ECB hoofd Lagarde: ‘Europeanen moeten blij zijn dat ze werk hebben in plaats van dat hun spaargeld wordt beschermd’

Afbeelding: (2).

—————————————————————————————————————————————–

De absurde omgekeerde wereld van 2019: Lagarde vindt dat Duitsers en Nederlanders een te gezond financieel beleid voeren, en wil dat we veel meer geld gaan uitgeven – Lagarde houdt de euro Titanic op koers naar de onvermijdelijke ijsberg

—————————————————————————————————————————————–

De (ijdele) hoop die sommigen hadden dat de nieuwe voorzitter van de ECB, Christine Lagarde, zou stoppen met het verwoestende beleid van haar voorganger Mario Draghi, kan vier dagen voor haar officiële aantreden de prullenbak in. Lagarde gaat gewoon door met het uithollen van de waarde van de euro, spaargeld, pensioenen en koopkracht, en daarmee de welvaart in Europa. Om te onderstrepen dat anno 2019 ongeveer alles wat men vroeger fout en verkeerd vond het nieuwe normaal is geworden, verklaarde Lagarde dat Duitsland en Nederland teveel uit de pas lopen met hun gezonde financiële beleid, en veel meer moeten gaan uitgeven. Ze vindt ook dat de burgers niet moeten zeuren dat hun spaargeld niet wordt beschermd, maar ‘blij moeten zijn dat ze een baan hebben.’ Nog wel.

Lagarde hoopt dat Duitsland en Nederland de harde lessen van de hyperinflatie in de Weimar Republiek zijn vergeten, en impliceerde dat beide landen eindelijk hun verzet tegen een gemeenschappelijke begroting moeten opgeven. ‘We delen een munteenheid, maar we delen op dit moment niet veel begrotingsbeleid.’

Gezond financieel beleid niet langer gewenst in de EU

Nederland en Duitsland doen het vergeleken met de rest van de EU namelijk veel te goed. ‘Degenen die bewegingsvrijheid hebben, degenen met een begrotingsoverschot, dat zijn Duitsland (+ 2%) en Nederland (+1,5%), waarom wordt dat niet gebruikt voor investeringen in de infrastructuur, in het onderwijs, in innovatie, zodat er een betere balans komt?’ De Duitse en Nederlandse regering ‘hebben niet echt de noodzakelijke moeite gedaan’ om een begrotingsoverschot te voorkomen.

Voor sommige analisten was het een kleine schok dat de (aantredende) bewindsvrouw brak met de ECB traditie om in officiële persverklaringen geen individuele lidstaten te noemen, omdat het mandaat van de bank enkel gaat over de eurozone als geheel.

Lagardes boodschap was echter glashelder: Foei Duitsers en Nederlanders voor het leven met de financiële middelen die je hebt, en voor het niet teveel willen uitgeven, zoals bijna de complete rest van de eurozone wel doet. En dat in een tijd dat iedere serieuze analist die niet de achternaam Draghi of Lagarde heeft de overtuiging heeft dat het negatieve rente / onbeperkt opkoopbeleid van de ECB niets minder dan catastrofale gevolgen voor de welvaart van de Europeanen zal hebben.

Voor Nederland is nog een straf voor dit gezondere financiële beleid bepaald: een forse verhoging (+60%!) van de jaarlijkse afdrachten aan Brussel naar € 13 miljard per jaar – geld dat overigens al jarenlang door het kabinet Rutte wordt weggezogen uit de samenleving middels steeds hogere (energie/ klimaat)belastingen en harde bezuinigingen op het onderwijs, de gezondheidszorg, sociale zekerheid en de ouderen.

‘Europeanen, je baan is belangrijker dan je spaargeld’

Op de vraag naar de impact van het negatieve rente beleid haalde Lagarde feitelijk haar schouders op door erop te wijzen dat er anders een veel hogere werkloosheid zou zijn geweest. ‘Klopt het niet dat we het juiste hebben gedaan om banen en groei voorop te stellen, in plaats van het beschermen van spaarders?’  De werkloosheid is inderdaad gedaald van 12% in 2013 naar 8,2% vorig jaar. De groei is echter zeer laag (1,8% in 2018) en zal dit jaar nog verder dalen naar 1,1%.

En toen kwam het: ‘We zouden blijer moeten zijn dat we een baan hebben in plaats van dat ons spaargeld wordt beschermd… Ik denk dat mijn voorgangers hierin een zeer heilzame keus hebben gemaakt.’ Oftewel: we gaan onverkort op de huidige weg door, en zullen er alles aan doen om met negatieve rente en het verwoesten van de euro (= koopkracht) een massale volksopstand met nog een paar maanden uit te stellen.

Dat is namelijk het enige wat de ECB nog kan doen. Maar zodra die crisis eenmaal losbarst, dan zal die dankzij het krankzinnige beleid van Draghi, onder wiens leiding de Centrale Bank als een soort hedgefonds voor € 4,7 biljoen aan ‘assets’ (voornamelijk schulden) opkocht, vele malen erger, pijnlijker en langduriger zijn dan als 8 jaar geleden definitief de stekker uit het faliekant mislukte euro project zou zijn getrokken.

