‘De sluizen staan open’: Duitse banken beginnen negatieve rente al vanaf 1 euro door te berekenen aan gewone klanten

Hoofdkantoor van de ECB in Frankfurt (afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————-

Topbankiers vinden negatieve rente ‘absurd’ en ‘gestoord’ – Systeemcrisis komt eraan, en daarmee ook een federale superstaat

—————————————————————————————————————————————–

Steeds meer Duitse banken besluiten om de negatieve rente van de ECB al vanaf 1 euro door te berekenen aan gewone klanten, dus rekeninghouders zoals u en ik. Dat geldt ook voor spaarrekeningen. Topbankiers waarschuwen dat deze ontwikkeling zowel gestoord als heel gevaarlijk is, en zal leiden tot de totale instorting van het financiële systeem – iets waar in Brussel en Frankfurt overigens opzettelijk naartoe gewerkt wordt, omdat deze aanstormende megacrisis zal worden aangegrepen tot de federalisering van de EU tot één grote centraal geregeerde superstaat.

Cornelius Riese, co-CEO van de in ‘assets’ gemeten op een na grootste bank van Duitsland, DZ Bank A.G., schrijft dat de al 7 jaar geleden ingevoerde negatieve ECB rente ‘een enorme impact heeft op banken… Misschien zullen we aan het einde van dit verhaal, over 3 of 5 jaar, opmerken dat dit een historische fout was.’

Deze week werd de rente verlaagd naar een nieuw record van 0,5%. Banken beginnen daarom het laatste taboe te doorbreken door de negatieve rente al vanaf de allereerste euro aan gewone klanten en spaarders door te berekenen. Dat gebeurde al eerder met grotere klanten vanaf € 100.000,- maar nu moet ook de gewone man eraan geloven.

‘De sluizen staan open, spoedig een kettingreactie’

De Volksbank Raiffeisenbank Fürstenfeldbruck, een regionale bank bij München, gaat op een aantal nieuwe rekeningen 0,5% rente heffen op alle (spaar)gelden. Dat creëert de absurde situatie dat als u 100 euro overmaakt naar uw spaarrekening, u daar 50 cent voor moet betalen – een spaarrekening die de houder geld kost. (En dan nog denken de meeste mensen dat het zo’n vaart niet zal lopen met een nieuwe megacrash.)

De Kreissparkasse in Stendal voert eenzelfde beleid voor klanten die verder geen andere producten bij de bank hebben. De Frankfurter Volksbank, één van ’s lands grootste coöperatieve leenbanken, overweegt zelfs om nieuwe klanten 0,55% te gaan berekenen, dus nog meer dan de officiële rente van -0,5%.

‘De sluizen staan open,’ gaf Friedrich Heinemann, topman bij het economische research instituut ZEW in Mannheim, als commentaar. ‘We zullen spoedig een kettingreactie krijgen. Banken die niet volgen met negatieve rente zullen worden overspoeld met liquiditeit,’ zodra mensen hun geld naar deze banken zonder negatieve rente beginnen te verplaatsen.

Het lijkt er sterk op dat het hele Europese bankensysteem er zich op voorbereidt dat de negatieve rente van de ECB nooit meer weggaat. De nieuwe ECB president Christine Lagarde verklaarde al dat er wat haar betreft niets mis is met deze door haar voorganger Mario Draghi ingezette koers.

Topbankiers vinden negatieve rente ‘absurd’ en ‘gestoord’

Sergio Ermotti, CEO van megabank UBS, zei echter dat dit negatieve rente beleid ‘een absurde situatie’ heeft veroorzaakt waarin banken geen deposito’s meer willen hebben. Dat komt ongeveer neer op een autodealer die alle auto’s uit de showroom haalt, omdat er met iedere verkochte auto meer geld wordt verloren. Nodeloos te zeggen dat zulke bedrijven, en dus ook banken, geen lang leven meer beschoren zijn. Ermotti waarschuwt ook dat het ECB beleid de sociale zekerheid (pensioenen) en spaargelden in Europa ondermijnt.

Oswald Gruebel, die tussen 2004-2007 CEO van Credit Suisse was en van 2009-2011 topbestuurder bij UBS Group, verketterde al eerder in een interview met de Zwitserse krant NZZ am Sonntag de koers van de ECB. ‘Negatieve rente is gestoord. Dat betekent dat geld helemaal niets meer waard is. Zolang we negatieve rente hebben zal de financiële industrie blijven krimpen.’

