Ook DNB waarschuwt nu voor naderende instorting financiële systeem

Het ‘fiat’ geldsysteem loopt nu echt op zijn allerlaatste benen. Na de grote klap zal het nieuwe systeem weer op goud worden gebaseerd. (Afbeelding: (2)).

————————————————————————————————————————————–

Terwijl burgers worden aangemoedigd om te blijven uitgeven en schulden te maken, potten centrale banken goud op voor de aanstaande megacrisis

————————————————————————————————————————————–

De Nederlandse Centrale Bank (DNB) heeft een kleine schok teweeg gebracht door als eerste in de Westerse wereld letterlijk te waarschuwen voor de naderende instorting van het complete financiële systeem. Als dat gebeurt ‘zal goud nodig zijn om weer opnieuw te beginnen.’ Dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat de DNB een deel van de Nederlandse goudreserves (615 ton, zo’n 15.000 staven, waarde ruim € 6 miljard) via Haarlem naar een militair terrein in Zeist gaat verplaatsen. Kortom: of u het nu wilt horen of niet, de moeder van alle crashes komt er onverbiddelijk aan.

Het is geen geheim dat de DNB al jaren bepaald niet gelukkig is met het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Al jarenlang wordt maandelijks voor tientallen miljarden aan staatsschulden opgekocht (= virtueel geld bijgedrukt), en dat bij een zeer geringe economische groei. Gekoppeld aan het negatieve rente beleid wordt stapsgewijs de waarde van de euro (dus koopkracht), spaargelden en pensioenen van de burgers weggevaagd.

Dat kan niet lang goed meer gaan, vinden eigenlijk alle serieuze analisten. In het artikel ‘Goud van DNB’ staat dan ook letterlijk dat ‘als het tegenzit, de koersen kunnen dalen. Maar crisis of niet, een goudstaaf houdt altijd waarde… Goud is namelijk het ultieme appeltje voor de dorst: het vertrouwensanker voor het financiële stelsel. Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen. Goud geeft vertrouwen in de kracht van de balans van de centrale bank. Dat geeft een veilig gevoel.’

Banken potten goud op, maar moedigen burgers aan om te blijven uitgeven

Jarenlang heeft de financiële wereld goud als een ‘oud en achterhaald relikwie’ behandeld, en werd beweerd dat echte waarde in aandelen, obligaties en andere (financiële) producten zit. Nu de megacrisis steeds dichterbij komt, wordt duidelijk dat dit allemaal propaganda was. Goud wordt de basis van het nieuwe financiële systeem, dat door de overlevenden op de puinhopen van het huidige zal worden opgebouwd.

De bankiers beseffen allang dat het huidige financiële systeem niets meer is dan een ‘Ponzi’ (piramide) schema dat ‘gebaseerd is op macht en blind vertrouwen, in plaats van op gezonde economische principes… Dat is waarom ze dagelijks ‘harde’ assets zoals goud inslaan. Ondertussen worden individuele burgers aangemoedigd om maar uit te geven en uit te geven, en nog meer schulden te maken om de uiteindelijk ongezonde nationale economieën overeind te houden.’

‘Het is dan ook amper toeval dat de Nederlandse Centrale Bank in voorbereiding op de monetaire doomsday gaat beginnen met het aanpakken van crypto munten en wallets’ (zoals Bitcoin). Daar komen strenge regels en beperkingen voor.

Nederlanders te ongeïnformeerd om te beseffen wat gaat komen

Een goed geïnformeerd volk zou allang massaal de straat op zijn gegaan om te protesteren tegen het waanzinnige monetaire en financiële beleid, maar helaas. Ook de meeste Nederlanders zijn inmiddels te dom en/of te afgestompt om te begrijpen wat er gaande is en wat er gaat komen. Dat is aan de ene kant te wijten aan de mainstream media, die het volk allang niet meer informeren, maar vrijwel enkel nog propaganda verspreiden.

Aan de andere kant komt het ook door de burgers zelf, die –met uitzondering van een kleine minderheid- ondanks de beschikbaarheid van het internet niet meer de moeite doen om zelf na te denken en onderzoek te doen. Alles wat door de overheid en media wordt voorgekauwd, wordt gewillig en gretig voor zoete koek geslikt. Vooral door de jongere generaties, die op school niet meer leren om onafhankelijk en kritisch na te denken, maar ideologisch worden ‘opgevoed’ tot blindelings volgzame en gehoorzame burgers van een globalistische samenleving.