Lagarde stuurt de euro Titanic willens en wetens op de ijsberg af

We herhalen nogmaals dat de gevolgen van Draghi’s en nu ook Lagardes beleid catastrofaal zullen zijn. ‘Maar de voormalige Goldman (Sachs) partner was slim genoeg om van de Europese Titanic af te stappen voordat deze tegen de ijsberg botste. Lagarde heeft de taak gekregen om zoveel mogelijk mensen te redden* voordat het euroschip onvermijdelijk naar de bodem zinkt (*gezien de ervaringen in het verleden zullen dat vooral en vermoedelijk uitsluitend degenen zijn die het nu al jaren voor het zeggen hebben en hierdoor mede verantwoordelijk zijn voor de crash).

Uit haar uitspraken valt af te leiden dat ze het wel prima vindt aan het roer te staan als de hele boel ten onder gaat, en zij daar de schuld van krijgt. Bovendien is er van een protest van het door de mainstream media misleide en dom gehouden Nederlandse en Duitse volk helemaal niets te merken. Die zijn immers veel te druk met het vullen van de koelkast, het kijken naar hersenloos vermaak op een zo groot mogelijke flatscreen, en het plannen van de volgende vakantie, verbouwing of verhuizing.

Maar deze keer zal alles niet vanzelf goed komen. Het misplaatste vertrouwen dat de mensen ‘boven’ hen het beste met hen voorhebben, zal op de meest pijnlijke wijze worden beschaamd. Gelooft u echter niet al die analisten die hier al tijden voor waarschuwen, maar blijft u gewoon de ‘feel good’ onzin van de premier en zijn ministers geloven, en natuurlijk van hun propagandakanalen zoals de NOS, NU en bijna alle dagbladen. Want als een ramp dan toch onafwendbaar is, dan kun je net zo goed je kop zolang mogelijk in het zand gestoken houden… toch?

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding (bewerkt): Ondergang Titanic, Wikimedia Commons, publiek domein VS (vrij van copyright); EU vlag: Wikimedia Commons, auteur: Irinawave,  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license
Zie ook o.a.:

27-10: Mario Draghi laat ECB en eurozone in catastrofale toestand achter
19-10: Chaos in Europa, met protesten in Catalonië voorop, begin van totale systeemcrash?
16-10: Massaal boerenprotest begin van volksopstand tegen politieke klimaatsekte Den Haag?
15-10: ‘Meeste Zweedse gemeenten failliet door binnenlaten grote aantallen migranten’
13-10: Ook DNB waarschuwt nu voor naderende instorting financiële systeem
11-10: Motie van wantrouwen tegen euro: Nieuwe Italiaanse staatsleningen in dollars
08-10: Ex-Credit Suisse CEO noemt ECB beleid gestoord: ‘geld is niets meer waard’
13-09: ECB vaagt met negatieve rente Nederlandse pensioenen en spaargeld weg
03-09: Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm
17-08: Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem
31-07: Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan
30-07: Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis
26-07: Nederlanders opnieuw het meeste geld kwijt aan de EU
24-05: Zijn veel kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?
27-05: Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
23-05: Onhoudbare schuldenlast het monster in de kast bij Europese verkiezingen
16-05: Wereldhandel stort in naar niveau nieuwe Depressie

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

68

 1. @ Rudolf: 4:18 pm. Juist. Rutte (VVD) tekent bij elk kruisje, hij zal precies doen wat Merkel, Macron en Lagarde hem opdragen. Rutte is tegen ons, tegen de eigen bevolking. Samen met de huichelpartijen: CDA,D66,CU en de PvdA.

 2. Lagarde is levensgevaarlijk. Niet voor niets is Dijsselbloem gepasseerd, de Fransen moeten Nederlanders niet en Lagarde schijnt nog met Nederland een appeltje te willen schillen en heeft aangegeven Nederland hard te willen aanpakken. Uiteraard zal zij haar eigen land zo veel mogelijk ontzien. Nederland mag zich dus opmaken voor een hoop ongezouten kritiek en nog veel meer en hogere rekeningen te betalen aan Brussel. En Rutte? Die kijker en naar en lacht alles weg zoals altijd en gaat er gewoon in mee en zal alles doen wat Brussel opdraagt.

 3. Daniel, het committee of 300 is net als de protocollen van de wijzen van Zion een antisemitische hoax.

 4. Wachter

  Je schreef “We leven in de eindtijd, stel vertrouwen op Jezus.”

  Uitstekend gezegd. Dat is inderdaad waar het op aan komt.

 5. De EU is ons grootste ongeluk, samen met de verdoemde euro. De bom gaat geheid barsten, daar ben ik zeker van. we leven in de eindtijd, stel uw hoop enkel op de Here Jezus.