Ook de CEO van de belangrijkste – in grote problemen verkerende- Europese systeembank Deutsche Bank, Christian Sewing, waarschuwde dat nog meer monetaire verlichting door de ECB, waartoe waarschijnlijk al volgende week wordt besloten, ‘ernstige bijeffecten’ zal hebben. ‘Op de lange termijn zal negatieve rente het financiële systeem ruïneren.’

De Duitsers spaarden in 2017 zo’n 10%, bijna twee keer zoveel als het gemiddelde in de eurozone. Maar wat gaan gewone mensen en gezinnen doen als ze geld moeten gaan betalen om hun geld op een (spaar)rekening te ‘mogen’ zetten? Komt dan de oude sok onder het matras weer in beeld? Of gaan mensen hun geld veilig stellen in zaken die in de loop der eeuwen altijd hun waarde zijn blijven houden, zoals goud en zilver.

Systeemcrisis komt eraan, en daarmee ook een federale superstaat

In de hele historie komt ieder geldsysteem en iedere reservemunt vroeg of laat onverbiddelijk aan zijn einde. Het absurde beleid van de ECB en andere Centrale Banken zoals de Amerikaanse Federal Reserve maakt het een absolute zekerheid dat wij helaas de generatie zijn die zo’n systeemcrisis/crash gaat meemaken, vermoedelijk al binnen enkele jaren. Zo’n systeemcrisis gaat vrijwel altijd en overal gepaard met massale angst, chaos, ellende en vaak ook geweld en soms zelfs oorlog, omdat miljoenen gewone burgers in korte tijd hun bestaanszekerheid kwijtraken.

We herhalen nogmaals, omdat mensen hier heel goed van doordrongen moeten zijn, dat deze crisis in Brussel gewild is, omdat het de ideale manier is om de EU/eurolanden te dwingen akkoord te gaan om al hun overgebleven macht en geld af te staan aan een federaal (communistisch) superstaat regime, geleid door het Politburo dat bekend staat als de Europese Commissie, die een kernonderdeel zal worden van een soort VN-wereldregering.

Het nieuwe geldsysteem zal zo goed als zeker volledig digitaal (dus volledig controleerbaar) zijn, en gebaseerd worden op een mix van internationale valuta en de SDR (special drawing rights) van de VN. De onder het mom van ‘klimaatbeleid’ reeds in gang gezette welvaartsverplaatsing van het Westen naar de Derde Wereld zal dan onverkort en zonder enige belemmeringen kunnen worden doorgevoerd. Voor landen en volken die weigeren te gehoorzamen wordt inmiddels serieus werk gemaakt van de oprichting van een eigen EU-leger.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur DXR  , Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.


Zie ook o.a.:

21-11: ECB erkent dat beleid financiële stabiliteit bedreigt en tot crash kan leiden
19-11: Analisten waarschuwen voor aanstaande enorme Nederlandse pensioencrisis
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
07-11: Crisis onafwendbaar: ‘Wereld begint euro los te laten vanwege negatieve rente ECB’
04-11: ECB hoofd Lagarde: ‘Europeanen moeten blij zijn dat ze werk hebben in plaats van dat hun spaargeld wordt beschermd’
27-10: Mario Draghi laat ECB en eurozone in catastrofale toestand achter
19-10: Chaos in Europa, met protesten in Catalonië voorop, begin van totale systeemcrash?
13-10: Ook DNB waarschuwt nu voor naderende instorting financiële systeem
11-10: Motie van wantrouwen tegen euro: Nieuwe Italiaanse staatsleningen in dollars
08-10: Ex-Credit Suisse CEO noemt ECB beleid gestoord: ‘geld is niets meer waard’
13-09: ECB vaagt met negatieve rente Nederlandse pensioenen en spaargeld weg
03-09: Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm
17-08: Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem
31-07: Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan
30-07: Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis
26-07: Nederlanders opnieuw het meeste geld kwijt aan de EU
24-05: Zijn veel kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. @ Raveltje, Klopt wat je zegt
  Al je geld afhalen van de bank lost niets op.. integendeel…

  We stevenen in snel tempo af op een totalitaire controle van de NWO.