Wanneer?

‘En wat de timing van de ‘grote monetaire herstart’ betreft… hebben wij er alle vertrouwen in dat het huidige establishment, zoals de centrale banken en het IMF, zo vriendelijk zullen zijn om de burgers van de ‘ontwikkelde’ wereld tijdig te waarschuwen om hun geld voor harde ‘assets’ om te wisselen. O wacht… misschien ook niet,’ is de cynische conclusie op Zero Hedge.

Voorspellen is altijd erg ‘tricky’, en behalve ingewijden kan niemand iets zeker weten. Gezien alle ontwikkelingen lijkt het er echter sterk op dat de komende systeemcrisis ergens in 2020, uiterlijk 2021 een feit zal zijn, en vele jaren zal gaan duren.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

11-10: Motie van wantrouwen tegen euro: Nieuwe Italiaanse staatsleningen in dollars
08-10: Ex-Credit Suisse CEO noemt ECB beleid gestoord: ‘geld is niets meer waard’
13-09: ECB vaagt met negatieve rente Nederlandse pensioenen en spaargeld weg
03-09: Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm
17-08: Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem
31-07: Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan
30-07: Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis
26-07: Nederlanders opnieuw het meeste geld kwijt aan de EU
16-07: Bank run: Grote klanten halen iedere dag ene miljard bij Deutsche Bank weg
06-06: Italiaanse uittreding eurozone dichterbij, gaat Nederland minstens € 27,5 miljard kosten
24-05: Zijn veel kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?
27-05: Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
23-05: Onhoudbare schuldenlast het monster in de kast bij Europese verkiezingen
16-05: Wereldhandel stort in naar niveau nieuwe Depressie

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

41

 1. @Econoom: 3:56 pm, op 16/10. Welnee, ook ik doe zaken wel digitaal wat geld betreft. Maar ik blijf het drukken van geld- zonder tegenwaarde-een misdaad tegen de mensheid vinden.

 2. Econoom schreef:
  16/10/2019 om 2:41 pm
  “Clement, belangrijke goudproducerende landen zijn Zuid Afrika en Rusland. Als betaalmiddel voor consumenten en bedrijven is het volkomen zinloos. Ik zie u niet met een zak gouden tientjes naar Albert Heijn gaan. Alleen als reserve voor centrale banken is het nuttig.”

  Of u begrijpt niets van economie, handel en bankzaken of u bent een controller. U probeert de publieke opinie op dit forum te beïnvloeden door uw ‘bijdragen’ (propaganda leugens). U gaat ook totaal voorbij aan de leugens, diefstal, omkoping, afpersing en moorden van het bankensysteem.

  Goud is geen ‘reserve’ van ‘centrale’ banken, het goud is van hun klanten. Het ‘centrale’ van centrale banken duidt op de illegale kartelvorming van banken om door middel van afspraken zich te verzekeren van net genoeg voorraad goud om een dekking te fingeren die er totaal niet meer is.

  Een biljet hoort voor 100% gedekt te zijn. In realiteit is het voor hoogstens 5% gedekt. De rest zijn onwettig uitgegeven extra schuldbiljetten waar de banken goederen, diensten en arbeid mee ‘gekocht’ hebben zonder dat hier iets tegenover stond. Zij lieten het voorkomen alsof zij zelf goud gedeponeerd hadden in de goudvoorraad zonder dat iemand het mocht controleren en ‘betaalden’ met valse biljetten. Vals, want er was geen goud ingelegd maar op het biljet stond wel dat de houder het geld uit de grote voorraad mocht ’terug’ ontvangen.

  Edele metalen zijn wel degelijk een goed betaalmiddel, cq geld. Alleen hoe controleer je gewicht en zuiverheid? Dat doe je door te munten. Hierop staan gewicht (dollar, pond, shekel, dinar, grain, karaat, gram) en de autoriteit die de munt uitgeeft. Het is aan de gebruiker om de uitgever te vertrouwen of controleren op zuiverheid. Waar een munt vandaan komt maakt niets uit zolang het gewicht en zuiverheid bekend zijn. Daar kun je dus wereldwijd op de zwarte markt (de enige markt die de werkelijke waarde aanhoud!) mee betalen.