 6. Peter, aflossen van de staatschuld heeft de Nederlandse overheid tot nu toe volop gedaan. Zoveel zelfs dat de Nederlandse staatsschuld beneden dw norm voor de eurozone ligt. Maar op een gegeven moment zijn belastingverlaging of investeringen te verkiezen boven verdere aflossing van dr staatsschuld.

 7. @Will: gekeken naar Markus Krall, bedankt voor de tip: inderdaad, de banken kunnen in problemen komen door de lage rentemarges / negatieve rente, zoals door hem uitgelegd. Er valt weinig in de kosten te snijden, denk ik. Ze hebben nu al weinig eigen vermogen, zeker in het geval van Deutsche en Commerzbank. Het is uit te rekenen, wanneer het onderpand (ook op basis van gehalveerde beurskoers) te laag zal worden en een technisch failliet aan de orde zou zijn. Merkel regeert dan misschien al niet meer in Duitsland en de vraag is of deze banken niet ’too big too fail’ zijn voor Duitsland, zeker gezien de enorme hoeveelheid derivaten. Alleen met Europees geld of greenbonds kunnen ze denk ik gered worden. Misschien met pensioengeld. Of anders toch maar even vlug de rente weer verhogen of richting een ander ‘winst’model voor de banken? Maar goed dan ben je ‘between a rock and a hard place’
  Ik weet niet wat er gebeuren gaat, maar de presentatie van deze man zet wel tot denken toe.

 8. Er zijn hier verschillende mensen het bij het rechte eind hebben, vooral die van @ Bundy: 6:21 pm. Maar google eens op Walter Veith deze man heeft al verscheidende uitleg gegeven wat ons staat te wachten, en wie dat doet, maar beste mensen, die mensen die dit veroorzaken waar horen deze lieden bij, zij zullen éénmaal voor de Rechter komen te staan (ook wij) dan hebben ze er totaal niks aan. De eindtijd is begonnen en de weeën zullen steeds heftiger worden tot dat HIJ komt dan is het over en uit.

 9. Het bijdrukken van geld heeft niets maar dan ook niets bijgedragen voor de gemiddelde Europeaan, de opmerkingen van ECB mevrouw Lagarde bewijst maar weer dat ze geheel niet geïnteresseerd is Nederland of Duitsland, maar alleen aangenomen is voor een Europees verdeel en heers bewind op poten te zetten.

  Het zou verplicht moeten zijn dat belasting betalingen uitsluitend terecht komen waarvoor deze belasting geheven worden.
  Per belasting zou er een opsplitsing voor NL en EU gespecificeerd moeten zijn.
  De EU (Brussel) maar ook NL Denhaag mag uitsluitend de belasting betalingen uitgeven waarvoor ze geheven worden. (dus geen vestzak broekzak meer met belasting geld)
  Met deze constructie wordt het heel transparant voor de Europeaan, Nederlander, we zouden daar een Nederlandse wet voor moeten aannemen, even een wet voor de EU in Brussel. Denk dat iedereen daar blij van wordt.
  Daarna kunnen we het belasting rendement veel beter meten van de belastingen, dat is nu compleet onmogelijk, ze doen maar wat in die regeringen.
  Voor de nederlander maakt het niets uit, er is even veel geld nodig, het wordt alleen veel transparanter.
  Ook brussel zal een begroting moeten maken van de kosten van hus EU personeel, aan alle lid staten, dit moet veel transparanter.

  Stoppen met bijdrukken van geld, en opkopen van schulden met gecreëerd geld met nul tegenwaarde., dit slaat totaal nergens op

 10. KG, als ik u mag geloven was vroeger alles beter. Maar ik denk niet dat u terug zou willen naar de armoede van de jaren 50 of het begin van de jaren 60. Besef ook, dat u nu allerlei goederen en voorzieningen als normaal bechouwt, die er toen niet waren zoals een koopwoning, een auto, meerdere (buitenlandse) vakanties per jaar, een pc en een mobiele telefoon.

 11. Het enige wat gaat gebeuren is een enorme geld-ontwaarding en iedereen met een eigen huis is in arm-length van de graai-overheid. Is al allemaal in de planning; daarom kan je bijvoorbeeld geen cross-border hypotheek in een ander euro-land krijgen. Nederland zal ook nooit de euro verlaten en tot de laatste snik het braafste jongetje blijven. Made in China wordt de norm voor goederen en de boontjes uit Afrika voor de voedsel. Lagarde’s agenda is, net zoals Draghi’s, een anti Nederland en Duitsland beleid en Rutte vindt het allemaal wel best, net zoals de meeste andere Nederlanders.

 12. Rick, uw lage huur en lage ziekenfondspremie waren alleen maar mogelijk omdat anderen respectievelijk belastingbetalers en particulier verzekerden u subsidieerden. Dat heeft niets met de euro te maken. En dat u als jongere 1000 gulden per maand over hield kan ik niet geloven. Zo hoog waren de jeugdlonen in de jaren 50, 60,70,80 helemaal niet.

