Massaal boerenprotest begin van volksopstand tegen politieke klimaatsekte Den Haag?

GeenStijl doet vandaag uitgebreid verslag van de ‘boerenopstand’ tegen het linksgroenliberale afbraakbeleid van Nederland.

————————————————————————————————————————————-

In politiek Den Haag worden boeren enkel nog door PVV en FVD gesteund

————————————————————————————————————————————-

Duizenden boeren reden vandaag over de snelwegen naar onder andere Den Haag, waar ze opnieuw protesteerden tegen de absurd strenge stikstofregels in Nederland. Siet van Keimpena, leider van het Farmers Defense Force, uitte flinke kritiek op premier Mark Rutte, die zich ‘laf heeft teruggetrokken, zoals de meesten van het kabinet.’ Alleen PVV leider Geert Wilders en FVD kopman Thierry Baudet richtten het woord tot de boze boeren – niet toevallig de enige twee partijen in Den Haag die de welvaart in ons land niet willen afbreken om aan de krankzinnige eisen van de internationale klimaatsekte te voldoen.

De politie berichtte eerder vandaag dat de boeren op de A12 bij Den Haag door een blokkade met legervoertuigen waren gebroken, maar uit beelden bleek dat de militairen de voertuigen zelf opzij hebben gezet. Sommige soldaten staken zelfs hun duimen op naar de voorbij rijdende trekkers.

Wilders produceerde een cynische persiflage op zijn beruchte ‘minder criminele Marokkanen’ uitspraak, door de boeren te vragen: ‘Willen jullie hier meer of minder stikstofregels?’ Waarom massaal het antwoord: ‘minder!’ kwam. ‘Nou, dan gaan we dat regelen,’ antwoordde Wilders, die het tevens ‘triest’ noemde dat Rutte en minister Grapperhaus het leger hebben ingezet om de boeren te stoppen. (1)

‘Schaam jullie, bende van Rutte,’ schrijft Wilders op de site van de PVV. ‘Het leger wordt ingezet. Niet tegen de mocromaffia, niet tegen het islamitische terrorisme, niet tegen AFA-tuig, maar tegen onze eigen hardwerkende Hollandse boeren.’ (2)

De sympathie onder het Nederlandse volk voor de boeren lijkt ondanks de overlast in de vorm van lange files nog altijd onverminderd groot. Sommigen denken en hopen dat de boeren het voortouw nemen en doorzetten, en het begin zijn van een grote volksopstand tegen de afbraak van de Nederlandse welvaart door de –feitelijk volledig door GroenLinks en D66 bepaalde- politiek. En dat voor een niet bestaand klimaat/CO2/stikstofprobleem.

Op diverse protestborden krijgen GL-leider Klaver en de al even extreemlinksgroene D66 leider Jetten er dan ook meer dan terecht stevig van langs. Op GeenStijl wordt de nieuwe boerenopstand zelfs een ‘revolutie’ genoemd. Iemand haalt een verslaggever van de Vlaamse VRT aan, die opmerkte dat ‘het Nederland 1 tegen Nederland 2 is, waarbij de ene kant ‘schoon genoeg heeft van de andere’.’

 

Xander

(1) Elsevier
(2) PVV.nl
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

01-10: Boeren in opstand tegen linksgroenliberaal afbraakbeleid van Nederland
27-09: ‘Wreed en onverantwoordelijk om kinderen bang te maken met een niet-bestaand klimaatprobleem’
25-09: Maximum snelheid omlaag vanwege stikstof is volslagen zinloos en puur autootje pesten
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
23-09: ‘Beken uw klimaatzonden’ – Meer bewijs dat het klimaat een nieuwe religie is geworden
20-09: Tienduizenden gehersenspoelde schoolkinderen hebben geen flauw benul van klimaatfeiten
27-05: Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
10-04: ‘Nederlandse staat brengt natuur onherstelbare schade toe met massale kop bossen voor biomassa’ (/ Verdwijnen 70% insecten niet door klimaatverandering, maar door opzettelijk verwoesten Nederlandse bomen en bossen)
21-03: ‘Rutte ondanks afstraffing gewoon door met extreemlinks klimaatbeleid’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