  Digitaal ‘betalings’verkeer is een misnomer. Er wordt niets betaald. Er worden alleen schulden uitgewisseld. Digitale tegoedbonnetjes, spaarkaarten, postzegels, loze beloften zonder dat er werkelijk iets van waarde van eigenaar wisselt.

  Het hele bankensysteem is net alsof je je rode Volvo Amazone van je opa in de parkeergarage stalt en daar een bonnetje voor krijgt. Als je na een tijdje terugkomt wil je met dat duidelijk zwart gedrukte bonnetje je klassieke auto terug. De bewaarder zegt doodleuk dat dit niet kan. De auto staat niet meer in het vak. Maar,… ter compensatie kun je wel een mooi rood gedrukt bonnetje krijgen met dezelfde waarde voor een auto naar keuze. Je gaat hiermee accoord omdat je toch vervoer nodig hebt. Dus je vraagt om dan maar die andere auto. Maar die is er niet. Je kunt wel een aantal blauwe deelcertificaten krijgen met een zelfde tegen’waarde’ van 1 auto. Alleen vervoer krijg je niet en je grootvaders Amazone al helemaal nooit meer.

  Succes met weerleggen ‘econoom’. Dat zal niet meevallen met uw gebrekkig repertoire aan drogredenen. Ik voldoe de kosten van leven in ‘virtuele’ valuta, maar ik bouw mijn fortuin ergens anders met hulpvaardigheid, vriendschap, waarheid en liefde. En ik koop waardevaste goederen.

 3. Anoniem en Wachter, dus jullie betalen nog alles met bankbiljetten muntje?. Het grootste deel.vsn het betalingsverkeer is allang digitaal.

 4. @econoom, dat was in de tijd dat alleen de dollar goudgedekt was en de andere valuta haar waarde ontleende aan de dollar. Indien Trump de dollar weer goudgedekt maakt zal dit juist China en Europa dwingen hetzelfde te doen omdat de situatie nu geheel anders is als onder Nixon of ttv Bretton Woods. De petrodollar is op langere termijn niet te handhaven, helemaal gezien de energietransitie en dat de euro en de yuan ook hun plekje opeisen. De enige manier om de dollar dominant te houden is juist een gouddekking, uiteraard wanneer het oude systeem is uitgemolken. Daarom zet Trump vol in op fossiele brandstoffen en niet op de onrendabele en eveneens millieubelastende alternatieven als tussenoplossing. Totdat er echt een goedkoop alternatief is die fossiele brandstoffen etc overbodig maakt.

 5. Clement, belangrijke goudproducerende landen zijn Zuid Afrika en Rusland. Als betaalmiddel voor consumenten en bedrijven is het volkomen zinloos. Ik zie u niet met een zak gouden tientjes naar Albert Heijn gaan. Alleen als reserve voor centrale banken is het nuttig.

 6. @Anoniem: 1:07 am. Niets aan toe te voegen, helemaal met U eens. “Geld scheppen uit het NIETS”, het is een vuile misdaad tegen de mensheid.

 7. Ik vraag mij af waar het goud ter beschikking ligt voor de kopers.
  Als ik lees dat nationale banken 200 tot 1000 ton goud kopen.
  Wie leverd die tonnen? Wie heeft dat ter beschikking? Wie heeft dat opgeslagen en betaalt?
  Het is besteld, maar het moet nog opgegraven worden?
  Graag een berichtje van wie het weet !

 8. Ik vraag me serieus af of ‘econoom’ een door de banken, elite w/e betaalde infiltrant is. Alles wat hij is en zegt is propaganda van de bankierselite. Alles wat hij zegt is onwaar, of half waar en leidt af van de werkelijke issues. Zie zijn mening over goud, crypto currencies etc. Precies wat de banksters ons proberen wijs te maken en waar zij beter van worden en wij (de 99%) slechter.

  Geld is een ruil/betaalmiddel dat intrinsieke economische waarde heeft. Dwz dat het van zichzelf voor een mens economische waarde heeft (voorziet in 1e levensbehoefte) of een hulpmiddel zodat het daarin kan voorzien.

  Voor geld is het raadzaam om iets te hebben wat niet vergaat en handzaam is. Goud en andere edele metalen en bv diamanten zijn hier uitermate geschikt voor. Papier is dat niet. Ook niet als je er loze beloften op drukt met fraaie plaatjes.