 13. @ Jouke
  De schulden moeten eens betaald worden. Maar je huis afbetalen heeft in deze zin ook geen zin. Als de regering geld tekort komt gaat zij het halen daar waar nog iets te halen is. Dat zijn de mensen die gespaard hebben en zo een huis hebben. Of het geldsysteem ineen stort of niet maakt niet zoveel uit. De huizen zijn er. Dus ook een dak boven je hoofd
  Je kunt beter je geld beleggen in goud en zilver. Ook dit kan de regering wel gaan opeisen tegen een waardeloos papiertje maar je kunt het verbergen en dat gaat met een huis niet.

 14. Wat gaat er gebeuren met de €uro?
  Dit gemeenschappelijk geld is geen unic geld systeem want ieder land heeft zijn eigen geld en heet €uro wat uitgewisseld kan worden een tegen een we noemen dit een PEG 1.

  wanneer meneer Stradivarius in Italië zijn porche koopt kan zijn bank Monte Dei Paschi Di Siena niet direct de Dresder Bank betaalen dus loopt de betaaling over de staatsbank van Italë en vervolgens over de Bundes Bank en dit loopt over een conto TARGET2..
  De balance van betaaling loopt al een tijdje naar de overschot van 1000 milliard €uro ten goede voor Deutsland betaaling Italë en Spanje met andere woorden Deutsland bauwt zijn autos en geeft het credit erbij.
  Heb ik een schuld van 1000 €uro dan heb ik een probleem maar heb ik 1000 milliard dan heeft mijn schuldeiser een heel groot probleem. Duitsland wil nu een tegenwaarde voor zijn TARGET bijvoorbeeld goud of andere concrete waarden.de europeese bank wil voorkomen de pychologische grens van de 1000 te overschrijden
  Ik heb een emmer onder een lek die 1000 kan bevatten en zet er een klein emmertje naast dit voor het overloopt een hoeveelheid overheveld en dat emmertje heet luxemburg..
  Voor duitsland is zijn toekomsig verlies 4 maanden jaarproductie voor Luxemburg zijn het eerder 4 jaar dus kijkt onze Miss Becassine Lagarde naar de nederlandse vleespotten…
  Het gezegde op de beurs de bomen groeien niet tot de hemel.
  er hoeft maar weinig te gebeuren en de helle systeem valt in duigen misschien bij de ingang van de Brixit duizende andere onnozele gebeurtenissen zoals een vlinder slag een orkaan aan de andere kant van de wereld kan veroorzaken.
  Vive le FREXIT hier in Frankijk zie Asselineau upr.fr

 15. Econoom

  Je schreef dat een structureel begrotingsoverschot betekent dat de overheid of te weinig investeert, of teveel belasting heft.
  Daar heb je 100% gelijk aan.
  Wat mij betreft zouden overschotten in eerste instantie gebruikt kunnen worden voor verlaging van de staatsschuld, dat scheelt op langere termijn zowel rente als aflossing (heette dat vroeger niet de Zalmnorm?).
  Ik zie daarin 2 voordelen.
  1) Het maakt een land minder kwetsbaar in tijden van tegenspoed. Tegenspoed die vroeg of laat toch een keer komt.
  2) Het bespaarde op rente/aflossing kan worden gebruikt voor investeringen/belastingverlaging.

  Oh Econoom, las sommige van je reacties en kreeg de indruk dat je een economische achtergrond hebt.
  Dat waardeer ik. Het is altijd goed als iemand reageert die meer dan gemiddeld kennis van zaken heeft.

 16. Kijk naar de 21 doelstellingen van the committee of 300. Die liggen al decennia vast. De doelstelling die in dit verband naar bovenkomt is de vernietiging van alle economieën ter wereld met als doel centralisatie van de macht. Zoek op John Coleman. Doe dat op yahoo.com. Lagarde is slecht een pedofiele pion.

 17. Ja en dat werk zal als sneeuw voor de zon verdwijnen dankzij de massa immigratie en dat is precies wat men wenst, de miljardairs omdat ze meer geld vangen door dan ook verlaging van lonen, meer arbeiders betekent meer keuze dus minder hoge beloningen. De socialisten vinden het geweldig omdat de onrust onder de bevolkingen zal toenemen en zij geloven dat onrust goed voor hun grootte is en de immigranten zijn blij omdat zij onbeperkt kunnen komen, en ik ben ik blij dat ik zo direct dood ben en het grootste deel van de hel niet zal meemaken.
  Jonge mensen wordt toch eens wakker en trap dat EU/VN tuig jullie leven uit voor het te laat is. Dat zooitje nazi’s is uit op totale overheersing. Zij als elite leven en heersen ten koste van de grote massa mensen die als soort werkmieren, wonend in woonkazernes door hen als slaven worden gebruikt, enkel beloond als zij braaf zonder morren voor hun meesters, de elite sloven. Een hel op aarde voor alle gewone mensen en de hemel voor al de Sorossen. Soros is geen filantroop hij is een parasiet!