29

 1. Tot 2005 vertegenwoordigde ik een linkse partij in zowel de gemeenteraad als in de provinciale staten. Niet dat ik overtuigd socialist was want ik stond ook nog beide benen in het bedrijfsleven. Echter, toen deze partij zich achter een cursus ‘verzet bij het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers’ schaarde kwam ik in verzet. Ja, vanaf dat moment liet de partij haar ware gezicht zien. Vrijwel alle volgelingen van de ‘sekte’ vielen over mij heen. Toen werd pas echt duidelijk dat zij blindelings achter hun ‘leiders’ aanlopen en dat zij niet zullen afwijken van de eenmaal ingeslagen weg. De oog- en oorkleppen worden opgezet en het enige wat ze deden (en nog steeds doen) is drammen om hun gelijk te halen. Ook al gaat dat ten koste van anderen. Sindsdien heb ik mij afgekeerd van dit soort van ‘sektarische genootschappen’ en ben ik realist.
  Nu zijn de boeren ‘de klos’. Het is waanzin! De agrarische sector is een belangrijke pijler in onze samenleving en onze (export) economie. De voedselvoorziening die je gelukkig nog in eigen land en hand hebt. De veestapel is de afgelopen decennia al teruggebracht van 8 miljoen naar 1,8 miljoen voor zover ik weet. Een flinke aderlating dunkt mij! Het is dan ook waanzin om deze sector ook nog eens te halveren. Gaan we dan importeren?
  Daarom sta ik volledig achter de protesterende boeren. De politiek moet nu toch echt eens gaan nadenken. Ooit was het dezelfde politiek die vond dat je passend werk op afstand ook moest accepteren, met als sanctie dat je zou worden gekort op je uitkering als je een baan op afstand niet accepteerde. Ja, zij zijn mede verantwoordelijk voor het zeer intensieve woon-werkverkeer dat onze wegen verstopt en stikstof en CO2 produceert.
  Dan is er nog het vliegverkeer. Kijk hiervoor op http://www.flightradar24.com. Europa ligt 24/7 onder een deken van vliegtuigen! En dan te bedenken dat een opstijgende Boeïng 747 net zoveel ultra-fijnstof produceert als 1 miljoen vrachtwagen (Bron: NRC). Hoe het met stikstof en CO2 zit, dat weet ik niet, maar ook dat zal navenant zijn.
  Dit zijn slechts twee voorbeelden. Links heeft nu dus ingezet op de veehouderij zonder om zich heen kijken, dat is dus de aard van het beestje. Nee, niet de boeren moeten worden gestopt, maar de Linkse dictatuur moet op de schop(stoel).

 2. Xander mag dit artikel aub worden geplaatst bij dit boeren-topic vanwege de actualiteit?
  BVD!

  Amerikaanse ‘Held van het milieu’ die door ex-President Obama werd bejubeld en een infuus van 150 MILJARD DOLLAR !!!!!!!! kreeg voor windmolen -en zonneparken bekeert zich tot kernenergie:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1952637810/bouw-tien-kerncentrales-in-nederland

  (Dit is een Telegraaf premium artikel wat u kunt lezen als u de cache van uw webbrowser leegt waarna de teller van ontvangen gratis artikelen weer op nul wordt gezet)

 3. CO2 kan heel goed gebruikt worden om branden mee te blussen, maar onze regering vindt het veel eenvoudiger om er heffingen op te legggen, stelletje boeven.

 4. Jaren geleden was het de zure regen{je hoort er niet meer van}Nu is het Co2 en stikstof,ik gebruik juist stikstof en Co2 om mijn gewassen te laten groeien,ik snap er niks meer van.

 5. ik heb met twee duimen omhoog, afgelopen dinsdag middag langs de ringweg van groningen gestaan

  het leger dus he, de beroeps-leugenaars zitten aardig in hun piepzak

  mijn hartelijke complementen aan de militairen de voertuigen zelf opzij hebben gezet, ik ben weer een beetje trots op “onze jongens”

 6. Bij de vorige verkiezingen waren ook nog bij een hoop boeren een poster van het CDA te zien. Hoe stom kun je zijn. Het wordt ook tijd dat de bouwvakkers wat gaan doen. Ze hebben blijkbaar nog niet in de gaten dat er voor de kerst 30000 de ww in worden gestuurd. Nog steeds niet wakker?

