opgezet theater stuk in zijn hotelkamer met een goed betaalde (dienstmeid).

  We hebben al gezien hoe de Duitse Merkel met ECB geld om gaat, je geeft miljarden ECB-euro’s aan Erdogan om de mensenhandel naar Europa af te remmen, deze geschonken EU-fondsen zijn gebruikt voor de aankoop van Russische high-tech weapons. Die NU de Koerden gaan verscheuren in een bloederige oorlog van schreeuwende vrouwen, kinderen en soldaten met uitgerukte ingewanden. Een genocide op het Koerdische volk.
  Erdogan gaat IS-strijders inzetten en huurlingen die de meest gruwelijke oorlog hebben recent georganiseerd in Jemen. Het zijn de Koerden die streden tot de dood tegen het IS-Leger om Europa recent te bevrijden van het IS-terrorisme.
  Zoals in onze geschiedenis onze Tempeliers en kruisvaarders werden gedood en verraden, bij hun thuiskomst in de Lage landen tijdens de Middeleeuwen, gaan ze nu in 2019 de Koerden uitmoorden.

  Misschien moeten we meer eens een geschiedenis boek nemen, en lezen hoe de Bulgaarse en Roemeense kinderen als slaven werden gevangen genomen en op het slagveld werden gedropt door de Turken tijdens het Ottomaanse Rijk. Erdogan kan nog via de Balkan Europa binnen vallen.

  Misschien moet U als Belg of Nederlander morgen nog eens nadenken, om nog wat harder te besparen op uw gezin en meer te sparen op uw Bank Rekening. Dit horen we toch dagelijks in het nieuws.

  Mogen we al bidden voor de Koerden.

 17. @sultan
  uw reactie is – althans voor mij – niet erg duidelijk. wilt u en kunt u de reactie toelichten? dank bij voorbaat.

 18. Wat elk weldenkend mens in 1998 al stelde: één financiële munt in Noord- en Zuid Europa leidt per definitie tot ongelukken.
  Met dien ten verstande dat zelfs de meest sombere rechtse pessimist zich dit volkomen idiote scenario van de ECB niet kon voorstellen. Dit verzin je domweg niet.

  Er rest niets anders dan dit te laten uitzieken. Waarbij de Eurozone uit elkaar zal spatten en waarin later wel weer een normalisatie zal optreden. Positief punt is, dat deze crisis ook een hoop linkse hobby’s zoals CO2 en migratie de nek zal omdraaien.

 19. Edelmetaal kan je niet eten maar geld, bank-of pensioentegoed ook niet. In de 70ste jaarweek (mogelijk) en het 1000 jarige Vredesrijk (zeker) hebben edelmetalen geen waarde meer maar in de roerige voortijd kan het een verstandige hedge zijn temeer Trump in staat is om de dollar opnieuw door goud te laten dekken ipv door gebakken lucht zoals heden het geval is. Met een gouden tientje kon mijn opa tenminste nog de boer op in de hongerwinter om een voorbeeld te geven.

 20. Mijn inziens heeft de ECB connecties met de maffia in Italië. Wat ons verder brengt te beschouwen dat de EU de maffia beschermd.door zelf maffia praktijken toe te passen.Onlangs was er een crisis in de repo-markt – dat is de markt voor “overnight lending” tussen commerciële banken. Daar kreeg je plots een piek in de prijs van de zogenaamde “repurchase agreements” en de Fed moest 75 miljard aan liquiditeiten injecteren om de markt draaiende te houden. Niets aan de hand? Remember 2008 en nu gaat het nog veel verder. De Duitse banken verdienen zoal om en nabij de 2.5 miljard euro per jaar en wie betaald het verlies? De spaarder.

 21. Negative rente zorgt er alleen maar voor dat onze hypotheek lasten niet stijgen en laag blijven.

  Dit is toch goed? Of willen jullie dat de rente stijgt en je ineens 400 euro meer aan hypotheek gaat betalen?

 22. Volgens mij zit het gros van de slapende massa op een zoveelste zondvloed te wachten. Vergeet de NWO maar die gaat er nooit komen.

 23. Geld maakt niet gelukkig.we moet maar afwachten wat er op ons af komt

 24. Ronjaspers, Dit heeft niets te maken met NWO o.i.d. wel met het faillissement van de monetaristische theorie van Friedman die vanaf de jaren 80 de economische poltiek heeft beheerst. Het is tijd voor eerherstel van de theorie van Keynes, zoals het kabinet nu heeft gedaan door minder belang te hechten aan vermindering vd staatsschuld.

 25. Goh, wat komt mij dat bekend voor …. . Ook voor de ‘slimmeriken’ onder ons, het beleggen in edele metalen is meer dan gevaarlijk. Op het moment van ‘verzilveren’ komt u bedrogen uit !

 26. Heeft allemaal te maken met de New World Order,cashloze maatschappij iedereen die straks nog iets wil kopen of verkopen moet de onderhuidse chip (teken van het beest) accepteren,wij christenen moeten de chip weigeren.

 27. Er zit ook geen logica achter geen visie, behalve vernietiging. Dit is hetzelfde in het huidige kabinet! Daar zit ook geen visie behalve de visie van vernietiging. Nu gaat het drinkwater weer omhoog! De regering zwemt in het geld net als de banken, maar toch moet alles omhoog. Blijkbaar moet alles worden vernietigd. We worden geleid door wolfen, psychopaten en hypocrieten!

 28. Als zoveel financieel deskundigen op deze manier aan de noodrem trekken kun je gevoegelijk aannemen dat er iets ernstigs aan de hand is. Dat het Noordelijk geld naar de Zuidelijke bodemloze put wordt gedirigeerd is niks nieuws. Dit gebeurd al jaren. Echter wat mij het meest verontrust is dat de burger het allemaal laat gebeuren. Wanneer komt nu is de dag dat de burger dit wanbeleid niet meer pruimt en openlijk en massaal de verantwoordelijken afstraft. Nederland, wordt wakker ! Roep deze clowns ter verantwoording !

 29. De waanzin en de duivel regeren. De hele EUSSR is een voortzetting van het communisme.

 30. Overigens hebben diverse centrale bank directeuren van de eurozone, onder meer die van Nederland, Duitsland en nb ook Frankrijk zich tegen de laatste rente verlaging vd ECB verzet. Dit ECB beleid is inderdaad zinloos en schadelijk voor het hele monetaire systeem.

Comments are closed.