 18. De mier en de krekel van lafontaine 200 jaar geleden. Zal steeds actueel zijn omdat het de menselijke natuur beschrijft.
  Wie heeft gezegd dat er twee europas hadden moeten ziin?
  Het noordelijke en zuidelijke. De mieren en de krekels. Of de werker en de zigeuner.
  Wianneer schreeuwde men van de daken dat de rijken moesten betalen.
  Wie begreep dat het niet onze rijken waren, Maar Dat het De europeanen waren, voor de overbevolkte armoezaaiers van de rest van de wereld.!
  Maar weinigen nemen de tijd om te lezen en na denken over wat ze lezen.
  30 jaar geleden waren de eerste tekenen van het verval voor velen zichtbaar.
  Maar velen is niet genoeg om de bevolking in het stemhokje zijn verstand te laten werken.
  Wij krijgen wat wij gezaaid hebben. Maar eerst moeten wij nog wat kwader gemaakt worden, klaar gestoomd voor geweld te willen gebruiken. Tegen WIE? Probeer er eens over na te denken, volgers van xander

 19. @ Cefas: 12:17 am. Juist Cefas. Volgens mij, is de EU, de “reus op lemen voeten”, uit het boek Daniël van het Oude Testament.

 20. @ KG,
  – wie betaald, bepaald ( goedkoop is in ) . Voorlopig gelooft men nog dat een valuta enige vorm van waard heeft, voor 1 euro koopt men in Europa nagenoeg niets meer. Waren ( goederen) die voor absurde lage prijzen worden aangeboden hebben een korte, tot zeer korte, levensduur ; zelfs buitenlandse werk-nemers die voor een ‘habbekrats’ hier werken zorgen er voor dat kapitaal over de grenzen verdwijnt. Het bijdrukken van ruim 2 biljoen euro heeft niet kunnen voorkomen dat in de EU langzamerhand te weinig geld ‘circuleert’ met uiteindelijk armoede als gevolg in diverse ‘lagen’ van de bevolking.
  Nu kijk ik zelden of nooit naar de Nederlandse ‘leugenbuis’ maar vanochtend even gespiekt…. menstruatie armoede …. in wat voor een deel van de wereld leven wij langzamerhand eigenlijk …. ? . In een land waar de een de ander niets meer gunt, wie betaald bepaald. Het fenomeen armoede is voor velen niet meer zichtbaar…

 21. @Wachter
  Dank voor uw reactie . De bewuste toespraak is gefilmd en ergens op You-Tube te vinden .

 22. Slaven mogen ook blij zijn dat ze werk hebben, een slaapplaats en (ongezond) eten en hebben ook geen spaargeld. Sterker nog, ze hebben helemaal geen geld. Is dat waar mw Lagarde naar toe wil?

 23. De EU is een ramp voor Europa. Het was niks, het is niks en het wordt niks. De chaos is straks compleet. Hoe hebben we het zover laten komen? De EU toren van Babel zal in elkaar spatten. De EU-hoogmoed komt voor de val.

 24. De dag des oordeels zal snel komen voor veel van de landverraders, grootgraaiers, manipulators en machtswellustelingen die Europa bewust naar de rand van de afgrond hebben gebracht, de Ceaucescu’s hebben het meegemaakt..

 25. ECB mevrouw Lagarde is net zoals klaas knot president vd nederlandse bank. Hij n landverrader, zij een europees continentverrader. Dit soort is uit op chaos als huurling soldaten in opdracht van de globalistische elite, zodat het bloed door de straten loopt. Maakt hun niet uit want ze verwachten toch te worden beschermd door politie marechaussee en leger.
  De stekker kan elke week uit dit europese financiele systeem getrokken worden maar men wacht op nog meer chaoskansen om dit daadwerkelijk te doen. De federal reserve titanic is ruim n eeuw uit dus nog ff spannend houden voordat vol gas naar de ijsbergen wordt gegeven.

 26. Economisch gezien is de situatie hopeloos tenzij men bereid is dezelfde koers te gaan varen als Trump doet met China. Maar Europa is inmiddels gekocht en betaald door China zoals Kruitvat en de Rotterdamse containeroverslag. Daarom mag China doorgaan met vervuilen/verspillen en leggen de milieu fasisten China geen strobreed in de weg. Een pakketje van Nederland naar China sturen kost ruim 18 euro, hetzelfde pakketje met wegwerprommel vanuit China naar Nederland sturen kost 18 eurocent. Dat geeft al iets weer, helemaal wanneer men beseft dat de prijs van een postzegel de echte inflatie weergeeft. Daarom kon vroeger een alleenverdiener een groot gezin onderhouden terwijl tegenwoordig tweeverdieners nog amper een klein gezin kunnen stichten.

 27. De ecb zet net zolang druk op alles totdat er helemaal niets meer valt te sparen
  De bank van de elite, geeft niets om gewone mensen maar maakt er misbruik van.
  Wat een rare opmerking. Dat je blij moet zijn dat je werk hebt maar geen geld, dat lijkt ze er mee te zeggen.
  Waar dit opuit moet draaien…..