 7. Ik mis de vissers nog die zijn bedrogen door denhaag en eu ivm pulsvisserij

 8. “Sommige soldaten staken zelfs hun duimen op naar de voorbij rijdende trekkers.”
  Chapeau !! Voor deze soldaten !!
  Een leger is er niet om ingezet te worden tegen de eigen burgers !!
  Laat dit goed doordringen tot jullie botte koppen, Regenten !!

 9. Wat is er nodig om dit te realiseren ( Actie tegen al het klimaatneutrale gewauwel )

  IEDEREEN STAKEN , bijv op een woensdag 10 -11 uur ( maar dan ook iedereen jong en oud,
  Niet werkend en wel werkend ook aow- er,s
  Gegarandeerd dat Rutte en consorten zich achter de oortjes gaan krabbelen , laten we actie voeren.

 10. Het geeft toch te denken dat eerst enkel de CO2 leugen gebruikt wordt en nu opeens is stikstof de grote boosdoener?
  Wat is het volgende? Lúcht?? Deze criminele regering heeft blijkbaar tot doel om hongersnood uit te lokken door boeren te verhinderen om voedsel te leveren aan de bevolking?
  Dit is dé kans om het tij te keren, bovenburen!! Als het volk massaal achter de boeren staat en hen blijft steunen tegen dat zootje rapaille in de pluche dat zelfs als fascisten het leger inzet tegen hun eigen bevolking!
  Ongehoord en crimineel!
  Jullie zouden met 17 miljoen de straat op moeten gaan zoals in Hongkong, Barcelona etc..jaag dat zootje ongeregeld dat jullie wil laten verhongeren uit hun hol want ze weigeren in te binden en voor jullie welzijn te zorgen!

 11. De boeren hebben gelijk, stikstof is niet de dader van de klimaatopwarming, wel de uitstoot van fossiele brandstoffen. Shalom

 12. @ Ellyssa
  De zelfmoord onder boeren is groot, dat klopt. Maar ook in andere takken is er zelfmoord.
  Mensen die er geen gat meer in zien, omdat al hun rechten hun worden afgenomen zelfs met vergunning
  Overheden en elite lijken alles failliet te willen met wetgevingen die onmogelijk zijn.
  En dat onder valse voorwendselen.

 13. Het socialistisch strijdlied : De Internationale zou in een wat gewijzigde vorm ‘ter hand genomen moeten worden’ . Het kapitalisme (in zijn huidige vorm) blijkt immers niet meer te functioneren. De verschillen tussen beide ideologieën zijn immens geworden. De ‘spleet’ is een onoverkomelijke ravijn geworden. Alleen de goedkope arbeidskrachten, de goedkoopste winkels en subsidies houden het volk onder ‘gemor’ nog een beetje rustig.
  De lonen moeten gaan stijgen omdat de eerste levensbehoeften straks helemaal onbetaalbaar worden. Maar dat zal een tegenover gestelde uitwerking hebben. De import uit de goedkope lonen landen neemt toe en de export dendert naar beneden. Ook uw boodschappen worden aanzienlijk duurder…. dus in feit schieten wij er niets mee op.
  We zien aan de ‘boerenoorlog’ dat iets in werking is gesteld. De agrariërs moeten, moeten echt verder gaan met deze protesten, hoe langer hoe beter. De tijd is altijd gerelateerd aan de / een afstand, ergo de afstand tussen het gewone volk en de zittende regering moet kleiner worden. Misschien duurt het een mensenleven om de principes van een democratie te begrijpen omdat iedereen momenteel in een tijd van middelmatigheden leeft. Daar moet een einde aan komen.
  De Internationale, net even iets anders, toepasselijk in deze verfomfaaide maatschappij.

 14. De roverheid wil de boeren weg hebben en hun grond gebruiken voor meer belasting opbrengende producten zoals human farming:(

 15. De woorden van de spreekster van DFD waren mij uit het hart gegrepen; Laffe Politici die hun gezicht niet lieten zien en Defensie misbruikte om de boel op slot te zetten…

  Wat ze wél hadden moeten doen; tijd moeten maken voor de boeren en een delegatie van beperkte omvang aan trekkers, op het Binnenhof welkom moeten heten.
  Dát is pas respect tonen !

  De Politici denken natuurlijk, die boeren moeten op tijd naar huis want hun dieren moeten gevoerd, dus zo’n vaart zal het niet lopen…
  Daarnaast denken en weten Politici, dat de burgers het steeds minder gaan waarderen als de boeren de wegen bezetten… ook dat speelt hen in de kaart.