  ‘De goudstandaard’ is een term die gebruikt wordt hersenspoeling van onwetende gedupeerden. ‘De goudstandaard’ wil zeggen dat het goud dat onze voorouders in vertrouwen in bewaring hebben gegeven aan de louche bankiers van hen is en op vertoon van het afgiftebiljet (bankbiljet) weer teruggegeven wordt gelijk de afspraak. Het ‘loslaten van de goudstandaard’ is dus niets meer dan diefstal! Namelijk dat het goud nooit meer teruggegeven hoeft te worden. Dat het er niet meer is. Dat het niet meer van de klant is. Dit om te verhullen dat de bankiers vele malen meer biljetten hebben uitgegeven (gedrukt) dan dat er goud in bewaring is gegeven. Dat is geen ‘ponzischeme’ maar pure oplichting, fraude en diefstal.

  Als er een crisis komt zullen levensmiddelen zoals blikken of glazen potten, koffie of chocola, sterke drank, wc-papier, maandverband etc. zeg maar alles wat ‘op de bon’ gaat als geld kunnen dienen. Ook een huis heeft intrinsieke waarde en is geen slechte investering, het is alleen lastig verhandelbaar als je er zelf in wilt wonen. Ook gewoon mooie spullen waar mensen hebberig van worden zoals kunst, nuttige dingen zoals gereedschap, land om eten te verbouwen, bepaalde kleding hebben waarde.

 9. de koppeling goud dollar is al in 1913 losgelaten bij de oprichting van de fed die bestond uit de 13 grootste banken,de depressie van 1929 is veroorzaak door de beurscrash van 1929 waar de beurs in een dag 25% daalde,zelf 300 miljard dollar die de banken er in stopten was in 1929 niet genoeg,heeft niets met de goudstandaard te maken,ook is het zo dat de gewone amerikaanse burger aandelen kocht op krediet ,nepeconoom is gewoon een trol die in zijn eigen straatje praat,

 10. Jean, de libra en andere altcoins zullen nooit de traditionele valuta verdringen. Zij zijn gebaseerd op niets, alleen maar op bits en bytes..Bovendien zijn zij een vluchthaven voor criminelen en oplichters.

 11. KG, Trump zal de dollar nooit goud gedekt maken want dan.zullen de centrale banken bij vermindering van vertrouwen in de dollar hun dollarreserves willen omwisselen in goud.Datis precies waar Nixon in 1971 de mist mee inging.Vandaar zijn besluit omde koppeling tussen de dollar en de goudprijs los te laten.

 12. Doordenken, Egon von Greyerx is een goudhandelaar. Nu niet bepaald de meest objectievre bron naar mijn oordeel.

 13. Rienus in de naoorlogse periode kenden
  we het systeem van Bretton Woods, de zogeheten goudwissel standaard. Daarbij was bv de giuden in een vaste koers gekoppeld aan de dollar. Deze was op zijn beurt weer in een vaste verhouding gekoppeld aan de goudprijs. Dat is iets heel anders dan de vooroorlogse gouden standaard. . Dit systerm werd steeds meer onhoudbaar. IN 1972 werd de koppeling tussen de dollar en de goudprijs daarom losgelaten.

 14. Lees in dit verband ook het interview met hoogleraar economie Bezemer in Trouw van vandaag.

 15. Er komt een nieuw financieel systeem gebaseerd op of de libra of xrp het heet: the quantum financial system, in 2020 2021, de schuldenberg is onoplosbaar , en qanon is Trump Puttin ,de nieuw age elite maffia heeft dit allemaal al klaar liggen, the year of jubilee komt is alle schuld vergeven, een basis inkomen voor iedereen , Google maar eens 5d , Earth dollar, dit is het beest systeem waar de Bijbel voor waarschuwd! Ik kan het weten met 40 jaar bank ervaring.

 16. Niemand gaat natuurlijk dan met echt goud betalen maar met door goud gedekte biljetten/tegoeden. Dat goud ligt voor het overgrote deel in een grote kluis als een soort ijkpunt. Goud heeft verder ook geen nut dan behalve als sieraad en een paar industriele toepassingen. Er is dus altijd voldoende goud, ook voor de schulden. Een 100 euro goudbiljet kan dan gedekt worden door een microgram ipv bijvoorbeeld een gram goud door de schuldenomslag. Met de gouden tientjes of vijfje van Wilhelmina werd destijds trouwens ook weinig betaald, biljet was handiger. Maar ook digitaal banktegoed op het betaalpasje kan gewoon goudgedekt zijn. Ik denk dat het een geniale zet zou zijn van Trump indien hij de dollar weer goudgedekt maakt indien het fiatgeld systeem instort.