 28. Nogmaals, koop als je kan zoveel mogelijk goud (of nog beter het spotgoedkope zilver) van je waardeloze euro’s. De dag komt dat je je gelukkig prijst als je dit heb gedaan. De ergste economische crisis aller tijden is onafwendbaar, en de massa ziet het niet.

 29. Nou Matt,

  Jou simpelle uitleg is in ieder geval duidelijk, voor de Euro betaalde ik 6,73 gulden voor de eigen bijdrage voor het ziekenfonds, de huur was 265 gulden, etc…. etc… Ik had als jongere 20 jaar oud iedere maand duizend gulden over voor kleding plezier of kopen van goederen. Wie heeft deze dag nog 3/4 van zijn zuur verdiende geld over na aftrek van de vaste lasten?

  Ja de wereld wordt er alleen maar beter op maar ik merk er geen reet van, geen huisvesting voor mijn kinderen, geen goede scholing, geen zorg voor mijn ouders die na de oorlog ongeschoold het land op hebben weten te bouwen en door avondschool hun gemiste kansen tijdens de oorlog ingehaald te hebben. Alle protesten voor een 40 urige werkweek en rechten voor het volk die afgelopen jaren opgebouwd zijn worden door schaamtelo0ze veelverdieners met fluwelen handen in korte tijd afgebroken. Deze maatschappij is ziek en moet op de schop en heel snel !

 30. Men hoeft echt geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te begrijpen dat we naar de afgrond geduwd worden. Alleen rest ons de vraag hoe diep deze afgrond is.

 31. De laatste zin uit het betreffende Zerohedge artikel:
  Uiteindelijk was Draghi verstandig genoeg om de EU-Titanic te verlaten voordat het de ijsberg raakte. Het is nu Lagarde’s taak om zoveel mogelijk mensen ter redden terwijl de Titanic zinkende is. Echter lijken haar uitspraken ons te vertellen dat zij niet alleen bereid is met het schip ten onder te gaan maar ook nog voor de fatale aanvaring verantwoordelijk te worden gehouden..

 32. Ja mevrouw Lagarde ik ben hartstikke blij hoor, maar helaas voor u heb ik prima in de gaten dat niet alleen sparen geen enkele zin meer heeft. Werken kan je straks ook niet meer, dus die banen verdwijnen en er komt rotzooi voor terug. Arno legt dat weer eens fabelachtig scherp uit.
  https://youtu.be/HxLPGr-Iozo
  Een beroeps provocateur ziet grote sommen geld op zijn bankrekening gestort om de hardwerkende Nederlandse boeren kapot te maken. Vervolgens wordt er rotzooi uit Mexico, VS en de Oekraïne hier verkocht voor de hoofdprijs. Ik word dus helemaal niet blij van de maffia waar ook Lagarde toe hoort. Ik vraag me wel steeds meer af hoe lang we dit maar blijven pikken.

 33. Ik ben het met Econoom eens.
  Wat de ECB geflikt heeft is eigenlijk de grootste witwaspraktijk allertijden. De banken konden en kunnen nog steeds geld uit het niets toveren, simpel een druk op ‘enter’ op het toetsenbord et voilà, weer een paar miljard erbij (*) . Maar omdat de banken nu geld krijgen van de ECB is dit nu ineens echt geld, geld dat ten goede komt van de banken want de gewone werkmens of kleinbedrijf heeft hiervan geen Eurocent terug gezien, integendeel, ze betalen veel meer belasting dan eender welke multicriminational.
  * (vrij simpele uitleg, de werkelijkheid is ietwat ingewikkelder)

 34. Als ik dit allemaal zo lees gaat de Euro de komende jaren bij 0% of negatieve rente in waarde dalen. Eigenlijk kun je dan beter sparen in een andere valuta die wel waardevast blijft. Alleen de vraag is welke en ik doel niet op de Bitcoin die meer weg heeft van een spel.

 35. Mart, u bent abuis. Lagarde zegt dat niet tegen de burgers maar tegen de overheden van Duitsland en Nederland. Peter, een structureel begrotingsoverschot verstoort het evenwicht in de economie. Dat betekent dat de overheid of te weinig uitgeeft of teveel belasting heeft.. Dat overschot dienen zij via belastingverlaging terug te geven aan de burgers, of de overheid moet meer uitgeven, bij voorkeur in de vorm van investeringen.