  Maar boeren zijn geen mensen die snel in opstand komen, daarom is het ook bijzonder dat er nu zo’n enorme stoet trekkers de snelwegen bezette…
  Daarom is het zeer belangrijk dat de boeren de mogelijkheid krijgen en de burger, ook al moet het lang duren, de boeren de ruimte geeft, want de boeren zijn hier nu bezig voor zichzelf maar ook voor de algehele ontevredenheid van de burger.

  Het is mooi te zien dat militairen en Politie een duim naar de boeren opsteken; zij zitten in een lastig parket; je hebt de Staat te dienen maar je hebt ook een hoofd en een hart.
  De Politici krijgen een probleem als de Politie en Defensie de boeren méér ruimte geven dan de bedoeling is van de leiding, beide groepen zijn namelijk eigenlijk ook zwaar ondergewaardeerd wat moge blijken door voor beide organisaties een personeelstekort.
  Als vervolgens de Zorg-medewerkers nog de straat op gaan is de chaos compleet…

 16. @Mark S: 11:36 pm, op 16/10. Heb volkomen begrip voor uw reactie. We worden inderdaad verraden door onze eigen regering, en dat is al 40 jaar aan de gang, met partijen als: het CDA,de VVD, de PvdA, en D66.

 17. Gepensioneerden en premie betalers van de pensioenfondsen wanneer komen jullie nu eens overeind om massaal die dievenbende en oplichters uit Den Haag en Brussel te verjagen?
  De bevolking wordt constant bedonderd door die hufter RUTTE c.s.; er dreigen de komende jaren forse kortingen op ONZE pensioenen terweil dat volkomen onnodig is!
  In de vorige eeuw heeft de overheid (Kok, Lubbers) al 40 miljard euro gestolen uit de ABP pot (NOTABENE ONS GELD) en nooit terugbetaald!!! Dat is mede de oorzaak van al die ellende.
  Wij laten ons toch niet bestelen door die maffiabende van Rutte c.s.?
  De boeren zijn terecht begonnen met een boerenopstand; laten wij het karwei afmaken en er een complete volksopstand van maken om dat Haagse tuig op te ruimen.
  Geen leger kan miljoenen aktievoerders tegenhouden. Het is trouwens ook in hun belang want ook zij worden bestolen.

 18. mesdag zuivelfonds daagt RIVM voor de rechter om inzage in stikstofcijfers
  onthutsend relaas
  https://www.pigbusiness.nl/artikel/219644-mesdag-zuivelfonds-sleept-rivm-voor-rechter-om-stikstofmodel/

  En laten we niet vergeten dat de zelfmoord onder boeren groot is.
  Want wat hebben ze hun kinderen verteld bij het “preventief’ ruimen van de hele gezonde veestapel ? Hoe traumatisch is het als boerenkind om het hele erf vol met mannen in witte pakken te zien die de kippen komen vergassen…..

  Net zo onthutsend is het gedrag van het journalistengilde. Burger journalistiek is inmiddels vele malen waardevoller dan de betaalde journalistiek.

  Overigens…kan iemand zich nog de zure regen angst uit de jaren 80 vorige eeuw herinneren.
  dit schreef Kijk vorig jaar december (2018) over de zure regen boeman
  https://www.kijkmagazine.nl/science/waar-is-de-zure-regen-gebleven/

  Jammer dat een klein groepje celebrity – journalisten het vak en aanzien zo verstiert voor een grote groep hardwerkende en competente VAKjournalisten.
  Xandernieuws mooi voorbeeld van burger journalist!

 19. Ik heb er vandaag tussen gelopen in Den Haag. De sfeer was prima. Het zijn allemaal aardige en hardwerkende boeren die voor ons eten zorgen. De boeren raapten zelf met plastic vuilniszakken hun eigen blikjes en bekertjes op. Ik heb er ook nog als toeschouwer wat van mee geraapt om mijn solidariteit te betuigen.
  Ik heb ook de militaire voertuigen zien staan. Ik vond het schokkend dat het leger wordt ingezet om de boerenprotesten te beperken.
  Maar het leger wordt niet ingezet tegen moslim-terroristen, Marokkanentuig en moslim-immigranten die ons land ruineren.