 2. Reactie op “Ramshoorn” waar dit staat; “Nu wordt Openbaring 13 en 14 snel zichtbaar. Je kunt straks alleen nog kopen en verkopen als je met die EU-misleiders meedoet, anders kun je het wel schudden.”

  Als dit waarheid zou zijn zal het betekenen dat de opname van de Gemeente wel heel erg snel moet plaatsvinden, kijk maar eens in Openbaring 3: 10:

  10 Omdat gij het bevel bewaard hebt om Mij te blijven verwachten, zal ook Ik u bewaren voor de ure der verzoeking, die over de gehele wereld komen zal, om te verzoeken hen, die op de aarde wonen.

  Openbaring 4: 1 – 4 (de opname van de gemeente)

  1 Na deze dingen zag ik, en zie, er was een deur geopend in de hemel; en de eerste stem, die ik gehoord had, alsof een bazuin met mij sprak, zeide: Klim hierheen op en ik zal u tonen, wat na dezen geschieden moet. 2 Terstond kwam ik in vervoering des geestes en zie, er stond een troon in de hemel en iemand was op die troon gezeten. 3 En die erop gezeten was, was van aanzien de diamant en sardius gelijk; en een regenboog was rondom de troon, van aanzien de smaragd gelijk. 4 En rondom de troon waren vierentwintig tronen, en op die tronen waren vierentwintig oudsten gezeten, in witte klederen gekleed en met gouden kronen op hun hoofden.

  Dit betekent dat we enerzijds nog lang niet aan Openbaring 13 en 14 zijn aanbeland en/of anderzijds dat de opname wel zeer snel zal moeten plaatsvinden. Zij die niet bij de opname zullen zijn zouden Openbaring 13 en 14 misschien wel kunnen meemaken.

 3. @ Eugene
  Juist het echte geld is waardeloos, het is nu digitaal geld. Ook het geld in beleggingen wordt omgedraaid
  naar schulden. En krijg je niet terug wat er is ingelegd. En kun je goud of zilver gaan kopen, maar eten en
  een dak boven je hoofd blijft nodig, bij alle verplichtingen die er al zijn en zul je dat weer moeten verkopen.
  Zoals je eigenlijk gedwongen wordt alles te verkopen, wil je kunnen overleven. De vette jaren hebben we gehad.

 4. @ Bert 4:25 pm ” Haal al het geld van je rekening.
  Laat de banken meer ploffen…….. Dan zullen we eens kijken wat de ECB nog kan.”

  Overgaan naar een cash-loze maatschappij, wat ben je dan met al je geld onder je matras.

 5. Investeren in middelen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn is geen overbodige luxe in ieder geval …

 6. Vanaf hier zal het alleen maar bergafwaarts gaan. 2020 gaat een definitief keerpunt worden, in negatieve zin. Het goede leven is voorbij en het komt nooit meer terug. En nog altijd zijn er enorm veel mensen die hun (luxe)leventje leiden en denken dat er niets aan de hand is !! Als men morgen beslist dat cash geld niets meer waard is; als men morgen beslist dat banken geen cent meer hebben – en wij dus ook niet – dan kunnen we daar helemaal niets aan doen. En oh ja… maak maar wat plaats in uw huis voor de miljoenen ‘vluchtelingen’ die we binnenkort gedwongen zullen moeten opvangen! Want uw huis zal niet meer van u zijn!

 7. Gelukkig heb ik mijn blinde darm nog zodat ik gras kan eten. (Laten de banken dat maar niet horen anders ben ik die ook nog kwijt.)

 8. Hilarisch dat je ervan uit gaat dat mensen hun bestaansrecht ontlenen aan een dikke bankrekening. Al heb je er tonnen opstaan het is waardeloos spul en voor mij nog geen splinter waard in mijn bestaansrecht. Wordt gewoon tijd dat mensen dat eens gaan beseffen.
  En die hopeloze schurken in Brussel gaan lekker toch hun zin krijgen, maar dat is totaal niet belangrijk.

 9. Beste @Wachter, helaas ontbreekt het aan een echte doordachte visie bij onze predikanten en parlementariërs! Visie? De meeste parlementariërs denken dat het een automerk is. Gerrit Komrij.