 36. Min of meer in dit verband: zonet lazen we op EarthMatters.nl onder ‘verborgen Nieuws’:
  Wanttoknow: ‘extinction rebellion’: de woorden spreken voor zich. (1 november)

 37. Zonder enig schaamtegevoel wordt deze vrouw met een strafblad vanwege ‘verduistering’ van 404.000.000,00 euro benoemd tot ‘voorzitter’ van de ECB. Een crimineel als de woordvoerder van de belangrijkste financiële instelling van Europa en een van de belangrijkste financiële wereldspelers. Frankrijk, sinds mensenheugenis niet bepaald een vriendje van Duitsland, heeft dankzij lobbywerk van de huidige napoleon van Frankrijk , Macron, het uiteindelijk voor elkaar gekregen…. ! . Voor wat hoort wat …. . Wordt vervolgd .
  Hoe lang zal deze trompe l’oeil , een illusie, de Europese gemoederen rustig houden ? De ‘structuur’ van Europa is jaren geleden al uiteen gevallen, dit vanwege structurele foutieve inzichten en de daaraan verbonden beslissingen.
  Een up to date voorbeeld bijv. in Nederland is / zijn de brutale voor te nemen stakingen in het onderwijs.

 38. Dat wezen hoort in Brussel want ze is helemaal de werkelijkheid kwijt, trouwens…. iemand die dat niet zag aankomen is ook al heel lang van het padje af. Wat is nieuw? Hopeloos die gasten die cultuur, en eigenwaarde bestempelen als nationalisme en egoïsme. Alle politici zijn gekocht om mee te gaan of gekocht om gecontroleerde schijn oppositie te voeren, ook gekocht ! Het hele kiesstelsel is al jaren nep en opgezet om het volk te laten te denken dat er iets is om voor te stemmen. Niemand heeft op de Eurcraten is Brussel gestemd, het zijn zelfbenoemde elkaar baantjes toewijzende elite functies waar je als je het globaliserings beleid van Europa heb doorgevoerd ten koste van je volk beloond wordt om nog meer geld binnen te kunnen harken. Maar ja het gepeupel gelooft er nog steeds in.

 39. Is iedereen vergeten dat deze top-illuminati kort geleden een Kabballiaanse toespraak heeft gegeven aan een verbijsterde zaal economen ?
  Hierin vertelde zij in de vorm van getallensymboliek de plannen van de satanische wereldorde .
  Deze vrouw is superintelligent en voert de kunstmatige systeemcrash uit .
  Na de crash komt een nieuw cashloos contrôlesysteem voor alle wereldburgers onder leiding van de antichrist .

 40. Willy, je hoeft er helemaal niet voor gestudeerd te hebben hoor… economie werkt vanzelf.
  Ik heb niet gestudeerd maar heb de crisis van 2008 al in 2003 voorspeld.

  We hoeven als particulier geen enorme reserves aan spaargeld te hebben liggen, een stevig potje is genoeg, zeker nu je er geen rendement op maakt.
  Dan is het beter te investeren in zaken waar je op de lange termijn iets aan hebt.

  Overigens hebben wij in NL ook de boel bijna helemaal kapot bezuinigd, dat heeft vele hun baan gekost en hebben we de problemen in de Bouw, Zorg, Politie, Justitie, Onderwijs en ga zo maar door…

 41. Het gaat zich niet alleen om dit verhaal , de waarheid kan namelijk niet worden gezegd omdat dan alles binnen 24 uur instort , alhoewel het nederlandse volk zo idioot verwend is dat ze ervan overtuigd zijn dat alles het zelfde blijft . Pr. Hoover van amerika zei vlak voor de crash in 1929 . alles is onder controlle , de rest is u waarschijnlijk bekend . We zitten midden in een crises ook al hebben de meeste mensen het niet in de gaten ,Het negatieve rente beleid van de ECB zou eigenlijk bij u de alarmbellen moeten afgaan. Wilt u weten hoe dit afloopt dan kijk op youtube naar econoom Dr. Markus Krall : megacrash voraus , aanbevolen vanaf minuut 45 . Kan ook met nl ondertiteling . Dit Dames en Heren staat ons te wachten .

 42. Geheel eens met het artikel. We zullen en moeten kapot, onder de leiding van de marxisten der eussr te Brussel. Geloof maar dat madam Lagarde, en de politieke elite hun vliegticket klaar hebben liggen, als de enorme zeepbel van geldschepperij klapt! Maar ja linksen/ marxisten geloven dat geld aan de bomen groeit.

 43. Zolang de schulden van de euro landen niet zijn geconsolideerd, trekt het absurde ECB beleid zowel Nederland als Duitsland mee de afgrond in. Met failliete landen als Griekenland, Spanje Italie, Frankrijk en zelfs België, allen met een Staatsschuld van boven de 100% kan dat niet uitblijven.
  In plaats van de schulden terug te dringen, bepleit Lagarde even hoge schulden voor alle landen, Zo denkt zij een gemeenschappelijke begroting te kunnen bereiken, maar dat is natuurlijk onzin. De enige redding tegen al dat onzinnige ECB geweld, is het verlaten van de Euro!

 44. De opmerking van Lagarde dat spaarders niet moeten zeuren slaat overigens de plank volledig mis. De ECB heeft onder Draghi een ineffectief en zelfs gevaarlijk monetaire beleid gevoerd waarbij honderden miljarden in de economie zijn gepompt zonder zichtbaar resultaat. De spaarders zijn daardoor bestolen en bedrijven zijn echt niet meer gaan investeren.