  Zet daar eens het leger tegen in.
  Laffe politici en bestuurders van ons land. Vieze k#tverraders van ons land!

 20. Er is veel aandacht voor de boerenopstand in het buitenland. Als zelfs de brave en volgzame Nederlanders in opstand komen maakt het kennelijk indruk. Ik steun de boeren ook al heb ik er best wel last van gehad vandaag.

 21. De poliiek krijgt er nu ook last van. De renovatie van het Binnenhof wordt met een jaar uitgesteld.

 22. Landbouw, veeteelt en visserij daar is alles op gebouwd, maar wordt sinds de 60er jaren al genocide gepleegd
  door bla, bla, bla in deftige pakken. Die waarschijnlijk zonder eten kunnen.
  Ze zijn in de grote steden behoorlijk fout bezigwaar alles uit de winkel komt en niet bij stil wordt gestaan
  wat daar allemaal aan vooraf is gegaan. Veel boerderijen zijn nu woonboerderij van de kak die poep vindt
  stinken.
  Ben blij dat de boeren in opstand komen voordat er in winkels niets meer is te krijgen.

 23. Ik hoop met jullie mee dat de boeren een verschil kunnen maken, maar ik vrees het ergste als ik kijk dat de ‘gele hesjes’ nu al bijna een vol jaar ieder weekend, lees het goed ; IEDER weekend massaal protesteren tegen het regime van rotshild Macron en er geen sikkepit mee zijn opgeschoten. Driewerf helaas!
  Ik vind de komende uitspraak eigenlijk stuitend omdat ik echt anti geweld ben maar als je een klein beetje nadenkt is het misschien de enige oplossing: Het gewone volk kan de wapens weer opnemen om tegenstand te bieden tegen de dreigingen van hun EIGEN regering. Als dit letterlijk is dan houd dit in dat straks de gewone burger een machinegeweer of op zijn minst een vuurwapen in huis heeft om zich te beschermen tegen de jihadisten maar ook tegen de eigen regering.
  Feit is dat in Amerika, en dat weet ik uit eerste hand, (een van mijn zonen woont daar) dat waar wapenbezit is toegelaten er op die plaatsen amper inbraken of geweld op straat plaats vinden en waar wapenbezit verboden is dat dit schering en inslag is. Toch wel iets om over na te denken.

 24. Minder schijten door mensen levert ook enorme winst op, vooral ammoniak dat schadelijke binding aangaat met stikstof in the air, dat toch 78% daarvan uitmaakt ,-)
  Zeker als het er minder zijn dan 17 miljoen..
  (maar dat is natuurlijk theoretisch weer niet goed voor de financiële en dienstensector, en dus de belastinggelden waarmee de jesse’s en jettens hun bankrekening vullen – en wel gewoon een gehaktbal, tofu en yoghurt kunnen betalen voor de nodige nutreciënten, al dan niet dan geïmporteerd uit verweggistan in de eu en turkije).

 25. Macht leid tot corruptie en misbruik wanneer dezelfde partij(en) langer dan acht jaar de leiding hebben. Dit is eigen aan
  Het menselijke dna.
  Het is aan de burger die zijn volmacht geeft aan die partijen, zijn of haar, gedachten gang te deblokeren en niet blindelings Het vertrouwen blijven geven aan diezelfde.
  Laat niet uw buik spreken maar het gezonde boerenverstand.

 26. De boeren hebben gelijk in mijn optiek. En Rutte (VVD) is een lakei en puppet van de communisten der EUSSR en Bilderberg. En de rest van de meelopers van CDA,D66,CU en de VVD, daar heb ik helemaal geen vertrouwen meer in.

 27. Er zijn inderdaad twee soorten mensen: De productieve mensen met échte jobs die bijdragen aan de samenleving en de ‘parasietmensen’ die zich beter wanen dan de productieve mensen en zich daarom geroepen voelen om die te belasten, te reguleren, te controleren en te betuttelen.

 28. Ik vind het in woord geweldig.
  Ik ben een gelovige in de Heere, maar heb zo’n begrip voor de boeren.
  Wij wonen zelf tussen de boeren, dan weet je ook de strijd die ze al jaren voeren.

  Wij hopen dat het effect heeft. Géén Europese regels, maar gewoon ouderwetse normale Nederlandse regels.
  Zolang de Heere nog niet terug is.
  Groet, Esther.

Comments are closed.