 10. Negatieve rente gaat naar – 10 % , maar dan zitten we al in een cashloze wereld , negatieve rente wordt dan bij iedere transactie automatisch ingehouden , wil je hier niet aan mee doen dat kan ook , maar dan geen inkomen . Ibannummers zijn opgeslagen in ik meen in Frankfurt ,
  kapitaalcontroles , uitreisverboden , Femakampen , goud en misschien ook zilver confiscatie en dit allemaal lijdt tot grote armoede op termijn . Hoeft niet als je er vroeg genoeg bij bent en niet als je al op weg bent naar het slachthuis . Tot ziens op de immigratiebeurs 8 en 9-2 -2020 in Houten .

 11. Zie de landen in azie niet zo direct buigen voor de maatregelen van de eu
  wat wel zal gebeuren is dat de euro in mekaar stuikt, en dat de duizenden miljarden aan gratis gekregen geld die de banken in dollars hebben omgezet op rekeningen bij hun filialen in de us, nu veel meer waard worden, terwijl hun schulden in euros weggeinflateert worden.
  Uw spaargeld verdwijnt natuurlijk ook als sneeuw voor de zon, maar dat maakt niks uit voor de heersende partijen , u bent immers collateral damage en volledig misbaar, zowel voor de banken als de politiek

 12. Tegeltjes wijsheid: Het is economisch onverantwoord vroeger naar bed te gaan om kaarsen te sparen, als het resultaat een tweeling is. China.

  Van deze misselijkmakende met voorbedachte rade aankomende EU-Systeemcrisis en daarmee ook een Federale Superstaat, worden vooral de rijken, de spaarders, de dupe.

  Gelukkig stem ik al lang niet meer voor een EU, een verdeeld huis.
  Ik las het boek van Geert Mak: Grote verwachtingen in Europa 1999-2019.”

  Domme mensen die nu nog hun stem uitbrengen op die EU moeten dan ook niet zeuren. Ze krijgen nu een koekje van eigen deeg.

  Ik stemde in 2005 al met veel wakkere Nederlanders TEGEN die EU-Grondwet, EU-vlag en EU-Volkslied. Nederland en Frankrijk stemde toen al massaal met 61% tegen die Roomse huichelaars in Brussel en Straatsburg. De EU is immers ontstaan bij de paus in Rome!!! We hadden net als Engeland allang uit die verdorven EU-club moeten stappen.

  Nu wordt Openbaring 13 en 14 snel zichtbaar. Je kunt straks alleen nog kopen en verkopen als je met die EU-misleiders meedoet, anders kun je het wel schudden.

  Wat zullen al die linkse stinkrijken die altijd Pro-EU stemden, straks vloeken als de Banken hun rijkdom confiskeert en de EU hen aanschrijft: Jakobus 5:2 (NBG51) Uw rijkdom is verrot, uw klederen zijn door de mot aangevreten, 3 uw goud en zilver is verroest, en het roest ervan zal tegen u getuigen en uw vlees verteren als vuur. Gij zijt schatten gaan opleggen, terwijl het de laatste dagen zijn!

  Conclusie: De beste wijze om iets te leren is er les in geven. Seneca. De schrandere overleeft!

 13. We moeten reeds veel betalen bij de banken voor ons geld en zichtrekening, het wordt echt belachelijk, we kunnen beter al het geld er terug afhalen. Shalom

 14. Hoog tijd dus om deze ontwikkeling in de kiem te smoren, Haal al het geld van je rekening.
  Laat de banken meer ploffen. Een bankrun zal de zaken bespoedigen maar ook verhelderen. Dan zullen we eens kijken wat de ECB nog kan.

 15. Iedereen ziet wat iedereen kan zien en niemand doet iets! We laten ons richting wereldwijde genocide jagen. WAAROM? Omdat de levensverzekeringen straks niet meer uitbetaald kunnen worden? Omdat aliens de wereld willen overnemen? Omdat we alle gekkenhuizen hebben gesloten? Omdat een gek in Mekka wereldoverheersing zoekt? Omdat een gestoorde miljardair een spelletje speelt of een weddenschap heeft afgesloten? Wat het ook is we gaan er allemaal op termijn aan onderdoor, christenen, joden, islamieten, armen en rijken als we ons niet snel bevrijden van een totaal wereldvreemde en hersengestoorde elite die zich politici noemen!

 16. Beangstigend dit artikel ik hoop dat de president direteur van de Nederlandse bank knot kan ontsnappen aan dit plan van Brussel een beetje VOC man lukt dat wel

Comments are closed.