 45. Dus Lagarde vindt dat Europeanen blij moeten zijn met een baan, zonder over (voldoende) spaargeld te beschikken.
  Onverantwoordelijke uitspraak. Wat nou als je je baan kwijtraakt – wat altijd kan gebeuren – zonder financiële reserves achter de hand te hebben?
  En dan vindt zij begrotingsoverschotten iets kwalijks.
  Hoe verzint ze het!

 46. Tegen de bevolking zeggen dat ze meer moeten uitgeven omdat hun regering een belastingoverschot heeft dat het verkregen heeft door diezelfde bevolking tot het uiterste uit te knijpen zodat ze amper het hoofd boven water kunnen houden, en ja, dan mag je blij zijn dat je een baan hebt want aan de onderkant van de samenleven kom je beter niet terecht. Het aantal daklozen groeit harder dan kool tegenwoordig.
  Waar een hoop nutteloos geld naar toe gaat heb ik gelezen wat W.A. allemaal krijgt en op kosten van de staat samen met Rutte, privé (de staat heeft daar niks te zoeken) naar Bilderberg mag vliegen, omdat opa dat heeft opgericht? Van wat het koningshuis in zijn geheel kost kunnen de leraren en de verpleegsters een normaal inkomen door krijgen, om maar een voorbeeld te geven. Op dit moment ligt de verdeling ietsjes anders.

 47. Wat een onnozel mens is dat nu? Waar heeft die gestudeerd ? Aan de universiteit met houten koppen? We mogen niet meer sparen! We mogen blij zijn dat we kunnen werken tot we er bij neervallen! Joepie wat ben ik gelukkig! dat mens moet zeer dringend naar een zeer goede dokter, maar ik vrees dat dit te laat is! shalom

 48. Pas op Econoom heeft ook DDS naar de knoppen geholpen met zijn vele anti reacties.

 49. Duitsland is een typisch voorbeeld van een Land dat zich kapot heeft bezuinigd. Op een gegeven moment moet je daarvoor de rekening betalen . Want kapotte bruggen en snelwegen moeten toch worden gerepareerd.

 50. Duitsland en Nederland hebben elk jaar begrotingsovetschotten. In plaats van deze in te zetten voor vermindering van de staatsschuld kunnen deze ook worden gebruikt voor belastingverlaging voor de burgers of voor overheidsinvesteringen.

 51. Het gaat erom, dat Duitsers en Nederlanders meer moeten betalen aan de Ecb.
  Het enige antwoord op dit wanbeleid is, zoveel mogelijk onze hyptheek afbetalen. Dan hebben we in elk geval een dak boven ons hoofd, wanneer de economie in elkaar klapt. Als ook nog de plannetjes van ons kabinet doorgaan, wordt de koopkracht voor elk gezin steeds kleiner.

 52. en waar moet het geld vandaan komen om de gammele infrastructuur in duitsland te betalen,we spreken niet over enkele miljarden,het is het veelvoudige daarvan,evenals dat fonds in nederland,uit de pensioenpotten, vertel het maar eens,je weet het leuk te benoemen,maar meer doe je niet ,econoom,pieter

 53. Lagarde is totaal de weg kwijt net als haar voorganger, Nederland moet zo snel mogelijk het zinkende schip verlaten voor het te laat is en we aan de bedelstaf gebracht zijn door het onverantwoorde EU beleid !!

 54. Tot op zekere hoogte heeft Lagarde gelijk. Het monetaire stimuleringsbeleid van de ECB is volledig ineffectief gebleken. Landen die het zich begrotingstechnisch kunnen veroorloven, zoals Nederland en Duitsland zouden nu moeten overstappen op een ouderwets keynesiaans stimuleringsbeleid. Het Nederlandse kabinet heeft daartoe ook al plannen in de vorm van een investeringsfonds. In Duitsland is het stricte bezuinigingsbeleid zover doorgeslagen, dat het land inmiddels over een gammele fysieke infrastructuur beschikt. Daarin dient hoognodig te worden geïnvesteerd. Maar Ook de ICT infrastructuur in Duitsland is niet meer bij de tijd. Daarom raakt Duitsland economisch sterds verder achterop.

 55. …….een forse verhoging (+60%!) van de jaarlijkse afdrachten aan Brussel naar € 13 miljard per jaar ……
  Ik vermoed dat onze loopjongen, waar we allemaal wel op stemmen, Rutte, niet lezen en schrijven kan en daarom zijn kruisje wel naast het aangegeven kruisje zet

 56. …….Centrale Bank als een soort hedgefonds voor € 4,7 biljoen aan ‘assets’ (voornamelijk schulden) opkocht,……….
  Dit kan al voor een groot deel betaald worden met het spaargeld dat in de pensioenfondsen van Nederland zit

 57. …….Europeanen moeten blij zijn dat ze werk hebben……..
  Ze mogen dus blij zijn dat ze voor hun gekleurde ge-importeerde gasten mogen werken

Comments are closed.