 17. Dit is wat wij bij GOLDONOMIC al jaren voorspellen. Wat velen echter niet realiseren, is dat alwie zijn goud en zilver NIET buiten politiek bereik brengt of gebracht heeft, ook bedropen en bedrogen uit het gebeuren zal komen.

 18. In de oorlogs perioden kan het goud weinig tot niets waard zijn als siermiddel.
  Zorg dat er wat geld op zak zit om te overleven

 19. “Ook de meeste Nederlanders zijn inmiddels te dom en/of te afgestompt om te begrijpen wat er gaande is en wat er gaat komen”.

  Nou daar ben ik het niet mee eens
  Het systeem is zo ingewikkeld gemaakt, met opzet! Dat een gewone burger er geen jota meer van snapt.

 20. Xander, hou eens op met reclame te maken voor de goudverkopers, het zou opgevat kunnen worden als een beleggingsadvies. In het algemeen is variatie in je bronnen welkom.

 21. Pieter, aan de crisis te jaren 30 lagen meerdere oorzaken ten grondslag. De val van Wallstreet was slechts het moment waarop de krisis aan de oppervlakte trad. De landen die als eerste de gouden standaard los lieten kwamen als eerste uit de crisis. Omdat NL te lang aan de gouden standaard vast hield, bleef de crisis hier onnodig lang door etteren.

 22. de crisis van de dertiger jaren was een gevolg van het ineenstorten van wall street met naar ik meen 25% op een dag,de banken probeerde de zaak nog te redden met 300 miljard dollar,voor die tijd een enorm bedrag,niet gelukt,en hoe dit fictieve spel nu afloopt wie zal het zeggen,pieter

 23. Naam, u heeft volkomen gelijk. Als we weer terug zouden gaan naar de gouden standaard, zou de groei van de wereldeconomie.tot stilstand komen. Een crisis zoals in de jaren 30 toen het systeem van de gouden standaard werd losgelaten (als laatste in onder meer Nederland) is zelfs mogelijk.

 24. Ben het nu wel met Econoom eens.
  Ook heb ik ergens gelezen dat er veel goud aan Rusland is verkocht, maar of dat waar is…..
  Wel worden mensen aangemoedigd om hun goudbezit te verkopen nu de waarde stijgt.
  Eigenlijk worden mensen aangemoedigd om alles te verkopen er wordt zelfs dwang achter gezet.

 25. Xander het is de perfecte manier om zo snel mogelijk uit te vliegen met het goud aan boord. Het kan ook zijn dat men een grote ramp verwacht.

 26. Het artikel lijkt mij zeer geloofwaardig te zijn. ” Geld scheppen uit het niets”, ik vind het zelfs misdadig, maar de “bom gaat barsten”, daar ben ook ik zeker van.

 27. @Naam. Dat ligt helemaal aan de goudprijs, die momenteel door manipulatie laag wordt gehouden om te voorkomen dat het duidelijk wordt dat de dollar en euro niks meer voorstellen.

 28. De mensheid is en blijft oliedom . Miljoenen jonge zielen zijn hier nu geïncarneerd .
  Om zandbak spelen te proeven in hun belevenis veld. Dit zijn diegenen die ter aller koste moeten geweerd worden . Herkennend aan hun gebukt hoofd , naar speeltjes machines gericht . Idioot – geïndoctrineerd , zijnde de meest gevaarlijke soorte die hier nu rondloopt .Mede de afgestudeerde zombies , opgeleid door een defectueus educatieve scholing .

 29. Nu ben ik geen econoom maar een meer abstract denkend mens, vandaar kunstenaar.
  Mijn stelling in deze: enkel diegenen die op de beurzen gokken met geld, zogenaamd om bepaalde bedrijven aan investeringsgelden te helpen zijn de enigen die echt baat hebben bij groei. Groei is hun winst niet de onze. Ze hebben zelfs computermodellen die in een paar tienden van seconden aandelen kopen en verkopen puur om er winst mee te maken.
  Op die manier zijn bedrijven op papier dus veel meer waard dan de eigenlijke boekwaarde en zit het grote gevaar er dus in die bubbel implodeert wanneer het echt fout gaat en er mensen op straat komen te staan omdat lucht nu eenmaal niet veel waarde heeft..
  Kijk als voorbeeld naar face-book, dat, als het failliet zou gaan, misschien een paar ton aan computerspullen zou opleveren want hun verdienmodel zit in al die bedrijven die reclame kopen en als een soort van tegenprestatie met de privacy van hun gebruikers op de loop gaat om daar ook nog eens veel geld aan te verdienen.
  Voor de gewone werkman maakt het zogenaamde groeimodel dus helemaal niets uit want die soms enorme winsten van die beursgokkers komt echt niet terecht bij de gewone werkman die pas er wat bij krijgt na zeer moeizame onderhandelingen via vakbonden en dan ook nog eens met stakingsdreiging als ze er niet uitkomen. Het is zelfs zo dat als de beursresultaten enigszins tegenvallen voor de aandeelhouders ( b.v. 1 miljoen in plaats van 2) er door het personeel ingeleverd moet worden of dat er zelfs ontslagen vallen.
  Een oplossing zou dat zogenaamde basisinkomen kunnen zijn maar dan ook enkel onder de strikte voorwaarde dat iedereen, maar dan ook echt iedereen, er aan meedoet, dus ook de ‘dikke nekken’, zoals ze bij ons ook wel eens genoemd worden. Dan kun je pas spreken van een eerlijke verdeling van de rijkdommen en wordt werk ook veel meer naar echte waarde geschat.
  Hebzucht als verdienmodel kan nooit iets permanent zijn, want het roept op een gegeven moment altijd weerstand op.
  Nu snap ik ook wel dat dit een beetje fantasie, wens denken is maar als er meer mensen ook zo gaan denken krijg je misschien toch een omslag, want kijk eens hoeveel mensen nu meedoen aan die zogenaamde klimaathype, en die ook nog eens op leugens gebaseerd is, maar wel werkt.

 30. De gehele wereld economie kan niet gedekt worden door goud. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat goud alleen het geld zal dekken
  Er is namelijk maar plus minus 20 gram goud per wereldbewoner.

 31. Geld is in feite niets anders dan een punten- en strafpuntensysteem. Een registratie van beloning voor iemands (of iemands voorouders) bijdrage aan de maatschappij. Iemands inspanning of inventiviteit of ondernemerszin. En schuldenmakers hebben in feite strafpunten opgelopen.
  Deze registratie hoeft dan ook niet per se gedekt te zijn door zoiets als goud of een andere grondstof. Dat is ook maar net zoveel waard als wat de gek er voor geeft. Stel dat ze nu ontdekken dan onder de bodem of onder smeltende gletsjers van Groenland miljarden en miljarden tonnen makkelijk inbaar goud ligt, dan is goud ook niets meer waard. Vroeger was zout waardevol (Salaris is van het Latijnse woord voor zout afgeleid.) Nu is zout ook niets meer waard.

 32. Op naar de voedselbank………Wacht effe…. Oh gompie! Rijen langer dan de Chinese muur. Dat krijg als de mensen hun geld investeren in %…….. alcohol. Everything is going to pot.

 33. Goed artikel, goede waarschuwing. Als je internet een beetje volgt kun je, zonder een financiëel expert te zijn, heel goed begrijpen dat de meeste economieën wereldwijd er slecht aan toe zijn en dat de internationale schuldenberg, na de schuldcrisis van 2007-2008 allen maar gegroeid is. Kortom er is niets opgelost. Enfin, dit artikel spreekt voor zich. Mensen die wat spaargeld hebben doen er verstandig aan wat zilveren en gouden munten te kopen. Heel eenvoudig in Nederland en BTW vrij. Als mensen in Venezuela en Argentië dit hadden gedaan dan had de geldontwaarding hen niet of iig veel minder geraakt. Vertrouw op geen enkele valuta meer. Spaarrekeningen brengen niets op en zodra een bank omvalt ben je alles kwijt. Koop die munten nu het nog kan!

 34. Wegens een verbouwing van het DNB gebouw in Amsterdam verhuist de goudvoorraad in Amsterdam tijdelijk naar Haarlem. In Zeist wordt een nieuwe kluis gebouwd. Overigens ligt in
  Amsterdam maar een deel van de Nederlandse goudvoorraad. De rest ligt in de VS en in Canada. Dit verhaal klopt dus niet.

 35. Hoe eerder de boel springt , hoe beter .kunnen we gelijk met de hele Eu roversbende afrekenen

Comments are closed.